21.03.13
13:17
казано от amelia erhart на 21.03.13, 09:32:
..........
Това е историята на моя опит с Дюкан. Не искам да те плаша, моля се на никой, никога това да не му се случи, но бях длъжна да ти разкажа житейските си небивалици.
Здравей! Много интересен опит имаш и се надявам всичко вече да наред! Благодаря за споделеното инфо, чуждият опит винаги дава и друга гледна точка. Иначе за Дюкан - никога не съм прилагала подобен режим, но имам камъни в бъбреците, та е сложно при мен да се диагностицира съвсем точно какво е това с уринирането. Така или иначе ще посещавам уролог и нефролог, престоят ми изследвания и ще се разбере в комбинация с гинеколога и ендокринолога какво реално е моето състояние...
Благодаря за включването и ти пожелавам успех!
21.03.13
13:46
:) И още нещо, преди да отидеш на лекар не чети нета, защото ще ти докара още по-голяма параноя. Относно СПКЯ за момента не пия нищо с позволение от гинеколог и ендо, защото всички контрацептиви не ми понасят. Освен това в САЩ, където живея половината време (от няколко години насам), изобщо нищо не изписват за поликистоза и лек скрит диабет,(само метформин в малки дози) там тя е доста рядко срещана, защото е синдром на жените от южноевропейски произход.
Благодаря :)
22.03.13
08:19
Манджа днес:
Закуска: зелен чай, 3 суп.л. трици с вода
Закуска 2: 200гр извара със 100гр кисело мляко 3,6% БДС, 3 ореха
Обяд: пилешко филе 80гр и свинско филе 80гр, шоколад със стевия 50гр, eдна краставица и два домата
Следобедна закуска: 100гр орехи
Вечеря: консерва риба тон, айсберг
Течности и добавки: Обичайните
Размисли: Днес като помисля за пилешко и ми се повдига така, сякаш съм си помислила за мазгочесто свинско, осмянка с кисело зеле или нещо такова... Изобщо ядат ми свежи неща, най-вече домати и повече краставици, но само със салати нито се насищам, нито го докарвам на калории и нутриенти. Ядат ми се много и свежи плодове... Сигурно ми е втръснало пилешкото, знам ли...
И течности не ми се пият много, по-скоро чай не ми се пие и така ми е трудно да докарам количеството за деня. Затова и се наливам изкуствено с шишето с вода. Усещам сухота в устата, ама стомаха го чувствам като надут и набълбукан... Интересна работа...
ЕДИТ: обяда и следобедната закуска са едитнати, олях се пак с ядките. Имам още 100-тина грама налични орехи и докато не свършат ще е с прегрешения. После спирам да купувам, щото става мазало :D
Мнението беше редактирано от Шош на 22.03.13 18:02.
22.03.13
12:37
Мислих за друг източник на протеини и ми дойде на ум за дроб - пилешки, свински... Четох и из форума мнения и в крайна сметка обосновано такова колко е количеството, което може спокойно да се хапва седмично или месечно не открих. Отделно и съобразено с моите камъни в бъбреците съм пак в неведение. Знам, че не е препоръчително, ама вкакви рамки мога да вляза - инфо нямаааа...
Идеи???
24.03.13
08:24
Манджа вчера:
Закуска: чай с мляко, 3 суп.л. с вода и мляко
Закуска 2: 2 яйца и един белтък, бъркани с една глава стар лук и една червена чушка, 2 домата
Обяд: суфле от тиквички 200гр с 2 кюфтета на фурна
Следобедна закуска: като обяда
Вечеря: 2 кюфтета, консерва риба тон в собствен сос, 2 чаши топло прясно мляко
Течности и добавки: добавки обичайните, течностите бяха малко, около 2л само
Размисли: ядеше ми се цял ден сладко, ама цял ден. Започна ми глада за кексчетааа, кифличкииии, шоколад и сладки, което е лооошо! Изобщо нямах хубав прозорец между храненията, тъпчех в устата по малко, уж около нормалните часове на похапване, ама все чопвах. Това мляко преди лягане може би не беше най-доброто решение, ама топло със стевия ми притъпи глада за сладко. Легнах си късно, след 2ч...
Рецепта за суфле от тиквички
1,4кг тиквички
4 яйца
200гр кисело мляко
щипка сода
връзка копър
чесън на прах, сол, черен пипер на вкус
350гр извара
Настъргваме тиквичките, посоляваме и оставяме да се отцеди. През това време отделяме белтъците от жълтъците, Последните разбъркваме с млякото, в което е загасена содата, изварата и подправките. В суха купа разбиваме белтъците на смяг. Изстискваме добре от водата тиквичките, смесваме с жълтъчната смес и прибавяме с дървена лъжица по малко белтъците. Печем в намазнена тавичка на 200гр до зачервяване. Стана много сочно и вкусно.
Кюфтета на фурна:
1,3кг кайма (много е,ама има кой да яде освен мен)
3 големи глави лук
подправки на вкус - копър, магданоз, чубрица, черен и червен пипер, кимион
2 яйца
20мл прясно мляко
2-3 люжици овесени ядки
Омесваме добре каймата и оставяме да поеме от аромата на подправките в хладилник - колкото повече, толкова по-добре. Аз оставих за около 2 часа. Оформих с мокри ръце кюфтенца и пекох върху хартия на 220гр до готовност. СТанаха малко сухи, не знам защо така. Каймата е купена от Пикадили, мляна на място от месо 60/40…
Мнението беше редактирано от Шош на 24.03.13 08:27.
24.03.13
08:42
Манджа днес:
Закуска: чай с мляко, 3 суп.л. трици с мляко и вода
Тренировка
Закуска 2: едно яйце със 150гр извара бъркани с маллко зехтин за тигана, 2 домата
Обяд: 3 кюфтета (50гр за 1бр), 200гр суфле (и двете от вчера), една краставица, половин маруля
Следобедна закуска: 200гр суфле
Вечеря: консерва сьомга в собствен сос 213гр, една краставица и половин маруля
Добавки и течности: обичайните, като течностите следва да са над 3л заради тренировката
Размисли: Сънят беше 5-часов, малко недоспала се чувствам. Усетих, че напоследък не спя дълбоко. Разликата направих след като пих мелатонин преди време. С него се събудих много отпочинала след дълбок сън, но пък ми се приспиваше през деня. Не, че ще пия, но мога да се поразровя за някакъв чай преди сън или екстракт от нещо си, знам ли...
Покрай прегрешенията с орехите някак не се чувствам режимна, изпитвам чувство за вина и си втълпявам, че съм направила едва ли не непоправими грешки. Това ме кара да се отказвам обикновено и да започвам нещо друго... Отначало... Усещам се тромава, сякаш съм 100кг, а кантара си показва све около 59кг, днес след голяма нужда и без дрехи показа 59,3кг...
Скоро ще ходя да ми разнищят състоянието на бъбреците, да ми извадят една читава епикриза и ще готвя документи за санаториум в Хисаря. Ако някой има опит с това - приемам съвети, до сега не съм ходила. Не съм и много уверена по темата...
Мнението беше редактирано от Шош на 24.03.13 13:41.
25.03.13
06:57
Дооообро утро! :)
Закуска: черен чай с мляко, 4 суп.л. овесени фини ядки с вода и мляко 50/50
Закуска 2: суфле от тиквички 300гр
Обяд: 3 сварени яйца, една краставица и два домата
СЛедобедна закуска: суфле от тиквички 300гр
Вечеря: Сьомга консерва в собствен сос 213гр, краставица и два домата
Течности и добавки: Хлое, Витамакс, Цистостоп, вода и чай около 3л
26.03.13
10:53
ЗАРЕЖДАЩ ДЕЕЕЕЕН!
