Нови изследвания за Л-карнитин

Как бихте коментирали статия,която четох за червеното месо в друг форум:

“Скорошно проучване оповести, че Л-карнитинът - хранително вещество, което е налично в червеното месо - си взаимодейства с бактерии в червата, като резултата от това е отделяне на съставка, която забавя премахването на холестерола, който запушва артериите и увеличава риска от сърдечни проблеми.”
д-р Станли Хейзън, съ-автор на проучването от известната Cleveland Clinic

До сега се обясняваше,как л-карнитинът е полезен за сърдечно-съдовата система след операция. :)

Дай да видим изследването...
...защото изследвания има много, най-различни като методика, интерпретация и “предназначение”. ;)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.06.13 15:58.

19.06.13
15:58

Фитнес индустрията е заплаха за всички “модерни” хранителни такива.. Очаквайте скоро статии за ‘опасния креатин’ и ‘кардиото - скъсяващо живота наполовина’.

Мисля,че това е излседването:

http://www.nature.com/nm/journal/v19/n5/full/nm.3145.html

Мнението беше редактирано от Стоян Тодоров на 19.06.13 16:11.

До голяма степен “изследванията” са маркетингови трикове, всеки сам решава до колко може да вярва и винаги трябва да се има предвид, че последното нещо за което се мисли е човешкото здраве, когато става въпрос за пари.

ЖЧ

20.06.13
11:43

Лекарите винаги са били негативно настроение към хранителните добавки, което ме навежда на мисълта колко добри познания имат в тази област. Всичко се прави с цел да се купуват техните боклуци и лекарства.

20.06.13
16:09

казано от Железен Човек на 20.06.13, 11:43:

Лекарите винаги са били негативно настроение към хранителните добавки

Напоследък това се променя, да видим временно ли е и в каква степен.

04.07.13
13:01

казано от Железен Човек на 20.06.13, 11:43:

Лекарите винаги са били негативно настроение към хранителните добавки, което ме навежда на мисълта колко добри познания имат в тази област. Всичко се прави с цел да се купуват техните боклуци и лекарства.

Имахме една такава пациентка с автоимунно заболяване, която реши да приема хранителни добавки и да не пие нашите “боклуци и лекарства”. Заболяването й толкова се влоши, отслабна с около 20 кг и беше с некрози по цялото тяло. Благодарение на същите боклуци, жената е жива и с всеки изминал месец по-добре.

Имаме негативно мнение по простата причина - на редица на добавки се приписват свойства, като не са провеждани контролирани проучвания. Няма проучвания, които да установяват профила на безопасност на съответните добавки, на лекарствените взаимодействия и т.н. Все пак сме 21 век.

Мнението беше редактирано от forbidden на 04.07.13 13:03.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1