Лаф моабет - осма серия

Темата е заключена.
Прескочи до:

12.02.16
17:50

казано от Маргарита Манева на 12.02.16, 17:41:

Банско отдавна не е имало 4 месеца сезон.

Това пояснение не е от особено значение за идеята на това, което съм написала. ;)
Със скобата пояснявам не че сезонът в Банско е константно 4 месеца, а че в моя пример посочвам “4 х” при, условно, 4 месечен сезон. Банско е условна дестинация. 4 е максимална цифра в моя пример.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.02.16 18:10.

12.02.16
20:43

Аз пък не разбирам кое му е лошото да се рушат някакви тъпи изкуствени съоръжения. На някого в Банско му се приискало да изсече цялата планина за писти. Хайде бе. Намерете си работа, вместо да унищожавате последните късчета природа в България!
Ще се сравняват те с Австрия и Франция. Абе погледнете една сателитна снимка какъв процент от Алпите са заети от ски-съоръжения и какъв процент от Пирин. Банско и сега е един бетонен Слънчев бряг, един планински Люлин трета част. Туризъм ще ми развиват на сто квадратни километра. Опропастиха цялото Черноморие, сега посягат и на последните останали недокоснати кътчета.
Трябва да пустее планината - това й е работата. Там е място за дивия свят, не за нас, хората.

12.02.16
21:07

казано от Boby_ на 12.02.16, 20:43:

Аз пък не разбирам кое му е лошото да се рушат някакви тъпи изкуствени съоръжения. На някого в Банско му се приискало да изсече цялата планина за писти. Хайде бе. Намерете си работа, вместо да унищожавате последните късчета природа в България!
Ще се сравняват те с Австрия и Франция. Абе погледнете една сателитна снимка какъв процент от Алпите са заети от ски-съоръжения и какъв процент от Пирин. Банско и сега е един бетонен Слънчев бряг, един планински Люлин трета част. Туризъм ще ми развиват на сто квадратни километра. Опропастиха цялото Черноморие, сега посягат и на последните останали недокоснати кътчета.
Трябва да пустее планината - това й е работата. Там е място за дивия свят, не за нас, хората.

Като цяло съм съгласна с теб,но не чак толкова крайна, може би. :)
Ски спортовете са касови занимания, които са чисто консуматорски и имат негативен ефект върху планината.
Нека се развива алпинизма и туризма,щом хората искат да са близо до природата. Тези занимания поне изгражадт и ценни качества у практикуващите ги.
Напълно против съм и “облагородяването” на планината по европрограми с разни бетонови пътеки и детски кътове и места за барбекюта. Ами...може да звучи грубо, но планината не е място за инвалиди и майки с колички. Планината е планина - диво и труднодостъпно място - това и е хубавото.

И все пак, ясно е, че ски спортовете няма да бъдат отменени, но поне биха могли да бъдат по-добре организирани и малко ограничени, а не да се създават тълпи, които само да се оплакват колко време чакали на кабинката за да направят едно спускане. Който е толкова запален скиор, нека се качва по старомодния метод - цял ден ходене пеша за едно спускане. ;)

12.02.16
21:35

Боби, в думите ти някакъв резон и аз съм донякъде съгласна с теб. Разбира се това, че не разбираш какъв е проблемът да пустеят ски съоръженията не е въпрос на съгласие, така, че по този пункт нямам какво да кажа. Предполагам е въпрос на гледна точка. Аз предпочитам вместо скапващи се съоръжения, да има работещи такива. А кое у кого какви качества създава/изгражда не  е въпрос само на спорт/занятие, който/което се практикува. То е въпрос на доста различни неща.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.02.16 22:32.

12.02.16
21:39

Скиорите да се чувстват поздравени. The blood is on your hands…

12.02.16
21:44

Е, още малко по консуматорските ми ръце :D :D :D

12.02.16
21:51

казано от karfi4ka на 12.02.16, 21:44:

Е, още малко по консуматорските ми ръце :D :D :D

Ти за скиор ли се взе с едно каране от10ти клас до сега? :D

ПП: Ще има ли мое изказване в този (или друг) форум, което да не сиповторила подигравателно? Независимо от темата.

