Сертификат за личен (фитнес) треньор

16.03.14
13:47

Здравейте, разгледах старите теми в търсачката, но последната която успях да намеря е от 2011 година.
Има ли някой запознат как стоят нещата със различните видове сертификати и курсове за personal trainer? Целта ми е да изкарам такъв курс, който да бъде валиден поне в различните западноевропейски държави, а по възможност да се признава в цял свят, след което да започна работа в някой фитнес почасово с различни клиенти, на които да помагам с храненето и тренировките.

Сертификатите, които аз намерих като световно признати са на ISSA и YMCAFIT, като и двете са американски и са онлайн курсове, за които учиш и държиш тест когато намериш за удобно, а те само ти пращат една дебела книга и след като вземеш теста сертификата. Имах намерение да държа този на ИССА, но честно казано някак си не мога да си представя как някой би ме взел на работа със някаква онлайн диплома, а и не знам как се гледа на тези сертификати в Европа.

Някой тук има ли опит, особено с ИССА и знае ли дали се приемат в Европа, или дали има някакъв европейски стандард или пък нещата са отделни за всяка държава? По какъв критерий те наемат на работа, предишен опит или...?

16.03.14
15:19

В Европа се търсят различни сертификати - AFAA, AFPA, COOPER, ISSA, IFPA, NASM, NCSF, NESTA, NETA, NFPT, NCSA; в UK се иска образователна степен еквивалентна на NVQ level 3. Предпочитания се отдават на национални сертификати, които гарантират и ниво на местния език.

26.03.14
23:01

А какво стана с CORFIT? Провежда ли се още? И аз сериозно реших да изкарам някой световно-признат курс. НСА провеждат ли още курсове които да се признават извън страната? Всяка информация за съществуващите курсове и насоки какво да изберем като курс е добре дошла(предполагам и от автора на темата).

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1