Положителна допинг проба от тези добавки?

20.06.14
23:39

Приемам следните хранителни добавки , възможно ли е да дам положителен допинг тест?

BCAA (Peak nutrition)
VITAMINS A-Z (PEAK)
Protein (PEAK)
Protein (Amix) 3 пъти съм го пил него
Creatin (слагам по 1 4аена лъжиж4ка към протеина)

Един път изпих половинка Nitro Nox Shooter на  AMIX ( liqud pre-workout muscle pump го водят)

Моля ви дайте ми отговори.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 23.06.14 11:04.

Не съм професионален състезател, но се съмнявам да дадеш положителен допинг тест от белтъчини, аминокиселини и витамини.

Вниамавай с предтренировъчните продукти, преди около 2 години един наш тенисист изгърмя точно с такъв и го наказаха година и половина.

21.06.14
00:31

Модерация: Заменянето на букви с цифри е недопустимо!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.06.14 07:12.

Съмнявам се, все пак кога ти е теста?

21.06.14
01:49

Защо филмирате момчето ? Кое точно от предтренировъчното шотче се води допинг ...смешна раЛта начи.

Кафето не е допинг ама ако прекалиш с него ще изгориш нали, проучи случая с Димитър Кутровски и ще разбереш за каква небивалица става дума, това, че нещо не е допинг не винаги значи нещо.

21.06.14
17:13

Точно кафето (и по точно кофеинът) си е допинг, но разрешен.
Преди години, е било ограничено количеството кофеин което може да има в организма, но това ограничение отпада.

казано от Boris Yankov на 21.06.14, 17:13:

Преди години, е било ограничено количеството кофеин което може да има в организма, но това ограничение отпада.

В грешка си, веднага мога да ти дам пример с колоезденето.

22.06.14
09:36

казано от Владимир Димитров на 21.06.14, 18:23:

Може ли без да си говорим ей така, колкото да се намираме на седянка? Кофеинът (или 1,3,7-триметилксантин) отдавна влиза в позволените вещества още от 2004, ако не се лъжа. Ето какво пише в листа със забранени вещества от WADA - ** *
The following substances included in the 2014 Monitoring Program (bupropion, caffeine, nicotine, phenylephrine, phenylpropanolamine, pipradrol, synephrine) are not considered as Prohibited Substances.

22.06.14
09:51

от предтренировъчния шот съм изпил 80-90мл ......отделно онзи ден взех 2 енерджи гела,ама не мисля че в тях има нещо забранено ....надявам се ?

Зависи от това колко са подробни/точни тестовете и от самите добавки. Не мисля, че ще имаш проблем на практика. Т.е. съставките, които си изредил не съдържат допинг. Гледам някои хора тук спорят за кофеина, но никой от тях не се замисля, че има много федерации и всяка от тях е с различен списък на забранени субстранции.

На теория.. в някои добавки слагат евтини стероиди в малки концентраци с цел по-голям ефект. Все по-рядко се среща, но пак е възможно. В някои от предтренировъчните слагат амфетаминоподобни съединения за повече енергия. Попитай федерацията, която тества.

Принципно дори да си на стероиди, стига да знаеш кога те тестват и с кои методи, трябва да съвсем неграмотен, за да дадеш положителна проба. Проблемът е, ако пиеш нещо без знанието ти.

казано от Insane M на 22.06.14, 09:36:

казано от Владимир Димитров на 21.06.14, 18:23:

Може ли без да си говорим ей така, колкото да се намираме на седянка? Кофеинът (или 1,3,7-триметилксантин) отдавна влиза в позволените вещества още от 2004, ако не се лъжа. Ето какво пише в листа със забранени вещества от WADA - ** *
The following substances included in the 2014 Monitoring Program (bupropion, caffeine, nicotine, phenylephrine, phenylpropanolamine, pipradrol, synephrine) are not considered as Prohibited Substances.

Не искам да споря, просто съм останал с впечатлението, че това не важи за всички спортове и мисля, че примера, който съм дал е достоверен.

22.06.14
19:40

теста ми еслед 2дена ? как да се пречистя така да кажа ако случайно нещо е попаднало в мен?

казано от Dimitar Andonov на 22.06.14, 19:40:

теста ми еслед 2дена ? как да се пречистя така да кажа ако случайно нещо е попаднало в мен?

Никак. Всички орални имат голям период за изчистване на метаболитите. Но пак казвам.. не се притеснявай. Вероятността да има нещо забранено в добавките ти (необявено на етикетите) е много много много малка. Не го мисли ;)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1