Дневникът на June

Прескочи до:

17.03.14
11:40

Въобще да не ти пука! И днес е ден! Хапнала си си, заситила си коремчето. Следя ти дневника, добре се храниш. Едно стабилно похапване на сладичко няма да ти навреди. Пък и неделя е позволено. (wait) Усмихната и успешна седмица Джун! (wave) (F)

17.03.14
14:42

Ама ,че сте готини! Напълнихте ми душата! (sun) Огромно БЛАГОДАРЯ за подкрепата! (F)

Хич не си го слагам на сърцето това хапване. Има си “излизания от пътя”. Аз съм минала през доста такива дни, дори седмици.Доста пъти ми се е случвало да съжалявам, да изпитвам угризения, жестоки терзания и да изникват хиляди схеми в главицата ми как да поправя стореното. Истината е ,че станалото е станало и не трябва човек да се впечатлява от 1-2 такива дни, но трябва да има някаква ясна представа, че подобно хранене не е най-удачният вариант ако иска да е здрав и да се чувства добре в своето тяло (поне според мен де :) ).

Ей, много сте сладки! Желая Ви слънчева, усмихната и ползотворна седмица! :) :) :)

17.03.14
15:36

Хаха, June! Твоето “оплескване” ми напомня моя предишен уикенд, тоест съботата! Горе главата и все така позитивно и усмихнато! (както вече го и караш де). :) :) (sun)
Аз пък мисля, че е добре за настроението човек да кривне от време на време и то хубаво!
Просто да не е много често.
Иначе се превръщаме в машини. Няма как да е равно всичко.
А и също дори един съвет ще си позволя: като го правиш - не се чувствай гузна. По-добре се порадвай и хич да не ти пука, нали си показала вече, че можеш да си постоянна и да караш правилно.
Айде лека и силна седмица! (sun)

17.03.14
19:38

17.03.2014г.  (28)

7:00- мляко с нес
9:30- 1 портокал , 1 филия немски хляб с лелено семе и овесени трици (този хляб не ми харесва) намазана с Филаделфия + пилешко филе Фитнес
11:30- влезнах във Фантастико да си търся моя си хляб.. не намерих, а лошото е ,че започнах да се оглеждам в разни био и не био вкусотии. Граднах набързо 1 банан и изприпках навън ... та 1 банан
14:00- 1 ябълка + доядох обяда на мъжа ми, защото не обичам да се хвърля храна, а и бях леко гладна- 2-3 хапки свинско(немазно) на скара + толкова зелена салатка
15:30- (coffee) с мляко и 2 ч.л. кафява захар
17:00- 1 ябълка
19:00- пилешко филе Фитнес + купа зелена салата

Допълнително: Супрадин + Q10; vit C 2бр, Mg + b complex, Фолиева киселина

Почти цял ден ми се гади, ама яко! 90% съм сигурна, че това е от горката ми жлъчка- страда заради многото мазнини през последните дни. Днес само като погледнах маслото в хладилника щях да върна поръчката. Дааа.. знам си аз ,че много мазнини = недоволна жлъчка + омазняване като бонус към цялата картинка. Нищо! Аз залагам на усета и тялото ми само си ме тегли към по-немазни храни в момента.
Иначе днес денят е един такъв... странен. Ревливо ми е , чувствително, воднисто и леко подпухнало. Чудно! :D

Дано се оправиш по-скоро,да мине този проблем.Какво е това притеснение за този”изкушаващ ден”?Я се стегни 1-2 дни не са проблем след като 1 месец си хапваш здравословно,нормално е.Горе главата и само напред Джули и един съвет от мен.Пробвай след такива дни на другия да намалиш въглените до минимум.Успех и лека вечер :P

18.03.14
07:12

казано от just m на 17.03.14, 22:58:

Дано се оправиш по-скоро,да мине този проблем.Какво е това притеснение за този”изкушаващ ден”?Я се стегни 1-2 дни не са проблем след като 1 месец си хапваш здравословно,нормално е.Горе главата и само напред Джули и един съвет от мен.Пробвай след такива дни на другия да намалиш въглените до минимум.Успех и лека вечер :P

Привет, приятелю! Благодаря за съвета и милите думи! (sun)
Искам да кажа още веднъж, че аз хич не го мисля деня :) Просто го описах ,защото целта на дневника ми беше точно такава- да видя какви и кога са залитанията ми с храната :)
При мен въглехидратите не са проблем.Аз дори чистя с тях в менюто си, като горе-долу съм си хванала някакво количество,което е ок и се стремя да са от сравнително подходящи източници:) Пробвала съм много пъти да ги изключа, но не ми е гот и не е за мен.При мен повечето мазнини идват зле, но 1-2-3 дена хайде сега .. преживяват се! Единствено си разказах играта на жлъчката и това преживявах зле вчера :D ( смея се, но не е смешно)

Хубав ден от мен! (sun)

18.03.14
20:06

18.03.2014г.  (29)

7:00- мляко с нес
9:00- Трен
10:00- 2 яйца на тефлон без мазнина
11:30- (coffee) с мляко и 2 ч.л. кафява захар ( 2-3 глътки)
14:00- купа зелена салата + пилшеко филе Фитнес
14:30- допиване на кафето
15:30- 1 банан; 1 малка филийка бял хляб - половината с 2 резена кашкавал и пилешко филе, другата половина с Филаделфия
...иии се разфучах да върша домакинска работа
19:30- голяма зелена ябълка
21:00- купа зелена салата

Допълнително: Супрадин + Q10

Трен:
вело 15 мин 9.67км (ама дали?) ; HRср 162   HRmax- 182; 135kcal


Днес нещата са нормални.
След обяд отидох до Пикадили и така ми се доядоха едни гевречета (едни такива тестени, калорични.. мога да изям цял пакет). Не си взех ,но се прибрах и оправих филийката бял хляб. Стана ми гот. :P После имах мисли и за бонбонче Мерси, но се укротих.

Имам в главата си някаква нова схема за тренки- ” кардио схема” :D Обмислям да започна да правя всеки ден по 15мин някакво кардио. В началото може да е през ден (?) Първоначалният ми план беше в някои дни да е 2 х 15мин - сутрин и вечер, но не знам първо- дали има смисъл (май не) и второ- как ще ми се отрази.
Добре ми се отрази днес сутринта това вело. После цял ден бях сравнително енергична, заредена, освободена психически.
Защо искам да са около 15 мин? - За да не прекаля като за начало и честно да си призная имам някакъв страх от кардиото. Свързвам го с Кортизол, забавяне на МЦ и подобни неща.Това е следствие от моментите, в които правех кардио като луда.
При мен кардио тренировките имат страхотно действие, но само ако са добре дозирани.Прекалено много кардио ми създава проблеми. Относно силовите тренировки- няма да са много тежки. Не ми се отразява добре на мен много тежкото.Много е хубаво,но не е за всеки. Та там полекичка ще си карам, колкото-толкова. :)

Та като съм тръгнала в този пост да разсъждавам и обеснявам .. Храната!  При мен действа една схема засега- РБД, като мазнините не трябва да са повече от 45-50гр (макс 60гр в редки случаи) за деня. Повече ми идва зле. По-малко също не бива да са! Мога да манипулирам общо калориите за деня. Ако искам да задържам към 1500-1600 са ми ок. Ако искам да посмъкна се придържам максимум в 1300 за деня.
Имам дни ,които без да искам се получават НВД , защото нямам много апетит.Предполагам,че имам и дни с повече въглехидрати, но те не ме притесняват толкова. Като цяло лошите ми залитания са свързани с доста мазнини, а те за пореден път се убедих- не са за мен!
Като цяло обаче най-важното,което се стремя да правя е да слушам тялото си! Все още на моменти получавам смесени сигнали,но като цяло си имаме приказка :)

Хубава вечер на всички! :) :) :)

Мнението беше редактирано от June101 на 18.03.14 22:29.

Радвам се,че нещата са по-добре :)

18.03.14
22:17

казано от just m на 18.03.14, 21:56:

Радвам се,че нещата са по-добре :)

Лудницата си я има всеки месец :D Женска му работа :D Учудващо днес положението е спокойно:))

И една мисъл специално за теб , понеже знам, че и ти обичаш вдъхновяващи писания :
”Ако можеш да мечтаеш за нещо, можеш и да го направиш!”

:)

19.03.14
19:14

19.03.2014г.  (30)

8:00- мляко с нес
10:00- 1 филия бял хляб с Филаделфия и пилешко филе Фитнес
11:00- 1 голяма ябълка
12:30- телешко с грах и картофи + зелена салата
14:00- (coffee) с мляко и 2 ч.л. кафява захар
15:00- 2 филии бял хляб с Филаделфия , пилешко филе и 2 резена кашкавал
16:30- 2 ябълки
17:00- Трен
21:00- 1/2 кофичка кис.мляко

Допълнително: Супрадин + Q10; Mg + B complex

Трен:

вело 27мин  HRср 155 ;  HRmax 175 ; 219kcal
стречинг


Днес цял ден съм си вкъщи. Ядеше ми се ту сладко, ту солено. Докарах половин кг ябълки днес  ... След двете ябълки след обяд явно фруктозата ми дойде в повече и се активизирах за трен. Като цяло днес исках да правя любимото си нещо-крос в парка (h) , НО обличам се аз, слагам пулсомера и не, и не . Имах желание ,но тялото ми се противеше. Чуствах се някак си не в кондиция за тичане. Нищо! Тепърва започва хубавото време и кросовете няма да избягат.:)
Иначе положението продължава да е воднисто, с подут корем и някак си некомфортно. Ама то е нормално де :D Нищо ново под слънцето :D

Мнението беше редактирано от June101 на 20.03.14 09:06.

19.03.14
19:36

И ще споделя една полезна информацийка, на която попаднах днес. Видях, че Зизу и Bella също са обсъждали този въпрос, така че се надявам да е добро допълнение :)

“Магнезият се класифи­цира като “естествен транквилант” и е незаменим за предменструалните симптоми, свързани с безпокойство, напрежение и т.н. Установено е, че жените с ПМС са с по-ниско ниво на магнезия в червените кръвни телца и добавянето на магнезий е от изключителна полза за облекчаване на много симптоми на ПМС и е дори още по-ефективно, когато се приема едновременно с витамин B6. Магнезиевият дефицит може да доведе до спазми на кръвоносните съдове, така че ако страдате от менструални мигрени, магнезият би могъл да ги предотврати.

Магнезият е нужен за синтеза на серотонин, който на свой ред е от жизнена важност за регулиране на настроението. Освен това този минерал изглежда подпомага постигането на баланс на течностите и така пре­дотвратява неприятното събиране на течности, от което страдат някои жени преди менструация. Установено е, че жените с недостатъчно висо­ко ниво на магнезия страдат от предменструални промени в апетита и желание за определени храни.”

Teddy

19.03.14
19:45

Само да допълня и потвърдя,че в книгата за женското тяло,която чета - ‘’Женски тела,женска мъдрост’’ също много се говори за положинелните ползи от магнезия. И аз мисля да си го набавя тези дни :)

20.03.14
12:08

Много полезна информация за магнезия, аз днес ще си купувам, вече го реших. Благодаря! (F)

20.03.14
13:34

Тенкс, Джун :) И аз като попрочетох тук-там и реших да вляза в отбора.

20.03.14
18:22

Рaдвам се ,че съм полезна с нещичко, гърълс (F)

20.03.2014г. (31)

6:00- мляко с нес ( рано пиле-рано пее)
8:15- Трен 1
9:30- телешко с грах и картофи ...ама каква закуска, а ?
14:00-  купа зелена салата
15:00- (coffee) с мляко и 2 ч.л. кафява захар ( изпих половината)
16:30- Трен 2
ще се хапват пилешки филета на скара с лимонче и зелена салата , ако има друго ще допълвам

Допълнително: Calcium + vit D ; Mg + b complex


Трен 1
15 мин вело  Hrср 175;  HR max- 181 ; 135 kcal

Трен 2
13:45мин крос в парка - HRср- 175; HRmax 216 ; 142kcal

Днес сутринта се ядосах много. Циститът ми се обади ( кекава работа). Толкова се пазя и все пак всяка пролет успявам някак си да настина. Пих едно прахче,което си е антибиотик и сега ходя с вързан пуловер на кръста вкъщи.
Втората тренировка беше истинско пречистване откъм кофти мисли и настроение. Едвам изчаках да се прибера вкъщи и веднага метнат маратонките за тичане :) Открих моя си сезон за кросовете в парка (sun)


Хубава вечер, симпатяги! :)

Мнението беше редактирано от June101 на 31.03.14 18:59.

казано от June101 на 20.03.14, 18:22:

Рaдвам се ,че съм полезна с нещичко, гърълс (F)
Днес сутринта се ядосах много. Циститът ми се обади ( кекава работа). Толкова се пазя и все пак всяка пролет успявам някак си да настина. Пих едно прахче,което си е антибиотик и сега ходя с вързан пуловер на кръста вкъщи.
Втората тренировка беше истинско пречистване откъм кофти мисли и настроение. Едвам изчаках да се прибера вкъщи и веднага метнат маратонките за тичане :) Открих моя си сезон за кросовете в парка (sun)

Слагам линк към интервю с мен, което днес се публикува.  http://blushbeauty5.blogspot.com/2014/03/blog-post_9455.html
Бързам да кажа, че го споделям не защото съм кой знае колко впечатляваща личност, а просто ако някой иска да разбере що за птица е Джун :) :) :) 
П.С.:  на снимката в края на интервюто аз съм втората муцуна от дясно наляво

Хубава вечер, симпатяги! :)

Доста добре,браво.Хубава статия е станала и на мен ми се тича,ама кога ще бъде....

21.03.14
19:41

21.03.2014г.  (32)  Нетренировъчен

Пролетта е тук ! (sun) Наслаждавайте й се! Бъдете усмихнати и позитивни!

7:20- мляко с нес
8:20- (coffee) с мялко и 2 ч.л. кафява захар
- прахосмукачки, парцали ... чистене :D
9:30- 2 яйца на тефлон с мазнина
14:00- пиле на грил (доста мазничко беше, ама вкусно) + зелена салата
14:30- (coffee) с мляко и 1 ч.л. кафява захар
17:30- 1 голяма зелена ябълка
20:00- купа зелена салата


Допълнително: Супрадин + Q10; Геритамин 1бр; Mg + b complex


Сутринта бях много енергична въпреки, че краката ми са леко отмалели. Фучах вкъщи, кефех се на времето, много бях заредена.
След като се наобядвах обаче нещо стана и силиците ми постепенно спаднаха. Преди малко дори отказах да отида на кино. Нещо съм в безтегловност. Настроението е някакво заспало. |-)
Едно такова ми е за нищо да не ме търсят и закачат :D Баа дано да е заради МЦ и да вземе вече да дойде, че ми писна да чакам.

Мнението беше редактирано от June101 на 22.03.14 15:04.

Явно, вчера пролетта не ни се  отразила добре с теб. И аз  сутринта имах прекрасното настроение и после се помрачи :( Е, и при мен МЦ е влияещ ама май нещо във въздуха  :D

Мнението беше редактирано от Ивчето Пивчето на 22.03.14 12:32.

22.03.14
12:44

казано от Ивчето Пивчето на 22.03.14, 12:31:

Явно, вчера пролетта не ни се  отразила добре с теб. И аз  сутринта имах прекрасното настроение и после се помрачи :( Е, и при мен МЦ е влияещ ама май нещо във въздуха  :D

Ивче, шашава работа сме :D Мисля си обаче, че тепърва ще се зареждаме от хубавото слънчице навън (sun)

Хайде, дано :) Пожелаваме си го да се зареждаме само с позитивни чувства от хубавото време :) Ами колко шашава да ни е работа June :D Просто по-емоционално се разделихме със зимата  :D

23.03.14
19:03

22.03.2014г.  (33)

8:30- (coffee) с мляко и 2 ч.л. кафява захар
12:00- пилешко филе на скара + купа зелена салата
12:30- (coffee) с мляко и 2 ч.л. кафява захар
14:30- 1 филия бял хляб с пилешко филе Фитнес
15:30- 1 много голяма зелена ябълка, зелен чай
17:00- 1 и половина филия бял хляб с пилешко филе и шарена сол
23:00- 1:30- на парти на фирмата на мъжа ми - 2-3 хапки свинско месо, 2-3 хапки пълнозърнест геврек със сусам и вътре със сьомга, 1 доста малко парченце торта, 1 сладка  ( не съм пила никакъв алкохол, бях шофер :) )

Допълнително: Супрадин, Геритамин


23.03.2014г.  (34)

Много въглехидратен..

8:00- мляко с нес
9:30- 2 препечени филии бял хляб с масло и пилешко филе, чай с 1 ч.л. кафява захар
13:00- семейно събиране- 1 филия домашен хляб от пълнозърнесто брашно и лимец, малко свинско и ориз, малко зелена салата
14:30- (coffee) с мляко и 2 ч.л. кафява захар
и тук започна кофти яденето ...солено, сладко, солено
17:00- 1 филия бял хляб с масло , пилешко филе и шарена сол ; 7 бонбона Мерси , 1 бонбон Линдор
18:30- 1 филия и половина бял хляб с роле
Едит-вам нещо много сериозно: 1 голяма ябълка и около 200гр гевречена (опаковани, калорични,тестени, абе джънк)

Допълнително: Mg + b complex

Днес е кофти ден. Не съм се наспала ( само 6 часа тази нощ), чувствам се мнооого изнервена, без сили , подута от води. Очите ми се притварят цял ден. Не приличам на себе си.
Малко съм настинала и ми е студено, гушещо и отпуснато.
Много ми се ядеше шоколад.Просто даже нямаше значение дали е млечен, черен или какъв точно е. Точно шоколад ми се ядеше.Търсех си Магнезий и това е. Малко попрекалих, но ще се преживее.
Нервата ме друса, филмът е в главата. И на рев ме изби, ама се сдържах. Това вътрешно напрежение ми разказа играта. Мц-то като започне така да се проточва и да закъснява много се нервирам и все се чудя “добре де, къде пак сгреших?”. Надявам се, че скоро ще ми олекне. :)

Мнението беше редактирано от June101 на 24.03.14 11:51.

Teddy

23.03.14
21:31

Сякаш описваш миналата ми седмица..цели 8 дни бях и по-зле :x Дано се оправиш по-бързо (hug)

fire.is.my.nature

23.03.14
23:10

Много ти се кефя на менюто и искреността при вписване :Д

Меду ругото какво ти е мнението за белия хляб? Аз понякога си мисля, че не е чак толкова зле колкото го изкарват :Д В смисъл, зарибих се по едни бели хлебчета, които имат нищожни калории, нищожно количество въглехидрати, а са супер засищащи и големи по обем и не ми се отразяват изобщо зле на настроението. Харесва ми, че са по-леки от черния хляб, който често е доста трудносмилаем.

При положение, че около хлебчетата има много кардио де, за да се полчват за енергия.. Иначе съм наясно за (де)фектите, които причиняват.

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 23.03.14 23:26.

23.03.14
23:49

Да ти кажа, аз преди като се борих с 2-3 килограма, какво ли не правих, но кантара не мърдаше. Изключвах и включвах разни храни, но никакъв ефект. И накрая ми писна и почнах пак да си ям хляб и веднага кантара тръгна надолу?! Странно, но факт. Както и това, че бях дръпнала вечерята по-раничко, но след като отново проядох хляб, започнах и по-късно да хапвам и започнах да свалям. Така че смятам, че си е до организъм, тъй като моя опит може да оспори всички теории ...

fire.is.my.nature

24.03.14
00:05

Е, едва ли има някаква магия точно в хляба, просто понякога си мисля, че най-евтиният бял хляб (35 цента за 8 хлебчета... :Д), който съдържа смао брашно, вода, мая и сол, макар токсичността на маята и липсата на фибри (не цялостна) е доста по-добре от боядисан бял хляб, бъкан с още съставки като при “черните”. И лекотата му ме оставя с плосък корем, заситена.

казано от fire.is.my.nature на 23.03.14, 23:10:

Много ти се кефя на менюто и искреността при вписване :Д

по едни бели хлебчета, които имат нищожни калории, нищожно количество въглехидрати, а са супер засищащи и големи по обем и не ми се отразяват изобщо зле на настроението.

Това не те ли кара да се замислиш малко какво точно има вътре??

24.03.14
08:13

Здравейте, прекрасни дами! :)
Радвам се, че сте прочели моите писания:)
Ще изложа моето искрено мнение за хляба. И на мен ми се случва да си разсъждавам по този въпрос- кой хляб да ям? Да ям ли изобщо хляб? Талията ще се увеличи ли ? Ами като ми се яде какво става ..? :) Та ..
Аз мисля, че не можем да бъдем сигурни в качеството на нито един хляб на пазара. Можем да си купуваме брашно и да си правим, ама дали и това брашно е толкова пълнозърносто? Може би е :) 
Много се говори за качеството на белият хляб.Той бил вреден, не съдържал нищичко полезно .. ми то да Ви кажа има много вредни неща около нас.
За черния хляб така наречения ” полезен, здравословен” - знаем ли дали не е бъкан с оцветители? Свекърва ми ядеше Вита по едно време. Замина за 10 дена до Москва и като се прибра ми сподели, че хлябът ,който е оставила вкъщи отворен още не е мухлясал. Смятайте! :)
Аз съм Ви споделяла, че имам гастрит. Винаги ,когато имам болки , гастроентероложката ми  ми казва да ям препечени филии бял хляб. И честно да Ви кажа много ми помага.
Другото интересно е ,че и при двата видя хляб стоманът ми започна да подува след определено количество, но пълнозърнестия повече ми разказва играта. По-подут ми е стомахът, по-тежко ми е от него.
За отслабването-  Майка ми също има проблеми с гастрит. В началото на Декември много я болеше и се наложи да премине на по-леко хранене, което да щади стомаха. За месец и половина е 7кг надолу при положение,че яде по 5 пъти на ден, а в менюто фигуритат 4 филии бял хляб за деня.
Има една стара приказка ” Няма по-голям от хляба!”. Аз съм склонна да се съглася. Хлябът е хубаво нещо.За съжаление в днешно време нещата много са се изменили и изкривили и не знаем точно какъв хляб ядеме. Във всеки случай аз лично си го позволявам ,когато ми се яде. За активни хора не мисля, че е чак такъв фактор за фигурата, ако е в нормални количества.
Забелязали сте ,че ям и немски хляб , и бял хляб. Не мога да кажа кой е по-полезен ( или по-малко вреден). Истината е ,че трябва да хапваме каквото ни се яде, било то и бял хляб :) Всичко е в количествата :)

