Лаф моабет - осма серия

Темата е заключена.
Прескочи до:

17.07.15
01:18

казано от karfi4ka на 16.07.15, 19:53:

казано от Boby_ на 16.07.15, 19:42:

Не можете да ги съдите за това. :)

За кое? Че на аргумент по темата се вади аргумент срещу човека (”вие юристите...”)? За това ли имаш предвид, че не мога да ги съдя? Аз не ги съдя, просто ги наблюдавам, давам им шансове, после ги разкарвам. :D

Смея да твърдя, че поне що се отнася до моя личен опит предубежденията и пренебрежителното отношение от юристи към неюристи преобладават значително пред обратния случай.

17.07.15
09:49

Не можете да ги съдите за това. :) Правото и икономиката са две от малкото “науки” (умишлено в кавички), които не се опитват да създадат модел на обективната действителност, а на създадени от човека и явно несъвършени и действащи зле фикции (разбирай икономическата действителност и правния мир). Поради тази причина е съвсем естествено някои хора да мислят, че като са изучили едното (колко ли са го изучили всъщност), разбират и от другото.

П. П. Ако това ви успокоява, като икономист смятам, че икономическата “наука” е по-вредната и по-излишна от двете на този етап на човешкото развитие. :)

Е де, Троцки ;) Едното е изградено върху фундаментални принципи на обществени отношения, другото върху субективен обществен договор. (Аз за “Римска икономика” или за “Шариат-ска икономика” не съм чувал примерно.) Основните икономически закони са точно толкова солидни и неподлежащи на субективна интерпретация, колкото и тези в обичайните природни науки. Тоест икономиката си е наука по всички правила. Докато “законите на правния мир” могат да се ревизират радикално за 24 часа с помощта на една танкова бригада. Както показва и историческата практика :)

17.07.15
15:49

Затова кейнсианци и последователите на монетаризма не могат да се разберат и до ден днешен. :)

17.07.15
19:14

казано от Boby_ на 17.07.15, 01:18:

Смея да твърдя, че поне що се отнася до моя личен опит предубежденията и пренебрежителното отношение от юристи към неюристи преобладават значително пред обратния случай.

Аз лично не си позволявам подобно отношение, не и на база образованието си, а и като цяло пренебрежителното отношение не е част от поведението ми. Имам някои предубеждения, но не им позволявам, или поне се старая, да бележат отношението ми. Ако се е случвало е тотално неволно и при висчки положения неправилно. Съгласна съм с теб, моите наблюдения показват сериозна проява на такова отношение от страна на юристи към неюристи. Не ме кефи, не го подкрепям, дори ме дразни и ме е срам. От друга страна не ми е приятно към мен да се проявява такова, а повярвай, случвало ми се е, в сериозни размери и проявление.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 17.07.15 19:16.

Иван

17.07.15
22:56

казано от karfi4ka на 17.07.15, 19:14:

Съгласна съм с теб, моите наблюдения показват сериозна проява на такова отношение от страна на юристи към неюристи. Не ме кефи, не го подкрепям, дори ме дразни и ме е срам.

Всъщност, ако на не-юристката-страна не й пука, не виждам какво значение има...

18.07.15
02:42

казано от Queen Cobra на 16.07.15, 17:52:

И на двамата с Миро ще ви кажа - много филми гледате :)
а прокурор НЕ извършва огледи, камо ли да води разследване и да влиза в моргата - това е абсурд- нарушава се принципа за разделение на властите !!! Както и следователите изобщо не гледат ежедневните случаи, които обсъждате, а разследващите полицаи.
Явно сте далеч от правната системата, така че мисля, че просто си пишете , за да се оплачете от общо неразположение.

(Надявам се никой от вас да не попадне от другата страна на системата като обвиняем, тогава ще разберете смисъла на процесуалното право. :) )

Много, ама много си далече от истината. Да оставим, че не четеш внимателно контекста в който коментирам.

А това, че следствие и прокуратура нарочно са докарани до състояние да не функционират, и това състояние се преподава сега като нормално, и това е което знаят студентите, а никой не ги учи да мислят критично,  а да повтарят като мантри текстовете на закона и някой коментар, не може да ти се вмени във вина. Затова намери някой дърт прокурор или следовател с кариера отпреди 1990 да ти поразкаже кое как. Чак сравнително правни изследвания не са необходими - просто поговори с някой, който е работил при функционираща система.

Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 18.07.15 02:57.

