05.10.14
22:02
Удържах днес тоя глад, където ме бе подгонил с това телешко и се чувствам сита вече... Днес скърцах със зъби цял ден. Скоро така не се бях чувствала. А как ми се лапаха въглехидрати не е истина... Утре ще получа душевен оргазъм ядейки оризовките в менюто ми.Тази седмица направих 100 процентово изпълнение на хранителния режим без никакво кривене.Не, че преди съм кривила, но дозите пилешко месо ми бяха убийствени без да се усетя:)
Мнението беше редактирано от Даниела Динева на 05.10.14 22:12.
06.10.14
19:46
Храна:пилешко, яйца, сурови ядки, краставици, домат,оризовки, овесени ядки.
Тренировки 2 бр.
Първа - 40 минути кардио
Втора: - глутеус мост, глутеус мост на 1 крак, крънчове няколко вида,пети до пода, коремни преси лакът коляно,гребане с думбели,мъртва тяга
Утре ще има малко застъпване с днес относно зоните върху които ще работя, но минавам в нов тренировъчен режим, малко по силов и по-функционален за фитнес зала и искам до четвъртък да съм в крак с дни,хранителен режим и съответното натоварване.Няма да скачам направо от вторника и да пропускам, а просто почивната сряда ще изпълня вторника, който е кардио с няколко упражнения и не мисля че ще ми се отрази толкова уморяващо.
В много дневници четох за дразнещите субекти във фитнес залата, днес за съжаление ми се наложи няколко пъти да броя до 10 за да не избухна, имаше даже момент, в който направо ми се прииска дъмбела да ми изплесне в ляво. Аз съм изключително спокоен, толерантен и уравновесен човек и такова поведение, като на младото момиченце дошло във фитнеса да си убие времето, да прави физиономии зад гърба на хората ми дойде в повече, та дори и да си позволява нелепи коментари. Днес си пожелах по-скоро да дойде момента, в който ще мога да си позволя времето да отида в зала предимно с мъже. Цялата ми силова тренировка, докато се наблюдавах за правилно изпълнение и техника и заснемах отделните силови упражнения премина с подигравателни физиономии , имитиране и абсолютни арогантни подмятания на една 20 годишна пикла с доста наднормено тегло, опаковала себе си в найлони и колани въртяща със скоростта на баба ми колело и мрънкаща всеки 2 минути, че е свалила само 5 кг и не и се получавало, както и подмятания как някои жени зорлем са се опитвали да заприличат на говеда с тежести.Не млъкна през цялото време с изключителни тъпизми и закачки с момчето във фитнеса,правене на физиономии зад гърба ми и нелепи коментари, които явно бяха свързани с начина по който тренирам. Колкото и да се опитвах да се абстрахирам и да се правя, че не виждам и чувам, си признавам ми беше много трудно. И да заприличам на говедо, ще съм стегнато такова, с ръст и тяло , което много като нея нямат, камо ли ако родят 3 деца и ги разбрицат с медикаменти. Успях да се увладея, макар пулса излизайки от фитнеса да ми беше много повишен, не толкова от силовата тренировка, колкото от това поведение, което не си обесних. Не мога да приема такава липса на елементарно възпитание или аз поне никога не съм си позволявала без да познавам някой, пък и към познати такова отношение.
Та като,жена която зорлем иска да заприлича на говедо , но свалила 22 кг за 5 месеца и започнала да оформя тялото си утре ще усиля пътя си към визията на говедо, защото тренировките ще са ми много по-силови вече.
Съжалявам, че си излях тука душичката, но ми дойде в повече и ако има млади момичета толкова самонадеяни и агресивни, дано четейки ме се овладеят, защото ако не друго е изключително грозно поведение.
Мнението беше редактирано от Даниела Динева на 06.10.14 20:16.
Следващия път и кажи, че на теб на 20 години не ти се е налагало да въртиш колело, понеже си била във форма за разлика от нея ;)
Както казва Марина: Ако искам да тровя някого, ще използвам теб :D
Факт е, отчасти съм психолог и мога успешно да удрям слабите места. А как разбирам, дали съм ударила правилно... ами - като кажа нещо на някого и после ме заболи сърцето и ми стане адски гадно - на прав път съм :)
06.10.14
20:13
И моето последно посещение в залата беше много хм.. интересно. Явно в неделя по обяд в моя фитнес ходят предимно жени, а досега съм се засичала с две-три момичета в другите дни. Въпреки че не съм спирала да тренирам до сега там, такова гледане и оглеждане не беше падало. Имаше над десет квачки и само дето не ме сочеха с пръст: бременна, пък тренира. То не беше цъкане, то не беше чудене. А като си тренирам в другите дни и има по 20 мъже даже не ме и забелязват - тренират си хората, нали за това са дошли...
Та мисълта ми е.. пожелавам ти скоро да започнеш да посещаваш нормална зала :D
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 06.10.14 20:14.
06.10.14
20:36
Я пускай капаците и да не ти пука! То, че аз съм темерут, темерут съм, ама вече хич и не ги отразявам странните персони. Правя си квото трябва да правя, стегнато, без да лафя с тоя и оня, и си се изнасям от залата. Колежката все ми прави забележки по темата, че съм била неконтактна и не съм предразполагала хората да говорят с мен! Ми... хубу... Аз съм в залата да тренирам, ако някой е дошъл на модно дефиле или на ток-шоу, негов си проблем! :D
И не забравяй лафа: “Който говори зад гърба ми (ТИ), е в идеалната позиция да ми (ТИ) целуне СТЕГНАТИЯ задник!” ;)
06.10.14
20:47
Явно ще си калявам волята и концентрацията наравно с тялото, за пълен синхрон, тъй като малкия поне докато не навърши 2 години ще ми се наложи да съм в този фитнес ;) Аз друго не искам освен да запазя концентрацията си, за да мога да подобря техниката си и да изпълнявам всичко , както трябва за да извличам на 100 % ефекта от изпълнението и да не се контузя, а не само да се размотавам с тежести и да ми мине тренировката в пози. Просто е грозно.Всеки сам избира методите си и начина по-който да гони целите си. Започнах да свиквам с втрещените женски погледи, но тези циркове днес ми дойдоха в повече. От лична гледна точка винаги съм се интересувала от новостите, когато видя нещо по-различно, търсила съм информация и съм уважавала избора на всеки.Но да отида във фитнес, в който не познавам трениращите и да започна да хвърлям насмешливи физиономии, подигравки и злобни коментари, защото някой тренира различно от мен за мен е върха на цинизма...Злати аз също не разговарям много, ако ме попита някой нещо.Мястото на мохабетите са в кафето.В залата сме по-други причини. Знам, че моето място е там където има повече мъже и там ще намеря спокойствието и синхрона, за да изпълнявам на 100 % тренировката си. До тогава ще се науча да приемам нещата с усмивка.
Все пак :” Аз знам, че нищо не знам, ама другите и това не знаят!”
Мнението беше редактирано от Даниела Динева на 06.10.14 21:11.
Аз пък си слагам слушалки и си пускам музиката така че да не чувам нищо около мен (когато съм в зала, де). Така изобщо не ми прави впечатление кой какво говори и дали гледа лошо, а и избягвам евентуални досадници, които са дошли за приказка. ;)
Слагай “тапите” и давай!;).Да не ти пука от някакви “Кифли”,които се занимават с “кудкудякане”.
ЗНАЕШ,ЧЕ СИ ПО-СИЛНА ОТ ТЯХ!!!
МОЖЕШ И ГО ДОКАЗВАШ!!!
За съжаление България от ден на ден взе да е пълна с оглупели хора,които нямат друга цел освен клюки и сплетни.
ДАВАЙ,ДАНИ! (nlove9)
Мнението беше редактирано от S. P. на 07.10.14 06:03.
07.10.14
14:23
Лицеви опори 4 серии до отказ
Бутане на дъмбели от лег
Флайс с дъмбели
дърпане на скрипец
пулоувър с дъмбел
гребане с дъмбели
мъртва тяга
хиперекстензии
30 мин кростренажор
Храна: пилешко,св.шол.яйца.сурови ядки грейпфурт,оризовки,домат, краставици
И естествена мускулна треска на места, които не съм имала...(rock)
Мнението беше редактирано от Даниела Динева на 07.10.14 14:27.
08.10.14
00:43
Неописваните ми в дневника, ежедневни тренировки, кардио с 15 кг ;)
08.10.14
05:56
казано от Даниела Динева на 08.10.14, 00:43:
Неописваните ми в дневника, ежедневни тренировки, кардио с 15 кг ;)
Най-приятното кардио! :)
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 08.10.14 05:56.
(rock) това е най-яката тренировка :)Вдигане на едногодишно пиленце от лежанка :)
08.10.14
14:50
Храна оризовки, св.шол,краставици,яйца,грейпфурт, яйца,сурови ядки,домат,оризовки
50 мин. кростренажор
крънчове
кор.преси лакът-коляно
повдигане на краката от вис
коремни преси 3/4
кикове 5х30 на крак
махове 5х20 на крак
Здрасти,Дани!:)Аз да попитам-защо реши кростренажора да е 50мин.?Аз бягам на км,времето е около 13мин до 15мин (зависи).Дали да не увелича моите километри?С никого не съм говорила по колко трябва да се кара.Има инструкция ,на която пише,да се започва с 2мин. на ден и постепенно да се увеличава.Да се наблюдава и пулса по формулата 180 минус годините ти.Като премине с една единица започва да пищи и съответно спираш или намаляш малко темпото.
10.10.14
08:11
S.P по принцип не съм решила, работя по изготвена тенировъчна програма. Но има няколко принципа , които винаги съм следвала. Има много статии тук за това. Зависи какъв тип кардио ще правиш. Хит кардио или това което описваш, но изчисленията са други на едни места се вади от 220, на други от 200 пулс, годините. Но това пак си е хит 200-35=165 или 220 -35=185 Или средно между 165-185.Там трябва да редуваш . Вдигаш пулса високо, задържаш малко и после леко намаляваш.Пак вдигаш, задържаш малко и пак намаляш. Или с други думи спринт-ходене,спринт,ходене. Вдигаш метаболизма си и го ускоряваш. Ако си на този принцип 13-15 мин мисля, че за теб е добре, но не да подържаш 15 минути този пулс, защото ще направиш беля.Това, което си мисля е, че надали с кростренажор успяваш да вдигнеш пулса си така високо.Аз се пробвах онзи ден в режим извън програмен на уреда е не успях да го вдигна повече от 140.Другия принцип е да подържаш пулс около 135 и да следиш времето, не километрите. След 20-тата минута почваш да изгаряш мазнините в клетките на тялото си.При мен нещата са комбинирани или с изолирани упражнения след кардиото или със силова преди него, когато то е с по-малко времетраене. Ако правиш само 13-15 мин кростренажор с по нисък от хитовият пулс е все едно нищо не правиш. Тонизираш тялото, не го вкарваш в режим на горене на мазнини.Но ти работиш с програмата на Руми Илиева, което в комбинацията с кростренажора ти дава повече от 20 минути, така че си ок според мен. Ако не правиш тренировките на гладно сутрин, мисля че е по- добре да ги удължиш до час.Ако са на гладно са ок. Незнам как го обесних. Такива изводи съм си направила от четенето ми на много статии.
Ти не си професионален спортист и не си била, доколкото знам, за това не ти препоръчвам да се хвърляш на хит кардио,поне на този етап, докато не изградиш контрол на дишането,не свалиш малко килограми и не увеличиш силата си на издръжливост.
Вчера ден и нощ АД...
С ефекта на кегли всички в къщата бяха повалени от вирус с повръщане.Голямата ми дъщеря стигна до системи след 12 повръщания. Аз цяла нощ циркулирах между стаите и бях дежурна до леглото на малкия. На сутринта след кошмарната нощ бях ни жива ни умряла, изгубих всякакви сили. Организма ми е здрав, разминах се с отпадналост и коремни спазми , които траеха само 30 мин. Яденето ми беше здравословен глад... 30 гр сурови ядки, 2 ф. пълнозърнест хляб препечени, сирене 50 гр .Сили нямах да вдигна малкия , камо ли да си направя силовата тренировка...Но, днес всичко е минало и продължавам!
Мнението беше редактирано от Даниела Динева на 10.10.14 08:26.
10.10.14
14:14
Храна: риба,краставици,яйца,грейпфурт,сур.ядки,2 л. зехтин, балсамов оцет
Тренировка: Рамене, ръце
Раменна преса с дъмбели от седеж
Разтваряне на дъмбели за задно рамо
Високо разтваряне на рамене
Дърпане на диск с прави ръце
Бисепсово сгъване с прав лост
Бицепсово сгъване с дъмбели
Кик-бек с дъмбели
Кофички на пейка
Трицепсови екстензии от лег
30 мин кростренажор
Да си дойдем на думата , след ден пауза, за съжаление не по мое желание.
Трудност изпитах при разтваряне на дъмбелите за задно рамо откъм техническо изпълнение. Мърдах несъзнателно гърба, затова докато свикна с правилното движение и да държа гърба изпънат без движения седнах на пейка, притиснах гърди към коленете и изнасяйки ръцете, гледах да правя точният ъгъл и да усещам натоварване в зоната. Горе долу всичко днес ми беше до отказ... Чувствам ръце и рамене отмалели в момента, което ми говори за подобраване от техническа гледна точка.
Мнението беше редактирано от Даниела Динева на 10.10.14 14:21.
11.10.14
22:05
Сгъване за задно бедро
Широк клек
Тяга с прави крака
Напад на степер
Ходещи напади
Екстензии за глутеус
Абдуктор
Повдигане на два крака за прасец
30 мин. кростренажор
Храна:пилешко,яйца,сур.ядки,2л. зехтин,краставици,грейпфурт
Размазваща тренировка щом и Д-то взе да ми се схваща,освен крачетата.А при тягата направо ми се разтрепериха (rock) Утре ще спретна едно клипче за тренировъчната ми седмица и волните ми изпълнения с тежести (makeup) Задобрявам (tmi)
12.10.14
11:57
И така обещаното. Много неща има за чистене, особено при нещата, които са нови.Къде ъгли,къде изгърбвания,поклащания, неправилни издувания на корема, но крачка по крачка . Много от основните, като тяга с прави крака, клекове се изчистват. Другото важно нещо е, поредният килограм надолу и ударих заветните ми 75 кг, та даже стрелката пада и под тях. На гръбчето ми започнаха да се появяват сладки извивки.Тъй желания улей, който беше скрит от мазнини преди се показа и горе в раменната част се появяват красоти. Още мъничко и ще го покажа, нека се поизчисти хубаво. Озвучих клипа с гласа, който винаги ме е мотивирал до лудост. Всичко, което казва ме зарежда като бомба. Ще го използвам често.
И успех през новата седмица и нека дневниците ни са пълни с нови добри резултати! Приятен уикенд на всички!
Обаче това за верото и шампоана ми хареса! (rock)Залата е много хубава:)И сладките розови маратонки:)
13.10.14
11:03
Лицеви опори от колене 4 серии до отказ
Бутане на дъмбели от лег
Флайс с дъмбели
Дърпане на скрипец
Пулоувър с дъмбел
Гребане с дъмбели
Мъртва тяга
Хиперекстензии (за кръст)
30 минути колело в пулс 135-140
Храна:оризовки,белтъци,1 жълтък,краставици,пил.месо,сур.ядки ,1/2 грейпфурт,домат
Днес съблюдавах много за изчистване на изпълненията. Мъртвата тяга още иска и пулоувъра. Другите мисля, че много малко им остава, като правилност на изпълнение.
14.10.14
22:15
Храна: пилешко, 1/2 грейпфурт, краставици, домат, оризовки,белтъци,1 жълтък
20 мин. пътека 12 наклон, 6 скорост
30 мин колело - пулс 130-137
Крънчове
Коремни преси лакът-коляно
Повдигане на краката от вис до отказ
3/4 коремни преси
кикове 5 х 30 на крак
махове 5 х 20
15.10.14
08:56
Ден за рамене и ръце. И преди да слезна във фитнеса се огледах и си зачертах зоните за ремонт плюс корема.
15.10.14
11:28
Раменна преса с дъмбели от седеж
Разтваряне на дъмбели за задно рамо
Високо разтваряне на рамене
Дърпане на диск с прави ръце
Бисепсово сгъване с прав лост
Бицепсово сгъване с дъмбели
Кик-бек с дъмбели
Кофички на пейка 4 серии до отказ
Трицепсови екстензии от лег
30 мин кростренажор
Храна:оризовки,белтъци,грейпфурт,пилешко,свинско,домат,краставици,1 жълтък,сур.ядки
16.10.14
15:24
Храна: белтъци, 2 жълтъка, сурови ядки, грейпфурт, краставици, риба,риба и риба , 2 л. зехтин, балсамов оцет
Тренировка: Долна част
Сгъване за задно бедро
Широк клек
Тяга с прави крака
Напад на степер
Ходещи напади
Екстензии за глутеус
Абдуктор
Повдигане на два крака за прасец
30 мин. кростренажор
Още малко трябва да се постарая с изправянето на гърба при напъдите в движение.Иначе като цяло картината се избистря.
17.10.14
15:03
Ден за пълен релакс, плюс рецепторен, стомашен, душевен оргазъм (giggle) . Ден, в който ще си позволя вкусове, за които копнеех. Голям съм си любител на нашата си кухня, на нашите си вкусове. Та днес се наслаждавам на всяка една хапчица и изпадам в блаженство.
Закуска : 2 бр. препечени филийки с намазано сиренце и колело домат
Обяд: 2 бр. пълнени чушки с ориз и салата доматки със зехтинче
Вечеря: ще си хапна грахче с пилешко месо.
Измърсувах стабилно днес, от утре пак режим мой, борба моя (giggle)
18.10.14
11:37
След един ден мърсуване, пак на бойното поле :D Днес нямаше кой да гледа малкия, за да слезна до фитнеса, но има една приказка:”Луд умора няма сине”.
Та да си дойдем на думата или кардио 50 мин:
За отбелязване, в пъти по-добър баланс от преди, в пъти с по-голяма лекота изпълнението на планковете във всичките им форми.
След което:
Крънчове
V-преса- до отказ
Повдигане на крака от лег до отказ
Кикове 5 х 30 на крак
Махове 5 х 30 на крак
Храна днес: св.филе на скара,белтъци,2 бр.жълтъци,сурови ядки,краставици,2 л. зехтин, балсамов оцет,грейпфурт
18.10.14
14:59
След деня на блаженоо похапване, изпитах блаженство, че вече мога да си позволя да обличам дрехи, които обичам и няма да съм вече стил ала ” на леля Вуна широките гащи” :D И като малко дете, който каквото е искал и не е могъл, си вмъкнах задника в дънки с тиранти! (giggle) (makeup)
казано от Дили на 18.10.14, 18:39:
Чудесно ти стоят! Продължавай все така. :)
Изглежда днес ми е ден за комплименти.Наистина Дили е абсолютно права!
18.10.14
18:50
Благодаря Ви, много!
Мнението беше редактирано от Даниела Динева на 19.10.14 00:55.
19.10.14
15:47
Храна: Днес за съжаление трябваше да е рибен, но няма да е. Остана ми доста св. филе и днес ще влезне в действие.
Та белтъци, 1 жълтък, св.филе на скара, краставици, 2 л. зехтин,балсамов оцет, сур. ядки,грейпфурт.
Ден за :
Както и разходка с тежести на рамене :* Малкият ми мъж, се грижи за фигурата ми :D
Остават ми 40 дни до завръщането на моя мъж. В деня в който тръгна към летището ще си направя колаж , как го изпратих и как ще го посрещна. Ще има шок (giggle) А аз се чувствам все по превъзбудена и амбицирана, за да му видя физиономията, като вратите се отворят. При мен : Пълна промяна ще е в буквален смисъл (giggle)
Мнението беше редактирано от Даниела Динева на 19.10.14 15:58.
Защо избра Боб Харпър йога?
Според мен, когато искаш да научиш нещо ново, добре е да се обърнеш към някой, който се занимава с това от години. Боб Харпър може да е всякакъв, но няма никакъв йога-бекграунд, не може да те научи на важни детайли - обясненията му са само наведи напред, наведи назад, ама какво се случва през това време - един господ знае. Йога не е разтяжки - тя е осъзнатост на движенията, свързване на движенията на тялото с ума.
Обърни се към Кино Макгрегър, Шива Рей, Дънкан Уонг....дори и да нямаш сериозни намерения да се занимаваш с това, не виждам причина да избереш посредственото пред наистина качественото. ;)
19.10.14
16:21
В интерес на истината винаги съм си мислела, че не ставам за йога, защото съм голямо дърво и имам много слаба гъвкавост. Когато започнах да се занимавам с Боб Харпър и навлезна в тренировъчният ми режим, първоначално прескачах тази част. Една неделя просто реших да се пробвам и с учудване установих, че не само, че се чувствам добре, но и ми се отразява доста добре. За съжаление, в тази част съм тотален невежа. Но неделята по принцип я отделих за този тип тренировки, действат ми добре и освобождават напрежението в тялото ми, ако има такова. Благодаря за информацията, ще се поинтересувам.
Всъщност, най-добре учат йога хората, които не разполагат с природна гъвкавост. На гъвкавите не им се налага да се учат, тъй като просто могат да направят всяка засукана поза, без да се напъват. Това съвсем не означава че я правят правилно. Та, както казах - най-голям шанс да правиш правилно нещата е ако си “дърво” и те е боляло докато си се опитвала да постигнеш нещо - тогава започваш да се замисляш за правилна постановка на тялото и да осъзнаваш какво ти се случва. :)
20.10.14
10:56
Тренировка гърди, гръб:
Лицеви опори от колене 4 серии до отказ
Бутане на дъмбели от лег
Флайс с дъмбели
Дърпане на скрипец
Пулоувър с дъмбел
Гребане с дъмбели
Мъртва тяга
Хиперекстензии (за кръст)
30 минути кростренажор
Значително увеличаване на тежестите днес, за да почувствам отново онова умаляване в горна част- успешно,както и по-голяма издръжливост при лицевите опори.
Храна: оризовки,пил.месо,домат,краставици,белтъци,1 жълтък,грейпфурт,сур.ядки
21.10.14
13:44
30 мин пътека 12 наклон-6,5 скорост
20 мин колело -тука малко изпуснах на 2 пъти пулса да се качи до 150 гледах да подържам добро темпо
Крънчове - тук попромених малко с тежести за да се усети по друг начин натоварването -5кг
V-преса- до отказ
Повдигане на крака от лег до отказ
Повдигане на крака настрани свити от вис
Махало хваната за гири 3 х 20
Кикове 5 х 30 на крак
Махове 5 х 30 на крак
Храна: оризовки,грейпфурт,белтъци,1 жълтък,сур.ядки,пил.месо,домат,краставици
Скоро след 2 дни ще стане месец във фитнеса. Дрехите, с които стъпих в него са ми широки по тялото, видимо оформяне и промяна.
22.10.14
23:04
И така, днес ми се пада по план почивен ден, който бях сменила с ръце, рамене. Но, днес се наложи да е почивен. Както и хранителния режим се провали, не откъм ядене на боклуци, а от пропуск на 2 хранения. Или закуска, междинно и вечеря... Но нямаше как. Като ще е пълна промяна, да е на 100 %. 6 часа тренирах устните си мускули :D
Смених си тялото, време е да си сменя и фасадата. След 3 раждания, естествени бяха пораженията върху зъбите ми. Е и това ще остане в миналото и е време за холивудска усмивка.С една дума преобличам и зъбите си. Косата е предвидена за другият месец, започнах подхранването и там ще е промяна. Имам вече идея как ще изглеждам на 28-ноември. (rock)
Днес се зачудих, ще ме познаят ли на летището (giggle)
23.10.14
06:22
казано от Даниела Динева на 21.10.14, 13:44:
Скоро след 2 дни ще стане месец във фитнеса.
Браво за упоритостта! И за успехите!
Я кажи сега на кой Бог се молиш на 5-тата снимка, та да опитам и аз! ;) :D
( сори, не можах да се сдържа (F) )