Протеин за възстановяване и качване на скелетно-мускулна маса?

05.05.13
16:21

Какъв вид и коя марка бихте препоръчали на мъж на 53 години, висок 1,85, тегло между 80 и 90 килограма, с активен начин на живот, който не поема нужното количество протеин и е свалил маса през последните години?

05.05.13
16:23

Препоръчвам да започне да го приема с храната - 500гр месо и 10 яйца например са към 150гр белтък, а не е трудно да се хапва и повечко ежедневно.

Няма как той да си набави нужното количество протеин всеки ден от толкова много месо или яйца, затова реших, че шейк ще му свърши добра работа, още повече, че има и доста заето ежедневие. Разгледах суроватъчните и се спрях на Syntrax Nectar, Syntrax Whey Optimum Nutrition и 100% Whey Gold Standard. Кой ви се струва най-подходящ?

Ragnarous

05.05.13
17:53

Не съм експерт, за това и не се придържайте към това което казвам, но аз съм изпил ~1кг. 100% Gold Standart (WHEY) и ми остава още толкова да пия. Има ефект, не е най-доброто, но за тази цена върши работа. По мои наблюдения (може да не е свързано с това) по време на активния прием (21 дена по 2 пъти на ден) забелязах след месец повече малки бенчици. Преди да го купя гледах кой е най-безвреден, но всички имат някакъв страничен ефект (за това и по-горе препоръчаха храна). Вярвам най-скъпите са с по-качествени съставки и с минимален ефект върху здравето.

05.05.13
20:40

Нектарчетата са доста скъпички за 900 гр протеинова пудра и според мен не си струват.

казано от Ragnarous на 05.05.13, 17:53:

Не съм експерт, за това и не се придържайте към това което казвам, но аз съм изпил ~1кг. 100% Gold Standart (WHEY) и ми остава още толкова да пия. Има ефект, не е най-доброто, но за тази цена върши работа. По мои наблюдения (може да не е свързано с това) по време на активния прием (21 дена по 2 пъти на ден) забелязах след месец повече малки бенчици. Преди да го купя гледах кой е най-безвреден, но всички имат някакъв страничен ефект (за това и по-горе препоръчаха храна). Вярвам най-скъпите са с по-качествени съставки и с минимален ефект върху здравето.

Абе много ми е чудно какъв е този страничен ефект от приема на протеин и в какво точно се изразява неговата вредност, да не говорим, че да видиш резултати от 20 дни прием е меко казано несериозно все едно да твърдиш, че виждаш ефект от една пържола повече към дневния ти режим, друг е въпроса, че най-вероятно нямаш изграден такъв, съдейки по начина по който пишеш. Целта на коментара не е заяждане, просто не бива да се пишат такива неща след като липсват познания в тази област, и ми е много интересно след като си останал с убеждения, че протеина оказва отрицателно влияние върху здравословното състояние, което разбира се изобщо няма нищо общо с реалността, как реши да направиш компромис със здравето си???????

А сега по  темата: Който и протеин да избереш в случая няма да има голямо значение, единственото условие е да е на марка, която се е доказала на пазара. Синтракс е доста добър избор по отношение на качество и цена, дали ще предпочетеш суроватъчния концентрат или някоя от матриците е все едно. По-здрави

Мнението беше редактирано от Владимир Димитров на 06.05.13 00:07.

ЖЧ

06.05.13
16:54

Според мен може да пробва с гейнър, за да вдигне калориийния баланс. От там с добър режим и хранене ще напредне доста. :)

15.05.13
14:37

защо не може да си го набавя от храна?
ако задължително трябва да е от пудра, най-добре ще е да е или протеинов бленд, или казеин - не му е необходима суроватка, защото се усвоява бързо и  доставя аминокиселини за до 2 часа след приема му

02.06.13
00:55

казано от FRANKO на 15.05.13, 14:37:

защо не може да си го набавя от храна?
ако задължително трябва да е от пудра, най-добре ще е да е или протеинов бленд, или казеин - не му е необходима суроватка, защото се усвоява бързо и  доставя аминокиселини за до 2 часа след приема му

И аз съм на този принцип. Доста е ефикасно и трябва да се пробва от автора на темата :)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1