Мнението беше редактирано от Margi на 12.02.16 21:53.

12.02.16
22:09

Душата, Маргарита, душата ми е скиорска :D

казано от Маргарита Манева на 12.02.16, 21:51:

ПП: Ще има ли мое изказване в този (или друг) форум, което да не сиповторила подигравателно? Независимо от темата.

О, аз не ти се подигравам. Не знам защо така мислиш, наистина ;) Малко по-лежерно и весело гледай на нещата. ;)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.02.16 22:14.

12.02.16
22:25

Негативните последици за планината от скиорската дейност май са само в главите ви и в тези на шепа еко-активисти, които се облагодетелстват доста стабилно , усвоявайки десетки милиони евро за уж опазването на гологлавия лешояд или червеногушата гъска. Реално построяването на още един лифт не би навредило с нищо на природата. В същото време България завършва 2015 с много добри данни в туризма - ръст на пренощувалите лица с 6%, ръст на приходите от туризъм с 4% и лек спад на нощувките с 1%. Всичко това на фона на отдръпване на над 200 000 руснаци.  А ние самооплюваме ски туризма си . Шизофрения на N-та степен .

12.02.16
22:35

Имам претенциите да не “самооплювам” нищо, а да коментирам от гледната точка на човек, който е работил в туризма по света и у нас в продължение на над 10 години. Имам образование, опит и знания, които ми дават определена гледна точка. В България туризъм трудно вирее по ред причини. Обсъждали сме го още преди години в същия този форум.

12.02.16
22:48

казано от ME4O_TURIST на 12.02.16, 22:25:

Негативните последици за планината от скиорската дейност май са само в главите ви и в тези на шепа еко-активисти, които се облагодетелстват доста стабилно , усвоявайки десетки милиони евро за уж опазването на гологлавия лешояд или червеногушата гъска. Реално построяването на още един лифт не би навредило с нищо на природата. В същото време България завършва 2015 с много добри данни в туризма - ръст на пренощувалите лица с 6%, ръст на приходите от туризъм с 4% и лек спад на нощувките с 1%. Всичко това на фона на отдръпване на над 200 000 руснаци.  А ние самооплюваме ски туризма си . Шизофрения на N-та степен .

Реално си нямаш идея с какво би и с какво не би навредило построяването на още един лифт. Повтаряш като папагал глупостите на брадатия лешояд Ангелкова.
Ако някой плаща, това е туристическият бизнес, а не онези срещу него.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.02.16 22:49.

12.02.16
23:24

А дори не съм чул какво е казала :D Нека се направи независима оценка на риска при евентуално изграждане на втора кабинка .  Да се сравняват Алпите с Пирин е смехотворно. Нека сравним онази част на Алпите , която е в Австрия да речем с Пирин . Само за справка- общата дължина на ски пистите в България е около 200км , а в Австрия има около 300 зимни курорти, като само в Сьолден са приблизително 150 км :D Да не говорим за Сан Антон , в който има 300 км писти и 10 ( десет) кабинкови лифта.Докато гордите тиролци си съсипват природата , ние можем да гледаме как глухарът прави секс за 5 милиона евро . Ша си сипА !

13.02.16
10:28

казано от ME4O_TURIST на 12.02.16, 23:24:

А дори не съм чул какво е казала :D Нека се направи независима оценка на риска при евентуално изграждане на втора кабинка .  Да се сравняват Алпите с Пирин е смехотворно. Нека сравним онази част на Алпите , която е в Австрия да речем с Пирин . Само за справка- общата дължина на ски пистите в България е около 200км , а в Австрия има около 300 зимни курорти, като само в Сьолден са приблизително 150 км :D Да не говорим за Сан Антон , в който има 300 км писти и 10 ( десет) кабинкови лифта.Докато гордите тиролци си съсипват природата , ние можем да гледаме как глухарът прави секс за 5 милиона евро . Ша си сипА !

От чисто любопитство - ти колко често посещаваш Банско?

13.02.16
10:55

Като изключим голфа , всяка зима , но предпочитам Пампорово :)

13.02.16
11:47

Защо предпочиташ Пампорово?

13.02.16
17:57

Повече ми допадат пистите и планината като цяло

Иван

16.02.16
07:04

шибаният храм

19.02.16
20:23

Пак ли муриканците ще спасяват света от извънземни :D .

22.02.16
19:55

Чакай сега Боби консервата да се оплаче. Нещо от 2-3 дни са ми разместени разделите в долната част на форума и вместо в “свободния” раздел, все налитам в кошчето за боклук... :)

казано от Boby_ на 22.02.16, 19:55:

Чакай сега Боби консервата да се оплаче. Нещо от 2-3 дни са ми разместени разделите в долната част на форума и вместо в “свободния” раздел, все налитам в кошчето за боклук... :)

Brace yourself, още няколко промени ще има. :)

23.02.16
21:39

https://vimeo.com/148743947

яко, направо го разглоби  и сглоби

казано от Ice Mountain на 23.02.16, 21:39:

Обожавам такива видеа, от които просто лъха на професионализъм.

И специално на тази тематика, преди известно време попаднах на един страхотен youtube канал с уникални случаи. Дали го видях тук във форума, дали другаде - не помня, но си заслужава да се гледа.

Този ми е любимият случай:

24.02.16
17:51

казано от Ice Mountain на 23.02.16, 21:39:

много е добро! Направо настръхвах целия като го слушах как пукаше

Мнението беше редактирано от Fallen на 24.02.16 18:04.

Тише, аз се разревах...
Благодаря, че сподели. :)

26.02.16
20:32

http://www.dailymotion.com/video/x22p3g0_deadlifts-from-the-washed-up-loser-olympics_fun

деа глупаците американски

Теди Илиева

26.02.16
22:40

Теди Илиева

29.02.16
22:58

Теди Илиева

01.03.16
09:52

Хайде всеки да си избере по една мартеница :)

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 01.03.16 09:56.

01.03.16
09:57

Teзи с бат Бойко къртят. Бих взела за едни колеги. :)

Честита Баба Марта!!!!! :))))

Здрави и силни!

01.03.16
10:14

казано от Queen Cobra на 01.03.16, 09:57:

Teзи с бат Бойко къртят. Бих взела за едни колеги. :)

И при вас ли има политически назначения :D :D :D
п.п. Не е срамно да си голям и да вярваш в Дядо Коледа. Срамно е да си голям и да вярваш в Б.Б :D

01.03.16
16:41

Честита Баба Марта!

Аз ще прикача не картинка на мартеничка, а картинка на границите в които се радваме на този Български обичай :)

Мнението беше редактирано от Dymag на 01.03.16 16:42.

06.03.16
02:06

http://webcasts.digitalmuscle.com/

след малко почват финалите, ако на някой му е интересно

06.03.16
09:16

Ако на някого му се наложи...:D

Теди Илиева

07.03.16
21:08

А как се смях само на горното клипче :D ^ ^ ^
Направо 6+ за находката!

Теди Илиева

07.03.16
21:10

Аз ще пусна едно малко спортно насочено.

Ако ви е интересно как се става мъж в амазонската джунгла...

Гледайте първо това (и забележете колко мъжки го понася човек от племето):
https://www.youtube.com/watch?v=XwvIFO9srUw

После гледайте това (и забележете колко мъжки го понася човек от модерното общество):
https://www.youtube.com/watch?v=it0V7xv9qu0

И после не сме били разглезени. :D

08.03.16
13:40

казано от Тихомир Велев на 08.03.16, 13:21:

Ако ви е интересно как се става мъж в амазонската джунгла...

Гледайте първо това (и забележете колко мъжки го понася човек от племето):
https://www.youtube.com/watch?v=XwvIFO9srUw

После гледайте това (и забележете колко мъжки го понася човек от модерното общество):
https://www.youtube.com/watch?v=it0V7xv9qu0

И после не сме били разглезени. :D

Интересно е, че и оздравителните амазонски ритуали са свързани с много болка. :)
Глезльовци сме, да. Прекалено много удобства имаме и прекалено много се пазим да не ни заболи.

08.03.16
13:53

Еволюция бе другари :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1