18.06.15
14:30
Винаги започвам с разгъване на машина, за да загрея краката и честно казано така се чувствам най-добре. А клекът ми отиде чак почти накрая, защото двама идиоти клякаха цял ден и сигурно 20 минути беше заето ......... По план трябваше да е веднага след разгъването :(
П.С. И понеже си отворих нова страница в дневника, си пожелавам да съм все толкова готина :D Още по-яка и здрава, по-малко контузии, че нещо последният месец не ми върви
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 18.06.15 14:31.
18.06.15
14:35
Почти бях сигурен, че причината е чисто организационна. При мен също се случва... не ме кефи като стратегия, защото на ходещите напади ми омекват коленцата, ако ги оставя за десерт. Понякога няма начин. Напоследък започнах да се препарирам с български клек и... комбинации от клякане и скачане със собствено тегло. :)
казано от Графиня фон Дачева на 18.06.15, 14:30:
двама идиоти клякаха цял ден и сигурно 20 минути беше заето .........
Сега тука има някаква безмислица. Цял ден не са 20 минути и 20 минути за клякане нищо не е. Не може така :D Хем искате мъжете да имат здрави крака, хем да не клякат (grin)
си пожелавам да съм все толкова готина :D Още по-яка и здрава, по-малко контузии, че нещо последният месец не ми върви
Успех :P
18.06.15
15:15
казано от aleks на 18.06.15, 14:47:
двама идиоти клякаха цял ден и сигурно 20 минути беше заето .........
Сега тука има някаква безмислица. Цял ден не са 20 минути и 20 минути за клякане нищо не е. Не може така :D Хем искате мъжете да имат здрави крака, хем да не клякат (grin)
си пожелавам да съм все толкова готина :D Още по-яка и здрава, по-малко контузии, че нещо последният месец не ми върви
Успех :P
Алекс, клякаха с моите килограми и клякаха в не повече от 10 повторения. С този успех ще направят краката на Фики. Аз моите серии си ги направих за 5 минути. А те по-скоро се въртяха около лоста.. и ми ПРЕЧЕХА :@
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 18.06.15 15:16.
Аз често клякам по 30 минути, т.е., през това време е заета стойката. А понякога правя военна+клек и отивам на 40-50 мин. :D
Ако на някой му е зор, ще дойде и ще ме помоли да се редуваме ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 18.06.15 15:47.
18.06.15
16:11
казано от Петко К на 18.06.15, 15:47:
Аз често клякам по 30 минути, т.е., през това време е заета стойката. А понякога правя военна+клек и отивам на 40-50 мин. :D
Ако на някой му е зор, ще дойде и ще ме помоли да се редуваме ;)
Но не клякаш с 40кг нали? И не - те не бяха склонни да се редуваме, казаха, че “свършват след малко”. Аз също никога не съм имала нещо против да се редувам с някого:) Нямаше изобщо да го правя въпрос, ако беше така...
40, 40 трябва да се започне отнякъде ;)
Задала си неправилно въпроса - не се пита “Момчета свършвате ли скоро” или “Момчета колко серии още имате”, а “Момчета ще клякаме заедно” или “И аз ще клякам с вас” задава се въпрос, на който не е нужен отговор. Преди като посещавах нормална фитнес зала с добро отношение към трениращите почти никога не съм имал подобни проблеми, дори и в натоварените часове, но понякога се срещат и някакви странни типове.
казано от Витан на 18.06.15, 18:20:
...
И ти си прав, но като е жена е различно :D И аз мисля за съвсем естествено първо да видиш какво точно се прави на дадения уред и тогава да се правиш на учтив. В залата където тренирам едно момче като се засечем всеки път ме пита колко серии имам на подиума, а аз примерно или не съм започнал още дори или съм на 70 и ще качвам до 190, няма смисъл въобще да пита, защото няма да свърша скоро.
Мнението беше редактирано от aleks на 18.06.15 18:36.
18.06.15
18:01
Добре, ще пробвам така следващият път, да видим :)
казано от aleks на 18.06.15, 16:53:
“Момчета ще клякаме заедно” или “И аз ще клякам с вас” задава се въпрос, на който не е нужен отговор.
При такъв опит да ме изправят пред свършен факт, ще клякат с мен, ама като свърша. Никъде няма времево ограничение за ползване на даден уред, нито пък задължение за споделяне. Т.е. може да си пич и да споделиш стойката, но не си задължен. Лично за себе си си спомням няколко тренировъчни цикли, през които няма как да споделя стойката по време на 30-те минути, през които правя непрекъснато с нея. Затова учтивостта е задължителна част и отправена във въпросителна форма ;)
19.06.15
12:48
Тренировката днеска - опит за горна част
1) гребане на машина - 15х40, 15х50, 10х60, 10х60, 10х60
2) мечка - 12х40кг, 12х40кг, 12х40кг, 12х40кг
3) екстензии - 4 серии по 12
4) хоризонтална лежанка с дъмбели 5 кг :( - 4 серии по 20 реп-а, щот е мноУ лекУ
5) наклонена лежанка с 5кг дъмбелченца - 4 серии по 15
бицепс, трицепс в СС:
1) трицепс на скрипепц с една странна ръкохватка - 15х23кг, 10х27кг, 10х27кг, 10х27кг
+
2) сгъване за бицепс с крив лост от стоеж - 12х15кг, 12х15кг, 12х15кг, 12х15кг
3) сгъване за бицепс с дъмбели 5 кг - 4 серии по 10
+
4) френско с дъмбел 5 кг (с всяка ръка отделно) 4 серии по 12
После 30 минути скачах на въже, единственото кардио, което ми е забавно и интересно (все още). От вчера имам лека мускулна треска на прасците, но подозирам, че утре ще бъде тежка мускулна треска на целите крака :D
Наблюдения: Все още не ми е напълно стабилна китката.. дори си ме наболяваше малко, особено при някои движения, като френското, затова внимавам с килограмите, пак е по-добре от нищо - миналата седмица тренирах само долна част, а тази поне тренирам и горна. Трябва да се пазя повече, а съм доста безрасъдна. Например- утре ще ходя на Survivor mode и искрено се надявам да не се доутрепа там...
П.С. започвам да си харесвам краката малко по малко :)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 19.06.15 12:49.
20.06.15
17:21
Трасето на тоя survivor mode беше супер смешно откъм трудност... дори аз със сакатата си ръка минах през всичко :Х Добре, че сме ние да си правим кефа- този път се бяхме направили на пирати и спечелихме наградата за най-атрактивен отбор :)
27.06.15
19:27
Нас от кал не ни е страх :D Отчитам като гениален ход идеята ми да бъда с перука, така че хем да съм ефектна, хем да си запазя косицата непокътната от калта :))
01.07.15
11:45
От тази седмица вече си тренирам пълноценно, пак с повишено внимание за китката, но в пон. си правих лежанка и днеска.. няма такава мускулна треска :@
Днес правих рамо - по две упражнения за предно,странично и задно + трапец с дъмбели
Наблюдения:
откакто започнах да чистя, мина някъде месец и нещо - като започнах, мазнините ми бяха към 17 %-18%, а в момента са към 14-15%. Килограмите - от 65 на 62-3, но което е по-важното за мен - не съм спаднала на обем и мускулна маса
От вчера реших да започна да си спазвам по-стриктно режима, ще намаля въглехидратите още и ще опитам да сведа сладкото до 1 път в седмицата и възможно най-здравословните алтернативи (даже ще се опитам да го изключа изобщо за известно време, но ще е трудно определено). Вкарах фет бърнър и течен л-карнитин с хром. Пия и хидро лес и откакто послушах Никола и го увеличих на 2 капсули дневно + увеличения прием на вода, нещата започнаха да се получават.
Гледах си едни снимки от миналото лято по същото време, когато бях 54-55кг и имах преса (тогава бях на 13% и нещо мазнини), а сега съм 62-3кг (почти 10кг отгоре) на 15% и не с толкова хубава и видна преса, но по-здрава и определно се харесвам повече. Даже като си гледам ръчичката каква ми е била... ми се плаче :( като сомалийче
П.С - специална благодарност (отново)на Цецо за хубавия потник, който ми подари миналото лято (и слава богу още ми става) - всички много му се кефят, а и потникът много дава :)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 01.07.15 12:12.
01.07.15
11:56
СтраОтна си, Ади! :D :D Рамене, гръб, много хубава V форма! (+ големи предмишници, малей :) )
14% е впечатляващ % за жена, колко още?
01.07.15
12:02
Що си по-нацепена от мен, дейба... :( :( :(
01.07.15
12:07
Кобричке, вече не гоня толкова проценти, колкото да изхвърля водата и да поизчистя още малко в корема и любовните дръжки (blush) Истината е, че имам такава структура, че каквото и да правя и колкото и чиста да съм била, все в ханша съм по-широка, затова пък качих в горната част и сега съм поне симетрична и това с ханша вече не изпъква толкова и не ме дразни :) Няма да се вманиачавам с процентите, по-скоро ги следя, за да преценявам откъде колко съм изчистила (меря се с калипер и контролно на една машина в JK) и дали губя мускулна маса, за да знам кога да вдигам въглехидратите. Знам, че не е здравословно да стоя дълго на ниски мазнини, но някак си ми е любопитно да се видя на 12-13%, особено като съм толкова близо до тях, а любопитството, както знаеш, е нещо ... опасно :D Най-важното е, че се харесвам и се чувствам прекрасно в кожата си - а какво по-ценно от това :) Пожелавам го на всички трениращи
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 01.07.15 12:09.
01.07.15
12:08
казано от Тедо Димитров на 01.07.15, 12:02:
Що си по-нацепена от мен, дейба... :( :( :(
За да ме харесваш повече :D и да те комплексирам :* ( и не съм по-нацепена от теб)
02.07.15
15:52
казано от Блажка на 02.07.15, 13:14:
Спри зоба :D :P
#НиМоа :D
Тренировката ми за крака днес беше доста добра, ще си я запиша - да си я имам :
1) разгъване на машина - пирамида - от 16кг до 76кг , по 15-12 повторения и после наобратно - всяка серия до отказ
2) лег преса (обратна, както я наричам аз, широк разкрач :Д) - 4х15@40кг
3) лег преса (обикновена, тесен разкрач) - 4х15@100кг
4) клек с щанга с 35кг по следната схема - една обикновена серия от 15 повторения, следващите три серии - със задържане в долно положение 2-3 секунди,по 15 повторения, последната - 40 повторения без спиране, като последните 10 повторения пак са със задържане 2-3 сек в долна фаза
Първо викам на инструктора ми, че килограмите, които ми е сложил, са супер смешни, но после разбрах защо са само толкова... направо те размазва това!
5) клек на смит машина, краката почти събрани и изнесени напред - 4х15@30кг
6) прасец на смит машина в/у степер - 15х30кг, 12х40кг, 12х40кг, 12х40кг, 12х40кг
7) повдигания за прасец с 20 кг лост - 4 серии по 15 повторения
Реших и да пробвам схемата на обезводняване на Никола, която е доста здравословна версия и не е толкова затормозяваща като културистичните, а също има доста добър ефект. Така че от днес започнах и пишкам буквално през 20 минути (blush)
03.07.15
16:03
Тренировката днес беше гърди + гръб в СС заедно с бицепс + трицепс в СС - направо гръмнах :) Пия по 6л вода на ден и почти не излизам от тоалетната :D Отвсякъде излиза вода... (rain) интересно ми е какво ще се получи накрая :)
Някой за Шугар утре ? :Д
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 03.07.15 16:49.
Проблеми с бъбреците :D
Успех де, въпреки че не ги уважавам такива системи за мъчения...
03.07.15
18:30
Проблем ще има само ако не знаеш как да го правиш :) От това, което правя аз, мога да извлека само плюсове. Не правя типичното културистично обезводняване.
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 03.07.15 18:30.
12.10.15
12:32
Мале, не съм писала от 6 юли :D Като за начало - жива съм :)
Тренирам си доста сериозно. От началото на септември започнах да се готвя за едно състезание, което в последствие отмениха... както и да е, набрах летящ старт оттам и реших да се възползвам от набраната инерция със или без състезание, та тренирам 3-4 пъти в седмицата двуразово. Тичам в промеждутъците, когато не вали (за жалост напоследък това е рядкост), скачам на въже, правя кондиционни вечер, но не гледам да ги правя за време - наблягам на техника на изпълнение и тежки килограми.
Доволна съм много от периода на качване и чистене за изминалата година, лятото поизчистих доста добре и сега определено се виждат резултатите от качването миналата зима. В горна част разликата е просто... много голяма.
Какво следва оттук нататък - краката ми харесват като размер и обем в момента, там ще работя още за орелефяване и няма да наблягам на тежък клек. Доволна съм как поизчистих в краката особено в задното бедро. В горна част искам да кача още малко, определено ми харесва да имам големи рЪки, оформени рамене :D Гръб - плътност. На широчина ми допада.
В момента съм 63 кг, а мерките ми на талията и ханша са каквито бяха, когато бях 55кг - какво по-прекрасно от това :D
Ползвах ксеноадрогени за 3 месеца, не го крия, направих си личен експеримент. Беше успешен, но няма да пиша повече по този въпрос, че не знам как ще се възприеме. Всеки може да ме пита нещо конкретно,ако желае на ЛС.
Oт края на октомври обръщам режима и тренировките. В момента съм на нещо междинно - храня се като за поддържане, макар че пак отслабвам с толкова активност... и си позволявам да хапвам неща, които ми се ядат, с мярка.
П.С а, да, имам и нова татуировка :D
Баси, като се сетя ква хрътка беше преди година-две, доста си дръпнала, браво :)
12.10.15
15:02
Аз точно и аз това щях да кажа, помня някакви по стари снимки.
12.10.15
15:54
Хаха, да, хрътка е точно сравнение :)) Благодаря ти
16.10.15
11:36
Някакви странни неща се случват - извадих някаква преса без дори да се опитвам. Представям си какво ще стане, ако се храня и стриктно (нещо, което в момента не правя особено, а и този тахан... :D ). Мисля, че съм в най-добрата си форма евър - както визуално, така и функционално и силово.
16.10.15
12:24
Скоро ще заприличаш на Хълк, жалко, че си хубаво момиче.
Мнението беше редактирано от fuck dotnet на 16.10.15 12:24.
16.10.15
12:39
Да ти кажа не се оплаквам от липса на мъжко внимание... даже напротив. Всеки с предпочитанията си :)
16.10.15
13:41
Относно коментара погоре ще вметна мнението на една приятелка : Моля те недей да ходиш на фитнес ще заприличаш на мъж и няма да те харесват,те не си падат по такива жени каквито постваш в фб ... и тези добавки ще ти навредят,няма да имаш деца после ... Та всеки с вкуса си :)
Ади е умно момиче и знае как да се грижи за себе си и кога да спре за да не изглежда мъжествено :) (F)
16.10.15
14:44
Ади. изглеждаш ВЕЛИКОЛЕПНО!
КОРЕМЪТ И ТАЛИЯТА СА СТРАХОТНИ!
казано от fuck dotnet на 16.10.15, 12:24:
По-скоро ти гледай да заприличаш на Хълк -да станеш прилично момче,иначе за подобни момичета можеш само да мечтаеш...
16.10.15
14:57
Благодаря ви и на двете :*
16.10.15
15:10
Ади, знаеш баснята за гроздето, което е твърде височко... ;) ...та така. :)
казано от Графиня фон Дачева на 16.10.15, 11:36:
Някакви странни неща се случват - извадих някаква преса без дори да се опитвам. Представям си какво ще стане, ако се храня и стриктно (нещо, което в момента не правя особено, а и този тахан... :D ). Мисля, че съм в най-добрата си форма евър - както визуално, така и функционално и силово.
Значиии, запазвам си тея снимки в папка goals :D Адмирации за труда и усилията :)
16.10.15
18:00
казано от Ma Nest на 16.10.15, 15:21:
казано от Графиня фон Дачева на 16.10.15, 11:36:
Значиии, запазвам си тея снимки в папка goals :D Адмирации за труда и усилията :)
хаха :)) Благодаря ти ! пожелавам ти в най-скоро време да постигнеш дори много по-добри резултати !
16.10.15
22:23
казано от nervak на 16.10.15, 14:57:
казано от fuck dotnet на 16.10.15, 12:24:
По-скоро ти гледай да заприличаш на Хълк -да станеш прилично момче,иначе за подобни момичета можеш само да мечтаеш...
Ххахаххаха, аз имам тяло на Аполон, а ти се ме виждал само в сънищата си.
Подобни момичета харесват само такива като теб, които си падат и по мъже.
Извинявам се, че дадох глас на коментара ти, без да искам.
Мнението беше редактирано от fuck dotnet на 16.10.15 22:27.
Аполочно ....падаме си по мазни какички ......лошо няма ,но недей да даваш наклон на другите бе убавец мамин.....:*
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече