Очевидно калориите са били малко вчера, за да се събудя в 7:00, не защото съм се наспала, а защото бях гладна...
Закуска 1: 250 гр ципура, 4 оризовки - 1 без нищо, 3 с маслинова паста
Закуска 2: 2 парчета домашен кекс (ленено брашно, прясно мляко, масло, ябълка*, канела, яйца) - производство на любимия (h)
Обяд: 220 (готово) гр ориз с пиле на фурна
Междинно:
Вечеря: пуешко с патладжан, малко бял хляб, 2 тънки парчета пица с морски дарове
Зареждане както си му е реда :)
Забелязвам, че колкото повече изгладнея, толкова повече ме влече към меса, яйца и риби. Прияждат ми се боклучки, ако съм сита и просто ми се дъвче нещо...
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 19.10.14 19:53.
Тренировка:
Загрявка
Преден клек - 10@20 кг, 5х1@30 кг
Пуш преса с дъмбели - 10@5 кг на ръка, 3х5@10 кг на ръка
Фермерско ходене - 3х100 метра @22 кг
Разтягане
Храна - 17 ч фаст:
200 гр ципура на фурна, краставица
200 гр пилешко филе на тефлонов тиган, 1 с.л. маслинова паста
1 с.л. тахан, 30 гр орехи
Омлет от 4 яйца + гъби
Вафлички и храсти:
За мен е загадка как на предния клек направих 10 повторения на 20 кг (вярно, последните 3 на злоба и инат, и едва едва), а после 1-ци на 30 кг... С 35 клекнах и до там, тялото ми просто отказа да се изправи.
Сега ще си легна малко да погледам ТВ, да посвърша някоя друга домакинска задачка и да бягам да работя.
16 ч фаст
- 30 гр орехи, с.л. тахан, канела*, какао*
- Пилешко филе, задушени броколи, авокадо с морска сол и лимонов сок (това как го харесват хората, не знам. Отврат, никога повече)
- Пилешко филе, 2-3 лъжици (от тези за салата, големите )зеленчуци (тиквичка, лук, патладжан, морков) на скара
- Долно пилешко бутче без кожа, краставица
Значи, преди да се прибера, умирах от глад... Влязох в нас и апетитът ми УМРЯ. Та и вместо цяло бутче, само долното. Отделно, забелязвам нещо - когато изпитвам глад, имам нужда от белтък. Спадне ли живеца - мазнина/въглехидрат. Вече по колко, според моментното състояние, дали съм тренирала, каква ми е активността (дали цял ден съм на едно място или имам повечко обикаляне)... Интересно. Калории не смятам, карам на усет. Тук там си въвеждам храната, за ориентир просто, но на седмична база го докарвам.
Има и напредък по отношение на терапията ми. Има си едни фази и етапи, които при всеки продължават индивидуално, всяка свързана със съответните отговорности и привилегии. И след дълъг застой в една фаза, в четвъртък защитавам преминаване в следваща :)
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 21.10.14 22:16.
Храната (без фастове днес)
- 30 гр орехи, с.л. тахан, какао*, 1/2 ч.л. мед*
- Бутче без кожа, краставица, зехтин, 5-6 кашута
Трен
- 6 яйца, чушки, домати*, лют червен пипер*, лук*, чесън*, долно бутче без кожа
Тренировка (за техника, бавно):
5 кръга х 10
Преден клек и клек с щанга зад врат - 12 кг, 17 кг, 3х22 кг
3 кръга х6
Военна преса @12 кг
Пуш преса @12 кг
Планкове
Фермерско ходене @12 кг на ръка
Глутеус мост
Фермерско
Странични планкове
Разтягане
Уж много баааавна и лееека тренировка. Да де, ама както е бааавно и леееко, така ти е*ава майката на раменете. Много бях съгласна с репликата “стига за днес”.
Пак тренирах следобедно, 5 часа след храна. Най-мразя да тренирам след работа, не ни е ОК вентилацията и в края на работния ден, от липса на кислород, съм като парцал. Та се наложи да пия едно кафе, че и бОстер вкарах.
Ох... Айде отивам да си довърша вечерята :)
16 часа фаст
- Палачинка (4 яйца, 2 с.л. ленено брашно, какао*, канела), с.л. тахан
- 200 гр (в опечено състояние) пилешко филе, краставица, зехтин
Палачинката беше за 2 хранения предвидена, ама то като ми се услади, взех, че си я изядох като добро дете цялата.
Официално минах в следващ етап по програмата :)
Друго... Измерих се днес, вдигнала съм 1/2 кг за 2 седмици, та вече съм 42,5 :D Между другото, забелязала съм, че пролетно-лятно се въртя към 44-5 кг, а зимата 42-3, това от към 2-3 години. Хората лятото свалят, зимата качват, аз - наопаки :D
Eдната е от преди седмица(пак обърната, пф...), другите 2 (с оранжевите гащи :D) от днес. Трябва да си върна дупето, че се е постопило. Ръка и рамо също трябва да си върна, че и там спадна и малкото, което имах. Абе най-добро рамо извадих към януари, даже имам и една позьорска снимка от тогава, че много си го харесвах :D Айде и нея, да си припомня...
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 23.10.14 21:55.
Тренировка:
Загрявка (jumping jacks, високи скокове)
Сумо тяга - 5@5 кг, 5@10 кг, 5@15 кг
Тръстери - 7@12 кг, 3х5@25 кг, 3х3@25 кг
3 кръга х 7
Редуване на планкове от лакти към положение за лицева опора
Box jump
Колене към лакти от вис
Разтягане
Храна: 19 часа фаст:
пангасиус, броколи, тахан с какао*, бадеми и канела, 125 гр жасминов ориз с киноа (няма да зареждам събота и неделя, а днес и в неделя)
Нещо, което специално държа да е в отделен пост:
Сестричката ми утре е на първото си състезание по Киокушин! За жалост, аз няма да съм там, но с майка ми ще държим връзка и в неделя очаквам много снимки, а утре очаквам от малкото да не се панира много-много. Стискам й много палци!
Пп: добавям ябълка*, тиквички и протеинов шейк (последното да си оправя гадния вкус в устата, пангасиуса е ОТВРАТ риба, която повече никога няма да си причиня! Ориза с много лют червен пипер се търпи :) )
Сестричева стана бронзов медалист в категория до 25 кг :) Паднала е на среща срещу 10-годишно момиче, нормално, предвид колко е мъничка, а и майка каза, че се е уплашила, като е видяла, че излиза срещу по-голяма. За първо състезание резултата е чудесен, пожелавам й все така да е усърдна и постоянна, както в тренировките, така и в живота
Храна:
- Тахан, бадеми, какао*, канела
- 4 яйца с праз, тиквичка, зехтин
- 250 гр пилешко филе, протеинов бар
16 часа фаст:
- Ябълка*
- Печена тиква* с какао*, канела и тахан
Останалото (план):
Пилешко (гърди), броколи, киноа, перлен ориз
Вероника и Блага! Обичам ви! Нямах лешников тахан, та си правих тиквата със сусамов! Това чудо е невероятно, все едно ядох любимия бабин тиквеник, ама без екстри, като корите от бяло брашно, захарта и олиото! Меко казано съм впечатлена и в еуфория :D
А навън е снежно, и гарнирано с гореспоменатата тиква, кафе и любимия човек в леглото, си е пълна идилия :) За разкош и котката се намърда при нас. Как да искам да изляза изпод одеалото... :) #FeelingLoved
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 26.10.14 07:52.
Вчера пак мушнах един протеинов бар, за който после се чудих “За к’во ми беше”. Е, имало е защо...
Днес: силова + кросфит (кроспребит също вАжи)
Загрявка (jumping jacks + 100 метра крос на студа, така редуване)
6 обиколки на залата, редуване на мечешко и рачешко ходене
Тяга: 12@20 кг, 10@30 кг, 9@45 кг, 10@45 кг
Сумо тяга: 3х3@25 кг, 3х3@30 кг
Напади с щангата (като за преден клек): 5 на крак@12 кг, 5 на крак@17 кг, 4 на крак@32 кг
Комплекса: 12-9-6-3
Сумо тяга @15 кг
Бърпи
Лежанка @20 кг
Суинг @15 кг
Фаст и храна: по-късно
Наложи ми се да пия Псилиум хуск, проблеми със стомаха, а-у... Ебати гадорията, все едно пия сополи. Ама помага, за сметка на това :)
Вчера на работа една клиентка ми вдигна нервите... Ама днес си изкарах всичко в залата :D Ай... Отивам да прекъсвам фаста.
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 28.10.14 11:06.
Добре, храната е планирана и приготвена за работа. Днес една колежка, която реши да не си пие протеините, ще ми ги донесе и просто никакъв шанс да не се възползвам днес :D
- Пилешко (гърди), броколи
- Тук пак ПОЛУДЯХ за сладко - палачинка (2 яйца, с.л. с връх ленено брашно, какао*, канела, намазана с ч.л. тахан
Следват:
Протеин, бадеми
Пилешко (гърди), броколи, зехтин
Абе... По-скоро кексче на тиган стана, отколкото палачинка :D Но беше безобразно вкусно!
Дунапренен и супер вкусен шницел :D Мнението ми за протеиновите барчета попринцип е, че са точно толкова джънк, колкото и всички вафли и подобни, затова реших - домашно със стабилна доза какао. Днес няма да си давам парите за боклук, обогатен със суроватка.
Гладът към сладко, означава, че нещо друго доста по-важно липсва на оргазнизма ти. Трябва да си предгледаш менюто и да видиш какво е.
Преди и аз имах нещо като ‘пристъпи’ на захарен глад и се оказа, че мазнините са ми прекалено малко. По време на режима за изчистване започнах да ям по 30гр ядки преди лягане ( лешници, бадеми, орехи), препоръчано ми от Михаил Мусов, след като му оревах фейса, че умирам за школад и сладолед. И проработи, изобщо нито за сладко се сещам, нито за солено. Ям си вечер преди лягане и ядки и по 30-40гр тахан/фъстъчено, докато все още мога :D
Не използвам стевия, подсладители и какво ли не, което набивах, дори и в чайовете си.
Знаеш ли, Блаже - права си!
Замислих се - ами, аз, откакто минах на бадеми, вместо орехи, значително намалих количеството на ядките. Преди това, сладко ми се прияждаше доста по-рядко, и то заради идеята с мъжо да се освиним, не толкова защото наистина ми се е ядяло.
Отделно, като си гледам снимките... Няма какво да се лъжем. Имам нужда от ПОНЕ 2-3 кила отгоре.
Затова си направих още едно бъркалце - тахан, лешници, какао*, ленено семе и си го изпапках като добро и послушно детенце :D
- Протеин
- 2 С.л. тахан, с.л. ленено семе, 30 гр бадеми, какао*, канела
(предстои)
- 8 яйца, праз, тиквички, зехтин (на 2 пъти, разбира се :D)
Днес се събудих безобразно гладна, добре, че беше протеина от колежката да ме спаси, докато магазина отвори - вкъщи имаше само хляб и масло. Фастих вчера 18 часа, днес 14, значи средноаритметично - по 16 часа :D Отделно от това, задникът ме боли ужасяващо, задното бедро щеше да ме сцепи сутринта, а прасците са супер натегнати. Гърбът е затоплен, масажиран и там не усещам дискомфорти.
А нападите вчера бяха 32 кг, не 22. Явно съм била толкова гладна, че съм си хапнала едни 10 кила желЕзо :D
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 28.10.14 11:06.
Тренировка:
Загрявка
3 серии лицеви до отказ (10, 9, 7)
Колене към лакти от вис до отказ (4х4)
Глутеус мост 3х5@40 кг
5 кръга, 15 мин
Тяга 5@30 кг
Гребане 5@30 кг
10 бърпита
3 head stand (с крака на лежанката)
Общо взето цялата ми тренировка беше не повече от 45 мин (като загрявах 15-20 от тях), на коленете към лакти ме заболяваха дланите, иначе можеше и повече. Който си забравя ръкавиците, така.
Фаст колкото дойде (още не съм яла, даже протеина не съм си изпила)
- Протеин
- С.л. тахан, какао*, с.л. ленено семе, канела, 50 гр бадеми
- 4 яйца XL, кис. краставички*, гъби (на омлет), тиквичка със зехтин
(ако не ми стигне, ще вкарам 150-200 гр пилешко)
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 29.10.14 10:38.
Днес храната ще е:
- Палачинка (3 яйца XL, ленено брашно, какао*), с.л. тахан*
- 50 гр орехи
- 4 яйца XL, тиквичка, зехтин
Всичко приготвено и разпределено, че пак от сутринта до вечерта задачки...
За вчера добавям: 100 гр пилешко
Днес:
Тренировка:
Военна преса: 20@12 кг, 30@17 кг
Пуш преса: 30@22 кг
Стълбица: напади с 10 кг диск над главата (повторението е за всеки крак) + колене към лакти от вис 1-2-3-4-5 за по-малко от 10 мин, ама колко точно, и аз не погледнах
Ръце НЯМАМ!
Храна:
- протеинов шейк
- Тахан + ленено семе + какао* + орехи
- Смути от авокадо, орехи и тиквичка
- Пилешко бутче с кожа, зехтин
+ 200 гр пилешко филе (печено) -много се подценявам с храната аз... :D
Вчера се сдобих с чопър и го обичам!
Намерих си и орехи за по 18 лв килото, така че денят ми завърши супер добре и бях страшно удовлетворена (h)
Някога се кълнях, че ако ми подарят кухненски уред, вместо бижу, дреха, парфюм и т.н., ще има убийства. Я да видите сега как му се радвах на чопъра, като чавдарче на яйце Киндер :D
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 31.10.14 15:42.
Не се шегувам - напоследък все-повече изследвания потвърждават , че треперенето е по-ефективно от активния спорт с цел отслабване.
Практикува се като се увие кръста и шията с дебели шалове с цел да не настинете и след това стоите на студено около 20 минути ,като не се борите с инстинкта за треперене .
Край, преди лято 2015 - всички за 1 месец на северния полюс да потреперят малко. В смисъл, аз съм съгласна, че тялото хаби енергия за терморегулация, ама какво ли не измислиха, само и само да не си дадат малко зор :D
31.10.14
22:01
И да се цопнат голи в някоя от многобройните скандинавски реки :)
казано от Аничка Баничка на 31.10.14, 18:52:
Не се шегувам - напоследък все-повече изследвания потвърждават , че треперенето е по-ефективно от активния спорт с цел отслабване.
Практикува се като се увие кръста и шията с дебели шалове с цел да не настинете и след това стоите на студено около 20 минути ,като не се борите с инстинкта за треперене .
Край, преди лято 2015 - всички за 1 месец на северния полюс да потреперят малко. В смисъл, аз съм съгласна, че тялото хаби енергия за терморегулация, ама какво ли не измислиха, само и само да не си дадат малко зор :D
УжасТТТ. :D
За днес:
- Смути от червено цвекло, 1/2 ябълка
- Тиквена палачинка (тиква*, ленено брашно, 2 яйца, канела, ванилия), намазана с тахан (h)
- 250 гр сьомгова пъстърва на фурна, императорски ориз, броколи
- Същото
Императорският ориз е 125 гр сурово.
С какви думи ме посрещат на 20-тата минута от застъпването ми на работа?
“Ани, ако не вдигам 100 кила ще ме познаеш ли?”
Когато поглеждам - Светлето!
Направи ми работния ден няколко идеи по-хубав! :*
- Смути от червено цвекло + 1/2 ябълка, другата половина на ябълката
- 2 тиквени палачинки (този път с 3 яйца) с тахан
- 125 гр императорски ориз, 1/2 глава лук*, 500 гр сьомгова пъстърва с чесън* на фурна, тиквички, броколи
Този път палачинките не се разпаднаха и придобиха по-нормален вид. Успях да снимам едната, дъвчейки в леглото другата :D
Днес бе паметен ден - кантарът ми стана на сол! И по-добре май.
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 02.11.14 11:44.
Тренировка:
7 мин кростренажор
10 клека, 10 лицеви, 10 коремни преси, 10 екстензии
Тяга - 5@20 кг, 5@30 кг, 5@40 кг, 5@50 кг, 3х3@55 кг
50 суинга @15 кг
40 box step up
30 коремни преси
20 лицеви
10 секунди стойка на ръце с крака върху стената (с малко помощ)
Храна:
10:50 Протеин
14:00 около 50 гр орехи
16:00 120 гр пилешко шишче (с чушка и лук)
19:30 омлет от 4 яйца*, кис. краставички* и гъби, тиквички с мноооого зехтин, мъфин (2 яйца*, 2 с.л. ленено брашно, какао*, ванилия), лъжица тахан
Днес майка ми имаше дело, на което бях свидетел. В сайта пишеше 13:30, добре, че адвокатката погледнала документите и видяла, че е от 11:30. Хайде юруш с такси до центъра, даже нямах време да се изкъпя след залата (dull) Добре, че от нея съм наследила да не се потя, освен, ако не правя спринтове на 40 градуса жега, та не убих адвокати и съдии :D
После до другия край на София да оставя телефона на мъжа за смяна на стъклото на дисплея, да си взема дружката от работното й място (в една фирма, но на различни обекти работим), да ходим за заплати, обратно за вече готовия телефон (бързаци, бре!), после да си купим фон дьо тен и разни работи за ядене вкъщи, та от сутринта в залата се прибрах преди час. Цял ден ходене и обикаляне на платформи, накрая ми се ревеше, бях и умряла от глад, само по малко и на крак. ЕгасиМО и почивния ден :D Затова си направих и мъфин! Нещо взех много да се глезя с тия палачинки, мъфини, кексчета и пр, ама карай - щом са домашни и НЕджънк, няма проблеми.
А стойките на ръце ме плашат, но ще ги преборя!
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 03.11.14 20:27.
- Тахан, орехи, какао*, ленено семе
- 160 гр пилешко, салата краставици и чушка със зехтин и балсамико, авокадо
- 4 яйца*, гъби, лют червен пипер*, домат, зехтин
Прибирам се, след поредния ден от 12 часа, в който съм била на работа и стажове, бях помолила мъжо да простре, не само ме чакаха дрехи в пералнята, ми и цялата маса е отрупана в чинии. Бил забравил. Иначе дете искаме, не знам за него, ама аз май вече едно си имам, така като гледам. Бясна съм!
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 04.11.14 22:47.
Тренировка:
Загрявка
Гребане - 10@20 кг
Гребане - 3@30 кг + 3 лицеви
Гребане - 3@35 кг + 3 лицеви
Гребане - 3@40 кг + 3 лицеви
Гребане - 3@45 кг + 3 лицеви
Придърпване на горен скрипец - 7х5, редуване на 30 и 35 кг
Лежанка 7х5@30, 30, 25, 25, 25, 25, 25 кг
Комплекса:
50-40-30-20-10
Скачащи клекове
Коремни преси
Време: 15 мин
Сега отивам за 12-часова смяна, взела съм си:
- Протеин
- Тахан + ленено семе + какао* + орехи
- Пастет от 6 варени яйца, авокадо, зехтин; броколи
Надявам се да ми стигне. Ако има и друго, ще се редактирам.
Имах много интересна сутрин: Вече облечена, сака в ръчичка, аз на вратата, бъркам по джобовете да видя всичко ли е в мен - телефона ми го няма! Бре, допреди малко го държах! Обърнах стаята, кухнята, 15 мин инспектирах цялата къща, на другия телефон му падна батерията, не мога и да си звънна. До рев стигнах, че беше 8:15, в 9:15 трябва да тръгна за работа, кога ще го намеря тоя телефон, кога ще тренирам, кога ще се оправя... И напипвам нещо ПОД якето! Аз съм си го сложила в джоба на суичера, че е дълбок, и точно 3 секунди по-късно съм забравила за това си деяние. Определено имам нужда от почивка!
- Авокадо, какао*, орехи с ванилия и канела (това било много вкусно, бе!); 1 и 1/2 с.л. тахан
- 500 гр пилешки дробчета с домати* и мноооого лук*; чушки* със зехтин
Днес само ядене и лежане. Мааалко релакс! От утре пак юруш.
Тренировка:
Придърпване на горен скрипец - 2х10@20, 7@30, 3@35, 3х1@40 кг
70 бр бърпи + колене към лакти от вис
Цялото удоволствие за около 30 минути. Трябваше да бързам, че сутринта майка ми я сви корема, трябваше да водя сестрата на училище, докато стигна до залата, то стана 8:30. Ама добре се получи, де.
Храната (все още неизядена, но планирана и отчасти приготвена):
- Протеин + канела + псилиум хуск
- 2 ч.л. тахан + 1 с.л. ленено семе + 1 ч.л. какао* + 50 гр орехи
- (най-вероятно, при промяна ще редактирам) - 6 яйца, гъби, чушки*, кис. краставички*, тиквички, зехтин
Едит: вмъкнах и 180 гр (готово) телешко варено
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 07.11.14 13:46.
Хахаххаха, нееее, НЕ МОГААА, ето какво ми пускат от 1 час на работа :D Върнаха ме в детските години, когато това беше “химна” на детската ми градина
Иначе храната:
- Тиквена палачинка, намазана с крем от 1/2 авокадо и какао*
- 150-200 гр свинско от бут на скара, тиквички
После ще дописвам, че съм на имен ден и не знам какво ще ям там
Едит: на работа бонбон Фигаро
На имения ден: пилешко и свинско (цялото свинско за днес е от чистото, без мазно) с подправки, туршия, хапка баница*, 1 парче торта, чаша лешников ликьор #Lo6oMiE !!!
Вчера си купих чай от маточина, лавандула и още нещо имаше. Изпих го на екс преди лягане, заспах 15 мин. по-късно и тази сутрин, за пръв път от седмици, се събудих отпочинала, а не като бита с тояги. Иначе заспя, спя по 8 часа, примерно, ама мозъкът ми работи, много е странно и гадно, реално съм готова да легна да спя 2 часа, след като съм се събудила.
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 08.11.14 20:22.
Навън грее слънце, а кака Анка я чакат 12 часа на работаааа... Enjoy!
Храна:
Тиквена палачинка с тахан
350 гр свинско с лют червен пипер*, босилек и лук, към 60 гр (сурово) императорски ориз
Иии сигурно ще има още нещо, ама ще дописвам :)
Вчера на път за имения ден, някакви келеши в автобуса си бяха надули Азис от телефоните. Да слушат каквото си искат, ама да трябва да им слушам музикалните предпочитания...
Ай, допивам си кафето и влизам...
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 09.11.14 09:56.
:x
- 150 гр печена тиква, ябълка, 100 гр оризовки, 80 гр шоколад със стевия, ред Милка, 80 гр риба тон
Ха дано да е МЦ. След вчера бях убедена как няма да погледна сладко, да, да, ама нееее...
Тренировка:
Box jumps х10, с увеличаване на височината, докато накрая стигаше до над коленете ми
Придърпване на горен скрипец 20@20 кг, 2х5@25 кг, 2х5@30 кг
Бърпи + колене към лакти от вис - 1, 2, 3… И така до 10 бърпита и 10 колене към лакти
Храна (поне така планирам, след вчерашното фиаско):
- Протеин
- палачинка от ленено брашно и 2 яйца XL, намазана с крем от 1/2 авокадо и какао*
- С.л. тахан + с.л. ленено семе
- 4 яйца XL с гъби, кис. краставички*, лют червен пипер* , тиквичка със зехтин
Много измъчена тренировка, спеше ми се, бавех се и всичко ми тежеше. Имаше и още глупости към менюто вчера, в резултат до 12 часа през нощта не можах да заспя, разстройство и повръщане, наливах се с ментови и шипкови чайове, абе чудничко, изобщо не е изненадващо, че бях такъв дроП в залата. И ме беше и страх на box jump-а, честно, имах чувството, че ще се утрепя.
Аз, иначе, съветите с черпака мога да ги сипя, как неконтролируемия апетит си има причина, ама елате да видите, когато става дума за мен, какво се случва. Мисля, че беше на психическа основа, дойде ми много дълъг период, без почивка, затоваааа... Смятам днес именно това да направя - лежане, филмчета и релакс.
С кафе върви ПРЕ-ВЪЗ-ХОД-НО!
Поздравявам всичките си колежки, твърдящи, че “здравословно = гадно”
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 10.11.14 13:25.