24.03.15
08:17
Не мога да кажа как си обяснявам разминаването, тъй като не съм била свидетел на експеримента, а и не познавам Иван и не знам как тялото му реагира на различни неща.
Ако бях на негово място в периода на лошо хранене, щях да изхвърля повече от 4 л вода след спирането на толкова въглехидрати (предимно под формата на захар и бяло брашно) - просто така реагирам на такова хранене. Правила съм си експерименти - предния ден яко въглехидрати от подобен тип и на другата сутрин съм +4 кг.
24.03.15
16:56
Ще изхвърли водата до начални нива, когато свали глюкогена до началните стойности. Какви са били началните стайности, какви са моментните и колко бързо сегашните ще паднат до изходните, зависи от прекалено много неща и единственият що годе верен отговор може да бъде само “казва ли ти някой?”...
Аз имам друг въпрос към всеки, който желае да вземе отношение: как си обяснявате факта, че при повишаване на приема на въглехидрати(боклуци) Иван първоначално качва с темп от близо кило на ден за 2-3 дни, а после пада рязко до 100-200гр дневно, че даже в някои дни и сваля надолу? Какво качва тези първи дни и ако е сланина, защо темпа спада рязко след третия ден???
ПП:
А как си обясняваш разминаването с очакванията ти...
Аз лично си го обяснявам с факта, че нито тренировките на Иван са особено глюкогеноемки, нито храната му е много близка до класическо НВД, та да има бърз и осезаем спад на глюкогена, а именно той задържа водата в приблизително съотношение глюкоген/вода=1/4.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 24.03.15 17:27.
25.03.15
22:40
ПП:
А как си обясняваш разминаването с очакванията ти...
Аз лично си го обяснявам с факта, че нито тренировките на Иван са особено глюкогеноемки, нито храната му е много близка до класическо НВД, та да има бърз и осезаем спад на глюкогена, а именно той задържа водата в приблизително съотношение глюкоген/вода=1/4.
Така е , но нали се е върнал към стария си начин на хранене и трениране, т.е и преди експеримента също не е бил на класическо НВД, което предразполага към известна водна задръжка още преди да е започнал експеримента, мисълта ми е, че пак е имал повече задържана вода отколкото ако е бил на НВД, следователно това не би следвало да е чак такъв фактор. Живеейки в сходни условия от тези преди експеримента за 6 дни е логично да е свел водната задръжка до тогавашните стойности, от скромния ми опит смея да твърдя, че това е достатъчно време, ясно е, че при всеки е индивидуално, но разликите не би трябвало да са много големи :). Поне така си го обяснявам аз и се надявам да се заформи дискусия, подобна на предната, защото доста хора, включително и аз, биха имали полза от това :)
26.03.15
01:33
Ами и преди не е бил на стриктно НВД, ама е бил с умерен към нисък прием на въглен с години. Сега сваля въглена отново до умерен към нисък прием. И темпа, с който ще се върне към първоначални нива би следвало да е умерен към нисък. Ако беше хакнал стриктно НВД за 3-4 дни, с тежки, обемни тренировки, нещата щяха да са по-различни.
А че е имал вода и преди е ясно, щях да се учудя много ако беше обратното. Както е ясно, че ще си остане и занапред с определено количество вода, нали, на чируз няма да стане... :D Аз говоря за разлики в нива глюкоген, които водят до разлики във вода х4.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 26.03.15 01:34.
26.03.15
06:44
Гледам, че се е заформила дискусия, което е добре. Весо, трябва да те прочета още няколко пъти, за да разбера какво точно имаш предвид, тъй като в момента навлизам в тия неща, които все още не разбирам. Ако имаш някъде четиво ще съм ти благодарен да пуснеш линк. Не се бях теглил тия дни, но тази сутрин кантара показва 75.9 кг. Да подчертая, че все още не правя кардио - студено ми е. Правя си стандартните за мен тренировки, т.е. нищо не съм променил от начина на трениране и хранене, когато бях на най-първия етап. Само онзи ден бях на дефицит с около 300-400 ккал., защото ми се обърка вечерята.