03.02.14
22:46
Мерси!
Ето виж, хората, които никога не са били перфектни, са в хармония. хххаха
Държа да отбележа, че перфекционистите надъхват тези като мене и в това е огромна част от чара на форума.
казано от Stela на 29.01.14, 21:52:
...Из дневникът на Стела....
-1 ” Жени с грим във фитнеса” - WTF ?!?-2 Преоткрих спорта и здравословния начин на живот, след като се разболях..и разбрах, че няма да съм вечно млада (headbang)
To be continued…
За 1. добре,че не съм в твоя град и няма вероятност да се засечем (шегувам се (handshake) )
за 2.това все едно аз съм го писала
казано от hirondelle на 03.02.14, 22:46:
Мерси!
Ето виж, хората, които никога не са били перфектни, са в хармония. хххаха
Държа да отбележа, че перфекционистите надъхват тези като мене и в това е огромна част от чара на форума.
Ооо, аз не казвам, че съм била перфектна , това е толкова относително понятие...виж, ако бях с 10 см по-висока и с 1 размер по-големи чашки... :D ;)
Със сигурност тук във форума ще намериш подкрепа, съвети и приятели, така че дерзай :P
Днес денят беше дълъг.
Ставане в 9.00ч. На път за залата хапнах 1 банан, а в залата изпих 1 кафе с мляко, докато поклюкарствам с тоя и оня ( обичам залата си, там сме като едно голямо семейство (giggle) )
Тренировка: Рамо и задно рамо
Загряване: Кростренажор, стави 10 мин.
4x10 на смит машината, седнала , придърпване зад глава
4x10 на смит машина пред лице
* Всяка серия с увеличаване на тежестта
3x7 с гирички последователно (3кг. , 6кг. и 8 кг.) разтваряне на ръце нагоре и встрани
3x10 с гири (ръце напред, в страни, надолу)
3x10 с гири (същото но встрани, напред, надолу)
3x12 с гири ( 3 кг)
* Май имаше и още, но не се сещам. Старая се по време на тренировката да се концентрирам и понякога имам сиви петна докато пиша)
Кардио: 10 мин. степер + 10 мин. пътека под наклон
След тренировка си изядох купата с кисело мляко, овесени ядки , мед и канела и дим да ме няма за работа
На работа от 13.30ч до 22.00ч
Към 16.00ч. малко пилешко месо, а към 17.00ч. - 150 гр. сурови ядки микс , кафе с мляко
Вечеря: 22.30ч. свински черен дроб( на грил тиган без мазнина) с печени картофи
Късна вечеря ( планирам) 3-4 ябълки
05.02.14
07:19
Здравей :) с това надолу в упражненията какво имаш в предвид
казано от Тала-съм на 05.02.14, 07:19:
Здравей :) с това надолу в упражненията какво имаш в предвид
Добро утро :)
Имам предвид това: Ръцете ми са плътно до тялото с гири, повдигам ги напред на височината на очите, после ги разтварям встрани, и после пак ги прибирам надолу плътно до тялото :D
05.02.14
10:47
Оо, ти описваш цялото движение.. хаха. Много си стриктна. :p
казано от Тала-съм на 05.02.14, 10:47:
Оо, ти описваш цялото движение.. хаха. Много си стриктна. :p
Описвам трънки- просто не знам как се казва на професионален език :D ( до оня ден се чудех какво по дяволите е ” кофички” )
Ако знаеш- сподели :P ( не за кофичките, а за моето упр. с гирите )
Мнението беше редактирано от Stela на 05.02.14 14:29.
Днес няма тренировка ( едва ли се броят 15-те кашона стока, които се наложи да пренеса в офиса).
Ставане в 8.00ч. На работа от 9.00 до 17.30 ( Боже, до кога трябва да ходя на работа ?? (wasntme) )
Храна:
Първа закуска 8.30ч - 1 филийка хляб (без брашно) , намазана със сусамов тахан и малко мед, кафе с мляко
Втора закуска 10.30 ч. 1 филийка ( от същия хляб), намазана с 1 авокадо
Обяд: 14.00 ч. -100 гр. сушени смокини; св.дроб ( от снощния) с 1/2 краставица, кафе с мляко
Следобедна закуска към 18.00 ч. - 1 банан
Вечеря: към 20.00ч. ще е готова : скумрия на скара, прясна салата ( домат, краставица, пиперка)
Късна вечеря : плодове - още не знам какво ще ми се дояде..имам ябълки (ама естествено :D), круши, банани, киви..цитруси (но не са ми позволени (dull) )
Мнението беше редактирано от Stela на 05.02.14 19:38.
...из Дневникът на Стела...
Странно как покрай болестта си, човек научава толкова много неща..Мъжът ми, вече се бъзика, че като ходя при гастроентеролога си, той само слушал, а аз сама съм си назначавала лекарства и съм диагностицирала нещата :D
Та реших да драсна някои интересни факти :
1. Желязото се усвоява най- добре, ако се яде с храни, богати на вит. C, a най- зле -с храни, богати на калций ( това го знам, защото имах желязодефицитна анемия) Така че и да се спукваш да ядеш спанак, ако е със сирене, резултат - (finger) Между другото в спанака няма много желязо, погрешно набеден е, но това е дълга история..
2. Ако си болен, приемаш лекарства, и решиш да си вдигнеш имунитета с грейпфрут ( или пък го ползваш за диета), по- добре недей ..има вероятност много да ти навреди този плод..( ефект на греипфрута)
3. Фрешът от цвекло никога не се пие веднага, защото е токсичен ( трябва да мине поне половин час) - имаме си тук във Варна един здравословен бар, където правят фрешове от всичко и то пред очите ти винаги..обичам го това място (inlove)
4. Плодовете и повечето зеленчуци не трябва да се ядат след храна, защото ферментират
5. След 3 месеца здравословна храна и спорт, целулитът ми изчезна ( преди малко направих пълен оглед в банята)
...To be continued…
казано от Stela на 05.02.14, 20:34:
...из Дневникът на Стела...
2. Ако си болен, приемаш лекарства, и решиш да си вдигнеш имунитета с грейпфрут ( или пък го ползваш за диета), по- добре недей ..има вероятност много да ти навреди този плод..( ефект на греипфрута)
3. Фрешът от цвекло никога не се пие веднага, защото е токсичен ( трябва да мине поне половин час) - имаме си тук във Варна един здравословен бар, където правят фрешове от всичко и то пред очите ти винаги..обичам го това място (inlove)
4. Плодовете и повечето зеленчуци не трябва да се ядат след храна, защото ферментират
5. След 3 месеца здравословна храна и спорт, целулитът ми изчезна ( преди малко направих пълен оглед в банята)...To be continued…
Много съм съгласна с влиянието на грейпфрута с приемането на различни лекарства, въпреки че се издига на “пиедестал” като имуностимулатор.
За фреша от цвекло ми беше изключително интересно да науча, че не се пие веднага, защото аз го обичам и правя на цялото семейство. Интересно ще ми е да прочета в какво точно се състои токсичността му и защо след 1/2 час тази токсичност изчезва.
А за изчезването на целулита съм изцяло насреща да разбера какви точно храни е добре да се ядат (защото в нета има хилядиии... писания)
Чак пък да ти навреди...просто ще подтисне ефекта на някои лекарства...
Кое му е токсичното на цвеклото? По същата логика и прясно цвекло не трябва да се яде... (wasntme) ...а това съвсем не е така.
казано от Маргарита Манева на 05.02.14, 20:54:
Чак пък да ти навреди...просто ще подтисне ефекта на някои лекарства...
Кое му е токсичното на цвеклото? По същата логика и прясно цвекло не трябва да се яде... (wasntme) ...а това съвсем не е така.
Зависи от лекарствата. На някои не им подтиска ефекта, а пречи да се разградят, така се получава натрупване,и отравяне на кръвта.
А за цвеклото- става въпрос точно за сокът, защото е концентрат и дразни ..Затова се и препоръчва да се пие в комбинация с друго- например със сок от морков, ябълка..
Токсичността идва не от цвеклото, а от твоя организъм - цвеклото просто помага на черния дроб да се освободи от нея.
За грейпфрута и лекарствата - ами, те така или иначе се натрупват някакви остатъци, не можеш да го избегнеш. Решението е да се избягват не грейпфрутите, а лекарствата, защото в противен случай пак се връщаме на токсичността на цвеклото. ;)
казано от Маргарита Манева на 06.02.14, 07:31:
Токсичността идва не от цвеклото, а от твоя организъм - цвеклото просто помага на черния дроб да се освободи от нея.
За грейпфрута и лекарствата - ами, те така или иначе се натрупват някакви остатъци, не можеш да го избегнеш. Решението е да се избягват не грейпфрутите, а лекарствата, защото в противен случай пак се връщаме на токсичността на цвеклото. ;)
Сокът му, изпит веднага, причинява спазъм на кръвоносните съдове, тъй като съдържа вредни летливи вещества- това е най- просто казано. Има достатъчно статии и информация, който иска ,да прочете. Освен това всеки сам решава на какво да вярва и как и кога да си пие сока :D
Относно грейпфрута- лекарствата така или иначе се натрупват, но са в много малки количества. Ако един човек пие лекарства всеки ден ( например хипертония), и в същото време консумира по 2-3 от плода, то натрупаното ще е все едно е изпил хапчетата наведнъж.
Обратния ефект- пий противозачатъчни всеки ден, яж грейпфрут и утре нищо чудно да си щастлива майка ;)
П.С Някои пият лекарства, защото животът им зависи от това..и определено биха спрели грейпфрута ;)
Много съм съгласна с влиянието на грейпфрута с приемането на различни лекарства, въпреки че се издига на “пиедестал” като имуностимулатор.
За фреша от цвекло ми беше изключително интересно да науча, че не се пие веднага, защото аз го обичам и правя на цялото семейство. Интересно ще ми е да прочета в какво точно се състои токсичността му и защо след 1/2 час тази токсичност изчезва.
А за изчезването на целулита съм изцяло насреща да разбера какви точно храни е добре да се ядат (защото в нета има хилядиии... писания)
Абе те някои твърдят че и 2 часа трябва да се чака, преди да го пием, но..понякога нямам време. Просто като престоял малко, вредните летливи в-ва отшумяват, и му се проявявали всички полезни качества.
Иначе целулитът..мъка мъка .. :D при мен подейства само това, че спрях сладкото, junk foods, пържено,газирано, бял хляб и т.н..,защото аз и преди това спортувах, но само за да се наям после..
18 еклерчета, кутия от половин кг. меденки..това го изяждах наведнъж..направо си докарвах инсулинов шок и ходех усмихната като след оргазъм :D
казано от Stela на 06.02.14, 12:54:
Обратния ефект- пий противозачатъчни всеки ден, яж грейпфрут и утре нищо чудно да си щастлива майка ;)
...и после грейпфрута виновен... :D (wave)
П.С Някои пият лекарства, защото животът им зависи от това..и определено биха спрели грейпфрута ;)
Точно това исках да кажа, че има някои неща, които се ядат и пият, за да не ти зависи живота от лекарства...стигне ли се дотам, грейпфрутите и цвеклото са ти последния проблем...ама всеки сам си избира дали да пие сок от цвекло, или да си го спести и вместо това да пие животоспасяващи лекарства... ;)
казано от Маргарита Манева на 06.02.14, 15:39:
...и после грейпфрута виновен... :D (wave)
Точно това исках да кажа, че има някои неща, които се ядат и пият, за да не ти зависи живота от лекарства...стигне ли се дотам, грейпфрутите и цвеклото са ти последния проблем...ама всеки сам си избира дали да пие сок от цвекло, или да си го спести и вместо това да пие животоспасяващи лекарства... ;)
Не е въпроса да спира грейпфрута, а да изчака малко преди да го пие
Но много разводнихме темата.. :)
Да се отчета и за днес.
Почивам от работа и му дръпнах един 12 часов сън ( към 10.00 се събудих, но мъжът на работа, леглото мое- повъргалях се още 2 часа сама).
Това прозвуча двусмислено (wasntme)
Ставане 12.00ч.
Закуска : 12.15ч. 1 кисело мляко с овесени ядки, мед, канела
Към 13.00ч кафе с мляко и 90 гр амарети ( тук много прегреших)
15.30ч. Тренировка : Крака ( пфу)
Загряване 10 мин. ( кростренажор, стави)
4x15 смит машина (клякане, крака на широчината на раменете)
4x15 смит машина (клякане с широко отворени крака, стъпала в страни)
4x15 смит машина ( клякане събрани крака)
* Всички серии с покачване на тежестта
4x12 машина за задно бедро ( тук се лигавя с някакви малки кг, защото винаги ме заболява предната кост на левия крак..все едно ме режат с бръснарско ножче )
5x30 абдуктор
5x30 аддуктор
И двете с килца, много над моите)
Кардио: 21 мин пътека ( 2:1, вървене:бягане)
Корем 300 бр
Талия 100 бр
Общо взето много мързеляшка тренировка , но Гида ми днес го нямаше, и се ослушвах само (wasntme)
След залата на бързо 1 банан, кафе с мляко и се мятам да готвя. Вечерята ще е към 20.30 ч.- пълнени пиперки с телешка кайма и ориз.
Късно хапване( планирам) : 3-4 ябълки
П.С. Докато готвех : парче кашкавал
Имаме тук една джаджа в залата, която мери това онова..сигурно е пълна смешка, но реших да се кача.
Ето това изплю:
Мнението беше редактирано от Stela на 06.02.14 21:40.
07.02.14
08:58
Странните латински съкращения винаги са ме убивали! Пиши и с какви килца тренираш... ако не те е срам! ха-ха ((:
казано от Тала-съм на 07.02.14, 08:58:
Странните латински съкращения винаги са ме убивали! Пиши и с какви килца тренираш... ако не те е срам! ха-ха ((:
Е ху`бу, срам не срам .. :D
Някой да изкаже мнение относно бележката (2 поста по нагоре). Виждат ми се много 6 кг чиста мас ?!? Представям си 6 пакета захар, но с мас (fubar)
казано от Stela на 07.02.14, 09:55:
Някой да изкаже мнение относно бележката (2 поста по нагоре). Виждат ми се много 6 кг чиста мас ?!? Представям си 6 пакета захар, но с мас (fubar)
За жена този процент мазнини даже е нисък. Мастната тъкан има доста важна ендокринна фунцкия, особени при нежния пол.
Освен това не си ги представяй на куп. Те са разпределени - има както подкожни (в някои зони повече, в други по-малко), така и висцерални мазнини.
казано от Boby_ на 07.02.14, 10:02:
казано от Stela на 07.02.14, 09:55:
За жена този процент мазнини даже е нисък. Мастната тъкан има доста важна ендокринна фунцкия, особени при нежния пол.
Освен това не си ги представяй на куп. Те са разпределени - има както подкожни (в някои зони повече, в други по-малко), така и висцерални мазнини.
Според мен пък не е нисък (не че е висок, де).
Здравословния процент мазнини и съотношението му с активната маса зависи много от това какво е двигателното минало на притежателя им. В смисъл, ако жена, която цял живот е спортувала и е била активна има ок.9-10% мазнини, това не е повод за притеснение. Стойностите, които са приети за стандарт, не се базират върху спортуващи хора...като цяло са много относителни и е добре да се гледат не конкретните стойности, а изменението им във времето.
Аз никога не съм била с над 10-11% мазнини (мерени с калипер и ОМРОН), но това не ми е създавало каквито и да е ендокринни проблеми. Ако такива са налице, те много рядко са следствие единствено и само на теглото и съотошението мазнини/активна маса.
Може би не се изразих правилно. Под нисък нямах предвид нездравословен (защото той не е, както отбелязваш), а по-нисък от средното за жена, особено пък ако не е професионален атлет.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.02.14 13:39.
казано от Stela на 06.02.14, 13:06:
Абе те някои твърдят че и 2 часа трябва да се чака, преди да го пием, но..понякога нямам време. Просто като престоял малко, вредните летливи в-ва отшумяват, и му се проявявали всички полезни качества.
Иначе целулитът..мъка мъка .. :D при мен подейства само това, че спрях сладкото, junk foods, пържено,газирано, бял хляб и т.н..,защото аз и преди това спортувах, но само за да се наям после..
18 еклерчета, кутия от половин кг. меденки..това го изяждах наведнъж..направо си докарвах инсулинов шок и ходех усмихната като след оргазъм :DАз сладко по принцип не ям ( с редки изключения) и под сладко разбирай няколко плочки шоколад. Джънкът, пърженото, газираното и почти всички въглехидрати съм ги спряла и въпреки това кантарът се е закотвил на едни кила и няма мърдане. Пия едно кафе за деня с малко мляко.
Имам си един порок и той е бирата - може би в нея трябва да търся разковничето на проблема.
Днес- ден без тренировка.
Ставане в 8.00ч. От 9.00 до 17.30 на работа.
Храна:
8.15ч. 1 филийка хляб ( без брашно) , намазана с тахан и мед.
9.30ч 1 кисело мляко с овесени ядки, мед и канела; кафе с мляко
14.00ч. 100 гр сурови ядки и сушени плодове
18.00ч. омлет от 4 яйца, със сирене, 1/2 краставица; шепа сурови фъстъци ( голяма гадост)
20.30ч. 2 филийки хляб ( без брашно), намазани с тахан и мед
Току що пуснаха тока ( близо 3 часа нямаше)..подлудЕх (headbang)
няма ток- няма климатик ( умрях от студ)
няма ток-няма компютър
няма ток-няма телефон ( естествено батерията ми падна..ама разбира се (envy) )
опитах да поспя- от яд не можах :@
опитах да почета ( на свещи) - окюравях..(а и нещо не ме грабва тая “Улица консервна”..а другите му книги на един дъх ги чета..)
Извод: Трябваше да изляза и да се напия :D
П.С Апетитът ми за храна( и не само) е огромен..явно скоро ще е ПМС
П.С. Преди малко унищожих 2 кроасана..от най-новите, целите в млечен шоколад, с какаов пълнеж..кроасан не бях яла от година..аз съм един ужасен ужасен човек |-)
Мнението беше редактирано от Stela на 08.02.14 03:41.
Аз сладко по принцип не ям ( с редки изключения) и под сладко разбирай няколко плочки шоколад. Джънкът, пърженото, газираното и почти всички въглехидрати съм ги спряла и въпреки това кантарът се е закотвил на едни кила и няма мърдане. Пия едно кафе за деня с малко мляко.
Имам си един порок и той е бирата - може би в нея трябва да търся разковничето на проблема.
Ако е само бирата, едва ли е проблем ( аз пия по 3 малки уискита в събота.. а и едва ли пиеш по 2 литра всеки ден, така че..)
Според мен е строго индивидуално за всеки- един качва от едно, друг от друго, един слабее от едно, друг- не. Н мен целулитът ми се появи когато наближих 30-те и се тъпчех с вредна храна. Едно разбрах със сигурност- не се слабее с глад, а с балансирана храна.
Спортувай редовно, храни се здравословно, и съм сигурна, че тялото ти ще ти се отблагодари :)
08.02.14
13:02
Не е точно така :) Едно е да пиеш уиски, друго е да пиеш бира. Погледни състава на двете напитки и ще разбереш разликата. Уискито е калорично, но тези калории са празни :) В бирата има въглехидрати и от нея се пълнее особено ако се пие всеки ден. Лично аз бих я спряла или поне свела до минимум.
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 08.02.14 13:03.
казано от Adriana Dacheva на 08.02.14, 13:02:
Не е точно така :) Едно е да пиеш уиски, друго е да пиеш бира. Погледни състава на двете напитки и ще разбереш разликата. Уискито е калорично, но тези калории са празни :) В бирата има въглехидрати и от нея се пълнее особено ако се пие всеки ден по 2-3л. Лично аз бих я спряла или поне свела до минимум.
И фитоестрогени има в бирата. :)
казано от Boby_ на 08.02.14, 13:03:
Не е точно така :) Едно е да пиеш уиски, друго е да пиеш бира. Погледни състава на двете напитки и ще разбереш разликата. Уискито е калорично, но тези калории са празни :) В бирата има въглехидрати и от нея се пълнее особено ако се пие всеки ден по 2-3л. Лично аз бих я спряла или поне свела до минимум.
И фитоестрогени има в бирата. :)
Е силно се съмнявам да пие по 2-3 литра на ден.
Имах предвид, че 1 чаша едва ли ще и е проблем, ако останалата и храна е ок.
А и всички знаем че прекаления светец и Богу... :D
Не е точно така :) Едно е да пиеш уиски, друго е да пиеш бира. Погледни състава на двете напитки и ще разбереш разликата. Уискито е калорично, но тези калории са празни :) В бирата има въглехидрати и от нея се пълнее особено ако се пие всеки ден. Лично аз бих я спряла или поне свела до минимум.
Какво значи празни калории? Калориите в алкохола са 7 за грам, докато във въглехидрата са 4, т.е., няма голяма файда, че в уискито липсват въглехидрати. Вярно, че алкохола има по-висок термичен ефект, но от друга страна, тялото гори алкохола с предимство. Няма храна или напитка, от която да се пълнее, всичко е въпрос на цялостен калориен баланс.
08.02.14
14:16
Празни калории - като го казах имах предвид това, че уискито няма В:М:П,а само стойност за калориите. Иначе си прав, че всичко опира до калориен баланс, но е факт че ако си се храниш нормално, а + това пиеш 2-3 литра бира (която със сигурност повечето хора НЕ калкулират), нещата излизат малко от нормата :) И е възможно точно това НЕ калкулиране да пречи на отслабването. Следователно лично аз бих рязала от бирата, а не от храната.
2-3 литра бира (5-6 големи) всеки ден не знам дали някой пие. Една бутилка ти е 250 ккал. Така че да, ако пиеш по толкова, за да си на дефицит, трябва да спреш да се храниш и да караш само на бира.
Ако някой пие по 5-6 големи всеки ден, определено основният му проблем няма да са калориите...
Днес е събота- ден за разпускане ( довечера), без тренировка ( танци само ). На работа от 13.30 до 22.30ч
Снощи нещо се заиграх (wasntme) и си легнах към 4.00 ч., та днес едва отлепих (nsleep2)
Ставане в 11.00ч.
Храна:
11.30ч 1 банан, 2 филийки хляб ( без брашно) , намазани с авокадо.
13.00ч. кафе с мляко
16.30ч. рибена чорба ( сьомга и бяла риба мисля), кафе с мляко
20.00ч. 100гр. сурови ядки микс
22.30ч. омлет ( 4 яйца) със сирене; хрупкава прясна пиперка и 1/2 краставица ( в последно време трудно намирам пресни зеленчуци, които да нямат вкус на гума)
Като цяло много изтормозен ден. Появи ми се МТ ( странно как в последно време се получава 2 дни след тренировката, а преди още на другия ден..)
П.С Ще има 3 малки и може би цигара.. 8-)
Мнението беше редактирано от Stela на 08.02.14 23:04.
09.02.14
00:05
казано от Петко К на 08.02.14, 13:48:
Какво значи празни калории? Калориите в алкохола са 7 за грам, докато във въглехидрата са 4, т.е., няма голяма файда, че в уискито липсват въглехидрати. Вярно, че алкохола има по-висок термичен ефект, но от друга страна, тялото гори алкохола с предимство. Няма храна или напитка, от която да се пълнее, всичко е въпрос на цялостен калориен баланс.
За наливащи се ежедневно с бира(минимум 2 литра), познавам няколко такива :Д:Д
А относно храните, има такива които нарушават хормоналния баланс, така че индиректно се пълнее от тях.
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 09.02.14 00:13.
казано от Петко К на 08.02.14, 13:48:
Няма храна или напитка, от която да се пълнее, всичко е въпрос на цялостен калориен баланс.
Какво значи “няма храна от която се пълнее”...онзи ден си говорихме за прясното мляко - тя е точно такава храна, такова и е предназначението - да помага на малките телета да стават големи крави. Млякото не е храна, която да служи за възстановяване на изразходени от тялото ресурси, а храна, която изгражда и натрупва такива.