Пшеницата – маскираният убиец

Прескочи до:

21.10.13
17:00

Не, във ВСИ, сега Аграрен Университет.
От времето, по което съм учил, досега се смениха доста преподаватели...За Лесото нямам наблюдения какво и как се преподава в агрономията, при нас беше много сериозно и много стриктно. Колкото и да се подиграваха с ВУЗ-а преди - селски бил, такъв бил...  ;)
За некомпетентността си абсолютно прав, за селянина производител за пазара или за собствено производство няма ПИВ, няма мерки различни от кибритена кутийка и бирена капачка, няма интегрирана РЗ, няма почвени проби - всичко е “тоя така ми каза” , ” миналата година така правих и стана”. Иначе домашно и гледано на село са магически думи, нема лабаво :)

21.10.13
17:38

О, понеже след Лесото, записах в Техническия съвсем различна специалност, трябва да ти кажа че като преподавателите в Лесото, никъде не съм срещал след това. Разликата в нивото е наистина фрапираща! Преподавателите ми по основните дисциплини, бяха широко скроени личности, с огромни познания, и най-вече способни да правят паралели със знания от други области на науката. С две думи, шапка им свалям на тия хора, и досега като мина оттам ми се пълнят очите. Иначе в Техническия съм имал преподаватели, които два семестъра не можеш да разбереш точно в какво се състои смисъла на това което ти преподава, а вероятно и те самите не разбират. Дори начина на изразяване ми се видя, далеч по-елементарен. Иначе декана на Агрономическия факултет на Лесото, е и специалист по лозарство и сомелиер, човек с изключителни качества и много ерудиран, обаче вечер си “цъка” щангите на Академик, и за годините си изглежда жестоко.

27.10.13
02:43

Това за пшеницата го потвърждавам и аз. Нещо страшно е. Родена съм здраво дете, нямам алергия към глутен. Но от няколко години като си позволя да хапна няколко дена хляб или пица или някоя пърленка в заведение след това получавам ужасни обриви. Мина известно време докато се усетя, че е от хляба. В смисъл, че не предполагах, че е възможно точно от него. Но е факт, хапна ли хляб и след няколко дена ужас. Може да не е глутена, може да са там разните химикали в него, но много зле ми се отразява. Затова съм склонна да вярвам на написаното в книгата. Нека всеки сам за себе си си прецени. Ако си хапвате и сте добре, ами супер, хапвайте си и занапред. На мен някой път така ми се прияжда пица или баница, но ме е страх, знам какво ще последва. Това е от мен, поздрави :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1