16.12.13
17:36
Прочетох статията за хрома. Разбрах, че препоръчителната доза е 35 микрограма. В добавките, които виждам пише, че едното хапче е 200 микрограма. Ясно е, че не се усвояват всичките и въпроса ми е ако взимам по 2 хапчета(т.е. общо става 400 микрограма) дали има някаква опасност защото разбрах, че хромът става токсичен и доста опасен ако се превиши дозата?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 18.12.13 08:37.
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
Най-новия бърнър на бълк паудърс има 1000 в дневната дозировка, така че намирам дозировката от 200-400 мкг за съвсем умерена.
Да и мен ме интересува защо в тази тема >> http://www.bb-team.org/articles/870_hrom1 пише 35мкг ?Като аз приемам на NOW foods po 2 таблетки по 200мг на ден :)
Няма да се разсърдя и на други мнения. Ако някой знае примерно грубо колко се усвояват от тези 200 микрограма.
1-2% е усвояването при плъхове и мишки. При хората е малко по-голям процента. 200-600 мгр са дневните дози за пиколината.
От няколко месеца пия хром пиколинат на нау по 200-400 мкгр на ден. Честно казано не знам дали има някакъв ефект реален. Уж да подобря инсулиновата чувствителност, но просто разликата с преди е нула. Всеки ден приемам и канела по 2-5гр- пробвах различни неща с храненето, но всичко си е като преди. От друга страна не е скъп.
24.12.13
10:50
казано от Скота на 22.12.13, 17:51:
От няколко месеца пия хром пиколинат на нау по 200-400 мкгр на ден. Честно казано не знам дали има някакъв ефект реален. Уж да подобря инсулиновата чувствителност, но просто разликата с преди е нула. Всеки ден приемам и канела по 2-5гр- пробвах различни неща с храненето, но всичко си е като преди. От друга страна не е скъп.
Процесът с подобряването на инсулиновата честота е доста дълъг и се влияе от много други фактори освен храната и добавките.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече