Искам си баланса, силата и упоритостта обратно! Wanna make my Angel proud

Темата е заключена.
Прескочи до:

казано от Ая Палачинкова на 03.05.14, 17:37:

Другите цели салати не отбелязват в менюто си а ти всичко до точност - 1орехче,1 маслинка ... (giggle)

Според мамето ми - форма на лудост - а аз му казвам внимание към детайлите (giggle)

Меню за 03.05 - много ползотворен ден - със мнооого разходки , преходи и новината че красивото ми хъски ще става мама за първи път (blush)

(тренировка)
закуска 10:00
зелен чай
една ябълка
3-4 супени лъжици овесени ядки с мляко , орехче и мнооого канела

обяд 12:30
3 варени яйца (изядох само на две жълтъците)
нещо свинско с картофи - като готвено (това на похода хапвано)

междинно 16:00
1 чаша прясно мляко Мегле - 1,6(май) , 2-3 лъжички ленено семе върху най - обикновенна бисквитка Закуска , 1/3 от котидж сиренето(опаковката от Билла) , едно чисто кафе , един зелен чай

вечеря 19:40 - след всичкия труд днес , казах че е честно да ми сготвят любимите неща: :D
сьомга - около 150-200гр  на фурна
1 чинийка грах - правен със червен пипер и малко масло
5 маслинки от тези - с бадемите вътре и няколко гъбки - чалидинки/чаладинки - не знам как се кават :D

Течности - описаните по горе + 1,5л вода
Тренировка - сутринта преди закуската - упражнения за долна част , 20 мин велоергометър  , нататък са ми се събрали около 4 часа ходене , 2 часа пренасяне на цветя в саксии - това по стълби , после още час разходка на кучето , после вкъщи 45мин ходене по стълбите.

И една снимка , която ми напомни за посланието -“Happiness is like a butterfly: the more you chase it, the more it will elude you. But if you turn your attention to other things, it will come and sit softly on your hand   или  Щастието е като пеперуда: колкото повече го гониш , толкова повече ще ти се изплъзва. Но , ако обърнеш вниманието си към други неща , то просто ще ти кацне удобно на ръката.

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 03.05.14 21:01.

Да впиша последните две дни - меню за 04.05
закуска 09:00 - овесени ядки със мляко , орехче , канела
обяд    12:00 - омлет със две яйца , зелева салата , пилешко филе
междинно 16:00 (тук си ми се ядеше (blush)) 1 Rocher , 2 Lindor , 1 Raffaello- от подаръчните кутии
вечеря - грах готвен малко , микс от ягодки , грейпфрут , боворинки , 1 купичка сладолед Алома горски плодове , чаша вино червено(имах гости разбира се :D )

За днес - деня прекарах на София от сутринта по преди малко.
закуска - 1 ябълка
2ра закуска - сандвич от вкъщи - земел , шунка , маслинка и айсберг
обяд - Йогурт от ChillBox със нар и боровинки -150гр
междинно - 4 бисквитки орео
вечеря - пица от моята си - 4 парченца малки
Вода - 2л
За тренировка броя целодневното разхождане и стоене 1 и половина права във влака  - той беше препълнен , аз със запазено място купено още сутринта и в купето предимно възрастни хора с изключение на двама “мъжки” екземпляра - увиснали дънки , блузи във всички цветове на дъгата , кикотене като ученички.Та тези двамката без т.нар запазени места се разположили най - удобно когато мъж на около 65 с багаж попита има ли свободно място - е няма такава наглост! правят си оглушки , гледат настрани все едно не са чули - е аз си отстъпих мястото на човека , нищо че се скъса да ме боли корема(преди МЦ съм).Егати и младото поколение сме значии , най - елементарни обноски липсват на моменти.....

Няколко дни не съм вписвала храненето - балове, празненства и желание да не стоя пред компютъра :D Яденето си беше нормалното + мааалко агнешко на Великден , купичка сладолед и тези дни ми се яде мед.
Меню за 09.05
сандвич - земел със шунка , маслинка и айсберг

обяд 13:00
купичка боб
пилешка пържола
2 маслинки

следобедна 16:00
същия сандвич
малко мед без нищо

Вечерята ще е омлет с 2 яйца и сирене , пилешко филе и зелева салата.
Тренировка днес няма.
Още съм преди мц и най - вече следобедният глад ме убива тези дни.

Добър ден от Тетевенския балкан!Днес съм на бал - до обед по разходки , вечерта тържеството. За днес 10.05
закуска 07:00
от моите сандвичи - земел пълнозърнест с пилешко филе , маслинка , айсберг
половин грейпфрут
2 зелени чая

обяд 11:20
(посетихме едно водопадче , храната беше в кутиика) - около 120гр ориз със зеленчуци - грах Сторко ,гъбки на Мисота , моркови , малко чили , 2-3 чери доматки и едно татарско кюфте на скара(само това намерихме - имаше в него също люто , лук и мааалко кашкавал. )

следобедна: ще е три маслинки
Течности - дотук 1л вода
Тренировка - рано сутринта на гладно ходих да изпробвам почти готовия училищен терен - 300м е една обиколка  -250 с нормално темпо , 50м спринт - така около 8 пъти , вчера вечерта реших да направя всички упражнения на които правехме като разгрявка на леката атлетика като добавих гирички.
Ето снимка на водопада ии закона на цитрусите - ако ще те пръсне - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще е в окото минимум 10 пъти :D

Вечеря - между 19:00 и 22:00 - салата шопска 1/3 , пилешка и свинска пържола(малки) , няколко кръгчета филе , 1/3 от десерта - беше с два вида шоколад - имитираше дворец , 50гр уиски , 1л вода
Много добре си изкарахме (blush) и една моя снимчица :D

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 09.02.15 11:54.

Менюто за днес - 11.05
закуска-обяд 11:10 (тъкмо привършвах с правенето на закуска и ми казаха че е почти обед :D )
зелен чай
сандвич от моите - пил. филе , маслинка , айсберг и много тънко резанче кашкавал
една чинийка ориз със зеленчуци като от вчера
5-6 с.л. овесени ядки с кисело мляко , орех , канела
След  час ходих да тичам 20мин

следобедна 15:00
10-15 пресни черешки от градината (giggle)
около 50гр от ориза
пилешко филе няколко резанчета

вечеря 19:40
1/2 салата марули с зелен лук и сирене
зеле със свинско на фурна(нямаше много зеле в тавичката ама хайде :D) от това 3 бодвания зеле за отбиване на номера и 4-5 големи крехки мръвчици от свинското , 2 маслинки

Течности - 2л вода и зелен чай 1л  - тъй като навлиза летния сезон - правя чай с 1л вода и 2 филтри , после се пресипва в шише , там добавям сок от лимон и листа от мента и това се охлажда -перфектна напитка за лятото - става по - хубаво от тези от магазина - е освен San Benedetto лимон , ама не може пълно щастие :D

Тренировка - освен тичането следобед и двучасовото подигане на всевъзможни предмети за да почистя праха:
за начало въже 10мин - на всеки 10ти скок сменям стила от 4 възможни , основна тренировка долна част(това 50мин ми отне)
и 15мин. ходене по стълбите - на изкачването тичам , на слизането ходя.

МЦто вече седми ден закъснява , вече и аз се чудя при какъв лекар на ходя и какви изследвания ми трябват за да се разбере защо така.... Никога не съм имала такива проблеми , от началото всичко е било точно.Ям си ядки , зехтин в салатите , маслини , авокадо - какво още да включа към мазнините? Толкова ме е яд , не искам да си съсипвам здравето....

Меню за днес - 12.05 с мотото - може да е малко храната , но поне качествена ^^
половин купичка кисело мляко(намерихме домашно (giggle)) със 5 черешки нарязани , 8-9-10 червени боровинки , 1 орехче , лъжица овесени трици - оригинално беше закуската на мама , ама толкова вкусно изглеждаше , че и на себе си направих.
банан на кръгчета с овесени ядки и кисело мляко отгоре.

обяд 13:10
4 големи свински мръвки от вчерашните със зеле (казаха че месото е котлет свински че не знаех какво е )
2 варени яйца - и белтъците и жълтъците ^
салата маруля със краставица и зелен лук

вечеря 19:00
филе треска - 150гр
зелева салата
салата маруля , краставица , зелен лук , кедрови ядки
Вода - 1,500 + 2 чаши зелен чай лятна формула + един ментов
Тренировка - тичане 10мин в училище , основната - 10мин на въже със сменяне на стиловете по моя си начин , клекове 3х10 , всевъзможни наклони с гиричките , лицеви - 15 нормални , 30 “по женски” , http://www.youtube.com/watch?v=ICHcmO_qqik съдържащо нещо като разкрачени клекове , скачане , повдигания на краката от различни ъгли + каране на велото - не отчитам време , а казвам че ще карам докато стигне примерно 200кал. - тоест бързичко :D
На едно наше приятелско семейство , дъщеря им (на 13) леееко затлъстяла , абе има си 10тина килограма за сваляне , коронния й номер е да върти 30-50мин на крос тренажора - целта й е да достигне точно 500кал и спира с тренировката , отива до магазина , купува си Бейкролс с пица и там някакъв кроасан с шоколад и казва че така ама въобще не се чувства виновна - и това го прави всеки ден :D
Иии почва да ми се пооформя корема най - накрая (giggle) ето снимчица

Доста голяма разлика имаш,  браво ! :)

казано от Графиня фон Дачева на 13.05.14, 00:08:

Доста голяма разлика имаш,  браво ! :)

Ади , от сърце благодаря благодаря и за окуражаването и за съветите , за обясненията на най - елементарни неща , които на пръв поглед маловажни , ни винаги си ми ги посочвала и лека полека изкоренявам!!! (blush)

А следващата снимка ще е с апарат и доброволец фотограф , защото на живо някакси корема е по - “хармоничен” и се вижда повечко талия :D и днес се премерих - 50кг , аз доволна , родителите още повече (rock)

Меню за 13.05
* и допълнение - очевидно трябва да се оплача във форума за МЦ закъснява и до 1-2 дни ми идва :D
1 грейпфрут - от малките
6 орехчета

обяд 12:00
100гр пилешки гърди на тиган
1 варен картоф
30гр сирене
1 горна коричка на пълнозърнеста питка и мноого семена отгоре

междинно 15:00
2 Рафаело бонбони

вечеря 19:30
120гр пилешки гърди на тиган
1 варено яйце
50гр сирене
1/3 зелева салата
още 1 коричка от днешните

Вода - 1,500
Тренировка - няма , адските болки в корема ме поразиха днес
И малко размисли -  по повод закъсняването на мц , малко мисля да увелича приема на храни с “полезни” мазнини , пък да видим - действително не съм се променила толкова храненето , само изключени са ми Маретите , бисквитите и колата.

Значи следващите няколко дни откъм храна и вписвания няма да съм много редовна :D Утре празнуване на “изпращане” 12 клас , другиден бал и събота съм на София от сутринта по задачи , гости ии концерт на Аеросмит!!! (rock) няма такава радост!
Меню за днес 14.05
100гр ягодки
1 малка зелена ябълка
3 ореха

2ра закуска 11:00 - тук се прибрах от училище заради болки в корема - получих на родителите ментов чай , едни малки като тънки блокчета черен шоколад всяка в отделна опаковка с мента вътре - 4бр и настроиха радиото на Тв-то на
http://www.youtube.com/watch?v=IELznOWFkc4 и взе , че ми мина (giggle)

обяд 12:25
руло стефани - телешка кайма /много добре подбираме качеството й/ със яйце , лук , моркови , грах  - 1 дебело парче
зелева салата 2/3

късна следобедна 18:00 - 10 черешки , 2 маслинки

пица от моята ама без кашкавал - хапнах си , но определено не преядох.
Вода - 1,700 + зелени чая от лятната ми версия
Тренировка - във фитнеса в областния град до нас - тренировка долна част - инструктора беше много търпелив да ми обясни кое как и по колко.И постижението ми - клек с 10кг лост 8-) направих 8-9 повторения и дотук.Човека каза че техниката не ми е трагедия и при още малко тренировки каза че мога още повече  - изглеждала съм му била силничка :D

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 14.05.14 22:04.

Храната за днес 15.05 - за себе си стигнах до извода че със оттук - оттам и щип - щип не мога да се нахраня :D
1 купичка ягоди и още една череши

2ра закуска  10:00- 1 банан (не знам от напрежение около тържествата днес в училище ли , но ми причерня пред погледа - след банан и вода ми мина)

(тук дерматоложката ми се обади, че часът ми е преместен в 12:00) ранен обяд 11:00 салата цезар

2ри обяд
голяма купа с леща
голямо парче руло стефани с грах , моркови , гъби

следобедна 16:00
купа ягоди , 4 маслинки , 1 морков

блокче сирене - 50гр
зелева салата
1 черпак леща
2 маслинки
около 60гр пъстърма - какво мислите за нея , всеки ми втълпява че е полезна , на вкус не ми е първи фаварит , но това се превъзпитава

Вода - 1,500 + 2 зелени чая - лятна версия
Тренировка - беше добре да си почина днес , мускулна на ниво , даже инструктора ме предупреди да почивам , просто съвсем изключих.Ама се получи добре де:
10мин скачане на въже , за крака - напади , различни версии на повдигане + корем - имам едно приложение на телефона Nike Treaning от него си избирам дневна тренировка от интензивните.
Ауу и опитах да направя упражнението махало - бях готова за нещо лесничко а то какво се оказа - представете си гифчетата или тумблр на панда , която се клатушка безцелна и смешно - е това бях аз днес - после му хванах цаката де :D
И ето 2 снимки - едната на сутрешната закуска и една на следобедната - сефте най - накрая намерихме български ягоди - разлика от земята до небето

Менюто за вчера ^ бала на най - добрата приятелка мина идеално , поревахме си преди това , на събитието само весели емоции

закуска 08:30 - специално за Фо  Иванова - храна доволно изядена първото междучасие
2 сандвича със риба тон , намазани с авокадо отдолу , на единя с доматки , другия с маслинки
малко ягодки с йогурт
6-7 череши
2 парченца шоколад с цели лешници

обяд 12:30
пресни картофчета на фурма със копър и чесън ^ - аз хапвах половинки та са ми се събрали 4-5 цели
блокче сирене
пилешка пържола 2/3 - беше много голяма

следобедна 16:00 - 17:00
няколко ягодки , череши и тъй като правих за пръв път кокосово мляко и после стърготини се налагаше да опитвам всичко пред 5 мин докато го налучкам - та - 1 чаша кокосово мляко , 1-2с.п стърготини

вечеря 19:00- 22:00
от салатата - краставиците , гъбите и яйце
от месата - свинско немазно шишче , хапка от татарско кюфте , половин пилешка пържола
от алкохола - 2 глътки уиски , чашка и половина бяло вино без спрайт и тн , само там 2л вода - всички наблягаха на колата и фантата , аз пък им изпих водата :D

Тренировка - тц , измежду ходенето на прическа , помагане за организацията на вечерта , декорация + прекрасната мускулна треска която имам , но пък се наложи да обиколя града с розовите токчета от снимката ^ също и всичките танци и хора които изиграх с тях.

Ая Палачинкова

17.05.14
11:45

Здравей получи ли ти се кокосовото мляко :)

казано от Ая Палачинкова на 17.05.14, 11:45:

Здравей получи ли ти се кокосовото мляко :)

Ая , извинявай за късния отговор , чек сега седнах на спокойствие на компютър.Такам:
Получи се идеално , ако харесваш кокосови неща много ще ти допадне + е супер полезно ^  аз гледах всичко от клипа http://www.youtube.com/watch?v=2JLUCeTUzAo , само дето дупките баща ми ги пробива с дрелка , източихме сока , със флекса го нарязахме на части и отделихме това което ще трябва.Нарязва се на много по - ситни парченца от клипа и чак тогава в блендер и добавяш 2-3-4 чаши вода , зависи колко гъсто го искаш - аз сложиш 3.Като се разбие няколко пъти подготвяш голям съд и или специално “филтърче” или най - обикновен тензух памучен за отделяне на по - големите частици и млякото е готово.Това което е останало - самите стърготини - ние добавихме в палачинките които правехме + яйце + малко от кокосовото мляко + половин банан и след като бяха готови отвътре всеки си сложи различно - авокадо със орехи , кленов сироп , течен шоколад , някой си беше измислил краве сирене със ленено семе и чиа.Мисля че тази рецепта ти би била да е преработиш и перфекционизираш по твоя си уникален начин  (giggle) ^^

Втория кокосов орех  по същата процедура го отворихме - само дето всичко настъргахме на рендето и хоп във фурната да се изсушат - 2 големи буркана излязоха пълни до горе - ще си имаме доживот :D
! това е снимка на стърготините

Едит - пропуснах да добавя че използвах малко от кокосовото мляко и хубавичко си намазах косата  - много добре я подхрани (giggle)

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 18.05.14 14:02.

Ая Палачинкова

18.05.14
16:35

Благодаря много за обяснението :)) ще опитам някои ден :)

Започвам поста си със: Едно голямо БЛАГОДАРЯ на родителите ми , първо за това , че ме пуснаха и подкрепиха да отида на концерта на любимата си група снощи.Знам , че нито билетите бяха евтини , нито притесненията им бяха малко въпреки че бях със познати, че ме чакаха по нощите на гарата и не са ми правили никакви проблеми за нищо.Сбъднаха ми една мечта!!! 

Менюто беше - 18.05
закуска    - 10:00 - 20 ягодки , 1/3 консерва риба тон в собствен сос
обяд      -12:00 - 1 пържола свинска и половина , салата с къдрава маруля , 1/3 авокадо намазано върху краве сирене , 2 шайби лук на скара
следобед  - 16:00 - 10 череши от градината , 1/4 типов хляб с мед(мноого мъничко беше )
вечеря    - 19:00 - 1 свинска пържола(винаги ги правим на скара) ,  блокче краве сирене и доста домашна здравословна руска салата - със грах , сварен картоф и моркови , кисели краставички , цедено мляко и малко от водата на краставичките - много вкусна стана
Вода -  1,500 ,2-3 зелени чая лятна формула
Тренировка - интервално бягане 30мин и корем сутринта , следобед ми скъсаха нервите “приятелките” и вместо да пия ментови чайчета и подобни отидох в парка, който има 8 реда по 15 стълби изкачване и тичах докато ми не премине яда , което стана след..... 30мин  + скокове , клекове и няколко набирания на лостовете там и гонене с любимото ми куче.

За вчера - менюто на бала който бях беше с доста мазнинка , много пържени неща ,  виното било домашно , което не ми понесе на стомаха - сутринта се събудих с някаква невероятна тежест в корема , лоша перисталтика - абе отврат - та тези дни приемам пробиотици - Лактофлор действа при мен безотказно.
Храната беше - ягодки , кисело мляко , най обикновени бисквити Закуска със ленено семе , чисто пилешко филе , кокосови палачинки , няколко хапки суши.
Тренировката ми беше пренасяне на втората партида дърва сутринта , лутане из парадайса следобед , въпреки че казах , че не искам подаръци за наближаващия рожден ден изрично,  получих кожено яке , най - красивата флорална рокля , прасковен топ , разни други ризки от шифон и леки материи.На рд-то ще се похваля (giggle)

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 18.05.14 20:31.

18.05.14
21:03

Имаш много красива, дълга и добре “отглеждана” коса! :) Евалата на вашите, че са либерални и готови да правят компромиси с нерви, пари и предубеждения, и моите са така, страхотно е, когато знам, че ми гласувам доверие да си излизам вечер, да ходя по клубове, концерти и т.н. и не трябва да се крия и да ги лъжа като всички останали. Пък гледах по-горе и доста време и работа при помощта за кокосово мляко са хвърлили - още по-яко, страшна късметлийка! (sun) Да не забравиш да пуснеш снимки на дрешките и аз често пазарувам точно от Paradise, може да се намери някоя еднаква покупка, хихи. (giggle)

казано от Nickie на 18.05.14, 21:03:

Имаш много красива, дълга и добре “отглеждана” коса! :) Евалата на вашите, че са либерални и готови да правят компромиси с нерви, пари и предубеждения, и моите са така, страхотно е, когато знам, че ми гласувам доверие да си излизам вечер, да ходя по клубове, концерти и т.н. и не трябва да се крия и да ги лъжа като всички останали. Пък гледах по-горе и доста време и работа при помощта за кокосово мляко са хвърлили - още по-яко, страшна късметлийка! (sun) Да не забравиш да пуснеш снимки на дрешките и аз често пазарувам точно от Paradise, може да се намери някоя еднаква покупка, хихи. (giggle)

Nickie , много благодаря за всичките комплименти (blush) косата си я пазя и много грижливо “отглеждам” - имам повече масла от дрогериите - арганово , пшеничен зародиш , авокадо , бадемово , малиново , жожоба :D
На родителите си казах , че не знам дали осъзнават колко голям жест направиха и колко им благодаря че ми търпят приумиците , излизанките и че не трябва да се снискам като мишка за да отида на някъде.А за кокосовите приключения - то си стана направо акция тийм билдинг :D

И си издействах позволение да си видя една от туниките , че ме помолиха да си стоят така до рд-то ии докато я обличах /лично аз не се харесах толкова с нея , но и майка ми и продавачката настояха че била “моя” цвят и модел /  и за 30 мин я преправих на рокля - еее стана супер сладка така ^^ че даже и снимчица направих  - останалите - на 5 юни (giggle)

Менюто за днес 19.05
половинка земел намазан с дебел слой авокадо и отгоре много риба тон
салата киви и 1/2 грейпфрут

пъстърма - 50гр
салата домашна руска от вчера - - доста - 100гр
4 маслинки
сирене -50гр
спаначено суфле - няколко вилички (правих на баща ми да се подмажа 8-))

междинно 16:00
100гр череши
4 парченца шоколад с цели лешници
3с.л овесени ядки със орехче , канела , прясно мляко

свински врат филе - 70гр
салата къдрава маруля
доядох си руската салата :D
щипвах 2 пъти от пъстърмата
малко риба тон - която срам не срам , вече трети ден мърлява и не мога да изям

Вода - 2л + чаша кокосово мляко + зелен чай + 2 мурсалски
Тренировка - по неволя :D пренесох си останалите дърва (пак да се подмажа )
Като цяло нямам апетит днес , почти всичко беше насила , сигурно от ядове от темите които готвя за класна работа.Утре мисля да хапна повече неща - плодове , омлет , да омета останалото филе че мен ме чака , да пробвам ягодовото- боровинково кремче което направих

Да се отчета за вчера - 20.05
сандвич земел със свинско врат филе , маслини и айсберг
1 чаша - като смути със разбити ягоди , боровинки , извара и цедено мляко

обяд 12:25 - под надслова - от всичко по малко :D №1
малко извара , 1/3 от пържолата , от свинското филе 4-5 резанчета , 3 маслинки , горната част на земела и салата маруля

следобедна 17:00 - 1 купа череши

вечеря 20:00
омлет с мнооого сирене - и снимка нагледно №2
малко пъстърма , малко свинско филе , 2 маслинки
зелева салата

Вода - 1,500 , 1 чаша кокосово мляко , 2 мурсалски чая и половин чаша от тези слабителните - след бала онзи ден корема ми още не е се оправил съвсем.
Тренировка - не
помолих баба ми за 1кг грейпфрути или кивита или някакъв плод - получих това на третата снимка... да си имам доживот... а интересното е , че даже не ги харесвам и няма и една бисквитка да хапна.

Меню за днес 21.05 - първо почвам с хумор и сатира - днес посетих гастроентеролога в областния град частна болница да се види коремен ли вирус имам , защо тези дни ми е така тежко.След прегледа той тръгва да ми изписва Еспумизан и Нелидикс и аз/бях без родителите/ го питам защо при условие че нямам газове и подобни неразположения да пия еспумизан , и защо като не е вирус да пия нелидикс.Отговора му беше за милиони : еми като ги пиеш няма да имаш , я ! Диетата за днес съм си я правила аз , ще направя още 2 дни прием на лактофлор съгласно с родителите и вече в края на деня усещам че почти ми е минало.

закуска 10:00 - тогава станах
1 малък грейпфрут

пилешки гърди на тиган - 150гр
зелева салата
3 маслинки

следобедна детокс програма изкарана на терасата на слънчице със книжка (подарена ми от училищното ръководство , как да не я прочета)^^ - снимка №1
1 чаша от ягодовото-боровинково нещо
1 чаша зелен чай
една червена ябълка

пица със брашно с разни кълнове и по тъмно на цвят със предварително правена още нещо сьомгичка , маслинки ии доматен сос -стандартна малка пица , или с други думи мама си нямаше работа цяла вечер и решила да кулинарства - не че не беше вкусна , ама следващия път и така да е рибата няма да я върна :D за утре си имам и вариация здравословна на торта гараш или по точно смес , която трябвало да престои нощта - със много орехи , черен шоколад смесен с авокадо(??) и шан фъстъци така сложени и това е колкото 1 малка купа - интересно ми е каква торта ще излезе - Поживём — увидим (giggle)

Вода - много - над 3л , може би от чая вчера половинката който изпих ,имам чувството че се бях обезводнила , зелен чай , мурсалски чай
тренировка - 3те ден не мислех да почивам ей така за нищо - крака + корем - от програмите на Найк Треининг - е изведнъж разбрах всички майтапи за след leg day….ама пък се разтичах до центъра и обратно да си взема новия парфюм^^  сега ми се връща тъпкано де , ама пък ми е едно такова хубаво за добре свършената тренировка.

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 21.05.14 23:06.

Да си отчета менюто за днес - 22.05
(тренировка кардио HIIT на гладно)
3 ореха , 3 лъжички от сместа за гараш

1 варен картоф
салата шопска 2/3
отделно сирене - около 50гр
пилешка пържола

плодова салата - ягоди , череши киви и банан - снимка №1

вечеря 18:30
1 парче (100гр) лазаня
Вода - 1,500 + зелен чай
Тренировка - освен тази сутринта ще правя разни упражнения за разтягане по - късно вечерта.

Искам да споделя нещо с вас - всички казват “не гледайте кантара , а огледалото , дрехите” - е това също е много относително.Както всяка жена , така и аз си имам едни “контролни” панталонки - в случая къси летни и са подарък - имам ги от 3 години , в началото ми ставаха , после не , имаше период миналата година в който ми бяха леко тесни , но ми ставаха - номера по етикет беше С.Днес реших пак да ги обуя -е станаха ми определено , но след като махнах разни етикетчета под номера С се показаха две хиксчета отпред - ХХС - във какво подяволите съм се опитвала да вляза ? Та , искам да кажа , че наистина не трябва да ни стана мания да облечем дреха размер еди-кой си , или пък да заковем 45кг на кантара .

За пръв път от месеци наистина изпитвам срам да си напиша храната - не стига че е малко , ама и не е много за пример.Но и това ще ми е за урок - така ме завъртя въртележката на “натовареното ” ми ежедневие че всичко остана на заден план - трябва много да тренирам в организацията , живот и здраве студентка - така ще съм ежедневно сигурно - лекции , учене и тн.Та:

5 ореха

2ра закуска - (тук съм била с майка ми ,  която настоя че на каквато и диета да съм , ЗадължителнO ще изядем по една торта в Принцесата по повод приключване на част от счетоводските й проблеми и ходенки до нап , избрах най - малкото зло)
1 малко парче торта трюфел със черен шоколад

обяд 14:00
1 малко парче риба треска - около 100гр че и по - малко

“ранна” вечеря 19:40
4 маслинки
няколко вилици домашна руска салата

вечеря 20:40
половин пържола , сирене 50гр , малко от руската салата , 1 варено яйце

Течности - 1,500 , една кафе чисто
Тренировка - ходене - мноооого - според приложението на телефона съм минала 18км
Излязла съм в 8 сутринта от вкъщи , прибрах се в 8 - сутринта до областния град с майка ми , после куп приготовления за бала на приятелката , после още толкова проблеми.И само да публикувах поста и си лягам :D

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 23.05.14 21:38.

Да дам отчет за вчера - 24.05 - баловете свършиха , уважихме празника и изпратих най - добрите си приятелки.Та:
150гр ягоди

пиле по врачански (слагат се и разни подправки , иначе като обикновеното) - около 250гр без кожички
2 маслинки
домашна руска салата - 50гр

следобедна 17:00
купа череши - около 100гр

вечеря 22:00
пилешко от днешното - бялото месо и един пълнозърнест земел

Течности - 1,500 вода , едно кафе чисто
Тренировка - само тичане 30мин интервално рано сутрин и много разходки , всъщност цял следобед в разход и вечерта прекарана в празненство.

Меню за 25.05
закуска 09:00
10 ягоди

(тренировка)

пилешко - 150гр
ориз със зеленчуци - 1 чиниика - със грах , морков , гъби

50гр от ориза

омлет - 2 яйца и много сирене
зелева салата
2 маслинки
По късно хапнах малко от вече готовата домашна торта гараш със орехи , черен шоколад , шам фъстъци и много съжалявам , защото даже от малкото парченце ми стана тежко.

Течности - вода много - около 3л + зелен чай
Тренировка - 30мин тичане интервално ,  Nike Training за крака

Меню за 26.05
закуска 08:30
1 червена ябълка

(тренировка)

2 варени яйца - и белтъците
2 мини телешки кюфтета с подправки - домашни
1 тиквичка печена
4 маслинки
40гр краве сирене
1/3 зелева салата

следобедна №1 - малко парче домашна торта гараш - орехи , шам фъстък и черен шоколад - (много е малка , не стига че  формата в която е правена е тясна , ама и на височина е 4см)
следобедна №2 - около 20 черешки

100гр ориз със зеленчуци - грах , моркови , гъби
1/2 пилешка пържола (голяма)
1/3 тиквичка
40гр краве сирене

Течности - 2л вода + 1л зелен чай -(от летния ми вариант в 2л 3 филтърчета със лимон и листа мента)
Тренировка - уникалнааа!! заговорихме се с един съсед и ме попита “след като си тренирала крака , поне малко не си ли ги чувстваш отмалели/изморена/ с мускулна” и хайде във фитнеса за истинска тренировка разгрявката беше 10мин пълзене във всевъзможни стилове + 1 мин спринт , самата тренировка - клекове с тежести /не ми каза с колко от чисто психологична гледна точка / по около 8 или в най добрия случай 10 повторения на серия ,  клек със швейцарска топка подпряна на стена , скокове на кутия , напади - не помня останалите , но прекарах 1 час и малко във залата и пот се лееше :D
На връщане след като ме попита как беше тренировката и понеже съм вироглава отговорих , че нищо не съм усетила - ай още 20мин интензивно кардио по тези стълби(снимка №1) като след всеки 15 изкатерени правя по 1 jumping jack - утре съм ефективна почивка (giggle) или йога.

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 26.05.14 21:01.

Да си опиша проклетия ден накратко - закуска в 7 е около 50гр орехи и 1/3 цедено мляко.Към 10:30 хапнах 4 маслинки.Обяда за съжаление е късно и не по план - няколко парчета пица от моята си.Стоях до 13:45 в училище за довършване на финален проект и толкова ми беше лошо , сигурно 2 пъти ми причерня и като се прибрах не можах да изчакам 15мин за омлет.От следобедна нямах нужда , а вечерята в 19:00 беше лека - 1 варено яйце , 100гр извара , 40гр краве сирене и салати зелева и маруля.
Течности - 2л вода , 500мл зелен чай
Тренировка - йога
Утре по-добре със всичко надявам се.

Отчет за днес 28.05 - не мисля че корема ми е бил толкова лошо през целия ми живот - “плочките” на показ за сефте , а се чувствам като бременна слоница с тризнаци.Утре имам консултация , аз съм си виновна де , ако още когато ми се появи лекия отминаващ дискомфорт бях взела мерки и бях казала на някого , сега нямаше да имам проблеми.
закуска 08:00
1 грейпфрут
4 най - обикновени бисквити Житен дар

пилешки гърди на тиган - доста хапнах , имам чувството , че от пилешкото ми е добре на корема
4 маслинки
малко домашна месена питка

следобедна нямаше , нито апетит имах , нито нищо

100гр филе тилапия
1 купа овесени ядки със кисело мляко - по обичайната причина.

Течности - много вода - 3л + 500мл зелен чай + 1 мента
Тренировка - не

Отчет за днес - корема по - добре , лека полека ще се оправи - не мога да кажа същото за храненето ми днес , но наистина в такива моменти точно домашно изпечения хляб , питки , крекерчета и такива неща мнооого ми помагат - изпитала съм го през годините това , днешния ден пиша за въглехидратно зареждане :D Приемам Пробиен пробиотик със витамини Б и курс със антибиотика Ципрофлуксацин заради бактериика , която упорито не ме остави вече 17ти ден! Физическа активност сведена до минимум - част от предписанията на антибиотика + прием на много вода.
Замислих се ,никога не съм имала проблемен корем , но пък и от край време , да не кажа от раждането ми винаги съм приемала изключително подбрани храни като основни хранения -колко ли боклучива е била храната в ресторанта в който бях за да се получи такава ответна реакция?

3 бисквити закуска
овесени крекери - домашни
1 чай лайка

домашна питка , равняваща се на 2 филийки хляб със масло и пилешко филе
1 сварен картоф

няколко овесени крекера , 3 бонбона по тази рецепта http://www.bb-team.org/recipes/4868_surovi-bonboni-s-rozhkovo-brashno-slunchogledov-tahan

вечерята ще е салата от авокадо  , нещо леко и пилешко , и ако някой ми опече нещо.Едит - сандвич със пилешко филе като днешния , 1 прясно картофче
Водата дотук 2,500л

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 29.05.14 20:58.

Искам да си имам тези размисли нагледно в дневника :
не знам дали от Пробиена , или от  факта че този месец усещам че ще ме подрани мц , но имам невероятен апетит за хляб , питки и подобни.Месеци наред хапвам по съвсем мъничко , не че преди съм яла много - качих килца от ядене на Марети и бисквити , не от друго.Мисля да взема решение да увелича храната - полезната такава - защото аз продължавам да слабея и тук влизам в омагьосания кръг - отслабвам , тренирам и в един момент кг стават малко , прекалено малко и се почват диетите за качване .Ами ако този път не се получи ? Ако си прецакам и без това сбъркания метаболизъм или пък хормоните?Това не бих си го простила.
При мен интересното е , че свалям лесно и веднъж свалила много трудно качвам , не съм намерила още златната среда и не мога да поддържам тегло.Абсолютна въртележка :D И за себе си реших , че след като ми мине корема тези дни , ще увелича месото , ще хапвам по - често хляб и повечко полезни мазнини в менюто - при мен оптималния и най - здравословен режим занапред би бил хапване от всичко в умерени количества , без джънк , разни бисквитки и подобни.

30.05.14
01:09

яж Вита- по-засищащ е,нищо че са малки филийките или пълнозърнести блокчета. Аз лично,когато свикнах с пълнозърнестите храни- по-сплескани,с по-изразен вкус,семенца в тях... тоя дунапренения безвкусен хляб не ми се и прияжда (само ако е топла домашна питка-и то заради сиренето и коричките) :)

30.05.14
06:26

казано от N! A на 30.05.14, 01:09:

яж Вита- по-засищащ е,нищо че са малки филийките или пълнозърнести блокчета. Аз лично,когато свикнах с пълнозърнестите храни- по-сплескани,с по-изразен вкус,семенца в тях... тоя дунапренения безвкусен хляб не ми се и прияжда (само ако е топла домашна питка-и то заради сиренето и коричките) :)

Мила, Вита си е боклук според мен . Свекърва ми го ядеше докато не се случи така, че да си купи, да замине за чужбина и да го забрави  отворен за 14 дена. Върна се и хлябът си беше ок, никакъв мухъл, не беше мръднал. От тогава не искаме да чуем за Вита.Тъжно, но факт.

Благодаря момичета , но като чели съм по - съгласна с June - пробвали сме Вита - някакси го усещам прекалено изкуствен , прекалено “полезен” ако така мога да се изразя.Измислила съм го с хляба така - на 2-3 дена да се меси вкъщи , даже и аз ще се науча да замесвам и поне да знам какво ядем - имаме толкова брашна в нас - лимец , някакво овесено , пълнозърнесто без глутен.
Не планирам да преяждам с хляба , просто да хапвам на няколко дни.

Мразя тези колебания във времето - вчера бях по къси панталонки , бюстие и летни платформи , днес е студено , мъгливо , заваля и спря минимум 5 пъти и подносих ботушите в края на май!Та храната

купа овесени ядки накиснати в мляко

пилешка пържола
салата домат със сирене
салата маруля къдрава с краставици

следобедна №1 - 2 купички с череши
следобедна №2 - 4с.л овесени ядки в мляко , отделно 3-4 лъжици кокосови стърготини (от домашните)

вечеря 18:45
80гр краве сирене нарязано на тънки парченца намазано с дебел слой авокадо
2 сандвича с млечна майонеза(домашна) и пъстърма
4 маслинки
Сигурна съм че още и още нещо , но съм толкова сънлива и не си спомням.
Течности - 1,500 + ментов чай

Имам някакви съмнения че увеличаването на мазнините в храната беше изключително добра идея ^^ вчера бях само гладна , днес съм гладна , раздразнителна и със главоболие и тези тричките винаги се появяват около 5-6 дни преди мц , така че май този месец няма да се мъча много - надявам се де :))

*измежду черешите ми има мутанти :D

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 30.05.14 19:36.

Честит празник на всички , които са запазили детското в себе си!Аз лично празнувам и 8 март и 1 юни - поводи да има ;))
Вчера отскочих до родния Пловдив , за да уважим един абитуриент и да се почерпим - ейй обожавам го този град!Храната за вчера в не хронологичен ред :

ягоди и дуди - 200гр
няколко хапки суши - 8 ако не се лъжа им беше бройката
салата зеле със моркови
70гр ръжени ядки със чия семена и кисело мляко
250-300гр филе от сьомга
салата червено цвекло , морков ,4 чери доматки и още нещо - абе дъга на цвят :D
торта Гранд Лувър (nlove5) - много малко парче - мога да заявя , че това ми е вкуса на детството - когато бях малка , всеки път когато отидем на Враца , сядахме в най - хубавото заведение там - Принцесата и със сядането - даже още не можех хубаво да произнасям думичките и заявявах че искам такова парче торта и шейк от киви де , ама това по - късно ;) и преди няколко години спряха да предлагат и оттогава винаги по сладкарниците разпитвам :D

Течности - 3л вода + 2 зелени чая + 1 мурсалски + 1 глътка бяло вино
Тренировка - сутрешен крос на гладно на гребната база - по приложението на телефона 5км и 200м , във фитнеса също се отчетох с тренировка , клекнах с 20 ^^ на машина де , но и това е добро начало.Не знам дали защото бях разгряла добре , но някакси усещах че при още тренировки ще мога и с малко повече.С 10 направих 12 повторения , с 20 стигнах до 9 и в този момент човека който ми гледаше техниката и изпълнението каза че на последното повторение кръста не ми е бил изпънат хубаво и дотук.

* нищо че не съм тренирала корем , щракнах една снимка :D
* откъде купувате брашно от рожков ?- има ли шанс да го намеря в някой супермаркет или верига , защото чаках да се върна от Пловдив и се сетих , че би ми влязло в употреба

01.06.14
13:06

Рожково брашно има в Карфур на био щанда - едното е в пакетче на “БИО класа” май, а другото на Rapunzel в кутийка. Аз имам второто и много ми харесва. Иначе по био магазините със сигурност има също. :)

казано от magi shagi на 01.06.14, 13:06:

Рожково брашно има в Карфур на био щанда - едното е в пакетче на “БИО класа” май, а другото на Rapunzel в кутийка. Аз имам второто и много ми харесва. Иначе по био магазините със сигурност има също. :)

Ще пратя баща ми да погледне във софийския Карфур.Много благодаря (blush) - в цялата врачанска област имаме кауфланд , билла , лидл и пени - не много добре заредени - много мразя да търся нещо и никъде да го няма.А за сега само брашно не са ми доставяли по Еконт :D

Менюто за вчера 01.06 - аз вървя с ден назад :D
закуска 09:00
ягоди - 15 , 100гр извара

пилешка пържола
салата къдрава маруля , краставица и пресен лук
1 варено яйце

авокадо намазано върху плочки краве сирене - божествено на вкус!!!

вечеря 19:45
наша версия руло стефани - телешка кайма - вкъщи сме я смесвали и тн , вотре с плънка от грах , гъби , морков , лук - БЕЗ кашкавал отгоре на рулото и без сос
зелева салата

течности - 2,500л вода + 500мл зелен чай
тренировка - крака - видеата по горе.

Отчет за днес 02.06 - не съм много доволна от храната ама..
3с.л овесени ядки с кисело мляко
10-15 ягодки

обяд 12:20
1 парче от вчерашното руло
зелева салата
1/3 от марули
4 маслинки

8 бисквити Мюсли на Престиж - ядоха ми се - ядох.Скоро не вярвам да повторя ама можех и без тях

кокосови палачинки -добавям малко от кокосовото мляко , стърготини , 2 яйца , трици 1/2 банан
Изядох 3 бройки - една със билков мед и орехи , една със авокадо и сирене , и една протеинова ^^ много умно измислено - яйце на очи във самата палачинка и дижонска горчица - чак се учудвам , че жлъчката ми не се е дигнала на протест :D много вкусно беше всичко , специално палачинка №3

Вода - малко - под 1,500 + 1 зелен чай
Тренировка тц - имам си хубава МТ на краката , вкъщи цял ден местим мебели и покъщнина и много стоях на компютъра - сигурно 5 часа се занимавам с проекти по ИТ , есета , задачки.

Едвам намерих хубаво манго и купих , вече 3ти ден чакам да узрее , най - накрая днес копнах идеята на съфорумката Стела да си го гледам като домашен любимец - вместо очи му лепнах стикерчета от банани и зелена уста.. или нещо друго :D кръстих си го Зоро.

Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 02.06.14 21:13.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1