05.01.2017г. Четвъртък
сравнително наспана
Храна:
- (coffee) + 100мл пр мляко и 1ч.л. кафява захар
*трен
-2 яйца, червена чушка, 3 маслини
- (coffee) с 1ч.л.кафява закар
- 150г извара + 1/2 краставица + 15г орехи + 1ч.л. зехтин ; (coffee)
- 100г протеинов хляб + Филаделфия + 70г пил филе , 1/2 краставица, 1 малък морков
- 150г пил филе + зелена салата с 10г зехтин
Б-122 М- 63 В- 38 —-> 1276 (без зеленчуците)
Добавки:
2бр женски Now
Тренировка:
15мин почти без почивка
бягане на място
напади
лицеви опори
коремни преси
повдигане на крака от лег
подскоци
+ 10мин вело - 5.92км, 135ксал
Общо време 25мин
Реших да се пробвам да тренирам сутрин (поне в дни,когато съм що-годе наспана). Иначе на обяд ми се доспива, а вечер съм много уморена. Днес се получи много добре.
Второто, което реших е да пробвам да намаля въглехидратите с идеята да видя дали пак ще си вървя гладна цял ден. Е, апетитът ми не беше толкова голям ,но може да се дължи и на предните дни с повече калории. Към 17ч. обаче вече започнах да усещам да ми се замотава леко главата + ,че ме кара на кафе. Хубаво е ,че започна отводняване.
Бях при док. Имам сравнително голям полип. Ще го махаме след около 20 дена , според това кога дойде МЦ. Каза, че процедурата била лека, бърза и няма да боли. Можело и да си тръгна и да не ме хоспитализират, въпреки че ми иска направление за болница. Направих грешката да хвърля едно око какво е хистероскопия и прочетох,че се слагали и упойки (?) Абе, няма да чета! К’вото-такова! И понеже това е на нова страница казвам - ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ НАРЕД! :)
* да видите какво разчиствам по няколко пъти на ден :D Вървят си калориите :D
Мнението беше редактирано от June101 на 05.01.17 18:48.
06.01.2017г. Петък
Храна:
В- 202 М- 80 Б- 86 —-> 1887ксал
Днес сякаш организмът ми просто искаше да навакса за вчерашните по-малко калории и особено за орязаните въглехидрати. Сутринта едва се движех. Нямах силици за нищо, а всичко мен чакаше. Позволих си 2 шоко бонбона, малко солети, 2 бисквити и те излетяха въглените. Явно не ми е моментът за НВД. Ще гледам по-скоро да се придържам към много лек дефицит (който днес не е на лице) и към РБД. Мазнините пък ми скачат от ядки. Трябва да внимавам.
Изнервена съм покрай седенето у дома по цял ден. Криво ми е. Скучно ми е. С детенце се забавляваме, но не е като да обелиш 5 приказки с голям човек. Психически сдавам.
* направихме малка разходка и спускане с шейната. Голям кеф!
Добавям за вчера вечерта още около 700ксал ( 2 шоко бонбона, ядки, кашкавал) и стават около 2500ксал за деня. Пиша го в графа “емоционално тъпчене”.
07.01.2017г. Честито на имениците! Бъдете здрави!
Храна: около 1400 ксал
Добавки:
2 бр Изопринозин
2 бр Ензими на Now
5 капки вит Д
4 бр вит C
Тренировка:
пътека 5км , 36 мин
* Трябва да изключа ядките, ама пуста лакомия. Подуват ми червата, та чак ме боли. Повечко салатки.Напомням си. Много ги обичам ,а не знам защо проевявам такъв мързел да си ги правя.
*Тичането ми се отрази много добре, както винаги. Друг човек съм. То са ендорфини, то е кеф. Мозъкът ми работи на друга честота, а и тялото си го усещам по-леко.
* Пропуснах да кажа, че док ми беше пуснал хормоните прогестерон и пролактин. Прогестеронът е повече от чуден.Близо до горната граница е, а аз си мислех,че ми е нисък. Пролактинът е много мъничко над горната граница, но знам ,че там трябва да си в пълен покой преди изследването, а аз не бях.
Трябва да отбележа, че когато бях 43-44кг хормоните ми бяха доста по-ниски, а цикълът нередовен. Сега , колкото и да не се харесвам на 47кг , половите ми хормони ми са повече от готини и цикълът е редовен.
* Подразбрах ,че хистероскопията (или там, както се казваше) се прави с пълна упойка. След това може да имам леки болки. Може би няма да мога да тренирам около седмица след процедурата. Де не тренирам достатъчно, ами сега и това. (dull) Ама важното е да ми мине и всичко да ми е наред.
казано от June101 на 07.01.17, 19:57:
Трябва да отбележа, че когато бях 43-44кг хормоните ми бяха доста по-ниски, а цикълът нередовен. Сега , колкото и да не се харесвам на 47кг , половите ми хормони ми са повече от готини и цикълът е редовен.
Ами според мен това значи, че имаш не особено здравословни представи за красота... В една статия Марги го беше написала, че понякога килограмите на които ние бихме се чувствали щастливи, не са килограмите, на които тялото ни е щастливо.(Ако не съм разбрала добре статията, се извинявам за грешната интерпретация) Така че може би трябва да зарежеш малко орязването на калориите и да си вкараш повече качествена храна в менюто. :)
казано от Just Average на 07.01.17, 20:27:
казано от June101 на 07.01.17, 19:57:
Ами според мен това значи, че имаш не особено здравословни представи за красота... В една статия Марги го беше написала, че понякога килограмите на които ние бихме се чувствали щастливи, не са килограмите, на които тялото ни е щастливо.(Ако не съм разбрала добре статията, се извинявам за грешната интерпретация) Така че може би трябва да зарежеш малко орязването на калориите и да си вкараш повече качествена храна в менюто. :)
Благодаря ти за включването, Just :)
Имам представа за себе си кое е здравословно и кое не. Границата е много тънка и вече съм я прескачала ( и преди съм споделяла за това). Харесвала съм се и на 47кг, но тогава имах повече мускулна маса. След като забременях спрях да тренирам, защото бременността ми беше сравнително тежка. После възстановяване, недоспиване и все още не мога да се почувствам както преди- по-стегната и една идея по-изчистена. На кантара рядко се качвам. Цифрите не са ми много важни.
Не съм чела тази статия на Марги, но има голяма доза истина, ако това е идеята.
08.01. 2017г. Неделя
Храна:
oколо 1750ксал
Тренировка няма.
Нощните драми със зъбите продължават. Добре, че сутринта си доспахме до 8:30.
Имах идея да ходя до залата, но се отказах. И да бях отишла, щях да направя една рехава тренировка без да мога да тренирам пак в следващите дни и без да знам дали довечера ще имам шанс да поспя и да се възстановя. Ще почакам още малко с натоварването. След 2 седмици ще имаме детегледачка. След процедурата с полипа планирам полека да започна.
Замислих се ,че от лятото насам все някакви здравословни чудесии ме сполетяват. Два мъдреца ми избиха, като единият трябваше да го махам оперативно. Кистата на крака я лекувам от септември и още не съм я махнала. И там може да се наложи оперативна намеса. Сега и този полип се поеви за разкош. Най-вероятно е случайна поредица от неволи, но някой по-суеверен (като майка ми) ще каже,че по-скоро са ме погледнали накриво. :D
Мнението беше редактирано от June101 на 08.01.17 19:04.
РАЗМИСЛИ
*Днес реших да си сметна ОКБ. Получи се 1759ксал (1279,4 х 1,375) . Лошото е ,че някои седмици ми се събират по три тренировки, а други успявам да направя само една, та не знам дали не се обърква малко сметката. Демек не знам дали не е 1279,4 х 1,2 ,което променя картинката на 1535ксал.
Ако се движа около 1450ксал ще съм в дефицит, но в първият случай ще ми идва в повечко от нормалното и донякъде здравословното. Знам,че ще се усетя сама. Нахвърлям си ей така цифри , да има.
*И като съм тръгнала да разсъждавам... Записвам си ,че по-добре ми влияят животинските мазнини. Аз и ги предпочитам, но и се усещам по-сита, по-добре ги храносмилам ,а от там и повечето енергия. Ако трябва да избирам между зехтин, ядки и авокадо и свинско, кашкавал и сирене - вторите са на почит в моето тяло. Записвам си го, защото правя опити да подавам повече растителни мазнини, а явно за мен това не е най-удачния вариант.
*Недоспиването просто изисква повече въглехидрати и захари. Колкото и да се дърпам и да не искам да го приема, при мен се усеща тази нужда. Сутрин не знам къде ми е главата докато не пийна 1-2 глътки силно кафе с лъжичка захар. Искам да променя нещата, но явно ще чакат по-наспани времена.
*За пореден път установявам, че съм по-добре без да ям до обяд. Ако хапна, веднага ми се доспива и ставам една флегматична, ленива и изнервена. По-добре свирещ стомах, но в час.
*Когато нещо много ми се яде- просто трябва да го хапна. В противен случай изяждам 350 други неща и пак стигам до първото.
* Не трябва да се насилвам да ям 4 пъти на ден. Понякога се получава, но понякога се чувствам много по-добре ако ям през час и половина по малко.
*Вечер ям повече. Дори през деня да съм яла нормално като количество и калории, то вечерта ми избива на ядене. Чудо на чудесата е. Предполагам,че се дължи на това, че вечер вече съм много изтощена и просто искам да си легна, а няма как докато не приспя детето. Още от 19-19:30ч. започва да ми се иска да се опъна на дивана или на леглото и да не мърдам. Да ама детето си ляга чак към 21:30. Тези два часа ми се струват цяла вечност. Може би ще се пробвам да хапвам нещо сладко и да потренирвам. Така временно ще се заредя ,докато в 22ч. вече ще съм с тотално паднали батерии. Трябва да се изпробва.
Здравей, Джун! Мислила ли си да пробваш йога? Действа невероятно релаксиращо и има много практики, които са само по 15-ина минути.
казано от Диляна на 09.01.17, 13:04:
Здравей, Джун! Мислила ли си да пробваш йога? Действа невероятно релаксиращо и има много практики, които са само по 15-ина минути.
