16.03.13
14:06
Здравейте, на 15 години съм, висок съм цели 188, даже 190 сантиметра и в момента тежа 90 килограма. Преди 2 години теглото ми беше убийственото 110, но свалих 20 килограма по най-грешният начин, с гладуване, но това е друга тема. Да речем, че вече съм намерил правилният хранителен режим и се храня по 5, 6 пъти на ден, целта ми е да сваля всички подкожни мазнини и да остане само мускула. Тренирам 3, 4 пъти в седмицата кардио, 2 пъти плуване и 2 пъти катерене на стълби, и двете по около 30 минути. От бързия растеж имам проблеми с краката, костите ми още не могат да свикнат на мускулатурата и лекарите ми казват, че така ще бъде поне още няколко месеца, за това не тичам... Та, написах всичко това за да имате някаква представа за какво става дума, сега минавам към въпроса. Искам да изчистя всичко, но да не ставам по-широк или с повече мускулна маса, просто не искам. За това не ходя на фитнес, за да не трупам мускулна маса, защото съм достатъчно широк и мисля, че без сланината по мен ще изглеждам страхотно. Правя кофички, лицеви опори и тренирам с гири като наблягам на обема за да горя мазнини. Основното, което искам да знам е какво да ям след кардио и след силова тренировка за да продължавам да топя мазнини, но без да качвам мускулна маса, възможно ли е? Обикновено след кардио ям 2 сварени яйца с малко сирене, или нискомаслене прясно мляко с малко банан и мед, като меда рядко, защото знам, че той покачва. Търсих много и намерих теми като моята с топене на мазнини, но просто не видях никъде някой да иска да чисти без да качва маса, объркан съм и ще съм страшно благодарен, ако някой ми драсне 4, 5 изречения как стоят нещата. Целта ми е да сваля още 10-тина кила, бавно и полека. МНОГО БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО И СЪЖАЛЯВАМ ПАК, АКО ТОВА ВЕЧЕ Е ГОВОРЕНО, НАИСТИНА ПОЛОЖИХ УСИЛИЯ ДА НАМЕРЯ, НО НЕ УСПЯХ.
Не си мисли, че мускулна маса се качва толкова лесно и толкова бързо. Особено от 15 годишен, който гледа просто да “премахне сланинките”. Така че това за качването на мускулна маса хич да не те притеснява. Наистина бързо растеж, и аз съм го претърпял това с болките в краката от бързото растене. Според мен наблегни на плуването повече, то си е доста хубаво кардио и едвали ще те болят краката от него.
Иначе в сайта има доста добри хранителни режими, поразрови се там, можеш да откриеш отговора.
16.03.13
16:43
Добре, благодаря. Искам само някой да ми каже какво да ям след тренировка за да спомагам и засилвам още повече горенето на мазнини?
16.03.13
23:56
Белтъчини.
Между другото,ти си първият човек във форума,който аз съм видял,че пуска тема,в която пише,че иска да свали мазнини,но не иска мускули.(може и други да е имало,но сега ми направи впечатление).
Чудя се обаче,дали пък си преценил,че от кофичките и лицевите опори,които си написал,че правиш,няма да качиш поне някой мускул? Как мислиш ?
Моето мнение е да не се вманиячаваш,няма да станеш културист,ако това те притеснява.Мускулите не се градят толкова лесно,колкото си мислиш.Тренирай си и не се притеснявай.
17.03.13
09:56
Добре, благодаря много. На мен конкретно страха ми е да не ставам по-широк и развит, имам много мускул по себе си от многото спорт, който съм практикувал преди да започнат да ме болят краката, но всичко се крие под тези подкожни мазнини и така. Благодаря пак.
П.С Искам да правя мускул, но да го оформям това, което имам в момента и да го стягам, а не да ги правя по-големи самите мускули.
Мнението беше редактирано от Илия Драгинев на 17.03.13 09:59.
Човек, то ако се ставаше толкова лесно широк, здрав и мускулест...
Давай с повечко протеини, умерено количество мазнини и малко въглехидрати :). Като цяло добре си се ориентирал, има какво още да четеш, така че давай, в сайта има доооооооста статии и коментари към тях.
18.03.13
16:15
Така е, доста статии има и продължавам да чета и да чета, доста неща понаучих, благодаря на всеки, който отдели малко внимание на въпроса ми.
18.03.13
16:29
Съжалявам, че пиша втори пост, не ми дава да си едитна стария. Последно искам само да споделя какво и кога ям и, ако е възможно някой да ми каже дали греша някъде и да редактирам нещо, благодаря.
Сутрин ставам преди училище 18;00 - пия около 500 мл вода.
18;30 закусвам - Овесени ядки с мляко/Банан с ябълка да кажем или пълнозърнест хляб, филийска с кашкавал.
В училище си взимам междинна храна и около 9 часа ям 50 грама печени фъстъци или 50 грама сурови ядки.
13;30 Обяд - Обикновено сложен въглехидрат, ориз или картофи със салата, защото след това тренирам(час и половина след това).
15;00 правя кардио от около 25 минути и след него поемам прясно мляко, нисък процент обезмаслено и сирене или мляко с яйца или само яйца. Междудругото, само белтъка ли да поемам след тренировка или и жълтъка за по-добро топене на мазнините?
18;00 Основно ядене - Риба печена със салата, или пържола пилишка/свинска/суджук телешки със салата, гледам месото да е максимално сухо.
21;30 - Ям едно варено яйце и след около час или два си лягам.
Чакам мнения, благодаря предварително и отново съжалявам за двойния пост.
Мнението беше редактирано от Илия Драгинев на 18.03.13 16:31.
18.03.13
21:38
казано от Илия Драгинев на 18.03.13, 16:29:
Съжалявам, че пиша втори пост, не ми дава да си едитна стария. Последно искам само да споделя какво и кога ям и, ако е възможно някой да ми каже дали греша някъде и да редактирам нещо, благодаря.
Сутрин ставам преди училище 18;00 - пия около 500 мл вода.
18;30 закусвам - Овесени ядки с мляко/Банан с ябълка да кажем или пълнозърнест хляб, филийска с кашкавал.
В училище си взимам междинна храна и около 9 часа ям 50 грама печени фъстъци или 50 грама сурови ядки.
13;30 Обяд - Обикновено сложен въглехидрат, ориз или картофи със салата, защото след това тренирам(час и половина след това).
15;00 правя кардио от около 25 минути и след него поемам прясно мляко, нисък процент обезмаслено и сирене или мляко с яйца или само яйца. Междудругото, само белтъка ли да поемам след тренировка или и жълтъка за по-добро топене на мазнините?
18;00 Основно ядене - Риба печена със салата, или пържола пилишка/свинска/суджук телешки със салата, гледам месото да е максимално сухо.
21;30 - Ям едно варено яйце и след около час или два си лягам.
Чакам мнения, благодаря предварително и отново съжалявам за двойния пост.
С този хранителен режим не знам как ще отслабнеш
19.03.13
06:22
Обоснови се, всъщност дори те моля да направиш корекциите. Аз с този хранителен режим свалям по около 0.5 кг на седмица и за сега съм свалил около 6 в последния месец и нещо. Какво трябва да сторя за да оправя режима? Мисълта ми е, къде е проблема?
П.С. И не свалям конкретно килограми, а мазнини, защото цялата масирана сланина, която имах като по-видна изчезна и кожата се е стегнала и изчистила.
Мнението беше редактирано от Илия Драгинев на 19.03.13 06:24.
После сигурно ще ги натрупаш бързо, режима ти не включва достатъчно хранителни вещества. Ето ти основните правила - яж през 2-3 часа, ядки вместо фъстъци, въглехидратите само сутрин максимум до 11-12, под формата на овесени ядки(най-добре). И 3.6% да е млякото е още по-добре щото не е такава химия чак като това 0.1%. Наблегни на белтъците от яйцата. Вода пий поне по 2-3 литра. Хапвай по 1г въглехидрати на кг телесна маса на ден. по 2.5-3 грама протеин на кг телесна маса над ден и около 100 гр мазнини. Това за мазнините е условно, изчисли си ОКБ-то и така.....
19.03.13
14:10
Добре, тогава какво да ям преди тренировка, ако не въглехидрат? Аз тренирам следобед, нямам възможност сутрин.