Насипен протеин - има ли смисъл?

01.05.13
19:35

Здравейте. Намерил съм си протеин който слагат във вафли и тем подобни (Суроватъчен протеин “НЕ” увкосен) 20лв. за килограм. Има ли смисъл да си взема да го пробвам. Според мен ще е същия като тоя където се продава по магазините :) ? Изкажете мнение!

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

01.05.13
23:33

И на мен ми е много интересно дали са качествени тези продукти, защото във форума не открих твърдо мнение по темата.

Ragnarous

02.05.13
00:15

Под насипен това ли имаш предвид:

Преди време си купих расфасовка 500гр. протеин, но беше от кофа. Човекът си го притегли на ел. везна и в торбичка като кафе.

^ Това ли?

02.05.13
01:23

Имайки на впредвид, че във фафлите слагат най-евтина и некачествена суровина едва ли си заслужава. Не казваш какъв е протеина и какво е съотношението му. Може да бъде, а дори и да е соев.

Съмнявам се нещо качествено да има за тези пари, особено в БГ. Прецени те за колко вземат килограма - 10-15лв ;)

02.05.13
09:14

Приятал който ще го взима директно от склад ми каза ,че бил Whey Protein а вече съотношение и такива нямам си и на представата :). Просто питам защото ми стана интересно не е казано ,че ще си вземам :)

Преди доста време си купувах протеин от склада на Казичене . Като цяло си мислех че съм доволен , но едно приятелче му направи изследване (тъй като майка му се занимава с това) оказа се пълна БОЗА ! Аз тогава пиех и други хранителни добавки и може би от тях съм бил доволен :))) Ако взимаш намери къде да го изследваш и ще разбереш / Така е  малко рисково ....

02.05.13
10:05

Абе направо няма да се взима ;). Исках съвет защото 1 друг приятел мислеше да взима и ми спомена, и аз викам да се консултирам

RS

02.05.13
15:07

казано от Bravo на 01.05.13, 23:33:

И на мен ми е много интересно дали са качествени тези продукти, защото във форума не открих твърдо мнение по темата.

Качествени са, страхотни вафли можеш да си направиш... :)

02.05.13
15:50

казано от rscossworth на 02.05.13, 15:07:

казано от Bravo на 01.05.13, 23:33:

Качествени са, страхотни вафли можеш да си направиш... :)

Хехе забавен :D. Ако кажеш и рецептата и грешка няма да имаш :)

Стоянчо от форума мисля, че беше направил изследване на Пикко ... незнам дали пробата е била насипна или от пакетирана опаковка но като чуя насипен се сещам за това излседване което се оказа доста отрицателно по спомени.... та за 20лв килото незнам какво качество очакваш :)

аз съм правил точно на Пикко

ЖЧ

07.05.13
09:52

Не бих рискувал, суровината ще е с много ниско качество според мен.

21.05.13
22:53

...

Мнението беше редактирано от Ilian Stoyanov на 13.04.14 22:05.

казано от stingray на 21.05.13, 22:53:

Протеините на Пико са ето от тази гръцка фирма  http://www.hellenicprotein.gr/english/index.htm
Навътре съм в нещата ;) и съм виждал със очите си сертификатите със процентното съдържание на белтък от лабораторния анализ  който е за всяка партида и абсолютно отговарят на посоченото.
Протеинът е суроватъчен концентрат и в склада има три вида
Wheypro 65 - 65% протеин
Wheypro 80 - 80% протеин
Wheypro 80i - 80%  протеин който е инстантен
Не съм ги пробвал, но възнамерявам в най-скоро време.
Ако някой има въпроси да пита, ще се радвам да отговоря :)

От къде се купуват и какви са цените можеш ли да ми кажеш :)

24.04.14
09:24

http://pic-co.com/bg/contacts.php

Някакви впечатления за Wheypro 80i? Днес си взех 1 килограм, който така или иначе ще изпия, но все пак ми е интересно какви са мненията. И също ми е интерено - някой да има впечатления от Creatin-а на ПИК Ко?

Мнението беше редактирано от Димитър Димитров на 21.05.14 21:43.

Моето мнение е, че ако нямате пари за качествени хранителни добавки по-добре не приемайте никакви, отколкото някакви безкрайно съмнителни алтернативи (да се нарекат съмнителни в случая дори е положително погледнато... с оглед на резултатите от изследването и цялостното впечатление специално от тази фирма). Друг е въпросът, че и ползите от огромна част от гореспоменатите качествени хранителни добавки за средностатистическия трениращ поначало са силно надценени...

24.05.14
20:48

казано от Мартин Томов на 22.05.14, 09:34:

Моето мнение е, че ако нямате пари за качествени хранителни добавки по-добре не приемайте никакви

При мен ефекта от качествените се оказа осезаемо по малък от този който постигнах с не толкова  качествени .
Правил съм си труда и съм си давал парите да пия конски дози от най реномираните марки и ви казвам все си е тая.Ако не и по зле.
Не си давайте парите .В момента съм на Now/Universal/USPLabs и поемам двойно по големи количества от препоръчителните.Все тая .Писах и в предишна тема-миналата ранна есен с обикновен китайски креатин на кристали и протеинче някакво на примоция,от скромна марка ,не помня точно каква+български течни аминоси се взривих.
Сега понеделник правя някакъв малко по сериозен клек,и цела седмица след това буквално не мога да ходя от треска.Като се има в предвид,че САМО по време на тренировката изпивам 60 грама протеин,60 грама BCAA,отделно Аргинин+Орнитин и отделно 15 грама че и повече креатин

24.05.14
21:06

казано от Росен Нинов на 24.05.14, 20:48:

казано от Мартин Томов на 22.05.14, 09:34:

Моето мнение е, че ако нямате пари за качествени хранителни добавки по-добре не приемайте никакви

При мен ефекта от качествените се оказа осезаемо по малък от този който постигнах с не толкова  качествени .
Правил съм си труда и съм си давал парите да пия конски дози от най реномираните марки и ви казвам все си е тая.Ако не и по зле.
Не си давайте парите .В момента съм на Now/Universal/USPLabs и поемам двойно по големи количества от препоръчителните.Все тая .Писах и в предишна тема-миналата ранна есен с обикновен китайски креатин на кристали и протеинче някакво на примоция,от скромна марка ,не помня точно каква+български течни аминоси се взривих.
Сега понеделник правя някакъв малко по сериозен клек,и цела седмица след това буквално не мога да ходя от треска.Като се има в предвид,че САМО по време на тренировката изпивам 60 грама протеин,60 грама BCAA,отделно Аргинин+Орнитин и отделно 15 грама че и повече креатин

Явно си заебал храненето щом е такова положението .... ако си заложил всичко на добавките е голяма грешка :)

24.05.14
21:37

казано от Master Admin на 24.05.14, 21:06:

Явно си заебал храненето щом е такова положението .... ако си заложил всичко на добавките е голяма грешка :)

Боже,та аз буквално вече не мога да дишам от постоянно преяждане.И то ям не кво да е, а само варения яйца,чисто месо,домашен суджук+картофите и ориза,отделно всеки ден колкото ми се пие чист сок от моркови (аз си го правя...),овес за закуска,сиренето ми е домашно
Просто химията си не е читава.Бих разбрал,ако организма ми беше преситен,но както подчертах последно вземах ранната есен на 2014.От тогава близо 5-6 месеца все би трябвало да съм се изчистил.
Мислех да направя един стероиден цикъл след като свърша бурканите,но се отказвам.Просто нивото на рзултатите ми е толкова ниско,че не си заслужава да се товаря излишно.

02.02.15
09:41

Пиша ви от Бургас.При нас също има такъв склад ,та реших да си взема въпросния протеин Whey Protein 80%.
Взех си 500гр.тогава цената беше 21лв.Тъй като не съм наивник реших да направя изследване в комисията по храните до стоматологията да проверя дали това 80% отговаря на истината.Трябваше да дам 12лв по спомен ви казвам такса за лабораторен анализ.По изисквания лаборантката ми каза да оставя 100гр. за анализ  и да отида след 2 дни за резултатите.
Отивам след 2 дни и какво да гледам 58% чист протеин от уж обявения 80% на опаковката.като остатъка от 22% е царевично нишесте  и некви други примеси.

Не се лъжете по тази ФИРМА П.И.К.О

Глутамин не съм пробвал ,както и креатин монохидрат!
Нямам и такова намерение!
Към начинаещи и напреднали спортисти ще ги помоля да не повтарят моята грешка

от протеин до протеин има ОГРОМНА РАЗЛИКА. по долу съм изброил част от разликите
-биологична стойност(колко ще се усвои)
-амино профил(колко е качествен)
-биологична ефективност(колко ще задържите азот в мускулите, и колко ще изпикаете_
-до каква степен белтъка е денатуриран(дали може да си изпълнява функциите)
-начин на получаване на протеина(горните фактори донякъде зависят от това)
не давайте парите за нещо, от което дори да имаше хубав амино профил(а то няма), дори да го усвоите(а няма да го усвоите добре), дори белтъка да си е наред(а със сигурност ще е денатуриран), пак няма да ви помогне много, заради ниската биологична ефективност

Относно коментара на Росен Томов, не знам дали наистина си правил тест за белтъчно съдържание на протеина от ПИКО, НО има такъв с 60% протеин при тях с 5-6лв е по евтин!Може просто да са убъркали чувала или да са ти продали от по-евтиния, а да си платил за 80%.Протеина, който е там в момента с днешна дата е “Суроватъчен протеин-концентрат 80(Полша) -това пише на брошурата и на касовия бон.Цената е около 24лв за 80% и 19лв за 60.Всеки си преценява. ;) Ако вярвате на доставчика на скъп и качествен протеин,че го внася от производителя си купете, но дори тогава не бъдете уверени, че купувате нещо по -различно от това,с което търгуват търговците в леката промишленост...В някои протеини с дадена марка дори 15 % протеин е постижение.  А ОТНОСНО обработката, за суроватъчния протеин, който е до 80% не се притеснявайте.Той е с остатък на лактоза и мазнини,като поради не толкова силната обработка е със запазени храителни ползи.Евтиният изолат или хидролизат са със по-голяма обработка, за да се постигне по голям %(90-95) или разграждане за по-бързо усвояване, с тях трябва да сте внимателни и сигурни какво купувате, като обработка.

Мнението беше редактирано от Стойчо Стойчев на 05.12.15 00:44.

20.12.15
15:32

казано от Даниел Костов на 11.04.15, 18:30:

от протеин до протеин има ОГРОМНА РАЗЛИКА. по долу съм изброил част от разликите
-биологична стойност(колко ще се усвои)
-амино профил(колко е качествен)
-биологична ефективност(колко ще задържите азот в мускулите, и колко ще изпикаете_
-до каква степен белтъка е денатуриран(дали може да си изпълнява функциите)
-начин на получаване на протеина(горните фактори донякъде зависят от това)
не давайте парите за нещо, от което дори да имаше хубав амино профил(а то няма), дори да го усвоите(а няма да го усвоите добре), дори белтъка да си е наред(а със сигурност ще е денатуриран), пак няма да ви помогне много, заради ниската биологична ефективност

Това как се установява?
-биологична ефективност

Иначе граховия на Бълк паудерс е преди съм купувал за 20лв/кг изолат - 85% и е качествен, проверен в лаб, суроватъчния също не им е много скъп...

25.02.16
15:32

Средно аретминтично за грам дали ще пиете синтесиран протеин или ще си купувате месо и яйца цената е еднаква особенно като се им впредвид колко много марки с ясен и неясн произход на суровината

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.02.16 15:37.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1