Добавям: още 2 кафета, 2 резена сирене, един резен кашкавал, 2 ябълки, 1/2 от някакво зелено цитрусово нещо с гръмкото име “суийти”. За работа си пека пилешки гърди.
Тренировка:
20 мин пътека, 6 км/ч
6х24 напади с 4 кг в ръка
6х15 бедрени сгъвания, 10 кг
6х20 разгъвания, 15 кг
Коремни до отказ 6 серии
Повдигания на крака от вис, пак 6 серии
20 мин пътека, 8,5 км/ч
Храна: 3 с.л. овесени ядки+извара, баунти, 3 ябълки, 1 портокал, 2 фпх с кашкавал, дебело парче сирене. Имам варени яйца за всеки случай, ама засега ми се повдига от думата храна.
24.11.2013 - тренировка
20 мин пътека, 7 км/ч
6х24 напади с дъмбели, 4 кг в ръка
6х15 бедрено сгъване, 15 кг
6х20 бедрено разгъване, 15 кг
Коремни и вдигане на крака от вис х 6 серии до отказ
20 мин пътека, 10 мин 7,5; 8 мин 8,5; 2 мин 12 км/ч
Храна:
Болна съм и е под всякаква критика. До тук банан, мандарина и 2 препечени филийки типов хляб, едната с масло и кашкавал, другата с масло и сирене. Никакъв апетит за обяд нямам, но поне преди лекарствата смятам да хапна още мандарини и/или извара, някакви витамини и белтък да има... Щом дори за шоколад нямам апетит от вчера, положението е зле.
Нещо нямам много време за дневника напоследък, ама си тренирам иначе.
Тренировка:
20 мин пътека, 6 км/ч
6х24 напади с дъмбели, 4 кг в ръка
6х15 бедрено сгъване, 20 кг
6х20 бедрено разгъване, 10 кг
4х10 клек само с лоста. Юхуу, най-накрая, голям кеф!
10 мин пътека, 7,2 км/ч
Храна: сандвич с луканка, сирене и кашкавал, 3 хапки баница, домашна от баба, 3 мандарини и един банан. Това между 6 и 10 часа, не знам в колко точно кое изядох...
Сега за обяд и мноого изгладняла след тренировка - пил.гърди с лук на фурна. С такова удоволствие си ги хапнах, че се учудих от себе си.
За вечеря ще го мисля. Много важно: 3 дни без да ми се прияде шоколад. Подменили са ме нещо.
04.12.13
18:04
От 2 седмици чакам да видя какво се случва в тренировката за гърди,но освен 3 тренировки за крака,отбелязани в протокола,друго не виждам :D
Липса на време, липса на лаптоп... и ми беше трудно да пиша през телефона :х Оправих го и си подновявам отчетите.
Вчера: горна част
20 мин пътека, 6 км/ч
Избутване на дъмбели от лег - 5 кг на ръка, 4х15
Флайс с дъмбели - 3 кг на ръка, 4х15
Придърпване на долен скрипец - 4х15, 15 кг
Придърпване на вертикален скрипец - 4х15, 20 кг
Трицепсово разгъване на горен скрипец - 4х15, 10 кг
Бицепсово сгъване - 4х20; 4 кг на ръка...
Коремни на наклонетата пейка 6 серии до отказ
Повдигания на крака от вис 6 серии до отказ
20 мин пътека, 6,5 км/ч
Храната:
сандвич с луканка, сирене и кашкавал, миш-маш, банан, 3 св. кюфтета/
Пускам и от днес отчет. Трябваше почивен да е, пък утре да има тренировка, но пак се получи обръщане.
Долна част:
20 мин пътека, 6 км/ч
2х24 напади с дъмбели, 4 кг в ръка
6х15 бедрено сгъване, 20 кг
6х20 бедрено разгъване, 10 кг
5х10 клек с лоста
25 мин пътека, 6 км/ч
Храната: 2 мандарини; банан; сандвич от типов хляб с пил.филе, сирене и кашкавал; пилешки дробчета
Днес без тренировка.
