Нетленен лама с туптящо сърце

Прескочи до:

25.10.13
16:25

хора дайте по сериозно, не всички работят в офис. На някой работи условията са доста нечовешки, но не на всички хората мрат като мухи. Говоря конкретно за металургия, електрически централи и т.н. Не казвам че няма проблеми, ама не са такива каквито ги изкарват някой. Например преди години мой хазяин беше работил в мините в Бухово и на 80 години си пиеше пушеше и не беше на легло. Даже доста деен. Същото го има и с колеги заварчици, работници в кофти среда и т.н.

25.10.13
16:57

Как може през цялото време да съм си мислел, че това е дневник :X

Жалко.. можеше да се намеся с теории за квантовата физика и 4, 5 и 6-то измерение (които бту са безкрайно много)

Петък е, в работно време.. и вселената се разширява, а ние сме трезви!!! :D

Бързо в залата всички, ден е за тренировка!

25.10.13
18:19

James Hinks - Пак ще се повторя - живота, винаги намира начин! Еволюцията е бавен процес, и времето което е минало от деня на аварията, е твърде малко, за да се правят генерални заключения. Мой приятел, е биолог който работи в един от мобилните екипи, изследващи непрекъснато района на аварията. Той специално се занимава с дребните бозайници. В разговор ми сподели, че наистина с всяка изминала година, се раждат все повече индивиди, който нямат морфологични и физиологични изменения, следствие на радиацията! Ясно е че няма как това да са 99,9% но има статистически достоверна тенденция, което вероятно значи, че все пак тези организми еволюират, въпреки условията.

Що се отнася до Физиката, не съм физик, и съответно нямам претенциите да съм компетентен. Впрочем самите физици, също не са единни в своите виждания, както и специалистите в останалите науки! Говорим за интепретация на налични данни, а не за твърди доказателства. Така че, няма как да има единно мнение по всички въпроси. В този смисъл, зная че част от физиците не се отказват от детерминистичния възглед при описание на природата, въпреки че вълновата механика е призната от повечето специалисти. В това число и Айнщайн изказва мнение, че ” квантовата теория, не е в състояние да даде окончателно обяснение на природата” и не се отказва от старите идеи.

Това че “физиката давала квантов отговор” каквото и да значи това, звучи несериозно, за сериозна наука. Същото нещо, се отнася и до т.нар. червено отместване в спектъра на светлината, излъчвана от далечните галактики! Съществува мнение, че това не е Доплерово червено изместване, което поставя под съмнение теорията за Големия взрив.

Що се отнася до т.нар. “начало на времето”, или Вселената, явно James Hinks е открил нещо, което на другите е убягнало! Това си е направо за Нобелова награда. Да не говорим, че въпроса е по-скоро от компетенциите на Метафизиката, поне засега!

С това, мисля да приключа участието си в темата, защото тя откровенно изпростя. Сигурно е важно да си ги мерим, но аз не съм почитател на големите размери, така че предавам щафетата.

25.10.13
21:21

Лятно време, дай да не спорим за Физика...имам двама професори по Физика в семейството, завършил съм физична паралелка в МГ...няма смисъл просто...:))))))

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1