01.05.2014г.
Днес е хубав ден. Изпълнена съм с енергия.Чувствам се добре. Вече две сутрини под ред ставам сама в 6ч. Доволна съм.Наспивам се.
Прекарах по-голямата част от деня при родителите ми. Направих чудна разходка с майка ми и кучето. Отбихме се в любимата ни църквичка. Много, много хубаво си прекарахме!
6:00- (coffee)
8:30- (coffee)
11:00- Трен
13:00- мусака + няколко резена телешки салам + зелена салата
16:30- свинско бонфиле на скара около 80-100гр + малко картофи от мусаката; 2 блокчета шоколад 70% , 1 ред шоколад Милка с лешници, 2-3 ягодки
20:00- 4 протеинки
Допълнително:
чай от жълт кантарион
Mg + b complex
Фолиева к-на
Трен:
6 спринта
Бях в парка с майка ми и кучето.Загрявката в общи линии беше: тичане след кучето, скачане с него, мятане на топки :D
Спринтовете бяха на макс.Наистина се вложих и се получи супер.
Активност:
101 коремни преси
По-късно планирам стречинг. Имам нужда.
П.П.: Иеййй, започнала съм нова страничка с много позитивизъм (sun)
Мнението беше редактирано от June101 на 02.05.14 07:40.
Реших да направя една равносметка за периода 03.04- 02.05.2014г. заради МЦ.
Този месец отлично- дойде на 30-ти ден.Много съм доволна! Ще опиша как съм процедирала, за да имам някаква представа кое би било в моя полза занапред :)
Какво предприех:
- намалих пилешкото за сметка на свинското и телешкото
- увеличих мазнините като цяло поне в първата половина на цикъла
- тренировки със собствено тегло, 3кг и 5кг ; кардио- без да си взимам душата,но сравнително редовно
- пих: Геритамин 15 дена; Ca + vit D когато се сетя; Mg + b complex главно преди МЦ; Комбинирани витамини през първата половина
- за целия период имам 4-5 дена, в които наистина съм яла много (около 2500-3000ксал) и ги вписвам като емоционално хранене, а не толкова глад
- през останалото време съм се хранила нормално , бих казала без лишения
- от много време не бях ходила на солариум, но в този период реших да отида и да получа някаква доза vit D и от там. Не го препоръчвам в никакъв случай, но съм длъжна да го впиша, защото това е едно от нещата, с които реших да експериментирам и да видя дали ще донесе полза. Не съм прекалявала 5-6мин , 2-3 пъти в седмицата.
Други размисли свързани с темата:
За борбата с емоционалното хранене и като цяло подобряване на вътрешния ми баланс, имам желание да повиша нивото на серотонина и ендорфина. Чета по темата и предприемам мерки. Смятам, че това ще подпомогне и МЦ. Няколко метода:
- чай от жълт кантарион - естествен антидепресант, подпомага синтеза на серотонин, подобрява съня (може да е съвпадение, но откакто го пия спя като бебе)
- черен шоколад 70% и нагоре
- стречинг
- кардио за удоволствие ,а не с някаква цел
- естествена слънчева светлина ... ама като е дъждовно и гадно и солариума върши някаква работа (но без да се прекалява!!!)
- интересна книжка, време с любимите хора (nlove5)
- самоусъвършенстване всеки ден
02.05.2014г.
След 9- часов сън станах и установих,че имам яка МТ на бедрата и корема от спринтовете. Очаквах го.Винаги след първите 1-2 такива тренировки имам мускулна. Днес и МЦ дойде , но поне успях да поизчистя вкъщи преди да ме заболи много коремът и да се наложи да се хоризонтирам за известно време :D
Храната днес е една идея повече или поне така я чувствам, но и главата ми се мотае леко.
7:00- (coffee)
8:30- 1 протеинка ; (coffee) изпих половината
11:30- около 30гр тиквени семки
13:00- 1 филия със салам и кашкавал ; 2 залчета с мед
14:00- около 70-80гр свинки котлет + няколко хапки зелена салата; 3 блокчета шоколад 70%
17:00-още 2 залчета с мед, около 15-20гр тиквени семки (свършиха); 1 сладолед
edit: бях на ресторант, на РД на една от най-добрите ми приятелки и хапнах салата от моркови и ябълки и десерт! брауни с 3 вида шоколад. Десертът ме довърши, стана ми тежко, а и като цяло за деня съм прекалила със сладкото.
Допълнително:
чай от жълт кантарион
Mg + b complex
Активност:
чистене вкъщи
Мнението беше редактирано от June101 на 03.05.14 07:26.
Днес изпробвах рецептата за протеинките :)) Супер станаха, препоръчвам ! (F)
Мнението беше редактирано от Petia N на 02.05.14 19:44.
02.05.14
19:46
казано от June101 на 01.05.14, 06:35:
казано от Aleksandra Dencheva на 30.04.14, 23:50:
Мъфинчетата изглеждат много добре, само яйца и извара ли има??? Може ли да споделиш рецепта :) ?
Здравей, Александра! Благодаря ти! Давам веднага рецептата.Много е лесна за изпълнение.В сайта има доста сходна на Вики ,като нейните вкусотии се казват “Сиренки”. Аз обаче предпочитам извара. Та.. рецптата:
за 6 бр “Протеинки” , които общо са около 420kcal
- 200гр извара (аз използвам Олимпус)
- 2 яйца
- щипка сода
- сол на вкус
- подправки по желание- аз слагам: мащерка и шарена сол
Разделям сместа във формички за мъфини и пека около 15мин на 180. То се вижда като започват да се изпичат и миризмата е апетитна :)
Ммм звучи много, много добре. Ще ги пробвам тези дни :) Благодаря много за рецептата :*
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 02.05.14 19:46.
03.05.2014г.
Отчет за един гаден ден :) Защо гаден? Защото контролът го нямаше, настроението го нямаше, емоцията беше със стрелка надолу. След всеки такъв ден си вадя изводи за себе си, за поведението си в дадена ситуация и от какво трябва да бягам!
Захарен, мърчелив, подтискащ ден! Безсмислено е да казвам,че се самообвинявам. Така е!
9:00- взимане на кръв
9:30-11:30- 1 ред шоколад Милка, 1 сандвич със салам и кашкавал, 1 Тирамису, 1 сладолед, 2 протеинки (междувременно даже поспах)
14:30- (coffee) , блокче черен шоколад
16:00-17:00- тиквени семки , 1 ред Милка
19:00- 21:30- на гости при родителите ми - свинско бонфиле задушено + зелена салата + 3-4 малки картофчета и те задушени, купичка сладолед , 2 какаови топки ( със 7 Е-та в тях !)
Бележки:
- Хапна ли нещо преди обяд , после цял ден ям дори да не съм гладна.
Предполагам, че по някакъв начин кръвната захар започва да играе и не ми е гот. Каквото и да закуся следва подобна схема в 90% от случаите.
- Заседя ли се вкъщи- започвам да ям повече от необходимото.
Аз съм активен , общителен човек и за мен е по-добре постоянно да съм сред хора и да върша нещо, да се чувствам полезна. Ако остана вкъщи дори да съм свършила доста неща, дори да чета някоя много интересна книга - пак не мога да избягам от яденето и от липсата на настроение. Това пак е в 90% от случаите. Това довежда след себе си ядене на повече боклуци, липса на желание за каквото и да е. Не е гот, но е факт.
- Започна ли да увеличавам сладкото , трябва да се спра веднага.
В противен случай се подреждат няколко дни с много захари и трудно овладявам положението.
На мен ако ми взимат кръв сутринта (най-големия ми ужас, два пъти съм припадала преди да ме убодат още (tmi)) също бих се наградила с редче шоколад, даже с цял шоколад, дори може би с един от онези огромни шоколади, които са близо килограм. Това са екстремни случаи. (wait)
Нати, гадно е това с вземането на кръв.Аз преди бях доста зле. Винаги имаше придружител с мен. Напоследък обаче съм ок.Взимат ми кръв, ставам и си заминавам :)
Май тук е мястото да вметна, че резултатите са ок. Чакам още два хормона да излезнат другата седмица, но като цяло нещата са съвсем нормални.
За вчера .. да казвам ли, да не казвам ли .. Ще кажа само, че като време яденето беше на 6( имам предвид ,че си спазих моята схема с ядене чак към 13ч.), но вечерта пак залитнах на зле с малко парче торта и 1 сладолед ( и честно да си призная можех да мина и без тях, защото изобщо не бях гладна).
Вкарвам се вече в релси, че това на нищо не прилича.Гадното е ,че нещата са ми пред очите вкъщи, защото мъжът ми си ги яде и винаги има шоколад, сладолед, някое тирамису... Ще трябва да проявя голяма воля :)
Хубав ден на всички! :)
05.05.2014г.
Днешният ден е хубав. Чувствам се по-добре. МТ ми мина съвсем и днес успях да тренирам. Видях се и с майка ми. Направихме шопинг, поговорихме си. Чувствам се като нов човек винаги след среща с нея (nlove5) Много ме надъхва и зарежда. :) :) :)
След снощното преяждане не спах добре и направо се мразех , защото ми беше ужасно тежко на стомаха. Днес нямам много апетит. Започвам да включвам по малко пилешко.
6:30- (coffee)
7:15- Трен
9:30- 1 протеинка
10:30- 1/2 кебапче + 2 задушени картофа
- 1 час и нещо шопинг ; допиване на кафето от сутринта
16:30- няколко пилешки филенца Фитнес + 4 задушени картофа (картофите са сравнително големи) ; (coffee) ама май и половината няма да изпия
19:00- 2 протеинки
edit: това не беше в сметките, но бях много гладна: 23:00- 4 пилешки филенца Фитнес ; 1 малко парче торта
Допълнително:
L-carnitine течен
Хром
L- Tyrosine 500mg
Трен:
20мин упр-я с 3кг и 5 кг
30мин вело; 2 скорост ; 17.10км
стречинг 20мин
Мнението беше редактирано от June101 на 06.05.14 07:35.
Аз си реших проблема със сладкото. Вкъщи винаги има.:D Почти ежедневно ям, но малко количество.(е, снощи беше изключение :D, но аз нарочно, да имам сили за днешната двучасова тренировка..хихи) Не можеш ли след вечеря да си чопваш по едно парченце шоколад, една лъжица нутела...или каквото има, но да спреш до там? При мен се получава, има дни в които дори не ям. Веднъж седмично обаче си позволявам всичко...после ми държи влага и може би затова през останалото време не налитам на сладко.:)
казано от Hey Hey на 05.05.14, 17:56:
Аз си реших проблема със сладкото. Вкъщи винаги има.:D Почти ежедневно ям, но малко количество.(е, снощи беше изключение :D, но аз нарочно, да имам сили за днешната двучасова тренировка..хихи) Не можеш ли след вечеря да си чопваш по едно парченце шоколад, една лъжица нутела...или каквото има, но да спреш до там? При мен се получава, има дни в които дори не ям. Веднъж седмично обаче си позволявам всичко...после ми държи влага и може би затова през останалото време не налитам на сладко.:)
Много добре правиш, че си позволяваш.Аз дълго време си бях забранила много,много неща и мисля ,че сега на моменти в комбинация с леко депресарско настроение, решавам да си наваксам всичките забрани , та каквото ще да става :) Резултатът естествено е кофти. Като цяло и аз смятам,че колкото по-малко забрани има, толкова по-добре. В противен случай много натоварвам психиката с храна. Ще намеря решение, но все още съм в някакъв процес на борба със себе си, със сладкото , с всичко :)
Благодаря за съветчето! (F)
05.05.14
18:57
Искам само да ти кажа,че изглеждаш страхотно и не трябва да се притесняваш когато ти се хапва нещо не до там полезно! Важното е,че тренираш и правиш нещо за тялото си!
05.05.14
19:19
Ох.. и аз имам същия проблем със сладкото. (dull) Понякога не мога да се контролирам. Ако не съм яла сладко дълго време, след това ям всичко, което ми е пред очите (а то е в големи количества). Във нас е същата работа. Навсякъде има шоколади, бонбони, вафли, торти и... Тъпкала съм се до повръщане. :( Голям проблем ми е това сладко. Но после пак си продължавам по старата песен. Даже не знам по тези празници, колко неща съм излапала (giggle).
И аз все още търся някакво решение за отказването му (или поне намаляването му). (giggle)
Подкрепям те с две ръце. ;)
Аз не че съм пирмер за подражание, но да ви споделя как удържам фронта все пак :Д (извара+)Кисело мляко+шоколадов протеин или какъвто и да е овкусен. И ако съм много неиздържала си слагам киви, банан, каквото има. Става сладко, има малко въглехидрати и повечко протеини, което го прави що-годе подходящо за късните часове според мен. А и дори да не е, пак е по-малкото зло от шоколади и бисквитки. (F)
за сладкото... преди няколко дни си правих бананови палачинки - 2 яйца,банан и малко кокосови стърготини- няма такава вкусотия- ям си ги пред компа дори без пълнеж.
иначе си правя и смес от мед,мюсли и ядки- но това е по-калорично
иначе добрите стари плодове , понякога и чаша какао
ако ни се яде сладко не виждам защо да не ядем сладко...сладко не означава вредно (въпреки,че когато дете каже”мамо,яде ми се нещо сладко” получава вафла, а не плод примерно)
Здравейте, мили дами! (F)
Въпросът за сладкото явно винаги е актуален :D Алтернативи за избягване има и то не лоши , но понякога чисто психически е трудно да преодолееш това теглене към малката нездравословна вкусотия, която всякаш е другия полюс на магнит и те тегли към себе си с адската сила :)
Когато бях стриктна с режимите и много преритвах за сладкото и аз си имах няколко решения ,които считам за една идея по-здравословни :)
1) овесени ядки + кис. мляко + мед
2) овесени ядки + пр. мляко + мед + какао + кокосови стърготини
3) обикновени бисквита намазана с домашно сладко
4) торта от обикновени бисквити
5) протеиново реване по рецепта на Руми ( мога да я издиря някъде в стария ми дневник)
6) домашен кекс/ мъфинчета от пълнозърнесто брашно и някакви ядки или плодове от компот
7) авокадо + мед + какао + ядки ( + стафиди) = шоколад
8) извада + кис. мляко + мед / степче
9) и това, което съм гледала най-много да консумирам, когато ми се яде сладко- плодове :)
10) плодова торта :) за РД-то си винаги правя такава ,защото е през юни и има доста плодове ,а и тортичката става много лека
Предполагам,че и за още нещо ще се сетя :D Бях доста изобретателна, когато спазвах стриктно някакъв режим на хранене :) Като се замисля сега сериозно съм го ударила на чийтове :D
Снощи мъжът ми се прибира от магазина и казва: ” Купил съм 4 тирамисута и един шоколад. Да сме заредени.” :D И аз си помислих : ” Охаа , ще трябва яко да стискам зъбки” :)
Яна, мерси много, мила! :* И ти изглеждаш чудесно! (hug)
Мнението беше редактирано от June101 на 06.05.14 08:14.
06.05.2014г. нетренировъчен
Днес реших да си почина. Пътувахме извън София на имен ден. Не знам от пътуването ли, от храната ли ,ама много ми се гади (puke)
Започвам да отбелязвам сладките боклуци с друг цвят- нарочно , за да ми дразнят окото.
Запланувала съм утре да отида на плуване, но хайде да не казвам голяма дума :)
7:30- (coffee)
- стречинг
9:30- 3 пилешки филета Фитнес
13:00-15:00- малко салата, 1 яйце, дроб сърма, агнешко , няколко глътки домашна ракийка
17:00- 1 тирамису
19:30- около 30гр тиквени семки
21:00- малка ябълка
edit: Към 00ч. ми стържеше и не можех да заспя. Хапнах 1/2 кофичка кис. мляко 2%
Допълнително:
L tyrosine 500mg
чай от жълт кантарион
фолиева к-на
Мнението беше редактирано от June101 на 07.05.14 11:23.
07.05.2014г.
Днес ми се размина плуването, но нищо. Направих си любимата тренировка и се чувствам супер. Не успях да завърша втората обиколка и ме хвана яд, но живи и здрави. Данните са от програмка на тела.
Днес пак ми се гадеше.След зеления чай направо щях да върна поръчката( с извинение). Може би е някакъв вирус или агнешкото вчера не ми е понесло.
7:40- (coffee)
9:45- пюре от 1 малък банан + 1 ч.л. чиа
12:00- грах с телешко
13:00- още 2 хапки телешко
15:00- Трен
18:30- шепичка орехи
21:00- лаврак + малко салата (домати,краставици,чушка,лук)
Допълнително:
L – Tyrosine 500mg (8ч.)
Хром 200mg (10ч.)
L- carnitine (преди трен)
зелен чай (11:30ч.)
Mg + b complex ( преди лягане)
Трен:
крос в парка 29мин , 4,364км ( почти 2 обиколки)[/size]
- стречинг
Мнението беше редактирано от June101 на 08.05.14 05:58.
07.05.14
20:58
казано от June101 на 07.05.14, 16:58:
Хора, шок и ужас!
Един от хормоните, който днес излезе не е в референтни стойности ( DHEA-S) . Сега ще се поразтърся за инфо, но ако някой може да даде инфо и тук ще му бъдa благодарна.
Според мен вместо инфо в Интернет за хормона потърси инфо за читав ендокринолог. Хормоните са взаимосвързани и информация “на парче” няма да даде пълната картинка. Моята сестра ходи при д-р Генчева, но не смея лично да я препоръчам, но така или иначе проблемът й се разреши. Поздрави и стискам палци всичко да се нареди в най-скоро време!
интернет може да те изкара, че имаш спин, сифилис, злокачествен тумор и още 2-3 болести минимум... а ти реално да си с леко разхлабена имунна система от безобидно вирусче.... аз като чета в интернет за някой свой симптом и после не мога да спя от притеснения (често накрая се оказва нещо безобидно, а ако е по-сериозно е нещо различно от това в нета :D ) Не се тревожи, отиди на ендокринолог всичко ще е ок ;)
07.05.14
22:23
От личен опит - НЕ ЧЕТИ нищо по такива теми в интернет - ще си поставиш 1 милион диагнози и само ще се психясаш излишно! Сигурна съм, че всичко е наред, просто отиди при специалист и се консултирай, без паника ! :)
Благодаря за подкрепата, момичета! (F)
Няма да се впрягам много и да го мисля, защото колкото повече се напрягам, толкова по-зле. Излишен стрес не ми трябва.
Ще изчакам утре да излезе последния хормон, защото мисля, че и той е произвеждан от същата жлеза. Другата седмица ще посетя лекар и ще видим какво ще каже.
Аз имам подозрения, че ще ме изпрати да видя нивото на кортизола и кръвната захар. Честно казано от мноого време насам си мисля да ги изследвам и без да ми е казано от лекар. Имах някакво вътрешно усещане, че трябва да ги видя. Както и да е. Ще го мисля като му дойде времето.
Засега смятам да направя това, което зависи от мен самата , за да подобря положението:
- без захар (или в малки количества)
- много малко кафе, даже и без него ако мога
- алкохол почти не пия ,така че не е проблем
- повече мазнини и протеин за сметка на въглехидратите (ако има такива е добре да са предимно с нисък ГИ)
- без претоварване на тренировките
- никакво спичане за глупости :) (rock)
Хубав ден, сладури и сладурки! :)
Най-вече това ти трябва:
казано от June101 на 08.05.14, 06:16:
- никакво спичане за глупости :) (rock)
Стискам палци всичко да е наред и от мен съвет за консултация с добър ендокринолог.
08.05.14
18:14
И аз се присъединявам към съветите по-горе: първо да не се шашкаш от интернет и да четеш всичко с едно наум (да не се чете изобщо мисля, че няма как да се случи, защото е нормално всеки да търси инфо) и второ резултатите да се четат само от компетентен ендокринолог. И ако имаш съмнения можеш да се консултираш с втори или трети специалист.
Всъщност доколкото самата аз прочетох по-страшни са високите нива, при ниските....може да се окаже, че синтеза на този прекурсор се инхибира от наличието на достатъчно женски хормони, предвид това, че останалите са ОК и всъщност да не е показател за нищо притеснително. ;)
Така като чета всичко... може да прозвучи грубо, но съм длъжна да го кажа: партньорът правил ли е изследвания?
Благодаря ти, Светле! (hug)
Отчетът за днес ... 08.05.2014г.
От днес - без захар, без кафе , без храни с висок ГИ до второ нареждане.
Излезна и резултатът на Андростендиона. Той е ок.Мисля другата седмица да отида на ендокринолог да видим какво ще каже. Няма да Ви лъжа- не съм спокойна, колкото и големи усилия да полагам. Подсъзнателно си ме човърка. Нямам настроение, не се харесвам, не ми е гот.. и много не-та станаха..
Ядките дойдоха в повече..
6:00- 2 глътки кафе без захар, с малко мляко
7:00- няколко хапки от 2 яйца на тефлон, 2-3 орехчета
9:30- дояждане на яйцата
13:00- скумрия на скара с лимон + малко краставица
16:00-18:00- около 35гр тиквени семки , около 50гр кашу + орехи
Допълнително:
L-Tyrosine 500mg
Хром 200mg
Ca + vit D
чай от жълт кантарион
Активност:
малко разходка
малко чистене
малко упр-я
казано от Малечка Палечка на 08.05.14, 18:14:
И аз се присъединявам към съветите по-горе: първо да не се шашкаш от интернет и да четеш всичко с едно наум (да не се чете изобщо мисля, че няма как да се случи, защото е нормално всеки да търси инфо) и второ резултатите да се четат само от компетентен ендокринолог. И ако имаш съмнения можеш да се консултираш с втори или трети специалист.
Всъщност доколкото самата аз прочетох по-страшни са високите нива, при ниските....може да се окаже, че синтеза на този прекурсор се инхибира от наличието на достатъчно женски хормони, предвид това, че останалите са ОК и всъщност да не е показател за нищо притеснително. ;)
Така като чета всичко... може да прозвучи грубо, но съм длъжна да го кажа: партньорът правил ли е изследвания?
Малечке, благодаря много за подкрепата! (F)
Правил е изследвания, а аз моите не ги правя поради някакви специални причини. Не е кой знае какво ,че цикълът ми варира от 26 до 45 дена според някои хора, но аз се дразня и не смятам, че е редно. Затова реших да си изясня положението с хормоните.
И аз обмислям да се консултирам с двама ендокринолога, за по-сигурно. Чувала, че един хормон като “мръдне” , е възможно да последва разместване и на останалите :) Затова искам да взема мерки преди да е станала каша.
Не се притеснявай, най-вероятно е нещо временно. Още си млада, за да падат нивата конкретно на този хормон. :) Чудесно ще го вкараш в релси ако си измислиш занимания, които наистина да те забавляват. :) Спортувай умерено, храни се достатъчно, смей се от душа:) Слагай розовите очила и другия път ще видиш, че ще е в норма! :*
09.05.2014г.
Днес мноого главоболие.Започна ме от 9ч. сутринта , та досега ... и още ме боли, хем пих аналгин. Или е нещо от времето, защото и други хора се оплакаха, или малкото въглехидрати са ме убили.
Едвам се влача днес въпреки, че спах 10 часа!!! Даже и след обяд си “откраднах” едни 30мин сън и пак ходя като прасната с нещо тежко.
Реших, че няма да прокопсам много без въглехидрати и заредих малко машината.
Ужасно ми е без кафето. Сутрин много трудно влизам в час , а и без кафе няма нормално WC (envy) Ама никак не е гот!
Другата сряда съм на ендокринолог.Нямам търпение да отида и да видя какво ще ми каже.
9:00- 2 пържени яйца с мазнина , фреш от лимон и вода
13:00- свинско бонфиле на скара + зелена салата ; 1 ябълка 150гр
- 30мин сън
15:30- 10гр тиквени семки, около 40гр орехи и кашу; 200гр кис мляко
17:00- 1 ябълка, още няколко лъжички кис. мляко
19:00- 2 многозърнести питки + пил. филе Фитнес + Филаделфия + 2-3 кис. краставички
Допълнително: L -Tyrosine 500mg, Хром 200mg, Ca + vit D
Активност:
малко упр-я с 3кг и 5кг
походих си и пеша
От атмосферното налягане е, трети ден се друсам от сутрин до вечер с хапчета и едно тъпо главоболие си остава постоянно, пък от време на време се усилва, та да ми припомни да изпия още някой хап. Същата история със съня. На мен лично Паракофдал ми действа най-добре на такива главоболия, но не знам дали го дават без предписание, защото то е за мигренни кризи при хора с ниско кръвно, т.е. малко по-специфично е. Зеленият чай не ти ли върши работа по всички показатели като заместител на кафето сутрин? Стискам палци всичко да е наред с тези тестове и да нямаш повече поводи за притеснение. (F)
09.05.14
20:05
Аз пък пия дексофен и съм адски доволна - при това рядко ме боли глава, но когато ме заболи - зверско е. И аз съм така днес. И аз бях 3 дена на 0 въглехидрати (само зеленчуци) и мисля,че днес ми беше лошо заради това, та на обяд хапнах малко и да видиш как ми просветна.. с 2 думи - добре е да слушаме организма си:) Ние си решаваме едно ама той си иска друго..
казано от Nickie на 09.05.14, 20:03:
От атмосферното налягане е, трети ден се друсам от сутрин до вечер с хапчета и едно тъпо главоболие си остава постоянно, пък от време на време се усилва, та да ми припомни да изпия още някой хап. Същата история със съня. На мен лично Паракофдал ми действа най-добре на такива главоболия, но не знам дали го дават без предписание, защото то е за мигренни кризи при хора с ниско кръвно, т.е. малко по-специфично е. Зеленият чай не ти ли върши работа по всички показатели като заместител на кафето сутрин? Стискам палци всичко да е наред с тези тестове и да нямаш повече поводи за притеснение. (F)
Здрасти, миличко! :*
Това главоболие направо ме довърши :x Адската болка и само ме кара да си полегна. Дано по-бързо да се оправим и двете!
Не съм пробвала със зелен чай сутрин. Понякога пия, но сутрин не ми се е случвало.Може и да се пробвам :D
П.С. : Ади, много си права за организма и сигналите ,които той подава! (F)
Мнението беше редактирано от June101 на 09.05.14 20:08.
10.05.2014г.
Днес е много енергичен ден. Като фурия съм. :D Пак спах много (към 9 часа и нещо).
Реших да не се подлагам на мъчения и поне 1 чаша кафе на ден да си позволявам. Много добре ми подейства сутринта и веднага влязох в кондиция. Мисля ,че захарната абстиненция мина. Не ми се ядат никакви боклуци. Единствено в кафето слагам 1 ч.л. кафява захар.
08:00- (coffee) ( изпих половината)
11:30- 1 палачинка от овесени трици с малко кашкавал и пил. филе Фитнес , доматче
- чистене, готвене ,простиране
13:00- другата палачинка от овесени трици
15:00- Трен
16:45- свинско бонфиле на скара + зелена салата
18:45- купичка леща ( по принцип не съм много по лещата, но днес така ми се услади, че можех да изям и втора купичка :D )
Допълнително: Ca + vit D
Трен:
крос- 31:41мин , 4.513км , 8,5км/час
Мнението беше редактирано от June101 на 10.05.14 18:48.
11.05.2014г. нетренировъчен
6:30- (coffee)
8:45- палачинка от овесени трици с кашкавал , пуешко филе и домат
10:45- същото без домата
13:00- купичка леща + свинско бонфиле на скара
17:30- около 35гр тиквени семки
20:30- овчарска салата
Активност:
40мин разходка на Витоша
12.05.2015г.
Сладкото не ми липсва. Чувствам се добре. Енергична и сравнително спокойна съм. Добре, че се сетих за палачинките от овесени трици. Много добре ми идват за закуска. Засищат ме чудно.Радвам се, че започнах да закусвам. :)
9:40- палачинка от овесени трици с кашкавал и пуешко филе
12:30- свинско бонфиле на скара + зелена салата
16:00- около 20гр тиквени семки , 1 ябълка 150гр
17:00- Трен
следва: пилешко филе Фитнес + краставица
Допълнително: чай от жълт кантарион; Ca + vit D
Трен:
вело 25мин , 2 скорост, 15.88км
10мин упр-я с 3кг
Слагам една снимчица от 6ч. тази сутрин :)
Мнението беше редактирано от June101 на 12.05.14 18:41.
Отчети за вчера и днес :)
13.05.2014г. Нетренировъчен
7:45- 1 протеинка
9:45- 2 протеинки
13:00- свински котлет на скара + домати и краставици и 200ml бира ( веднъж в годината ми се допива и явно вчера беше денят :D )
15:00- кашу + орехи общо 30гр, 200гр кис мляко 2%
17:30- 1/2 порция мусака, няколко ягодки
21:00- 1/2 порция мусата и малко от салата домати и краставици
14.05.2014г.
контролно замерване 47,2кг ( имам желание да са -1/2кг)
7:30- 1 палачинка от овесени трици с кашкавал и пилешко филе
10:30- 1 портокал
-малко упр-я
12:00- 1 многозърнеста питка + половин домат, около 100гр ягоди
15:30- 300гр ягоди ; 1 филия бял хляб с Фладелфия и пилешко филе Фитнес
17:00- Трен
... взела съм си калориите за деня и не ми се полага много
Трен:
2 кръга с 3кг и 5кг
- бицепсово
- глутеус ритници
-лицеви опори- 5, 10
- навеждане встрани с дъмбели
- странични ритници от изправен стовж
- повдигане на пръсти ( без тежест)
- раменни преси
- навеждане с прави крака с дъмбели
- двустранно гребане
- избутване на дъмбели от тилен лег
- крънчове
-вертикално повдигане на крака от лег
вело 10мин интензивно, 2 скорост
Допълнително: Ca + vit D
Бях на ендокринолог днес и ми каза, че съм напълно здрава. Въпреки, че DHEA-S е малко под референтната стойност, той твърди, че хормонът се променя и ,че не може да зачете тази стойност като проблемна. Каза, че другите хормони на надбъбречната жлеза може да оказват моментно влияние.Също така според него играенето на МЦ от 26-ти до 44-ти ден не се дължи на проблеми с хормоните. ( ами странно на какво се дължи...? ). Както и да е. Човекът ме изпрати с пожелание за успех в другите начинания (giggle)
Извеждам си един извод от посещението при доктора и въобще от цялата ситуация- трябва да държа господата Кортизол и Инсулин в нормални , сравнително ниски стойности!
Мнението беше редактирано от June101 на 14.05.14 19:33.
Ами веднага искам да кажа, че не робувам на цифри. Ръководя се от усещания. Днес премерих един панталон, който много обичам и видях,че ми е бая опънат.Мисля си,че на никоя жена не й е приятно подобно нещо :) Затова една идея искам да смъкна.Не смятам,че 1-2кг ще са кой знае какво сваляне :)
Мнението беше редактирано от June101 на 14.05.14 19:34.
15.05.2014г. Нетренировъчен
9:30- 45гр пил. Филе + краставица
12:00- телешко със спанак , 1/2 домат
малко полежах и поспах 20мин
14:00- (coffee) ( половината)
15:30- 1 филия бял хляб с филаделфия и пил. филе
19:30- 2 филии бял хляб , 160гр пил филе , 1 домат, балсамов оцет
21:00- около 60гр ориз
Допълнително: Ca + vit D, Фолиева к-на
Днес ме тегли към въглехидратите. Белият хляб ще е добре да го заменя с нещо друго. За съжаление не си намирам моя вид немски хляб и ще трябва да се примиря с някакъв друг вид.
След като пийнах половин чаша от кафето след обяд, ме заболя главата. Явно кафето от машината вкъщи е силно.Трябва да внимавам с него.