Дневникът на June

Прескочи до:

18.05.19
10:15

Привет, приятели! 🙂 Пак отчитам два дни 🙂

16.05.2019г  Четвъртък

Храна:
- палачинка от яйце, овес трици,оризово брашно, белтъци + фъст масло и кленов сироп
- втората палачинка от същата смес + 140г пил филе и филаделфия
- 2 филии бял хляб намазани с фъст масло + био йогурт 60г
- пил месо 75г + пюре от картофи и тиквички

калории: 1300

Добавки: биотин

Отчитам болезнена овулация. Тренировка няма.

17.05.2019г Петък

Храна:
- палачинка от яйце, белтъци, овесени трици и оризово брашно + фъст масло и кленов сироп
- втората палачинка с филаделфия и пил филе
- 1 банан около 200г  + около 30г бадеми
- телешки ребра, айсберг, краставици и два резена от някакво руло с картофи, коричката беше от тесто

Не съм смятала калории.

Добавки: бета аланин, биотин, пробиотик

Тренировка :
1 час упражнения за долна част и корем. Не съм броила повторения.
Включваше:
- ритници всякакви видове с тежести на краката
- напади
- плиета
- коремни с повд на крака, обикновени, наклони с дъмбели в двете страни

На СПА сме за два дни. Без деца 😄 Има фитнес, басейн. Днес сме запланували тренировка във фитнеса.Смятам да използвам мъжа ми за малко помощ, така че да направя по-тежка тренировка за горна част. После релакс, плуване и евентуално масаж.
Хубав уикенд на всички! 🙂)

20.05.19
06:49

Добрютру в понеделник! 🙂)

Предните дни малко надвиших калориите, но съм се хранила чисто. Отчитам го като едно зареждане, но качествено. Няма опаковани боклуци, няма нищо сладко. Единствено едни сандвичи (които ядох без придружаващите ги картофки) и един бургер в Кристъла (ама аз и това го нямам за джънк) 😄 То си е  неделна семейна традиция 😄

Направих тренировка за гръб в събота. Четири упражнения по 4 серии + 1 коремни на римски стол. Още имам мускулна треска на гърба от тази тренировка.
Поплувах, но с прискърбие установих, че отново ме е страх от дълбокото. Бях се преборила с този си страх на летния курс в НСА,когато ми се наложи да плувам 1 км на дълбокото. Еми... наново трябва да се захвана с това.

Предишният ми треньор ми препоръча нов, който да ме тренира. Смятам да се свържа с него и да видим какво и дали ще стане. Човекът ми изглежда надежден и сериозен.

Като калории гледам да съм в лек дефицит - около 1300-1400, при положение, че грубо май трябва да изяждам около 1700.
Започва ми периода от месеца , в който съм по-гладна и всичко ми е по-трудно. Това са около 10дни. Да видим как ще ги издокарам 😄

20.05.19
09:31

Защо ти е да си в дефицит? От снимките ми се струва, че ти трябва точно обратното - да качваш.

20.05.19
11:07

Боби, честно да ти кажа и на мен ми мина през ума, че не ми е нужно. Дразня се на тук-там някоя мазнина, която преди зимата не съм имала. Не съм сигурна обаче дали нещата няма да си дойдат на мястото и просто ако си тренирам стабилно и се храня добре. Също така не съм сигурна дали няма да прескоча здравословната граница, което разбира се не е желателно.

21.05.19
06:49

Добро утро 🙂

20.05.2019год. Понеделник

Вчера му отпуснах края с манджата и съм може би на около 1900ксал. Не е имало “боклуци”. По-скоро заложих на хляб от лимец намазан с мед и фъстъчено масло.

Разочаровах се , защото се опитах да тичам и видях колко са зле нещата. Не съм тичала от почти две години. Никога не съм била маратонец, но си правех едни 4-5км спокойно и се чувствах много добре. Вчера реших да тичам по главната улица долу. Трябваше да отида до градината на малкия, че си беше забравил раничката и викам хем ще я оставя, хем ще си потичам. Е, на 2,200км се спрях да походя и дишах като пред умирачка. После си дотичам може би още 600м. Горе-долу това май ще е мястото ми за тичане. Не е готино, но не най-удобното и близко за целта.

Ще впиша поне показателите от приложението, защото искам да си следя програса.
2,20 км;  16:20мин; ср скорост 8,1 ; мах скорост 11,4

Днес ще се запозная с треньора, за който споменах. Проучих го леко и ми се струва, че ако ме тренира ще съм в добри ръце, както се казва 🙂

Хубав ден на всички! 🙂

21.05.19
20:44

21.05.2019г. Вторник

Храна:
- 1/2 банан
* тренировка
- панирано пилешко филе със зеленчуци (тип манджа)
- 40г овесени трици накиснати в прясно мляко + 1/2 доза протеин
- пил филе + салата от домати краставици, белтъкът на едно яйце и резен кашкавал

Добавки: л карнитин, биотин

Тренировка (с тренера):
СС  3 серии х 12 повторения от:
1. Избутване на машина за гръдни мускули
2. Тренажор за гръб

1. Бицепсово сгъване
2. Трицепсово разгъване на горен скрипец

1. Клек с лост 3х 15
2. Добро утро с дъмбели 3х15

1. Бедрено сгъване 3х15
2. Аддуктор 3х15
3. Абдуктор  3х15

1. Коремни на римски стол с извивки встрани- 3х12 на страна
2. Повдигане на крака от вис- 3х10-12

Тренировката беше с много кратки почивки между сериите. Тренираме цяло тяло със суперсерии и натоварваме антагонисти. Останах много приятно впечатлена от треньора. Доволна съм, че през цялото време ми обясняваше някои неща и ми обърна внимание на дишането по време на упражненията. Нямам търпение да тренираме пак в петък! Засега само два пъти седмично ще съм с него и планът е да тренираме цяло тяло.

23.05.19
06:25

22.05.2019г. Сряда

Храна:
- 2 малки филии хляб с масло, пил филе и по резен кашкавал; домат
- около 100г овесени трици с мляко и 2 дози протеин (това общо, ядох го на 3 пъти)
- свински джолан парче със зеленчуци на пара и няколко картофа
- парче домашна баница + био йогурт около 200г
- 1/2 пакетче кубети

Добавки: пробиотик

Храната е ужас. Редувах сладко и солено като пощуряла. Не съм мерила нищо и не съм смятала калориите.
Като цяло бях доста отрепана вчера. Сила никаква, едва се влачех.
Взехме баткото от градина преди обяд. Пак отит.Този път няма да мине само с капки, сигурна съм. Температури, много го боли. Трябва да я видим тази трета сливица и ако има нужда да се маха.

Отчитам МТ на трицепсите и малко на гърба, но не е нещо ужасяващо.

И какво сега GoT го няма ... Оглеждаме се за друг сериал  😄

Хубав, хубав ден на всички!

24.05.19
06:54

23.05.2019г. Четвъртък

Храна:
- към обяд парче свински джолан, шепа картофи, зелена салата
- 140г пил филенца, ориз на фурна, домат
- 1 филия с фъстъчено масло, около 200г био йогурт
- около 50г пилешко

Добавки: пробиотик, Mg + b complex преди сън

Исках да правя някакво кардио, но ме затрупаха ангажименти + баткото у дома и не остана време.
Тези дни храната е малко повечко. Поне фъстъченото масло свършва и ще гледам да не купуваме повече, защото и без това вече не фигурира в режима на мъжа ми.
Нещо съм изнервена. Давя се в собствен сос и всичко ми е досадно. Предполагам някакви пмс  женски щуротии. Снощи изтрещях, когато малката се дра 15мин, направи всичко в пюре, но вечеря само сух хляб.
Чакам днешната тренировка с нетърпение. Май само това ме спасява.

24.05.19
21:08

24.05.2019г. Петък
Честит празник! 🙂)

Храна:
- палачинка от оризово брашно, 1 яйце, 80г белтъци + 40г пил филе, 25г кашкавал
тренировка
- втората палачинка от същата смес с 15г фъст масло и 5г мед
- 120г пилешко филе, краставица
-140г пилешко филе, 2 печени чушки с доматен сос

калории не повече от 1400

Добавки: Mg + b complex преди лягане

Тренировка (с тренера):
СС по 3 кръга:
1. Клек с лост -15@15кг, 2х15х20кг
2. Добро утро - 3х15х18кг
3. Коремни на римски стол с малс наклон- -12, 12, 10

1. Бедрено разгъване 3х15х40кг
2. Абдуктор- 3х15х16кг
3. Аддуктор- 3х15х30кг
4. Тренажор за корем- 3х12х30кг

1. Избутване на машина за гърди- 3х12-15
2. Вертикален скрипец-3х12-15
3. Наклони встрани на стенд- 3х12 на страна

1. Бицепсово сгъване с крив лост- 3х12
2. Трицепсово разгъване на скрипец- 3х7-8 с помощ
3. Глутеус ритници с прав крак и тежест- 3х12 (не видях с колко кг)

Почти не почивам, чат-пат за глътка вода или ако пулсът наистина много се е  вдигнал. Тренировката беше размазваща. Много съм доволна.
Лявото коляно леко се обади след бедреното разгъване. Най-вероятно това упражнение ще го избягвам известно време. Това коляно години наред понасяше тежестта на пушката и трябва да внимавам с него.

Туй то! Отивам да реанимирам 😄

Мнението беше редактирано от June101 на 24.05.19 21:09.

26.05.19
13:31

25.05.2019г. Събота

Храната е около 1800-1900ксал
Включва пилешко месо, около 100г дом баничка, кроасан с маслини, филия с фъст масло, филия с пил филе и масло, фреш , извара с конфитюр от сливи и горски плодове.
Добре си хапнах ...

Тренировка няма. От петъчната тренировка имам МТ на страничен корем, предно и задно бедро.

Добавки: Mg + B complex , който направо ме трупяса

26.05.2019ч. Неделя

Храна:
кардио след кафето
- палачинка от яйце, овесени трици и белтъци + пил филе и горчица
- втората палачинка от същата смес + пил филе и горчица
- пр мляко, 40г овесени трици, доза протеин
- ще има бургер,  то си е неделна традиция
Ще гледам калориите да не са повече от 1400
Едит... калориите скочиха около и над 2000 покрай няколко шепи кашпу, филия с лешникова паста и череши.

Добавки: фет бърнър ; биотин

Тренировка:
Вело- 40мин, 20.91км

С това тренировките за седмицата стават 4, като тичането в понеделник беше да кажем 1/2 тренировка. Възстановявам и се чувствам добре. Малко повечко вода задържам ама те и въглехидратите в храната ми са си доста.
Утре най-вероятно ще почивам, защото във вторник ще съм с тренера и предполагам,че ще се смажа в добрия смисъл на думата 🙂

Хубава неделя на всички!

Мнението беше редактирано от June101 на 27.05.19 06:55.

28.05.19
21:32

Имам да отчитам два дни.

27.05.2019г. Понеделник
Тренировка няма. Движение не липсва.
Храната беше около 1700ксал. Имам прегрешаване с един шоко бонбон и две филии с фъстъчено масло. Мда... нямаше да купувам ама така ми се ядеее. Този период предцикличния направо ми разказва играта понякога. Радвам се обаче, че този път не съм прекалявала.

Добавките: пробиотик

28.05.2019г. Вторник
47,1 кг измерено тегло в залата и не на гладно.

Задържам вода, но е нормално за периода и имайки предвид повечкото въглехидрати тези дни.

Храната:

- палачинка от яйце, белтъци, оризово брашно и малко овесени трици + пил филе и горчица ; няколко залъка намазах с фъст масло и кленов сироп
* тренировка
- пил филе , пюре от коприва, краставица
- още една малка палачинка от сутрешната смес с пил филе и горчица
- пил филе, две оризовки с пюре от коприва, 1/2 домат,краставица, няколко лъчижи крем супа от тиквички и картофи

Добавки: биотин

Тренировка (с треньора):
СС
1. Клек - 15х20кг, 15х20кг, 15х25кг, 15х25кг
2. Добро утро- 15х18кг, 15х20кг, 15х20кг, 15х20кг

1. Лег- 15х10кг, 15х10кг, 15х15кг, 15х15кг
2. Машина за гръб- 4х10-12х 10кг

1. Абдуктор- 4х15х15кг
2. Аддуктор- 4х12-15х30кг

1. Бицепсово сгъване с лост 10кг - 3х10-12
2. Трицепс на горен скрипец- 3 серии по 7-8 повторения,но не видях кг

Преди абдуктора направих една серия напади с 2х5кг ,но нещо ми стана зле. Никога не ми се е случвало. Не съм сигурна дали е било от кръвната захар или просто не си прецених ,че ми е висок пулса и ми трябва още малко време преди серията. Коремът го пропуснахме, защото вече бях капнала. Днес увеличихме сериите и тежестите. Направихме и няколко снимки ей така да се знае от къде сме започнали 🙂

Мнението беше редактирано от June101 на 28.05.19 21:34.

30.05.19
06:45

29.05.2019г Сряда

Храна:
- 2 яйца на тефлон, малко пюре от коприва и остатък от палачинките от предния ден
- зелена салата, пил филе с гъбен сос и чупки от хлебче със сусам
- 2 филии с фъст масло и кленов сироп, няколко хапки диня
- 2 оризовки с песто и около 160г пил филе; 1/2 филия с лешников крем с какао (нещо като здравословен течен шоколад)

И ми дойдеее... Не знам днес каква тренировка ще успея да направя.Може би предимно горна част.
От повечето въглехидрати вчера, днес съм- първо като балон и второ не мога да се съвзема. Едва си довлачих душата до кафемашината.

Вчера с мъжа ми направихме тест драйв на едно бързо БМВ. 😄 Разходихме се до Боровец, а в Самоков ядохме на познато местенце. Май отидохме главно заради хлебчето със сусам 😄 Заслужаваше си. От днес обаче намалявам хлебните истории.
Планът е след МЦ да започна по две силови и две кардио тренировки в седмицата.

03.06.19
12:06

Добър ден 🙂)
Рано сутринта писах, писах и малката дойде, и с едно пръстче някак успя да изтрие всичко.

Имам да отчитам доста.

30.05.19. Четвъртък
Храната беше чиста. Може би около 1500-1600ксал.
Направих тренировка, защото все още не ме беше свил коремът.

Тренировка (с тренера):
СС:
1. Лег- 4х 8-10х20кг
2. Машина за гръб- 4х12х10кг
3. Корем на пейка- колене към гърди 4х15

1. Бицепсово сгъване с голям лост- 4х8-10
2. Трицепс на горен скрипец- 4х10-12х15кг
3. Коремни с дъмбел 3кг- 4х15

1. Верт лег преса- 4х15
2. Добро утро с лост 20кг- 4х15
3. Хип тръст- 15х10кг, 3х15х15кг

1. Бедр сгъване- 3х15х5кг със задържане горе
2. Аддуктор- 3х12-15х15кг 
3. Абдуктор- 3х12-15х25кг

31.05.2019г. Петък -нетренировъчен с болки
Бяхме на бал. Храната е с повечко въглехидрати.

01.06.2019г. Събота - не искам да си го спомням...
Имахме инцидент с малката и една наша позната възрастна дама. Бабето успя да падне носейки Жаси. Завършихме в Пирогов. Малката е с охлузвания по личицето, но нищо сериозно. Бабата е със счупена китка милата.
Храната е малко, на крак и в общи линии цялото ми същество се беше свило.

02.06.2019г. Неделя - вече бях готова да тренирам, но не ми се отвори възможност. Цял ден нещо вършех. Малката сега прохожда и е като бомба със закъснител. Ако не я водя за ръце, то се гуши в мен и си разнасям едни 10-11кг нагоре-надолу.
Бях много преуморена и недоспала. Готвих до 22ч. След 20:30-21. си превиших доста калорийния баланс. Не бях гладна, защото реално коремът ми не къркореше за манджа, но от някъде ми трябваше енергия, за да си свърша всичките задължения. Просто падах ...
Ето в такива дни не мога да преценя храната. Не мога да преценя реално имам ли нужда от повече. Май имах нужда да си почина...

Пускам и една снимка с другарчето от бала в петък ... ей така, за да има нещо положително 🙂)

04.06.19
06:41

03.06.2019г. Понеделник

Храна:
*тренировка
- към 13ч. пилешки филенца, салата айсберг, няколко хапки ориз
- котидж , 2 яйца
- 1 яйце, няколко хапки пюре от картофи и спанак, 1/2 филия с какаова паста
- салата айсберг с малко сос Цезар, пил филета, 3 бебешки бисквити с ябълки без захар

Добавки:
л карнитин; храносмилателни ензими;  мента,глог и валериан преди лягане

Тренировка:
Вело- 40мин , 22.25км

Малката хич не спи добре.Мисля,че избива поредният зъб. Мен ме дръсти нерва (ама не просто да съм изнервена, а направо треперя) и предполагам,че е от липсата на качествена почивка.  Кафетата отиват на 4 къси през деня. Знам,че поне още 7-8 месеца ще е бая тегаво. Трябва някак да ги избутам.

Мнението беше редактирано от June101 на 04.06.19 06:41.

04.06.19
07:48

казано от June101 на 04.06.19, 06:41:

03.06.2019г. Понеделник

Храна:
*тренировка
- към 13ч. пилешки филенца, салата айсберг, няколко хапки ориз
- котидж , 2 яйца
- 1 яйце, няколко хапки пюре от картофи и спанак, 1/2 филия с какаова паста
- салата айсберг с малко сос Цезар, пил филета, 3 бебешки бисквити с ябълки без захар

Добавки:
л карнитин; храносмилателни ензими;  мента,глог и валериан преди лягане

Тренировка:
Вело- 40мин , 22.25км

Малката хич не спи добре.Мисля,че избива поредният зъб. Мен ме дръсти нерва (ама не просто да съм изнервена, а направо треперя) и предполагам,че е от липсата на качествена почивка.  Кафетата отиват на 4 къси през деня. Знам,че поне още 7-8 месеца ще е бая тегаво. Трябва някак да ги избутам.

Дали нервността не е от кафетата 🙂 аз ако ударя 4 къси може умре 😆,както казваше един познат чужденец

04.06.19
08:19

Ох, Веси, не знам и аз , но по-скоро да е от липсата на качествен сън. Може и кафетата да играят роля, както и тренировките (ако са повече от стимула,който в момента нервната ми система може да поеме).
Започвам да си мисля,че планът ми да съм машина е твърде амбициозен за периода ,в който се намирам. 😕
Ще се пробвам обаче да намаля кафетата и ще видим как ще я карам. Тъпото е, че реално сърцето ми се разглопва, но главата ми пада за сън и почивка.

05.06.19
06:39

Добро утро , мили хора 🙂

04.06.2019г. Вторник

Яко недоспала! Станах с раздрънкана глава, главоболие и все едно цяла нощ съм купонясвала. “Купон” беше , само че с детски ревове, преобличаници и всички екстри.

Храната:
- 5 бебешки бисквити с ябълка без захар, чупка козе сирене
- 2 яйца с малко добавена извара
- поспах 40-50 мин и 3 блокчета шоколад за да ми “светне”
Тренировка
- салата с домати, моцарела и малко песто (без подправки) + 2 кюфтенца на скара
- пил филе, зелена салата, домат
- 150г котидж

Добавки: бета аланин преди трен ; парацетамол за главоболието, вит C 500мг

Тренировка (с тренера):
СС:
1. Лег- 3х12х20кг
2. Машина за гръб- 12х10кг, 10х13кг, 10х13кг, 12х10кг
3. Коремни на пейка- крака към гърди

1. Бицепсово сгъване с прав лост- 3х10
2. Трицепс на горен скрипец- 12х15кг, 8х20кг, 12х15кг
3. Коремни с усукване от лег - 3х6-8 на страна

1. Лег преса- 15 без добавена тежест, 6х20кг, 10х20кг
2. Добро утро- 3х12х18кг
3. Хип тръст- 3х10х40кг

1. Бедрено сгъване (задно бедро)- 3х10-12х10кг
2. Плие с с 12кг- 3х12
3. Абдуктор- 3х12х20кг

Тренировката беше супер. На някои упражнения увеличихме тежестите. В общи линии си доказах,че въпреки лошия сън, пак мога да направя добра тренировка. Единственото, което обаче “куцаше” леко, е че почивките ми трябваше да са една идея по-дълги. Просто пулсът ми се вдигаше доста. Ще гледам утрешната тренировка да си я направя с пулсомера, за да имам по-адекватна информация. Иии довечера май няма да гледаме “Чернобил” с другарчето, а ще се хоризонтирам в 21:30ч.  😄

Ето ни двете кокошки с шапки по последна мода 😄

Мнението беше редактирано от June101 на 05.06.19 06:40.

07.06.19
06:41

05.06.2019г. Сряда
Няма тренировка, храната беше може би около 1700-1800 ксал.

06.06.2019г. Четвъртък

Храна:
- банан
- бяхме на погребение- малко жито, чупка питка, кебапче, кюфте и салата домати и краставици
* Тренировка към 18ч.
- банан
- пил филе, салата домати и краставици

Добавки: л карнитин

Тренировка (с тренера):
СС:
1. Лег- 12х20кг , 10х25кг, 8х25
2. Машина за гръб- 12х10кг, 12х13кг, 10х13кг,
3. Корем - повдигане на крака от лег + повд на таза

1. Бицепсово сгъване с прав лост- 3х10
2. Трицепс на горен скрипец- 12х15кг,12х15кг, 12х15кг
3. Коремни с усукване от лег - 3х6-8 на страна

1. Лег преса- 3х15 без добавена тежест,
2. Прасец на машина- 3х12х15кг
3. Хип тръст- 3х12-15х40кг

1. Бедрено разгъване- 3х12х15кг
2. Абдуктор- 3х15х15кг
3. Повдигане на крака на стенд- 3х12

Нямах много сила. Не съм свикнала да тренирам привечер и ми беше малко изтощено ,защото погребението, на което ходихме беше на час и половина от София. Физически и психически не бях на 6. Все пак се получи хубава тренировка.
Имам мускулна треска на задно бедро от тренировката във вторник, затова вчера не сме му обръщали  специално внимание.

Храната в сряда можеше да е и по-хубава.

22.06.19
08:02

Днес ще  се чийтва  🎂🍹😁

Честит рожден ден, Софи! ❤
Бъди засмяна, радостна и истински щастлива. Бъди здрава, обичана, успешна фит мама!  Весел празник 😘

16.08.19
13:09

Привет, приятели! Как сте? Надявам се, че лятото протича готино за всички ви! 🙂

Не съм се вясвала от извесно време. Имам какво да споделя. Хубаво, не толкова хубаво, поучително и тъй...

1. Малко след като спрях да пиша зарязах тренировките във фитнеса. Така усетих нещата. Не се възстановявам добре. Мускулни трески, влачене. Знаете, че нямам здрав сън покрай малката и явно нещо ми дойде нанагорно за момента. Треньорът обаче е с главно Т и знам, че стана ли готова, пак ще го потърся 🙂

2. Пробвах с домашни интензивни тренировки -клипчета по 20мин. Отразяваха ми се добре, но в един момент почувствах,че дори за тях нямам душа. Смятайте...

3. Храната в един момент стана кофти. Аз цялостно грохнах. Малката взе да изкарва зъби един след друг. Сутрин ставах в 6:30 и в 8ч. вече исках отново да се трупясам. Ама за храната тръгнах да казвам ... зле, та зле 🙂 Все каквото ми падне, нещичко набързо, “на крак” , неподбрано.

4. От няколко седмици храносмилането ми е повече от ужасно. Аз и преди имах оплаквания, но нещата заеха някаква връхна точка. Става въпрос за едно подуване на червата ниско долу (предполагам дебело черво). Все ми е тежко, все ми се спи или гледам да седя, да лежа (то не ,че мога покрай децата ама...).

Какво предприех?

Направих си кръвен тест за хранителна непоносимост. Отидох на много препоръчано място и смятам,че това е крачка в правилната посока.
Преди 2 години бях правила такова изследване на друго място. Резултатите бяха сходни.
Не преработвам : пшеница, ръж, овес,  мая, всичко краве, козе, яйца, свинско, какао и още куп неща. Тези обаче са за консумация след 1 година въздържание.

От няколко дни ограничавам храните от списъка и вече усещам облекчение.
Скоро смятам да възобновя и тренировките. Признавам си нещо- да, изглеждам в добра форма , особено като за след две раждания, НО друго си е да има и някоя силова тренировка. Някак не съм толкова стегната. Определено като се почувствам по-добре ще започна отново със силовите тренировки.

Стана дълго ама така е като не съм се поевявала 😄 Имам да споделям някоя и друга рецепта, но ще са в други постове. 🙂

Щастлив ви ден! 🙂)

18.08.19
07:07

17.08.2019г. Събота

Яко недоспала.. ама яко! 😄 Жасинка се буди на всеки час и мрънкаше и се мяташе по 10 мин. Така цяла нощ.

Храната:
- кремче- намачкан банан, около 30-40г авокадо, мъничко кокосово масло, щипка сусам
- 4 шепи кашу (печено и солено) ,  няколко хапки био гризини от нахут и ориз
-  пиле на грил , краставица , варен ориз
- 3 крекера Хогаренас (навън направо се влачех, а не носех друго)
- няколко парчета диня
- малко пил филе и варен ориз

Тренировка няма.

Коремът ми пак беше много подут, но това явление се поеви още от предната вечер. Подозирам лимеца. Правих си хляб, който стана много добре. Смятам да пусна едно изследване и за глутена, за да съм напълно сигурна какво правя. Имам подозрения, че той ми прави проблемите.

Чакам МЦ, та май няколко дни ще пропусна тренировки. Иначе за отбелязване имам 2 раздвижвамния у дома с всичко налично + вело и едни 4км на пътека.

19.08.19
13:28

18.08.2019г. Неделя

Храна:
- варен ориз, малко пилешко
- биволско кис мляко около 100г
- зелена салата
- пиле на грил
- кремче- банан, авокадо, рожков
- пиле на грил, краставица
- шепа кашу, няколко варени картофа

Тренировка няма. Имах енергия, но трябваше да съм около децата и нещата не се получиха.

Коремът ми е по-добре. Определено брашната ме дразнят. След нито едно от храненията не ми е ставало тежко или лениво.

Кафето си го пия с оризово мляко и малко мед. Много ми е вкусно.
Стремя се да пия минимум по 1,5л вода.

Няколко снимки от разходка с хлапетата <3

20.08.19
15:19

19.08.2018г.  (1)

Храната:
- 1/2 банан, 2 шепи кашу, биволско кис мляко
- пиле на грил
- пиле на грил, няколко картофа, краставица
- още 2-3 шепи кашу , 1/2 банан
- зелена салата , пиле, варени картофи

Тренировка няма. МЦ дойде.

Вчера свърших бая неща. Много ми вървеше и всичко ставаше с лекота. Обичам такива дни 🙂
Храната е ок. Стомахът също.
Седяхме на двора до късно и изпратихме деня с един красив залез. Снимах го, защото такава гледка си заслужава да се документира, дори и само с камерата на телефона.

22.08.19
08:57

Добрютру 🙂
Отчитам два дни ,в които прегреших.

20.08.2019г.

Храната:
- кашу, банан, кис биволско мляко
- пиле, кашу
- оризови мъфини с овче  сирене
- оризови мъфини с овче сирене, зелена салата
- ииии издънката- около 200г шоколадов сладолед

Притрепервах за какао. Трябва да изпробвам повечко рецепти с рожков.

21.08.2019г.

Храна:
- малко сладка царевица, пил бутче, зелена салата
- бяло месо, няколко варени картофа
- парче баница
- парче баница, 3 малки шоко бисквити
- чипс и 2 чаши бяло вино

Правих баница и не издържах на изкушението. От там обаче като тръгнаха нещата... Сладко, глутен, млечни, гаден солен чипс.
В момента много съжалявам, защото ми е страшно гадно на стомаха и на главата.

Днес ще се пробвам да потренирам, ама след като се съвзема.

23.08.19
07:51

22.08.2019г.

Храна:
- пил бутче,още пил месо , зелена салата
- 2 малки нектарини
- диня
- 180г пил филе, 1/2 краставица

Тренировка:
30 мин упр-я за цяло тяло / тежести на краката, дъмбели по 4кг и 5кг/
+ 15 мин вело

Не съм почивала между упражненията, но и цялостно тренировката не беше тежка. Като времетраене и натоварване в момента това ми е капацитетът.

Сън: легнах след 23ч. и станах към 7ч. Имах отмяна за малката, но тя рева, та в общи линии пак се будех и бях под напрежение.
През деня лягах да спя два пъти по 30-40мин.

24.08.19
07:02

23.08.2019г.

Храна:
- 100г биволско кис мляко, малка нектарина
- оризови мъфини с овче сирене
- пилешко , зелена салата
- оризови мъфини с овче сирене, нектарина
- пилешко бутче, шепа слънчоглед, диня

Добавки: хром

Тренировка няма.

Сън: ставане на всеки час и така цяла нощ. Опитват се да пробиват кучешки зъби и да доизбиват кътници. Мисля, че и тя , и аз не сме на себе си.

Кръвната ми захар играе. Нужно ми е само да помириша възглавницата и съм заспала.
Или съм се отводнила спрямо преди 2 седмици , или съм отслабнала, защото се усещам по-лека и с повече релеф. Интересното е ,че нито съм тренирала повече, нито съм следила храната да е по-малко. Може би е заради изключването на храните, към които се предполага,че имам непоносимост.

26.08.19
15:51

24.08.19г. Събота

Храна:
-оризови мъфини с овче сирене
- 2-3 малки нектарини
- телешко кюфте на барбекю, кебапче от свинско месо, малко хляб и чедър

Сън: Недоспала яко, ама то се знае.

25.08.19г. Неделя

Храна:
- оризови мъфини с овче сирене
- печено кашу
- 2 малки нектарини
- на рд - чупка пица, някакво хлебно топче от брашно и грах
- кашу, няколко хапки телешко месо, нектарина, купичка сладолед, голямо парче от дом кекс с малини и сметана

Добавки: хром

Прекалявам с храната, когато съм много изнервена или преуморена. Вчера вечерта бях и двете.

Сън:
пак много будения

И двата дни не съм тренирала, но и почти не съм сядала.
Тъпо ми е ,че си наруших режима. В петък задължително трябва да си готвя за уикенда, иначе допускам да ям неща, които не са ок за стомаха ми.

27.08.19
14:36

26.08.19г Понеделник

Храна:
- шепа кашу, голям резен дом кекс със сметана и малини
- пилешко бутче и малко бяло месо
- 2 малки нектарини
- резен диня

Добавки: хром, някакво енергийно чудо във фитнеса с гуарана , проВиотик от кокиче

Тренировка:
СС:
1. Машина за гръб - 2 х 10-12х5кг, 8х10кг
2. Бицепс с крив лост- 3 серии
3. корем на пейка сгъване на крака към гърди- 3 серии

1. Клек с лост - 3 серии
2. Добро утро с 2х7кг- 3 серии
3. Кофички на пейка- 3 серии

1. Бедрено сгъване- 3 серии с 15кг
2. Абдуктор - с 5кг
3. Аддуктор- с 15кг акцент глутеус

Пътека-  5 мин бягане средна скорост

Направо излетях като торпедо към фитнеса. Много бях изнервена от пищене и ревове у дома. Отидох и разтоварих от себе си всичко негативно, което ме напрягаше.
Храната е малко, но не ми се ядеше. Предполагам,че е защото предния ден бях на повече калории.

Сън: сигурно имам 10 ставания за нощта

28.08.19
07:06

27.08.19г. Вторник

Храна:
- оризови мъфини с овче сирене, нектарина
- пиле на грил, още 2-3 мъфина, зелена салата
- пил бутче, няколко чупки слънчогледова халва
- резен диня

Сън: През нощта беше зле. След обяд наваксах час и нещо.

Тренировка няма, но чистих разни неща по двора. Пренасях, бърсах. После тичах с децата, след децата, всигах ги, носих ги... абе, скапах се.

Оризовите мъфини стават 12 бр, като средно един е около 80ксал. Слагам 160г оризово брашно, около 120-130г овче сирене, сода за хляб , риган и 1 с.л. олио.

29.08.19
07:24

28.08.19г. Сряда

Храна:
- 4-5 оризови мъфина с овче сирене
- пиле на грил, зелена салата, 1 оризов мъфин
- чупка слънчогледова халва
- около 50г пил филе

Добавки: 2 бр но-шпа

Сън: 5 часа с 2-3 ставания

Учудващо беше, че за този 5-часов нощен сън  не ме караше цял ден на храна. Тренировка няма, имах бая ангажименти. Правихме закъснял прощъпулник на малката. Първо взе зъболекарското огледалце, а след това дъмбела 😄 Явно ще бъде фит зъболекарка 😄

Отчитам болезнена овулация и водна задръжка покрай нея.

Мнението беше редактирано от June101 на 29.08.19 10:20.

30.08.19
14:27

29.08.19г. Чевт

Храна:
- 3-4 оризови мъфина с овче сирене, малко пил филе
- диня
- 2 шепи слънчоглед и няколко хапки слънчогледова халва
- 2 парчета баница
- дом бургер -телешко кюфте, 1/2 питка, чедър, малко майонеза, резен домат

Добавки: провиотик от кокиче; хран ензими

Трен (вкъщи):
- 20 мин упражнения за цяло тяло с дъмбели, ластици и СТ
- 15 мин вело

Сън: малко по-добре, но пак имах поне 4-5 ставания

Малко се полакомих с храната. Правих баница и така миришеше... После пък мъжът ми прави бургери на барбекюто, та пак изкушение.

31.08.19
07:12

30.08.19г. Петък

Храна:
- 3-4 оризови мъфина
Трен
- зелена салата, малко краставица и чупка песто, телешко кюфте (много сухо), 2 оризови мъфина , слънчогледова халва
- диня
- още около 10-12 оризови мъфина разхвърляни за цялата вечер

Добавки: във фитнеса нещо с гуарана

Тренировка:
Правих по 3 СС. Повторенията са 10-12, на някои упражнения 15, но цялостно не съм записвала, та затова само ще нахвърлям какво правих.
Почивки почти няма.

1. Едностранно гребане- 5кг, 6кг, 6кг
2. Клякане със СТ- 3х20

1. Пулоувър- 7кг, 7кг, 6кг
2. Корем на пейка крака към гърди- 3х15-16

1. Бедрено сгъване- с 10кг
2. Абдуктор- с 5кг
3. Аддуктор - с 15кг акцент глутеус

1. Корем на римски стол с диск 5кг
2. Обратни екстензии с диск 5кг акцент кръст

Пътека 5мин да се доизпотя 😄

Този начин  на трениране ми се отразява добре поне за момента.

Сън: 23:30- 6:40 с много ставания

02.09.19
07:45

31.08.19г. Събота

Храната е по диетата за непоносимост. Малко повечко беше като калории.Може би съм чукнала 2000ксал.
Тренировка няма. 

01.09.19г. Неделя

Храната е зле. Имахме гости, които донесоха сума ти глупости.Естествено на мен ми се дояде.
Та.. 3-4 шоко бонбона, около 100г сладолед със стевия, прилично количество солен чипс (повече от 100г), малко хляб с телешко кюфте и чедър, пиле на грил, пикантни картофи.
Калориите са повече от 2000. Имам чувството, че като бременна и двата пъти нямах чак такъв апетит, колкото в седмицата след овулация всеки месец. Ужас...
Стомахът ми естествено е на топка, но той е така още от четв ,когато си позволих две парчета баница. Това тесто хич не е за мен.

Добавки: хром, провиотик, хран ензими

Тренировка няма.

Баткото гепи вирус... та-ра-да-даммм... Сега треперя 1-во как ще се развие при него (дотук е като парцал) , 2-ро дали малката ще го прихване, 3-то дали ние ще оцелеем.

04.09.19
07:45

02.09.19г. Понеделник
Храната:
предимно оризови мъфини с овче сирене, малко пил филе
и вече към 21:30 полудях за халва,но нямахме 😄 Ама мноого ми се ядеше! Реших да почопля слънчоглед. Това обаче не ми свърши работа ,защото търсех мазно + сладко. Отворих кутия сладолед и похапнах доволно.

След това на следващата сутрин станах с главоболие и много ниска кръвна захар.
В общи линии - наиграх се, а си наруших и режима отново.

Сънят е ок.Само 2 пъти съм давала водичка. Баткото спи при мъжа ми и там беше по-неприятното, защото вдига темп и много говори на сън.

03.09.19г.  Вторник

Храната:
Всичките 12 мъфина,които стават в тавата, което си е около 1000ксал
Малко пиле на грил
Доядох сладоледа, който беше около 100г
ииии накрая изядох една малка пица (от нерви, признавам си)

Тренировка:
15мин упражнения със СТ и дъмбелите у дома
20мин вело (извадих си душата)

Сън: приличен

Добавки: хром, провиотик

Баткото не е на градина и в общи линии е като парцал. Успях да го навия да направим разходка, та живна малко, но след обяд му паднаха батериите.
Привечер ме изнервиха на макс.Просто нямаше как да се клонирам, за да угодя и на двамцата. После допълнително се изнервих от други фактори и в общи линии май това ми беше денят. Бях решила тази седмица да ходя поне 3 пъти до фитнеса... ха ха...
За храната нямам оправдание. Не съм намерила начин да туширам емоциите и реакциите си.

06.09.19
07:43

Отчитам сряда  04.09.19г и четвъртък 05.09.19г.
Нищо кой  знае какво.
Храната: оризови мъфини, пилешко месо, зелена салата и ... чипс (ама неприлично количество).
Храната ми е еднообразна. Трябва да се разровя за нови рецепти, но явно ще е след като Ники тръгне на градина.
Той вече е на антибиотик. Тъпият вирус е ужасен! Гърлото му е в афти, удари го в ухото, а от вчера се появи и кашлица.
Малката се хремави и нощите ни са повече от ужасни, защото ако тръгна да й духам нослето, тя започва да реве и секретите стават двойно повече. Може да е комбинация между неговият вирус и зъб. Не знам ,но положението е да се гръмне човек.

Малка “светлинка” в тунела- Звъннаха ни и ни дадоха за тест колата, за която си мечтаех. Казвам мечтаех, защото май не съм за джип. Нещо не е моето. Имам 2-3 години да си помисля, защото сигурно чак тогава ще сменим моя кораб 😄 Като цяло поне добих представа какво представлява.

Туй то. Приятни ви почивни дни !🙂))

Мнението беше редактирано от June101 на 06.09.19 14:05.

07.09.19
08:32

06.09.19г. Петък

С другарчето имахме годишнина от сватбата 🙂 Кога минаха тези 6 години?! И бая работа свършихме за периода 😄

Храна:
-стартирах с чипс, защото оризовите мъфини нещо не ми се получиха,а бях полудяла за солен въглехидрат (слагам едни поне 800-900ксал тук)
- пиле на грил , 2 кофти оризови мъфина
- чупка телешко кюфте и 2 чаши бяло вино

Тренировка:
Вело- 31мин , 400ксал (виновна тренировка беше това 😄 )
Направо си извадих душата, но пък ми подейства много добре.

Сън: мноооого ставания. Сигурно 20 пъти съм станала за цялата нощ. Направо не знам как избутах деня без да полегна.

Ами това е. Почерпихме децата с домашни бургери, пуснахме музика, пийнахме винце. Денят беше хубав. Децата все още не са оздравляли, но се усеща,че са по-добре. Време беше...

08.07.20
16:49

Здравейте, приятели!
Взема да се отчета най-после за тази година...
Нещата не са се променили кой знае колко. Тренирам у дома - велоергометър + дъмбели, ластици и СТ. През повечето време си действам по усет, понякога тренирам по клипчета на Руми Илиева. Тренирам 2-3-4 пъти седмично.

Храната ту е добре, ту не е. Не следвам режими и не броя калории. Доста съм намалила сладкото, но за сметка на тестяното.
За съжаление все още се боря с подуването на стомаха. Споменавала съм за този проблем и преди, както и  че си правих тестове за хранителни непоносимости. В общи линии излезе, че не съм приятел с нито едно брашно. За съжаление ми е изключително трудно да разкарам хляба от трапезата.

Реших да започна да пия сок от целина с цел да видя как ще повлияе на стомаха ми. Пие се сутрин на гладно. Трудничко ми е и ще видим до къде ще го докарам.

Ще гледам да вписвам туй-онуй тук, защото нещата си минават, аз си правя изводи, но когато не ги записвам, избледняват и се губят във времето.

Нещо странично от спорта- за една карантина време, успях да довърша любовния роман, който пишех. Все още имам да правя някои редакции, но явно главата ми е много напечена от слънцето, та нещата са в застой. Все пак вярвам, че рано или късно от това ще излезе една симпатична книга. <3

И малко снимки за цвят :)
Моя милост вече на 32 , две усмихнати хлапета и тук-там някой дъмбел :)

18.07.20
14:32

Привет! Как сте в това дъждовно време?

Отчитам едно море с деца.
Отидохме, видяхме, малко се разочаровахме, но все пак почерняхме и топнахме дупетата в солената вода.

Храната беше кофти, точно затова пиша отчета. За пореден път се убедих ,че тестото не ми влияе добре, че не бива да прекалявам със сладкото и ,че когато съм нервна и преуморена, не подбирам какво хапвам. Съответно за тези 6 дена каталясах, главата ми гръмна, стомахът ми беше на топка ,а кръвната захар се движеше като влакче в увеселителен парк. .. но заведохме децата на море. :D

Сега планът е да си почина от почивката. Междувременно реших, че ще се пробвам отново да тичам. Не съм бягала от мнооого време, а ми се отразява добре психически и физически. Не се усещам в добра форма. Хем изкукуригала покрай децата, хем отпусната.

И тъй..
Отчетът за днес ще бъде по-късно.

19.07.20
08:02

18.07.2020 /Събота/

Храна:
- Сок от целина; кафе
- Малка нектарина
- Две шепи кашу, морков
- Две кебапчета, 1/2 домат
- 2 шоко лешника , кафе
Тренировка
- Голяма купа зелена салата, сос Цезар, 2 сухара, пил филе около 160г
- 2 нектарини , шепа кашу

Тренировка:
Вело- 40мин, 24км

През деня бях машина. От сутринта покрай хлапетата + готвене, разтребване, перални и миални.
Децата се хремавят, мъжа ми го дразни гърлото... Аман!

Мнението беше редактирано от June101 на 19.07.20 08:03.

19.07.20
20:22

19.07.2020г.  /Неделя/

Храна:
сок от целина; кафе
-3 малки мъфина от оризово брашно и овче сирене, малко биволско кис мляко
-3 оризови мъфина, биволско кис мляко; кафе
-2 шоко лешника
Тренировка
-Зелена салата, сос Цезар, пил филе около 120г, 2 сухара
-Бургер, чопнах и малко пържени картофи

Тренировка:
Вело- 30мин, 17.53км

Мислех да пропусна бургера, но хем бях гладна, хем трудно издържам на тази миризма. ?
Ще ми се да поброя калории, но ще видим кога и как.
Днес пак доста движение около децата, но имах и 15мин щастие на тревата :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1