Както казах това е мое мнение, на всеки човек му влияе различно всяко нещо, но както виждам веднага се почва с хейт... лек ден :)
казано от ddd на 03.02.14, 16:39:
Ронка тоя линк толкова пъти съм го давал и ти ми трупаш лайкове, а май не си го чел. http://www.bb-team.org/forums/viewthread/55683/P2440#p-869875 Всичко си пише на готово...
Чел съм го няколко пъти (поне 3-4), единият от които беше вчера.
Оф, не мога да се сетя кое с кое се допълва, така че просто ми кажи, ако не те мързи.
Едит: клек,военна,лег,тяга,набиране,гребане
Нещо такова ли? Или?
Мнението беше редактирано от Ронката на 03.02.14 16:49.
03.02.14
16:54
казано от Nasko на 03.02.14, 16:41:
Както казах това е мое мнение, на всеки човек му влияе различно всяко нещо, но както виждам веднага се почва с хейт... лек ден :)
За да не се почва с хейт, се пише с акъл :)
03.02.14
16:57
Аз мисля, че основни силови тренировки, 3-4 серии с по 3-4 повторения от основни упражнения (например набиране с лег) и след това 10-12 серии от високо-обемни серии (8-10 повторения) от културистични работи - неща с дъмбели, бицепси, трапец, трицепси, ала, бала.
казано от Grey Knight на 03.02.14, 16:57:
Аз мисля, че основни силови тренировки, 3-4 серии с по 3-4 повторения от основни упражнения (например набиране с лег) и след това 10-12 серии от високо-обемни серии (8-10 повторения) от културистични работи - неща с дъмбели, бицепси, трапец, трицепси, ала, бала.
Тоест силов бодибилдинг?
казано от James Hinks на 22.01.13, 13:20:
5. Ако искате здрава и сигурна сграда, тя няма да изглежда като събрана от отделни части, а ще изглежда като един неделим каменен блок.
Така трябва да изглежда и тренировката ви за сила и издръжливост - всяко упражнение в нея трябва да е свързано със следващото го като го допълва с нещо, има прилика в натоварването, подпомага го дори и пасивно или чрез стабилизация....
Гледаш кои мускули включват упражненията и разбираш допълват ли се. По-смляно от това ме мързи да ти го пиша :Д
03.02.14
16:59
казано от Grey Knight на 03.02.14, 16:57:
По принцип става, но е малък и е още мек ;)
03.02.14
17:02
Прочетох две страници и така и не разбрах каква е целта на собственика на дневника.
03.02.14
Ми от тия по-тежки повторения ще стане твърд, а от културистичните ще работи в различни равнини, с различен обем и ще си активира всички мускулчета, които трябва.
03.02.14
Ти например си чел, много други също са чели ;)
Добре. Това по-долу може и да са пълни простотии, но ще опитам.
клек - тяга - военна - набиране - лег - гребане
Тягата допълва клека (и двете са за долна част, удрят кръста и глутеуса). Военната допълва тягата (натоварва кръста, а гръбът стабилизира). Набирането си е за гръб. Гребането остава последно, както каза и легът е преди него (’щото няма къде другаде).
Мнението беше редактирано от Ронката на 03.02.14 17:06.
Ронка,глей са
Хвани се с една схема и я изкарай ПОНЕ половин година.Не месец,не два,не четири.Поне половин година.Че и една година да е.Хвани базова програма и я спазвай,не променяй постоянно нищо.Това ще ти даде представа как ти действа дадена програма,ама наистина как ти действа.Защото 1-2 месеца не е достатъчно време.
Измисли си примерно 2 кръгови,може и една,въртиш ги през ден два и гледаш НЕ ВСЯКА ТРЕНИРОВКА ДА ИМАШ ПРОГРЕС В ТЕЖЕСТИТЕ (щото тоя линейния прогрес е БАШ,ама баш за начинаещи),а в по - голем период от време,т.е. примерно след 2-3 месеца да си дигнал тежестите с 5-10 кг.Резултатите не идват бързо.Ти ако си мислиш,че на всяка тренка ще качваш тежест..Аз трябваше да съм на 400 тяга :D . На година грубо по 20-25 кг на лег,15 на военна,30-40 клек и тяга са нещо нормално,вече според зависи на кое колко натискаш,какъв ти е стажа и т.н.,щото и аз съм качвал с 50 кг клека за единица в период юни - ноември,но акцента беше само на клек все пак..
Разбра ли ми идеята?Гледай в дългосрочен план на нещата.
Разбрах ти идеята, да. Обаче аз измисля нещо, почна и все на някой не му харесва. Един вика прави това, друг - прави друго и аз не знам кой да слушам.
То това е проблема, че ти ги мислиш и моделираш, а има бая време докато натрупаш опит и знания за да го правиш това.
Добре, правя кръгове още 2 седмици и избирам нещо готово, по което да тренирам до лятото. Така става ли?
казано от ddd на 03.02.14, 17:22:
Е за какво 2 седмици? Или ги прави, или търси друго :Д
Еми, това не е готова програма, така че ще ги изкарам, докато свърши картата, а пък до тогава ще мисля с какво да продължа до лятото.
Защо се опитваш да угодиш на всеки? “Все на някой не му харесва”... това ми звучи много смешно...
Както казва Vintage, вземи някоя готова програма, карай с нея 6-7 месеца и чак тогава ще си по-уверен в решението да “моделираш”... на базата на личен опит и познанство на собственото ти тяло.
03.02.14
17:35
” Ключът към провала е да се опитваш да угодиш на всички “
03.02.14
17:52
клек - тяга - раменна преса - набиране - лег - кофички - корем
аре ронка действай,като ти стане лесно добавяш изхвърляне,обръщаен,тръстър,суинг.Ако и това ти е лесно - подреждаш упражненията така, че по-лесните да са ти в началото на тренировката, а по-тежките в края.Ако и това ти е лесно-едт,дроп серии и тн.
казано от ziro на 03.02.14, 17:52:
клек - тяга - раменна преса - набиране - лег - кофички - корем
аре ронка действай,като ти стане лесно добавяш изхвърляне,обръщаен,тръстър,суинг.Ако и това ти е лесно - подреждаш упражненията така, че по-лесните да са ти в началото на тренировката, а по-тежките в края.Ако и това ти е лесно-едт,дроп серии и тн.
Еми, аз това ще си правя сега (2 седмици), само където вместо кофички ще правя гребане.
Аз досега не пишех в дневника ти,само четях и се забавлявах,а и нямам намерение да започвам тепърва да пиша активно,но ми е интересно едно:това гребане за теб май е някаква манна небесна.Правиш ,каквото правиш,променяш ,каквото променяш,ама гребането си е там-яко и стабилно като статуя на Аполон.А имаш ли представа както всъщност правиш с него,защо го правиш,как да го правиш?И мислиш ли,че е толкова важно ?
казано от Гената на 03.02.14, 17:59:
Аз досега не пишех в дневника ти,само четях и се забавлявах,а и нямам намерение да започвам тепърва да пиша активно,но ми е интересно едно:това гребане за теб май е някаква манна небесна.Правиш ,каквото правиш,променяш ,каквото променяш,ама гребането си е там-яко и стабилно като статуя на Аполон.А имаш ли представа както всъщност правиш с него,защо го правиш,как да го правиш?И мислиш ли,че е толкова важно ?
Гребането за мен е хубаво упражнение, което го считам за базово, макар и всъщност да не е толкова. Харесва ми и го правя.
Мнението беше редактирано от Ронката на 03.02.14 18:02.
казано от sapuna на 03.02.14, 18:40:
Вместо кофи прави лицеви!Според зависи от кофите - тесни лицеви ,широки ,успоредни лакти ,разтворени и т.н.!По има резон Ронка!
Ако правя лицеви, трябва всяка серия да викам някой да ми слага тежест на гърба. А пък и никога не съм пробвал лицеви с тежест.
Омг... Прегледах няколко пъти всички програми в сайта и не мога да си харесам...
........ НСми............
Мнението беше редактирано от sapuna на 03.02.14 18:57.
ронка заповядвам ти да почваш тая програма
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=155460263
казано от sapuna на 03.02.14, 18:49:
В смисъл - не искаш да правиш кофи ,вариант не е гребането!А лицевите не е задължително да са с тежест ,научи се да ги правиш правилно ,вдигай броя повторения и така!Твоя воля!
Искам да правя кофи, но вече имам упражнение за гърди - лег. Иначе ако трябва да избирам между кофи,лег и лицеви, то кофите са ми фаворит, а лега ми е на последно място. Просто го правя, защото си заслужава. А пък и не случайно е едно от трите движения е силовия трибой.
03.02.14
18:52
MASTERS OF HARDCORE
AND
CHAOS
AND
DISORDER
казано от umad brah на 03.02.14, 18:49:
ронка заповядвам ти да почваш тая програма
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=155460263
А, тая не е лоша. То е нещо като понеделник гърди (лег+асистиращи), вторник гръб (тяга+асистиращи), четвъртък рамо (военна+асистиращи) и петък крака (клек+асистиращи). Ще помисля...
Ронката се омОта радикално :D Вземи една програма и карай по нея. Vintage ти го е казал много добре. Гледай на нещата дългосрочно. И без това лесни и бързи пътища няма :)
казано от Storm на 03.02.14, 19:00:
Ронката се омОта радикално :D Вземи една програма и карай по нея. Vintage ти го е казал много добре. Гледай на нещата дългосрочно. И без това лесни и бързи пътища няма :)
Да де, това ще направя, но след като ми свърши картата. А през това време ще избирам.
03.02.14
19:03
Пухкавата ми ронка :* искам те на фуууурна.
казано от lordinov на 03.02.14, 19:03:
Пухкавата ми ронка :* искам те на фуууурна.
:D :D :D :D :D