12.07.13
10:32
Досега се отнасях доста несериозно към тичането и винаги се отказвах след 10-15 минути, но сега съм решена да променя това. Казаха ми, че бягането на къси разстояния прави краката по-мускулести, а това на дълги ги издължава и ги прави по-стегнати. Целта ми е точно второто, но съм начинаеща, така да се каже, и не мога да издържам повече от 3 минути без почивка (да, знам...). Нямам уред за измерване на разстоянието, но не мисля, че за тези 3 мин изминавам много метри. Въпросът ми е ако тичам 3 мин + 30 сек. ходене и така 10 повторения, както на всеки 2-3 пъти увеличавам времето за бягане с 30 сек ще постигна ли желания ефект, или трябва да се опитам някак да издържа 7+ мин с 4-5 повторения? Това, което ме притеснява, е че краката ми са по-обемни отколкото ми се иска и не искам да стават още повече.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
12.07.13
11:09
Краката ти са обемни не заради прекалено развита мускулатура, а по съвсем друга причина, дай да си говорим честно. Парадоксът е, че именно тонизираната и добре развита мускулатура прави един крак визуално красив (без да смесваме това с визията на професионален културист, какъвто ти не си и няма да бъдеш). Ако преодолееш митологията, с която си наводнила мислите си (крака-мускули-красота) и имаш достатъчно мотивация да бъдеш постоянна, скоро ще имаш красиви крака.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.07.13 11:09.
Под обемни имах предвид, че все още има доста мазнини под мускула, което ги прави визуално по-големи. По-скоро се чудех дали бягането на къси разстояния ще натрупва повече мускул отколкото да гори мазнини, или това няма значение
Не си мисли, че при бягането мускулите стават супер обемни като на някой културист. Краката стават обемни предимно чрез натоварване с тежести, като клекове, напади и подобни. Да не говорим, че си и момиче, дори и да правиш клекове, не си мисли, че краката ти ей така внезапно ще станат супер мускулести. Трябва да ги спреш тия свои заблуди. Не се притеснявай от натоварването. Бягането е хубаво нещо, щом си решила бягай.
12.07.13
12:39
Не съм много сигурен кои разстояния наричаш къси, но... наистина има разлика между визията на атлети, които са специализирани в спринтовите дисциплини и тези, които бягат на дълги разстояния (над 5000 метра). За да постигнеш желаната цел, по принцип са ти необходими по-скоро силови натоварвания. Спринтовете са такъв тип, силовите тренировки с тежести - също. Ето едно чудесно четиво за теб.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.07.13 12:39.
Най-добре дай снимка в цял ръст по бански, да кажат експертите кое, как и защо трябва да се промени в тялото ти.
Моите бедра са 68см ( това е средната талия на нормално момиче), харесвам се с тях и си ги показвам.
Въпросът с това КАК да стегнеш и офромиш бедрата не опира непременно до тичане.
Когато тичаш с умерено темпо, гориш калории в цялото тяло, не само в долната част.
Това, което си написала за 3-те мин бягане звучи като за човек, който се задъхва докато отиде от тях до магазина, т.е. изцяло липса на какъвто и да било мускулен тонус, което поставя въпроса и ни кара да се замислим - в каква физическа форма си и всъщност какво точно трябва да коригираш, за да си постигнеш целта, която е ясна, но средствата май не толкова.
Късите разстояния (ако са спринтове) са много по-ефективни от дългите (ако са някакво леко бягане,та дори и нормално).Но като за начинаеща ще ти е трудно още със спринтовете.Свикни да правиш 15-20 минути без почивка и почвай спринтовете.Като цяло там е истината,поне за мен. :)
29.07.13
11:29
Имам въпрос. Трябва ли да се бяга всеки ден или трябва и да се почива. Аз лично се опитвам да ходя на крос пред ден това добре ли е и ако не как да практикувам. Благодаря!
През ден е ок, но се старай да променяш вида бягане: дали продължителност, дали натоварване, дали терен. Т.е. веднъж бягай 5 км по-бавно, друг път бягай само 1,5 км, но с няколко пъти по 100 или 200 м спринт. Друг път бягай под наклон или пък в гората.
Еднотипните дейности никога не водят до нищо особено като прогрес и развитие.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече