13.03.13
18:15
Здравейте, колеги!
Накратко:
Имам проблем..
Преди няколко дни си правих кръвни изследвания и чернодробните показатели не бяха в норма.Вчера бях на лекар.Казаха ми, че черният ми дроб е увеличен.Предстои ми да правя още някакви изследвания.Започнах да приемам и лекарства.
Въпроса ми е мога ли да тренирам?Има ли някаква опасност?
ПП:Сигурно ще попитате дали съм взимал нещо, така че ..
От както тренирам съм приемал само Витамини NOW Foods Daily vits,UNIVERSAL Daily Formula и бирена мая.Между приема им съм правил месец почивка.
Алкохол не пия.
Темата беше редактирана от Алекс Д. на 13.03.13 18:17.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
Според мен, който не съм лекар, смятам че тренировките с тежести с умерена интензивност (не ХИТ или пък тип 1хмакс) 1-2 пъти седмично биха имали оздравителен ефект за цялото тяло, ще стимулират метаболизма, обмяната на веществата. Движението е живот. Вече трябва да си питаш лекарите какво точно значи това състояние и от какво е предизвикано. Може и да е противопоказно към момента да тренираш, не се знае причината.
Най-добре изчакай окончателните изследвания и се консултирай с поне двама специалиста.
13.03.13
19:20
Здравей, Алекс!
Като малка имах увеличение на черния дроб и далака, и ме освободиха от физическо за цялата учебна година.
Освен това трябваше да пазя диета - без шоколади, мазнотии и т.н. Не знам дали ще ти понесат тежките тренировки, проблемите с дроба водят до лесна уморяемост. Помня, че дори малко да се затичам и ме свиваше адска болка в областта на черния дроб.
Но за детайлите около диетата и физическата активност, трябва да питаш лекуващия те специалист, на тях това им е работата.
Бързо оздравяване! :)
Мнението беше редактирано от Снежина Георгиева на 13.03.13 19:21.
Бях нощна смяна и нямах възможност да пиша.Благодаря ви за отговорите.Ще се консултирам с лекар.Все пак ако някой има да допълни нещо, нека ми драсне ЛС :)
Поздрави ;)
14.03.13
17:22
Спирай всичко докато не се знае с точност. Друго тяло няма, а тренировките ще се наваксат !
не мисля, че е от добавките - другаде търси причината - храна, болести (хепатит), други лекарства ...
04.04.13
15:35
Здравейте ,
Аз имах същия проблем ,но в магазинът на СИЛАБГ ми препоръчаха този продукт HAYA LABS Milk Thistle/Магарешкият бодил/екстрактът предпазва черния дроб , но също така стимулира протеинoвия синтез от което следва ,че може да се тренира и останах невероятно доволен . Марката е много висок клас и е единствено и само билкова.Имат чудесни предложения за всичко (muscle):)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече