23.04.14
17:06
И какво толкова нетипично виждаш в актинвостта ми, че ме питаш за стойности на хормони??
Тези ти твърдения отдолу, подчертал съм ги :
Висок съм 175см, тежа 68кг, на 25 години. Бил съм 83кг на 20 години, сега съм структура тип атлет. .
И аз вдигам щанги, правя лицеви и кофички през ден. Но не акцентирам на тях като цяло.
Със сигурност тестотестерона ми е нисък, за кортизола не знам . Ако не тичам 2,3 дена съм получавал аритмии и съм вдигал кръвно.
Иначе наистна си атлет...68 кила на 175 ръст :x :D аритмичен, нискотестостеронов атлет. Нещо като здрав вирусоносител със слаб имунитет...ако ме разбираш какво имам предвид :)
И какво толкова нетипично виждаш в актинвостта ми, че ме питаш за стойности на хормони??
Тези ти твърдения отдолу, подчертал съм ги :
Висок съм 175см, тежа 68кг, на 25 години. Бил съм 83кг на 20 години, сега съм структура тип атлет. .
И аз вдигам щанги, правя лицеви и кофички през ден. Но не акцентирам на тях като цяло.
Със сигурност тестотестерона ми е нисък, за кортизола не знам . Ако не тичам 2,3 дена съм получавал аритмии и съм вдигал кръвно.
Иначе наистна си атлет...68 кила на 175 ръст :x :D аритмичен, нискотестостеронов атлет. Нещо като здрав вирусоносител със слаб имунитет...ако ме разбираш какво имам предвид :)
Абе човече ти ме питаш. Тестостеронът може д абъде висок или нисък. Аз не съм горила и не мисля, че е висок!
Не съм боледувал от 10 годишен, настинка не помня, сутрин на 5 градуса съм излизал по късм ръкав да тичам, правя го за каляване и последствия нямам, не експериментирам, просто съм здрав! Имунитета ако ми е слаб, просто мога само да се изсмея, дори не знам как да го коментирам. Много си бос, каквато и измислена репутация да имаш тука. Аз може и д ане разбирам много от фитнес и билогия на тялото, но мога да те правя на смешен с тъпите ти изводи!
Мнението беше редактирано от alonso88 на 23.04.14 17:12.
23.04.14
17:12
Давай, тъкмо ще се посмеем дружно :)
Жалко, че ставам и до утре хиените ще са те обезкостили, но поне ще има с какво да пия кафето :D
23.04.14
17:13
:D
Имунитета ако ми е слаб, просто мога само да се изсмея, дори не знам как да го коментирам. Много си бос, каквато и измислена репутация да имаш тука. Аз може и д ане разбирам много от фитнес и билогия на тялото, но мога да те правя на смешен с тъпите ти изводи!
Той използва имунитета като саркастично сравнение...уви...
Обожавам да чета коментари на мъже с по-нисък тестостерон от моя, но с нетърпение очаквам да чуя отговора на James Hinks (coffee)
Давай, тъкмо ще се посмеем дружно :)
Жалко, че ставам и до утре хиените ще са те обезкостили, но поне ще има с какво да пия кафето :D
Аз пак не можах да разбера, как правиш изводи, без да съм дал еднозначни отговори и съм пояснил, че не съм мерил подобни хормони!Хиените тук ще ми обезкостят достойнството, явно акъла тука е на много ниско нивот или такъс толерира и аз не знам. Кво се подкпрепяте с палчета, не виждате ли колко сте смешни! Аз пиша най-добронамерено, не претендирам, че разбирам, но явно някои печелят точки, като си създават оброотни образи тука. Ок нека съм хърба! Лек ви ден!
Обожавам да чета коментари на мъже с по-нисък тестостерон от моя, но с нетърпение очаквам да чуя отговора на James Hinks (coffee)
Казах, че не съм мерил стойности, колега. Ти обожаваш сигурно да го д... на мъже с нисък тестостерон, но не знам дали ще съм полезен с нещо.
23.04.14
17:20
И Колето сега заточи брадвата... :D
Казах, че не съм мерил стойности, колега. Ти обожаваш сигурно да го д... на мъже с нисък тестостерон, но не знам дали ще съм полезен с нещо.
Колега ще ми викаш :D Слез малко на земята. Не сме от един и същи спорт определено ;)
П.П. Обожавам да духам на мъже с висок тестостерон, да, голям кеф ми прави, и друг път съм го казвалА. (grin)
“Пристрастена, мисълта за члена те побърква :D “
Мнението беше редактирано от Блажка на 23.04.14 17:23.
Имунитета ако ми е слаб, просто мога само да се изсмея, дори не знам как да го коментирам. Много си бос, каквато и измислена репутация да имаш тука. Аз може и д ане разбирам много от фитнес и билогия на тялото, но мога да те правя на смешен с тъпите ти изводи!
Той използва имунитета като саркастично сравнение...уви...
Аз имам чувство за хумор и нося много на майтао, няма проблеми. Но аз съм нов и е нормално да не ми се нахвърлят някои толкова директно, в противен случай аз нямам друга алтернатива освен да обясня, а като не става с обяснения, тегля една и по живо и по-здраво, както ще и стане като гледам!
23.04.14
17:23
Светославе, тъй като нямаш нужните познания (както сам осъзнаваш), думите на James Hinks няма как да са разбираеми за теб. Приятелски съвет - преглътни част от егото си и допусни вариант, че не си съвсем прав в мнението си за здравословния начин на живот. Ако желаеш, разбира се... или посрещни хиените, които всъщност могат да ти кажат доста ценни истини. :) Никой няма да ти скача на врата, ако се аргументираш качествено.
И Колето сега заточи брадвата... :D
Кой каза брадва? :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.04.14 17:24.
23.04.14
17:24
Аз имам чувство за хумор и нося много на майтао, няма проблеми. Но аз съм нов и е нормално да не ми се нахвърлят някои толкова директно, в противен случай аз нямам друга алтернатива освен да обясня, а като не става с обяснения, тегля една и по живо и по-здраво, както ще и стане като гледам!
Като влизаш с тъпи изказвания, не очаквай да те бавим ;)
Коле, аз, аз! :D
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.04.14 17:25.
Колега ще ми викаш :D Слез малко на земята. Не сме от един и същи спорт определено ;)
П.П. Обожавам да духам на мъже с висок тестостерон, да, голям кеф ми прави, и друг път съм го казвалА. (grin)
Можем и да станем, по принцип съм 68кг, наложи са да остлабна повече, защото трупам много мазнини около корема. Там ми е болното място, както на повечето предполагам. Ако кача прекалено много на мускул, неизбежно се омазнявам. Намерил съм оптималната фигура за мен, стегнато тяло с релефни мускули, ръката ми е 36 и е достатъчна, с развит трицепс, с тези килограми се чувствам и се харесвам най-добре, макар да създава впечатление, че съм хърба не е така определено!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.04.14 17:28.
Защо написа колко ти е ръката, баси, защооооо.
Моята е 38 санта (blush).
Може да станем колеги, и ти ли обичаш да духаш?
Светославе, тъй като нямаш нужните познания (както сам осъзнаваш), думите на James Hinks няма как да са разбираеми за теб. Приятелски съвет - преглътни част от егото си и допусни вариант, че не си съвсем прав в мнението си за здравословния начин на живот. Ако желаеш, разбира се... или посрещни хиените, които всъщност могат да ти кажат доста ценни истини. :) Никой няма да ти скача на врата, ако се аргументираш качествено.
Приемам! Нека когато има възможност и не е анхражиран да ми обясни връзката на кортизола и тестостерона с вида ми на активност и хранене. След което аз ще се погрижа да ги измеря и да продължим адекватна консултация по въпроси, които биха се появили в течение, отговорите на които пък от своя страна биха обяснили много неща, които аз не знам! (y)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.04.14 17:32.
23.04.14
17:30
Може да станем колеги, и ти ли обичаш да духаш?
:D :D :D :D :D :D :D
Моята е 38 санта (blush).Може да станем колеги, и ти ли обичаш да духаш?
Аз съм много груб в интимностите, това са прекалено нежни ласки за мен! Ма за девушка може и да се прежаля :D
23.04.14
17:36
Светославе, ще те изядат, сдъвчат и изплюят. Предупреден си :D
Аз съм много груб в интимностите, това са прекалено нежни ласки за мен! Ма за девушка може и да се прежаля :D
Груб? Сподели, моля те (grin) И как ще духаш на момиче?
Ааааа сетих се, тя ще е с пенис колан, с който после ще те оноди :)
Мнението беше редактирано от Блажка на 23.04.14 17:42.
Ааааа сетих се, тя ще е с пенис колан, с който после ще те оноди :)
Сега какво? Трябва да изляза от образа си и да пиша глупости...
Не бих ти изсмукал чочката, след което злобно бих проникнал в теб, за да отговоря нагледно на поста ти, без да ставам досаден на съпартийците ти тук с инфантилни примери, събрали се да ни гледат сеира, който и без иначе беше изкуствено създаден поради непристойно поведение и чувство за безнаказаност на някои от участниците тук. (giggle)
И кво стана с метаболизма, кортизол, инсулина ,тестостерона ........ само мъзга навсякъде!
Лебеде ,не мойш почисти ,ама така е когато си на върха! :D
23.04.14
18:11
Ааааа сетих се, тя ще е с пенис колан, с който после ще те оноди :)Сега какво? Трябва да изляза от образа си и да пиша глупости...
Не бих ти изсмукал чочката, след което злобно бих проникнал в теб, за да отговоря нагледно на поста ти, без да ставам досаден на съпартийците ти тук с инфантилни примери, събрали се да ни гледат сеира, който и без иначе беше изкуствено създаден поради непристойно поведение и чувство за безнаказаност на някои от участниците тук. (giggle)
Как па ше я уплашиш, немам думи.. Като ги чуя такива като тебе с изрази от сорта ” Мали, тая ше я скъсам!”, направо зле ми става..
Кучето със салам ше плаши...
24.04.14
09:52
Интересно какво ще каже домакина, като види к’во става тук?
О боже... всички форумни тролове са си направили купон в дневника ми в мое отсъствие! :D
Човече, за 33 седмици нищо не си направил, само си губиш времето, да беше си ял както ти сака душата, все същия щеше да си си.
От гледна точка на относителността си прав за някои неща, или по народному - “На чужд гръб и сто тояги са малко”. Kак да не правя нищо, бе момче?! И на теб ти липсва цялостен поглед върху нещата. Шест дни в седмицата правя обем по 10 тона на ден, a aко бях ял, както преди, досега щях да съм минимум 100 кг.! :D Освен това гладувам само в неделите, ако изобщо може да се нарече глад малкото почивка на храносмилателната система. През останалото време си ям каквото ми се яде, почти без лоша храна и се старая да не преяждам, както преди. Много ми се иска след 20 години, когато имаш личен опит с моята възраст, пак да ме коментираш.
Аз писах от ролята на човек, който е с лош ген уж по отношение на трупане на мазнини и е постигнал невероятни резултати.
Ааа, уж лош ген, но май не наужким всички хора си го имаме тоя лош ген, който се проявява при подходящи условия. :D Иначе съм много любопитен да видя невероятните резултати, които си постигнал. Мисля, че ще бъде интересно и полезно за всички да си направиш дневник и да сложиш някоя снимка и резултати.
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 24.04.14 09:52.
24.04.14
10:03
да ми обясни връзката на кортизола и тестостерона с вида ми на активност и хранене.
Не ядеш мазнини или ако има такива, то те са хем недостатъчни, хем от лош източник. Не ядеш достатъчно белтъчнини и храната ти е с лош аминопрофил. Като цяло храната ти е под всякаква критика, дори и да ядеш “постно” не е въобще здравословно ако нямаш нужните познания от какво се нуждае организма ти при съответната ти физическа активност и от какви източници и в какви количества да си го набавиш.
Започваш с деня с едночасов дълъг крос(ако е въобще е дълъг, но да приемем, че е така). Нямаш силова, истинска силова активност след него или преди него, която да тушира негативните му ефекти.
Трупаш мазнини по корема.
Всичко това ти гарантира и говори(с много голям процент вероятност) за нисък тестостерон - отговорника за топене на мазнини и качване на активно тегло и за висок кортизол - отговорника за натрупането им на специфични места като корема. Най-вероятно ако си провериш и други хормони ще останеш изненадан как са далеч от нивата, които би трябвало да имат при спортуващ и правилно хранещ се човек на твоята възраст.
p.s.
И на твоите килограми познавам само един атлет, но той наистна е атлет - 100 метра с маратонки за 11 равно, 3 метра скок на дължина от място, набиране и кофички със 70 кила допълнителна тежест, 100 килограма обръщане за 2-3 повторения. Пуши, пие, яде месо, не пости. На твоите години е. Смятай дали имате разлика във физическите възможности и дали въобще са съпоставими като такива.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 24.04.14 10:14.
Интересно какво ще каже домакина, като види к’во става тук?
О боже... всички форумни тролове са си направили купон в дневника ми в мое отсъствие! :D
Човече, за 33 седмици нищо не си направил, само си губиш времето, да беше си ял както ти сака душата, все същия щеше да си си.
От гледна точка на относителността си прав за някои неща, или по народному - “На чужд гръб и сто тояги са малко”. Kак да не правя нищо, бе момче?! И на теб ти липсва цялостен поглед върху нещата. Шест дни в седмицата правя обем по 10 тона на ден, a aко бях ял, както преди, досега щях да съм минимум 100 кг.! :D Освен това гладувам само в неделите, ако изобщо може да се нарече глад малкото почивка на храносмилателната система. През останалото време си ям каквото ми се яде, почти без лоша храна и се старая да не преяждам, както преди. Много ми се иска след 20 години, когато имаш личен опит с моята възраст, пак да ме коментираш.
Аз писах от ролята на човек, който е с лош ген уж по отношение на трупане на мазнини и е постигнал невероятни резултати.
Ааа, уж лош ген, но май не наужким всички хора си го имаме тоя лош ген, който се проявява при подходящи условия. :D Иначе съм много любопитен да видя невероятните резултати, които си постигнал. Мисля, че ще бъде интересно и полезно за всички да си направиш дневник и да сложиш някоя снимка и резултати.
Tи ядеш абсолютни боклуци и броиш калории, като не си даваш сметка каква е разликата между калориите от една ябълка да речем в сравнение с една вафла. Качестото на храната за теб не е мерило, а попълване на някакви си там калории. Програмата ти е дефинитивно сбъркана, храниш се като дебил без грам хранителни принципи, а искаш да промениш нещо и да имаш поне някакви резултати. Колегите ти казаха, дали искаш да си Арнолд или просто добре сложен мъж, основата, върху която трябва да стъпиш е една. Изключи захарта, набивай плодове, яж по една вафла най-много дневно, яж сутрин обед и вечер и заеби това ядене след 19:00. Със същия калориен баланс от естествена нормална храна ще мръднеш поне малко надолу. Недей гладува нито ден, във времето когато гладуваш организма си изгражда защитен механизъм и после след приема на храна лепи два пъти повече. Ти мериш колко си отслабнал след ден гладуване и отчиташ промяна 0,3 кг. Какво е това бе? Това е една чаша вода. Изпий я преди да се теглиш, поне да не се самозалъгваш, че правиш нещо. Проблема при теб е че нямаш базови познания за природно, целесъобразно, правилно хранене, не толкова дали искаш да отслабнеш или не, ако ще и мъничко да е. Като ще дебелееш поне го прави качествено, после ще ти е по-лесно да минеш в режим на отслабване. Стомахът ти е като циганска торба, в която трупаш всичко. Айде със здраве! :)
да ми обясни връзката на кортизола и тестостерона с вида ми на активност и хранене.
Не ядеш мазнини или ако има такива, то те са хем недостатъчни, хем от лош източник. Не ядеш достатъчно белтъчнини и храната ти е с лош аминопрофил. Като цяло храната ти е под всякаква критика, дори и да ядеш “постно” не е въобще здравословно ако нямаш нужните познания от какво се нуждае организма ти при съответната ти физическа активност и от какви източници и в какви количества да си го набавиш.
Започваш с деня с едночасов дълъг крос(ако е въобще е дълъг, но да приемем, че е така). Нямаш силова, истинска силова активност след него или преди него, която да тушира негативните му ефекти.
Трупаш мазнини по корема.
Всичко това ти гарантира и говори(с много голям процент вероятност) за нисък тестостерон - отговорника за топене на мазнини и качване на активно тегло и за висок кортизол - отговорника за натрупането им на специфични места като корема. Най-вероятно ако си провериш и други хормони ще останеш изненадан как са далеч от нивата, които би трябвало да имат при спортуващ и правилно хранещ се човек на твоята възраст.p.s.
И на твоите килограми познавам само един атлет, но той наистна е атлет - 100 метра с маратонки за 11 равно, 3 метра скок на дължина от място, набиране и кофички със 70 кила допълнителна тежест, 100 килограма обръщане за 2-3 повторения. Пуши, пие, яде месо, не пости. На твоите години е. Смятай дали имате разлика във физическите възможности и дали въобще са съпоставими като такива.
Мерси за поянсенията! Имам сила преди и след кроса. Бягам по 50 минути 7 км дистанция почти всяка сутрин. Енергията си я набвам от емда и чията. След кроса ям мюсли и с мляко. Добре кажи какво да включва. Примерно извара повече и белтъци(яйца). Тестостерона ако може да се мери пос ексулания глад, то поне 2 пъти таковам. :D
Трупането на мазнините около корема е факт, ако спра да тичам. Сега това не е така, но да това ми е основен проблем.
Мерси много за отговора! Може ли да ми избориш няколко продукта, които да наблягам, но без акцент на месото! Имам опредени резерви към него, с изключение на рибата!
Наистина имам енергия, просто полудявам без да бягам. Не си ли набвям енергията от въхлехидратите, които не са малко!!!
Tи ядеш абсолютни боклуци и броиш калории, като не си даваш сметка каква е разликата между калориите от една ябълка да речем в сравнение с една вафла. Качестото на храната за теб не е мерило, а попълване на някакви си там калории. Програмата ти е дефинитивно сбъркана, храниш се като дебил без грам хранителни принципи, а искаш да промениш нещо и да имаш поне някакви резултати. Колегите ти казаха, дали искаш да си Арнолд или просто добре сложен мъж, основата, върху която трябва да стъпиш е една. Изключи захарта, набивай плодове, яж по една вафла най-много дневно, яж сутрин обед и вечер и заеби това ядене след 19:00. Със същия калориен баланс от естествена нормална храна ще мръднеш поне малко надолу. Недей гладува нито ден, във времето когато гладуваш организма си изгражда защитен механизъм и после след приема на храна лепи два пъти повече. Ти мериш колко си отслабнал след ден гладуване и отчиташ промяна 0,3 кг. Какво е това бе? Това е една чаша вода. Изпий я преди да се теглиш, поне да не се самозалъгваш, че правиш нещо. Проблема при теб е че нямаш базови познания за природно, целесъобразно, правилно хранене, не толкова дали искаш да отслабнеш или не, ако ще и мъничко да е. Като ще дебелееш поне го прави качествено, после ще ти е по-лесно да минеш в режим на отслабване. Стомахът ти е като циганска торба, в която трупаш всичко. Айде със здраве! :)
Ами да плодовата захар няма нищо общо с тази във вафлите. Да изключи захарта, като си позволява най-много някоя вафла. От една бройка глава не боли. Важното е принципа! да знае какво трябва,и какво не!
Асенов, в един пост учиш другите, а в следващия искаш съвети за същото! Айде уточни се!
Мнението беше редактирано от Jingi Bi на 24.04.14 10:29.
Блажке, май гуменият трябва да играе :Д
Ти гледай кожения да не играе! :D
Блажке, май гуменият трябва да играе :Д
Аз да не съм го намерила на улицата тоя гумения :D
Асенов, в един пост учиш другите, а в следващия искаш съвети за същото! Айде уточни се!
Приемам самокритика. Ако става въпрос за хранене аз претендирам, че се храня здравословно. Но дали е съотнесено с физическата ми активност аз нямам думата. Не съм тука да давам акъл, а да се уча от грешките си.
Не съм тука да давам акъл, а да се уча от грешките си.
Ми не давай тогава!
Приемам самокритика.
И си уточни понятията :D. Щото така написано е или оксиморон, или ако е истина, си с раздвоение на личността.
Мнението беше редактирано от Петър на 24.04.14 10:35.
24.04.14
10:35
С твоите камъни по твоята глава ;)
Качестото на храната за теб не е мерило, а попълване на някакви си там калории. Програмата ти е дефинитивно сбъркана, храниш се като дебил без грам хранителни принципи
Казно от теб това звучи абсолютно несериозно :)
и заеби това ядене след 19:00.
Заеби ти тия легенди и глупости :)
Мерси за поянсенията! Имам сила преди и след кроса. Бягам по 50 минути 7 км дистанция почти всяка сутрин. Енергията си я набвам от емда и чията. След кроса ям мюсли и с мляко. Добре кажи какво да включва. Примерно извара повече и белтъци(яйца).
Моля :) Слабо бягане. Бъркаш енергия и силова тренировка - все едно да бъркаш това, че имаш електричество в къщи и това, че си спечелил от тотото - несъпоставими неща.
Кокошките снасят яйцата с жълтък, даже понякога с два. Месото е естествена храна за човека.
Тестостерона ако може да се мери пос ексулания глад, то поне 2 пъти таковам. :D
Не може, сексуалния глад и боря актове не са достоверно мерило, особено пък на 25.
Трупането на мазнините около корема е факт, ако спра да тичам. Сега това не е така, но да това ми е основен проблем.
Да де, спираш основната си физическата активност, намаляваш си енергоразхода и високия кортизол веднага си влиза в ролята ;)
Мерси много за отговора! Може ли да ми избориш няколко продукта, които да наблягам, но без акцент на месото! Имам опредени резерви към него, с изключение на рибата!
Месо, месо, месо, яйца, масло, ядки, зехтин, орехово олио.
Не си ли набвям енергията от въхлехидратите, които не са малко!!!
То енергия си набавяш, но не си я докрал до там, че от енергията да синтезираш материя ;)
Въглехидратите ти не само не са малко, ами със сигурност са в повече от необходимото.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 24.04.14 10:38.