казано от Тереза Рангелова на 23.04.13, 15:20:
Бихте ли ми казали кога подуването на корема трябва да се намали? :)
Когато започнеш да се храниш правилно и си здрава - вътрешно и външно.
23.04.13
15:32
казано от Маргарита Манева на 23.04.13, 15:21:
Аз не съм срещала на пазара нерафинирано масло от гроздови семена.
За лена - права си - пропуснах да кажа, че са “ксеноестрогени”, т.е. чужди, не тези, които тялото произвежда...още по-лошо.
Мненията са фитоестрогените наистина са противоречиви, както и за наситените мазнини при месото, прекомерната консумация наистина не е желана, но нормалната консумация не води до никакви нежелани ефекти.
Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 23.04.13 15:32.
казано от Petq Pavlova на 23.04.13, 15:32:
Мненията са фитоестрогените наистина са противоречиви, както и за наситените мазнини при месото, прекомерната консумация наистина не е желана, но нормалната консумация не води до никакви нежелани ефекти.
От това, което знам аз (от повече от един източници), няма абсолютно нищо противоречиво: фитоестрогени, ксеноестрогени нарушават хормоналния баланс в тялото, водят до естрогенова доминантност, която води след себе си метаболитен синдром, СПКЯ, излишни килограми, чернодробни проблеми и още един куп неща.
За месото няма да отварям тема, защото там ще дойде в повече ;)
23.04.13
15:37
казано от Тереза Рангелова на 23.04.13, 15:20:
Бихте ли ми казали кога подуването на корема трябва да се намали? :)
От кога ти се подува корема?
23.04.13
15:38
казано от Маргарита Манева на 23.04.13, 15:36:
казано от Petq Pavlova на 23.04.13, 15:32:
От това, което знам аз (от повече от един източници), няма абсолютно нищо противоречиво: фитоестрогени, ксеноестрогени нарушават хормоналния баланс в тялото, водят до естрогенова доминантност, която води след себе си метаболитен синдром, СПКЯ, излишни килограми, чернодробни проблеми и още един куп неща.
За месото няма да отварям тема, защото там ще дойде в повече ;)
Направо от 5 мл масло от лен може да умреш, нали?!
Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 23.04.13 15:42.
Кой говори в милилитри?
А нали знаеш - количествените натрупвания водят до качествени изменения. ;)
23.04.13
15:43
казано от Маргарита Манева на 23.04.13, 15:40:
Кой говори в милилитри?
А нали знаеш - количествените натрупвания водят до качествени изменения. ;)
То може да се изкара за всяка една храна източници, в които тя е много опасна, смъртоносна и тн... и накрая излиза, че цигарения дим не е толкова вреден...
Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 23.04.13 15:43.
казано от Petq Pavlova на 23.04.13, 15:43:
Кой говори в милилитри?
А нали знаеш - количествените натрупвания водят до качествени изменения. ;)То може да се изкара за всяка една храна източници, в които тя е много опасна, смъртоносна и тн... и накрая излиза, че цигарения дим не е толкова вреден...
Нямаш представа колко НЕ си права. :)
23.04.13
15:45
казано от Маргарита Манева на 23.04.13, 15:43:
казано от Petq Pavlova на 23.04.13, 15:43:
Кой говори в милилитри?
А нали знаеш - количествените натрупвания водят до качествени изменения. ;)То може да се изкара за всяка една храна източници, в които тя е много опасна, смъртоносна и тн... и накрая излиза, че цигарения дим не е толкова вреден...
Нямаш представа колко НЕ си права. :)
С кое?
С това, че всяка храна може да се изкара опасна и смъртоносна.
Храните не са създадени равни.
23.04.13
15:58
казано от Маргарита Манева на 23.04.13, 15:55:
С това, че всяка храна може да се изкара опасна и смъртоносна.
Храните не са създадени равни.
Естествено, че не са, но това не пречи да има милиони източници, които да твърдят опасността от дадена храна.
Независимо дали е свинско месо, лен, грейпфрут и др...
Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 23.04.13 15:58.
Ти така можеш да си говориш цял ден без да кажеш нищо съществено, така че аз се оттеглям от темата, за да не цапаме повече. :)
23.04.13
16:18
казано от Маргарита Манева на 23.04.13, 16:05:
Ти така можеш да си говориш цял ден без да кажеш нищо съществено, така че аз се оттеглям от темата, за да не цапаме повече. :)
Да, няма смисъл, щом си толкова убедена в нещо не сме на 16 все пак.
Ти си остани с твоите източници...
Когато започнеш да ядеш, тогава ще спре и подуването, организма ти няма какво да преработва, след дълъг период, в който не му даваш храна се получава подуване, просто е. Другото което е, плодовете също водят до подуване, поради ферментацията им, ако така мога да го нарека.
Дори да не си гладна, яж. Трябва да огладняваш на средно 3 часа, ако това не се случва, това е проблем. Ако организмът ти свикне на 500 калории на ден (а това става и то много бързо, повярвай) ще ти се наложи да си ядеш 500 калории цял живот (а това пък вече няма как да го постигнеш, колкото и възможно да ти изглежда в момента).
Аз лично се оттеглям със съветите си към теб. И нали знаеш, собствения опит е прекрасно нещо, но пък не е ли по-разумно да използваш и чуждия такъв : )))
казано от ivetass на 23.04.13, 17:13:
Дори да не си гладна, яж. Трябва да огладняваш на средно 3 часа, ако това не се случва, това е проблем.
Хммм...и защо така мислиш? (wasntme)
казано от Маргарита Манева на 23.04.13, 17:17:
Дори да не си гладна, яж. Трябва да огладняваш на средно 3 часа, ако това не се случва, това е проблем.
Значи имам голям проблем с моя фаст по 20 часа :D
23.04.13
17:39
Ще опиша това което искам по подробно, за да няма не разбрали и с надеждата, че няма да ме осъждате за грешките на начинаещ. В момента тежа 52-53кг. висока съм 159.-160. не съм дебела, но краката са ми отпуснати, прасците също, имам коремче и паласки общо взето много съм отпусната. Искам да се стегна, оформя и да премахна излишният целулит. Тичам в парка след у-ще след около 2.30-3 часа тренирам и така 5 пъти в седмицата. Това е тренировъчната програма, която ползвам ..ht tp://fitnes instruktor.com/nie-ne-sme-jeleta/.. и режима към, който се стремя да поддържам . ht tp://fitnes instruktor.com/liatna-dieta/ . но нямам ден, в който е точно като написаното имам предвид спазвам диетата и ям храните които са само в нея, но ги размествам. Не ходя на фитнес, защото не ми е спокойно в къщи мога да си се моря и издъхвам колкото искам без някой да ме гледа пренебрежително. Ако някой реши да види какво спазвам и му е интересно съединете http и fitnesinstruktor и вижте :)Това е от мен благодаря за отделеното време :)
Мнението беше редактирано от Тереза Рангелова на 23.04.13 17:41.
“проблем” е пресилено :) просто е нормалното време за преработка на повечето храни (белтъчините примерно май имат нужда от около 4 часа, а плодовете пък от около час), след което следва да огладнееш.
Това естествено има изключения, при много забързано ежедневие е възможно да “забравиш”, че си гладен, но да те избие вечерта със зверски глад. Това имах предвид най-общо, но ме мързеше да обяснявам. :D
23.04.13
20:28
казано от Тереза Рангелова на 23.04.13, 17:39:
Ще опиша това което искам по подробно, за да няма не разбрали и с надеждата, че няма да ме осъждате за грешките на начинаещ. В момента тежа 52-53кг. висока съм 159.-160. не съм дебела, но краката са ми отпуснати, прасците също, имам коремче и паласки общо взето много съм отпусната. Искам да се стегна, оформя и да премахна излишният целулит. Тичам в парка след у-ще след около 2.30-3 часа тренирам и така 5 пъти в седмицата. Това е тренировъчната програма, която ползвам ..ht tp://fitnes instruktor.com/nie-ne-sme-jeleta/.. и режима към, който се стремя да поддържам . ht tp://fitnes instruktor.com/liatna-dieta/ . но нямам ден, в който е точно като написаното имам предвид спазвам диетата и ям храните които са само в нея, но ги размествам. Не ходя на фитнес, защото не ми е спокойно в къщи мога да си се моря и издъхвам колкото искам без някой да ме гледа пренебрежително. Ако някой реши да види какво спазвам и му е интересно съединете http и fitnesinstruktor и вижте :)Това е от мен благодаря за отделеното време :)
Диетата не е лоша - плодове, зеленчуци, риба и ядки, но е по-добре да си на нещо като постоянен режим, а не само временно да си на това и после да се натъпчеш хубаво...
Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 23.04.13 20:29.
казано от ivetass на 23.04.13, 18:21:
“проблем” е пресилено :) просто е нормалното време за преработка на повечето храни (белтъчините примерно май имат нужда от около 4 часа, а плодовете пък от около час), след което следва да огладнееш.
Това естествено има изключения, при много забързано ежедневие е възможно да “забравиш”, че си гладен, но да те избие вечерта със зверски глад. Това имах предвид най-общо, но ме мързеше да обяснявам. :D
И защо си мислиш, че единствената работа на организма е да преработва храна, че да му я доставяме веднага след като стомаха се е е освободил от предишната доза, и да не му даваме нито час почивка?
Ти например, каквото и да работиш, би ли могла да го вършиш непрестанно, без почивка за обяд, без почивни дни - несъмнено, но колко време преди да рухнеш от умора?
казано от Маргарита Манева на 23.04.13, 21:48:
казано от ivetass на 23.04.13, 18:21:
Това естествено има изключения, при много забързано ежедневие е възможно да “забравиш”, че си гладен, но да те избие вечерта със зверски глад. Това имах предвид най-общо, но ме мързеше да обяснявам. :DИ защо си мислиш, че единствената работа на организма е да преработва храна, че да му я доставяме веднага след като стомаха се е е освободил от предишната доза, и да не му даваме нито час почивка?
Ти например, каквото и да работиш, би ли могла да го вършиш непрестанно, без почивка за обяд, без почивни дни - несъмнено, но колко време преди да рухнеш от умора?
Грешно ме разбираш, съгласна съм си абсолютно с теб, просто тук цялата идея се връзва с по-горе посоченото от мацката. От моя личен опит с подобното не хранене, за да не огладняваш, тоест да си сит от ябълка и портокал (примерно) часове наред, най-общо става дума за забавен метаболизъм. Не съм казвала и веднага да се яде. Идеята е да яде като цяло, просто да се храни често и по малко, за да може метаболизмът ѝ да работи.
Мнението беше редактирано от ivetass на 23.04.13 23:42.
24.04.13
15:08
Хаха доста писане падна :D Съгласна съм с това което ме съветвате и съм благодарна. :)
Първо хранене-10:30 кисело мляко с овесени ядки.
14:30-3 варени яйца+ голяма купа салата.
24.04.13
16:07
Здравейте, може ли само да си дадете мнението. :) Реших да тичам сутрин към 6:30 на гладно след това да закусвам и след училище към 17:00 да тренирам силово. Вие как мислите?
Мнението беше редактирано от Тереза Рангелова на 24.04.13 16:07.
24.04.13
16:14
‘Повече’ не винаги значи ‘по-добре’. :)
Нещата зависят от това какво представлява тичането и колко силова е силовата тренировка. Има значение и колко често ще го правиш. Въпросите са - готова ли си за подобен режим и оправдано ли е да тренираш два пъти дневно? Моето мнение е, че по-скоро трябва да съсредоточиш усилието си върху храненето и силовите тренировки, кардио-заниманията спокойно могат да имат по-скромно участие в режима ти.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.04.13 16:16.
01.05.13
21:56
Сутрин на гладно-тичане 15мин.
Закуска-овесени ядки с кисело мляко и малко след това орехи.
Тренировка долна част на тялото.
По-късно-бъркани яйца с малко орехи.
02.05.13
10:22
Сутрин на гладно-тичане 15мин.
Първо хранене-кисело мляко+овесени ядки+орехи.
Плодова салата-банан, ябълка и лимон.
Мнението беше редактирано от Тереза Рангелова на 02.05.13 14:18.