Дневникът на Ани - Bulgarian horror story: Murdermeals

Темата е заключена.
Прескочи до:

07.09.14
16:50

Баба и най-добрата ми приятелка празнуват РД. Та, от едното, на другото.

Фаст: 17 и 1/2 часа
- с.л. тахан, ч.л. мед*
- Зелена салата с яйце (и олио и оцет), пилешки дробчета по селски
- Пилешки дробчета в масло
- Сладки с банан (домашни)

08.09.14
15:26

Вчера хууубаво си хапнах - 2 от сладките (тесто, банан, шоколад, по-като поничка беше), картофи на фурна, 2 филии - с шоколад и мед*
Съвсем закономерно, днес съм подпухнала и без апетит.
Фаст: 20 часа
40 мин колело, лекичко, 10 км

- Тахан с мед*
- 4 яйца*, мас*, домати*, чушка*, лук*, зехтин
- Ябълка*, 2 чепки грозде*

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 08.09.14 18:01.

09.09.14
10:03

Тренировка:
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
Клек
Box jump
Коремна преса
Коремна преса х 50 (не ни стигна предното)
10 мин кростренажор
Разтягане

Значиии, тоя кростренажор нервичките ми скъса. През 1 минута си сменяше степените както си иска.

От днес се връщам на работа! Боже, най-сетне! Не вярвах, че някога през живота си ще рева да се върна, обаче ми омръзна да бездействам по цял ден вкъщи.

09.09.14
16:23

Храната:
18 и 1/2 часа фаст
- Палачинка (3 яйца*, 2-3 ч.л. ленено брашно) с 2 ч.л. тахан и ч.л. мед*
- 2 св. кюфтета, 2 домата*, 3 печени зелени чушки*, зехтин, ябълков оцет

Друго не знам дали ще има. Нещо не ми е в ред все още стомаха. Но пък в момента съм на работа и най-сетне виждам хора :)

10.09.14
09:02

15 и 1/2 часа фаст.
Мислех да го изкарам до 16, ама с никаквата храна от вчера - толкова. Мале, след освинването онзи ден, 2 дни ходих с корем като 5-ти месец бременна и с ужасяващи киселини. Еми, то не става да се натъпчеш като прасе със супер несъвместими храни, и да очакваш, че стомахът ти няма да ти го върне тъпкано.

- Палачинка (3 яйца*, 2 ч.л. с връх ленено брашно) с 2 ч.л. тахан и 1 ч.л. мед, 1 и 1/2 чаша кафе
- (предстои) 2 св. кюфтета, печени чушки*, домат*
И ще дописвам, пак яйца най-вероятно.
- Бутче, царевица,
-ябълка* и мнооооого грозде*

Супер готино е да си хапваш палачинка и да пиеш кафенце на терасата. Да използвам, докато времето предразполага.
И мисля, че съвсем скоро ще си имам сериозен разговор с приятелка, която имам от детството си. Като бях на море, знаела си, че ще има проблем с храната. Вярно, тези храни, които ядях тогава, са ми високо-рискови, заради булимията, ама вместо да се зарадва, че съм ги консумирала без пристъпи, тя какво... Онзи ден се бях изказала за банановите сладки на приятелката ми, тя пак да се обади - крайно време било да спра с диетите. Чудесно, ама да ми го каже човек, който кара на 2 ябълки, 1/2 морков и един Тоблерон на ден... е маааалко смешно. И неведнъж, при лични срещи, ми е споменавала, че съм била приличала на анорексичка. Злобее и по външния вид на друга нейна приятелка, която, откакто я познавам (10 години), си е слаба, ген. И тя приличала на анорексичка. Не, че не е споменавала, че искала точно като нейното тяло! :D Ей, егати комплексите, егати завистта, егати чудото! Еми, размърдай си задника и няма да ти се налага да гледаш кой как изглежда.

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 10.09.14 18:07.

11.09.14
08:21

AMRAP - 20 мин
10 кръга, 30 секунди почивка
Клек х 10
Напади х 10 на крак
Box jump x 10
- 50 коремни

Лоша бройка. Трябва да поработя върху интензивността. Но пък към края, вече едвам гледам.
Вчера бях на лекар, започвам Дуфастон. След 3 месеца, ако няма подобрение в общото състояние, ме пращат на ендокринолог. Надявам се да не се стига до там.

По каква схема ти дадоха да го пиеш ?

11.09.14
13:03

10 дни х 2 хапчета. Като дойде МЦ - броя 16 дни и започвам пак. И така - 3 месеца, като всеки месец съм на контролен преглед.

Мале на всеки различни схеми дават... дано целят нещо с това, а не е от некадърност. Успех, стискам палци. Аз съм го пила преди, когато имах проблеми и ми помогна :)

11.09.14
13:19

Би трябвало. Дано няма проблеми от тук насетне. Разбира се, ще се наложи да поработя и над съзнанието си, както и да спра през 2-3 дни да посягам към боклучавата храна. В смисъл,  не е проблем, ама води до едно чувство за вина, което е допълнително напрежение. Абе, истината е, че почнах и аз като Тедка преди, особено след тая катастрофа. Честно, е*ала съм и пресата (която вече я няма :D), ако цената ще е здравето ми. Ама да се бях усетила навреме.

Остави я пресата. Много е трудно да се поддържа такова нещо целогодишно - то си е ебати стреса. Просто гледай да се чувстваш добре и да се харесваш, а здравето - по-важно от това няма :)

11.09.14
13:50

Кога ще осъзнаете, че пресата не е основния критерий нито за красиво и хармонично тяло, нито за натренираност?
Защо си мислиш, че от дуфастона ще се омазниш? Той всъщност е синтетичен прогестерон, най-много да ти помогне да понатрупаш чиста мускулна маса и да изчистиш. Естрогена е този, който задържа мазнините в тялото. С което, разбира се, не насърчавам употребата на дуфасто, но не е редно да се прехвърля вината върху него, защото това означава непознаване на лекарството, което приемаш. Проблема на дуфастона е, че е синтетичен и всичко е много добре, докато трае приема му, когато спреш да го пиеш - all the magic is gone, както се казва.
Доколкото знам, по-добра работа вършат прогестероновите кремове и био-идентичните хормонални препарати, но в България все още никой не ги изписва, по простата причина че не са познати на нашите всезнаещи доктори.

Това за дуфастона е точна така :) От него не се пълнее, така че спокойно :)

11.09.14
14:07

Ъм... Аз не съм казала, че ще се омазня от Дуфастона. Това, което имах предвид, е, че болната ми амбиция да постигна определен външен вид, вманиачаването в митичните 2 кг, преди година и половина, ме докараха до тук. Исках да кажа, че трябваше да се усетя, че по начинът, по който тръгнах тогава, ще ми излезе пре-скъп.

11.09.14
14:12

На мен така ми прозвуча. ;)

11.09.14
14:35

Възможно е и аз да съм се изразила грешно.
Но се надявам сега да е по-ясно.

11.09.14
22:21

16 часа фаст
- 2 ч.л. тахан + ч.л. мед* + 3 какаови зърна + 30 гр орехи
- 4 варени яйца*, домат* + 3 зелени чушки* със с.л. зехтин, хим. сол и яб. оцет
- 90 гр телешко кюфте, 80 гр зеле и моркови (неовкусена)
- 1/2 скумрия на скара, 2 малки домата*

Подуването на стомаха започва малко по малко да изчезва.
За добро утро на работа, един куп цветя от хартия трябваше да правя. Украса за сватба :) Не ми харесват самите цветя като модел, предишните, за предната сватба бяха по-хубави, ама някак ми е готино, като се женят хората.
Сега ред на заслужена почивка, гледам си Лас Вегас и си дрънкотим с Дари за диети и коя как се е прецакала с годините :D

12.09.14
11:24

13 часа днес, демек фаст нЕма.
30 мин вело, 7 км
Малко корем
Нямах настроение за повече

- С.л. тахан, ч.л. мед*, 30 гр орехи, 6 какаови зърна

За работа си взех скумрия и пилешко бутче с домати* и зелени чушки* и това ще ми е.

13.09.14
13:18

15 часа фаст
- Смути: авокадо, ябълка, копър
- 3 ч.л. тахан, 1 ч.л мед*, орехи 25 гр, 3 какаови зърна
- 3 бр телешки кюфтета, 200 гр зеле и моркови

Такъв е планът, поне, ако има промяна, ще коригирам.
На работа вчера ми изтекоха очите от връзване на малки панделчици от най-хлъзгавата рафия, която имаме. Пак за същата сватба. А с болната ръка си беше истинско приключение. Връзвам, псувам, пак връзвам и отново псувам :D
Друго... Днес съм 4-ти ден на Дуфастон. Преди, на Оргаметрил, бях безумно изнервена, ядосана, плачеща... Абе ПМС х 3. Засега не наблюдавам такива симптоми.

14.09.14
16:08

Няма фаст. Вчера кюфтетата бяха 2, та се събудих гладна. Пък и храната, като цяло, беше малко

- С.л. тахан, ч.л. мед*, 25 гр орехи, 6 какаови зърна
- Авокадо, връзка магданоз, корнишони
Едит:
- Миш-маш без сирене
- Зелена салата с риба тон
Останалото ще го дописвам.
А, намерих си онзи ден таралеж. Като малки, децата от блока, така през ден намирахме я коте, я куче, взимахме го и обикаляхме улиците, докато не му намерим дом. Та се присетих, че така се сдобих с котката си. Прибрах я, собственик не й се намери, а и аз още в началото си казах, че това си е моята маци и не я давам. И ако имаше как, и таралежа бих си взела :D
Утре сестра ми ще бъде ученичка. Като се знам, ще си рева :D

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 14.09.14 20:27.

15.09.14
15:17

16 часа фаст
- 250 гр тако (1/2 арабска питка, телешка кайма, царевица, моркови) - на заведение
- Зелена салата с риба тон и ч.л. зехтин
- 4 яйца*, домати*

Тренировка:
5 кръга, без почивка
Клек х 10
Box jump x 10
Напади х 10 на крак
3 кръга, без почивка
20 коремни
20 ножици
20 колене към лакти

Днес изпратихме дребната. Както очаквах, още щом стъпих на двора, ревнах. После заведохме децата на заведение, бяхме с майка ни и още няколко майки от квартала.
Ето ги и двете ми любими жени (баба и дребната). Само по физиономията й личи колко беше нервна :D
Ps: не знам само защо излиза обърната...

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 15.09.14 15:18.

15.09.14
15:26

Олеее много сладка :Д И мойта днес беше така :Д Много успехи и желая :)

16.09.14
11:02

Благодаря :)

Раздвижване: вело, 7,5 км, 30 мин
3 кръга
20 коремни
20 ножици
20 колене към лакти

Храната:
Риба тон, цвекло, морков, 3 оризовки
Палачинка (3 яйца*, ч.л. ленено брашно) с ч.л. мед* и с.л. тахан
Дописвам: 120 гр риба тон, 3 оризовки
125 гр леша (с прилежащите домати, морков и зехтин) - готвих 250 гр и издумках половината тенджера

Голям глад ме подгони. И ВХ са доста.

По-късно ще го реша.

Теглих се днес, 43,1 кг. И с огледалото започваме да се харесваме, абе връщам се към формата, в която най-много се харесвах (т.е. някъде преди около 4 месеца). Надявам се да я задмина, даже. Не е най-доброто, ама става. Да видим какво ще се случи, като махна мазнините от следтренировъчното хранене.

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 16.09.14 17:21.

18.09.14
10:36

За вчера:
- 3 ч.л. тахан, 1 ч.л. мед*
- 2 шоколадови бонбона
- 2 телешки кюфтета, червено цвекло с орехи (120 гр)
- Около 300 гр китайско - пилешко със зеленчуци

Днес:
15-9-5
Клек
Напади
Отпади
3 кръга
20 коремни
20 ножици
20 повдигания на крака

Днес имах избор: да закусвам и да няма фаст, или да припадна. Така ми се виеше свят, че буквално свитки ми излизаха.
Та досега: суджук и 120 гр орехи* :D Без коментар :D

18.09.14
21:54

Вкратце храната от днес:
- Суджук, орехи*
- Варено яйце
- 2 варени яйца, 2 крилца с кожа, краставица

И да се похваля - 1 ден преди последния ден на Дуфастон - дойде миии (party)

19.09.14
16:58

- Палачинка (4 яйца, 2 ч.л. ленено брашно, ч.л. мас за тигана) с 2 ч.л. тахан и ч.л. мед*
- Авокадо
- 4 мазни крилца с кожа, краставица

20.09.14
11:19

Тренировка:
50 клека
Тичане по стълбите от 1 до 8 етаж
Спринтове - 50 м бягане, връщане с ходене, така 10 пъти
Качване на стълбите от 1 до 8 етаж, през едно стъпало
50 коремни

Ииии краката ми са мит и легенди.
Храна още няма. По-късно.

20.09.14
19:42

Днес мнооого добре - кафенце и разходка с Дари, като по някоето време чудовището ГЛАД взе превес, заболя ме гастрита и ядохме пържолки с тиквички на скара :) Та, храната:

След трен: 2 парчета локум, 4 белтъка и един жълтък
250 гр пилешко филе, тиквички на скара
По-късно ще има пилешки дробчета със зехтин.

Беше планиран зареждащ ден, ама оная гад мъжО (гад, защото ми праща снимки на мекиците, с които е закусвал днес) утре се връща от село и подозирам, че ще се сдобия с тиквеник. Та това (зареждането) ще да се случи утре.

21.09.14
20:46

Фаст: към 17-18 часа, не помня точно
- Пилешки дробчета
- Ябълка, авокадо
- Някаква напитка с алое вера
- Пак дробчета, 2 домата*

Тежко на работа днес, скука, та взех да дрънкам глупости само :D

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 21.09.14 20:47.

22.09.14
14:03

Раздвижване:
2 обиколки на училището
10 пъти спринт 100 м и връщане с ходене
Стълби 1 до 8 етаж през едно стъпало
50 коремни

И понеже и силата и издръжливостта ми спада, си направих хубаво следтренировъчно зареждане:
- Домашна супа (2 купи) с оцет, кокошка*, моркови и малко фиде, 5 оризовки от кафяв ориз, едната с мед*
Едит: 180 гр ядки микс (бадем, кашу, бразилски орех, червена боровинка и стафида)
Ябълка

Днес ги намерих тези оризовки, взех си едни натурални и едни с морска сол.
:) А утре нападам домашните яйца.
Пп: като калории - към 1600-7-800, не знам, ама вАжи :D Ще има сила утре.

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 22.09.14 18:10.

23.09.14
08:01

Днес менюто ми ще се състои основно от супички и чайчета с мед*, и джинджифил ще си взема.
От вчера взех да се разболявам, отделно ме наваля и дъжда, което ме довърши, явно. За трениране, раздвижване и какво да е друго, не си и помислям.

24.09.14
21:03

23.09
- Джинджифил + ч.л. мед*, 2 ч.л. тахан
- Авокадо
- Купа пилешка супа (предимно бульона)
- 4 яйца* с домат*, лук*, чесън* и люта чушка*, зехтин

24.09
- Джинджифил с ч.л. мед* и лимон
- 150 гр пилешко
- Малка ябълка
- *4 яйца* с домат*, лук*, чесън* и люта чушка*, краставица с лют червен пипер

Като цяло не е много храната, но с толкова люто и джинджифил, се оправям доста по-бързо и качествено, отколкото с менделеевите таблици по аптеките (които не, че отричам, но в случая и без тях може).
Иначе фастовете си ги правя, по 16 часа обикновено, рядко са по 17-18, просто не ги пиша. И утре, ако съм по-добре, може да потренирам. Но май ще тренирам през ден, че така 2 дни товар на краката, множко ми идват, ако и да не си давам много зор.
С мъжа си бяхме засадили домат, биволско сърце. Роди 3… Светлина ли нямаше, що ли... Та, днес изядохме пред-последния, последния го чакаме да доузрее и ще го изкореняваме.

25.09.14
12:47

Раздвижих днес, кратичко и бързо, без почивки, че нямаше време :)
15-9-5
Клек
Напади
Box jump
3 кръга
Коремни
Ab wheel
Повдигане на крака от лег
Колене към лакти

Храна: 16 ч и 15 мин фаст
- 150 (опечено) гр пилешко филе, салата краставица, зеле и малко царевица
- 2 ч.л. тахан с 1 ч.л. мед
И за вечеря, сигурно ще е пак същите яйца, за 3 ден вече :D

Значии... Видях каква безумна глупост съм написала на Ади. Дуфастона го пия 5 дни х 2, а не 10. Явно съм си мислела за 10 хапчета общо, ама... Та, така стават недоразуменията :D

26.09.14
18:37

26.09
Храна:
- 4 яйца* със с.л. ленено брашно, ч.л. мед*, ч.л. тахан
- 50 гр орехи
- 180 гр пилешко, краставица

27.09.14
11:26

Добро утро, ден, за който каквото е...
Днес умрях от кеф - носих тежка пазарска торба с болната ръка, та реших лееекичко да дам старт и на горната част. Понеделник пак започваме с треньора заедно, та ще има и кой да ме насочва по-добре, така че... I’m (almost) back.

Тренировка:
5 кръга х 10 повторения, без почивка
Клек @12 кг (хванах наличните дъмбели вкъщи, и айде на раменете)
Лицеви от коляно (боли ме още при стриктна)
Box jump

След това, в пристъп на еуфория, 10 флайса и 10 избутвания от лег. Пробвах и тяга, ама ми дойде лека (щот, нали, 12 кг...), казах си “Е това е несериозно...”, та си продължих с:
3 кръга, без почивка, 12 повторения
Коремна преса
Руски туист с 5 кг диск
Ab wheel

Фаста днес се очертава 18 часа. Ще зареждам, та след тренировката ще са оризовки, пилешко и печени чушки, ама по-подробно, като издумкам всичко за деня.
Пп: напоследък ми идват по 4 литра вода. Отделно 2 отвари от джинджифилови корени и 2 зелени чая, общо литър. Надали е много полезно, но така ми идва. И не съм яла мас, свинско, кюфтета и кебапчета :D Едно, че в един момент спряха да ми се ядат, второ, нещо последните дни се зарових да чета за храненето според кръвните групи. Една приятелка твърди, че е глупост, ама... Хайде пък да видим как ще ми се отрази на начина, по който се чувствам.
И поздрав с душичката ми, с която вече 12 години се обичаме

27.09.14
15:23

За днес: 350-400 гр пилешко на скара, 4 оризовки (кафяв ориз) с морска сол, ориз с пиле на фурна, салати (домат, краставици, печени чушки) с хим. сол.
Обичайните чайове и отвари, джинджифили, канели, това-онова...
Толкова от мен, чувствам се като попско дете на Задушница, а съм едва на половината ядене.

28.09.14
08:09

Имам въпрос: за набавяне на йод, има ли смисъл от йодираната сол? Или да си жуля орехите и да си карам на хималайска?

28.09.14
09:18

казано от Ann на 28.09.14, 08:09:

Имам въпрос: за набавяне на йод, има ли смисъл от йодираната сол? Или да си жуля орехите и да си карам на хималайска?

Абсолютно никакъв. Йодираната готварска сол е “маргарина” на солта - преработена,с отнети абсолютно всички минерали, и с добавен йод. Ползвай морска, хималайска, и всички други естествени соли, които се срещат на пазара.
За йод - спирулина, хлорела, келп, както и всички водорасли, които стават за салати.

28.09.14
10:34

Благодаря. Нядявах се точно ти да се включиш.
За днес ще е: 4 оризовки (кафяв ориз) с морска сол, 4 варени яйца*, няколко вилици ориз на фурна, 400 гр пилешко, салати (краставица, домат, чушка)

28.09.14
18:03

казано от Маргарита Манева на 28.09.14, 09:18:

казано от Ann на 28.09.14, 08:09:

Абсолютно никакъв. Йодираната готварска сол е “маргарина” на солта - преработена,с отнети абсолютно всички минерали, и с добавен йод. Ползвай морска, хималайска, и всички други естествени соли, които се срещат на пазара.
За йод - спирулина, хлорела, келп, както и всички водорасли, които стават за салати.

Само да допълня нещо. Технологията, по която се добавя йод в готварската сол, дава като краен резултат фоточувствително йодно съединение, което под въздействието на светлина много бързо се изпарява. Всичката сол в прозрачни пликове, независимо от това колко йод е съдържала първоначално, само няколко дни след пакетирането си вече не е йодирана.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1