18.07.15
02:54

казано от Владо на 17.07.15, 09:49:

Не можете да ги съдите за това. :) Правото и икономиката са две от малкото “науки” (умишлено в кавички), които не се опитват да създадат модел на обективната действителност, а на създадени от човека и явно несъвършени и действащи зле фикции (разбирай икономическата действителност и правния мир). Поради тази причина е съвсем естествено някои хора да мислят, че като са изучили едното (колко ли са го изучили всъщност), разбират и от другото.

П. П. Ако това ви успокоява, като икономист смятам, че икономическата “наука” е по-вредната и по-излишна от двете на този етап на човешкото развитие. :)

Е де, Троцки ;) Едното е изградено върху фундаментални принципи на обществени отношения, другото върху субективен обществен договор. (Аз за “Римска икономика” или за “Шариат-ска икономика” не съм чувал примерно.) Основните икономически закони са точно толкова солидни и неподлежащи на субективна интерпретация, колкото и тези в обичайните природни науки. Тоест икономиката си е наука по всички правила. Докато “законите на правния мир” могат да се ревизират радикално за 24 часа с помощта на една танкова бригада. Както показва и историческата практика :)

Тоест, както казваше дедо Живко Сталев - младо момче, не забравяй, че работиш със справедливост - видиш ли справедливостта, ще намериш и законовите дрехи на решението.:D

Затова и правото се определя като изкуството на благородния да намери справедливостта в спора, или в по-съвременен вариант: `изкуството да се правораздава тангира с необяснимото` ;).

Не случайно на английски право не е сред sciences, а е study.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 18.07.15 08:39.

18.07.15
08:34

казано от Von Suthaus на 18.07.15, 02:42:

просто поговори с някой, който е работил при функционираща система

Те за това са ония стажове, дето никой не ходи на тях. Добре, че имАх акъл и държавния го карах...година и половина при един съдия и един прокурор...та понаучих това-онова неща за работещата, а не за тая система :D Да не говорим за приноса на проф. Чинова, а и на проф. Груев, макар и не-процесуалист, в това отношение!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 18.07.15 08:35.

18.07.15
08:37

казано от Иван на 17.07.15, 22:56:

казано от karfi4ka на 17.07.15, 19:14:

Съгласна съм с теб, моите наблюдения показват сериозна проява на такова отношение от страна на юристи към неюристи. Не ме кефи, не го подкрепям, дори ме дразни и ме е срам.

Всъщност, ако на не-юристката-страна не й пука, не виждам какво значение има...

Да, де, ама въпросът е да спре да ти пука. Не е това моят случай, за съжаление :D :D :D

18.07.15
09:24

Извинявай, Карфичке, някой прокурор и съдия ТЕ Е ДОПУСНАЛ да караш стажа и да му наблюдаваш работата? Тц, тц, гледай ти  в София как е ;D
Районният съдия искаше да ме научи на нещо, дори ми даваше папки с дела да пиша мотиви, но нито време имаше да ми обяснява, нито аз някога в образованието си бях виждала присъда и мотив, неже ли да знам как се пишат.
А прокурорите и окръжния съдия - накараха ме да чакам половин час пред заключената врата на коридора, докато ми попълнят книжката и ме изпратиха по живо по здраво, да не им преча повече за деня.
Следователят -пфф, направо ми разказа играта - направи ми втори държавен изпит буквално и направо ме разрева на първото виждане, направи няколко извода за съвременното академично обучение и заключи, че няма да стане юрист от мен. Честно, каквато бях плашлива тогава, този пич ме бая ме стресира, не исках да го виждам повече. На второто виждане нагло ме нахока, че не съм достатъчно ангажирана и активна, обаче  ми завери книжката, защото бил твърде зает.
Други колеги имат и по-малък опит.
Изключвам тези- наследствените. :)
И те така ... Къде ти някой ще се занимава  с новоизлюпени пикльовци, да им губят времето
Как година и половина, бе, жена, стажът е 6 месеца (?)

18.07.15
09:54

Да, допуснаха ме. (bow) Писала съм мотиви, писала съм решения, обвинителни актове, постановления, какво ли не. Всичко се проверяваше, след което се подчертаваше грешното или по-скоро това, с което той (съдията)/тя (прокурорът) не е съгласен/а, след което се обясняваше. Всъщност им помагахме (с една моя колежка) адски много и си струваше да ни отделят време. Говоря за районните, естествено.

Следователят също беше печен, но малко хахо. На Десо следователят обаче беше страхотен.

Година и половина, защото по стечение на обстоятелствата не работех и от 6 месеца, стана година и половина, просто пишех и помагах, можеше да продължи и още, обаче започнах да се занимавам с конкурси за държавната администрация и трябваше да уча.. 6 месеца е задължителният, ако имаш желание, обучат те и ти се доверят, продължава колкото искаш.

18.07.15
11:28

е- чудесно е това. Да знаеш, че почти, да не кажа изобщо не се прави. Отидох на първото си дело и знаех само от коя страна на банката да застана. ;) Една колежка от курса също стана юрисконсулт на ОДБХ. Учим се сами и в движение. Да живее съдебната практика.

Сега мога да кажа че знам всичко по АУАН и НП -ата, но няма кого да науча- въпреки постоянните “обучения” колегите си знаят своето :)
Малко възмущения от мен (clap)
Ето АУАН за 5 бисквитки. Не могат да осъзнаят чл. 28 ЗАНН.

Или без фактическа обстановка - АУАН с 1 изречение. Не осъзнават, че всяка констатация трябва да е обвързана с доказателство и извод.

И понякога е нужно да преминеш още по-висок връх на професионализма, и да кажеш, че от А следва Б. Че примерно от прекъсната хладилна верига следва че храната става негодна за употреба. Но досега никой не е стигал толкова далеч в кариерното си представяне.

Че думи като “нерегламентиран”, “неизправен” , “лош” , “недостатъчен” или “допуснал наличието на” и пр. не съществуват в нормативните актове.

Отмениха ми НП защото в административното право няма ДОПУСТИТЕЛСТВО. “Допуснал продажба” или “допуснал наличие на стоки” е любимият витиев израз, връх на интелектуални напън. Седят с часове и мислят коя дума звучи по-добре, все едно пишат интерпретативно съчинение....

Умират от смях като има казвам да вземат доказателства- опаковки, касови бележки. Не осъзнават , че търговия се ДОКАЗВА само с извършена покупко-продажба, ерго - касова бележка. Те нали са си го написали- е не е достатъчно.
Как някой ще се набута да даде 50 ст. за благото на службата и да докаже, че се извършва търговия, никога!

При четенето на закона - макар познаването на нормативните актове да е на първо място в длъсностната им характеристика, стигат само до члена, по който ще наказват. Не осъзнават, че в каря на страницата има едни допълнителни разпоредби и нещо наречено ЛЕГАЛНИ ОПРЕДЕЛЕНИЯ.
Никой, нито началниците нито директор, никой не знае, че има много съществена разлика между “търговия” , “продажба”, “предлагане” и “пускане на пазара” примерно и никой не знае какво всъщност означават тези думички в законовия контекст. НИКОЙ!

Най-любимото ми- НИКОЙ не знае какво е АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАТЕЛНО ОТГОВОРНОТО ЛИЦЕ. Просто това е толкова сложно за осъзнаване, че чак блокират като попитам. Дали юридическото лице е отговорно или физическо лице.
Толкова безумна беше станала системата, когато постъпих, че никой не знаеше кой управлява една фирма, пишеха акт на който дойде а после търсеха собственика в търговския регистър за да има на кого да наложат глоба в НП.
А това, че физическите лица трябва да им се докаже ВИНА, мили боже, реакциите се колебаят между ступор, агресия и смях.

Или сбъркали дата на проверката/съставянето на АУАН -  не могат да осъзнаят, че не може да се поправи с химикал отгоре.

Или сбъркали члена, алинеята, точката и буквата - не осъзнават проблема. Дали е чл. 20,  ал. 1 т. 4 или само чл. 20 за тях е едно и също. Какво ги интересуват някакви цифри в скобички. Или най-обичам като ми напишат нарушен цял член с 14 точки. Не осъзнават, че всяка точка е отделно нарушение и отделна глоба. Те стигат само до първите 2 реда. Преди- когато глобите са били по 20-50 - 100 лв всичко това е минавало без обжалване и само е затвърдило грешната убеденост.
Предишният адвокат им казал, че в АУАН могат да пишат каквото си искат, дори несъществуващ закон и член, важно било НП -то. И продължават да си карат така. Най-невинно ме питат- “Не можеш ли да го оправиш?”

казано от karfi4ka на 18.07.15, 09:54:

6 месеца е задължителният, ако имаш желание, обучат те и ти се доверят, продължава колкото искаш.

Това нито го знаех, нито съм го виждала,  нито някой ми го е казвал. Колко странна работа... Вече е късно де :)

И ето
Сега ми виси акт в нищото- без доказатества, без фактическа обстановка, със сбъркана дата и опорочена процедура...
“Не може ли да го поправим с коректора” ???!!!???

18.07.15
13:55

#PreworkoutMeal
:D

Не е лесно

18.07.15
17:16

казано от Георги Стефанов на 18.07.15, 14:05:

Не е лесно

това не може да е истина ...

19.07.15
10:00

казано от Queen Cobra на 18.07.15, 17:16:

казано от Георги Стефанов на 18.07.15, 14:05:

Не е лесно

това не може да е истина ...

От серията “Тия гласуват наравно с нас..”

19.07.15
11:45

Аз се срамувам, че съм човешко същество. При следващо преброяване, ще се пиша клингон.

19.07.15
14:32

http://dnevnikvsekiden.com/zdrave/men-solution-plus/
http://centarzapromocii.com/zdrave/men-solution-plus/
30 ХАПА САМО ЗА 100 ЛВ.!!!

Само какви коментари са си оставили, мили боже, заслужава си е във ВИЦОВЕ !!!

АХАХАХХАА-ХАХАХ

“ТРЕНЬОРА”
Честно казано, идваха при мен хора, които придобиваха 3 кг мускули през първите 48 часа. Много от тях показваха по-голяма издръжливост по време на тренировката и по-бързо възстановяване след нея

40 САНТИМЕТРОВИЯ
... Йес! Започнах да вземам капсули веднага, щом се повявиха в България. Придобих 15 кг мускули, а обиколката на бисепсите ми се промени от 28 см на 40 см. Така че смело можете да изпробвате това нещо. Най-добри резултати се получават, като промениш начина си на хранене. Аз се отказах от всички чипсове и сладки неща и престанах за прекарвам вечерите пред телевизора с бира в ръка

ЕХЕХЕХ  ЕБА СИ
Еха! Наистина не очаквах такъв резултат. За два месеца придобих 14 кг видими и изваяни мускули, освен това се отървах от шкембето и съм много по-добър в леглото, което моята приятелка ще потвърди. Господа, горещо препоръчвам!

НЕДОВЕРЧИВИЯ
на сайта им пише, че гарантират връщане на парите. Някой знае ли дали е така? Ако не придобия идеални мускули, наистина ли ще ми върнат парите? Трябва да знам, че след като плащам, ще получа скулптура. Вече достатъчно се охарчих за добавки и карти за фитнеса.

ХАХХ, МЛАДИЯТ БОГ МИ Е ФАВОРИТ
Благодарение на тези капсули аз изглеждам като млад бог. По-рано бях пробвал да ходя на фитнес, но не ми стигнаха сили и енергия за това. Затова и нямаше никакви резултати и реших да дам шанс на тези капсули, тъй като изглеждах като нещастник с това свое коремче. Отървах се от него, а на мястото му се повявиха твърди и стегнати мускули.

19.07.15
15:48

Идеална залъгалка за балъци.....лошото е че доста ще клъвнат.....и ще се сдобият ....с  по лек портфейл.....:D

19.07.15
19:40

Спомени, спомени...

20.07.15
12:55

Този уикенд се поразходих по пътищата на родината..и тука една много актуална песен в тази връзка (dull)

ТА

21.07.15
17:49

#чагнеереален

Мнението беше редактирано от Тала-съм на 21.07.15 17:49.

23.07.15
10:20

Има ли OCD маниации :P
http://www.boredpanda.com/irritating-annoying-ocd-imperfection/

23.07.15
14:12

Значи, кажете що за хора 6 месеца няма да си купят 2 батерии за дистанционното на климатика, а ми ще ползват това от другите стаи  -докато и то умре :)
И няма да си извадят ключове за кабинета си и външната врата 4 години, а ще се дебнат кой да си тръгне пръв и да дойде последен,
и ще се дебнат кой няма да изхвърли боклука от общата за всички тоалетна (поне веднъж в седмицата),
и няма да си купят 1 шише течен сапун (80ст.), защото “нали и други ще го ползват”
и ще се дебнат кой ще се прецака да измие пода на общия кабинет два пъти поред тази година ...

Ще ви намекна- държавни служители ...

24.07.15
03:52

казано от Queen Cobra на 23.07.15, 14:12:

Значи, кажете що за хора 6 месеца няма да си купят 2 батерии за дистанционното на климатика, а ми ще ползват това от другите стаи  -докато и то умре :)
И няма да си извадят ключове за кабинета си и външната врата 4 години, а ще се дебнат кой да си тръгне пръв и да дойде последен,
и ще се дебнат кой няма да изхвърли боклука от общата за всички тоалетна (поне веднъж в седмицата),
и няма да си купят 1 шише течен сапун (80ст.), защото “нали и други ще го ползват”
и ще се дебнат кой ще се прецака да измие пода на общия кабинет два пъти поред тази година ...

Ще ви намекна- държавни служители ...

Направо описа част от студентските ми неволи :D .

24.07.15
07:20

Добави 30 години жизнен опит и ще се окаже, че мързеливите студенти не са еволюирали изобщо в някои отношения :)

25.07.15
19:14

Въх, авитохол ме изпревари :D
В 5ти курс като ми настаниха нов съквартирант пичът ползва моя сапун, като свърши тоалетната хартия си влиза с индивидуални носни кърпи, връзва си обувките в тъмния коридор, докато някой не купи крушка, не хвърля боклука, ползва моето олио, моята захар, не си хвърля развалените неща и заема място в Моя хладилник, ползва моя тиган без да го мие.... Само аз миех банята. Мисля че май почистваше пода само в неговата половина от стаята, ама за това не съм сигурен :D Горе-долу минаха около 6 месеца докато се усети.

Като завърших ми казаха, че сме имали бели червеи в банята и че всеки си влизал със собствено руло тоалетна хартия и със собствен сапун :D

Мнението беше редактирано от introducer на 25.07.15 19:15.

Ужас!
А ти как си го изтърпял 6 месеца без да го набиеш? :D

26.07.15
00:05

Абе един от съквартирантите ми беше направил ракия от ябълки и чорапи. Забравени субстанции ферментирали и задушавани с месеци, долепени до нагрят радиатор и покрити с пластове юргани и наелони.

26.07.15
21:43

Ти и ти с кви хора си живял? В един филм с Жан Клод правеха водка от картофени обелки в тоалетната. Може би от там са черпели вдъхновение. Студентски град си беше казарма :D

Мнението беше редактирано от introducer на 26.07.15 21:43.

27.07.15
22:27

С глас съм се смял :D .

От къде го изрови това? :D

На мен май ми се плаче...

29.07.15
00:48

Приложение на тягата в ежедневието :D
https://www.youtube.com/watch?v=MWG7IEMnzrY

29.07.15
13:46

Има добра оферта за Body Fat Monitor OMRON BF 302. Дали ще върши работа?

Е*аси борбата :D

Теди Илиева

30.07.15
15:06

Къде може и къде не може да си правим селфи според властите в Русия: https://mvd.ru/upload/site1/folder_page/006/158/477/Selfie2015.pdf
и
https://mvd.ru/safety_selfie

:D :D :D

01.08.15
20:40

казано от Queen Cobra на 29.07.15, 13:46:

Има добра оферта за Body Fat Monitor OMRON BF 302. Дали ще върши работа?

Преди няколко години имахме сходен модел на същата фирма. При жените системно мерят доста по-ниски от реалните стойности, а при мъже - обратното.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.08.15 20:44.

01.08.15
20:50

Ей закъсня. Взех си го вече. Изкарва ме стройна фиданка. Карай, аз преди 3 години като си купувах кантар, взех един дето уж мери мазнини, вода, бла- бла.
Не съм се набутала много де, не ме мисли.

01.08.15
20:52

казано от Queen Cobra на 01.08.15, 20:50:

Ей закъсня. Взех си го вече. Изкарва ме стройна фиданка. Карай, аз преди 3 години като си купувах кантар, взех един дето уж мери мазнини, вода, бла- бла.
Не съм се набутала много де, не ме мисли.

Пак добре, ако те изкара фиданка. Аз миналата година бях поръчал през ибей от някакви китайци нещо, което ми “измери” 37% мазнини. :) Вдигнах им скандал, а те ми върнаха парите, без да си искат обратно “уреда”. :) Още се търкаля някъде из нас.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.08.15 20:53.

01.08.15
20:55

Нямам търпение да го изпробвам на трибоеца. Той има поне 15 %, може и повече. През 2012 като се мерихме с Танита, го изкараха 20-25% мисля (а не беше особено дебел) висок BMI и леко затлъстяване :D :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1