05.05.13
16:21
Какъв вид и коя марка бихте препоръчали на мъж на 53 години, висок 1,85, тегло между 80 и 90 килограма, с активен начин на живот, който не поема нужното количество протеин и е свалил маса през последните години?
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
Препоръчвам да започне да го приема с храната - 500гр месо и 10 яйца например са към 150гр белтък, а не е трудно да се хапва и повечко ежедневно.
05.05.13
17:38
Няма как той да си набави нужното количество протеин всеки ден от толкова много месо или яйца, затова реших, че шейк ще му свърши добра работа, още повече, че има и доста заето ежедневие. Разгледах суроватъчните и се спрях на Syntrax Nectar, Syntrax Whey Optimum Nutrition и 100% Whey Gold Standard. Кой ви се струва най-подходящ?
05.05.13
17:53
Не съм експерт, за това и не се придържайте към това което казвам, но аз съм изпил ~1кг. 100% Gold Standart (WHEY) и ми остава още толкова да пия. Има ефект, не е най-доброто, но за тази цена върши работа. По мои наблюдения (може да не е свързано с това) по време на активния прием (21 дена по 2 пъти на ден) забелязах след месец повече малки бенчици. Преди да го купя гледах кой е най-безвреден, но всички имат някакъв страничен ефект (за това и по-горе препоръчаха храна). Вярвам най-скъпите са с по-качествени съставки и с минимален ефект върху здравето.
Нектарчетата са доста скъпички за 900 гр протеинова пудра и според мен не си струват.
06.05.13
00:02
казано от Ragnarous на 05.05.13, 17:53:
Не съм експерт, за това и не се придържайте към това което казвам, но аз съм изпил ~1кг. 100% Gold Standart (WHEY) и ми остава още толкова да пия. Има ефект, не е най-доброто, но за тази цена върши работа. По мои наблюдения (може да не е свързано с това) по време на активния прием (21 дена по 2 пъти на ден) забелязах след месец повече малки бенчици. Преди да го купя гледах кой е най-безвреден, но всички имат някакъв страничен ефект (за това и по-горе препоръчаха храна). Вярвам най-скъпите са с по-качествени съставки и с минимален ефект върху здравето.
Абе много ми е чудно какъв е този страничен ефект от приема на протеин и в какво точно се изразява неговата вредност, да не говорим, че да видиш резултати от 20 дни прием е меко казано несериозно все едно да твърдиш, че виждаш ефект от една пържола повече към дневния ти режим, друг е въпроса, че най-вероятно нямаш изграден такъв, съдейки по начина по който пишеш. Целта на коментара не е заяждане, просто не бива да се пишат такива неща след като липсват познания в тази област, и ми е много интересно след като си останал с убеждения, че протеина оказва отрицателно влияние върху здравословното състояние, което разбира се изобщо няма нищо общо с реалността, как реши да направиш компромис със здравето си???????
А сега по темата: Който и протеин да избереш в случая няма да има голямо значение, единственото условие е да е на марка, която се е доказала на пазара. Синтракс е доста добър избор по отношение на качество и цена, дали ще предпочетеш суроватъчния концентрат или някоя от матриците е все едно. По-здрави
Мнението беше редактирано от Владимир Димитров на 06.05.13 00:07.
06.05.13
16:54
Според мен може да пробва с гейнър, за да вдигне калориийния баланс. От там с добър режим и хранене ще напредне доста. :)
защо не може да си го набавя от храна?
ако задължително трябва да е от пудра, най-добре ще е да е или протеинов бленд, или казеин - не му е необходима суроватка, защото се усвоява бързо и доставя аминокиселини за до 2 часа след приема му
02.06.13
00:55
казано от FRANKO на 15.05.13, 14:37:
защо не може да си го набавя от храна?
ако задължително трябва да е от пудра, най-добре ще е да е или протеинов бленд, или казеин - не му е необходима суроватка, защото се усвоява бързо и доставя аминокиселини за до 2 часа след приема му
И аз съм на този принцип. Доста е ефикасно и трябва да се пробва от автора на темата :)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече