казано от ddd на 28.06.14, 20:56:
Аз да попитам за тва дупене, не е ли повече отколкото трябва ? Струва ми се, че преминава в екстензия...
Май си прав. Ще го оправя. Станало ми е навик, защото преди правех обратното на дупенето - кривене на кръста в долна позиция, от което ме болеше почти цяла зима. Ще се опитам да е нещо средно между двете.
28.06.14
22:15
Коя е залата от клипа?
28.06.14
22:23
казано от Ронката на 28.06.14, 22:19:
казано от Тала-съм на 28.06.14, 22:15:
Коя е залата от клипа?
Перлата.
хмм.. тя не изглежда толкова трагична колкото са ми я представяли. Кюнци ходят ли?
казано от Тала-съм на 28.06.14, 22:23:
казано от Ронката на 28.06.14, 22:19:
казано от Тала-съм на 28.06.14, 22:15:
Коя е залата от клипа?
Перлата.
хмм.. тя не изглежда толкова трагична колкото са ми я представяли. Кюнци ходят ли?
К’во е т’ва кюнци? :D
28.06.14
22:26
сигани бе! Иначе кюнеца е тръбата дето излиза от печката и влиза в кумина. ;)
Мнението беше редактирано от Тала-съм на 28.06.14 22:26.
А, цигани значи. Еми, ходя от 2-3 седмици там и не съм видял и един циганин.
29.06.2014
Храна: 2 наденици, малко салата (домати и краставици), 7 филии вита, 100 гр. шоколад, 1 банан, 6 кайсии, половин пъпеш, малко задушени картофи, малко кетчуп, 1 чаша боза, 2 домата, малко сирене
Тренировка: Няма.
Резюме: Отново няма нищо интересно днес. По същия начин като вчера премина денят - скука, лежане, ядене. Имах нагласата да правим спринтове с моя човек, но в последния момент го домързя и не отидохме. Ако знаех, че ще стане така, можеше да отида до игрището да играя футбол, но май отново нямаше да се съберем достатъчно хора, така че не съжалявам много.
Мнението беше редактирано от Ронката на 29.06.14 23:37.
Ронка, с тая боза... тва е дамско питие :D
А спринтовете с каква цел?
Мнението беше редактирано от cocobutt на 29.06.14 20:31.
казано от cocobutt на 29.06.14, 20:30:
Спринтовете просто ми харесват като кардио тренировка. В повечето почивни дни е пълна скука и затова понякога отиваме до гребната с моя човек и правим едни спринтове набързо. :D Иначе не е нещо задължително (по план) в програмата ми. Ако се навием - отиваме, ако не - скучаем и мързелуваме. :D
Мнението беше редактирано от Ронката на 29.06.14 21:08.
Tрябваше да питаш и на бозата каква и е целта ....:D
29.06.14
23:14
казано от overkill на 29.06.14, 21:41:
А спринтовете с каква цел?Tрябваше да питаш и на бозата каква и е целта ....:D
Уголемяване на гърдите 8-)
30.06.2014
Храна: 3 палачинки с шоколад, 3 кроасана, 2 лъжици шоколад, 4 тиквени кюфтета, 3 филии вита, около половин буркан овче кисело мляко, 200 гр. пържени картофи със сирене, 2 шоколадови бонбона мерси
Тренировка: А1
1) Преден клек: 4х70, 3х70, 3х70, 3х70, 3х70
2) Военна преса: 2х50, 2х50, 1х50, 1х50, 1х50
3) Тесен лег: 3х60, 3х60, 2х60, 2х60
4) Тесни кофички: 3х+20, 3х+20, 3х+20
5) Тесни лицеви опори: 3х+10, 3х+10, 3х+10
Резюме: Добра тренировка стана. Почивките бяха нормални в началото и по-кратки в края. Предният клек ми тежеше, но натиснах и се получи отлично. Военната преса тежеше също, обаче наистина си тежеше адски. Паднала е силата там, ще напъвам яко. Тесният лег беше добре, но го усетих в китките и лактите. На кофичките си мислих, че с 10 кг ще ми е добре, ама като видях каква лесна петица направих и веднага закачих 20 кг-овия дъмбел на колана. Прииска ми се и на лицевите опори да правя с 20 кг на гърба, но си останах само с искането. Като цяло съм доволен. След малко отивам на кръчма, защото ще се събираме с класа за завършването. Ще пада ядене, пиене - едва ли, а пък за пушене и дума да не става.
Мнението беше редактирано от Ронката на 01.07.14 00:32.
30.06.14
19:17
казано от Ронката на 30.06.14, 17:42:
30.06.2014
Храна: 3 палачинки с шоколад, 3 кроасана, 2 лъжици шоколад, 4 тиквени кюфтета, 3 филии вита, около половин буркан овче кисело мляко
Ронка,ти си уникален случай.Изглеждаш доста отслабнал визуално.Самоизяждаш се с тая “храна”.Работи нещо лятото,събери малко пари и спри да хапваш и да ядеш а се ХРАНИ.
01.07.14
09:53
Поздравления за отслабването, Рониславе! Започваш да приличаш на човек. Лординов, ти и аз сме на еднакви килограми и горе-долу на един ръст, но ние с теб трябва да свалим още малко мазнинка и да качим малко мускулчета, за да заприличаме на него. :D
01.07.2014
Храна: 8 цели варени яйца, 2 лъжици шоколад, 3 пълнени с кайма и ориз чушки, 5 филии вита, малко овче кисело мляко, 2 кюфтета, 2 кебапчета, малко кетчуп, 2 реда шоколад
Тренировка: Б1
1) Широка тяга: 4х90, 4х90, 3х90, 3х90, 3х90
2) Обръщане от вис: 4х50, 4х50, 4х50, 4х50, 4х50
3) Високо изтегляне от вис: 4х50, 4х50, 4х50, 4х50
4) Набиране с широк хват: 4х+10, 4х+10, 3х+10
5) Набиране с надхват: 3х+10, 3х+10, 2х+10
Резюме: Добра тренировка, но не очаквах да е толкова тежка. През цялото време ми беше студено, защото тениската беше мокра още преди да започна работните серии. Тягата тежеше много, но увеличих малко почивката и се преборих. Имах нагласата обръщането да е с 60 кг, но след тежката тяга нямах много сили, но все пак компенсирах с четворки. Високото изтегляне беше ок - нито много леко, нито твърде тежко. Набиранията по приинцип са с цел да разпусна, но и там се измъчих. Думите на бащата на един приятел, бивш щангист: “Жалко, че не може да те гледа някой професионален щангист. Веднага ще иска да те вземе да тренираш. Имаш много хубава физика. Упражненията ги изпълняваш като по учебник, много правилно и с отлична техника. Вчера те гледах как клякаш на гърди. Никой в залата по щанги не клякаше така добре като теб.” Нещо такова ми каза. Пита ме и дали някой ме е учил на тези упражнения, но аз му казах, че винаги съм тренирал сам. Направо ми вдигна егото с няколко левела.
Мнението беше редактирано от Ронката на 01.07.14 22:25.
02.07.2014
Храна: 6 принцеси с кашкавал, 2 лъжици шоколад, 3 пълнени с кайма и ориз чушки, 2 филии вита, малко овче кисело мляко, 1 сладолед, 2 кебапчета, 1 голяма купа задушени картофи, 1 чиния салата от домати, 2 банана
Тренировка: Няма.
Резюме: Днес беше почивен ден. Навихме се да отидем до игрището, но по незнайна причина днес не пускали да се играе. Решихме да отидем на едно старо игрище и поиграхме малко там, колкото да не е без нищо. После обиколихме малко и се прибрахме. Като цяло няма нищо интересно днес.
Мнението беше редактирано от Ронката на 02.07.14 22:43.
03.07.2014
Храна: 1 банан, 1 кренвирш с кашкавал, 5 филии вита, 1 купа свинско с картофи, 1 лъжица шоколад, 1 сладолед, 2 вафли, 1 домат, 1 краставица, 4 филии бял хляб, 1 чиния сирене
Тренировка: А2
1) Заден клек: 4х80, 4х80, 3х80, 3х80, 3х80
2) Пуш преса: 2х60, 1х60, 1х60, 1х60, 1х60
3) Широк лег: 2х70, 2х70, 1х70, 1х70
4) Широки кофички: 4х+20, 3х+20, 3х+20
5) Широки лицеви опори: 2х+20, 2х+20, 2х+20
Резюме: Добра тренировка се получи. Клекът не ми тежеше много. Разбрах кой е най-удобният за мен начин да клякам идеално - колкото се може по-тесен хват. По този начин лопатките се събират максимално и щангата “заспива” на тях. Също и лактите са перпендикулярни на пода, което ми помага да клякам изправен без да ме навежда щангата. Пуш пресата ми тежеше много. Единиците бяха много трудни и измъчени, едвам заключвах лактите горе. Легът ми тежеше също. Първата двойка беше много трудна, втората - по-лесна, но на второто повторение не успях да направя пауза. След това единиците бяха свежи. Кофичките бяха на ниво. Лицевите опори понатежаха накрая, но ще свикна и с тях. Тегло на гладно - 83 кг.
Мнението беше редактирано от Ронката на 03.07.14 21:47.
казано от umad brah на 03.07.14, 13:05:
ЕЕ ронка отслабнал си. По едно време не беше ли 95+ кила ?
Чак пък 95+... :D Най-много съм бил 91 кг (зимата).
03.07.14
16:09
Извинявам се предварително за това което ще ти кажа, но съм искрен и си го мисля още когато ти видях дневника за първи път.
Защо си губиш времето с този опит за трениране? Нито тренираш, нито ядеш. За какво ги даваш тия месечни пари за карта? Ще кажеш за яденето, че нямаш финанси, но за шоколади всеки ден имаш.. е да, по-вкусни са ти. В омагьосан кръг си влязъл и се заблуждаваш. Окей, не всеки е роден да изглежда като лазар, или да дига като рони. Аз на твое място или ще си подобря “спортната кариера” или ще хвана да си инвестирам времето в нещо перспективно, например учене. Да тренираш повече от година и 3-4 месеца и да правиш максове с кг под личното ти тегло на лег и малко над него на клек е несериозно. Не го приемай офанзивно и като обидa, просто съвет, просто нещо което исках да ти кажа. Можеш да ме игнорираш, твоя работа е твоето развитие, не моя :):)
Мнението беше редактирано от cantimagineit на 03.07.14 17:16.
03.07.14
17:02
Първо, никъде не съм го видял да пише, че прави максове. Разделил е основните упражнения в няколко дни и ги тренира тежко, поне за него и поне за сега. И ако предположим, че той е към 85кг в момента, това “тежко” в основните упражнения се явява 80%/90% от теглото му, което не е малко Освен това под внимание трябва да се вземе и факта, че на повечето упражнения техниката му е изключително добра, което за момче на неговата възраст е похвално. Това е много добра основа за последващо развитие и увеличаване на тежестите и определено не е губене на време.
Второ, какво той ще яде в крайна сметка си е негов проблем. Казвали сме му не малко пъти с каква храна трябва да се храни, за да има по-добри резултати, а и той сигурно се е интересувал. Дали не му е вкусно, не иска да се храни така или не може да си го позволи - негов проблем. Във възрастта, в която се намира, според мен може да си позволи да не спазва точен хранителен режим и да хапва, каквото си иска. Вярно, някой път прекалява, но както казах поне за момента не мисля, че е фатално.
Дори и да си прав за всичко, което си написал (а ти не си), не мисля, че това е причина да се откаже и да се ориентира към нещо друго, щом това му носи удоволствие.
Мнението беше редактирано от Георги Попов на 03.07.14 17:03.
03.07.14
17:15
Приятел, казах и горе, това е мнението ми. Грешно според теб, окей. Явно вижданията ни за раздвижване и трениране са различни. Никъде не казах, че е мой проблем какво яде. Не разбирам защо отговаряш така, сякаш съм искал да те засегна лично теб. В поста си казах само фактите, които виждам от него. (максове е отчел на 82 страница). Не разбирам това за техниката в какво трябваше да ме убеди. В никакъв случай не искам да му кажа да се откаже от тренировките, защото макса му е смешен. Напротив, да го мотивирам да направи нещо по въпроса, за себе си. Защото не винаги осъзнаваш нещата, гледайки ги през свойта призма, но някой отстрани може да ти даде обективното си мнение. Не искам това да се превърне в поредната форумна спамщина и дразги. Казах каквото имах и също, че мнението ми може въобще да не го погледне и да не му обърне никакво внимание, това е негова работа. :)
03.07.14
17:18
Аз изтаковах едно @ко във вашия двор, ма вие ако искате може и да не го настъпвате... :D
03.07.14
17:22
казано от charlie brown на 03.07.14, 17:18:
Аз изтаковах едно @ко във вашия двор, ма вие ако искате може и да не го настъпвате... :D
Разбира се когато истината не ни харесва се превръща в изпражнение. Сигурно грешно разбирам целта на форума и тези дневници.
03.07.14
17:26
Не мислиш ли, че си прекалено малък толкова категорично да определяш нещо като “истина”?
казано от cantimagineit на 03.07.14, 16:09:
Защо си губиш времето с този опит за трениране? Нито тренираш, нито ядеш. За какво ги даваш тия месечни пари за карта?
Всеки с вижданията си. На мен лично, не ми се вижда редно човек, който сгъва за бицепс, разгъва за трицепс и разчита на машини в залата да обвинява такъв, който тренира със свободни тежести и търси сила и функционалност, че си губи времето... :Д
03.07.14
18:19
Извинявам се предварително за това което ще ти кажа, но съм искрен и си го мисля още когато ти видях дневника за първи път.
Защо си губиш времето с този опит за трениране? Нито тренираш, нито ядеш. За какво ги даваш тия месечни пари за карта? Ще кажеш за яденето, че нямаш финанси, но за шоколади всеки ден имаш.. е да, по-вкусни са ти. В омагьосан кръг си влязъл и се заблуждаваш. Окей, не всеки е роден да изглежда като лазар, или да дига като рони. Аз на твое място или ще си подобря “спортната кариера” или ще хвана да си инвестирам времето в нещо перспективно, например учене. Да тренираш повече от година и 3-4 месеца и да правиш максове с кг под личното ти тегло на лег и малко над него на клек е несериозно. Не го приемай офанзивно и като обидa, просто съвет, просто нещо което исках да ти кажа. Можеш да ме игнорираш, твоя работа е твоето развитие, не моя :):)
Това дали си губи времето с този “опит” за трениране е субективно. Следователно няма една абсолютна истина. Аз съм останал с впечатлението че на някой упражнения Ронката може да сложи 10-15 кг отгоре за макс, но не го прави. Казано по тоя начин си е обида. Промени си начина на изразяване и може и да не прозвучи като обида.
\\//
03.07.14
18:23
казано от ddd на 03.07.14, 17:56:
Защо си губиш времето с този опит за трениране? Нито тренираш, нито ядеш. За какво ги даваш тия месечни пари за карта?
Всеки с вижданията си. На мен лично, не ми се вижда редно човек, който сгъва за бицепс, разгъва за трицепс и разчита на машини в залата да обвинява такъв, който тренира със свободни тежести и търси сила и функционалност, че си губи времето... :Д
Не си разгледал дори как тренирам за да ми сложиш етикет “плажен”. Никъде не го обвинявам, очевидно не го казах така както трябваше за да разберете мисълта ми. Ронката може да се абстрахира от нашия диалог и евентуално да извлече някаква полза, да се стимулира. Ако ли не, здраве да е както се казва и в случай, че @кото ми му пречи винаги може да бъде изтрито. Радвам се, че споделихте мнение по въпроса и ми показахте другата гледна точка на моята гледна точка :) Поздрави.
Мнението беше редактирано от cantimagineit на 03.07.14 18:24.
Разгледах, не бих си позволил да говоря наизуст.
Ти му казваш, че нищо не е постигнал за еди-какво си време и му предлагаш да се откаже. Винаги има някой по- як, който да ти го каже на теб. Не мисля, че това е мерило. Важно е постоянството. Хората са казали “Бързай бавно” , малко хора са разумни като Ронката и го правят.
03.07.14
18:45
казано от ddd на 03.07.14, 18:36:
Ти му казваш, че нищо не е постигнал за еди-какво си време и му предлагаш да се откаже. Винаги има някой по- як, който да ти го каже на теб. Не мисля, че това е мерило. Важно е постоянството. Хората са казали “Бързай бавно” , малко хора са разумни като Ронката и го правят.
Прав си, винаги ще има по-як. Това, че не е постигнал еди какво си го казах в смисъл, че това е резултата от усилията, полагани от него. И мисълта ми беше да започне да си дава повече зор ,да е по-стриктен в храненето си и веднага ще види ползата от своето постоянство. Прекалено остро направих препоръката си и затова не се прие както трябва :) Не съм никой, че да обвинявам или съдя, просто исках да му кажа нещо,имайки предвид, че сме връстници, което аз съм осъзнал сам за себе си.
Мнението беше редактирано от cantimagineit на 03.07.14 18:54.
04.07.14
14:00
казано от cantimagineit на 03.07.14, 18:45:
Това, че не е постигнал еди какво си го казах в смисъл, че това е резултата от усилията, полагани от него. И мисълта ми беше да започне да си дава повече зор ,да е по-стриктен в храненето си и веднага ще види ползата от своето постоянство. Прекалено остро направих препоръката си и затова не се прие както трябва :) Не съм никой, че да обвинявам или съдя, просто исках да му кажа нещо,имайки предвид, че сме връстници, което аз съм осъзнал сам за себе си.
Харесва ми, че го критикуваш - и на мен ми се струва, че Ронката не си дава много зор, въпреки че го разбирам и одобравям скатаването му. :D Според мен, не е коректно да го сравняваш с теб, защото сте в различно състояние - той е мазен, а ти не си. Приоритет трябваше да му е отслабването, защото мазнината го задушава, пречи на активността му и от там следва нежелание да си дава много зор. Нека да се втали още, за да му се вдигне живецът, след това да му мисли за напъване. Сега може да използва жегата да редуцира още малко тегло, без това тя предразполага към мързел и липса на апетит, а наесен, като се захлади, да му удари едно разумно напъване.
04.07.2014
Храна: 1 мит с кренвирш, 0.5 литра боза, 1 кренвирш с кашкавал, малко кетчуп, малко салата (домати, краставици и лук), малко задушени картофи, 1 лъжица шоколад, 2 свински пържоли, 2 филии вита
Тренировка: Б2
1) Тясна тяга: 4х100, 4х100, 4х100, 3х100, 3х100
2) Обръщане от земя: 3х60, 3х60, 3х60, 3х60, 3х60
3) Високо изтегляне от земя: 3х60, 3х60, 3х60, 3х60
4) Набиране с тесен хват: 4х+10, 4х+10, 3х+10
5) Набиране с подхват: 3х+10, 3х+10, 3х+10
Резюме: Доволен съм от тренировката. Тягата ми се стори лекичка щом направих три четворки. Другата седмица май ще слагам 110 кг. Обръщането беше добре. На първата серия исках да направя четворка, но малко избързах и стана гаф. Вече само с ключов хват ще обръщам и изтеглям. Високото изтегляне разказа играта на раменете, които все още са напомпени. Набиранията бяха прилични и на ниво. Малко се забавих и стана дълга тренировка, но като цяло е добре.
Мнението беше редактирано от Ронката на 04.07.14 21:55.
04.07.14
15:43
Стига сте яли Ронката, че ще ме ядосате и ще го издиря и взема при мен, та след една година ще си мечтаете да му дишате прахта ;)
04.07.14
18:59
Всеки сам си избира колко да “напъва” и колко да не. Факта, че си е вдигнал задника и е отишъл в залата си е похвален!! Яденето пак е личен избор.
П.с. само да добавя! Плажните деца малко да стъпят на земята! Вие за какво тренирате като се заглеждате само по момчетата в залата и кой бил с по-голям... бицепс?
Мнението беше редактирано от Тала-съм на 04.07.14 19:08.
04.07.14
19:17
казано от Тала-съм на 04.07.14, 18:59:
Всеки сам си избира колко да “напъва” и колко да не. Факта, че си е вдигнал задника и е отишъл в залата си е похвален!! Яденето пак е личен избор.
П.с. само да добавя! Плажните деца малко да стъпят на земята! Вие за какво тренирате като се заглеждате само по момчетата в залата и кой бил с по-голям... бицепс?
ЕВАЛА!!!
Пич си Ронка,не слушай никой,мачкай железата ;)
Неее ,нека слуша!За втори път му се отдава възможност!
Възползвай се момче! ;)
казано от cantimagineit на 03.07.14, 18:45:
казано от ddd на 03.07.14, 18:36:
Ти му казваш, че нищо не е постигнал за еди-какво си време и му предлагаш да се откаже. Винаги има някой по- як, който да ти го каже на теб. Не мисля, че това е мерило. Важно е постоянството. Хората са казали “Бързай бавно” , малко хора са разумни като Ронката и го правят.Прав си, винаги ще има по-як. Това, че не е постигнал еди какво си го казах в смисъл, че това е резултата от усилията, полагани от него. И мисълта ми беше да започне да си дава повече зор ,да е по-стриктен в храненето си и веднага ще види ползата от своето постоянство. Прекалено остро направих препоръката си и затова не се прие както трябва :) Не съм никой, че да обвинявам или съдя, просто исках да му кажа нещо,имайки предвид, че сме връстници, което аз съм осъзнал сам за себе си.
Оправи си прическата, метросексуалните не се приемат добре от по-възрастните
понеже сте връстници - да го осъзнаеш за себе си, докато е време