Моите тренировъчни дни

Темата е заключена.
Прескочи до:
KA

25.04.14
22:37

Вчера: Леко кросче 7.5 км

Днес: 25.04.2014

1. Тяга 3 серии по 6 повторения с 90 кг, 2 серии по 6 85 кг с минута и половина почивка и една първа серия 8 по 60
2. Раменна преса с дъмбели от стоеж без почивка 3 серии делоуд: 1х6 17.5 кг, 1х6 15 кг, 1х6 12.5 кг едвам едвам
3. Супер серия с 30 секунди почивка добро утро с 45 кг / набиране подхват  - 10/10, 10/7, 10/5, 10/4
4. Бицепс сгъване от стоеж 1 серии по 8 с по 10 кг на щангата и една серия 6 повторения и една 4-ри
5. Лицеви опори една серия 33 броя

KA

26.04.14
22:28

Днес: Леко кросче 7.5км

KA

27.04.14
18:30

Днес: 27.04.2014

1. Скок от пейка с 20 кг дъмбели 5 серии по 3 с 60 секунди почивка
2. Избутване на дъмбели от лег неутрален хват 2 серии по 6 с 27,5 кг дъмбели  1х4 45 секунди почивка
3. Супер серия с 30 секунди почивка български клек по 8 повт. на крак 5 кг дъмбели/ румънска тяха с 50 кг - 16/12 16/9, 16/10, 16/9
4. Кофички 3 серии 18,10,8
5. Клек собствено тегло с пудовка 12.5 кг една серия 30 броя

Тенис 1 час и нещо и колело към 1 час, днес се пораздвижих добре, мога да пийна едно малко уиски и да изпуша една цигарка. ..

KA

30.04.14
23:16

Вчера: Леко кросче 7.5 км

Вчера: 29.04.2014 - 7.5 км. кросче

Днес: 30.04.2014

1. Тяга 5 серии по 6 повторения с 80 кг, минута и половина почивка и една първа серия 8 по 60
2. Раменна преса с дъмбели от стоеж без почивка 3 серии делоуд: 1х6 17.5 кг, 1х6 15 кг, 1х6 12.5 кг горе-долу добре
3. Супер серия с 30 секунди почивка гръбна преса с 5 кг / набиране неутрален хват  - 12/10, 12/7, 12/6, 12/7 - асистирано последната серия
4. Бицепс сгъване от стоеж 3 серии по 8 с по 7.5 кг на щангата
5. Лицеви опори 27,17

Прочети повече: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/67961/P80#ixzz30P1MpHmG

KA

26.05.14
23:47

Днес: 26.05.2014

1. Клек 4 серии 10,10,8,7 - 50, 55, 60, 65
2. Преден клек 4 серии 10, 8,10,8 - 40,50, 45,45
3. Лег преса 4 серии 10 на крак 90 кг
4. Колелце за корем 4 серии по 10
5. Супер серия прасец на машина/ колене към гърди 4 серии по 12 130 кг

Прочети повече: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/67961/P80#ixzz32rAbmpuw

KA

22.06.15
23:27

22.06.2015 Ехаа почти година е минала вече, малко да понапиша нещо набързо. Спрях цигарите напълно, не че и преди пуших, алкохола също само по някоя и друга бира, това вече от седмица.

Най-накрая си купих нови маратонки за тичане, след като 4-ри години предните бяха станали на нещо между цървули и гуменки. Възобнових тичането и мисля да го вкарам малко по сериозно.

Днес направих 10 км тичане с колегите в обедната почивка и вечерта ходих на фитнес. Това ми е трета седмица и свикнах вече. Хранителният режим е свален от повече от година, сега вечерта отбелязвам пилешки гърди задушени с много зеленчуци, пълнозърнест хляб и още малко шопска салата да има ...

