Лаф моабет - осма серия

Темата е заключена.
Прескочи до:

19.02.13
14:34

Последните дни в държавата е някакъв апокалипсис.

19.02.13
14:39

казано от CarnalK на 19.02.13, 14:34:

Силно казано - медиите преекспонират, както обикновено, но определено напрежението е доста в повече...

Мнението беше редактирано от Петър на 19.02.13 14:39.

19.02.13
17:00

Заеби кво пише на етикета :)

19.02.13
17:05

казано от Петър на 19.02.13, 14:39:

казано от CarnalK на 19.02.13, 14:34:

Силно казано - медиите преекспонират, както обикновено, но определено напрежението е доста в повече...

но поне най-накрая народът се събуди

19.02.13
17:13

Някой ще ходи ли на Armin Van Buuren в Арена Армеец ???

19.02.13
21:22

Нямате време за тренировка и здравословно готвене? Вижте нея:

(Една забележка от мен: този тренажор е ролков и колелото се крепи само на тези въртящи се ролки и има голяма вероятност да се изтърсиш ако не си концентриран, така че упражнението с готвенето на омлет е доста трудно)

19.02.13
21:47

Той народа наистина се събуди , само където ако си мисли , че със свалянето на правителството и едно евентуално идване на БСП и ДПС (защото каквото и да си говорим друг няма да се вреди) ще станем по-добре  , определено е една огромна грешка.Все пак да не забравяме колко години имаха власт те (20 и повече) и последствията се виждат сега , ще се виждат и още много години в бъдещ период от време.
П.с. много грозна постъпка на Станишев и Местан след като  те са подписали главно тези енергийни договори 2001г , 2005г и т.н. сега да си трупат позитиви на гърба на народа и на сегашните управляващи.
П.с. II лично мнение.

Най-големия лайняр станишев да гние дано... излизат ми някви 17годишни пикльовци маскирани и хвърлят бутилки и камъни по полицаите и протестират за тока ли... дето не са платили една сметка през живота си.... ТРАГЕДИЯ БРАТЧЕ... ТЪПИ КОМУНИСТИ... ЖАДНИ ЗА ВЛАСТ ДА ГНИЯТ В АДА

20.02.13
10:44

Хората протестират срещу БСП, отнасят го Гербаджийте, искат пак да си изберат БСП. Омагьосания кръг на глупостта.

не ме карай на 19 да се беся ако дпс и бсп дойдат на власт... псевдоцаря поне се наяде един път и си тръгна но не нали станишев е по-млад трябва му повече храна.. ко да прайш калорийния омагьосан кръг...

20.02.13
11:18

Крайно време е да пробваме и президентско управление и ако не става да запалим всичко в тая държава.

20.02.13
11:26

Ама за целта трябва май и президент да си избереме... :)

Т. Тодорова

20.02.13
12:17

Той проблемът е глобален , не е само до наш’та държава . Има една голяма баница , дето няколко човека решават как да си я нарежат и след това нищо няма значение . И колкото е по-притиснато и по-отчаяно населението , толкоз повече масло има в баницата .

В нашия случай , аз залагам на поемане на управлението от Догановци и Станишевци , последвано от озверяването на народа , който рано или късно ще ги направи на парчета , след което бай ви Бойко ще се домъкне на бял кон и с 20 кила по-слаб :D , и пак ще е същото , каквото е сега . Факт е , според мен , че това правителство е най-малкото зло за страната , но и не мисля , че целият тоя панаир не е предварително измислен.

Ама дай на народа зрелища и гле’и к’во става.

20.02.13
14:37

Гласува ли народа за БСП и ДПС , ще дойде на власт в по-голяма степен ДПС , не БСП. Доган в прав текст си го беше казал : “Ние управляваме държавата , ние държим парите , ние правим каквото си искаме с държавата!” или го забравихте? Никоя партия и лидер не е идеален , но предпочитам по-малкото зло , а то определено е ГЕРБ.
П.с. в момента Станишев и Местан доволно протриват ръце , че благодарение на мизерията и проблемите които те направиха народа ще изглупее и ще ги избере пак.

Станишев искаше оставката ама според мен не я очакваше... идеята му май беше до изборите да дотрови колкото може Бойко и затова сега бяга от отговорност да прави правителство ... нали искаш оставка значи си наясно, че ти си наход...имаш оставката къде е твоя ход плъх такъв.... ах колко разбирам вече Октай... и как говори на пресконференцията, че България била зле 20години ще кажеш той не я е управлявал...

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 20.02.13 14:43.

20.02.13
15:35

Пичове,БСП няма да спечелят следващите избори.Днешната оставка на Бойко му повдигна много рейтинга.Герб отново ще спечели изборите ,дори с по-голямо мнозинство,за сметка на БСП.Освен това,малките партии също ще имат увеличение в популярността.
Станишев е жалък и народът го вижда.Доган също,а и отдавна не е движещата фигура на ДПС,изтля му светлинката.
За съжаление,за момента няма алтернатива измежду действащите партии и няма време за учредяване на нова партия,която да защитава интересите на народа.

Мнението беше редактирано от Гената на 20.02.13 15:36.

Пуснете го, Пуснете го при Станишев...

по повод станишев... ей сега едно момиче 96’ ми каза че му е голяма фенка.. :) кажете ми пистолета или автомата да си избера... и моля ви не искам да ме боли много :)

20.02.13
16:31

Хората не са толкова прости. Няма да гласуват за ДПС и БСП отново..

Т. Тодорова

20.02.13
17:10

kristiancho , преди малко една близка ми сподели , че е провела ожесточен спор с момиче 91 . ТРЯБВАЛО да е Станишев !
Туй са разни деца , непрочели два реда история , непознаващи и времето , в което живеят . Жалко , че са пълноправни граждани и гласоподаватели .

http://saprotiva.org/islandiya-tihata-revolyutsiya/ <—- това ми хареса

http://www.segabg.com/article.php?id=637408 <—- а това го видях току-що - малко подигравателно звучи , ама кво пък , ние сме си свикнали .

За да не дойдат пак същите , трябва тотална промяна във формата на управление , нови лица и пренаписване на Конституцията . Ама колкото и да се пеним ние тук , мисля че някои хора вече доволно млящят гореспоменатата баница .

20.02.13
17:18

казано от mrynkalce на 20.02.13, 16:31:

Хората не са толкова прости. Няма да гласуват за ДПС и БСП отново..

Това е опровергавано вече няколко пъти от средата на 90-те, та до днес.

Да определено това за заплатите може би е вече плод на емоцията... но е факт, че през никое друго управление не е строено толкова... няма как да очакваш инвеститори без добра инфраструктура... те хората си мислят, че тея лентички се режат ей така...

20.02.13
17:59

казано от kristiancho на 20.02.13, 17:44:

Да определено това за заплатите може би е вече плод на емоцията... но е факт, че през никое друго управление не е строено толкова... няма как да очакваш инвеститори без добра инфраструктура... те хората си мислят, че тея лентички се режат ей така...

Аре да не си отварям устата в здравеопазването какво е свършено, че и във всичкис сфери, за които имам наблюдения. Тотална мутризация, държавен рекет и изнудване, пълен геноцид по отношение на дребния бизнес... Колкото и да е било зле при Виденов, Станишев, Симеон и другите малоумници, толкова, колкото при ББ, никога не е било.
За съжаление алтернатива няма, моментът за предсрочни избори е отвратително неподходящ, а всичко вещае дестабилизация. Но каквото и да е, не може да е по-зле от Бойко и мутрите му...

много неща НЕ СА НАПРАВЕНИ но много неща СА НАПРАВЕНИ... няма как за 4години да се направи нещо което за 20 не е направено : )

20.02.13
18:39

FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUCKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK !!!

20.02.13
19:09

казано от Boby_ на 20.02.13, 17:59:

Тотална мутризация, държавен рекет и изнудване, пълен геноцид по отношение на дребния бизнес... Колкото и да е било зле при Виденов, Станишев, Симеон и другите малоумници, толкова, колкото при ББ, никога не е било.

+1
Тъй като попадам към малкия бизнес да изкажа мнение.Аз дръпнах голям кредит преди 10 години.Остават ми 3 месеца и край.Първите години съм внасял четири цифрени суми,а сега са наполовина.Първите години имах 4 човека персонал на които плащах и още аз и майка ми.Сега сме само аз и майка ми.До такава степен обедня народа,че съм пред фалит.А отношението към малкия бизнес в момента Боби го каза.Големите са с чадър,а малките ни гонят като престъпници.Проверки,нови закони,връзки с данъчните,навръзване събирането на задължения така че ако не си платиш ти спират работата.А ти как да изкараш ако не работиш?
Не съм гласувал никога до сега,но вече се замислям сериозно.Проблема е,че не виждам за кой да дам гласа си.

П.с.В държава в която гласа ти струва 1 кебапче какво да обсъждаме.

20.02.13
19:27

казано от kristiancho на 20.02.13, 18:08:

много неща НЕ СА НАПРАВЕНИ но много неща СА НАПРАВЕНИ... няма как за 4години да се направи нещо което за 20 не е направено : )

Свършено е доста. Въпросът е какво и за кого.
Ходят едни адвокати с куфарчета с готови договори и изнудват големи западни фирми (дори това си позволяват) да прехвърлят собственост (дялове, имоти и т. н.) на хора на ББ. Да, директен рекет с държавата и силовите структури за подкрепа.
Дават се инструкции на бюджетни предприятия от кого какво да купуват. Купуват (разбира се) само от фирми, които са или на герб, или косвено пълнят касичката.

Тайсън, дребният бизнес е унищожен. Жена ми е сред пострадалите. През 2008-ма имахме онлайн магазин, два “офлайн” магазина, две продавачки и шофьор на щат. Сега... Жена ми почна друга работа. Имаме едно момиче, на което от моята заплата додавам, за да не затворим веднага и на момента. Защо го правя и аз не знам - някаква смътна надежда мъждука.

Корупция и безхаберие винаги е имало. Толкова целенасочена мафиотско-мутренска политика обаче нямаше. Няма чадър върху големите фирми - те ядат дебелия точно колкото малките, само че имат повече ресурси и засега удържат. Има фирми, собственост на герб - само те са защитени. То май други почти не останаха вече.

Единственият проблем с тази оставка е, че трябваше да дойде преди година или две. А най-добре щеше да е, ако овчето стадо изобщо не беше го избирало този. Но това вече е минало. Сега сме в разграден двор.
БСП и ДПС си точат зъбите за властта. Герб е в предсмъртни гърчове. НДСВ... какво беше това?
Умерено дясна партия с разумна платформа няма на хоризонта. Герб се обявиха за десни и на практика направиха страхотна услуга на БСП с това. Самите те еднодневки, спестиха всякаква опозиция на Станишев и сие. Сега тепърва всички, които сте гласували за ББ, ще му сърбате попарата и при следващото управление.
Лошото е, че този път наистина няма кой. СДС на практика не съществува, Костов е дълбоко компрометиран, Кунева не е опция (който се е занимавал с бизнес, помни какви ги натвори по време на управлението на НДСВ и после като еврокомисар), РЗС = Герб. И... не остана. Какво? Ще чакаме следващия месия на бял кон? Не ни ли стига вече?
Засега нямам отговор, само въпроси. Като имам, ще го споделя.

20.02.13
19:28

Интересно ми е къде са хората протестиращи последната седмица за тока (хора на средна възраст и прочие)? Какви са тези 15-18 (масово) годишни младежи с качулки и цигари тип “бандит , селски бек и т.н.” искащи оставка? Сега пък все повече хора се осъзнават какъв автогол си вкараха?

Мнението беше редактирано от Dominic на 20.02.13 19:37.

20.02.13
19:38

казано от Dominic на 20.02.13, 19:28:

Интересно ми е къде са хората протестиращи последната седмица за тока (хора на средна възраст и прочие)? Какви са тези 15-18 (масово) годишни младежи с качулки и цигари тип “бандит , селски бек и т.н.” искащи оставка? Сега пък все повече хора се осъзнават какъв автогол си вкараха?
П.с. не случайно чужденците казват , че сме лоши и масово прости хора.

Абе малки сте повечето, май не помните Виденовата зима. :) Пооочти същата история. Беднотия, глад, мизерия, започва се едно недоволство, то обаче се канализира от едни хора, които нямат нищо общо с така наречения народ, а са си платени провокатори. Този сценарий е ясен. Има доста хора с изгода от това сега. От Станишев през самия ББ, който има интерес от предсрочни избори, защото сега евентуално ще може да вкара 30-тина мутри в парламента, а лятото ще вкара само дедовия, та до самия Доган.
Кой е платил, само един ли е и защо му е било е важно, но има и по-важен въпрос.
А сега накъде?!?

20.02.13
19:46

Сега няма накъде.В момента и за в бъдеще въпроса е не да се намери някоя партия било то и нова или някой изникващ “спасител” а да се намери най-малкото зло.БСП ли да е  , ДПС , Атака , Сините както каза са разбити тотално , НДСВ ?? Изведнъж всички започнаха да плюят по сегашното правителство и Бойко Борисов - ок. Кой от другите е по-добър?

20.02.13
19:47

Истината е, че на предстоящите избори прото няма алтернатива.

Ако има някаква разлика между БСП, ДПС, ГЕРБ, то тя е само в абревиатурите.
Нов бардак със стари к*рви не се прави. Ама нови к*рви няма!
И на масата хора просто им писна. Това не е протест от високите цени на тока, това е протест от отчаяние. На хората просто им писна. От всичко.
На едните им кипна и искат промяна, ама няма от къде да дойде, а на другите им е през половите органи и са обърнали гръб на политиката.
Първите са предимно млади и много от тях ще гласуват с еднопосочен самолетен билет, а другите гледат да изкретат старините.

20.02.13
19:50

казано от CarnalK на 20.02.13, 19:47:

Истината е, че на предстоящите избори прото няма алтернатива.
...
Първите са предимно млади и много от тях ще гласуват с еднопосочен самолетен билет, а другите гледат да изкретат старините.

Да, за съжаление този път наистина натам вървят нещата.
За пръв път в съзнателния си политически живот нямам коя партия да посоча като по-малкото зло, да не говорим за добро. Докъде стигнахме!

20.02.13
19:59

То и за пръв път не може да се каже “Дай да пуснем за тези, че не сме ги пробвали” - както беше с НДСВ и ГЕРБ.

Получил се е един овратителен вакуум в дясното политическо пространство и просто няма кой да го запълни. А дори и да има - държавната администрация е толкова зле на всяко едно ниво, че дори да съживим Стамболов, Бисмарк, Чърчил, Рузвелт, Татър и Аденауер и те да управляват - пак няма да има голямо подобрение.

20.02.13
20:04

Няма друга държава в която да има турска партия говореща за власт и прочие.Все едно в Русия да дойде във властта партия на американците.

20.02.13
20:11

казано от Dominic на 20.02.13, 20:04:

Няма друга държава в която да има турска партия говореща за власт и прочие.Все едно в Русия да дойде във властта партия на американците.

При ДПС не става дума толкова за власт, колкото за пари. Те не са турска партия, те са партия на самите себе си. В някои региони колят и бесят като Коза Ностра.
Иначе говоренето си го говорят отдавна. Едно време бяха “партията-балансьор”. После в двете си коалиции с БСП с много власт се налапаха и си повярваха. Сега са всичко друго, но не и етническа партия.
А ти по-добре недей набляга на това противопоставяне. Обикновените турци в България нито са по-защитени от българите, нито работят по-малко, нито се ползват с каквито и да били привилегии. За разлика от циганите...

20.02.13
20:15

Ако имате време изгледайте ТОВА ВИДЕО

Замислете се, колко от теи съществуват в момента в България и как системно се унищожават. Дори и приличното ни по време на соациализмъ здравеопазване в момента е тотален хаос и разруха.

20.02.13
20:16

Аз изобщо не  наблягам на това противопоставяне , нито имам нещо против турците за разлика от циганите.Това на което наблягам е , че е недопустимо да разрешаваме да има чужди партии във властта с такъв шанс за крадене.Точно тази партия насажда етническо напрежение и противопоставяне между хората в България от години , последният най-грозен пример беше със опита за “покушение” сещате се на кого.

20.02.13
20:20

казано от Boby_ на 20.02.13, 20:11:

При ДПС не става дума толкова за власт, колкото за пари. Те не са турска партия, те са партия на самите себе си. В някои региони колят и бесят като Коза Ностра.
Иначе говоренето си го говорят отдавна. Едно време бяха “партията-балансьор”. После в двете си коалиции с БСП с много власт се налапаха и си повярваха. Сега са всичко друго, но не и етническа партия.
А ти по-добре недей набляга на това противопоставяне. Обикновените турци в България нито са по-защитени от българите, нито работят по-малко, нито се ползват с каквито и да били привилегии. За разлика от циганите...

Извинявам се за двойния пост.

Отвратителни са подобни нападки на расова и верска основа. Който е обиколил малко из родопите е видял в каква мизерия живеят турците и помаците.
Точно от такива противопоставяния печелят лумпени като Волен, които пък е в услуга на Доган - да му консолидира електората.

Никога преди не е имало такова разделение на българи, турци и помаци в Родопите както сега. Говорим за векове мирно съжителство. Просто на обикнвените хора ги интересуват обикновени неща - да си осигурят прехранта и да си изучат децата.

20.02.13
20:28

Цялата ситуация е изключително грозна : да искаш да изкарваш някакви достойни пари , да си позволиш нормално жилище , нормален автомобил , малко развлечения и почивка , сигурност за бъдещ период от време и евентуално да оставиш нещо на някого ... а повечето хора се чудят как да свържат двата края.Жалко е заради всички достойни хора от миналото , за цялата ни история , за самите нас.

казано от Стоян на 20.02.13, 18:39:

FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUCKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK !!!

Хубаво нещо е волейболът... мда-а-ам! :)

20.02.13
21:31

В България няма стабилна политическа система. Първото нещо.
В Америка 200 години се редуват две партии във властта. Политиците им се издигат постепенно. Отсяват ги както зърното от плявата. Първо тръгват от своя град. После на щатско ниво. Сетне губернатори,конгресмени,сенатори. Накрая в Белия дом. Янките имат не 3,не 4,не 5 или 100-200 партии като нас,а само 2 и те управляват от няколко века.

И не само в броя партии е проблема. Още в 1991 година разбрах,че тая наша партийна система няма да я бъде. След като започнаха многобройните скандали в двете големи партии и особено в синята. “Отлюспвания”,замразявания,фризери,глупости,яжби,завист,хули и клевети на всеки срещу всеки. Омаскаряване.  Не. Това не е нормална политическа система от западен тип. Започна едно цепене и роене на многобройни партийки с един файтон хора. Едно фракциониране и така до безкрай. Еми за последствията никой ли не мислеше? Сега сърбайте попарата. Защо тогава не вразумихте тези хора и оставихте разни апаратчици да вилнеят и рушат? Тогава когато се сееше разкол в обществото ни през 90-те години си затваряхте очите,нали? Сега не се оплаквайте! Резултатът е закономерен. Сега търпите последствията от тая безумна конфронтация по всички възможни посоки:вътре в самите партии,както и в самото общество. (В ушите ми още звучат виковете:”Жельо,да ти умре и другата дъщеря!”. Вие по-големите,обяснете на учениците четящи тоя форум кой е тоя Жельо и какви бяха тези викове. Искащи смъртта на едно младо момиче! Попове си скубаха брадите и расото,биха се,а някои политици зяпаха сеир и подклаждаха тоя вандализъм).

Третото нещо. Българският едър и среден бизнес не е стабилен и няма никакъв авторитет всред хората. Не спазва никакви правила и договорки. Има неплатени с месеци и години заплати за над 1000-2000 лева. За много “бизнесмени” бизнесът е в далаверата. Няма правила,които да се спазват. Няма етика. Финансови отношения и задължения се уреждаха с взривяване на коли и асансьори заедно с хората в тях и с куршуми по улиците. При което имаше случаи да пострадат и невинни хора. Къде го има това по света? Какъвто ни е бизнесът такава ни е и държавата. Няма някакви мащабни големи проекти,само кърпене. Няма и стабилни големи фирми като на запад Не искам никого да обидя,но...

Мнението беше редактирано от Миро на 20.02.13 21:36.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1