Колко е важна закуската и какво се случва при липсата й?

Прескочи до:

Подкрепям Петко, хранил съм се 7-8 пъти хранил съм се и 2-3 в циклично хранене,но най си ми е добре на 3-4 хранения,без да се съобразявам с какъвто и да е тайминг.Вчера 4 хранения, но първото беше чак по обяд,онзи ден пък закусих доста рано и имах 3 хранения,по онзи ден пътувах и реших да фастна за да не ям боклуци,някога пък ми е по-удобни на гладно тренирам,после 4-5 хранения,друг път следобяд,според деня,както ми е най-удобно.За мен важат 3 неща :Калориите, Макронутриентите за деня и Качеството на храната.А относно здравословното хранене,на какъвто и режим да си на фаст на маст на 6 хранения на 1 хранене,то ако ядеш боклуци е почти все тая.Хареса ми коментара на Петко,особено за изпускането на храненето.Защо пък не взема  да седя с хронометъра пред печеното агне и да не ям,защото видиш ли трябва да имам 17часа фаст днес не 12,защото той и вълкът сигурно ще чака овцата,да му минат двете седмици фаст.

Всичко е хубаво. И едната и другата страна имат своите доводи, но стига сме сравнявали как се храни вълкът, лъвът, праисторическия маймун и прачовека. Средната продължителност на живота на първобитните хора е била около 18 - 20 години, на 25 вече си дълголетник. Това е нещо като 70%от форума вече да са при Съдателя. За тази продължителност си има причини, една от които, безспорно е и храненето.

Мнението беше редактирано от Камен Илиев на 26.05.14 11:07.

26.05.14
12:10

казано от Камен Илиев на 24.05.14, 20:10:

Двамата с Джеймс Хинкс имате може би тези постижения ВЪПРЕКИ ЦХ, т.е. ако се бяхте хранили, както трябва да се храни един спортист, бихте имали къде-къде по-добри резултати.

1. Айде сега да видим как трябва да се храни един спортист ? Истински спортист, не културист :) Някой борец например.  И задължително такъв, който държи категория и не е на химия.
2. Имал съм 2 състезателни периода в живота си, които са били достатъчно дълги и с тежки двуразови тренировки минимум 5 дни в седмицата, понякога и повече. Хранех се точно два пъти на ден и в двата, като разликата беше, че първия път имах късен обяд, втория път късна закуска. Всяко от двете хранения беше около час след тренировка. От резултатите в тези периоди по-добри няма как да съм имал независимо дали 3 или 5 хранения съм щял да правя. Единствено препарати биха повлияли тогавашните резултати. Като това повлияване щеше да означава още по-тежки и продуктивни тренировки, нищо повече.

казано от Камен Илиев на 24.05.14, 20:10:

Човешкото тяло е страхотна машина и вие и Лординов с неговите 3-4 тренировки дневно, го доказвате.

Това е така и тук си прав на 100%, но не го доказваме ние, нито пък Лординов - никой от нас не прави кой знае какво.

казано от Петко К на 25.05.14, 15:07:

Ако имаш 5 хранения дневно, лесно можеш да си позволиш да пропуснеш 1-2 и да компенсираш с останалите, докато ако имаш две и пропуснеш едното, какво става?

Нищо, какво да става - ядеш повече. Освен това какво означава да пропуснеш ? По тази логика ЦХ е 5 хранения на ден, но с пропуснати 2-3 от тях :)

казано от Петко К на 25.05.14, 15:07:

казано от James Hinks на 23.05.14, 23:36:

всичко това стана на ЦХ с ОКБ...

Щом качваш, не си на ОКБ ;)

Съм, съм :)
Смятал съм го и така излиза. А качването на чиста мускулна маса не е непременно обвързано с положителен калориен приемм, особено при протокол като ЦХ, който ти позволява да оптимизираш много неща в организма - качването тогава е следствие от свръхкомепенсация като отговор на определен стрес - определен тип дозирано и повторяемо нарастващо физическо натоварване и “глад”.
Звучи меко казано безсмислено и глупаво, но е точно така - начините да качиш мускулна маса са тренировки + излишък от храна или натоварвания, които изискват свръхкомпенсация и допълнителен фактор, който да стимулира ударно процеса - в случая дозиран гладен прозорец.

казано от Камен Илиев на 26.05.14, 10:07:

Средната продължителност на живота на първобитните хора е била около 18 - 20 години, на 25 вече си дълголетник. Това е нещо като 70%от форума вече да са при Съдателя. За тази продължителност си има причини, една от които, безспорно е и храненето.

Последната причина е достъпа до храна, не самото хранене, а преди това има един куп удължаващи живота на човек неща, като научни постижения, технически прогрес и развитие на медицината.

казано от James Hinks на 26.05.14, 12:10:

А качването на чиста мускулна маса не е непременно обвързано с положителен калориен приемм, особено при протокол като ЦХ

Това изречение показва, че няма място за повече спорене. :)
До сега съм мислил, че качването, особено на активна мускулна маса, която е един от най-големите фактори в разхода на енергия за всеки човек, може да стане в среда на калориен излишък. За какво му е на тялото при калориен дефицит да увеличава масата(количеството) на нещо, което би го вкарало в още по-голям калориен дефицит?
Има няколко обяснения за твърдението ти, че качваш при енергиен дефицит:
1) има разминаване в изчислената от теб нужна енергия за поддържане функциите на организма + енергията необходима за физическа активност и енергията която наистина ти трябва. Предполагам си си изчислил приема на енергия по едно от следните уравнения - на Харис-Бенедикт, на Кънингам, на Мифлин, на Оуен, на СЗО. Най-точни са първите две, като при първото е установено разминаване в + с около 15% от същинските нужди. Това е за едно от най-точните уравнения. Да кажем, че си дневно на 2500 калории, изчислени по него - на тази основа 15% са 375 калории повече отколкото ти трябват. Като добавим и фактора за активност, който се определя обикновено субективно и става едно грандиозно разминаване. Като вземем калориите, които са ти възможна грешка още при уравнението за базов метаболизъм - 375 и умножим САМО грешката по фактора 1,7, което е за лека-до средно тежка работа и се получават едни 637 калории в повече от наистина тези които трябват на организма ти за поддържане на теглото( т.е. 2500-637=1863). И това е при предполагаеми нужди от 2500 калории/ден. За теб си мисля, обаче че е повече от това с твоите 100+ кг. От тук и грешката е по-фрапираща. Т.е. ти си мислиш, че ти трябват 2500, намалил си ги с 300 на 2200 и качваш килограми, като го отдаваш на плюсовете на ЦХ, докато истината е, че ти трябват реално само 1900 калории. От това се вижда, че си в излишък с повече от 300 калории/ден.
2)Друго обяснение е,че бидейки активен спортист, това те прави по “уседнал” в останалата част на деня, което се отразява на общия ти разход на енергия
3)има т.нар. метаболитна ефективност - оползотворяваш по-добре енергията вземайки предвид възрастта, факта, че се занимаваш със спорт от десетилетия, което допълнително намалява енергийните ти нужди и от там привидно при енергиен дефицит ти качваш, реалността бидейки, че в същност си на адекватен енергиен прием за качване на маса. 
Каквото и да кажеш аз се оттеглям от този спор/дискусия или както там се нарича.

Мнението беше редактирано от Камен Илиев на 26.05.14 14:10.

26.05.14
14:20

казано от James Hinks на 26.05.14, 12:10:

Нищо, какво да става - ядеш повече. Освен това какво означава да пропуснеш ?

Да де, ще трябва наведнъж да изядеш 3000 ккал (примерно) и да си набавиш 150 грама протеин. Мен лично това ме натоварва и психически и физически (стомаха ми най-вече).
При ЦХ не се храниш два пъти, защото си пропуснал някое хранене, а защото умишлено планираш 2 хранения в кратък интеврал от време и трябва да се вместиш в тях.

казано от James Hinks на 26.05.14, 12:10:

Съм, съм :)
Смятал съм го и така излиза.

А от къде ще дойде това тегло, ако имаш недостиг на хранителни вещества и енергия?
Говорим за реален (нетен) недостиг на калории, а не колко си изял и колко ти го изкарват формулите. А освен ако не измерваш точно и не записваш абсолютно всеки ден какво ядеш - много лесно се бъркат сметките.
П.П. То Камен е казал същото :)

Мнението беше редактирано от Петко К на 26.05.14 14:22.

26.05.14
14:51

казано от Камен Илиев на 26.05.14, 13:23:

За какво му е на тялото при калориен дефицит да увеличава масата(количеството) на нещо, което би го вкарало в още по-голям калориен дефицит?

Свърхкомпенсация. Отговор на стресов фактор, в случая силова тренировка. Точно определен вид силова тренировка.

казано от Камен Илиев на 26.05.14, 13:23:

1) има разминаване в изчислената от теб нужна енергия за поддържане функциите на организма + енергията необходима за физическа активност и енергията която наистина ти трябва.

Напълно е възможно да има грешка в сметки, прозитичаща от разминаването на формула с действителност, както съм и напълно съгласен, че няма как да измеря точните енергийни нужди - тук място за спор няма и никога не съм смятал тези неща за абсолютно достоверни. Но от друга страна, в тази една година съм си играл да размествам натоварвания и протоколи и при никоя смяна не започна обратната тенденция - сваляне на тегло. Ако приемем, че грешката идва от % на тренировъчните натоварвания, то все при някоя от 6-те смени щях да хвана разликата, а такава нямаше.

казано от Камен Илиев на 26.05.14, 13:23:

2)Друго обяснение е,че бидейки активен спортист, това те прави по “уседнал” в останалата част на деня, което се отразява на общия ти разход на енергия

Това е вярно, но само за тренировъчен ден. Просто такава ми е работата и ежедневието в такъв ден - нищо свързано с физически усилия няма допълнително. От друга страна в нетренировъчен ден нещата са на другия полюс - имам физическа активност, макар и неинтензивна, но достатъчно уморителна и продължителна.

казано от Камен Илиев на 26.05.14, 13:23:

3)има т.нар. метаболитна ефективност - оползотворяваш по-добре енергията вземайки предвид възрастта, факта, че се занимаваш със спорт от десетилетия, което допълнително намалява енергийните ти нужди и от там привидно при енергиен дефицит ти качваш, реалността бидейки, че в същност си на адекватен енергиен прием за качване на маса.

Точно това е тезата на ЦХ - метаболитната ефекивност :) Както е напълно възможно аз да греша малко в сметките, така е и напълно възможно точно метаболитната ефективност в следствие на ЦХ да е причината.
Всъщност точно това мисля е спорния момент в случая, като нищо не пречи истината да е някъде по-средата и да не е категорично в заслуга на едната или другата теория. Но това не пречи да си вадя валидни и достоверни изводи за ЦХ по принцип.

казано от Камен Илиев на 26.05.14, 13:23:


Каквото и да кажеш аз се оттеглям от този спор/дискусия или както там се нарича.

Защо ?
В една културна дискусия като тази могат да се научат много неща...Дори и никой от нас да не намери истина в тезата на другия, то странично четящите биха извлекли полза и изводи. Точно такива дискисии са полезни, не тези “колко пъти седмично и с колко упражнения да се тренират гърди и бицепс за да качиш 10 кила лежанка и 2 см ръка за 2 месеца до морето”, или “дали 5х5 трябва да се прави с помощно кофички и бицепс или с тесен лег и набиране подхват”...

Петко, играл съм си да тегля и меря. Понеже не пиша храната в дневника явно си мислите, че ям повече, но нищо не пречи да ви дам конкретни грамажи за конкретни дни и да се види наистина какво е положението.

26.05.14
14:58

Прираст на чиста мм при окб е зависимо от тренировките( дозиран стрес) и наличието на мазнини и гликоген по тялото. Затова културистите се тъпчат на макс с химия за да изконсумират собствените си енергийни запаси(мазнини и въглехидрати) и да добият завършен изчистен вид.  Калориите определеят моментното тегло. Ако някой има достатъчно мазнини по себе си е в постоянен позитивен азотен баланс(протеина не е винаги най важния макронутриент). Новопридобитото след време тегло ще бъде за сметка на свалени мазнини и не непременно на мускулна тъкан. Тук вече най голяма роля ще има тренировъчния стрес. Затова много хора трансформират съотношението на активна към пасивна тъкан, а теглото като цяло пада малко.През повечето време са на окб. Само че реалното изпълнение е много трудно за натурален атлет.

При ЦХ може да си в калориен дефицит ЗА ДЕНЯ и пак да качваш мускули.
Като си в калориен дефицит за деня не значи ,че постоянно разграждаш. Винаги имаш и хранене. Стига да не е супер супер малко калории, след него, ако разделите времето на по-малки интервали ще има такъв прозорец , в който ще имате калорен плюс и достатъчно градивен материал подготвен за усвояване (аминокиселини). Тогава тялото ще гради с пълна сила нови мускули , за да компенсира предходните катаболни процеси. А точно защото след това ще има  глад и тренировка, ще ги пази тези мускули и ще предпочита да гори мазнини и евентуално гликоген ако го има.
То е същото като фази за маса и после за релеф, само че в много по-малък времеви интервал.

26.05.14
15:18

Не виждам какво толкова се чудите: ОКБ не винаги е равнозначно на липса на достатъчно микро нутриенти, което да пречи на образуване на мускулна тъкан.

При достатъчно хранене и достатъчно собствени мазнини, енергийният недостиг се дообезпечава от мазнините и просто сваляш и ставаш по як - нима не сте го наблюдавали. Това е доста по-различно от ОКБ за категория или за още пет шампионски сантиметра на скока, когато тялото отказва да намали още мазнините, щото са на минимума и няма откъде, и съответно трябва да изгориш и някое друго кило мускул.

Не съм си мерил калориите, на при условия, че падат размерите, видимо намаляват мазнините и видимо се качва мускул, то явно съм на ОКБ, но пък се качва активното тегло.

Сашо има и едно голямо предимство - той вече е бил там, където пак е сега.

Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 26.05.14 15:23.

26.05.14
16:09

Значи, не става въпрос да качиш малко мускул, докато сваляш тегло (мазнини). Говорим за качването на 10 кг. над предишното тегло. Колкото и да оптимизираме разни фактори, накрая всичко опира да калориен баланс. Не можеш да усвоиш повече ккал, от колкото си приел с храната, а ако има недостиг и той се набавя от мастните депа, то теглото ще намалява.

26.05.14
16:42

казано от James Hinks на 26.05.14, 14:51:

Точно това е тезата на ЦХ - метаболитната ефективност :)

26.05.14
16:56

А ако си достатъчно тлъст и ядеш достатъчно протеин, защо да не качиш повече от “малко мускул” на отрицателен баланс? Мастните депа и теглото ще намаляват и какво от това?

Carbohydrate

26.05.14
20:17

казано от Желязото на 26.05.14, 16:56:

А ако си достатъчно тлъст и ядеш достатъчно протеин, защо да не качиш повече от “малко мускул” на отрицателен баланс? Мастните депа и теглото ще намаляват и какво от това?

Защо не можем да бягаме или вървим продължително време, а идва момент, в който ще спрем поради липса на енергия. Ама защо спираме, след като имаме мастни депа ?! :D Защото мускула използва мастните “гранули” точно в мускула, където се намират и да се попълни този запас, трябва почивка. Точно през почивката ние топим депата и те запълват “празните места в мускула”...

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 26.05.14 20:20.

26.05.14
21:09

Добре, ако почива между тренировките...

Carbohydrate

26.05.14
21:27

Има оООгромна разлика за трениращите ББ и такива натурални. Последните, каквото и да правят, не могат да се доближат многодо резултатите на ББ. Защото при тях всичко е естествен процес на организма. Няма как просто при фактически недостиг да има прогрес в качването на мускул. За това са измислили специално хранене. Селуянов В.Н. има написано такова...Дали може да се нарече ЦХ или по друг начин не знам. Ако разгледаме тренировките м по- голям мащаб, а не за конкретния час, то ЦХ си пасва точно. Има тренировъчен и не тренировъчен ден, така, че и храната би следвало да не е еднаква през дните...)) и т.н.

26.05.14
22:05

казано от Carbohydrate на 26.05.14, 21:27:

Има тренировъчен и не тренировъчен ден, така, че и храната би следвало да не е еднаква през дните...)) и т.н.

(handshake)

27.05.14
15:19

казано от James Hinks на 26.05.14, 16:42:

казано от James Hinks на 26.05.14, 14:51:

Точно това е тезата на ЦХ - метаболитната ефективност :)

От друга гледна точка възниква въпросът дали си на ОКБ, защото един вид не “разхищаваш” част от приетите калории, а всичко се оползотворява.

27.05.14
15:25

Би следвало да съм :)
Половин пиле(цялото е около 1 кг опечено), 5 яйца, 150 гр кашкавал, 200 гр зелена салата, 20 гр зехтин, 100 гр ръжен хляб.
Как е за тренировъчен ден с две тежки силови, на 106 кила тегло ? ;)

27.05.14
15:31

Аз лично бих умрял от глад :D. Загадките на човешкия организъм :)

Малко гръб, студен, на КСХ(конвенционално спортно хранене)+креатин и БЦАА.

30.05.14
22:51

Не се впечатлявам от такива неща :D нищо лично, просто мускулести батки колкот щеш, ама силни - малко :D

Мнението беше редактирано от Дока на 30.05.14 22:52.

Carbohydrate

30.05.14
22:55

казано от Дока на 30.05.14, 22:51:

Не се впечатлявам от такива неща :D нищо лично, просто мускулести батки колкот щеш, ама силни - малко :D

Оня ден видях един с гОлям бицепс, красиво. Но е излагация, ако неможеш да вдигнеш от пода 25-ца )))диск. Ако имах тавъв, щях да го “науча” да ми вдига тялото над лоста поне 10 пъти))

30.05.14
23:04

казано от Carbohydrate на 30.05.14, 22:55:

казано от Дока на 30.05.14, 22:51:

Не се впечатлявам от такива неща :D нищо лично, просто мускулести батки колкот щеш, ама силни - малко :D

Оня ден видях един с гОлям бицепс, красиво. Но е излагация, ако неможеш да вдигнеш от пода 25-ца )))диск. Ако имах тавъв, щях да го “науча” да ми вдига тялото над лоста поне 10 пъти))

в наща зала има една атракция, интересен индивид, интересна ръка. бицапеса му почва от палеца, а трицепса от малкия пръст. Всеки ден, независимо какво прави, припомпва биците...... с дъмбел номер 6 :D иначе стърже тавана с нос..

30.05.14
23:48

казано от Дока на 30.05.14, 22:51:

Не се впечатлявам от такива неща :D нищо лично, просто мускулести батки колкот щеш, ама силни - малко :D

За съжаление не можеш да станеш много мускулест без да станеш и силен. Точно това не го разбират повечето хора, които имат проблеми с качването на мускулна маса.

Мнението беше редактирано от Петко К на 30.05.14 23:50.

31.05.14
00:36

казано от Камен Илиев на 30.05.14, 20:34:

Малко гръб, студен, на КСХ(конвенционално спортно хранене)+креатин и БЦАА.

Гърба добре, но какво му е отношението към ЦХ ?
Че на ЦХ не може да имаш такъв гръб или ?

18.07.14
10:42

Използвам тази тема, за да попитам дали това е добра закуска

3 суп. лъжици овесени ядки накиснати с 200 гр. кис. мляко, малко стафиди, малко сурови орехи и 1 чаена лъжичка мед.

Другото, което искам да попитам е добре ли е към тази закуска да се добави
Обяд - 2 бр. бъркани яйца на тефлонов тиган без мазнина със сирене и шунка + домат
Вечеря - пил. пържола + домат или зелена салата с риба тон

Мнението беше редактирано от Вяра - А на 18.07.14 10:53.

Любимите ми въпроси! (h)

Закуската съдържа преобладаващо въглехидрати и в определени случаи е ОК. Останалата храна вероятно съдържа твърде малко мазнини, но също в някои случаи може да е ОК. Като цяло енергията в тази храна е твърде малко, но при определени условия има вероятност да е ОК.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.07.14 10:50.

18.07.14
11:12

Какво ще рече “Някои случаи” и “Определени случаи”?

Тези понятия значат, че храната е ОК, ако отговаря на нуждите и целите ти.

Като цяло се опитвам да ти кажа, че няма как да получиш адекватен отговор на тези въпроси заради начина, по който си ги задала. От една страна храненето не може да се разглежда и преценява адекватно извън контекста на цялостния режим. За жена без особена двигателна активност и тежаща 70 kg нещата ще стоят по един начин, но при активно спортуваща лекоатлетка 55-60 kg ситуацията ще е друга, нали? От друга страна две яйца със сирене и шунка могат да бъдат доста различни неща - 30 g сирене + 20 g шунка е едно, а 80-100 g сирене и толкова шунка е друго, нали? Е, как да ти дам конкретен отговор? Уважавам това, че си ползвала търсачката преди да зададеш въпроса си, но от една страна тази тема е посветена на съвсем друга дискусия относно закуската, а от друга можем да ти отговаряме само с общи приказки. Затова - четеш тази тема, обмисляш нещата и ги систематизираш (може и в нова тема в съответния раздел).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.07.14 11:37.

18.07.14
12:03

Благодаря за изчерпателния отговор.
п.п. въпросът е за жена на 33 години, 156 см, 50.4 кг., тренираща 4 пъти седмично в зала сутрин на гладно

Обяд - 2 бъркани яйца на тефлонов тиган без мазнина с 80 - 100 гр. шунка и 50 - 60 гр. сирене + 1 домат

Вечерята е 1 пил. пържола от бут - около 180 - 200 гр. + 1 домат

Мнението беше редактирано от Вяра - А на 18.07.14 12:29.

Твърде много хора подценяват важността на закуската. Организмът е бил без храна през цялата нощ и сутринта той се нуждае от хранителни вещества. Мозъкът ни изпраща сигнали до различните части на тялото. Следователно когато не дадем на организма си нужната енергия, той е изтощен, тялото ни е изморено и не може да работи добре. Ако хапнете нещо набързо, вместо да се нахраните както трябва, това ще се отрази върху качеството на тренировките и дейността ви през деня. От особено значение е естеството на храната,която приемате, както и да не пропускате хранене, особено закуската както се казва в една поговорка „Закуската изяж сам. Обяда раздели с приятел, а вечерята дай на врага си.“

Горките хора на ЦХ. Аз се чудя защо не тренират качествено, а то...

02.09.14
19:13

казано от Александър Грозев на 02.09.14, 16:44:

Твърде много хора подценяват важността на закуската. Организмът е бил без храна през цялата нощ и сутринта той се нуждае от хранителни вещества. Мозъкът ни изпраща сигнали до различните части на тялото. Следователно когато не дадем на организма си нужната енергия, той е изтощен, тялото ни е изморено и не може да работи добре. Ако хапнете нещо набързо, вместо да се нахраните както трябва, това ще се отрази върху качеството на тренировките и дейността ви през деня. От особено значение е естеството на храната,която приемате, както и да не пропускате хранене, особено закуската както се казва в една поговорка „Закуската изяж сам. Обяда раздели с приятел, а вечерята дай на врага си.“

А бе какво става в тоя Форум...Намирасм някъде сиромашки нет, отварям и какво да видя - само умотворения на освободени от физическо :)

казано от Георги Младши на 21.05.14, 22:50:

Както са казали хората “Закусвай като цар, обядвай като принц и вечеряй като просяк” Голяма част от вас, не закусват и когато дойде време за вечеря – ставате лами. Точно когато трябва да се поема възможно най-малко храна, защото организма ти не може да я преработи докато спи. Опитай да хапваш интегрални зърнени продукти и мляко или соеви напитки сутрин, паста, месо и зеленчуци на обед и риба и салата най-малко два часа преди лягане и ще видиш как собственият ти метаболизъм ще ти се отблагодари.Също така пий много вода.
Ако не ти понася закуската много, пробвай поне да изядеш един банан или ябълка или корнфлейкс с мляко. Докато не свикнеш и не почнеш да закусваш нормално.

Значи след брутална тяга мога да ти кажа, че вечер ям до пръсване като свиня и след 8 часа сън се събуждам толкова гладен, че изпитвам остра болка от глад и търся храна като не видял, пък си представи да съм ям както ти казваш “5 супени лъжички”.
Вс си е до метаболизъм.
Ако не СЪМ тренирал, това никога не се случва и вечерното освинване ми е проблемно

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1