Общо взето тренирането ще е така:

Понеделник - 10 км тичане по бързо темпо, фитнес вечерта гърди/рамо
Вторник - народни танци вечерта за час и половина
Сряда - около 4-5 км интервално тичане (това още не е влязло), вечерта фитнес крака/гръб
Четвъртък - народни танци вечерта
Петък - по леко тичане 10 км
Събота - фитнес по обяд и почивка
Неделя - преди обяд. фрее рън 15-на километра

Понеделник, вторник, петък и неделя сутрин по няколко серии набирания и лицеви за събуждане.

KA

24.06.15
22:31

Ехх как хич не е зле едно Гинесче след тежка тренировка, докато се готви вечерята :)

KA

26.06.15
22:22

Днес петък изтощението не е малко, лекото тичане не го усетих много леко, нещо се понапънах в началото и после гипсирах към края но е под 50 минути за 10 км, не че има значение но да се отбележи. После след работа един гинес в пъб-а и една 13, сега е време за вечеря, ако не заспя докато я направя, ще има и още една бира да станат 3 за щастие. Събота и неделя светът е волейбол : ) очаквам с нетърпение.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 26.06.15 22:23.

KA

27.06.15
23:08

Попаднах случайно на една статия за набиранията. Вие всички ли ги правите така ? Аз всичко го правя точно така с изключение на краката, повечето пъти лост-а ми е нисък.

http://www.menshealth.com/fitness/10-secrets-to-the-perfect-pullup

KA

28.06.15
20:15

Вчера бях във фитнес-а нищо интересно там стандартните тренировки, леко лежерен ден, днес още по сериозно лежерно. Обиколих парка 12.5 км за 1:08 минути, добре беше, ще дигна още малко километрите в неделя до към 15 и повече няма да минавам.
Волейболна тематика с по една бира на обяд и вечер, щеше ми се днес да направя и малко тренировка вкъщи със собствено тегло затова че ще се хващам преди мача с Куба.

KA

29.06.15
23:08

Днес 10 км по обяд за 51 минути с колегите. Вечерта фитнес. Като цяло съм доволен влизам в този режим, за пореден път се убеждавам колко издръжливост дава тичането и как добре се отразява на фитнес-а. Сега вечерята сиомга с ориз, докато ги чакам да изтинат, един гинес.
Няма да бързам да вкарвам интервалите, ще го направя след месец и половина, като свърши ваканцията или по време на нея.

KA

30.06.15
10:38

Не издържах, затова че днес направих нещо подобие на интервална тренировка, засега доста слабо. Обелязбам като старт:
3 пъти по 1.1 км - съответно 4.36, 4.46 и 5:01.

Слабичко първите две тичания са около 4 мин км, трасето започва с 300 метра баир което е по скоро добре. От другите пъти ще увелича отсечките като почивката си остава 2 минути, няма да меря никакво време, това е просто за ориентир, ще премеря още веднъж като напредна малко.

KA

01.07.15
01:15

Отбелязвам че вечерта танците бяха много трудни, краката .... ще видя другата седмица как ще съм, но май това интервалното ще мъча да го слагам по друго време, много ми става.

Направо махам интервала засега, незнам какъв дявол ме накара да го правя при положение че знаех ще ми е много, нито съм подготвен нито нищо. Нито ми е останало време да се възтановя.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 01.07.15 01:35.

KA

01.07.15
23:17

Днес бях доста изтощен, във фитнес-а бая се замаях след гърба и тягата накрая и попрекратих преждревременно днес. Отбелязвам втори ден на лятото тук, от 2 дена вече съм по тениска и е много топло цели 23 градуса, не се живее.

След тази умора поне малко хубави неща, шефа ми е донесъл една бутилка ракия, не бях пил отдавна сега една хубава шопска салата как ми е хубаво не е истина. Ходих до магазина незнам защо така и забравих, защото видях бири на промоция и си взех ето тези, как ми се допи още малко да се охлади ...

02.07.15
10:34

Францисканерчето никак не е лошо. :)

KA

02.07.15
10:38

Хич хич :) ще ходя да огледам повече, че сега лятото са докарали някакъв внос, който по принцип го няма.

KA

04.07.15
02:17

Днес бягах по морето по обяд, хем е гот хем не. Много топло, но за сметка на това хубав вятър разхлаждащ по морето, но точно в лицето. Както и да е добро тичане това ми е последното което меря, просто тази дистанция и нея да я имам засечена.

8.5 км за 41 минути и 5 секунди, не е зле тичам със сравнително уморени крака особено петък-а не съм натискал, но не е и като да мога да натисна. Доволен съм, после барове станаха и пих различни бири, не бях излизал от 2 седмици. Всичко беше идеално докато един американец не ме заговори за работа. Толкова го мразя това и ми е последния път в който влизам в разговор извън работа. Не го бях правил от много години ...

KA

10.07.15
10:48

Сряда фитнес, вчера тичане 10.5 км за 49 минути и малко, колегата засичал не съм аз, после вечерта танци. Преместих за тази седмица тичането от петък, понеже днес имаме представление и хич не е зле толкова. За съжаление предвид това, ще изтърва волейбола, но резултатите са ясни. Могат да се видят по долу .. :)
Много съм натоварен и на работа и малко е лудница, но пък съм свикнал.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 10.07.15 10:49.

KA

11.07.15
16:46

Днес едно фитнесче и сега очаквам волейболният празник. Вчера не познах мачовете, Аржентина се показа много под нивото си, а ние дадохме гейм от който нямаше нужда.

Днес букмейкърите сочат Франция за тотален фаворит, голяма грешка. Коефициента за нашите е 3.00 и ще бият сигурен съм.

KA

12.07.15
14:48

Днес прекрасно време за тичане, няма слънце 17 градуса. 15 км за 1 час и 20 минути, леко приятно, краката леко се обаждат и трябва да си взема ролер за прасците и краката като цяло.

KA

13.07.15
22:37

Беше валяло цялата нощ до обяд. Обедното тичане беше много тежко, едвам го издържах особено след вчера. Много висока влажност с висока температура 10 км за 49 минути и нещо, но много трудни. Вечерта във фитнес-а доста добре въпреки всичко и сега съм доста уморен.

Никога не се бях замислял откъде могат да ми идват леките болки във външната част на коленете докато не претоварих и не ме заболя и горнача външна част на бедрото. Колегата ми обърна внимание, на английски е “Iliotibial band”, сега ще започна да правя едни допълнителни разтягащи упражнения, които помагат при натегнатата тъкан.

Най-накрая пуснах и колекцията на Стивън Кинг, всичките филми свалям 100 гб едвам едвам един сиидър е останал. След книгите е време да догледам и филмите.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 14.07.15 00:02.

KA

16.07.15
18:18

Започвам и аз да се изкривявам, не ми прави впечатление кога вали кога не, даже днес тичах в дъжда. Днес си измерих и 5 км отсечка за по леко тичане. Отбелязвам го за 22 минути, краката уморени след като правих вчера във фитнес-а крака яко. Не са ми в много добро състояние краката, общо взето гледам постепенно да е натоварването да няма излишни проблеми. Въздуха също не ми стига, дори и да дигна темпото не мога да го поддържам за дълъг рън, но има време двигателя ще заработи особено ако не го претоварвам. Вече имам измерени отсечки и ориентировъчни времена за 1 5 10 и 15 км, затова че хвърлям мерилките засега, може би ми трябва и едни 5 км към нас да си засеча.
Днес довършвам деня с танци, утре 10 км и вечерта на бар и по леко без много напрежение и алкохол.

Очаквам като че ли ваканцията с нетърпение, да се прибера малко по България, нищо че ще има много занимавки, но като си е в родината се брои за удоволствие.

KA

18.07.15
13:08

Вчера 10 км по обяд в леко темпо, че краката и на колегите и моите бяха уморени. Вечерта на бар/ресторант, пих едно хубаво ирландско уиски и 3 много добри бири, на нито едното не помня имената .. после още едно двойно уиски. Днес не ми е много добре, много съм отвикнал от пиенето и май твърдото ще си го пия само вкъщи със салатката. Още повече 1-то двойно е 60 мл а съм изпил 2 и още 3 бири. Преди годино това се пиеше само за първият половин- един час. Ама си е по добре без алкохол. Сега към фитнеса за наказание.

KA

19.07.15
23:15

Днес чистене и залежаване в резултат на което ниско кръвно, ходих да тичам 1 час и сега съм ок. Редовно се усещам като се залежа за един ден и кръвното ниско.

19.07.15
23:57

казано от kaloyan на 19.07.15, 23:15:

Редовно се усещам като се залежа за един ден и кръвното ниско.

Това си е за завиждане. :)

KA

20.07.15
10:22

казано от Boby_ на 19.07.15, 23:57:

казано от kaloyan на 19.07.15, 23:15:

Редовно се усещам като се залежа за един ден и кръвното ниско.

Това си е за завиждане. :)

Мислиш ли ? Аз това отдавна съм го установил става при мен в почивните неделни дни. Мислех си че е поради ред други причини, хубавото е че ако прекаля с залежаването имам добро напомняне .. :)

20.07.15
17:34

Не говоря за залежаването, а за ниското кръвно и то най-вече противопоставено на високото.

KA

20.07.15
22:42

Боби разбрах те идеално. Това което писах е че така се получава поради редовното трениране с течение на годините и генетичните заложби разбира се. Може и от друго да е.

Днес направих с колегите 50 минути тичане на обяд, прасците позаболяха и проблема е че не се бях възтановил от вечерното тичане и не трябваше така да правя. Вечерта сега се получи добре на фитнес-а, също ползвах ролера за прасеца и е доста по добре.
Поуморих се, и сега си правя пържоли свински с червено вино, и май ще сваря ориз да е по здравословно. Докато стане всичко една хубава салата и си взех грапа поради липса на друго, но е добре :)

KA

24.07.15
23:50

Тренировките си вървят, сряда направих крака и гръб по обяд, че вечерта ходих с един колега дошъл на гости на бира и бар вечерта. Уж не пия но изпих 6 гинес-а, а той 10 баси и пияндурниците, цял живот все такива покрай мен : ) После в четвъртък съответно задрямало и вечерта танци само. Днес направих дежурните 10км тичане прасец-а пак се обади, нещо е натегнат, така и не съм си купил още ролер.

Днес докато карах колелото към работа се просълзих и като погледнах температурата то 13 градуса. Тази година определено е хладно лято. Не ми се мисли какво ще правя следващата седмица като се прибера в България и освен почивката имам работа напред назад.

Отново се обеждавам Trigger point book колкото и елементарна книга да е толкова и полезна е. Его на веднага като погледнеш за ориентир къде да масажираш като боли и се подобрява, а не както ти дойде обикновено където боли и където колкото и да го масажираш нищо не става.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 25.07.15 01:24.

KA

27.07.15
23:38

Като гледам последните дни, май тази година лятото си отива още преди да е дошло. Между 13-15 градуса през деня, яко дъжд. Днес тичане в дъжда 10 км после фитнес.

Сряда летя и просто незнам как от 13 ще ида на 41 градуса колкото се очаква да бъде тогава.

KA

29.07.15
06:10

Днес, по скоро вчера се изкривих от работа, като за последно станах разноглед. После тичах на танците, че имахме отворен ден като за край на сезона. Там малко червено вино и хапване. После вкъщи ми донесоха един айфон който е счупен и явно има хардуерен проблем (маскиран като софтуерен), който не ми се занимава да изследвам. Загубих си времето и реших въобще да не лягам. След 20-на минути хващам автобус-а и после самолет-а до Букурещ, после до Русе и после както дойде. Ще се изкривя от път, поне в самолета ще мога да спя 4-ри часа.
Тук яко валеше температура около 14 градуса, тръгвам по дълъг ръкав, после като се прибера пак задачи много  и морето след това. Тренировките ще са когато както дойде, набирания, кофички на лост и лицеви и други такива, когато има фитнес това ще е, плюс бягане.

KA

04.08.15
20:46

Вече съм по морето, кеф голям. Преди това зъболекари и глупости, нищо не тренирах, сега хапването по трудно. Иначе от два дни тренирам, но си е сравнително тежко и свиквам бавно. Първият ден ходих с едни чехли които ми направиха мехури и ги хвърлих и ходя навсякъде бос. Сутрин тичам бос и правя кофички и набирания. Също така и фитнес по малко. Днес на стадион направих 5 км бягане за 20:15, хубавото е че си поддържам добре темпото без много усилия, лошото е че очаквах да е по добре. Други ден ще повторя на 10 км. Сега е време за вечеря... и после клуб, но леко че в тази жега не става.

KA

21.08.15
11:01

Тренировките малко се разкапаха, но много леко. Времето направо ми разказа играта и се върнах с обрив от морето, а никога не ми се е случвало. Явно съм се изнежил откъм климат. на 1-ви има бизнес рън 4 човека в отбор по 5 км. Поради контузени аз сигурно ще съм в първият, вчера направих едно контролно тичане, но резултата е доста плачевен 22 минути. Верно че краката имаха мускулна треска от предния ден фитнес=а но пак слаба работа. Ако до 29-ти успея да го докарам до 20 минути и нещо, сигурно ще успея да сляза под 20 мин на състезанието в най-добрият случай. На фона на 2-мата ми колеги с по 16 минути и 30 секунди ще съм им ботълнек-а : )

KA

24.08.15
23:44

Формата бързо ми се върна, малко съм по бавен във фитнеса но .. ще сменям програмата скоро. Иначе днес изтичах 10 км като първите 5 ги натиснах повече, като цяло беше добре 4:20 на км, другите в бавно темо 5 мин/км. Като цяло се чувствах доста добре с темпото на първите 5 км не бърн оут-нах.  Утре почивам от тичането но сряда сутринта ще направя 6 х 1 км.

KA

27.08.15
00:11

Е не направих сутринта 6 х 1км, оставих ги за обедната почивка. Но направих 5 х 1 тъй като тичах с колегата и го срещнах по пътя обратно. Общо взето нещата не са толкова зле. Интервалите бяха 5 по 1км с 1 минута и 30 секунди горе долу почивка.
Съответно 3,46 3,55 4,05 4,04 3:50 като съответно от тях по 5 секунди надолу поне, докато ги засеча. Предвид че не съм правил интервали и хълмове, отчитам го добре. Плановете са сътветно утре почивка с малко танци, други ден в петък ще има 3 по  2 км с 2 минути почивка. Събота 2 х 3 км. Неделя ще направя 5 км засечка със 4 км релакс.
Понеделник е състезанието ако сваля под 20 минути ще е идеално, но мисля че ще успея. Оттам насетне като започна интервалите и хълмовете, ще натрупам доста, но да видим докъде ще изкарам. Краката много добре никакви забележки, дори днес правих фитнес гръб и крака. Краката тяга, малко обръщане и клек без много зор, сега се чувствам все едно съм на наркотици, доста енергия.
На колелото ставам майстор, успях 3 км днес на връщане като минах през магазина, да карам с пълна раница пълна чанта около 10 кг на кормилото вдясно, 2 пици под дясното рамо и държах кормилото с лявата ръка само баланс, не се утрепах ама ми окапа ръцицата особено по баира надолу, с натискането на спирачката.
Даже успях да наготвя за другия ден, да изпия една ракия, едно уиски и една бира и една цигара ме почерпиха, баси кефа ....

KA

28.08.15
21:50

Вчера го карах по леко, само танци. Днес направих 3 х 2 км както и 4-ри още странични в леко темпо. Почивката около 2 минути между сериите.
Времето съответно за 2-та километра са 8:02 8:12 8:24 което е добре, горе долу си знам темпото което трябва да държа вече. На последните 2 км ми се одървиха краката, малко ги понатоварих.
Утре ще направя фитнес и ще ходя по музеи, мога да ударя и едно леко тичане. Неделя ще оставя за 3х3 да видя как ще е, като последните 3 ще ги натискам според възможностите. Понеделник ще е фитнес и лежерно бягане. Намерих си много интересно място за бягане по хълмове, което се оказа е само на 10 км от нас. Следващата седмица отивам с колелото и почвам в събота или неделя и това нещо.

Също така да не забравя на 14-ти ми е първият ден от курсовете по катерене на които се записах, ще е голям кеф а пък накрая и сертификати ще дават.

KA

01.09.15
00:27

Не можах да си направя тренировката вчера напълно, тъй като ходих на фестивал в Белфаст. Днес 10 км уж по леко от тях тичах един полуинтервал 2 х 3 км с еднакво темпо 4:18, утре е състезанието,  взех си нещата.

От тях има някак бар който е 40 грама овесени ядки с мед и е 200 калории хмм... Някакъв тестер с омега мазнини, тъкмо да пробвам. Днес направих и фитнес гърди и рамо но се чувствах леко уморен. Хапнах доста тази вечер, салати сирена малко италиански салам, малко ориз със зеленчуци и пилешко по моя рецепта, която е съвсем стандартна. Разбира се една бира и малко ракийка за боостване.

Утре ще са към 3 500 човека поне, трябва да се набутам малко по напред, иначе целта е под 20 минути, което е трудно постижимо, но ще се понапъна. Оттук насетне вече с по редовните тренировки, догодина нещата ще са доста по различни.

KA

02.09.15
00:50

Така свърши бягането, емоции много :). Като отбор сме на 9-то място от около 1200 отбора (4 700 бегачи), още се дообработват резултатите. Но това наистина е впечатляващо представяне тъй като сме единствената софтуерна фирма в 10-ката. Пред нас са 2 отбора на воените един на полицията, 2 на някакви клубове за бягане и тн ... Такива големи фирми като Майкрософт, Амазон, Линкедин, Гугъл са назад от нас доста.

Относно моето представяне съм най зле от 4-мата, но избягах за 19:41 което беше като цел и съм доволен. Единственото нещо е че имах капацитет за по добро време, но понеже не се наредих най-напред, мислейки че тези с времена от 15 16 и 17 минути ще са пред мен да не се бутам напред. Като тръгна тичането се оказа че трябва да се бутам и да бягам на зигзаг поне 2 километра за да мога да надмина хора, които въобще не трябваше да се отпред.

За първо състезание и това че не съм водил специална подготовка добре. Лошото е че не бягах на 100 процента, имаше хора които едвам дишаха и пак бягаха моето темпо, аз можех да си говоря а те не. Особености на характера, аз никога не съм на 100 процента но може би е добре, тъй като все пак трябва и да има удоволствие а не болка, няма да спечеля пари или слава..

Затова че важното е да се тренира постоянно и да се изпитва удоволствие, всичко останало е безмислено.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 02.09.15 01:56.

02.09.15
08:14

казано от kaloyan на 02.09.15, 00:50:

Затова че важното е да се тренира постоянно и да се изпитва удоволствие, всичко останало е безмислено.

Не всичко останало е безсмислено, Кала. Другият вариант е да се изпита удоволствието чак след събитието/състезанието и т.н. Тогава трябва яко напъване по време на подготовката най-вече в последния момент :))). Май и това е следващата стъпка :)

П.П. Поздравления за класирането!!!

Мнението беше редактирано от Витан на 02.09.15 08:29.

02.09.15
08:46

Аз съм на мнение, че щом си на състезание, трябва да се понапънеш. Каква полза от каквото и да било класиране, ако в края знаеш, че не си дал всичко от себе си и си можел да се представиш по-добре?

П. П. Освен ако не си Юсейн Болт и можеш да биеш всички ходом, но явно не е точно такъв случаят. ;)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.09.15 08:47.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1