Най-трудните стойки в street fitness-a?

Прескочи до:

22.05.13
00:28

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/48061
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/67771

26.05.13
19:30

От много време се чудя кое е по трудно човешки флаг или full planche?

Планча много ясно.

Carbohydrate

26.05.13
19:49

казано от Darkwish на 26.05.13, 19:30:

От много време се чудя кое е по трудно човешки флаг или full planche?

Във книгата за физ. подготовка на гимнастиците четох,че: по трудност(по необходимата физ.сила) на първо място е предна везна, после кръст и плонш.Силата необходима на мускулите  за предна везна е своето тегло минус 6-8 кг, после кръст със своето тегло минус 11 кг и т.н. Флага изобщо не е в класациите..., но той и не е състезателен елемент...

26.05.13
20:19

Флагът е турбо лесен за хората които могат да правят планч и хендстенд понеже участват същите мускули, но се изисква много по-малко сила.

26.05.13
21:09

Предната везна е по-лесна от кръста(на халки) ?

26.05.13
21:59

А за този  викториански кръст не ми изглежда много сложен някак си мисля, че за няколко месеца ще го науча

Хах е ти намери какво да кажеш .... я пак си помисли какво точно включва това упражнение

казано от Юли на 26.05.13, 21:09:

Предната везна е по-лесна от кръста(на халки) ?

Да. В зависимост от антропометрията някои хора с добра основа, доста бързо и без почти никакви тренировки ще направят и везната и кръста.

26.05.13
22:25

То какви тренировки се правят за планч? A хендстенд и сега го мога след толкова години от както не се занимавам активно го мога.

Мнението беше редактирано от Darkwish на 26.05.13 22:28.

26.05.13
22:34

Хендстенда е елементарен, но за планча се иска много сила в цялото тяло, най-вече в раменете, гърба  и корема. Еми за планч има няколко стъпки, но си се иска търпение и постоянство.

Я се снимай, да видим колко го можеш тоя хендстенд. Ако говориш за много добра форма и задържане над минута-две, тогава не го можеш, защото това изисква години тренировки, не става ей така.

26.05.13
22:45

На мен ли говориш?

На Darkwish говоря.

27.05.13
00:00

Е аз сега като казвам, че го мога не казвам, че го държа по 2 минути а около 20-30 секунди и не издържам повече. Иначе за планча не мога нищо и съм на пълно съгласен, че е доста трудно. Питам за тренировките защото мисля това лято да се хвана и да го науча.

Мнението беше редактирано от Darkwish на 27.05.13 00:02.

27.05.13
17:07

Стъпките са следните:
1.Frog Stand
2.tuck
3.flat tuck
4.straddle (е тука е голям зор)
5.full planche

Ако беше толкова лесно, всеки щеше да го може. За асистиращи може да правиш planche lean, planche pushups, пък ако имаш слаби сератуси и лош контрол върху скапулите трябва да работиш и върху тях, ако нямаш задна везна е препоръчително да я усвоиш и така нататък.

Carbohydrate

27.05.13
17:39

Преди две години, вече три станаха, точно това упражнение ме запали да се кача на лостовете. Бях 102.5кг. Гледах руски и всякакви обучаващи клипове....не стана, не исках да ставам 80кг, а за 92кг, след като свалих 10кг, просто нямах силата.Има 5 упр. основни. Ако правиш хендстенд, то ще ти е по лесно да го научиш.

27.05.13
22:08

За цяло лято ще мога ли да го науча?

Никой не може да ти каже колко време ще ти отнеме. Поне да беше казал колко кг си, какви са ти постиженията, някакви подробности?

Carbohydrate

27.05.13
22:24

казано от Darkwish на 27.05.13, 22:08:

За цяло лято ще мога ли да го науча?

кой знае? иска се силно предно рамо, освен още гърба...пробвай на успоредката, ако правиш там хендст. то ще ти е по лесно там....от стойка на ръце се пускаш полека напред....пробвай до стена, но с лице към нея, краката опират на стената и ръцете молко по далече от стената и пробваш да си изнасяш тялото напред, като при плонша.....прави така лицеви с ръце по близо до кръста и вървиш с краката по стената- пак наподобява плонша....обратна хиперексензия едно от основните упр. във гимнастикато изобщо! ако не забравя, утре мога да вида обучалки по които учих и аз и да ги постна, ако искаш............

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 27.05.13 22:25.

27.05.13
22:40

Ами сега се измерих и съм с 60 кг. Постижения имам като задна везна и предна везна за около 5-6 секунди, хендстенд за кратко мога.

27.05.13
22:45

Аз ти предлагам да разучиш тези 5-те стъпки, които ти показах и да го тренираш всеки ден!

27.05.13
22:50

Да най-вероятно ще започна с тях всеки ден ще тренирам по 3-4 часа и да се надявам до края на лятото да го мога планча.

29.05.13
00:00

Не успях да намеря само това упражнение tuck а другото flat tuck задължително ли трябва да е на халки?

29.05.13
01:11

flat tuck не е нужно да е на халки, може и на земя
ето ти го tuck

Мнението беше редактирано от Юли на 29.05.13 01:11.

29.05.13
17:20

Сега пробвах Frog Stand и успях а това tuck не мога да го задържа дори. Не знам дали не го правя грешно но даже и секунда нямам.

29.05.13
18:40

Ами започни да правиш advanced frog stand ще придобиеш доста сила и tuck ще ти стане по-лесен, аз поне така го правех. Доста е трудно и иска много тренировки, пак казвам тренирай го всеки ден :)

advanced frog stand Много е важно ръцете да са изпънати!

Мнението беше редактирано от Юли на 29.05.13 18:41.

Нали преди си можел планч? :)

30.05.13
15:41

Ами да можех го и то много добре. Но аз не правех упражнения за него. Главно на халки бях и салта. Не помня един ден след тренировка какво правех реших да видя колко мога да държа хендстенда и започнах и бавно започнах да свалям надолу за straddle докато не стигнах до положението. След което си събрах краката и само около 4-5 секунди го държах планча и паднах. А не бях правил никакви тренировки за него на халки само тренирах, и много малко правех комбинации от салта. А не знам тренировки за него и затова питам.

30.05.13
16:39

Започна ли да учиш викторианския кръст?

30.05.13
18:52

Ами не само ми каза тренера, че скоро започвам да го уча но аз се отписах и така и не започнах да се уча да го правя.

30.05.13
21:53

Аз имах предвид дали сега си започнал, понеже каза, че не ти изглежда много трудно.

30.05.13
22:11

казано от Darkwish на 30.05.13, 15:41:

Ами да можех го и то много добре. Но аз не правех упражнения за него. Главно на халки бях и салта. Не помня един ден след тренировка какво правех реших да видя колко мога да държа хендстенда и започнах и бавно започнах да свалям надолу за straddle докато не стигнах до положението. След което си събрах краката и само около 4-5 секунди го държах планча и паднах. А не бях правил никакви тренировки за него на халки само тренирах, и много малко правех комбинации от салта. А не знам тренировки за него и затова питам.

Най-добрата история за научаване на планч, която съм чувал :D

100% си спуснал на планч на свити ръце, което няма нищо общо със истинския планч, който не се научава без да искаш както ти описваш

30.05.13
23:34

Не не съм започнал да го тренирам и не мисля да го започвам. А иначе ръцете неми бяха точно спуснати но не бяха и изпънати. Ами иначе без да съм правил неща за него мисля, че пак съм го можел да го правя без да тренирам за него.

31.05.13
00:48

Чудя се от доста време дали това е възможно, но мисля, че е момента снимка.

31.05.13
09:12

Везна на една ръка. Защо толкова се чудиш?

31.05.13
15:13

Именно това е много трудно.

Везната на 1 ръка я правят напоследък доста лостаджии.Някои нямат дори 17-18 но я правят... http://vbox7.com/play:0b43611fca

Момчета, вие ако видите силните гимнастици на по 15-16 години какви неща правят...

01.06.13
10:21

Сигурно на пръсти се броят хората можещи предна везна на една ръка с хубава форма, тея жалки криви и сгърчени предни везни и хората които си вярват че ги правят изобщо не изглеждат естетично красиви и не приличат на нищо.

От една страна стрийт фитнеса развали хубавия спорт гимнастика, цитирам Идо Портал (Ido portal), но от друга страна не всеки е бил записан на гимнастика от родителите си на 5 годишна възраст или не всеки е знаел на 5 годишна възраст че му харесва гимнастиката и че иска да тренира и за това стрий фитнеса предоставя възможност да стъпиш на малкия пръст на големия спорт и да започнеш да тренираш нещо подобно на гимнастиката въпреки че си закъснял за гимнастиката с 10-15 години.

Така че няма място за сравнение между двете неща.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1