20.01.14
21:53
как се прави домашна?
Като ти се развали млякото :)
как се прави домашна?
Като ти се развали млякото :)
не можах да схвана... (dull)
20.01.14
22:02
Не съм запознат с точната технология, но млякото като го пуснеш да се свари и нормалния процес е да кипне, но когата се “отвари” става на извара/ не буквално пък може и буквално да е, не знам точния процес/. В тоя смисъл. Обикновенно се отваря, ако не е мног прясно или е не е сварено на време, ама и аз съм един обяснител, дано ме разбра.
Вариш млякото - сипваш му малко (2-3 супени лъжици) лимонов сок - разбъркваш - прецеждаш = profit!
Мнението беше редактирано от Владо на 20.01.14 22:12.
20.01.14
22:19
Купуваш хубаво мляко от производител, би трябвало в твоя квартал да идват хора от мадри или частници от селата, ако ти се чака го оставяш на топло за около ден да се “развали” (при подходящи условия може даже да се самоподкваси) Ако не ти се чака слагаш го на котлона и като заври му добавяш някоя лъжица кисело мляко или малко лимонена киселина. Пресича се, и изварата започва да се отделя от цвика. Изключваш котлона и изчакваш да поври още няколко минути, не се бърка. Изцеждаш цвика в мивката, ако ти е противен, ако смяташ да го ползваш го сипваш в един леген, слагаш малко трици (всъщност овес) клякаш на четири крака и започваш да ровиш със зурлата като прасе. Докато свършиш с ярмата, изварата ще е изстинала и можеш да си я мажеш на филийки за сандвичи за училище или ако искаш да я подобриш, пасираш я с няколко варени яйца, чесън, червен пипер или друга мерудия.
Трудна работа... Едва ли ще успея да я направя, така че няма да пробвам скоро. Не ме бива в готвенето. За сега ще карам на месо и яйца, а пък по нататък ще видим.
20.01.14
22:33
Трудна работа...
Хаха, ако това е трудна работа, бахти мързела си. Имаш работа точно за 3 минути - да сложиш млякото в съда, да пуснеш котлона, като заври млякото да сипеш кисело мляко или лимонена киселина и да отцедиш цвика.
Не мога правя нищо, свързано с готвене, освен да си сваря яйца и да си изпека пържола на скарата.
С начина ти на трениране и целта ти, която доколкото разбирам е сила можеш да ядеш по 3 кила варени картофи и нищо друго и пак ще е все тая ... Както са ти казали по-горе не си давай парите за глупости на този етап. Когато почнеш да чистиш/качваш вече няма как да минеш без качествена храна, но аз ако бях на твое място с този начин на трениране и цел - сила бих ял единствено манджичките вкъщи, без да давам един допълнителен лев от мен си за храна ил идобавка (протеинът, който си беше наумил).
Като ям “каквото има”, само да е много - ще качвам, няма спор. Обаче в повечето случаи това не е мускул, а мазно. Не че не ми харесва да съм мазен, но това ми пречи да добавям повече тежест при кофите и набиранията.
20.01.14
23:32
Трудна работа... Едва ли ще успея да я направя, така че няма да пробвам скоро. Не ме бива в готвенето. За сега ще карам на месо и яйца, а пък по нататък ще видим.
Не мога правя нищо, свързано с готвене, освен да си сваря яйца и да си изпека пържола на скарата.
Чудя се.. да се смея ли, да плача ли..
храната
5 цели варени яйца - към 250г, 3 свински пържоли от врат - 500г, 1 купа боб, 1 чиния задушени картофи - към 400-500г, 7 филии пълнозърнест хляб 280г, вафла 50г
груби сметки
белтъчини - 190г
въглехидрати - 130г
мазнини - 130г
калории - 2500ккал
извод: добро хранене
Мнението беше редактирано от Ронката на 21.01.14 20:58.
ронка
100% са ти грешни сметките (поне за въглените)
от картофите - за 100г имам 10-11г въглехидрат, смятам за 400г
от хляба - за 100г имам 33г въглехидрат, смятам за 280г
от боба и вафлата не съм ги броил
кое е грешното?
Мнението беше редактирано от Ронката на 21.01.14 20:55.
21.01.14
21:26
Ронка.. от къде ги взимаш тия ниско въглехидратни картофи да си купя и аз малко.. Ровя тука в интернет ама нещо не ми излизат сметките.
Ронка.. от къде ги взимаш тия ниско въглехидратни картофи да си купя и аз малко.. Ровя тука в интернет ама нещо не ми излизат сметките.
мисля, че са такива
21.01.14
22:10
Ронка не се излагай, човека ти е написал какво да направиш, напълно елементарно е. Колкото по от рано се научиш да си правиш нещата сам, толкова по добре. Някой път идват времена дето няма кой една филия да ти намаже. Тогава кво ша правиш ?
Тренировка
1) Клек
- 5 х 82.5кг
- 5 х 82.5кг
- 5 х 82.5кг
- 5 х 82.5кг
- 5 х 82.5кг
2) Кофички
- 5 х +12.5кг
- 5 х +12.5кг
- 4 х +12.5кг
- 3 х +12.5кг
- 3 х +12.5кг
3) Гребане надхват
- 5 х 62.5кг
- 5 х 62.5кг
- 5 х 62.5кг
- 5 х 62.5кг
- 5 х 62.5кг
60 минути
Я, какъв хубав клек! :)
Малко тръгваш с гъза напред, ама не е страшно. :)
Благодаря, Боби. Задния и на мен ми харесва повече от предния... Явно трябва да работя върху него повече (предния).
Мнението беше редактирано от Ронката на 22.01.14 10:57.
22.01.14
10:57
1. Клека ти е добре.
2. Кофичките не знам защо не ги правиш на по-тясно, тази ширина засега не е много за теб.
3. Хич не ми харесва как ти играе кръста на това толкова любимо за теб гребане ;)
1. Клека ти е добре.
2. Кофичките не знам защо не ги правиш на по-тясно, тази ширина засега не е много за теб.
3. Хич не ми харесва как ти играе кръста на това толкова любимо за теб гребане ;)
Отначало правих кофите на най-широкото, сега стесних малко. Явно ще трябва още, но да не започне да участва повече трицепсът?
Едит: Гребането с надхват нещо ми тежи, но пък това с подхват ми е леко на тея кг.
Мнението беше редактирано от Ронката на 22.01.14 11:03.
22.01.14
11:07
Аха, а сега да не би да е изолиран трицепса ? :)
Не искам да научавам отговора ;)
Аха, а сега да не би да е изолиран трицепса ? :)
Не искам да научавам отговора ;)
Разбрах си грешката... :D
храната
5 цели варени яйца - към 250г, 3 свински пържоли от врат - 500г, 1 купа боб, 1 чиния задушени картофи - към 400-500г, 7 филии пълнозърнест хляб 280г, вафла 50г
груби сметки
белтъчини - 190г
въглехидрати - 130г
мазнини - 130г
калории - 2500ккализвод: добро хранене
Браво Рони, имаш известен напредък в храната ( поне няма Бейк Ролс ) само тая фафла за какво ти беше ??????? (punch) Има още много да работиш върху храната Рони, не виждам никакви други зеленчуци и не се оправдавай,че не можеш да готвиш, има рецепти за идиоти в нета и всичко е описано елементарно. И аз не мога да готвя хипер засукани манджи, но най-хубавата храна е простата храна и в нея няма нищо сложно. 3 пържоли с 3 домата ето ти една елементарна рецепта :). Предполагам домати знаеш как се режат :))). И ги махни тея фафли, по-добре пий вода и не яж фафлите, молим те!
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 22.01.14 11:38.
Като купих пържолите, сметката излезна 4 и нещо. И си купих вафла, за да дам точно 5 лева. :Д:Д:Д
Edit: Споко, днес няма вафла. Май и джънк няма да има въобще.
Мнението беше редактирано от Ронката на 22.01.14 11:39.
Като купих пържолите, сметката излезна 4 и нещо. И си купих вафла, за да дам точно 5 лева. :Д:Д:Д
Да си беше купил още едно яйце за тия пари, а не тая фафла! Моля ти се! Пратих ти преди време 2 рисунки в поста си, направо си ги качи на телефона и като тръгнеш да пазаруваш погледни какво можеш да ядеш. Всичко извън това ( с малки изключения ) не става. И ходи на пазара да пазаруваш,не в гаража долу под вас.
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 22.01.14 11:39.
Айде моля ти се, стягай се,че всички чакаме резултати от теб! Не ни излагай!Почвай да се храниш без фафлите, да не те кръстя Рони Фафлата накрая :)
Яйцата не ги купувам, домашни са. А телефонът ми е “боклук”.
Тогава другия път си взимай рестото и не закръгляй с фафли, купи си два моркова или един домат като толкова искаш да закръгляш :). Щом с телефона не става, принтирай си го и си го сложи някъде на удобно място за да си го гледаш, стига оправдания :)
Колман, оправи си сметките. После ще се чудиш що мязаш на пчеличка :D
Пешо, кажи как се казва тоя сайт. ‘Щото гледам, че и ти от него си смяташ храната и се чудя как се казва. Този ли е или не?
Мнението беше редактирано от Ронката на 22.01.14 11:54.
22.01.14
11:56
Сори за спама,но откъде да намеря този калкулатор по-горе за калориите ?
PS :закъснях малко -_-
Мнението беше редактирано от The Accountant на 22.01.14 11:57.
22.01.14
12:39
Колман, оправи си сметките. После ще се чудиш що мязаш на пчеличка :D
А.. то където са 2500 там са и 3200, за него :D
храната
500мл прясно мляко, 5 яйца, 500-550г свинско, 4 филии пълн.хляб, 4 мандарини, 260г шоколад
протеин - 215г
въглехидрат - 305г
мазнина - 230г
калории - 4000
Мнението беше редактирано от Ронката на 22.01.14 22:02.
Свинята предполагам е 500 гр. сурово състояние. Така пак ще се подвеждаш...Пиши грамажа на продуктите в сготвено състояние.