Успешна седмица на всички! :) :) :)

24.03.14
08:23

За теб полезността на хляба само с ефекта му върху фигурата ти ли се изчерпва?!
Можеш да ядеш и по 2 бели хляба на ден и да си 45 кила, но означава ли това че ще си здрава?

24.03.14
08:30

казано от Маргарита Манева на 24.03.14, 08:23:

За теб полезността на хляба само с ефекта му върху фигурата ти ли се изчерпва?!
Можеш да ядеш и по 2 бели хляба на ден и да си 45 кила, но означава ли това че ще си здрава?

Ако се впрягах дали ще ми се отрази на фигурата изобщо нямаше да го ям ;) Споменах мнението си и в тази насока, понеже прочетох,че момичетата също са дискутирали тази тема. :)
А дали ще съм здрава ако не го ям мисля,че вече отговорих- нямам представа. Не съм сигурна в нито един продук на пазара, нито в брашната. Сигурна съм единствено в това, че по-малкото количество = по-малка вреда. :)

Напълно съм съгласна с Маргарита. Не знам защо повечето хора смятат, че нещо е полезно/вредно само ако то оказва някакво негативно влияние, което могат да видят визуално (например промяна във фигурата) (June не визирам теб конкретно, а 99% от населението). Лично аз нямам нищо против хляба, АКО е истински. Едно време, когато хлябът беше такъв, съм изяждала несметни количества от него, но за жалост сега живеем в такова време, че най-сигурният начин да знаеш какво точно има в него е като си го направиш сам:) Иначе никога не можеш да си сигурен..

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 24.03.14 08:33.

24.03.14
08:34

Ето това е проблема: храната не трябва да се избира не на принципа “по-малка вредност”, а на принципа “по-голяма полезност”. ;)
Можеш лесно да се изхранваш с продукти, в които си сигурна, стига да искаш. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 24.03.14 08:36.

24.03.14
08:42

казано от Маргарита Манева на 24.03.14, 08:34:

Ето това е проблема: храната не трябва да се избира не на принципа “по-малка вредност”, а на принципа “по-голяма полезност”. ;)
Можеш лесно да се изхранваш с продукти, в които си сигурна, стига да искаш. ;)

Аз не претендивам, че храната ми е най-здравословната :) Мисля, че и по-напред в дневника съм го казвала. Всеки има право да ме критикува и да изказва мнение. Всеки обаче има и своите усещания и лични виждания :) Възхищавам се на хора, които се хранят много здравословно, но аз съм избрала да не съм педант на тази тема и да ям, каквото ми се яде. Изградила съм си мои критерии и правила.
Адриана, не знам защо реши, че цялата дискусия се отнася до това дали хлябът вреди на фигурата. Мисля, че в повече от половината ми пост аз изказах мнение за това дали според мен е вреден за здравето или полезен.

fire.is.my.nature

24.03.14
09:20

Ясно, че не е най-полезната храна. Въпросът беше, ако изобщо избера да го ям, как ще ми се отрази.
В крайна сметка всеки си избира до каква степен да се държи далеч от боклуци :) Аз имам и такива и такива моменти очевидно и постоянно експериментирам.
Хаха :) Както и да е, багодаря за мнението, Джун :) :)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 24.03.14 09:21.

fire.is.my.nature

24.03.14
09:22

казано от Adriana Dacheva на 24.03.14, 07:40:

казано от fire.is.my.nature на 23.03.14, 23:10:

Много ти се кефя на менюто и искреността при вписване :Д

по едни бели хлебчета, които имат нищожни калории, нищожно количество въглехидрати, а са супер засищащи и големи по обем и не ми се отразяват изобщо зле на настроението.

Това не те ли кара да се замислиш малко какво точно има вътре??

Не :) В момента съм “ларж”, може да видиш дневника ми.

казано от June101 на 24.03.14, 08:42:

казано от Маргарита Манева на 24.03.14, 08:34:

Адриана, не знам защо реши, че цялата дискусия се отнася до това дали хлябът вреди на фигурата. Мисля, че в повече от половината ми пост аз изказах мнение за това дали според мен е вреден за здравето или полезен.

Тя дискусията не се отнася за това и аз не това съм казала :) Сори,ако не си ме разбрала правилно, просто си разсъждавам в посоката, в която тръгна Маргарита.

24.03.14
12:24

казано от Adriana Dacheva на 24.03.14, 12:17:

казано от June101 на 24.03.14, 08:42:

казано от Маргарита Манева на 24.03.14, 08:34:

Адриана, не знам защо реши, че цялата дискусия се отнася до това дали хлябът вреди на фигурата. Мисля, че в повече от половината ми пост аз изказах мнение за това дали според мен е вреден за здравето или полезен.

Тя дискусията не се отнася за това и аз не това съм казала :) Сори,ако не си ме разбрала правилно, просто си разсъждавам в посоката, в която тръгна Маргарита.

Извинявам се:) Не съм те разбрала. Радвам се, че се заформи такава дискусия. Хубаво е човек да разглежда въпросите от много страни. Така всеки се обогатява по някакъв начин :)

24.03.14
17:56

24.03.2014г.  (35)

Съвет: Не правете като мен!!! :)

Меко казано ме е срам да се отчета днес, но исках да бъда честна. Не знам за тялото ми, но душата ми днес е отровена...
Втори ден омазване. Трети няма да има! ( но то и два ми стигат, за да ме върнат назад в схемата)

7:30- мляко с нес
8:30- 10:30-  около 80гр гевречета , 5 бонбона Мерси , малко кафе
продължих с още геврчета 200гр и още бонбони Мерси, 1 голяма ябълка, 1 филия хляб с пилешко филе

Калориите днес са към 2900-3000

Допълнително:  Супрадин + Q10; Хром;Calcium + vit D


Денят не започна както трябва...и продължи така. Не се впрягам особено ,че калориите са много, а по-скоро как ми повлия цялата тази храна. Не беше гот. Кръвта ми “кипна” , коремът ми се поду и главата ме заболя. Последните дни съм притъпила усещането си за вкуса на храната и чувството за ситост. В такива моменти трябва просто да се спра.Да погладувам, за да започна да виждам по-реално нещата. Ако не го направя, ще продължа да се тъпча и то с нетолкова полезна храна.

Кофти храна= кофти настроение, липса на желание за каквото и да е, липса на мотивация, липса на енергия

Забелязвам ,че в дните, в които тренирам (особено сутрин) се чувствам по-добре, нямам залитания към храна,която не е много подходяща, усетът ми за това, какво ми се яде и от какво има нужда организмът ми е по-силен.
Миналата седмица (като изключа неделя)  дори не съм се замисляла какво да ям. Просто отговорът сам си идваше.Много бях доволна.Мразя да имам някаква схема какво да ям и кога да го ям. Трябваше ми време да се преборя с това и все още на моменти се обажда.
Станах многословна :D Спирам!

Мнението беше редактирано от June101 на 24.03.14 17:57.

25.03.14
10:18

казано от June101 на 24.03.14, 17:56:

24.03.2014г.  (35)

В такива моменти трябва просто да се спра.Да погладувам, за да започна да виждам по-реално нещата. Ако не го направя, ще продължа да се тъпча и то с нетолкова полезна храна.

Кофти храна= кофти настроение, липса на желание за каквото и да е, липса на мотивация, липса на енергия

Забелязвам ,че в дните, в които тренирам (особено сутрин) се чувствам по-добре, нямам залитания към храна,която не е много подходяща, усетът ми за това, какво ми се яде и от какво има нужда организмът ми е по-силен.
Миналата седмица (като изключа неделя)  дори не съм се замисляла какво да ям. Просто отговорът сам си идваше.Много бях доволна.Мразя да имам някаква схема какво да ям и кога да го ям. Трябваше ми време да се преборя с това и все още на моменти се обажда.

June (F)
При мен това със спирането и погладуването винаги има обратен ефект. Забелязала съм, че когато ям повече или се натъпча направо - най-добрият изход е на другия ден пак да ям повечко, но по-полезни храни (примерно да си сложа и кашкавал в омлета освен сиренето, както и да си добавя допълнително яйце и една филия хляб) и така целия ден и по този начин на по-следващия ден вече се получават нещата както трябва и си ям нормално и полезно и в хубави количества и всичко е ок. А като направя гладуване после пак започвам да ям супер много и се получава омагьосан кръг. Не знам при теб как ти действа, само споделям моя кофти опит с гладуванията след по-големи хапвания.

А за това с точните схеми какво и кога да се яде - това е най-скапаната идея, правилно бягаш от нея. Този уикенд една позната ми възхваляваше 90-дневната, как било много добре, как се отслабвало и т.н. - и я гледам как се мъчи, как единия ден й се яде риба (и сме на рибен ресторант!!!), ама не, не можело, понеже бил въглехидратен ден - и си поръчва спагети и после не може да ги яде, понеже имат отгоре насипано 3 грама пармезан...И накрая си взима бира, понеже бирата е въглехидрат, и седи нещастно и обяснява, че така е според режима. (dull) Ужас.

Ох, и аз станах многословна, сори :D
Хайде много усмихнат и слънчев ден днес! (sun) :)

Teddy

25.03.14
11:34

Джун, и аз ще си позволя да се включа,защото съм минала през доооста подобни моменти както е всеизвестно (giggle)
И Зизу си е права,но защото според мен си е до човек и до организъм явно. В този случай май не важи един конкретен съвет за всички.
Аз съм по същият начин като теб.. докато не погладувам не излизам от кръга на тъпченето.Пробвала съм и с повече хубава храна и т.н. но не се получава. Като си погладувам 1-2 дни и съм нов човек :) Има хора обаче, които това ги кара после още повече да хапват,както каза Зизу.
Просто много добре си прецени ти от кои си и действай спрямо това. Човек може да прецени най-добре сам по себе си кое как му се отразява,това е което със сигурност съм научила аз през всичките глупости. Друг вариант мисля,че може да пробваш с фаст - сега като си яля много,не яж 20 часа примерно и после си продължи както преди.
Дано съм помогнала и аз, успехх! (sun)

25.03.14
14:45

Здравейте, момичета! (F)  Много Ви благодаря за съветите и подкрепата и този идиотски момент :D

И двете имате право! И двата съвета според мен са много добри.Всеки изхожда от личен опит. И аз хиляди пъти съм минала през тези дни и какво ли не съм пробвала. Интересното е ,че преди да се осведомя по-подробно по въпросите за здравословното хранене и различните режими , никога не ми се е случвало подобно нещо. Не мога да се похваля,че съм се хранела супер здравословно. Преди винаги имах шоколад в себе си, но никога не ми се е случвало да го изям целия, та дори и половината :) Никога не съм спазвала строги диети, хранителни режими или някакви специални ограничения. Фигурата ми е била по-стегната и изчистена от сега, а МЦ ми е било като по часовник! Хапвала съм манджичките на мама и дори не съм се замисляла. Това беше малко отклонение, но исках да си го споделя :)
Зизу, тези 90-дневни и подобни простотии са ужасни. Да си в рибен ресторант, да ти се яде рибка и да не си поръчаш.... кажи честно! (dull) Аз лично смятам,че и режимите като НВД, Аткинс, ВВД и т.н. трябва да се спазват определен период. Дори да си на РБД , ако пак броиш калории , следиш грамове и дефицити пак са зле нещата.Затормозяващо е.Аз през последния месец броих калории и грамажи.Признавам си без бой!
Ето как реших да действам- от днес нито ще броя калории, нито ще се интересувам кое ,какво и как. Ще се стремя да хапвам нормално и сравнително здравословно, но ако ми се яде нещо “вредно” ще си го хапна. Не искам да давам пример на никого, не искам и да взимам пример от никого. Аз съм си аз! :) Който не одобрява методите ми - ок! Всеки има право на мнение. Уважавам хората тук, мнението и труда им, но аз на този етап съм решила да изляза от “рамките” на режимите и да слушам тялото си. Искам да се науча максимално добре да разпознавам сигналите ,които то ми дава.Предполагам,че всеки е имал моменти, в които си хапва нещо и в съзнанието му изниква следното:”еее, точно от това имах нужда!” :) Ето към това се стремя и аз! :) :) :)

Теди, миличко, понякога глада помага, понякога- не. Понякога стриктен режим помага, понякога-не. Знам,че и ти си в търсене на решение. Надявам се скоро да намериш баланса! :)

Силно Ви прегръщам и много благодаря за включването! (hug) Това значи много за мен! :)

Мнението беше редактирано от June101 на 25.03.14 14:58.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1