24.07.13
19:21
Здравей!
Лесно можеш да се ориентираш кое не е добре - числото в колонката “резултат” трябва да е между стойностите в колонките “долна граница” и “горна граница”:)
Та холестеролът си е ОК, макар че така изследван не дава никаква информация.
Единствено имаш белтък в урината - може да е от настинка, инфекция - няма как да се каже, лекарят ще ти препоръча допълнителни изследвания най-вероятно.
Малко е безполезно само общия холестерол да ти измерят, защото значение имат количествата на различните видове кръвни липиди и оттам отношенията между тях. Горното е сбор от HDL, LDL и триглицериди/5, всяко от които може да варира в някакви граници, примерно да си предимно с много добър или предимно с много лош и т.н.
Мнението беше редактирано от Желязото на 24.07.13 19:24.
Хубаво е че изобщо някой си ги прави,би било добре повече хора да го правят.Нормално е доктора да ти е казал “нехубави”неща и искаш да чуеш обратното тук,но си в горните граници от референтите...не знам как се храниш,но трябва да има промени и пак изследвания,за да няма излишни притеснения.
Някой може ли да ми каже как е холестерола ,дали е ок ?Правих си изследвания :D ето снимка ,искам да видя и ваше мнение не само на лекарят, защото не е добре :D
В норма е?! Имаш долна и горна граница,следиш по тях..
Някой може ли да ми каже как е холестерола ,дали е ок ?Правих си изследвания :D ето снимка ,искам да видя и ваше мнение не само на лекарят, защото не е добре :D
В норма е?! Имаш долна и горна граница,следиш по тях..
Всеки би ти казал това, предвид факта че форума е за фитнес, а не за медицина.
За такива неща се питат специалисти. Ако нямаш доверие на един лекар, отиваш при втори.