Дили, мислила съм, но незнайно защо все не стигам до нея. Хубаво ме подсети! Ще поразгледам напред-назад какво има :) Мернах,че ти си на тази вълна. :) Радвам се, че се чувстваш добре :) Поздравявам те и за страхотната форма! (muscle)
09.01.2017г. Понеделник
Храна:
В- 159 М-54 Б-81—-> 1447ксал
Добавки:
колаген 2 бр
вит C 5 бр
вит Д 5 капки
Тренировка (към 18:45) :
20мин вело- 11.63км, 265ксал
+ коремни преси и лицеви от колене с цел да направя повече
Поръчах си нова опаковка Eve Now , NOW Foods Eleuthero (Сибирки жен-шен) за подсилка и карнитин ама за по-нататък :)
Към 18:30 бях все заспала и без силици. Реших да изпия 5бр вит C и да се мятам на велото, ‘щото да плюскам мога, ама за тренки ме мързи. Стига лигавщини.
Пак съм леко недоспала. Нищо ново не ви казвам.
Детенце днес изтърси на мандарината “оуиндж” (orange) . Ей дотук я докарахме с тези клипчета, които му пускам за разнообразие.
10.01.2017г. Вторник
47,7кг
Храна:
около 1600ксал
Добавки:
Ензими на Now- 1 бр
Колаген- 2бр
Сибирски жен-шен 1 бр
Днес храносмилам трудно. Коремът ми е подут, като когато бях в 6-ти месец. Не бих казала,че съм яла нещо кой знае колко тежко за стомаха. Предполагам,че се дължи на идващо МЦ след 5-6 дена. И преди ми се е случвало. Мога да оправя положението с пробиотици и ензими, но тогава пък все си ходя гладна.
Също така мисля, че лекинко задържам вода.
И като казах вода - не пия достатъчно вода!!!
Снощи сама се прецаках и нощта беше тежка. Отидох към 00:45 да легна в стаята на Ники, защото много подскачам като се размрънка на бебефона. Ок. Легнах аз, той се върти и нослето му е сухо и свири.Викам си това няма да е на добре и цяла нощ ще падне въртене. Реших както си е в полусън да му капна малко физиологичен разствор в носа. Като писна това дете. Рев, сълзи и сополи. Така до 2:15, когато се успокои с мляко (демек час и половина будни). После цяла нощ ми се буди през 1 час и то с крясъци. И парното в стаята ту се пуска и ставаа сауна, ту се изключва за 2 часа и става студ. Търча ту да въртя радиатора, ту да завивам дребния. Ами това е моят “сън” ,мили хора. (envy)
Мнението беше редактирано от June101 на 10.01.17 20:00.
11.01.2017г. Сряда
Храната:
около 4 филии със сусамов тахан и мед
1/2 филия с пуешко филе и кашкавал
1 протеинка ( правих мъфини от извара и яйца)
салата: червени чушки, зелена салата, пил филе
Не съм смятала калории, но съм сигурна, че надвишавам това, което имам като цел. В тази връзка вчера вечерта пак прекалих и за вчера пак съм минала 2000ксал. Това е моят проблем- никакъв контрол над храната нямам. Боря се вече 3 или 4 години с това и все още не съм се оправила със ситуацията.
Тренировка (между 17 и 18ч.)
бицепсово сгъване с 2х5кг
раменни преси с 2 х5кг
клекое с 2х5кг
коремни преси няколко вида
планк... и тук важното- с дете 13,5кг отгоре! (Ади слага дискове, а аз забавлявам детето :D )
+ 20мин вело , от което ми се спря тока 12.20км, 278ксал
Днес повече от половината ден бях в тотална депресия. Изведнъж обаче нещо ми просветна и метнах тениската на bb team (която по невнимание съм поръчала размер L :D ) и хоп силата беше с мен :D (muscle) Направих чудна тренировка! :)
Мнението беше редактирано от June101 на 11.01.17 22:24.
Отчет за вчера 12.01.2017г.
Храната (безобразна) :
- 2 протеинки (извара и яйца) , 2 залъка хляб с тахан и мед
- 1/2 флия с филаделфия и пуешко филе
- 40г солети
- 1/2 протеинов десерт, който Дени ми донесе за проба (wasntme)
- 4-5 протеинки
- 80г об бисквити, 10-тина солети, 2 загребвания от сусамовия танах
Можех да мина без последното хранене, защото не бях особено гладна.
Добавки:
Ca 1200 mg + vit D
Eve Now 2бр
Хром
Тренировка няма, но с шейна и дете навън си беше живо кардио на пързалката. Бутане на шейна с дете по наклон= леко подпалване на д-то (mooning) + че се прибрах потна у дома.
Планът ми е днес да отида до залата и да тренирам горна част, а утре да отида за едно бягане и най-вероятно това ще ми е до след операцията. Краката ми са с лека мускулна треска в момента.
Кака Дени ни беше на гости (nlove5) Това направи деня ни специален! :) Добре си поговорихме и май успя да ме накара да се замисля сериозно за треньор след 2-3 седмици. Права е ,че така ще съм сигурна в правилната си техника ,а и ще съм по-мотивирана.
Мнението беше редактирано от June101 на 13.01.17 09:00.