Закуска: 2 филии Вита с 70-80гр сирене и една червена чушка
Закуска 2: две ябълки
Обяд: 3 кюфтета с доматен сос, зеле с моркови 300гр
Следобедна закуска: 2 ябълки + ЕДИТ-НАТОТО
Вечеря: ЕДИТ-НАТОТО
Течности и добавки: Обичайните
EDIT: Денят хич не беше планирания. До следобяд всичко ок, но след товаааа.... 2 големи парчета домашна баница, 50гр шоколад, вафла. Защо омазах деня не е ясно, гладна не бях, явно трябва да се постарая да си правя по-вкусни рецепти, за да не ми се пълни устата със слюнка като видя баница...
Мнението беше редактирано от Шош на 27.03.13 08:23.
27.03.13
08:23
Закуска: парче баница колкото цигарена кутия, мини ябълка, чай с мляко
Тренировка
Закуска 2: 2 яйца бъркани, един домат и една краставица
Обяд: 200гр извара, една печена чушка, една краставица и един домат
Следобедна закуска: 150гр извара
Вечеря: Риба тон, краставица, маруля
28.03.13
07:09
Закуска: черен чай с мляко, 3 суп.л. трици с вода и мляко 50/50
Закуска 2: едно сварено яйце, 1 домат
Обяд: пилешко филе на фурна от Пикадили - 220гр + една краставица и два домата
Следобедна закуска: едно сварено яйце + 100гр извара
Вечеря: бъркани 2 цели яйца, два белтъка и глава стар лук + салата зеле, домат, краставица поне 350гр + 100гр извара
Течности и добавки: обичайните
Размисли: Опъпчва ми се лицето последната седмица. С Диане нямах такъв проблем, а напротив - след намаляване работата на мастните жлези като ефект от него буквално ми се изчисти лицето, косата не се омазняваше, изобщо цялостно разхубавяване, но пък дебелеех. С Хлое сега (поне мисля, че е заради него) кожата ми пак се омазнява в Т-зоната и всееееки ден ми излиза някъде някакъв подкожен Везувий, който расте поне 2-3 дни и боли. Е, не дебелея, ама и режима помага. Угодия нямам!
Мнението беше редактирано от Шош на 28.03.13 07:24.
Сигурна ли си,че появата на пъпки се дължи на противозачатъчните,въпреки че е много възмножно. Но пък аз си мисля,че млечните също имат вина,особено изварата.При мен определено наблюдавам такива ефекти,когато ям повече,а като имаш предвид,че не пия никакви хормонални (wasntme).Есента я бях спряла за месец и воала-кожата ми беше супер.И сега искам да я намалям и постепенно да я спирам за повече време,ама все оставам гладна,а тя въпреки всичко ме засища.Но определено няма нищо много полезно в нея,ами точно обратното.Е,нещата са различни ако си я забъркаш вкъщи :)
28.03.13
12:28
казано от Desitka * на 28.03.13, 11:11:
Сигурна ли си,че появата на пъпки се дължи на противозачатъчните,въпреки че е много възмножно. Но пък аз си мисля,че млечните също имат вина,особено изварата.При мен определено наблюдавам такива ефекти,когато ям повече,а като имаш предвид,че не пия никакви хормонални (wasntme).Есента я бях спряла за месец и воала-кожата ми беше супер.И сега искам да я намалям и постепенно да я спирам за повече време,ама все оставам гладна,а тя въпреки всичко ме засища.Но определено няма нищо много полезно в нея,ами точно обратното.Е,нещата са различни ако си я забъркаш вкъщи :)
Хм, никога не съм се замисляла, но пък аз едва вчера от няколко дни насам хапвах извара, за сметка на това имам прясно мляко всяка сутрин... Абе вкара си ме в размисъл с теорията и това си е! :) Ще видя дали ще преживея за седмица липсата на мляко в овеса и чая и ако се случи ще видим дали и при мен е така. Дано не, защото ми е вкусно :D
(giggle) Още една като мен. (giggle) Аз съм вече 3-ти ден без мляко (следва сиренето) и се чувствам много добре. :) Оказа се, че съм пристрастена към кафето, а не към млякото с него... Само трябва да намериш с какво да си овкусяваш. Аз слагам протеин в овеса или стафиди. Но мисля да пробвам със стевия или в краен случай с кафява захар... или само с инстантно кафе. (giggle) За чая с мляко, ами, то му се губи вкуса на чай, ако ще е с мляко. :)
btw И аз съм се изпъпчила нещо. (whew) В пубертета имах супер чиста кожа, а сегаа (puke). (Е, винаги може по-зле (giggle) ) Така че, явно по 1л мляко на ден от хормонално хранени крави явно не е безобидно. (fubar)
btw 2 Може да започваме дружно да спираме млечните. :D А седмица е малко, за да видиш резултат на кожата - 4 седмици са необходими, за да се смени горния слой.
Мнението беше редактирано от Дани на 28.03.13 14:04.
28.03.13
15:21
казано от Дани на 28.03.13, 14:03:
(giggle) Още една като мен. (giggle) Аз съм вече 3-ти ден без мляко (следва сиренето) и се чувствам много добре. :) Оказа се, че съм пристрастена към кафето, а не към млякото с него... Само трябва да намериш с какво да си овкусяваш. Аз слагам протеин в овеса или стафиди. Но мисля да пробвам със стевия или в краен случай с кафява захар... или само с инстантно кафе. (giggle) За чая с мляко, ами, то му се губи вкуса на чай, ако ще е с мляко. :)
btw И аз съм се изпъпчила нещо. (whew) В пубертета имах супер чиста кожа, а сегаа (puke). (Е, винаги може по-зле (giggle) ) Така че, явно по 1л мляко на ден от хормонално хранени крави явно не е безобидно. (fubar)
btw 2 Може да започваме дружно да спираме млечните. :D А седмица е малко, за да видиш резултат на кожата - 4 седмици са необходими, за да се смени горния слой.
Ммм, лошо няма за стафидки или протеин, ама ни едното ни другото мога, заради инсулиновата история, дето имам - стафидите са ми кофти въглехидрат, а протеина ми удря в бъбреците.. А само стевия е малко постно, ама ще видим как ще е по-нататък. Предстоят ми изследвания за тея неволи и докторите ще си кажат думата по-сериозно относно диетата ми. В момента само гледам да не се прецаквам мн мн :)
Иначе аз в пубертета си бях напъпчена, имах алергична реакция към козметика, изобщо беше си проблем, но се оправих с възрастта...
Пък за спирането не млечните съвсем - ох, сложно... Пуста лакомия.. Уж е както свикнеш, ама зор докато дойде момента с навика. И да, най-вероятно седмица ще ми е малко, както казваш. Предлагам с повече скраб и сваляне на кожа да намалиm от 4 на 3 седмици като консенсусен вариант :D
казано от Шош на 28.03.13, 15:21:
с повече скраб и сваляне на кожа да намалиm от 4 на 3 седмици като консенсусен вариант :D
:D :D :D
А, иначе, мисля, че много се съсредоточаваш върху болестите си. Дори и заглавието ти е така. А имам чувството, че и във всеки пост много внимание отделяш на здравословни проблеми - реални или въображаеми. Нали знаеш, позитивно мислене - концентрираш се върху здравето. Аз лично се старая да игнорирам неща, които не ми харесват, или просто да не им придавам значение - иначе става по-зле.
Да се присъединя към групата на безмлечно хранещите се може ли? (grin)
От около седмица някъде ги спрях.
30.03.13
09:22
казано от Дани на 28.03.13, 19:15:
казано от Шош на 28.03.13, 15:21:
с повече скраб и сваляне на кожа да намалиm от 4 на 3 седмици като консенсусен вариант :D
:D :D :D
А, иначе, мисля, че много се съсредоточаваш върху болестите си. Дори и заглавието ти е така. А имам чувството, че и във всеки пост много внимание отделяш на здравословни проблеми - реални или въображаеми. Нали знаеш, позитивно мислене - концентрираш се върху здравето. Аз лично се старая да игнорирам неща, които не ми харесват, или просто да не им придавам значение - иначе става по-зле.
Определено има нещо вярно в това, че коментирам все здравословното си състояние, но дневника ми е в помощ да се справям с него и благодарение на дневника следя как се чувствам при смяна на лекарства, храна и прочие. Определено беше шок за мен като човек, който обожава да яде и да си позволява доста неща да бъде на режим не само защото иска да е във форма но и защото НЕ МОЖЕ да яде много неща, за да може организма да работи правилно. Инсулиновата резистентност я приех като нещо страшно и това е начина ми да се справям с нея и признавам, че правя много грешки в храненето си. Наясно съм и че хранейки се с мн протеини цакам яко болните си бъбреци и тва също ме стряска, та затова си описвам притесненията. Може би би било добре да понамаля вглъбяването, ,но определено проблемите ги приемам като доста сериозни. Та така...
30.03.13
09:33
В предния пост описвах колко сериозно приемам, а вчера не се спря лакомията ми пред рулото и бисквитите. Време е да престана да си мисля от утре какво ще направя и да не се заричам, а да си впрегна волята в действие, не само да звуча добре на думи! Трябва да свърши времето да толерирам и оправдавам нощното хранене, лакомото нахвърляне и неконтролируемо тъпчене поради липсата на воля... :( Мразя да се обвинявам след прегрешения, просто хайде да не ги правя!
Ето вчера прегрешението, изписано, да се вижда ясно:
Ядене вчера: чай с мляко, овес с мляко, едно сварено яйце, 50гр шпек, домати за деня 600гр, една краставица, пилешки гърди задушени със зеленчуци - мръвката беше поне 250гр, ШОКОЛАДОВО РУЛО - 2 парчета, БИСКВИТИ С МЮСЛИ СЪС ЗАХАР
Ядене за днес:
Закуска: чая и овеса с мляко
Закуска 2: сварено яйце и 100гр извара, един домат
Обяд: Пилешкото задушено от вчера поне 200гр + домат и краставица
Следобедна закуска: сварено яйце и 2-3 хапки от пилешкото
Вечеря: консерва сьомга собствен сос 213гр + домат и една краставица
Добавки и течности: обичайните
Мнението беше редактирано от Шош на 30.03.13 09:35.
31.03.13
07:27
Закуска: 100гр извара и 100гр пилешка мръвка
Закуска 2: 300гр ягоди
Обяд: пилешко филе 200гр от топла витрина на Пикадили, една краставица и един домат
Следобедна закуска: две сварени яйца
Вечеря: 2 цели и 2 белтъка, бъркани, домат, краставица, айсберг
EDIT: плюс една чаша мляко с неподсладено какао и черен чай с мляко
Мнението беше редактирано от Шош на 31.03.13 18:22.
01.04.13
19:06
Закуска: овесени ядки с вода и мляко 50/50, черен чай с мляко
Закуска 2: една ябълка
Обяд: 250-300гр пилешки гърди с лук на тиган със зехтин и соев сос, салата зеле, краставица и домат
Следобедна закуска: домашен шоколад 20гр (масло, мляко, какао, подсладител)
Вечеря: като обяда
01.04.13
21:44
казано от JulsaVena на 28.03.13, 19:17:
От около седмица някъде ги спрях.
А защо?
казано от Petq Pavlova на 01.04.13, 21:44:
От около седмица някъде ги спрях.А защо?
При някои хора млечните въспрепятстват процеса на чистене.Реших да пробвам дали и аз съм от тях и да разбера какво се случва като ги спра за даден период.
01.04.13
22:36
казано от JulsaVena на 01.04.13, 21:47:
казано от Petq Pavlova на 01.04.13, 21:44:
От около седмица някъде ги спрях.А защо?
При някои хора млечните въспрепятстват процеса на чистене.Реших да пробвам дали и аз съм от тях и да разбера какво се случва като ги спра за даден период.
Да за прясното мляко е така, но за сиренето и кашкавала не мисля?
02.04.13
09:04
Днес четири хранения:
Закуска: чай с мляко, 2 сварени яйца, 50гр сирене, 200гр домати
Обяд: 200гр пилешко от вчера с краставица и маруля
Следобедна закуска: сварено яйце
Вечеря: като обяда
Размисли: тези дни няма тренировка, не мога да се организирам нещо, няма желание, малко отпускане и лошо настроение. Наложително търсене на нова работа ми скапва нагласата. А и мисля, че съм увеличила обиколките, не съм се мерила, не съм се качвала и на кантара, ама дрешките показват. Иначе скорошното опъпчване го няма, а не съм спирала млякото с чая и овеса сутрин, може би не е от него, просто период, да си отбележа...
ЕДИТ: плюс едно сварено яйце вечерта и 4-5 ягоди на обяд
Мнението беше редактирано от Шош на 03.04.13 07:39.
03.04.13
07:38
Закуска: 3 суп.л. овесени трици с мляко и вода 50/50, черен чай с мляко
Закуска 2: кисело мляко 3,6% една кофичка
Обяд: Пилешки гърди 250гр с една краставица и един домат
Следобедна закуска: 30гр ядки
Вечеря: омлет от 2 яйца и 50гр пилешко филе, салата домат и краставица
Мнението беше редактирано от Шош на 03.04.13 07:38.
03.04.13
12:44
Един казус да си вметна... Как ви се струва последните 2 седмици режима ми? Въобразявам ли си, ама наистина са ми отеснели още дрехите. Стяга ми сутиена и то не защото съм заформила мускулатура на гърба, а защото мазнините са в повече и ги пристяга, та се получава едно прерязване, сещате се, предполагам... Кантара показва 60кг. Течности да задържам и да подпухвам? Уж съм в калориен дефицит, около 1500калории се въртя. Било то и при липсата на тренировки напоследък поне не би следвало да качвам... Иначе имам още 2 активни хапчета от блистера на Хлое и след тях трябва да ми дойде цикъла. Това да е проблема?
Хм,нали знаеш,че има един момент,в който се спира свалянето,тъй нареченото плато.Организма привиква с малкото калории и влиза в икономичен режим,имаше статия скоро в сайта.Може да й хвърлиш едно око http://www.bb-team.org/articles/4571_ikonomichen-rezhim-na-tyaloto Аз бих ти препоръчала за няколко дни да вдигнеш калориите за да излъжеш тялото,че няма гладна стачка :D При мен това е редовно.Познавам този момент по това,че всякаш се омазнявам,задържам вода и ми теснеят дрехите в някои моменти.Имала съм дни,в които съм яла яко и след седмица пак виждам ефекти и повече изчистване.Иначе напоследък ям много сол,което ме прави още по-подута,ама като се кача на велото и успявам все нещо да изкарам :)
03.04.13
16:13
казано от Desitka * на 03.04.13, 15:53:
Хм,нали знаеш,че има един момент,в който се спира свалянето,тъй нареченото плато.Организма привиква с малкото калории и влиза в икономичен режим,имаше статия скоро в сайта.Може да й хвърлиш едно око http://www.bb-team.org/articles/4571_ikonomichen-rezhim-na-tyaloto Аз бих ти препоръчала за няколко дни да вдигнеш калориите за да излъжеш тялото,че няма гладна стачка :D При мен това е редовно.Познавам този момент по това,че всякаш се омазнявам,задържам вода и ми теснеят дрехите в някои моменти.Имала съм дни,в които съм яла яко и след седмица пак виждам ефекти и повече изчистване.Иначе напоследък ям много сол,което ме прави още по-подута,ама като се кача на велото и успявам все нещо да изкарам :)
Хм, ами не са много малко калориите уж, знам ли.. Аз си мисля, че по-скоро прекалявах с тея ми ти одисеи с орехите :D Нищо нередно ли не ти се вижда в яденето ми?
Иначе се надявам силно да си права, защото повечко калории - повече манджааа! ух, лакомийка пуста! :D :D :D
Моето мнение е,че е малко напоследък и затова е възможно да се чувстваш така.Иначе не виждам нищо нередно,но може да го разнообразиш от време на време,не че аз моето много го разнообразявам :D
03.04.13
16:58
казано от Desitka * на 03.04.13, 16:40:
Моето мнение е,че е малко напоследък и затова е възможно да се чувстваш така.Иначе не виждам нищо нередно,но може да го разнообразиш от време на време,не че аз моето много го разнообразявам :D
Това с разнообразяването ми е и финансов и психологически проблем и изпадам в чуденки, та като почна пилешко и отиде една седмица. После риба - пак една седмица. А и ми е по-удобно пазарувайки... Ще помисля и ще гледам да разнообразя наистина.
Иначе много ми се кара едн ден само на плодове, ама няма да е удачно заради инсулиновата резистентност. Просто се чувствам малко задръстена, натъпкана, пък все за ядене мисля, без да усещам глад в стомаха...
Мда.. И в крайна сметка от утре ще изкарам три дни на лееек калориен излишък, та да видим. За три дни няма да кача 100 килограма. Чудя се да запазя ли съотношението на нутриентите? Обикновено са ми 15-20% въглехидрати, останалото половината е мазнини, другата половина протеини. Или пък да го направя зареждащи дни с повечко въглехидрати, само не знам колко повечко пак заради инсулиновата резистентност.... Мразя да изпада в чуденки! И както каза ти, Деси, ако можеше да знам всичко и да не се тормозя щеше да е чууудно! :D
Добре де,пак да спамна :) Тази инсулинова резистентност не е нещо ужасно.Според мен ако ядеш правилните въглехидрати в умерени количества няма да имаш никакви проблеми.Там са лоши другите въгл.с висок ГИ,рафинирани и такива.Ти знаеш,де.Даже бих ти препоръчала от време на време да връткаш режима.Тоест минавай на дни с умерени въгл.,а намаляй протеина и мазнините,после пак го обръщай,нещо като ротация.Ех много ми харесва този режим,можеш да си го правиш както на теб ти е удобно.Аз например като имам трен.си хапвам въглехидрати,а гледам да не прекалявам с мазнините,не че винаги ми се получава.А пък когато си почивам намалям въглехидратите.Според мен не са нужни кой знае какви сметки ;)
03.04.13
17:39
казано от Desitka * на 03.04.13, 17:05:
Добре де,пак да спамна :) Тази инсулинова резистентност не е нещо ужасно.Според мен ако ядеш правилните въглехидрати в умерени количества няма да имаш никакви проблеми.Там са лоши другите въгл.с висок ГИ,рафинирани и такива.Ти знаеш,де.Даже бих ти препоръчала от време на време да връткаш режима.Тоест минавай на дни с умерени въгл.,а намаляй протеина и мазнините,после пак го обръщай,нещо като ротация.Ех много ми харесва този режим,можеш да си го правиш както на теб ти е удобно.Аз например като имам трен.си хапвам въглехидрати,а гледам да не прекалявам с мазнините,не че винаги ми се получава.А пък когато си почивам намалям въглехидратите.Според мен не са нужни кой знае какви сметки ;)
Още си мноого далече от спама! :D
Явно нещо съм се наплашила, ама тва е щото пак явно не съм достатъчно наясно с материята, нищо, че ми изтекоха очите от четене... та може и да направя вариация на ротация. Със сигурност, обаче, от утре покачвам дневните калории, та така 2-3 дни и да видим... Още от сега предвкусвам сладко похапване, което има риск да премине в освинване, ама.. пепел ми на устата! :D
Ако си изпаднала в плато,мога да ти предложа 3 варианта:
1.Увеличаваш калориите и натоварването паралелно.При мен действа безотказно.
2.Правиш 3-4 яко зареждащи дни.Аз в такива дни ям над 3000-4000 кал,като намалям протеина.Понякога при жените от него се получава whoosh effect.
3.Намялаш мазнините осезаемо.Вдигаш въглехидратите до 2,5-3гр на кг активно тегло.Аз в момента съм на това.Едновременно спрях и млечните,така че не мога да кажа кое от двете е проработило,но за 10-12 дена,при положение че съм в ПМС,има напредък.Откъм кг не съм мръднала,но огледалото говори друго.Но аз на кг не съм мърдала много отдавна.Видимо съм качила мускул в гърба,гъза и краката,така че оттам едното компенсира другото.
Абе с две думи като остане малко мазнина за изчистване е най-трудно.Постоянно трябват промени,стресиране на организма и по-често зареждане,независимо на какъв режим си.
03.04.13
20:32
Ааааа, момичета, друго забелязах аз... Преди малко изкачвам стъпалата в метрото, едвам ги качих, целите крака ме болят. Сега си влизам вкъщи, сядам на дивана и изпъвам крака напред капачката едвам ми се вижда, наоколо подпухнало. Явно течности задържам. Идеи от какво може да се получи и как да го ликвидирам? Едно допълнение - седмица не съм си пила добавките за бъбреците, защото хем чакам понеделник да ходя на нефролог, хем пък сега не мога да си ги позволя като сума... С това да е свързано?
Възможно е да е от водна задръжка.Не ти знам болестите и хаповете,затова не мога да те посъветвам какво да пиеш или да не пиеш.Аз пия зелен чай,той има диуретичен ефект и съм доволна.определено ми намаля водната задръжка.Но пак казвам,не знам дали е противопоказно за теб.
Определено е водна задръжка. И аз предните 2 седмици бях така: сутиенът ми стяга, панталонът и той. Нищо не съм правила, сама си спаднах. При жените хормоналните промени играят много голяма роля във водната задръжка.
Прочети из гугъла за причини и начини за справяне с водната задръжка, но при мен лично нищо не помага: нито много вода, нито намаляване на солта, нито бананите. Просто си минава от самосебе си.
03.04.13
22:04
Благодаря, момичета! КОнсултирах се с личния лекар по телефона, препоръча ми Фурантрил, колкото да не стана като топка, на първо четене и според него е заради хормоните. Другата седмица съм при гинеколога, а утре консултация поне по телефона, че ме притеснява.. И тъй е то.... Благодаря ви пак за коментарите и препоръките!
Да вметна само, че преди малко намачках едно авокадо, малко подсладител и две супени лъжици какао в връх и.... Мммм, фантаазия! Не съм вярвала, че може така вкусно да се получи! Чак съжалявам, че се налага да деля с гаджето! :D Та малко усмивки да вкарам, че само оплаквания поствам, то на човек да му втръсне! :)
PS: Трябва да внимавам да не ми падне много Калия с това обезводняващо, а и кръвното също...
казано от Шош на 03.04.13, 22:04:
КОнсултирах се с личния лекар по телефона, препоръча ми Фурантрил, колкото да не стана като топка, на първо четене и според него е заради хормоните.
Ти нямаше ли проблеми с бъбреците? И фурантрил...за да ги довършиш?! (tmi)
казано от Маргарита Манева на 03.04.13, 22:08:
казано от Шош на 03.04.13, 22:04:
КОнсултирах се с личния лекар по телефона, препоръча ми Фурантрил, колкото да не стана като топка, на първо четене и според него е заради хормоните.
Ти нямаше ли проблеми с бъбреците? И фурантрил...за да ги довършиш?! (tmi)
Така е традиционната медицина.За да оправи едно,ще разбута друго. (grin) Но да не навлизам в “сектантски” многословия..