Какво да направя за малкия си брат ?

05.09.13
12:11

Брат ми сега ще е 7ми клас 1.65-1.67 висок и тежи 85-90 кила...Ходи уж на някви тренировки по бокс,на които явно нищо не правят,защото аз не съм видял никакъв ефект,а аз след мойтра тренировка по бокс мога да си изстискам тениската от пот...През останалото време изобщо не излиза от нас по цял ден е пред компа и нагъва чипсове,кфцта,сладоледи,пици и т.н.Отделно всеки ден пие газирано.Карам го да ходим заедно да тичаме или поне да се разхождаме,но отказва...Тате се опитва да го храни здравословно,но той хапва 2-3 хапки от пилето или квото там е взел тате и после пак си довършва вечерята с боклуци...

Дай му личен пример.

Харесва ли се така? Децата на тази възраст започват да се срамуват от подобни неща. Действайте в тази насока като му повтаряте ако трябва и по-твърдо, че е много по-здравословно и ще се чувства и изглежда много по-добре след време това което му предлагате. Колело? Плуване?
При по-трудните и упорити деца трябва по-строго, няма как просто. В голям процент има ефект, но след много нерви.

казано от Цветан Василев на 05.09.13, 12:27:

Дай му личен пример.

Това е основният инструмент, да.
...освен това - защо той разполага с боклуци за дояждане? :)

05.09.13
13:37

Спуквай го от гаври какъв е шишко ,и не само ти ,ами всички.Няма как да не се осъзнае,даже може да му се породи някакъв вечен комплекс ;)

05.09.13
13:42

казано от Teen Power на 05.09.13, 13:37:

Спуквай го от гаври какъв е шишко ,и не само ти ,ами всички.Няма как да не се осъзнае,даже може да му се породи някакъв вечен комплекс ;)

А може и да тръгне в обратната посока и да задълбае още повече в нездравословния начин на живот.
Надявам се не си бил сериозен, като си го писал това.

05.09.13
13:52

От части съм и от части не.Без никакъв друг вариант,това остава най-добрият.По-добре да се комплексира и да почне да чете и да се интересува,отколкото да седи на 5 годинки с 200 кила тегло и след 10тина годинки да го опяват.

Miss Fight

05.09.13
15:21

Определено гаврата не е начинът. Нито пък това да си строг. Със строгост можеш да постигнеш повърхностен резултат, но няма ли промяна в психическата нагласа, в удобен момент желанието за себеизразяване и правене напук на наложеното ще избие.
Личният пример си остава най-добрият метод на внушение. Повярвай ми, колкото и да му обясняваш и да го подканваш да спортува, голям ефект няма да има. Аз лично бих приложила обратна психология - оставете го да вирее както иска, докато вие живеете според разбиранията си за правилно. Без критика, без опяване. Опитвайте се да създавате на детето приятна домашна среда, да не ви свързва с мъмрене, а с авторитет, а авторитет за един човек не епредставлява някой, който се налага, а който вдъхновява, който навява положителни асоциации, който освежава и подобрява ежедневието. Така че бъдете приятни, бъдете ведри, бъдете забавни и дайте време на момчето да стигне до там, до където вие вече сте стигнали. Няма как да изминете пътя вместо него. Това, което можете да направите, е да не губите доверието и доброто отношение с вас, да му бъдете приятели, да му вдъхвате доверие. Останалото оставете на личния си пример и интелекта на момчето.

Успех.

Мирослав

05.09.13
21:38

Спокойно, ще се оправи сам. На тая възраст е нормално това. Още не го е ударил силно пубертета. Аз до 9ти клас в акъла ми беше само WoW :D
A дори след това да не се “вземе в ръце”, а се чувства добре в кожата си, няма да е проблем.

05.09.13
21:45

Е идеално ще е Мишо,като почне от двадесет годишна възраст да посещава докторите с различни проблеми свързани я с холестерол,я с високо кръвно,я с нещо друго.

Мирослав

05.09.13
22:03

Всеки си решава сам. Ако някой няма здравословни проблеми и е с наднормено тегло и това наистина не му пречи - не виждам причина да се променя. А от 20, 30, дори едва ли от 40 годишна възраст ще почне с докторите... не се мре толкова лесно :D

05.09.13
22:16

Имах подобен проблем вкъщи, брат ми си е дебел от малък ,сега докато е малък и още не носи отговорност за себе си може да му ограничите газирането и боклуците с които се тъпче и да увеличите движението му, поне ще е нещо.Макар, че при моя брат не помогна, тренираше футбол , но така и не отслабна, по скоро поддържаше едни килограми, оперираха го преди години от гинекомастия, а наскоро си имаше и проблеми с кръвното, вече на 20години почна да му идва акъла.

05.09.13
22:19

Насила хубост не става.

05.09.13
22:35

А бе Мишо ,гледам тук хора на по 12-13 годишна възраст с проблеми,на по 17-18 вземат вече хапчета да се оправят с това и онова,ниско или високо кръвно налягане ,пък ти ми говориш за 40 годишна възраст..

06.09.13
00:35

Опитваме се да го ограничаваме,но няма смисъл,защото ако го ограничим вкъщи си купува газирано и чипсове с джобните му или спестени пари.Притеснявам се защото организма му още не е готов да се справи с такова тегло.Почнаха да го болят колената и долу стъпалото му е станало плоско под натиска на тежината...Страхувам се да не излязат и други проблеми.

Е като го болят колената не си ли дава сметка... не е на 5години все пак... то уж като се опари човек се научава :)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1