Храната: 2 мандарини, портокал, филия типов хляб с масло+кашкавал + сирене, още малко сирене и кашкавал, авокадо, 2 моркова, 2 варени яйца.
Доволна съм от храната последните дни. Някак се чувсвам по-енергична и изобщо имам едно усещане, че наистина правя нещо по-добро за себе си. Чувствам си храната по-пълноценна, нямам резки спадове в енергията и дори да огладнея, не ми е проблем да изчакам 1-2 часа, докато има нещо подходящо. Преди пак избутвах, но пристъпите на глад бяха зверски и едвам издържах. Та... Харесва ми как се променят нещата. Освен другото и водната задръжка, която си беше дежурна, като че намаля.
Оппп, горна част:
20 мин пътека, 6 км/ч, 3% наклон
Избутване на дъмбели от лег - 5 кг на ръка, 4х15
Флайс с дъмбели - 3 кг на ръка, 4х15
Придърпване на долен скрипец - 4х15, 15 кг
Придърпване на вертикален скрипец - 4х15, 25 кг
Трицепсово разгъване на горен скрипец - 4х15, 15 кг
Бицепсово сгъване - 4х20; 4 кг на ръка
Коремни на наклонена пейка: 6 серии до отказ
Повдигания на крака от вис: 6 серии до отказ
20 мин пътека, 6,5 км/ч
Такаммм, доволна съм, на вертикалния и горния скрипец вдигнахме тежестта. 5 кг, ама кой ми ги дава :D И спИциални благодарности на един пич в залата, който всеки път, когато се засечем, ми обръща внимание на грешките в техниката и виси при мен, докато не го направя правилно.
Храната:
7:00 - сандвич от типов хляб с луканка, кашкавал и сирене + кафе без захар
10:00 - 3 мандарини
11:00 - банан + кафе без захар
12:00 - 13:30 Тренировка
14:30 - мислех риба... да, ама вече беше изядена... цяла тава... за мен беше останала тооочно една хапка(dull) еми, нищо, гарнирах си я с 2 варени яйца, намачкани с чесън, 2 дебели парчета луканка и салата от морков и червено зеле.
Вечерята ще е към 18:30, пилешко на скара + малко краставичка + лук. Отделно на пържолата смятам и чесън да й сложа.
Решила съм да утрепвам народа около мен с дъха си (giggle) Затова реших, че така и така този месец това може и да ми е единствения ден, в който няма да правя НИЩО, що пък да не си остана вкъщи и да се възползвам от чесъна, пратен от градинката на село :) Ми, така де, домашно производство, супер полезно при това и му се точа от 2 седмици. Що пък да не се възползвам да го сложа навсякъде, където може.
Почивка днес. Храната:
Банан, 2 филии с масло, луканка и кашкавал, авокадо, 3 мандарини,пил.филе,2 големи моркова и овчарска салата.
Много, бе... Или просто така написано, ми се струва много... Нищо.
Днес пак почивка.
Започнах със сандвич с луканка и кашкавал, 2 банана, малко парче козунак. Имам повод, пишем го зареждащ.
Довечера ще има прошуто, сирене, вино, а на работа бонбони.
За вас
Храна: сандвич от типов хляб с луканка, сирене и кашкавал, банан, 4 мандарини, 2 св. кюфтета, 2 св. кебапчета, един голям морков, ябълка
Тренировка: много бързо спретнах една зала днес, за 1 час:
20 мин пътека, 6 км/ч, 3% наклон
6х15 клякания с лоста ... добре де, на 4-тата се отплеснах и направих 20 повторения.
6х20 повдигания на крака от вис
20 мин пътека, 7 км/ч, 3% наклон
Тренировка тип “малко-от-сърце-и-да-не-е-нищо”. Утре ще си наваксам и ще си направя както трябва долната част. Тъкмо ще съм и по-в кондиция, днес ми беше много заспало и всичко ми се получаваше с доста зор. Не само в залата, ами още от сутринта ми беше така.
До тук:
7:00 - обичайният сандвич - луканка+кашкавал+сирене+домат+краставица. Как затворих тостера, не знам
8:00 - 3 мандарини
11:15 - кафе с лъжичка краве масло, 2 пил. бутчета, салата домати и краставици
Бягам след малко по задачки, едната от които - да си купя ръкавички, че мазолите по ръцете ми са налице вече. Малко подранил коледен подарък от скъпия, хах :) И после се мятам да тренирам. Тренировка и вечеря ще описвам като ги приключа. Смятам да наваксам с краката.
Тренировката от вчера:
20 мин пътека, 6 км/ч,3%
Напади 6х24, 4 кг
Бедрено сгъване 6х15,20 кг
Разгъване 6х10 ... Не можех повече.
Клек с лоста 4х10
Коремни на пейката и повдигане на крака от вис х 6 до отказ
20 мин пътека,7 км/ч
Вечеря: 2 варени яйца*, печени чушки
Днес закуска: 2 парчета кекс*, парче пица*
12.12.13
07:33
Докато тренираш с тежести, които ти позволяват да правиш по 15-20 повторения в серия, ще оставаш далеч от Истината.
12.12.13
09:39
казано от Кольо Пияндето на 12.12.13, 07:33:
Докато тренираш с тежести, които ти позволяват да правиш по 15-20 повторения в серия, ще оставаш далеч от Истината.
това го слушах и не вярвах че е така сигурно година.. докато не реших да пробвам /казах си, че то като е тръгнала на зле работата поне да видя и това как ми се отразява, хаха../ и мога да кажа, че наистина хубавите резултати идват с по-големите тежести ^^ и се радвам, че промених тренировките си към този им вид ::)
Инструктора, с когото работих в началото, така ми постави програмата. 10 повторения дали ще са ОК?
Вчера: горна част. 1:1 с предишната, само дето кардиото беше интервално.
Онзи ден оправяхме техниката на клека с другия инструктор в залата. Още си нося лека мускулна треска.
Остатъкът от храната вчера беше сирене, че пак се обади гастрита, барабар със СРДЧ-то.
Днес почивка, храната ще пиша после - закуската беше сусамов тахан, останалото ще го видим.
13.12.13
09:46
Инструктори всякакви... включително голям брой пишман-такива. :)
Около 8-10 повторения в серия е много по-добре, можеш и при 6-8 (при съответните тежести, разбира се).
То това е и целта на дневника, все пак - където, каквото може да се подобрява :) Ще пробвам така задължитено, благодаря за съвета.
Впрочем, другия инструктор в залата, с когото се съветвам напоследък и с когото чистехме изпълнението на доста упражнения, включително на клека онзи ден, ми беше казал преди време точно да ми се събират по 10-15 повторения максимум. Ще взема да послушам.
13.12.13
21:19
казано от Кольо Пияндето на 13.12.13, 09:46:
Около 8-10 повторения в серия е много по-добре, можеш и при 6-8 (при съответните тежести, разбира се).
Много по добре за какво ?
13.12.13
21:53
Да, въпросът на Калоян е резонен:) Зависи от това каква цел гониш. И намаляйки повторенията, се увеличава и тежестта.
То това е ясно, по-малко повторения, повече тежест. Днес така ще пробвам, да видим :)
Вчера: тренировката
20 мин интервално кардио на пътека
4х12 напади с 8 кг в ръка / събират се по 6 на крак
Бедрено сгъване 6х7, 30 кг
Бедрено разгъване 6х10, 25 кг
Клек с лоста, 4х10
Корем от вис 6х20
Коремни на пейката 6х30
Храна:
- 3 с.л. овесени ядки + канела + банан
- 3 ч.л. тахан
- кюфтета
- пак кюфтета, ама със зеленчуци някакви вътре
Втръснаха ми тия кюфтета, а на работа е доста ограничен избора, като се има предвид, че пак трябва да внимавам с храненето...
Между друго, нормално ли е бедреното сгъване да мога да го правя с по-голяма тежест от разгъването? 5 кг разлика само, ама...
И така, днес стартирам:
- 3 с.л. овесени ядки + банан + канела + 1 с.л. с връх кокосови стърготини
15.12.13
11:06
казано от Ann на 15.12.13, 07:21:
Между друго, нормално ли е бедреното сгъване да мога да го правя с по-голяма тежест от разгъването? 5 кг разлика само, ама...
Според мен да. Аз когато правих тези две упражнения бях по същия начин ::)
15.12.13
21:17
казано от kaloyan на 13.12.13, 21:19:
Много по добре за какво ?
За постигане на поставените цели:
казано от Ann на 15.10.13, 10:35:
Целите ми са: повече сила, повече издръжливост, по-добре оформено тяло.
Тренировката от вчера
10 мин пътека.. нито наклон знам, нито скорост, мноого бъгнат дисплей...
Избутване на дъмбели от лег - 5 кг на ръка, 4х15 - тука по-тежките бяха заети, та си го направих както преди
Флайс с дъмбели - 5 кг на ръка, 4х7
Придърпване на долен скрипец - 4х7, 25 кг
Придърпване на вертикален скрипец - 4х8-9, 30 кг
Трицепсово разгъване на горен скрипец - 4х7-8; 20 кг
Бицепсово сгъване - 4х10; 5 кг на ръка
Коремни на наклонена пейка: 6 серии до отказ
Повдигания на крака от вис: 6 серии до отказ
20 мин пътека, 6,5 км/ч
Нямаше толкова измъчена тренировка. Категорично не дадох всичко от себе си, дори не се изпотих. На пътеката нямах сила за друго, освен за вървене. Няма начин някой болен да се завърти за 3 мин около мен и аз да не лепна (dull) Няма как да почивам от работа, но ще почивам от тренировка, продължавам с чайчета, парацетамол и дано до утре да съм на крака.
Храната: останалото беше още една супена лъжица кокосови стърготини направо от кутията, доза протеин, шепа стафиди, шепа ядки микс. Толкова, че се започна коледното пазаруване и нямам време за ядене. Не много добре за гастрита, ама ядките хем са калорични и засищат, хем мога да ги ям в движение.
Та, започвам днес
6:00 - 2 ч.л. тахан
7:30 - свинско каре
Остатъкът ще дописвам, може да има още кокосови стърготини и/или банан, че нещо някакъв апетит за сладко имам... И не смятам да се поддавам.
Останалото:
- 3 ч.л. тахан + 1 ч.л. кокосови стърготини
- 90 гр белени бадеми
- доза протеин... Имаше вкус на бисквитки, залъга глада за сладко и ме спаси от гладна смърт на работа.
Днес почивен, ама си пренасях кашони на работа. Бутах, де, че това да се убия, не мога да го нося, по-голямо от мен...
Пост за размисъл:
Усетих наближаващ срив - демек, булимичен пристъп. Моментът, в който взех да се въртя около кекса в кухнята вчера, при все, че от началото на месеца сладко ям с повод само (т..е 2 пъти от немай къде), определено нещо не беше ОК. Отделно, че се усетих как се опитвам да преброя калориите на всяка хапка, едва ли не. Хубавото е, че
1. Легнах си сита и енергична, т.е. нищо не ми е липсвало
2. Усетих накъде отивам и хванах причината, преди да съм си натъпкала ръката в гърлото, след като се прибрах. Напредък има във възстановяването, значи :)
Кантарев твърди.. 42,2 кг. Не знам доколко трябва да се радвам, най-много пак да си търся цикъла. Така или иначе стана 35-дневен, след НГ ще пускам изследвания.
Тренировка:
30 мин интервално на пътеката
Чистене на техниката на: клек, бедрено сгъване и разгъване - всичко по 6х10. Малко бяха килограмите, пак 10-15-20, ама като ги правя правилно и ме озорват.
После малко прасци - повдигане на пръсти
Накрая вдигане на крака от лег и коремни преси по 6 серии.
Доволна съм, по-добре вече. Накрая все едно имах нагорещено желязо по краката си. И завърших с интервално кардио пак - 15 мин
Храната: 6 с.л. овес.ядки + 1 ч.л. кокос.стърготини + канела + банан, тахан, пилешки бутчета, пилешки гърди.