Мюсли с кисело мляко

Прескочи до:

21.03.13
19:29

Няма лошо да обяснява но тези неща ги знае всеки един който малко или много се е интересувал от тези неща.И просто не ставаше изобщо въпрос за каймата и това как може да си намериш хубава кайма от истинско месо, а за мюслите на Ачо.Ама някои хора като не ядат дадена храна и си мислят че и другите не трябва да я ядат и за тях живота е една “принцеса”
Успех на всички и не съм искал да обидя някого ако някой се еобидил да не го приема навътре не е нищо лично

22.03.13
16:57

казано от Boris Angelov на 21.03.13, 00:12:

казано от Кольо Пияндето на 20.03.13, 22:53:

Хммм, интересно... Понякога си правя кайма в къщи, а друг път в магазина посочвам мръвката, която да ми смелят пред мен. Чудно ми е тогава от къде идват копитата, костите и сухожилията в каймата ми... А има ли нужда да мислим преди да ръсим щедро сарказъм? Поздрави от един специалист.

И като си я правиш вкъщи става вълшебна ли?И като си я правиш вкъщи животното, от което е месото магически се премахват всякакви антибиотици и стимуланти, които са давани на това животно само и само да стане по-голямо ли? Не ми се струва! А и забравяш, че много хора си купуват готова кайма и няма как просто производителите да не се възползват и да направят производството и по-евтино - сещаш се по какви начини.Изобщо ако тръгнем да говорим за храна и за качеството и ще се затворим в един омагьосан кръг и накрая ще стигнеш до извода, че трябва да живееш на село! И затова ти казвам да по-добре да се мисли преди да се говори

И нещо не видях “титлата” специалист , така че ще се размина с това обръщение засега ;)

Борисе, всичките ти постове в темата ме карат да си мисля, че си вегетарианец, не мога да си ги обясня по друг начин. Няма лошо, въпрос на личен избор. Копита, кости и сухожилия ИМА но в пратта, от която се правят всякакви кренвирши и наденици. С очите си съм го виждал, и то преди 16-17 години. Всичките тия гадости (забравих да допълня и неизчистените черва и всякакви други вътрешности) влезнаха в една машина, а от другия и край излезе всичкото това нещо под формата на пастет, от който бяха напревени определено количество кренвирши. В каймата има и доста неща, които не са от свински бут или врат, но точно тези, които ги споменаваш така упорито, ги няма. Допускам, че може и да има в тия хартиените пакетчета от типа ‘Народна’ , но не смятам, че има трезвомислещ човек, който би си купил това нещо, и още повече да си мисли, че яде месо. Най-голям процент от добавените неща в каймата е водата. Веднъж вкарана след транжирането на месото в тумблиращите машини, и повторно добавена след смилането на месото и сланината, тъй като след смилането има възможност сместа да поеме още вода.. За да се достигне що годе белтъчното съдържание подобно на това на месото, често се добавя и соя. Мисля, че това важи за всички пакетирани кайми, извън стандарта ‘Стара планина’ . Повечето квартални месарници може да прекаляват малко със сланината в каймата, но лично за това нямам особено против. Въпросът с антибиотиците и стимулантите също е уместен, но се отнася в пъти повече за пилешкото, по-точно казано ‘бройлершкото’ което ядем. И това съм го виждал с очите си. И накрая да спомена, че примера с ‘принцесите’  с кайма, беше само една от възможностите, които можех да изброя. Пред овеса бих предпочел и ‘принцеса’ (много ли те дразни тая дума?) със сирене/извара и яйца. Нещо против? Бъркани яйца със сирене/извара и бекон, варени яйца със сирене и масло, и т.н. и т.н....

22.03.13
19:57

Не съм вегетарианец.Ям си месо и то колкото мога всеки път когато мога и имам възможност.Но не ям само месо.Не се ограничавам ами напротив гледам да си разнообразявам яденето вместо всеки път да наблягам на едно и също.Именно затова ям и овесени ядки сутрин с кисело мляко, мед, ябълки, банани и натрошени ядки ( бадеми, лешници и орехи примерно ако има в буркана или каквото има).Плюс това не всичко е само протеини и протеините не са само в месото!Има и много други важни макро и микронутриенти и витамини, минерали и др.Аз също обичам омлет с някакво месо, но не ям постоянно и само това.Това че ти предпочиташ бъркани яйца или прословутата ти принцеса е твое право и въпрос на вкус.Щом така предпочиташ закусвай както ти душа иска, но тук ставаше въпрос за закуска с овесени ядки.Грамажи, рецепти и т.н.

П.С. Към Ачо , брат наистина тази информация можеше да я намериш на хиляди места, както и на самата опаковка и въпреки, че съм на мнение, че няма лошо да се задават въпроси, може би този беше излишен и неправилно поставен както казаха и някои други вече.

22.03.13
21:17

http://www.bb-team.org/articles/1634_myusli-e-nay-dobrata-zakuska Мда започвам да разбирам, че овеса и мюслито (още по зле) е само за коне :)

22.03.13
21:30

Boris Angelov@, звучиш като пийнал, заядлив пенсионер/дядка от някое село, дето всичко му е криво и жалиш по носталгията от едно време... Дървен философ... Като си толкова критичен към месото от магазина, не го яж или ходи си гледай крави и си ги коли. Щото да ти кажа и въздуха става все по мръсен навсякъде - давай да не дишаме.

22.03.13
22:35

казано от Миsh0 на 22.03.13, 21:30:

Boris Angelov@, звучиш като пийнал, заядлив пенсионер/дядка от някое село, дето всичко му е криво и жалиш по носталгията от едно време... Дървен философ... Като си толкова критичен към месото от магазина, не го яж или ходи си гледай крави и си ги коли. Щото да ти кажа и въздуха става все по мръсен навсякъде - давай да не дишаме.

Виж сега поне като не разбираш си замълчи.Изобщо не си нацелил нито темата нито момента пък камо ли да си разбрал нещо.Отивай и си блъскай във фитнеса и недей да коментираш неща дето не разбираш.Щото коментара ти е яко оф топик.

22.03.13
22:47

А ти от какво разбираш, бе? Хахаха... филмар.... По-добре ходи ти блъскай по-често, че имаш остра нужда от килограми - прижали се с някоя друга пържола от магазина.

22.03.13
22:52

казано от Миsh0 на 22.03.13, 22:47:

А ти от какво разбираш, бе? Хахаха... филмар.... По-добре ходи ти блъскай по-често, че имаш остра нужда от килограми - прижали се с някоя друга пържола от магазина.

Аз нужда от килограми нямам.Ти имаш нужда от мозъчни клетки щото явно са ти изгорели.

22.03.13
22:53

“Многото” мозъчни клетки при теб явно не помагат.... Ама к’во и аз се нервя да споря по форумите.... Аре да си жив и здрав.

24.03.13
15:54

казано от LOSER_X на 22.03.13, 21:17:

http://www.bb-team.org/articles/1634_myusli-e-nay-dobrata-zakuska Мда започвам да разбирам, че овеса и мюслито (още по зле) е само за коне :)

Моите уважения към Владо, но съм сигурен, че към днешна дата не би я написал тая статия, или поне нямаше да е в този си вид. Интересен е коментара на Славко отдолу, обърни му внимание! ;)

24.03.13
16:20

Мойте уважения и към теб, но не е хубаво да се изказваш от негово име.

24.03.13
19:50

казано от Миsh0 на 22.03.13, 22:53:

“Многото” мозъчни клетки при теб явно не помагат.... Ама к’во и аз се нервя да споря по форумите.... Аре да си жив и здрав.

По-скоро някой хора са прекалено безмозъчни, че да разберат.Така че по-добре не се опитвай да разбереш , щото явно не ти се отдава мисленето!

24.03.13
20:00

Борисе, поне спазвай мирния тон във форум си, не е като да излезнеш с човек очи в очи и да му кажеш какво мислиш.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1