6.03.2014
Вчера имаше мерки и теглилки - свалила съм по 1см от ханш, талия и бедра. При ръцете нама промяна, за което се радвам, защото те винаги са вървяли хилави. Килограмите съм ги запазила, което също ме радва. :)
Храната днес:
Закуска: овесени ядки, тахан, ленено семе, извара, кафе с мляко и канела
Обяд: салата със спанак*, 3 яйца
Вечеря: пилешки дробчета с гъби, морков и билки, салата зеле
4л вода
Витамин Ц
Тренировка: долна част + корем- клекове с дъмбели, клекове с подскок, бедрено сгъване и разгъване - 4серии по 15 @25, 25, 30, 30кг, коремни разни разнообразни, планк-2х1мин, 20мин интервално кардио
Мнението беше редактирано от G.N! на 06.03.14 21:09.
07.03.2014
Ооо колко е приятно, когато се прибера след цял ден по задачи и се събуя боса по паркета :D
Денят ми започна в 6:00 в компанията на кафе с мляко и канела, овесени ядки, извара, ленено семе и лъжица тахан.
Около 12:30 успях да обядвам по пътя между Хладилника и стадион “Васил Левски” с 3 варени яйца и салата със спанак*, които от сутринта разнасям :D
Към 15:00 обърнах още едно кафе и в 16:30, вече свежарка, подтичквах на пътечката. Тренировката ми беше за цици, малко гръб и накрая пак потърчах доволно :) Теглих си един душ в залата и обратно по работа. Вечерята пак на крак - 150гр риба тон и 2 моркова, които вървях и ръфах :D
4л вода, Витамин Ц
Та така, вече у дома, ще сметна на бързо една плоча на продънване и се отдавам на блажен разкрасителен сън (sun) И понеже съм мега ползотворна днес, дори мога да си позволя 8-9 часа (rock)
Мнението беше редактирано от G.N! на 07.03.14 23:08.
08.03.2014
Честит празник, дами! Пожелавам ви да бъдете здрави, щастливи, да обичате себе си, да бъдете обичани и вдъхновяващи! (F)
Днес 3-те ми най-любими същества имат празник - кой празнува 8-ми март, кой имен ден, кой рожден...а аз не съм с нито едно от трите и седя и си чертая... И имаше един такъв момент, в които осъзнах, че правя неща, крайно времеемки, които дори не са логични. Например: сградата, която правя по масивни конструкции е на 9 етажа без асансьор - явно направена за атлети :D , а хората с увреждания кучета ги яли. :D В същото време сградата, която правя по технология на строителството е на 4 етажа, няма врати, но пък има асансьорна шахта с такива размери, че евентуално се използва от малки деца, джуджета и не особено едри животни... И понеже трябваше да отвърна на удара, се включих в кампания против масовото строителство и за озеленяването! :D
Това малко лирическо отклонение, сега по същество:
Тренировка: 15:30-17:00 - обща, за цяло тяло - клекове с подскок, бърпита, лицеви от колене, кофички на пейка, тичане
Храната:
Закуска: овесени ядки, извара, ленено семе, лъжица тахан, кафе с мляко и канела
Обяд: салата със спанак*, 3 яйца
Вечеря: зеле, моркови, 150гр пилешко от бутче (само месце, без кокаляци и кожи можи), запечено с малко гъбки, куркума и черен пипер
3л вода, 1л чай (бял равнец, мента, джиджифил, мечо грозде)
И за да завърша нелогично деня си, реших, че ще пропусна традиционното дамско парти и ще прекарам вечерта, играейки нинтендо и дарц, като един истински бот.
Мнението беше редактирано от G.N! на 08.03.14 20:34.
09.08.2014
Днес бе нетренировъчен, но активен ден :)
Закуска: 50гр овесени ядки, лъжица ленено семе, кафе с мляко и канела
Обяд (на гости): зелена салата с репички, хоуммейд суши
Вечеря: салата - спанак, айсберг, морков, половин грейпфрут, 2 ореха, сок от половин лимон; пилешко с гъби и билки
2,5л вода
10.03.2014
Днес явно всичко в мен навява мързел. :D Сутринта ми се скараха, че блея в упражнение по обследване и изпитване на стоманобетонни конструкции и за наказание цял час правих опитите, което беше доста готино :D
След това по метални конструкции се опитах да обясня, че няма по-тъпо нещо от това да набираш формули на word и влязох в лека конфронтация с водещия преподавател, но пък имам задоволително добър технически шрифт, така че там лекцията за мързела беше в по-лека форма :D
Прибрах се, чудих се дали да правя тренировка в това гнусно време, при все че и гърлото нещо ме задра.. и О, чудо! Вдигнах се, отидох и се получи много приятно, тъй като явно заради гадното време залата беше почти празна :)
Храната:
Закуска: овесени ядки, извара, чаена лъжица ленено семе, (coffee) с мляко и канела
Обяд: 2 варени яйца, салата - спанак, айсберг, 1/2 грейпфрут, 1 морков, 2 ореха
Междинно: нагънах 3с.л. мед - не ми се ядеше сладко изобщо, обаче ме навикаха да ям мед за гърлото.. и аз послушната изпълнявам
Вечеря: 170гр риба тон в собствен сос, салата - айсберг, 1 морков, 1/2 грейпфрут, сок от 1/2 лимон
4л вода
Тренировка: 15мин пътечка - 10мин тичане и 5 бързо ходене; 4 рунда от: кофички на пейка х10, бицепсово сгъване с дъмбели х10, гребане с дъмбели х10, раменни преси х10; коремни, повдигане на крака от лег, планк х 2; велоергометър -15мин
* Снощи не успях да се наспя добре - от една страна защото снощи бях дъ белот мастър :D и си легнах в безбожен час, от друга - алармата за пожар се включи няколко пъти, от трета - трябваше да стана в 6. Тази вечер ще си спестя замислената табла и ще взема да се наспя :)
11.03.2014 (вчера)
Имах много неприятна нощ, включваща търчане по стълби в 2 през нощта, попиване на локви вода от под, като за светлина ползвах челник :D Иии съответно успях да настина...
Тренировката ми бе за крака, добре се получи, след нея коленете ми се сгъваха сами :D
Храната:
Закуска: овесени ядки, ленено семе, извара, (coffee) с мляко
Обяд: 2 варени яйца, салата - спанак, айсберг, червено цвекло, морков, 1/2 грейпфрут, 2 ореха
Вечеря: 150гр пъстърва на скара, салата същата
3,5л вода, чаша чай
Днес се чувствам като нещо изцедено и смачкано, така че най-вероятно тренировката ще я пропусна :)
12.03.2014
Нетренировъчен ден, изпълнен с работа и смях през сополи :D
Храната:
Закуска: овесени ядки, ленено семе, извара, (coffee) с мляко и канела
Обяд: салата*, 2 яйца
Вечеря: 150гр пъстърва на скара, салата - айсберг, червено цвекло, морков, 1/2 грейпфрут, сок от лимон
4л вода, 0, 75л чай от мащерка, маточина, лимон
2ч.л. домашна клеева тинктура
Дано утре сополките намалеят и заформя тренировчица :)
13.03.2014
Днес се чувствам доста по-добре - имам си тонус, настроение, погледът ми не е компот :)
Активността ми бе - 3-4 пъти качване на стълби до 12-тия етаж в университета, ходене пеш от лъвов мост до НДК и за финал - леко раздвижване за цяло тяло, като упражнения, в които лицето ми гледа към пода, бяха сведени до минимум, заради малък дискомфорт, предизвикан от секрети :D
Храната:
Закуска: овесени ядки, извара, ленено семе, (coffee) с мляко
Обяд: салата с айсберг, червено цвекло, морков, 1/2 грейпфрут, лимонов сок, 2 ореха, тиквени семки
Вечеря: мариновани и след това запечени пилешки гърди - 200гр с 50гр тиквичка и още толкова гъби, салата - зеле и морков
3л вода
1ч.л. домашна клеева тинктура
* Противно на всички очаквания, отказах да гледам Лудогорец - Валенсия в добра компания, защото нямам търпение да си направя 3Д модела на сградата, която в момента осигурявам на земетръс (blush)
* Установих, че не съм употребявала алкохол от около 100дни и хич не ми и липсва :)
14.03.2014
Цитат на деня: “Няма значение кой си и каква е твоята история. Има значение само къде искаш да стигнеш!”
И така, днешният ден бе поредният ползотворен такъв. Вече не обръщам внимание на тесногръдите, вечно негативни, мрънкащи и пуфтящи създания около мен - аз подхождам положително и знам, че съм над нещата, а това как те приемат себе си и обществото хич не ме е еня :D
Доста ходене пеша, двукратно повдигане на 70-килограмов бастун :D и една от моите си общи тренировки бяха физическата ми активност днес.
Умствената беше на ниво до едно време, после ударих на камИк и сега съм в кратка творческа почивка, докато ми дойде акъл как да стане :)
Храната:
Закуска: овесени ядки-30гр, извара-50гр, чаена лъжица ленено семе, (coffee) с малко млякци и канела
Обяд: 2 яйца, салата - айсберг, морков, червено цвекло, 1/2 грейпфрут, лимонов сок, 2 ореха, около 75гр сурови тиквени семки
Вечеря: пилешки гърди - 200гр, запечени с тиквичка и морков; салата-зеле
3,5л вода
1ч.л. домашна клеева тинктура
*Прилагам малко илюстрации на част от вечерята и на част от работата си. (wasntme)
15.03.2014
Цитат на деня: “Не чакам принцове. Самичка си танцувам. Принцесите се справят и без мен. Приспивам залези и изгреви целувам.”
Той денят бил топъл, ми аз не съм и разбрала, ‘щото си чертах :) Та от 7 до 16ч така, после осъзнах, че усещане в задните ми части липсва и реших да се поразкърша :)
Тренировката беше: тичане, клекове със собствено тегло, поради липсата на друго :D, напади, бърпита и пак тичане :)
Храната:
Закуска: овесени ядки-30гр, чаена лъжица ленено семе, извара-100гр, (coffee) с мляко и канела
Обяд: 2 яйца, салата - айсберг, червено цвекло, морков, грейпфрут, лимонов сок, 2 ореха
Вечеря: зеле, морков, 120гр пъстърва на скара
~4л вода
Ще се насиля тази вечер да свърша повече работа, защото утре искам да отида на едно културно събитие, пък някак си времето ми е кът.. отново, което разбира се не означава, че ще се скатая от тренировка - това нивга не е било :D
Незнам дали си въобразявам, но когато не ям тахан, апетитът ми намалява... И понеже сега е свършил, ще изкарам известно време без да си купувам, за да разбера от него ли е или си измислям :)
16.03.2014
Цитат на деня: “Не се страхувайте от съвършенството. Не можете да го постигнете.”
Чудесно е, когато в края на деня се чувствам удовлетворена от себе си! (h)
1) Свърших доволно много работа и дори тази вечер ще си почивам (sun)
2) Отидох на културното събитие, за което споменах вчера - беше много приятно, имах нужда :)
3) Имах повод за ядове - акумулирах негативната енергия в тренировка (muscle)
Минусите:
1) Отново нямам апетит
2) Успях да се ядосам за страшна глупост -> да спра да го правя!
3) Боли ме гърбът от чертане (dull)
Тренировката:
15мин тичане и ходене по наклон;
разни там подмятания на 4кг гирички, защото всичко по-тежко беше заето - правих повече повторения;
придърпване на вертикален и хоризонтален скрипец - 3х10, 20,25,30кг (30-те ми дойдоха малко тежки, така че известно време ще работя върху тях);
кофички на пейка - 3х10
3 кръга от: планк-60сек, пръсти към глезени - 30, повдигане на крака и дупе от лег - 15, лакти към колене - 30
15мин интервално тичане (120сек с 12,5; 60сек с 8,5)
Храната:
Закуска: овесена каша с вода: 30гр ядки, 50гр извара, 1ч.л. ленено семе; (coffee) с мляко и канела
Обяд: 2 яйца, салата - спанак, айсберг, 1/2грейпфрут, 1 морков, 2 ореха
Вечеря: 100гр пъстърва на скара, салата като на обяд, без орехите
4л вода
И сега се отдавам на табла и белот :D
Мнението беше редактирано от G.N! на 16.03.14 21:28.
17.03.2014
Тъкмо премрънках за апетита и днес страшен глад цял ден ме гони..
Сутринта още станах много гладна и 2 часа след овесените ядки нагънах 4 яйца. На обяд - една грамадна купа салата и още 4 яйца. После се обади желанието за нещо сладко, явно заради келявата храна предишните дни, и хапнах медец с голямата лъжица. :D
Вечерята беше най-накрая читава - 150гр пилешко и салата в по-нормално количество :)
3,5л вода, 2 кафета с мляко и канела
Тренировката беше към 5 - кардио и корем - този път коремните бяха на наклонена лежанка с гирички по 3кг - 3х30 - ей така за разнообразие. Накрая правих малко гръбни екстензии, защото другарчето имаше още серии и аз да не се мотая безцелно :D
Като цяло залата беше твърде пълна, а с другарчето имаме навика да изгрубяваме тотално на моменти и се получи не малка доза простащина :D (nod)
*От няколко дни се притеснявам за едно малко неприятно събитие и това ми влияе и на хранене и на настроение. Разбира се, старая се да не си личи колко скапано се чувствам, но аз си знам как ми ври и кипи отвътре. До следващата сряда ще е така - по-натам, надявам се вече не.
* И за да завърша с нещо положително - съобщиха ми много приятна вест вечерта, заради която имам стимул да се събера, да се стегна и да покажа най-доброто от себе си през следващия месец (sun)
18.03.2014
Минавам да загатна как мина денят ;)
Ами в университета мина :D Бях си подготвила храница за обяд и се бях настроила да изтърпя няколко подмятания и подигравки, когато внезапно забелязах един колега, скатан между чертежите да нагъва от една кутия. :D Съответно се сместих до него и си хапнахме заедно :D
И така:
Закуска: овесени ядки, извара, ленено семе, (coffee) с мляко и канела
Обяд: 150гр пилешки гърди, салата- спанак, айсберг, тиквичка, морков, грейпфрут
Вечеря: зеле, морков, 200гр пилешки дробчета, запечени с гъби, тиквичка и морков
4,5л вода
Тъй като съквартирантката ми, която получава обриви, когато чуе за спорт, днес ми съобщи, че имала желание да тича!, аз нямаше как да откажа и да не драсна чертичка някъде, за да се знае... Та активността ми не беше за долна част, както планувах, а тичане. :)
*Ии гледката от 12. етаж на УАСГ, където имам удоволствието да имам корекции във вторник :)
Мнението беше редактирано от G.N! на 18.03.14 22:46.
20.03.2014
Симпатяги, днес е световният ден на щастието. По този повод ви пожелавам да бъдете още по-усмихнати, по-щастливи и да не забравяте, че това, което за вас е ежедневие, за други е мечта! (F)
Сега по същество :D
Вчера не го описвах - храната беше същата като онзи ден, а тренировка нямаше, така че нищо интересно. :)
Днес...
Закуска: 30гр овесени ядки, чаена лъжица ленено семе, 50гр извара, (coffee) с канела
Обяд: 150гр пилешки гърди; салата - айсберг, тиквичка, морков, грейпфрут, лимонов сок
Вечеря: салата - зеле, морков, целина;
филе от мерлуза, печено на фурна с мента, начупени орехи, лимонова кора и куркума
4л вода
Тренировка: крака + корем
клекове - 4х10@15кг (два дъмбела по 7,5)
бедрено сгъване - 2х10@25кг, 2х7@30кг
бедрено разгъване - 1х15@25кг, 1х15@30кг, 1х10@35кг, 1х8@40кг
глутеус на машина, изправен тип - 3х10@25кг
коремни на наклонена лежанка с 6кг - 3х25
планк - 1мин
повдигане на крака от лег с повдигане на таза- 2х15
пръсти към глезени - 2х15
10мин велоергометър
*Прилагам фотоси на моя милост. Винаги съм имала страшно кльощави ръце...сега поне не висят кожи :D , но има доста да се работи по тях. Коремът - определено не е това, което ми се иска, но на фона на това, което беше миналото лято, има някакъв прогрес.
Като цяло преди година бях човекът-желе - нямах келяво мускулче, а не се и опитвах да имам...Постепенно започнах да обичам спорта и го превърнах в ежедневие. Сега остава да дойдат и резултатите. :)
Мнението беше редактирано от G.N! на 20.03.14 20:18.
21.03.2014
Ахой, амигос :D
Днес отново съм цял ден на крак, по задачи, в движение - от 7 до.. преди малко :)
Закуска: овесени ядки-30гр, извара-50гр, чаена лъжица ленено семе, (coffee) с канела
Обяд: (носих си) 2 варени яйца, салата- айсберг, морков, грейпфрут, 2 ореха
Вечеря: (прилагам снимка) печено филе от мерлуза с лимон, мента, начупени орехи, куркума; салата-зеле, морков
4л вода
Тренировка: горна част
разгряване на цяло тяло и по една серия от бицепсово сгъване, гребане и хибридна арнолд преса с 3-ки
бицепсово сгъване - 3х10@7.5кг за всяка ръка
хибридна арнолд преса - 3х10@5кг за всяка ръка
наклони встрани - 2х15@7.5кг за всяка ръка
вертикален скрипец - 1х10@20кг, 2х10@25кг
хоризонтален скрипец - 1х10@20кг, 2х10@25кг
кофички на пейка - 3х10
лицеви опори от колене - 2х10
20мин бързо ходене (мислех да потичам малко, но ме домързя :D )
*Днес на обяд всички ядоха пържен шницел с неясен произход, гарнитура от картофено пюре на прах и сникърси и ми стана толкова хубаво, че си носех читава храница и не трябва да го ям и аз това... (sun)
Разбира се нямаше как да се размине без “оо претенцио, ти пак ли си на диета” или “ох, ще се разболееш, яж нормална храна”, но вече при тия коментари мен ме боли един определен орган и само се радвам, че не съм толкова смотана :D
22.03.2014
ЗдравейтИ :D
Активна бях малко аз - сутринта смятах разни метални конструкции и от обяд не съм се спряла, та минавам само да се отчета и заминавам да направя 1-2-3 игри билярд (sun)
Закуска: овесени ядки-30гр, извара-50гр, ленено семе, (coffee) с канела
Обяд: 2 яйца, салата - айсберг, спанак, грейпфрут, краставица, морков, орехи
Вечеря: последното филе мерлуза и същата салата като на обяд
4л вода
Тренировка: онли кардио
20мин тичане, ходене, ходене под наклон;
60клека (незнам защо ги включих, имах внезапно желание :D )
20мин велоергометър
*Днес посетих любимия ми месар :D и си закупих едно гигантско пуешко бутче, което вече е почистено и сварено и утре ще бъде позапечено с разни приятни подправки :)
*И едно парче за свежест малко в тос дневник :D
Мнението беше редактирано от G.N! на 22.03.14 20:38.
23.03.2014
Поредният страхотен ден! (sun)
Първата половина беше работна, после последва много приятна разходка, придружена с картинг, и после - чистене, подреждане, готвене, тренировка и малко хоуммейд спа след нея :D
Закуска: овесени ядки-30гр, извара-50гр, чаена лъжица ленено семе, (coffee) с канела
Обяд: 2 яйца, салата - спанак, айсберг, морков, краставица, грейпфрут, лимонов сок, орехи
Вечеря: пуешко месо от бутче, печено с билки, бяло вино, гъби и зеленчуци; салата - като обедната :P (виж фотографията :D )
4л вода
Тренировка:
10мин ходене под наклон 5% с 6,5км/ч
разгрявка на цяло тяло
4 рунда х10 с дъмбели 5кг от: бицепсово сгъване, хибридна арнолд преса, навеждане в страни
придърпване на вертикален и хоризонтален скрипец - 4х10 @20,25кг
кофички на пейка - 3х10
коремни на римско столче с максимален наклон - 4х25@5кг
повдигане на крака от лег - 2х15
пръсти към глезени - 2х25
планк до отказ - 2бр
разтягане
*Свърши ми пуешкото. Мислех си, че ще си го ям само аз и ще има поне за 2 пъти, обаче домашните го налазиха и на мен едно благо ми стана на душицата, че ми харесват гозбата и сипвам още, та утре пак трябва да посетя месаря или човека от рибарския магазин :D
*Спирам млечните за малко, за да видя как ще ми се отрази :)
*То било много яко студен душ след тренировка! Да взема да го правя по-често (nod)
Мнението беше редактирано от G.N! на 23.03.14 21:31.
24.03.2014
Закуска (5:30 (tmi) - тъпата аларма за пожар...) - овесени ядки - 35гр, (coffee) с канела
Обяд: салата спанак и айсберг*, 3 варени яйца
Вечеря: 150гр пилешки цицки :D , 70гр гъби и малко тиквичка, запечени на фурна, салата-зеле
4л вода, още едно кафе с канела преди тренировка
Тренировка: 17-18:15ч
загрявка на цяло тяло
клек с дъмбели - 4х20@10кг
повдигане на пръсти - 4х20 за всеки крак
глутеус на машина, изправен тип - 2х15@20кг, 2х15@25кг
бедрено сгъване - 4х12@20кг (на 25кг усетих, че тежестта ми отиде на една страна леко, затова намалих за баланс)
аддуктор - 4х15@20,25,30,35кг
велоергометър - 15мин
И за накрая 5-600 метра спринт от залата до нас, заради атмосферните условия :)
*2 дни остават до големия ден, за който се притеснявам толкова време... взе да ми се отразява на съня и един такъв рехав - заспивам здраво, след няколко часа се будя от кошмари, потя се, пия вода.. съответно сутрин съм невъзможна кривотия и докато си вляза в ритъм и си стана обикновен темерут.. :D Както и да е, за утре планът е след като се прибера към 5-6-7 да потичам така да ми олекне на душицата и да каталясам :)
25.03.2014
Сън: 4часа и половина (shake)
Закуска: овесени ядки-40гр, чаена лъжица ленено семе, (coffee) с канела
Обяд: зеле, морков, 3 варени яйца
Вечеря: 150гр пилешки гърди, 2-3 гъби, малко тиквичка; салата - айсберг, спанак, морков, краставица, грейпфрут, орехи
4л вода
Тренировка: 40мин лек крос за проясняване на мислите :)
*Много се изморих днес - като цяло не съм правила нещо много по-различно - на крак от 6 до 4 по корекции, после пазарувах, ходих да тичам, върших си домакинските задължения, а едва гледам. Надявам се да се дължи на малкото сън. За тази вечер съм си приготвила чай от мента и лайка, дано се наспя, тъй като утре ми предстои нещо много важно и не мога да си позволя да не съм в кондиция. :)
28.03.2014
Здравейте, прекрасни! (F)
Не съм описвала последните 2 дни, но храната беше ок, тренировки нямаше, за това пък доста обикаляне :)
Днес:
Закуска: овесени ядки с чаена лъжица ленено семе, шепичка орехи, (coffee) с канела
Обяд: салата спанак*, 3 яйца
Вечеря: същата салата, скариди с лайм и мента на тиган без мазнина :)
Тренировка: малко тичане, бицепсови сгъвания, раменни преси, лицеви от колене, кофички на пейка, скачане на въже
Нямах много време, като цяло нито следях някакви серии, нито бройки - правих всичко, докато усетя умора, някои ги повтарях, други - не - целта беше малко да се раздвижа за тонус :)
Утре заминавам за една вила в планината на гости на приятели, където ще прекарам уикенда, храната предполагам ще бъде читава, тъй като приятелите са здравословно живеещи, тренировки няма да има, но като цяло тази седмица си давам малко почивка на тялото. :)
И една прясна фотография....
Мнението беше редактирано от G.N! на 28.03.14 18:38.
Здравейте, другари (F)
Отбелязвам си един голяяяям съботно-неделен чийт с много въглехидрати, зле структурирана храна и голямо количество. Изобщо обаче не ми е гузно, тъй като си прекарах много яко сред зеленина, далеч от градската среда, сред страхотни приятели и емоции (sun)
От днес си влизам в ритъм :)
Довечера съм на първа тренировка по кик - бокс, така че ще описвам по-късно 8-)
И една снимка от почивката - аз съм девойката в дясно :)
Мнението беше редактирано от G.N! на 31.03.14 15:25.
31.03.2014 (вчера)
Искаше ми се снощи да си опиша деня, но се прибрах разглобена от тренировка, докато свърша домакинските задължения, да си приготвя нещата за другия ден.. в крайна сметка легнах и умрях :D
Храната:
Закуска: овесени ядки, орехи, (coffee) с канела
Обяд: 200гр пилешки дробчета, 50гр гъби, салата - айсберг, спанак, грейпфрут, краставица, тиквичка, слънчогледови семки
Междинно: грейпфрут с орехи и канела
Вечеря: същата като обяда
4л вода
Тренировка N1 кик-бокс - час и половина
1000м тичане в парка
загряване
игра с топка
комбинации, свободни удари
взривна сила
разтягане
Мнението беше редактирано от G.N! на 02.04.14 15:37.
01.04.2014
Храната:
Закуска: овесени ядки, ленено семе, орехи, слънчогледови семки, (coffee) с канела
Обяд: 3 яйца с хималайска сол, салата - спанак, айсберг, грейпфрут, тиквичка, слънчогледови семки
Междинно: орехи и слънчогледови семки
Вечеря: риба тон в собствен сос, салата - спанак, айсберг, лимон, грейпфрут
3л вода
Тренировка N2 кик-бокс - час и половина
загряване
по двойки различни комбинации, 30 клека, 20 сумоклека , 30 лицеви, подскоци от клек, тичане на място с високо вдигнати колене
Който сбърка или се откаже прави по избор - 20 V коремни или 15 подскока от клек :D
на чувал - комбинации, свободна игра. Почивките между комбинациите бяха с по 20 клека :D
ОКТ - 30 клека - редуване със сумоклек, 20 скока с удряне на пети в дупе, 15 бърпита без лицевите, лицеви със задържане, коремни с прави удари и круше
разтягане
Днес попаднах на следната статия: Защо и как да накисваме суровите ядки и семена?
Не ги знаех тези неща, та започвам да ги правя - поне овесените и лененото семе не ме бърка да ги накисна от вечерта :)
02.04.2014
Тази сутрин се събудих с бруталната МТ на ръце и гръб след снощната тренировка. Реших днес да го дам по-лежерно и да не ходя на кик-бокс, за да се раздам утре :D
Закуска: овесени ядки, ленено и слънчогледово семе, орехи, (coffee) с канела
Обяд: 3 яйца с хим. сол, салата - айсберг, краставица, репички, грейпфрут, лимон, слънчогледови семки
Вечеря: 150гр пуешко от бут и 100гр гъби, запечени с билки; салата като обедната
Вода: 2,5л
Тренировка: фитнес - кардио + корем
15мин тичане
4 кръга от: 20бр коремни на римско столче, 20бр с усукване, 20бр пръсти към глезени
корем на машина - 2х15 - някаква нова машина, много неудобна...
Искаше ми се и малко повдигане на крака от лег, обаче вчера правих наказателни V коремни на дъсчен под без постелка и днес ме боли опашката :D
планк -2бр по 40-50сек
5мин велоергометър
скачане на въже
03.04.2014
Закуска: овесени ядки, слънчогледово семе, орехи, ленено семе, (coffee) с канела
Обяд: 150гр печена акула; салата - айсберг, краставица, репички, грейпфрут, лимон, слънчогледово семе
Междинно: 3 яйца
Вечеря: 150гр пуешко от бут, запечено с 100гр гъби; салата като обедната
Вода: 3л
Тренировка N3 кик-бокс: 19-20:30
-загряване
-комбинации
-Взривна сила - 9 човека - 9 упражнения: 1)коремни с медицинска топка, 2)лицеви опори, 3)нещо като гръбни, но с тежест, 4)прескачане на гума, 5)клек + лоу кик, 6)клек + мае гери (последните 2 с тежести на краката), 7)ляв прав + ляво круше, 8)десен прав +дясно круше (последните 2 с 2кг гиричка), 9) изправен стоеж, с краката се правят ножици, а с ръцете се повдига лост от гърди
Всичките тия по 40сек, 2кръга
-Комбинации на чували - в почивките 20 клека с отскок, 20 коремни, 30 гръбни, 20 сумоклека
-Таекуондо разтягане
Този път не правих нищо наказателно (party) (заплашиха ни с бърпита :D )
04.04.2014
Закуска: овесени ядки, ленено и слънчогледово семе, орехи, (coffee) с канела
Обяд: 150гр печена акула, салата*
Междинно: 3 яйца
Вечеря: 150гр пилешки гърди, печени със 100гр гъби; салата*
~4л вода
Тренировка N4 кик-бокс: 19-20:30
1,5км тичане в парка
загрявка
комбинации с гири
игра с топка
комбинации на чувал - в почивките: 10лицеви, 30гръбни, везна, 20 клека с отскок
комбинации по двойки
ОТП - 15 бърпита, 30 коремни - лакти към колене, колело, 20 гръбни
разтягане
Днес малко се сдухах от тренировката - установих колко зле съм технически все още и вкарвам страшно много енергия в концентрация да мисля как трябва да си завъртя петата, как ми е стойката, дали си пазя лицето, да дишам правилно...много мисъл, много нещо :D Хубавото е, че всички тренираме заедно без значение от нивото и доста научавам от гледане, а и останалите доста помагат. Другото хубаво е, че не съм чак такъв кашкавал като някои от другите начинаещи и не мрънкам, колкото и да ме боли :D
05.04.2014
Днес съм се отдала на активна почивка :) След като снощи си легнах към 1 реших, че днес ще се мине без аларми, та доволно 8 часа сън ми се събраха (h) След това прекарах деня в разходки с разни веселяци :D
Храната:
Закуска: овесени ядки, ленено и слънчогледово семе, орехи, (coffee) с мляко
Обяд: 150гр пилешки гърди, 50гр гъби, салата - спанак, грейпфрут, лимон, краставица, слънчогледови семки (inlove)
Вечеря: 150гр пуешко от бут, 50гр гъби, същата салата, суров крем - банан, авокадо, смлени орехи и какаови зърна, канела, малко мед
Тренировка: фитнес - ама хич не си дадох зор, ей така за тонус направих няколко упражнения за цяло тяло и после корем :)
Установих, че в така силно нашумялата нова зала на фитнес 33, има зала с боксови чували, та веднага щом се снабдя със собствени ръкавици и бинтове, ще имам още една възможност да упражнявам наученото (sun)
*Пусти ръце никога не са били месести :D Обаче забелязвам вече релеф, който ми допадаа 8-)
06.04.2014
Храната:
Закуска: овесена каша с ленено и слънчогледово семе, смлени какаови зърна, парче авокадо
(coffee) с канела
Обяд: салата - спанак, айсберг, краставица, грейпфрут, слънчогледово семе, лимон
3 варени яйца
Вечеря: 150гр пуешко от бут
2 гъби
като обедната салата
пълнозърнесто хлебче със семена
150гр извара
3л вода
Тренировка:
Загрявка
Бой със сянка :D
30 коремни - при изправянето ляв и десен прав
20 лицеви
30 клека - при изправянето ляв и десен прав
30 кофички на стол
*Днес го замислях пасивен от към спорт, обаче не издържах и реших, че искам да си упражня техниката на някои от движенията от кик-бокса, защото усещам как при ударите с крак, не се усещам как да си пренеса тежестта, така че да имам максимална устойчивост. Отделно, че краката ми са толкова дървени, че когато си разгъна високо крака, усещам болка в подбедрицата :D Не е лошо и да поработя върху бързината :)
07.04.2014
Закуска:
овесена каша - овесени ядки, ленено и слънчогледово семе, орехи, смлени какаови зърна, четвърт авокадо
(coffee) с канела
Обяд:
печено шпиковано телешко - 150гр
салата - спанак, айсберг, краставица, грейпфрут, лимонов сок, слъчогледово семе
Вечеря (1.)
2 варени яйца с хималайска сол
Вечеря (2. - след тренировка)
3 варени яйца с хималайска сол
като обедната салата
3,5л вода
Тренировка N5 кик-бокс: 19-20:30ч
загрявка - половината изпокапаха още тук :D
игра с топка, редуваща се с удари с гири
комбинации на чувал
ОТП - 15 парашутни клека, 40 сумо клека, 30 лицеви, 20 повдигания на крака от лег, 30 коремни, 20 от нещо, което нямам представа как се казва - лакътна опора от колене, дланите на триъгълник (като знака на джей-зи :D) и брадичката отива максимално близо до триъгълника
Яката тренировка - много пот се изля. Пуснахме си доста готин диск - металика, рамщайн и продиджи - определено има разлика, когато не е Графа :D (rock)
Мнението беше редактирано от G.N! на 07.04.14 23:45.
08.04.2014
Закуска:
овесена каша - овесени ядки, ленено и слънчогледово семе, смлени какаови зърна
(coffee) с канела
Обяд:
150гр печено шпиковано телешко
салата - спанак, айсберг, репички, грейпфрут, лимонов сок, слънчогледово семе
Междинно:
2 варени яйца с хим. сол
Вечеря:
300гр пилешки гърди
1 яйце
2ф. пълнозърнест хляб
~100гр мед
салата като обедната
4,5л вода
Тренировка N6 кик-бокс:
-1000м тичане в парка
-загряване
-комбинации на чувал - днес работихме за техника, не толкова за сила и бързина - 10 човека -на всяка комбинация всеки брои до 10, когато последният свърши ако някой е оплескал работата, правим пак същото докато не го изчистят всички; в почивките - 15 парашутни подскока, 20 лицеви, 30 коремни по избор :D , везна
-ОТП - 30 клека, 20 сумоклека, 15 жабешки подскока, 15 парашутни, 30 коремни - колело, 30 гръбни
-разтягане
*Установих че адски много енергия се изразходва при постоянна концентрация за всяко движение - днес почти не вкарвах сила, а в края на тренировката от мен течеше вода.
*Може би в следствие на по-голямото натоварване се чувствам доста гладна :D Та ще си хапвам като ми се яде, че тая сила няма да дойде от фотосинтеза.
Мнението беше редактирано от G.N! на 09.04.14 02:16.
09.04.2014
Закуска: овесена каша - овесени ядки, ленено, слънчогледово и тиквено семе, орехи, смлени какаови зърна, канела (inlove)
(coffee) с канела
Обяд: 200гр котлет от акула
салата - спанак, айсберг, репички, грейпфрут, лимон, тиквени и слънчогледови семки
Междинно: 1 яйце с хим сол
Вечеря: 200гр котлет от акула
салата като обедната, само че вместо репички - краставица
Вечеря 2 :D : многозърнесто хлебче (”вечерно” (dull) - незнам кое му е вечерното, ама е много вкусно) +150гр извара
3л вода
Тренировка: фитнес
- скачане на въже + загрявка
- поблъсках малко чувалите
- 30 клека с мае гери
- коремни на римско столче - 3х15
- повдигане на крака от лег - 2х20
- повдигане на крака от вис - 2х15
- пръсти към пети - 2х30
- везна - 2х30сек
- планк до отказ
- коремни + ляв, десен,ляв прав с по 2кг гирички
- корем на машина - 2х15
- наклони встрани с дъмбел 7,5кг -2х15
- скачане на въже
- разни кобри, котешки гърбове
*Малко по-лежерно днес от към движение, не се наспивам добре последните 2 дни + умората от тренировките и глупавите проекти за университета - явно сряда ще е такъв тип разтоварване. :)
*Един колега ми зае уредните си ръкавици, докато пристигнат моите боксови, които са доста яки, защото имат имплантирани тежести по половин кило :D (sun)
*Тая закуска е мега яката - получава се нещо като течен шоколад със семки и ядки (nlove9)
Мнението беше редактирано от G.N! на 09.04.14 22:02.
10.04.2014
Закуска: овесена каша - овесени ядки, тиквено, слънчогледово и ленено семе, смлени какаови зърна, 1/4 авокадо, канела (nlove9)
(coffee) с канела
Обяд: 200гр пилешки дробчета, 50гр гъби, салата*
Междинно: 50гр немски протеинов хляб, 1 яйце, 100гр извара
Вечеря: 200гр пилешки дробчета, 100гр гъби, салата*
3л вода
Тренировка N7 кик-бокс:
- загрявка
- Взривна сила - 8 упражнения за време, 3 рунда. В почивките - 20 парашутни подскока, 30 лицеви опори. Упражненията: 1)коремни с медицинска топка; 2)гребане с дъмбели по 3кг от лицев лег; 3)тяга с 10тина кила; 4)ляв прав с 2кг; 5)десен прав с 2кг; 6)кръстосани подскоци с лост, който се избутва от гърди напред; 7)прескачане на гума; 8) полуклек с подскок и дъмбели по 4кг
- Бой със сянка 2 рунда
- Комбинации на чували - в почивките 20 сумоклека, 40 коремни, 20 клека с мае гери
- ОТП - 30 гръбни, 20 коремни, 20 катерача, 80 глутеус ритника, 50 повдигания на таз от лег, страничен планк
- разтягане
*Днес бях на ендокринолог - пусках си хормонални изследвания- всичко е точно (sun)
*Тренировката ми дойде екстра - бяхме по-малко хора и имаше място да се развихрим с ритници по чувалите :D
Мнението беше редактирано от G.N! на 11.04.14 00:47.
11.04.2014
Закуска: какаова каша*
(coffee) с канела
Обяд: пълнени тиквички с телешка кайма (от мИсо :D)
салата*
Междинно: 50гр немски протеинов хляб
250гр извара
Вечеря: гнездо (телешка кайма с яйце)
2 гъби
салата*
3,5л вода
Тренировка N8 кик-бокс:
- Загрявка
- Взривна сила: 1)коремна преса с високо вдигнати ръце с лост; 2)сумоклек с дъмбел 7,5кг; 3)клек с подскок с гири по 4кг - на подскока гирите се вдигат над главата; 4)прескачане на пръчка; 5)напади с гири по 4кг; 6)изтласкване на 5кг диск от гърди, съчетано с кръстосано подскачане
Между всяко упражнение: -жабешки подскоци; -парашутни подскоци; -коляно настрани+камшичен удар
Всичките тия за време
- Комбинации по двойки + 30 сумоклека
- Комбинации на чувал - редуване с бой със сянка
- 100 коремни пръсти към глезени
- 100 глутеус ритника
- разтягане
*Доволна съм от тренировката - вече ударите с крак ми се получават една идея по-добре, свиквам с баланса и пренасянето на тежестта. :) Имах енергия и за още, обаче петъците след нас има в залата друга група и трябваше да се омитаме :D
*И едно парче за свежест - тоя клип мога да го гледам денонощно! Баси яката мадама...
12.04.2014
(coffee) с канела
Обяд: салата*
250гр пилешко бутче без кожата
Междинно: 50гр немски протеинов хляб
2 варени яйца
Вечеря: салата*
250гр пилешко бутче без кожата
~4л вода
Тренировка: фитнес
100 скока на въже
загрявка
повдигане на крака от вис - 5х15
коремни на римско столче - 3х20
коремни + ляв, десен, ляв с гири по 4кг -3x10
гребане от лицев лег с гири х4кг и ръкавици по 0,5кг :D - 4х15
кофички на пейка - 3х15
велоергометър - 10мин
100 скока на въже
разтягане
*Работна събота и предстояща такава неделя - живея за какаото сутрин :D Утре евентуално ще е нетренировъчен, за да се вкарам в 3-на серия кик-бокс преди четвъртък :)
Мнението беше редактирано от G.N! на 12.04.14 22:58.
На твое място бих променил малко тренировката за корем, ако искаш да наподобиш Mankofit :)
13.04.2014
(coffee) с канела
Обяд: 3 яйца с хим сол
салата*
Вечеря: лодка (тиквичка, пълнена с телешка кайма)
салата*
3л вода
Нетренировъчен
*Цял ден прекарах зад бюрото, поне отметнах малко работа :)
*Нямам търпение да дойде утре и да се раздам на тренировка :D
14.04.2014
Закуска: какаова каша* (модификация - намалих малко овеса за сметка на брашно от рожков) (nlove9)
(coffee) с канела
Обяд: салата* + лодка*
Междинно: 50гр немски протеинов хляб + 2 яйца с хим сол
Вечеря: ~170гр мерлуза, запечена на фурна
4,5л вода
Тренировка N9 кикбокс:
загряване
разни клекове, скоци, лицеви опори, тичане на място - с високи колене и клек при сигнал, ситно тичане :D
игра по двойки
игра с топка + бой сянка
комбинации на чували
ОТП - парашутни подскоци, жабешки подскоци, коремни, везна, катерачи - от всички по много :D
разтягане
*Уж не беше много тежка тренировка, пък се чувствам размазана някак си :D Нищо де - утре нов ден, нови победи :)
15.04.2014
(coffee) с мляко
Обяд: телешко топче с яйце (виж снимката :D)
салата*
Междинно: 50гр немски протеинов хляб, 2 яйца
Вечеря: 170гр мерлуза
салата*
По-късно: правих козунак малко, та половината от него го нагънах топъл с кофичка кисело мляко
Тренировка N10 кикбокс:
- загрявка
- бой с лапи
- интервали на чували
- комбинации
- ОТП - 15 парашутни, 20 жабешки, 30 лицеви, везна, 15 бърпита, 15 V коремни, 20 повдигания на крака от лег
*Изобщо не се чувствам гузна за козунака - идват празници, а и не е като да не съм физически активна, нямам за сваляне, някак си чувствам, че мога да си го позволя :D
*И новата ми придобивка (sun)