30.12.13
14:22
Преди да кажете да погледна в раздел храни - точно това и направих.Сурови са между 50-65,но на “овесени ядки с вода” и “варени овесени ядки” пише 14-5 гр. въглехидрати...Нещо не мога да разбера.Аз слагам 100гр. сурово количество,слагам вода и в микровълновата.Стоплям ги много и си поемат цялата вода. - така какво се води 50-65 или 14-5,защото лично на мен 15гр. въглехидрати ми звучи много измислено..
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
30.12.13
14:24
#1
Вземи под внимание състава им в сурово състояние. Дори накиснати във вода, той не се променя - просто общото количество за прием става повече.
30.12.13
14:27
#2
15 гр въгл. ще имат ядките след престояване във вода - те са поели вода и стават по-тежки, но това означава и че самото количеството ядки е по-малко от 100гр. Ако сложиш 100гр ядки във вода, те ще я поемат и ще удвоят или утроят теглото си. Но пак ще си имат 65гр въгл. Въглехидратите ще са точно толкова, колкото и количество ядки си сложил. Няма къде да изчезнат или да се добавят.
30.12.13
16:18
#3
казано от Trickster на 30.12.13, 14:22:
Нещо не мога да разбера.Аз слагам 100гр. сурово количество,слагам вода и в микровълновата.Стоплям ги много и си поемат цялата вода. - така какво се води 50-65 или 14-5,защото лично на мен 15гр. въглехидрати ми звучи много измислено..
Така... давам жокер - на излизане от микровълновата колко тежи тази храна? 100 g или повече?
Това сме го коментирали десетки пъти - за овес, за ориз, за боб, за месо, а сигурно и за други храни. Принципът е един и същ - при процесите на готвене се изменя водното съдържание на храната, това е “тайната на вълшебството” с промяната на хранителните стойности.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече