Креатин и Аминокиселини на "Perfect Nutrition" с изтекъл срок на годност

12.07.13
21:14

Добър вечер на всички. Един приятел ми дава без пари въпросните добавки но са с изтекъл срок на годност. Креатина е до 05/2010 год. изглежда много добре, даже не е на буци.
Аминокиселините са до 06/2011 г. и с тях няма проблеми.. Мисля да не ги пия честно да си кажа.. за 100тина лева не ми се рискува, но искам все пак да чуя и вашето мнение, понеже доста нашумя купуването и продаването на добавки с изтекъл срок на годност.

Това е доста изтекъл срок на годност. :)

13.07.13
10:17

И на мен ми дадоха един Gold standard с изтекъл срок на 2012 декември,но не е хубаво да се рискува с такива неща.Всеки организъм е различен и знаеш ли какво може да стане...Не издребнявай за пари,все пак здравето е на първо място !

В момента има толкова много магазини да хранителни добавки. Всеки се опитва да привлече клиентите с различни промоции и намаления, риска да пиеш неща с изтекъл срок не си струва на фона на всички тези промоции. Креатина и аминокиселините са белтъчини и ако не са съхранявани правилно може да са започнали процеси на гниене... Което да те доведе до страхотни проблеми и натравяне.  Дори на скоро разбрах, че в един от магазините дават 10лв. отстъпка за протеин, ако им занесеш кутия от стара хранителна добавка която си използвал... нещо като кампания за опазване на природата. На други места има промоции за комбинация от няколко продукта дават по-добра цена, така наречените стакове. Разгледай из нета има доста промоции.

13.07.13
14:06

Пил съм стари яйчни аминокиселини и стар протеин. Не препоръчвам...може аз да съм по-чувствителен, ала корема ми се подува, газове и ... просто не можеш да направиш една добра тренировка. Креатина , ако е бил съхраняван добре, най-вероятно му няма нищо, ала това е най-евтината добавка, не мисля че ще ти затормози бюджета да си я купиш от магазин.
пс. Остави срока, тая марка е егати криминалната :D

ЖЧ

14.07.13
18:17

Аз съм пил протеин с изтекъл срок на годност и нямах проблем. Но относно креатина, може да се е овлажнил, а това нбе е хубаво. По-скоро недей рискува. :)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1