Добавям следобедните активности:
- Колело - около 5 км
- Плуване:
- 4 дължини загрявка (гръб)
- 4 дължини кроул крака (с дъска)
- 4 дължини кроул координация ръце (с дъска)
- 2 дължини кроул координация ръце (без дъска)
- 2 дължини гръб (само крака)
- 4 дължини гръб (с ръце)
Пак си изплувах 1 км :) Днес беше супер тренировката - пуснаха ме първа серия в 8-ми коридор с едно хлапе, което едвам настигах, ама хич не се дадох :D Успях и с кроула наляво да не се удавя, дори цялата дължина си изплувах и съм много щастлива (rock) Накрая, отивайки към душовете, един спасител ме похвали как се справям :) Ама той беше първият път, когато се появих на басейна и като ме видя как започвам да плувам, ме прати при треньорката (giggle).
Днес в новия офис ни събраха сутрешно със закуски :) - банички със сирене, кифлички с мармалад, боза, айрян, купа с ябълки и банани... Вече щяло да е традиция понеделник да имаме закуска :) - стана ми смешно, защото на децата в училище им дават безплатни закуски от МОН - та и ние, като тях - с банички с боза (giggle)
Вечерта се събрахме в съседите уж на чаша домашно вино, пък аз пак си пих биричка. Изиграхме две игри на белот - този път семейно и с половинката се сдрънкахме само веднъж (да не повярваш) :D От две игри и двете бяха наши (rock).
Храната завърши с овчарска салата, биволски суджук, варено яйце, мариновани тиквички, шепа фъстъци и порядъчно количество бира.
Дано не вали утре, че не знам с какво ще стигна до офиса... и в какъв вид :D
21.04.15
06:21
казано от Zozo на 21.04.15, 00:03:
Изиграхме две игри на белот - този път семейно и с половинката се сдрънкахме само веднъж (да не повярваш) :D От две игри и двете бяха наши (rock).
Ex, върна ме в студентските години! :)
Хич не им разбирах на картите и не можех да ги следя, ама ми вървяха “като на бясно куче тоягите”, дет се вика! :D
Правило номер едно което никога не нарушавам ... не играй със съпругата в един отбор! Един единствен път се се случвало, после един ден не си говорихме!
казано от MartiG на 21.04.15, 10:28:
Правило номер едно което никога не нарушавам ... не играй със съпругата в един отбор! Един единствен път се се случвало, после един ден не си говорихме!
Избягваме като цяло, че и двамата се ядосваме, но не сме стигали дотам да не си говорим :)
Сутринта бях в голяма дилема дали да ходя с колелото, че всичко беше мокро и кално, ама на кого му пука :D Облякох се добре и тръгнах. Хич и не сбърках, защото следобяд беше чудно време за колело :) Навъртях около 10-тина км. Нямам други активности за деня.
Храната:
- кафе с мляко
- ябълка
- супа от лапад с киселец (застроена); пиле с кисело зеле; тиквени семки; едно веганско барче с чия и кокос
вечерята ще я дописвам, че сега съм си отворила биричка (beer)
Цял ден съм умряла от глад и само се чудя какво не-особено калорично да си похапна.. Това плуване направо ми взима здравенцето за храна :D
В офиса нищо особено, освен че се размотавах цял ден с разни дребни задачки и едвам изчаках културно да стане 16 часа и да си бия камшика :)
За утре все още нямам кой знае какви задачи за вършене, та се чудя дали изобщо да се разкарвам, ама ще го измисля до сутринта.
Ей, моля ви, дайте идея какво да хапвам преди тренировката по плуване - обикновено обядвам към 12-12:30, а плувам към 17-18 часа, а към 16 съм гладна. Хапвах по един банан, ама все едно нищо не съм изяла, а не смея нищо по-стабилно, за да не ми е тежко във водата. И как да се преборя с неустоимия глад на другия ден (devil)
казано от Zozo на 21.04.15, 19:00:
Ей, моля ви, дайте идея какво да хапвам преди тренировката по плуване - обикновено обядвам към 12-12:30, а плувам към 17-18 часа, а към 16 съм гладна. Хапвах по един банан, ама все едно нищо не съм изяла, а не смея нищо по-стабилно, за да не ми е тежко във водата.
Може да хапваш нещо богато на мазнини 2-3 часа преди тренировката, но не в големи количества. Например 2-3 лъжици тахан. Аз по едно време си правех разни сурови бонбони от фъстъчено масло и ядки и изяждах 1-2 горе-долу толкова време преди трен.
казано от Роси на 21.04.15, 19:08:
казано от Zozo на 21.04.15, 19:00:
Ей, моля ви, дайте идея какво да хапвам преди тренировката по плуване - обикновено обядвам към 12-12:30, а плувам към 17-18 часа, а към 16 съм гладна. Хапвах по един банан, ама все едно нищо не съм изяла, а не смея нищо по-стабилно, за да не ми е тежко във водата.
Може да хапваш нещо богато на мазнини 2-3 часа преди тренировката, но не в големи количества. Например 2-3 лъжици тахан. Аз по едно време си правех разни сурови бонбони от фъстъчено масло и ядки и изяждах 1-2 горе-долу толкова време преди трен.
Роси, звучи доста добре, само че... аз не ям тахан. Един буркан се подмяташе в хладилника сигурно месец и бях на път да го изхвърля (не ме линчувайте, моля :), ама Боби си го доизяде. Опитвам тиквени семки да ям преди трен, че са по-малко калорични, ама и това не ме храни. Може би трябва повечко на обяд да хапвам и някой въглен, че все ги избягвам пустите. С такъв зор свалих 7 кила, че сега се пазя от всякакви въглехидрати, бобови и т.н. да не ги кача обратно ....
Е няма как да е без калории и да ти дава енергия ;) Щом не обичаш тахан, може пък нещо с кокосово масло. Аз също не съм фен на тахана. Ям го, но не ми е супер любим - по 1 лъжица на седмица, например :D
22.04.15
09:03
Съдейки по себе си, поне час и половина да има между храненето и плуването, макар да е индивидуално.
На мен ми се случва да плувам 2.5 - 3 часа след ядене и като привърша с тренировката мислите ми са само в кутията храна... :)
Ако бях на твое място, може би бих направила някакво супер хранително смути - да има и белтъчини, и фибри, и мазнини и все пак да се усвои по-лесно и да не тежи толкова.
Или пък малко сурови ядки. Сигурно ще ти се наложи да експериментираш няколко пъти, за да видиш как се чувстваш при различни варианти. :)
Браво за напредъка! Не се и съмнявах:)
Хапни 2 часа преди плуване предварително направена палачинка от яйце,малък банан,2 супени лъжици овесени трици(НЕ фини),а за след плуването нещо ,което успокоява усещането за глад са едни 30гр стафиди.
Също едни бисквити направени само от банан и трици са чудни за преди тренировка...
Мнението беше редактирано от nervak на 22.04.15 10:12.
Рони, nervak, много, много благодаря за идеите :) Задължително ще пробвам с палачинка и/ или смути.
Вчера направо ометох хладилника :( И то това беше ден след плуването.... като съответно кантарът днес хич не беше благосклонен (headbang)
Още вчера търсих една статия, на която попаднах и която е свързана с разхода на калории при плуване и храненето :), особено частта “Плуването и другите спортове”
Според проучване на престижно американско списание липсата на режим на хранене и практикуването на плуване не са добра комбинация за сваляне на излишни килограми. Проведени са три тренировъчни програми за три месеца. Всяка програма започва с 10 минути спортуване на ден, като с всяка седмица този брой минути се покачва с пет.
Изследваните лица, които са практикували бързо ходене като основна тренировка, са свалили средно по 7,7 кг по време на тримесечното проучване.
Изследваните лица, които са практикували колоездене, са загубили около 8 кг от тяхната телесна маса.
За разлика от тях изследваните лица, трениращи предимно плуване, са качили около 1 кг за тези три месеца.
Имайки предвид почти еднаквото количество калории, които се губят и при трите тренировъчни програми, следва да заключим, че плуването в студена вода стимулира апетита и повишава приема на калории.” (източникът е zdravbadi com)
Мисля, че изцяло започва да се отнася за мен, с този глад, който ме гони (giggle)
Днес реших да оставя колелото вкъщи и дойдох пеша до офиса.
3,8 км за 35:24 Намерих много приятни пешеходни местенца, през които и с колелото ще мога да минавам. Минах и през сградите на БАН - и там зеленинка. Направо се заредих с енергия от сутринта.
Шефът ми даде нов проект, а аз го приключих за 2 часа - много съм доволна (sun)
Храната:
- кафе с мляко
- 2 кивита
- крем супа от гъби; 2 домата; паеля с пиле; люти чушки
за вечеря не съм измислила още - само извадих от фризера 3 парчета сьомга да се размразяват
Хубав и усмихнат ден (sun)
Nervak, днес направих една палачинка по твоята рецепта :) Удвоих дозата с идеята да яде малката щерка и ако не и хареса, да остане и за мен, ама не би (giggle). Едва последна хапчица ми остави :) много вкусна стана.
Така и така сметнах калориите, та ето ги:
кал. 148; протеин - 6.52; въглехидрат - 17.89; мазнини - 6.05
а самото съдържание на палачинката:
2 яйца, 166 гр. банан (един голям), 23 гр. овесени ядки (3 с. л. пълни), 6 гр. масло
Хубав и слънчев ден (sun)
П.С. Калориите са за 100 гр. от палачинката, че с това съдържание тя излиза 292 гр.
Мнението беше редактирано от Zozo на 27.04.15 09:38.
Ето едни бързи бисквити:
два банана и овесени трици.
Бананите се намачкват и се добавят трици докато стане идея по-рядко от тесто.
Оформят се на хартия за печене с лъжица или пош и се пекът до леко зачервяване...15-20 на 180гр.
При моята баракуда много помагат като зареждане 2 часа преди втора тренировка.
Днес гледам всички колеги закусват и се сещам, че всеки понеделник имаме поредната порция закуски в офиса - отново банички и някакви сладки кремки. Този път нямаше и един плод :( Направо съм разочарована от ръководството - бива ли седящи по 8 часа на ден хора да ги тъпчеш с такива закуски! Единственото “по-полезно” нещо е 3 бутилки айрян. Нямам думи направо (devil)
27.04.
Бързо ходене пеша - на 2 тура по 3.4 км. Намерих нови пътечки през Мусагеница и малко съкратих разстоянието :)
Вечерта - плуване:
- 2 дължини загрявка
- 4 дължини крака делфин (с дъска)
- 2 дължини крака кроул (с дъска)
- 2 дължини крака гръб
- 4 дължини кроул (без дъска) с редуване на лява и дясна страна на дишане
- 2 дължини гръб ръце координация
- 2 дължини гръб
Много добре мина тренировката с изключение на делфина, където имах чувство, че изпих басейна (giggle). Последните две дължини гръб ги изплувах по собствено желание, че тренерът пусна децата да играят :)
Храната:
- кафе с мляко
- 2 кивита
- порция телешко месо със зелен фасул (яхния); салата гуакамоле с допълнително добавен див чесън (обичам зеленища :)
- банан; 1/2 веган бар (чиа с кокос) - 2 часа преди тренировка
- шепа стафиди (след плуване)
- свински дроб на скара, 1 печен кренвирш с малко кашкавал, салата зеле с моркови
Хич и не бях яла кренвирш сигурно от 2 години, ама снощи след плуването кой кога да готви, та за малката взехме - уж на Тандем и си бяха вкусни.
За днес сме извадили конска кайма да се размразява, че да няма подобни изпълнения ;)
Днес сутринта една бърза тренировка:
3 кръга от:
15 суинга до вертикала с 10 кг
10 бърпита
3 супер серии:
20 сгъвания за бицепс с по 5 кг (на ръка)
10 трицепсови разгъвания с по 5 кг (на ръка)
Целият комплекс за около 20 минути.
Бързо ходене пеша 3,4 км + 2 км - средна скорост 6,40 км/ч.
Прилично се натоварих - бърпитата доста ме измориха, защото правя за първи път и бяха и с почивка между отделните, ама така ми дойде музата сутрешно :D
В офиса хич не беше натоварено, освен регулярните ми искания по бразилските проекти - едвам ги издържам вече (devil). Вечерта бях на родителска среща на малката щерка - само още месец остава да завърши първи клас :) Лошото е, че май когато им дават дипломите, ние няма да сме си тук - планирахме една 5-дневна екскурзия в края на май... ама каката ще ходи :D
Храната:
- кафе с мляко преди тренировката
- резен диня
- телешко със зелен фасул, салата краставици, 3-4 крекера
- вечерята (пече се) :) - пица от конска+телешка кайма с дом. сос и кисели краставички, зелена салата, подправени с 2-3 бири (beer)
Хайде наздраве и хубава вечер ;)
29.04.
Днес реших да бачкам от нас, затова си измислих маршрут за ходене :) скромно - 4 км бърз ход.
Вечерта - плуване:
- 4 дължини загрявка
4 дължини крака делфин
4 дължини крака кроул (с дъска)
2 дължини крака гръб
2 дължини коотдинация ръце кроул (без дъска)
6 дължини гръб с ръце
Много добре мина всичк. Зозо е доволна :)
Храната:
- резен диня
- 200 гр. пица с конска и телешка кайма
- говежда пастърма, филийка многозърнест хляб с пастет (патешки със смокини)
- пилешки дробчета на тиган, домати, шепа стафиди
01.05.
Двигателна активност - само около 1 км пеша. Ходихме на “Джони спорт” - запознах се с нови хора, срещнах познати вече съфорумници - изкарах един чудесен ден (sun). Малката щерка се залепи за Ники и за Дамянеца (бебока на Иглика) - голям помощник в смяната на памперси (giggle).
На обяд хапнахме в едно много приятно “кръчме” в градинката - страхотна кухня и съвсем прилични цени. Ето как изглежда едно от ястията им - Спанак по Милански
Вечерта пак се събрахме там с Херцог Трън, Рони, Мая, Бойко, Nickie и както цял ден не бях пила бира, така отскочих с 5 :D
Храната:
- кафе с мляко
- резен диня
- агнешка курбан чорба, спанак по Милански, едно свинско ребърце на скара
- Петербургска салата - риба тон, нарязани ролца от раци, настърган морков, магданоз, лимон
- бира
02.05.
Днес малко свобода - малката щерка я взеха на вилата, а голямата си би дузпата с приятели навън :) Имахме 2 ангажимента с Боби днес и решихме да ги съчетаем и с колело - маршрутът беше: “Дървеница” - Орлов мост - стадион Васил Левски - Дървеница - общо 14,300 км. Единствено баирът на Драган Цанков на връщане беше малко натоварващ, ама си го изкатерих без да спирам :)
Храната:
- кафе с мляко
- ябълка
- телешко варено (стана разкошно с един голям кокал в бульона, мммм :) ), салата гуакамоле (модифицирана и с краставица, с много пресен лук, чесън, магданоз, копър), пилешки дробчета
- за вечеря пека един патладжан на скарата
Хубав и усмихнат ден (sun)
Мнението беше редактирано от Zozo на 02.05.15 14:35.
Привет :)
Цяла седмица зарязах всякакви активности, освен малко ходене пеша. Оперирахме на баща ми катаракт на окото и няколко дена се грижихме за него в къщи. Слава богу, всичко е наред и вчера си го закарах у тях. Има още известно време да си капе капки, но вижда добре, чувства се добре и се справя чудесно (sun). Една седмица си беше направо лудница в къщи, но днес събрах багажа в раница и вечерта се замъкнах до залата :)
Тренировка:
1 кръг:
- 10 кофички на пейка
- 10 хип тръст с 5 кг
- 10 хиперекстензии с 5 кг
- 20 коремни преси с издърпване с 5 кг
3 серии клек - 2х10х20 кг; 1х10х30 кг
3 серии лежанка - 1х10х20кг; 2х10х30 кг
3 серии плие в дефицит - 3х10х16кг (пудовка)
3 серии скрипец раменен хват - 3х10х30кг
2 суперсерии - бицепс (2х7кг на ръка) + трицепс на скрипец (2х10х20кг)
Много прилична тренировка. Въобще не се изморих, но утре ще си покаже (giggle). Клекът както винаги си ми тежеше, но на лежанката не ги усетих въобще 30-те кила, та затова си направих 10 повторения.
Хареса ми да се завърна в залата, купих си и карта, пък да видим... все пак прекъснах 5 месеца.
Движението за деня - 2х3,6 км бързо ходене. Взех си и дъждобран сутринта, но не ми се наложи да го ползвам.
Храната:
- кафе с мляко
- 100 гр. ягоди
- купичка супа от коприва с кисело мляко; 100 гр. агнешко печено + салата зеле с моркови
- 200 гр. свински дроб на скара + салата зеле с моркови
- бира
Днес излезнаха резултатите на малката щерка от Националното състезание на “Сдружение на българските начални учители” - това е II кръг, на който се допускат деца, които са едновременно с максимален брой точки на състезанията по математика и български език и тя отново е с максимален брой точки (party). По този повод излезнахме да се почерпим - заслужи си го малката маймуна (sun)
11.05.15
21:45
Онзи ден се чудих къде се запиля.. :)
Браво на малката! Страхотна е. :)
Както и подозирах за смотаните ми краци - имам страшна мускулна треска от едни нищо и никакви 30 кила, а на гърдите, на ръцете и гърба абсолютно нищо ми няма - все едно не съм тренирала. Направо съм в потрес и се чудя какво да пия, за да не съм с такива мускулни трески. (headbang)
Храната:
- кафе с мляко
- 160 гр. руло Стефани от телешка кайма, 3 филийки ръжен хляб, салата домати с краставици, 40 гр. кашкавал
- за вечеря не съм измислила още
Днес наруших всякакви режими, ама като видях кашкавала в хладилника и така ми се дояде.... :) Човек пък може от време-на време да хапва разни нещица (giggle)
Сутринта едвам отлепих и останах да работя от нас. Преди малко приключих една двудневна борба по един проект и сега малко почивам. Излиза ми се на разходка, ама едвам вървя... мрън....
Някой, ако знае лек против МТ, ще съм благодарна да сподели.
Привет-привет :)
Движение - 2 км пеша бързо ходене до залата.
Вчера започнах по програмата - MAX-OT.
Първа тренировка - гърди и трицепс
Загрявка: лежанка 2х10х20 кг
Работни серии:
Лежанка - 1х8х35 кг, 2х7х37,5 кг
Избутване на дъмбели полулег - 1х10х9 кг, 2х8х12 кг (на ръка)
Кофички на машина - 3х10х33 кг
Скрипец за трицепс - 2х8х30 кг
Френско с дъмбели - 2х8х5 кг (на ръка)
между сериите - хиперекстензии - 3х10х10кг
Доволна съм като цяло, въпреки че на скрипеца можех и с повече кила, ама постепенно ще си наглася тежестите, че целта е да правя по 6-8 повторения в серия. Френското малко ми куца и е с малко килограми, но рядко съм го правила и малко не ми в час координацията. Добрата новина е, че днес нямам мускулна треска :D, само леко напрежение в горната част на гърдите.
Тренирахме с Nickie и малката щерка като чу, че ще сме заедно, без колебание скочи да идва и тя в залата (giggle). Докато се обърна и беше на хиперекстензиите, опитваща се с 10 кг диск! Много силно това дете (giggle)
Храната:
- супа от коприва, гювеч по мандражийски (задушени зеленчуци - грах, моркови, лук, зелен фасул, разбъркани със сирене и запечени на фурна в йенски съд с малко домати и 2 картофа)
- сьомга на тиган, салата домати с краставици, кьопоолу, зелена салата, бира
Вечерта бяхме на гости на кумците ни и си изкарахме чудесно :) Детенцето им е на възрастта на Кати и цяла вечер не разбрахме, че има деца - порастват си вече и те са човечета :)
Днес мислехме да ходим на пикник на поляната в градинката на Студ. град, ама времето нещо се мръщи :( та не знам какво ще измислим за занимавка за малкото. Не че не ме чакат 2-3 гардероба за смяна на дрехите (giggle)
Мнението беше редактирано от Zozo на 17.05.15 08:47.
казано от Zozo на 17.05.15, 08:46:
Докато се обърна и беше на хиперекстензиите, опитваща се с 10 кг диск! Много силно това дете (giggle)
Ти ако знаеш колко други такива начинания имаше, докато не гледаш... (giggle) Всичко иска да опита - и то с моите килограми, даже ми се смее, че са леки. (tmi)
Вчера си ударих коляното и цял ден куцах, дори до офиса ходих с колата. Ама си купих конското мазило :D и вечерта реших, че може и да куцам, ама във водата няма да имам проблем.
Тренировка: плуване
- 6 дължини загрявка
- 4 дължини крака кроул (с дъска)
- 4 дължини крака делфин (с дъска)
- 4 дължини координация ръце кроул (с дъска)
- 4 дължини координация ръце кроул (без дъска)
Ей, две седмици не бях влизала в басейна, пък и предишната вечер бях с едни приятелки до късно... та хич нямах въздух. Ама като ме сложи тренерът първа серия и не ми остави избор, освен да плувам :) След всяка дължина си виках - “Ей, сега ще кажа, че не ми е добре и да спра”, ама пусто сърце не ми даде, та геройски си изплувах всичко 8-)
Храната:
- кафе с мляко
- резен диня
- 100 гр. ягоди
- супа от коприва, 30 гр. пушена сьомга, омлет от 3 яйца, салата зеле с моркови, 1 домат
- 30 гр. оризовки (1 час преди плуване)
- 100 гр. веяна скумрия, 2 варени яйца, салата зеле с моркови
- блокче черен шоколад (6 гр.)
Хубав и слънчев ден (sun)
Тренировка днес:
Загрявка: 2 серии на скрипец раменен надхват х 25 кг
Работни серии:
Скрипец раменен надхват - 3х35 кг
Гребане с дъмбел от земя - 3х7х18 кг
Мъртва тяга (класическа) - 4х60кг, 5х60 кг
Скотово сгъване с крив лост - 5х18кг, 6х18 кг
“Чукчета” - 2х8х7 кг (на ръка)
между сериите - 3х60 сек планк, 3х20 коремни преси долна част, 2х15 коремни преси с издигане на ръцете с 5 кг
Тръгнах на 70 кг мъртва тяга, ама се отказах набързо... Но и 5-тички с 60 кила пак не е зле, като се има предвид, че не съм правила 5 месеца. Спретната тренировка. Закарахме малката щерка на плуване и тя ми вика - “Влизай и ти”, а аз душа нямах, та ще оставя плуването за петък :)
В работата спокоен ден с малко натоварване. Нищо особено.
Храната:
- нектарини с кисело мляко
- череши
- пиле с пресни картофи на фурна, зелена салата с яйце
- 2 варени яйца, зелена салата, 50 гр. веяна скумрия
- тиквени семки
Ето и малко снимки :)
20.05.15
19:49
Ама много си хубава! :)
Гледай си ръките бе човек, баси!!! Браво!
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 20.05.15 19:50.
Еееееей, как съм пропуснала днеска деня за фотосесии в залата! |-) Още повече ме е яд! :D
20.05.15
19:59
Зозо, бицАГИте на живо са по-големи - да знаеш! :D
Привет, привет (sun)
Загубих се малко из покрайнините на Рим, но се завърнах :)
Вчера тренировка - крака :x
Загрявка: 1х20 СТ, 1х10х20 кг
Работни серии:
- клек - 3х8х30 кг
- напади - 3х8х7 кг (в ръка)
- тяга с прави крака - 2х8х40 кг
- бедрени екстензии - 2х8х25кг
- раменна преса с лост - 1х5х20 кг; 1х6;20 кг
- разтваряне на дъмбел в страни - 2х8х4 кг
- прасец на калф машина - 1х40х10кг; 2х30х25кг
Положението с краката по време на тренировката беше супер :) Днес, обаче, е съвсем различна картинката, но това е положението - ще си го търпя...
В Рим изкарахме страхотно - няма такъв друг град за екскурзия, разглеждане, но не и за живеене - голяма лудница - изключително много хора навсякъде ... бррр... Може би трябва да се ходи зимата (giggle) или в най-големите горещини.
Имахме голям проблем с намирането на магазин за детски дрехи - едва в последния момент успях да зърна на една витрина и се оказа, че е голям (двуетажен) магазин за много стоки.
Два дена в офиса е пълна лудница (headbang). Отново преподписваме договори с “нова” фирма, надявам се последна. Проектите си вървят и едва сега успях да седна да напиша 2-3 реда.
Много, много усмивки и целувки на всички :*
30.05.2015
Гърди и трицепс
Загрявка: лежанка 2х10х20 кг
Работни серии:
Лежанка - 3х8х35 кг
Избутване на дъмбели полулег - 3х8х12 кг (на ръка)
Кофички на машина - 3х10х33 кг
Скрипец за трицепс - 2х8х35 кг
Френско с дъмбели - 2х8х5 кг (на ръка)
между сериите - коремни преси за долна и горна част - по 3 серии
Всичко ми тежеше страхотно :( Вместо да приключа за 40-45 минути тренировката, се размотавах ... Има и такива дни. След тренировката Ани (съпругата на Тони от Лъкито) ме гримира (inlove).
Вечерта имахме среща на випуска :) Уж да се съберем повече, ама не - от 300 човека випуск бяхме 10-тина :D Резервацията ни беше в О!Шипка. Отдавна не бяхме излизали на вечеря по центъра и направо се чувствах като турист, докато се ориентираме откъде се излиза на Софийския университет от метрото :), но се оправихме де.
Купонът продължи в Камино, ама Боби си тръгна в момента, в който се запалиха цигари вътре. Аз си подивях още малко :)
Ето ме на снимка с грим :) Гледайте сега, че кой знае кога ще е другият път (giggle)
Мнението беше редактирано от Zozo на 31.05.15 18:49.
Честит празник на всички деца - и малки, и големи (F)
Днес активности няма, освен ходене пеша около 3 км.
В офиса беше голям гърч, че ми забавиха и два проекта, та голямо бързане, но успях да влезна във времето (whew). После тичане да прибера малката щерка от у-ще, урок по китара и после - концерт.
Концертът беше в читалището ни. Свириха и двете щерки - едната на пиано, другата - на китара. И двете се справиха добре, въпреки че свирят отскоро :)
След концерта седнахме да се почерпим в едно квартално заведение със съседите. Само половинката липсваше, че е командировка. На паркинга така бяха спрели до и зад мен, че излезнах със 100 маневри и за малко да подпра едното БМВ..., ама единият беше спрял като “5 пари в празна кесия” и то по диагонал. После жените били лоши шофьори!
Малкият дзвер все повече заприличва по поведение на кака си и започва да ме плаши... Колко ли ще издържа ..... Тоя пубертет направо ми взима здравенцето.
Утре сутрин ще бързам да карам голямата на автобуса, че заминава на зелено у-ще, после малката на у-ще и накрая трябва да се докопам до офиса...
Хайде по-здрави (beer)
казано от Zozo на 01.06.15, 22:43:
Малкият дзвер все повече заприличва по поведение на кака си и започва да ме плаши... Колко ли ще издържа ..... Тоя пубертет направо ми взима здравенцето.
Хаа има и по-цветни варианти...ние пък вчера ходихме до Пирогов да махат поредния гипс на малката...:D ,която изобщо не прилича на голямата.Ама пак празник де...добре е зараснал пръста...
казано от nervak на 02.06.15, 09:43:
казано от Zozo на 01.06.15, 22:43:
Хаа има и по-цветни варианти...ние пък вчера ходихме до Пирогов да махат поредния гипс на малката...:D ,която изобщо не прилича на голямата.Ама пак празник де...добре е зараснал пръста...
Пирогов ни познава и с двете, особено с каката (giggle). Спомням си веднъж, прибирайки се от работа, Боби се прибираше от Пирогов и то защото щерката има тръни в дупето и толкова се е въртяла на фотьойла, че забила брадичка в пода (headbang)
Няма по-крив ден от днес (envy). На която и врата да почукаш, не се отваря :( Добре че си имам лабрадор, който ме обича безпрекусловно (inlove)
03.06.
Тренировка вчера:
Загрявка: 2 серии на скрипец раменен надхват х 25 кг
Работни серии:
Скрипец раменен надхват - 3х8х35 кг
Гребане с дъмбел от земя - 3х9х18 кг
Мъртва тяга (класическа) - 6х60кг, 5х60 кг
Скотово сгъване с крив лост - 2х9х18кг
“Чукчета” - 1х8х7 кг; 1х15х5 кг (на ръка)
Сутринта се успах и бачках от нас, ама следобяд се размърдах до залата :) Много добра тренировка се получи - почти на всички упражнения увеличих бройката. Засега мисля да съм с тези килограми. Чувствам се добре, имам и лека мускулна треска на гърба - супер :D
Храната:
- кафе с мляко
- череши
- таратор, кюфтета на тиган (конска + телешка кайма), домати
- тетевенска саламура (рибена чорба), салата зеле с моркови, тиквички с ориз на фурна
Вчера за първи път пуснахме малката щерка да играе в градинката самичка :) Направо ще се родя (whew) Прибра си се навреме и без инциденти (giggle). И този човек порасна (sun).
Слънчев и усмихнат ден от мен (sun)
04.06.15
21:50
казано от Zozo на 04.06.15, 11:13:
03.06.
Вчера за първи път пуснахме малката щерка да играе в градинката самичка :) Направо ще се родя (whew) Прибра си се навреме и без инциденти (giggle). И този човек порасна (sun).
Оооо, помня този момент със синковеца, че ми беше бактисало да играя на футбол и народна топка по площадките в квартала! :D
Ритам топката и “нареждам” на ум: “Това дете татко няма ли си?!?” :D
Нашият татко не можеш го остърга от къщи. С триста зора и големи уговорки излизаме. Той може да си докара природата в къщи :D
Така че в 90% от случаите съм висяла и с двете деца. Голямата пък си спомням, че я учех как да скача на ластик (giggle). Малката сега пак е навън и ме кара аз да и търся приятелчетата, с които да играе .... ама ще се научи, че трябва самичка да се оправя, а не все мама :)
07.06.
Tренировка - крака
Загрявка: 1х20 СТ, 1х10х20 кг
Работни серии:
- клек - 3х8х30 кг
- напади - 3х8х7 кг (в ръка)
- тяга с прави крака - 2х10х40 кг
- бедрени екстензии - 2х8х25,5кг
- раменна преса с лост - 2х6х20 кг
- разтваряне на дъмбел в страни - 2х8х4 кг
- прасец на калф машина - 3х30х25кг
- коремни преси с изнасяне на 5 кг над глава
Въпреки че не бях тренирала крака около седмица, положението с мускулната треска не е много зле :) Вчера малко куцуках, но днес вече всичко е на 6 ;) Единствено нещо ми се обажда лявото рамо, което така и не разбрах къде го прецаках, защото до скоро ме наболваше дясното само (shake)
Днес бях на зъбар да си оправя един шиечен кариес и си останах у нас да работя. По обяд слезнахме с голямата щерка до центъра, че имах задачки за вършене и минах през “Женския пазар” - направо съм впечатлена - всичко е подредено, чисто. Не бях ходила в тази част на София от 5-6 години (а може и повече). Измерих всичко, което бяхме купили на кухненската везна и се оказа, че не са излъгали в грамажа. Единствено има 2-3 кайсии в по-лошо състояние (но все пак цената им беше 2 лв., а не 7-8) и 1 градински домат, но се преживява на фона на цените дори и във веригите магазини. Определено останах приятно изненадана.
Че няма да замъкна половинката дотам - няма (giggle), ама се замислям дали да не отскачам от време на време (sun)
09.06.15
15:08
казано от Zozo на 09.06.15, 14:36:
...... минах през “Женския пазар” - направо съм впечатлена - всичко е подредено, чисто.
Наистина няма нищо общо с ориенталския боклучарник от преди. И на мен ми харесва, въпреки една идея по-стерилния вид на пазара. Между другото там има и фирмен магазин на ЕлБи - като се тръгне пеша в посока Лъвов мост отдясно, преди църквата. За по-точен адрес трябва да погледнеш сайта на фирмата. Много им е хубаво овчето кисело мляко, кравето също. Смятам да им пробвам и сирената. Исках да си взема и закваска за хляб, но не бяха доставили.