13.01.2017г. Петък
Храна:
- 1/2 филия с яйце и сирене , (coffee)
- 1/2 филия с кашкавал и пуешко филе; доядох зеленчукова манджа на детето
- 3 об бисквити ; (coffee)
тренировка
- свинско с картофи на фурна
- 1 банан
- (план) зелена салата, свинско с картофи
Добавки:
Ca 1200mg + vit C
Eve Now 3 бр
Тренировка
Лег- 11х20, 6х23, 8х23, 5х25кг, 4х25кг
Пек-дек -11х15кг, 9х15кг, 8х16кг
Гребане двустранно- 12х 2х5кг, 9х2х6кг, 8х2х6кг
Пулоувър- 10х7кг, 6х8кг, 5х8кг
Повдигане на ръце встрани- 4х2х4кг, 3х2х4кг,2х2х4кг
Мога и повече на лежанката, но 1) не съм тренирала от много време и 2) бях самичка и малко ме беше шубе без помощ.
Отидох доста загрята на тренировка. Днес два пъти излизаме с детето на пързалката. Прибирам се потна и пръхтяща. След втората разходка директно се запътих към залата. Доста бързо приключих тренировката и се натоварих прилично. Доволна съм. :)
14.01.2017г. Нетренировъчен
Храната:
- 4 об бисквити с тахан; (coffee)
- свинско с картофи, зелена салата, 1 об бисквита
- 2 бисквити с тахан, (coffee)
- 50г солети, 3 киндер шоколадче , 2 бисквити с тахан (пак нерви и пак ядене)
15.01.2017г.
Храна:
- (coffee)
- 1 филия с кашкавал и пуешко филе, 3 киндер шоколадче
- 2 шепи орехи, 1 киндер
- (coffee)
- 1 филия с мед и тахан
тренировка
- около 120г свинско печено
- ще има голяма салата , малко тиквени семки пред сериалче и може би чаша червено винце (d)
Тренировка:
пътека 3 мин с 9,6км
Кръгова:
- Повдигане на крака от лег - 15, 15, 15
- Коремни на римски стол- 15х 2,5кг, 12х2,5кг, 10х2,5
- Тренажор за корем -10х25кг, 10х25, 8х25 + 6х15кг
- Повдигане на крака на стенд 15, 15, 13
- Планк - 45сек , 45сек, 45сек
Пътека 3 мин ускорения
Тренировката се получи добре, като се има предвид ,че всеки момент чакам МЦ. Последната серия на коремните на римския стол не беше много хубава. Натоварих повече краката. Явно коремът ми вече отказваше на моменти.
Цялостно не знам дали постъпих добре да тренирам това точно преди МЦто , но проба-грешка. Ще видим как ще се чувствам утре.
Храната е безобразна, нервно-циклична.
16.01.2017г. Понеделник (1)
Храната:
- 1 филия с кашкавал и пуешко филе, 1 и половина с тахан и мед
- 4 об бисквити, 1 шоко бонбон, 3 шепи орехи, 50г солети, няколко лъжици танах с мед
- 300г кис мляко 4,5% , 4 об бисквити
- 1 ябълка
- супа от броколи, зелена салата, 40г пил филе, 1 филия хляб, 1 об бисквита
(ако имаше емотикона прасе, щях да я сложа)
Тренировка няма.
МЦ дойде. Другият вторник ме чака операция.
Храната ще става все по-добра! Казвам го! Вярвам го!
Гледам разни снимки и се мотивирам. Искам, мога и ще стане! :)
Купих кисело мляко на Бор-чвор. Безобразно вкусно е , 4,5% . Почти му видях сметката вчера. Записвам си,че не ми стана тежко на стомаха от него.
Мъжът ми замина за няколко дни по работа. Мамчето е у дома и си правим компания. Ех, че ми е хубаво с нея! Много добре ми се отразява (nlove9)
17.01.2017г. Вторник (2)
Храната:
- малка ябълка
- об бисквити и кис мляко
- салата- зелена салата, червена чушка, царевица ; филия с кашкавал и пуешко филе
- 2 шепи орехи , малка ябълка
- бисквити с кис мляко
- зелена салата, малко пил филе, супа от броколи, блокче шоколад 85% , няколко солети
* общо обикновените бисквити са около 130-140г
Тренировка няма.
Днес пак кръвоизливи.Главата ми се мотае и все трябва да ям нещо. Дано да е за последно.
и една снимка слагам, за да е цветно :)
Вписам последните няколко дни.
Сряда 18.01 беше нетренировърчен и с доста храна , може би съм стигнала 2000ксал
Четвъртък 19.01 калориите бяха около 1050ксал, нетренировъчен.
Петък 20.01 до 13ч. не бях хапнала. Обикалях да ми правят изследвания. Калории около 1100ксал. Нетренировъчен, но с доста движение.
Събота 21.01 -
храната е най-много 1400ксал
- 2 филии немски протеинов хляб с филаделфия и пил филе
- протеинов десерт
- малка пица
- салата- зелена салата, червена чупка, пил филе; 3 залъка хляб намазани с филаделфия и пил филе
Тренировката : Вело 35мин , 19.74км , 450ксал
+ доста движение навън
Размисли:
Смятам да променя малко някои неща:
* Ще намаля мазнините до 45г на ден. В първата седмица може да са и по-малко. Причината е ,че напоследък прекалих доста с тях и не ми влияят добре. Веднага се омазнявам. Прегледах дневникът си и назад- и преди съм ги констатирала тези неща. С въглехидратите съм ок, с мазнините-не.
* От велото ме болят коленете. Много ми е кофти, но май домашното кардио ще трябва да се промени. Обичам си велото , но 2 дни след него едва клякам.
* Обмислям схема за подсилка- комбинирани витамини + сибирски жен-шен + вит Д. Чудя се обаче кога да я започна. Дали да е веднага след операцията или към средата/края на февруари.
* Намалих захарите малко. Пия си кафето с мед. Ще гледам да елиминирам и други храни, в които ги има. Идеята ми е ако ми се хапва сладко да ям пресни или сушени плодове. И тук е моментът да спомена, че онзи ден правих бутер банички. На 100г тесто има 14г захари ... Паднах!
* Повече супички и мама да идва по-често при мен :)
22.01.17
09:32
казано от June101 на 22.01.17, 08:04:
* Ще намаля мазнините до 45г на ден. В първата седмица може да са и по-малко. Причината е ,че напоследък прекалих доста с тях и не ми влияят добре. Веднага се омазнявам. Прегледах дневникът си и назад- и преди съм ги констатирала тези неща. С въглехидратите съм ок, с мазнините-не.
Имаш ли представа сега колко грама са?
Мисля си обаче, че си правиш погрешни изводи за нещата - няма как еднозначно да заключиш, че “веднага се омазняваш” от мазнините. Първо, защото при теб и дума не може да става за омазняване, по-горе си качила снимка, която го показва.
Второ... всъщност няма смисъл да продължавам, защото с “първо” се изчерпват нещата. :)
Но все пак по повод това, което си казала: ако беше така (че си се омазнила, натрупала излишни мазнини и тн), то не можеш да кажеш на 100% “ядох повече мазнини и затова така се получи”. По-вярното е: “добавих повече мазнини, те съдържат повече калории, надвиших доста калорийния си прием за по-дълъг период от време” и тн. Не пряко мазнините са виновни.
Но ти нито си омазнила, нито си на път да го направиш, така че не се вкарвай във филми.
По-скоро ти липсва баланс в менюто и мисля, че от това идват много неща.
На пръв поглед преобладават бисквитките и филиите, в които няма нищо лошо да присъстват (знам, че напоследък си правиш сама бисквити), обаче при теб по-важното е, че протеинът е малко, по описанието на менютата ти и мазнините не са много, има как и зеленчуците да увеличиш. Имаш дни, в които караш само на сухи храни и само едно от храненията ти е по-съдържателно и хранително (виж например отчета си за 14.01).
Не искам да ти се бъркам, но това е нещото, което ми прави впечатление и мисля, че може да се поработи върху него. :)
* Намалих захарите малко. Пия си кафето с мед. Ще гледам да елиминирам и други храни, в които ги има. Идеята ми е ако ми се хапва сладко да ям пресни или сушени плодове.
Увеличи малко източниците на протеин, хапвай на основните хранения цветни и разнообразни салати с полезни мазнини, намали похапванията с бисквити и солети - ще видиш, че няма да имаш чак такава нужда да ядеш сладко, просто би трябвало да си по-сита.
Успех! :*
Софи, бих искала да цитирам цялото мнение на Вероника, защото съм съгласна с нея на 100%. Какво омазняване? Ти си толкова слаба! Не се вкарвай във филми, моля те!
Тъй...
Рони и Ели, мерси за включването (F)
Мазнините напоследък вървят около 80г на ден, което е много по мое мнение. Аз така го усещам. Ок, дори да става дума за това, че мазнините са по-калорични. Пак ми е по-лесно тях да намаля. Не мисля,че за някакъв кратък период с по-ниски мазнини ще има вреда върху организма ми.
Протеин имам около 90-100г на ден (в повечето дни). Аз не тренирам много и не смятам, че трябва да го увеличавам. Хората, които тренират по-сериозно от мен имат нужда от по-голям прием на белтък. За себе си не виждам смисъл.
И последно... За съжаление не се чувствам във форма. Усещането ми е ,че имам още безкрайно много да работя за желаната физика.
Здравей!
Аз се включвам по повод болката в коленете от велото. Бях така преди месец, болката тръгна надолу около големия пищял и вече месец ме боли. Наложи се да намаля тренировки. Това ми се случи точно след едно зверско каране на велото.. по едно време куцах и не можех да ходя. Препоръчвам ти да си вземеш нещо за стави (глюкозамин, МСМ). Аз съм си взеха артро колаген на Fitandshape и се каня да го започна скоро. Освен това си вземи ортопедични стелки и наколенки от най-обикновените. Продават ги по лев и нещо в аптеките. Успех :)
22.01.17
11:40
Да, разбира се, по-лесно е да ги намалиш мазнините и 45-50 г смятам, че ще са ти достатъчни. Попитах колко са сега, защото не добивам впечатления, не навсякъде има посочени количества.
Аз друго исках да отбележа по тази точка, смятам, че е изяснено. :)
Вероятно съм попадала на такива отчети, в които протеинът е на минимум и преобладават въглехидратите за целия ден, или пък вероятно тези дни са по-често. След като казваш, че имаш достатъчно протеин в повечето дни, значи е така и се извинявам, ако правя грешни заключения. Не навсякъде има посочени количества и може би от там идва впечатлението, че преобладават бисквити/хляб, а не другото, което би трябвало да бъде в основата.
Не знам от какво е породено това ти усещане. Винаги ще има какво да подобряваме по себе си, но трябва да бъдем и реалисти.
Аз и преди съм ти го казвала - за мен ти нямаш нужда да сваляш тегло, а точно обратното. Работи за желаната физика, но не си вкарвай в главата убеждения, че си се омазнила или че имаш каквото и да било излишно по себе си. :)
Постарах се да ти дам някои примери, които да онагледят казаното от мен и моите впечатления:
Четвъртък 19.01 калориите бяха около 1050ксал, нетренировъчен.
Петък 20.01 до 13ч. не бях хапнала. Обикалях да ми правят изследвания. Калории около 1100ксал. Нетренировъчен, но с доста движение.
1000-1100 калории мисля, че са малко, още повече, че някъде беше говорила за цел около 1400-1500.
казано от June101 на 17.01.17, 10:23:
16.01.2017г. Понеделник (1)
Храната:
- 1 филия с кашкавал и пуешко филе, 1 и половина с тахан и мед
- 4 об бисквити, 1 шоко бонбон, 3 шепи орехи, 50г солети, няколко лъжици танах с мед
- 300г кис мляко 4,5% , 4 об бисквити
- 1 ябълка
- супа от броколи, зелена салата, 40г пил филе, 1 филия хляб, 1 об бисквита
(ако имаше емотикона прасе, щях да я сложа)
Ами не си прасе. Това е ден с типичен пример как преобладават бисквитите, филиите, има бонбон, солети, мед - преобладават въглехидратите.
В такива дни (защото те не са толкова епизодични или аз съм в голяма грешка) ми е идеята, че ако увеличиш протеина, мазнините и зеленчуците, няма да имаш нужда от толкова бързи въглехидрати + ще си по-сита и на теория не би трябвало да имаш резки спадове в нивата на енергия. Това исках да обясня.
казано от June101 на 11.01.17, 22:23:
11.01.2017г. Сряда
Храната:
около 4 филии със сусамов тахан и мед
1/2 филия с пуешко филе и кашкавал
1 протеинка ( правих мъфини от извара и яйца)
салата: червени чушки, зелена салата, пил филеНе съм смятала калории, но съм сигурна, че надвишавам това, което имам като цел. В тази връзка вчера вечерта пак прекалих и за вчера пак съм минала 2000ксал. Това е моят проблем- никакъв контрол над храната нямам. Боря се вече 3 или 4 години с това и все още не съм се оправила със ситуацията.
Ето пак - не си посочила количества, но “1 протеинка” + пилешко филе в салатата не ми звучи като достатъчно протеин. Пуешкото филе и кашкавала също не вярвам да са много, след като са на половин филия, а първото ти хранене - филии и мед.
Пак пример, че може да поработиш върху баланса на едните и другите, което ще се отрази и на калориите, и на енергията ти, и на усещането за ситост.
Съжалявам, ако се намесвам непоискано или ако те обърках, или пък ако изцяло съм в заблуда за нещата (допускам и това).
Просто виждам, че се луташ и това показва, че трябва да се разсъждава и да се търси какво да се промени. Но не да режеш калории и да се убеждаваш, че имаш нужда да си в дефицит и т.н.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 22.01.17 11:40.
Може да си споменавала, но не можах да намеря, каква ще е операцията, която ти предстои?
И аз не мисля че имаш нужда от повече протеини. Нуждата от протеини според голяма част от източниците е далеч над реално нужното. Имаш нужда просто да оптимизираш качеството на храната си.
С каква цел искаш да приемаш сибиеския жен шен? Хубава билка е, но в повечето случаи се препоръчва за мъже.
Софи, първо да кажа, че изглеждаш повече от прекрасно. Не се харесваш, защото си свикнала да си фит, а това става с редовни тренировки, за които ти нямаш сили и време. Относно храненето, според мен единствено трябва да махнеш полуфабрикатите/пуешко филе и пил филе на слайсове са бъкани с консерванти/, да ядеш повече домашно приготвена храна и по-малко сухоежбина. След достатъчно засищаща порция храна/сезонна и прясна/ едва ли ще ти се яде пакет бисквити. Така или иначе стоиш вкъщи, готви, екпериментирай, пазарувай умно/ох аз как искам ако знаеш/. И не се вкарвай в такива дълбоки размисли за нутриенти и калории. (inlove)
Благодаря ви, че сте отделили време да ми напишете по нещичко. :)
Вики, мерси за съветите! Пия рибен колаген. Би трябвало да върши работа за ставите , освен ако ne става дума за друг вид добавка. Ще поровя ,когато имам повечко време. :) Вчера установих,че с по-ниска седалка не ме болят коленете. Най-вероятно ще въртя така.
Рони, разбрах какво имаш предвид. Не съм вписвала количествата, но си ям протеини. Яденето на бисквитите при мен не идва само от глад. И преди съм споменавала, че нещата са много сложни.Когато не съм се наспала ми трябва енергия и я търся най-често в захарите. Когато съм нервна също избивам в тази посока. :)
1000-1100 калории са малко в един случай, но са достатъчни, когато предните дни са били с около и над 2000. Тялото просто компенсира.
Марги, откриха ми сравнително голям полип на матката. Утре ще го изрежат. Наистина храната трябва да се оптимизира. За жен-шена четох само и единтсвено в сайта и от тук го поръчах. Не знаех, че се препоръчва повече за мъже. :)
” Елеутерокок (Eleuthero) е бил наричан още сибирски жен-шен, поради близките до истинския жен-шен свойства. Всъщност тази билка няма нищо общо с жен-шен, тъй като принадлежи към друго семейство.
Eleuthero спомага за премахването на стреса и подпомага когнитивната функция. Повишава умствената и физическата работоспособност и концентрацията.
Подобряване на настроението
Силен адаптоген
Повишаване на тонуса
Придаване на енергия
Срещу депресия
Засилване на паметта
Срещу стрес и умора
Силен антиоксидант”
Дени, права си. Филенцата не са най-добрият избор. Понякога обаче в бързината ми идват идеално решение. Ще видя какво мога да направя откъм готвене, пазаруване и експериментиране. На моменти обаче съм твърде изморена за такива неща и просто искам да си легна. :D
22.01.2017г.
Храната : В- 145г , М- 41г , Б-106г—-> 1400ксал
Добавки: 3бр колаген , Ca 1200mg + vit D , 4бр vit C
Тренировка
20мин упражнения със ст и дъмбели от 3кг и 5кг
30мин вело- 17,23км , 392ксал
Общо време 50мин , данни от пулсомера- HR среден 145, HR max 180 , 360ксал
* пулсомерът и велото ми изкарват различни изразходвани калории, но мисля да заложа на пулсомера, защото там са ми въведени ръст и тегло
* смъкнах малко седалката на велото (на 3) и коленете днес не ме болят. Може обаче да се дължи и на факта, че карах по-бавно.
23.01.2017г.
Днес няма да тренирам, защото мога да се храня до 18ч, а знам ,че ще ме хване глад. Мъката ще дойде ,когато трябва да спра да пия вода в 22ч.
Ако направя сметка на калориите за днес, ще я впиша по-късно.
Туй то. Утре е операцията. След нея около 7-10 дена ще гледам да се щадя (колкото и да не ми се иска). След това обаче се започвам (muscle)
Абразиото е елементарна, но гадна процедура (предполагам това са ти назначили). Гледай после да възстановяваш добре, особено хормонално. Дано имаш добър доктор, който да те пожали със синтетичните хормони.
казано от Margi на 23.01.17, 12:54:
Абразиото е елементарна, но гадна процедура (предполагам това са ти назначили). Гледай после да възстановяваш добре, особено хормонално. Дано имаш добър доктор, който да те пожали със синтетичните хормони.
Марги, хистероскопия ще е . Един вид не ти нараняват цялата матка, а само изрязват полипа. Докторът не ми спомена нищо за хормони и силно се надявам да не се стига до прием. Последното изследване на моите показа, че всичко ми е повече от хубаво. Явно обаче някъде в месеците след раждането , докато са се нареждали нещата се е заформил този полип и чак третият доктор , при който отидох успя да го види. За справка- предните двама искаха да ме тъпчат с хормони, но аз отказвах успорито.
Дано всичко мине добре, Софи! И леко и бързо възстановяване след това. (hug)
23.01.17
15:15
И от мен бързо възстановяване,убедена съм ,че всичко ще бъде наред! :)
Мнението беше редактирано от CarbMonster на 23.01.17 15:15.
Каквото и да е, дано мине леко, успешно и да се възстановиш бързо. (F)
Мнението беше редактирано от Margi на 23.01.17 15:44.
казано от June101 на 23.01.17, 13:00:
казано от Margi на 23.01.17, 12:54:
Марги, хистероскопия ще е . Един вид не ти нараняват цялата матка, а само изрязват полипа. Докторът не ми спомена нищо за хормони и силно се надявам да не се стига до прием. Последното изследване на моите показа, че всичко ми е повече от хубаво. Явно обаче някъде в месеците след раждането , докато са се нареждали нещата се е заформил този полип и чак третият доктор , при който отидох успя да го види. За справка- предните двама искаха да ме тъпчат с хормони, но аз отказвах успорито.
Стискам палци. Всичко ще е наред. Да те успокоя, че на кумата ми миналата година и правиха тази интервенция и беше на крака 2 часа след операцията, а седмица след това все едно нищо не бяха й правили.Единствено излизането от упойка го понесе тежко, но това е всичко. Очакваме да пишеш как е минало. С теб сме(F)
Благодаря ви много за подкрепата! (hug)
Отложиха операцията за утре. Имаха спешни случаи и останах на заден план. Поне ме пуснаха да се прибера у дома :)
Използвам пост-та , за да вмъкна ,че кръвните ми изследвания са екстра. Всичко е нормално.
Записвам си и ,че глюкозата е 3,9. Супер! Смъкнала съм я от последния път :)
Жива и здрава съм, мили хора! :)
Днес чаках до обяд за операция. Не бях яла от 18ч миналата вечер, не бях пила вода от 22ч. В операционната ме вкараха малко преди 13ч и почти колабирах на масата. Не можаха да ми поставят абоката. Докато целеха вени на мен взе да ми става зле. Резултатът беше кръвно 80/50 , аз с избиваща студена пот и трудно дишане и понеже в тези условия не можеха да ме приспят, ми поставиха спинална упойка.
Операцията мина бързо и като изключим кофти началото и дългото чакане в болницата, аз съм ок. :)
Сега ще чакам резултати от хистологията, които ще излязат след 2 седмици.
Ще се пазя едно десетина дена. Нямам силни болки или оплаквания ,но просто се изисква покой и търпение.
Туй то! :)
Хубава вечер на всички! :)
Ако е успокоение, и на мен всеки път когато се опитат да ми сложат абокат, ми става лошо... :D ...а също и в други случаи, когато има лекарски инструменти насочени към мен. ;)
казано от June101 на 25.01.17, 21:10:
Жива и здрава съм, мили хора! :)
Днес чаках до обяд за операция. Не бях яла от 18ч миналата вечер, не бях пила вода от 22ч. В операционната ме вкараха малко преди 13ч и почти колабирах на масата. Не можаха да ми поставят абоката. Докато целеха вени на мен взе да ми става зле. Резултатът беше кръвно 80/50 , аз с избиваща студена пот и трудно дишане и понеже в тези условия не можеха да ме приспят, ми поставиха спинална упойка.
Операцията мина бързо и като изключим кофти началото и дългото чакане в болницата, аз съм ок. :)
Сега ще чакам резултати от хистологията, които ще излязат след 2 седмици.
Ще се пазя едно десетина дена. Нямам силни болки или оплаквания ,но просто се изисква покой и търпение.
Туй то! :)
Хубава вечер на всички! :)
Чудесни новини! Дано неразооложенията около цикъл са в миналото❤
Привет, симпатяги! :)
Вписвам малко неща от последните дни.
*Не съм тренирала, но смятам тези дни полека да започвам. Нямам оплаквания, нищо не ме боли, просто предпазни мерки.
*Детенце имаше рожден ден. Стана на 2 годинки (леле, как лети времето, а? ) :)
За 3 дни оправих 6 парчета торта. Пусто, за да не я хвърляме или просто, защото ми беше пред очите. Беше сравнително лека и не много сладка, та не мисля,че е кой знае какво прегрешение. Въпреки това попрекалих, защото ми стана тежко на стомаха.
* Снощи гастрита ме сви. Така и не разбрах дали беше от едни соленки или от нещо друго. Бая ме боля и ме тресе. Това малко ми “преля чашата” и затова от днес започвам всеки ден супички. По-добре да се усетиш късно, отколкото никога.
* Мисля, че разбрах какво ме трови отвътре. Това нещо ме кара да ям безобразно, да се обвинявам, да не се чувствам добре и да изпадам в депресии постоянно. Нещо все ми пречи да си отпусна душата, да съм завършено щастлива. Е, няма да прочета за решението в книгите, но ще започна да работя по въпроса да постигна своя душевен баланс.
* И като казах книги- днес започнах деня с поръчването на 4! Много ми е готино! :)
Прилагам няколко снимки от рождения ден на Ники и на неговото другарче в игрите, което празнува на същата дата :) Две партита в един ден. :)
Мнението беше редактирано от June101 на 31.01.17 18:06.
казано от June101 на 31.01.17, 16:27:
Е, няма да прочета за решението в книгите, но ще започна да работя по въпроса да постигна своя душевен баланс.
Много точно си усетила. Решението не се намира в книгите. Понякога трябва време, за да осъзнаем някои неща. Време, най-вече.
Извънредно е сладък Ники! Да ви е жив и здрав!
01.02.2017г.
сън на пресекулки, пак е тръгнал зъб
07:45- кафе с мляко и каф захар; 1 шоко бонбон
11:45- салата- зелена салата, 2/3 консерва риба тон, малко царевица, 1 варено яйце , 1/2 белтък
малко сън
15:00- 1 портокал, кафе с мляко и каф захар
17:20- 1 варено яйце, голям морков
18:30- 1 фх с котидж, 1 шоко бонбон
20:30- 1 шоко бонбон
21:30- 2-3 шепи тиквени семки
Добавки:
3бр рибен колаген
5 капки вит Д
Тренировка няма.
Днес беше готин ден. Въпреки, че снощи не спахме около час и половина + още пресекулки до сутринта, имам енергия и съм в кондиция.
Сутринта ходих на една процедура, на която се каня да отида от няколко месеца- дълбоко почистване на лицето с някаква “космическа машина” + хидратация + вкарване на витамини и антиоксиданти. Поглезих се и се почуствах чудесно. Имах нужда от освежаване и малко женски процедури. Някак даже успях да се стимулирам и да си кажа, че релано кожата ни отразява това,което е отвътре и ,че ако искам да я поддържам хубава и свежа, ще е добре да се взема в ръце. Тези процедури не правят чудеса :) Всичко зависи от нас в 99% от времето и от това как се грижимза тялото си.
* споделям с вас един влюбен портокал (nlove5) Колкото и глупаво да звучи , забелязала съм, че започна ли да откривам тук-таме сърца, винаги следва нещо много хубаво в живота ми :) Дано подейства така и на вас :)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече