02.12.14
13:19
Привет :)
Вчера ходих на тренировка при Юри, тъй като силно се интересувам от гиревой спорта и смятам да се развивам в тази насока. Като цяло всичко мина много добре, доста съм доволна. :) Имаше корекции в техниката на движенията , освен на Snatch , който винаги съм смятала, че ми е най-зле и никога не съм харесвала. По отношение на Jerk го заучавах наново, тъй като съм пропускала един елемент от цялото движение като комплекс. Отзивите от мен бяха, че се уча много бързо и имам добри възможности. :) в сряда пак съм там :)
Храната за вчера: High Carb
5 с.л. овесени ядки със сирене, които бяха изядени от моя малчо
банан
3 фпх Вита със 2 яйца и сирене козе
2 фпх Вита с извара и 2 яйца, краставица
50 гр ръжена паста, телешко, зеленчуци
Днес: ще поработя отново вкъщи върху основните движения с пудовките, за да затвърдя техниката за гиревоя
Храна: Low Carb
2 фпх Вита със сирене яйца, кафе
фреш от грейпфрут, портокал, мандарина, лимон
50 гр ръжена паста, телешко, зеленчуци
пилешко бут, домати и печени чушки със зехтин 1 с.л.
Бъдете свободни :)
03.12.14
19:19
Здравейте :)
Днес отново ходих на тренировка с Юри.
Правих много суингове, преси, обръщания, суинг+обръщане+преса, планкове - по мин на всяка ръка; Табата 20:10 подскоци на пейка, разтягания, напади
В петък отново съм там :)
Утре ще отработвам всички основни движения вкъщи и всичко ще бъде описано.
Скоро ще започна и клипчета да правя :)
храната: No Carb
3 кафета с мляко,
сирене Бри 120 гр
пилешко бут с кожа, сирене, домашна туршия с камби и зеле и моркови
3-4 луканкови пръчки
3 яйца, извара, задушени камби, моркови, чушки
Хубава вечер!
Бъдете себе си и не очаквайте другите да постъпват и мислят като Вас, защото накрая само Вие сте прецакани. :)
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 03.12.14 19:20.
05.12.14
16:12
Здравейте :)
Тренировка днес в залата:
загряване, ротации, разтягане + много упражнения за активиране на мускулите на дясното ходило, което би ми помогнало да не завъртам дясното коляно леко навътре при клякане и вариациите му
суинг - 3 серии по 1 мин на ръка @ 12, 12 16 кг пудовка
обръщане - 3 серии по 1 мин на ръка @ 12 кг пудовка
джъркове - 3 серии по 1 мин на ръка
Всички тези движения ги изпълнявах бавно, концентрирано с непрестанно следене на техниката и корекции
приклякане с пудовка над глава - 3 серии по 20 повт за всяка ръка с цел фиксация на пудовката горе , тъй като при джърка понякога избързвам с пускането й в rack position
разтягане....
:)
Прекрасно се чувствам :)
Другия път продължаваме със И със снача. Утре ще отработя всичко, което работихме с него вкъщи с моите пудовки :)
Бъдете себе си :)
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 05.12.14 18:14.
07.12.14
13:18
Тренировката вкъщи
загрявка, ротации, различни упражнения за разтягане, които правя в залата
+ 10 клека СТ с осезаемо натискане с пръстите на краката ( въженце под палците, което не бива да изхвърча особено от десния палец ) и стремеж да не отмествам дясната пета - оформени сводове
+ 2x10 клека с 12 кг пудова на един крак - отново с цел заработване мускулите на ходилото и не подпъхване на дясното коляно навътре
Суинг - 3 серии по 1 мин на ръка с 12, 12, 16 кг KB
Обръщане - 3 серии по 1 мин на ръка с 12 кг KB
Jerk - 3 серии по 1 мин на ръка с 12 кг KB
Приклякане с пудовка над глава - 3 серии по 20 за всяка ръка с 12 кг KB - с цел отработване на фиксацията на пудовката горе пред пускането й за завършване на движението Jerk
Преден планк, страничен планк дясна и лява страна по 1 минута всеки
Разтягане ...
Всичко това беше повторение на предишната тренировка, която работих в залата - с цел отработване на техника и свикване с новите неща :)
Супер съм :)
Изводът ми от тази седмица отново е , че ние, възрастните, трябва да живеем по детски, т.е. със сърцата си и по-често да изключваме главата. :) :) :)
08.12.14
15:32
Привет :)
загряване, ротации, + всички онези упражнения , които описах в предишния пост
суинг - 3 серии по 30 сек на ръка 12 кг
обръщане - 1 серии по 1 мин на ръка 12 кг + 1 серия по 1, 30 мин на ръка
Jerk - 1 серия по 1 мин на ръка + 2 серии по 1,30 мин на ръка 12 кг
Обръщане и Jerk - дълъг цикъл - 2 серии по 1, 30 мин на ръка
супермен - 3 серии по 10 с две гири
+ още 2 упр за разтягане ка кръста и раменете по 2-3 серии
Коремни с повдигане на краката на шведска стена - 2 по 10
разтягане с ластици
Това е :)
Прекрасно е :)
” Видях много дрехи - в тях нямаше хора .”
Хляба без изпичане, човека без падане - не става...
На всички тестото ни едно, но фурните - различни...
...........................
“Търсиш щастието...тогава играй в твоята си половина от игрището...
не се опитвай да играеш в чужда половина и да очакваш да си щастлив...”
...................
“С други думи, не свързвай щастието с поведението на другите спрямо теб, а с твоето отношение към това поведение. Очаквайки, другите да се променят, за да си щастлив, никога няма да го постигнеш. Обвинявайки другите, още по-малко. Зад поведението на другите спрямо теб трябва да търсиш причините в себе си, които са станали източник за това поведение...
С една дума - разигравай си топката в твоята половина, не в чуждата...
Или, гледай в своята паничка, а не в чуждата...
Или, премахни гредата от собствените си очи и няма да виждаш сламките в очите на другите...”
Искендер Али МИХР
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 08.12.14 17:20.
10.12.14
18:30
Тренировка в залата днес:
загрявка, ротации, разтягане, описани в предишните постове
приклякане на един крак - 3 серии по 10 на крак ( 5/5 на всяка ръка за съответния крак ) с 12 кг пудовка
суинг - 2 серии по 1 мин на ръка с 12 кг пудовка
обръщане - 2 серии по 1 мин на ръка с 12 кг пудовка
снач - 1 серия по 1 мин на ръка + 1 серия по 2 мин на ръка + 1 серия по 2,30 мин на ръка с 12 кг пудовка
задържане на пудовката над глава - по 1 мин за всяка ръка с цел фиксация
стараниче планк на длани ляв -десец - общо минута и половина
коремни - повдигане на краката на шведска стена - 3 серии по 20
разтягане с ластици, въжета
Това е :)
Супер ми е :)
12.12.14
18:56
тренировка днес в залата
загрявка, разтягане с ластици
суинг - 3 сериии по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка - скъсах мазалите на дясната ръка, поради което замислената от треньора тренировка нямаше как да се осъществи и действахме импровизирано
клек подскок - 3 серии по 50 повт с 20 кг лост
раменна преса с 12 кг пудовка - 3 серии по 10 стриктно следене на дишането, и палес, сочещ назад -
приклякане с пудовки над глава - 3 серии по 30 повт с 2 пудовки по 8 кг над глава с цел фиксация
ренегатско гребане - 4 серии по 5 с 2 пудовки по 16 кг
клякане на един крак - 3 серии по 10 на крак с 12 кг пудовка
разтягане с ластици
преден планк, страничен ляв и десен планк с длан и ръка перпендикулярна - по 1 минута всеки
:) Дано до понеделник мазалите да са поотминали малко, за да мога да тренирам с пудовките и типичните за гиревоя движения.
Лека :)
13.12.14
11:29
Браво,Рени ! Много ти се кефя,че се нави и вече ходиш в залата,за да усъвършенстваш движенията и техниката. Успех и напредвай бързо!
15.12.14
13:55
Благодаря ти, Иво за кефенето :) :) :) Продължаваме без и грам отказване или мрънкане :) Или правим нещата като хората, или изобщо не ги правим. :)
разтягане с ластици, загрявка
суинг - по 30 сек на всяка ръка с 12 кг пудовка
обръщане - 3 серии по 2 мин на всяка ръка с 12 кг пудовка
тласкане - 3 серии по 2 мин на всяка ръка с 12 кг пудовка
тяга на 1 крак - 3 серии по 10 на всеки крак с 12 кг пудовка
разтягане с ластици, въжета
планк страничен с изпъната ръка и длан, пръсти, сочещи напред - 2 серии по 1 мин на всяка страна
Това е ... Супер съм.... днес всичко беше много добре :)
Бъдете позитивни и свободни в мисълта си :)
17.12.14
15:08
Тренировка днес в залата
разтягане
загрявка - 2 серии по 10 напади на крака с 8 кг пудовка , която си прехвърлях под крака
+ суинг - 30 сек на всяка ръка с 12 кг пудовка
снач - 3 серии по 2 мин с 12 кг пудовка
ренегатско гребане с крака върху пейка - 3 серии по 5 на ръка с 2x 16 kg пудовки
15-20 мин скачане върху пейка
коремни на шведска стена повдигане на краката - 4 серии по 10-15
за корема - краката на лявата страна и на дясната страна 3 серии по 10
Хубав ден :)
17.12.14
19:55
Аз имам един въпрос... заглавието на дневника да не би да е свързано с мъж? :Д Влизане във форма ЗА мъж ли надушвам? Мисля, че трябва феминистичната полиция да се намеси. :Д Такива дейности са нелегални! Престъпление срещу Кодекса на Жената.
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 17.12.14 19:57.
17.12.14
22:41
Ами, Файьрче, здрасти. :) Да ти кажа честно, по никакъв начин не е свързано с мъж. Не би и могло да е свързано с такъв, защото за мен това е твърде унизително, тривиално, обикновено и страхливо дори. Отдавна съм разбрала, че няма голям смисъл да посветя дневника си или да си озаглавя дневника на някой мъж.... просто никой мъж на тоя свят не го заслужава. :) Чета много и постоянно различни тематики и когато нещо ме развълнува съществено и дълбоко в душата, че като го изчета и да го запомня от първия път наизуст, естествено искам да си го виждам всеки ден пред себе си и да ми напомня, в случая с тази мисъл, колко сме малки трохички в цялата Вселена и колко лесно се губим.
Ал Пачино е казал ” Веднъж закъснях за един човек и вече не бързам за никого. ” - аз по някакъв начин го свързвам с това как преди време бях загубила СЕБЕ СИ и съм благодарна, че успях да се намеря, но не се знае дали следващия път ще мога да го направя. Затова препрочитайки си го всеки ден, се отрезвявам и не забравям да мисля на първо място за себе си и собствените си мечти, тъй като живея един живот, който на всичкото отгоре е уникално кратък и не смятам като стана дърта бабичка да съжалявам за липсата си на дързост, смелост и сила. Освен това, тази хубава мисъл ми напомня за сестра ми, за която закъснях твърде много преди 10 години и сега определено е твърде късно да направя каквото и да е било. Това е. Никой мъж или нещо свързано с мъж не може да ме подтикне да изтипосам такова нещо като заглавие на дневника си. ( аз дори не го наричам заглавие... )
Иначе, Файърче, редовно чета дневника ти. :) Страхотна си :)
P.S. Освен това влизането във форма не ми е приоритет на този етап. Да, имам нужда от това, но сега целта е да стана повече от добра на всичко свързано с гиревой спорта и да се явя на състезание. И в този ред на мисли, влизането във форма ще бъде един хубав страничен ефект от цялата работа. :) :) :)
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 17.12.14 22:44.
18.12.14
01:13
Извинявам се тогава, моя грешка в интерпретацията :)
Просто това беше първото нещо, за което се сетих като си помислих за тематиката на форума - влизане във форма - хм - закъснях-хм - мъж? :Д
Радвам се, че откриваш по-дълбока връзка със себе си.
Ъм, и благодаря! Радвам се, че глупостите ми са развлекателно четиво за теб :Д :Д
Успехи! :)
19.12.14
19:23
Тренировка днес в залата
загрявка, разтягане
3 серии по 1 мин на всяка ръка суинг с 16 кг пудовка
4 серии по 50 клек подскока с цел трениране на първия клек при джърка - 25 кг
4 серии по 30 повт приклякане с две пудовки над глава - 2x10 kg пудовки с цел фиксация - отново за джърка
1 серия обръщане с 12 кг пудовка по 1 мин на ръка
1 серия джърк с 12 кг пудовка по 1 мин на ръка
Табата подскоци върху пейка 20:10
за корема - 5 кг медициска топка - съответно в ляво и дясно с повдигнати във въздуха крака Табата 20:10
страничен планк с изпъната ръка и пръсти напред - 2 серии по 1 мин на всяка страна
разтягане и go home :) :) :)
Супер тренировка... нямам думи просто... измори ме... вече тренирам наравно с тези, които се явяват на състезания .... доволна съм от себе си :)
Бъдете влюбени... в себе си :)
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 20.12.14 08:20.
20.12.14
17:40
Тренировка днес
45 мин тичане в парка на хубава музика :) Прекрасно се чувствам :)
По-здрави :)
22.12.14
22:59
Днес в залата :)
загряване, разтягане
3 серии по 10 клека на 1 крак с 16 кг пудовка
обръщане 2 сериии по 1 мин на ръка с 12 кг пудовка
тласкане - 3 серии по 2 мин на ръка с 12 кг пудовка
преса без напълно изпъване на ръката с експлозивното приклякане от джърка - 3 серии по 20 с 0 кг пудовка
турско изправяне - 3 серии по 5-6 на ръка с 8 кг пудовка
за корема с 5 кг медицинска топка вляво и дясно с крака във въздуха - 3 серии по 1 мин
рязтягане
:) По-здрави :)
23.12.14
15:02
Днес в зaлaтa
рaзтягaне
клек с лaстик под пaлците с цел недопускaне нa изхвърчaне нa лaстикa 2 по 10 - бaвно изометрично. - сводът нa десния крaк ме нaболявa , но aктивирaме мускулите
Суинг 30:30 дяснa лявa ръкa с 12 кг
Снaч 3 серии по 2 мин с 12 кг
Джърк 2 серии по 2 мин 12 кг
Стоене в rack position по 1 мин нa ръкa
Стоене с пудовкa нaд глaвa по 1 мин нa ръкa
Скaчaне нa въже 10 мин
Стрaничен плaнк по 1 мин нa всякa стрaнa
Веселa Коледa :)
Уникална :) :)
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 23.12.14 19:06.
26.12.14
18:43
Тренировка днес в залата
разтягане, загрявка
клек на 1 крак 2 серии по 10 с 16 кг пудовка
суинг - 2 серии по 30 сек на ръка с 12 кг пудовка
обръщане - 3 серии по 1 мин на ръка с 12 кг пудовка
приклякане с рязко изправяне с пудовка над глава 2 серии по 30 сек на ръка с 12 кг пудовка с цел фиксация
полупреса с повдигане на пръстите - 2 серии по 30 сек на ръка с 12 кг пудовка
стоене със заключен таз и пудовка над глава с 12 кг пудовка по 1 мин на ръка
Джърк - 2 серии по 2 мин на ръка с 12 кг пудовка
Снач - 2 серии по 2 мин на ръка с 12 кг пудовка
преден планк , страничен планк на дясно и ляво 2 серии по 1 мин на всяка страна
къси коремни с плъзгане на дланите по краката - 2 серии по 20
свещ - 2 серии по 20
Разтягане :)
Супер :)
Весела Коледа! Бъдете благословени с уникалността си! Не си позволявайте никой да Ви променя!
26.12.14
21:10
Весела Коледа и на теб!
Колко време продължава една тренировка като време? Предполагам,че ще се добавя още натоварване?! Все пак,като знам каква си машина,това ти е загрявката :)
Между другото - чакам клипове,как размахваш пудовките:)
27.12.14
08:08
Иво, здрасти!
Радвам се много, че се включваш :)
Ами един час продължава или малко над час , тъй като има доста съществено разтягане, на което се държи и трябва да се прави всеки път. А за натоварването, да, ще има още и още, сега все още навлизам в същността, в ритъма и ставам перфектна на техниката. Но определено съвсем скоро ще започна още повече да се пържа всеки път. :) Аз сега нямам търпение да дойде всяка следваща и следваща тренировка, пък като започнем якото натоварване, не знам, ще се пристрастя съвсем. Но да ти кажа честно, дори изглеждат настоящите тренировки да не изглеждат натоварващи, не е точно така. Подредбата им, построяването на тренировката, докато се стигне до същността е уникално, и всеки път се чувствам супер след това, усещам се уморена и перфектно изцедила се, но без да не мога след това нищо друго да върша. според треньора много важно е да не се губи качеството и ако се усети умора в дадено движение или серия, се спира за почивка, защото започват грешките и се губи смисълът от цялата работа. :)
Ще почна и да снимам. Просто всеки път забравям. :)
Пиши скоро пак, Иво! :) До скоро :)
29.12.14
14:03
Днес в залата
загрявка, разтягане доста
3 серии по 10 клек на един крак - задният трябваше да опре на една тухличка
преден планк на длани - 1 серия по 1,30 мин
обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 12 кг пудовка
джърка - 1 серия по 1 мин на ръка с 12 кг пудовка
дълъг цикъл - обръщане и джърк - 3 серии по 2 мин на ръка с 12 кг пудовка
- 1, 30 мин почивка между сериите
планк с изпъната ръка, страничен, - 2 серии по 1 мин на всяка страна
разтягане, фоумролер...
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 29.12.14 14:04.
30.12.14
18:01
Днес в залата
разтягане доста, загрявка
суинг - 2 серии по 30 сек на ръка с 16 кг пудовка
обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
1 суинг+1 обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
2 суинга + 1 снач - 1 серия по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка
снач - 3 серии по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка
клек подскок - 3 серии по 50 с 35 кг
приклякане фиксация с две пудовки над глава - 3 серии по 30 с две 10 кг пудовки
разтягане :)
поздрав
Бъдете заобиколени със истинските съществени хора!
05.01.15
14:51
Честита Нова Година :)
Днес в залата:
разтягане, загряване
клек на един крак с тухличка - 3 серии по 5-6 на крак
скачане на въже - 2 серии по 2 мин с 1 мин почивка
суинг - 2 серии по 30 сек на ръка с 16 кг пудовка
обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 12 кг пудовка+ 1 серия по 1 мин на ръка с 2x12 kg пудовки ( Double Clean )
Джърк - 2 серии по 2 мин на ръка с 12 кг пудовка + 1 серия по 3 мин на ръка с 10 кг пудовка
Снач - 1 серия по 2 мин на ръка с 12 кг пудовка
Планк - страничен, прав с изпънати ръце - по 1 мин на всяка страна
Разтягане, фоумролер ....
:) Екстра съм :)
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 05.01.15 16:33.
07.01.15
15:20
Днес в залата:
разтягане
набиране - 2 серии по 5-6 набирания с ластик, това на мен ми беше една от целите, да започна с набиранията.. Много съм доволна. Скоро ще ги почна и без ластик, как си мислите :) :) :)
снач - 1 серия по 3 мин на ръка + 2 серии по 2 мин на ръка с 12 кг пудовка
джърк - 1 серия по 2 мин на ръка с 12 кг пудовка
клек -подскок - 3 серии по 50 повт с 25 кг
страничен планк и преден планк по 1 мин всеки
разтягане
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 07.01.15 15:27.
09.01.15
12:09
Днес в залата
загрявка, разтягане
клек на един крак върху тухличка с дървено лостче на врата - 3 серии по 5-6 на крак
ренегатско гребане - 3 серии по 7-8 на ръка с 2x12 kg пудовки
джърк - 1 серия по 1 мин на ръка с 12 кг пудовка
дълъг цикъл - обръщане и тласкане - 3 серии по 2 мин на ръка ( можех и по 3 мин да направя, но др път :) ) с 12 кг пудовка
скачане на батут за разпускане , редувано от 2 серии по 1 мин страничен и преден планк на длани
разтягане
12.01.15
13:06
Днес в залата:
разтягане, загрявка
суинг - 1 серия по 30 сек на ръка с 12 кг пудовка
джърк - 1 серия по 30 сек на ръка с 12 кг пудовка
Джърк - 10 мин - по 5 мин на ръка с 12 кг пудовка - като на състезание; за първи път го правя това така, днес трябваше да се тествам дали и колко мога да издържа
суинг - 2 серии по 1 мин на ръка с 12 кг пудовка
клек на един крак върху тухличка - 3 серии по 8-10 на крак с дървено лостче
страничен планк и преден планк на длани по 1 мин всеки
висене на лост за набирания - 2 серии по 40 сек
скокове върху пейка - 10 серии по 20:10 сек
Супер се чувствам. Усещам пълна хармония между мен и пудовката. Днес творих изкуство :) :) : )
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 12.01.15 13:21.
12.01.15
13:35
Ако,споделиш и колко повторения направи на ръка,ще е интересно за мен :). Все пак и аз,ти следя прогреса.........хахахаха.......
14.01.15
14:07
Днес в залата:
разтягане, загрявка
суинг - 1 серия по 30 сек на ръка
снач - 10 мин - по 5 мин на ръка с 12 кг пудовка - през 9-10 сек беше всяко едно от повторенията. Идеята отново беше дали мога да издържа въпросните 10 мин, тъй като за първи път правя снача толкова дълго време. И на Джърка в понеделник повторенията бяха долу-горе през 9-10 сек като аз забързвах на моменти. По-натам ще се гонят брой повторения. Супер се чувствам отново, но определено раменете ми са доста уморени.
клек - подскок - 4 серии по 30 с 30 кг щанга
задържане на пудовката над глава - по 1 мин на ръка с 12 кг 2 серии
ренегатско гребане - 3 серии по 5 на ръка с 2x12 kg пудовки
фермерска разходка - 2 мин с 2x16 kg пудовки
страничен планк - 2 серии по 1 мин на всяка страна
по корем, едно момиче седнало на краката ми, изпрявания назад като супермен с усукване на всяка страна - 3 серии по 10 на страна
:) Хубав ден :)
“Най-красивите хора, които познаваме са тези, които знаят, какво е поражението, изпитали са мъката и страданието, водили са вътрешна борба, преживели са загубата и са намерили своя начин да изплуват от дълбините. Тези хора притежават признателност, чувствителност и разбиране за живота, което ги изпълва със състрадание, нежност и дълбоко любяща загриженост. Красивите хора не са красиви просто по някаква случайност.”
Елизабет Кюблер-Рос
“Жената е уникална... Само в нея могат да бият две сърца... “
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 15.01.15 18:35.
16.01.15
12:56
Днес в залата :)
разтягане
2 суинга и 1 обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 12 кг
1 полу-тласкане с 1 тласкане - 3 серии по 1 мин на ръка с 12 кг
1 обръщане и два джърка - 1 серия по 1 мин на ръка с 12 кг
2 обръщания и 1 джърк - 1 серия по 1 мин на ръка
2 обиколки на залата с пудовка над глава - 2 обиколки на ръка с 12 кг
приклякане - 3 серии по 30 с 2x10 kg пудовки над глава
коремни на шведката стена - 3 серии по 15
клек-подкок на батута
разтягане с ластици на шведската стена
висене на лоста за набирания с с леко набиране на лопатките - 2 серии по 10
стабилизации
Когато човек изпадне в беда, някои хора казват: ‘’Пада му се,заслужи си го!’‘. Други казват: ‘’Горкият човек, горкият човек...’‘. Трети казват: ‘’Той е силен, ще се справи с всичко и ще издържи’‘.
Когато човек постигне нещо в живота си, някои хора казват: ‘’Не заслужава да е там, на върха!’’ .Други казват: ‘’Блазе му, завиждаме му, пак се е уредил’‘. Трети казват: ‘’Нека!Браво! Той заслужава този успех!’‘.
Дали си на върха или на дъното, са важни няколко неща:
-Да си човек с човеците;
-Да не забравяш откъде си тръгнал, защото може пак да се върнеш там;
-Да не завиждаш за успехите на другите, а се радвай, че някой е направил света по-добър за всички ;
-Да не се радваш на болката на другите, защото никой не е застрахован;
-Да не съжаляваш хората, а да им помогнеш, ако можеш!’‘
По-бързо се стига от върха до дъното, отколкото от дъното към върха!
Неделина Сунгурова
През живота си открих две безценни неща – да учиш и да обичаш. Нищо друго – нито славата, нито властта, нито постиженията, сами по себе си – не могат да имат същата непреходна стойност. Защото, когато животът ви приключи, ако можете да кажете “научих” и “обичах” ще можете да кажете и бях щастлив.
Артър Кларк
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 16.01.15 13:40.
16.01.15
13:01
“Най-красивите хора, които познаваме са тези, които знаят, какво е поражението, изпитали са мъката и страданието, водили са вътрешна борба, преживели са загубата и са намерили своя начин да изплуват от дълбините. Тези хора притежават признателност, чувствителност и разбиране за живота, което ги изпълва със състрадание, нежност и дълбоко любяща загриженост. Красивите хора не са красиви просто по някаква случайност.”
Елизабет Кюблер-Рос
Това ми хареса :) Болката трансформира
16.01.15
13:44
Fire - че, и аз като го прочетох този откъс, ме изпълни с емоции, спомени, трепети. Ще го кажа така, написаното напълно описва мен и моя живот. :) А за теб бих казала, че също ме изпълваш с начина, по който се “изгаряш” с всяка тренировка. :)
17.01.15
11:54
Поздрав : http://vimeo.com/9156949 :D
19.01.15
13:35
Супер си Fire-че :)
Днес в залата:
разтягане, загрявка
суинг - 1 серия по 30 сек на ръка
джърк - 1 серия по 1 мин на ръка с 12 кг пудовка
дълъг цикъл ( обръщане и джърк ) - 10 мин - по 5 мин на ръка с 12 кг пудовка - през 10 сек , защото отново целта не бешеда гоня бройки, а да се види дали ще завърша и 10 мин. Беше ми лесно този път, дори можех по още 2 мин на ръка, поне така се усещах.
клек на един крак като задния докосва тухличка - 4 серии по 7-8 на крак с дървено лостче
кръгчета около боксовата круша по 1,30 сек на ръка с 12 кг пудовка над глава, като сменях посоката на кръгчетата по посока на часовниковата стрелка - 3 серии по 1,30 сек на ръка
ренегатско гребане - 4 серии по 5-6 на ръка с 2x12 kg пудовки
разтягане на шведската стена
страничен планк - 2 серии по 1 мин на всяка страна
Притча: Винаги имаш два избора
Джери беше мениджър в ресторант. Винаги в добро настроение. Винаги, когато някой го попиташе как е, отговаряше: „По-добре от това не може да бъде!“ Голяма част от персонала напусна, когато той реши да си смени работата. И тръгнаха с него… от ресторант в ресторант.
Защо? Защото Джери умееше да мотивира хората. Ако някой от колегите му имаше лош ден, Джери винаги беше до него, за да го успокои и да му покаже позитивната страна на ситуацията. Забелязвайки това, станах любопитен.
Един ден отидох при него и го попитах: “Не разбирам, никой не може да бъде позитивен целия ден, ти как успяваш?“ Джери се усмихна и ми каза: “Всяка сутрин се събуждам и си казвам “днес имаш два избора – добро или лошо настроение”. Винаги избирам доброто настроение. Всеки път, когато се случи нещо лошо, си казвам “имаш два избора – да бъдеш жертва или да учиш от ситуацията.” Винаги избирам това да уча. Когато дойде някой при мен и почне да ми се оплаква, имам два избора – да слушам оплакванията му или да му изтъкна позитивната страна на живота. Винаги избирам позитивната страна“.
„Но това не е всеки път така лесно“, казах му аз. „Напротив, лесно е“, отвърна Джери – „всичко в живота се върти около избора, всеки път, когато решаваш нещо, всичко е въпрос на избор. Решаваш как ще реагираш в дадена ситуация. Решаваш как другите ще влияят на твоето настроение. Избираш добро или лошо настроение. Избираш как ще ти протече животът.“
Няколко години по-късно чух, че Джери е направил нещо, което е недопустимо в неговата работа. Оставил е отворена задната врата на ресторанта. От там са влезли няколко въоръжени мъже. Докато опитвал да отвори сейфа, ръцете му треперели и не успявал да улучи правилната комбинация. Тогава един от мъжете се паникьосал и стрелял.
Виж още: Всичко е пред теб
За щастие, бързо открили Джери и го закарали в болницата. След дълга и тежка операция, той бавно се оправил. Видях го 6 месеца след случката. На въпроса как е, той ми отговори: „По-добре от това не може да бъде! Искаш ли да ми видиш белезите?“ Отказах, но го попитах за какво е мислил по време на обира.
„Първото, което ми дойде на ума е, че трябваше да заключа задната врата. След като ме застреляха, лежейки на земята си мислех, че имам два избора – да живея или да умра. Реших да живея. „А не те ли беше страх“, попитах го? „Лекарите бяха страхотни, през цялото време ми повтаряха, че всичко ще бъде наред. Но като ме вкараха в линейката и като им видях лицата, тогава се уплаших. Прочетох в очите им: „той е мъртъв“. Знаех, че е време за действие. Там имаше една огромна медицинска сестра, която през цялото време говореше с мен, за да ме държи в съзнание. На въпроса към какво съм алергичен и́ казах „Към куршуми.“ Всички почнаха да се смеят. Тогава им казах: „Избирам да живея, моля ви, третирайте ме като жив, не като мъртъв.“
Джери преживя благодарение на много добри лекари, но и заради невероятния си оптимизъм. От него научих, че всеки ден имаш избор – да се наслаждаваш на живота или да го мразиш. Единственото нещо, което си е само твое и което никой не може да ти отнеме е твоето настроение. И ако малко водиш сметка какво е то, всичко в живота е по-лесно.
..........................
ОБИЧАМ хора, пълни със смисъл. Такива, че когато ги погледнеш, не знаеш какво да очакваш. Ходещи загадки. Парадокси. Такива, които имат малки вселени в себе си и могат да накарат кръвта ти да кипне само с един поглед. Или да замръзне. Такива, в чиито очи се крият много истини, стига да можеш да ги видиш. Хора, мисълта за които не те оставя да спиш нощем. Които карат сърцето ти да бие светкавично, макар и да не знаеш защо точно. Обичам ги. Светът има нужда от повече като тях, защото, нека си признаем - няма по-отегчаващо и често срещано нещо от това да си просто скучен. И сив.
......................................
Искаш да разбереш какво наистина е твое? Пусни всичко, и твоето ще остане при теб!
Екхарт Толе
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 19.01.15 13:57.
21.01.15
12:36
Днес в залата: тренировката днес я усетих като просто тонизиращо раздвижване :) :) :)
разтягане, загрявка, ротации
клек на един крак върху тухличка - 2 серии по 10 на крак
преден планк с повдигане на ръка и крак по 10 на всеки
суинг - 1 серия по 1 мин на ръка с 12 кг пудовка
1 суинг + 1 обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 12 кг пудовка
1 суинг + 1 обръщане + 1 джърк - 1 серия по 1, 30 мин на ръка с 12 кг пудовка
2 суинга + 1 снач - 1 серия по 2 мин на ръка с 12 кг пудовка
джърк - 1 серия по 2 мин на ръка с 12 кг пудовка
едностранно гребане - 2 серии по 10 на ръка - с 16 кг пудовка
упражнение за трицепс с две ръце - 2 серии по 10 с 8 кг пудовка
страничен, преден планк - по 1 мин на всяка страна
ХУбаво ми е :)
Бъдете щастливи и истински обичайте себе си! Това е единствената истина!
“...единствените хора за мен са лудите. Онези, които са луди да живеят, да говорят, да бъдат спасени, онези, които копнеят за всичко. Онези, които никога не се прозяват и никога не казват нещо само колкото да запълнят мълчанието с баналност. Онези, които горят, горят, горят като приказно красиви жълти свещи, взривяващи се паяци на фона на нощното небе...”
Искам да съм луда...
................................................
Милиони са ония, които чувстват предопределението в “ти трябва”. Нищо, каквото и да правят, не може да отмени онова, което ще стане. Но “ти можеш”! Ехе, това прави човека голям, приравнява го с боговете, защото в слабостта си, в своята низост и с убийството на брата си, той пак притежава великия избор. Той може да си избере път, да го извърви в борба и да победи.
Джон Стайнбек
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 21.01.15 12:37.
21.01.15
17:16
Не повишавай глас на човека,
научил те да говориш...
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 21.01.15 17:17.
21.01.15
18:36
Рени, дори онлайн усещам колко нежна душа си :Д
От личен опит мога да кажа, че любовта има и други измерения: разгорещени спорове, драпане, палене, повишаване на тон с една цел: открити отношения и достигане до решения на база на тези споделени истини, които са истинската основа на уважението. :) Въпрос на гледна точка все пак, но не съм привърженик на авторитарната възпитателна школа. :Д
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 21.01.15 18:37.
21.01.15
20:04
Fire-че, спокойно, аз също не съм привърженик на авторитарните тношения между хората. Та, аз съм най-големият дразнител по всякакви теми с всякакви хора. Твърде първична съм и емоционална,за да сведа глава, пред когото и да е. Но според мен това са истинските хора,с които си заслужава да имаш контакт. Мразя ония,които мислят 5 сек преди да ти отвърнат и защо!? За да ти изплюят поредната лъжа. Постнах тази мисъл и картинка, защото ми напомня, че не винаги слушам мама,а и защото и аз имам нужда да ме гушне именно тя сега.
Благодаря за оценката ти, наистина. Бях се загубила тия дни и днес едно детенце в залата след като му се усмихнах веднъж, дойде при мен,вдигна ръчички и искаше да го взема на ръце,а после не искаше да се връща при майка си. За мен това значи,че съм читав човек. А сега и ти ми казваш това без да ме познаваш лично, та благодаря, че отново ме върна в реалността.
23.01.15
12:07
Днес в залата
разтягане, загрявка
дълъг цикъл ( обръщане и джърк ) - 10 мин - по 5 мин на ръка - с 12 кг пудовка през 10 сек отново
Снач - 10 мин - 5 на ръка с 12 кг пудовка през 10 сек долу горе
Целта днес беше да се тествам дали мога да изкарам до край две движения по 10 мин за всяко от тях, и то едно след друго.
Не се чувствам разглобена като миналите ми опити за това време. Изкарах си ги съвсем нормално, поради което най-вероятно може да се приеме, че вече съм готова за жълатата 16 кг красавица. :) Да, да, да :) Ще видим кога ще бъда пусната да се сближа и с нея. :)
клек на един крак , задният опира тухличка с лостче на врата - 3 серии по 7-8 на крак
планк - страничен, преден - 2 серии по 1 мин всеки
това беше... после, докато чаках една приятелка да приключи , си правех коремни с медициска 5 кг топка, кълбета и разни други глезотийки :) , както и баланс стъпила върху същата топка.
Супер съм :)
Дребните умове винаги заклеймяват нещата, които не разбират.
Дан Браун
.....................
Ако не можеш да летиш - тичай, ако не можеш да тичаш - върви, ако не можеш да вървиш - пълзи, влачи се, но каквото и да става, винаги продължавай НАПРЕД !!!
Мартин Лутър Кинг
..........................
“Колкото повече виждам ,толкова повече мълча.Колкото повече мълча ,толкова повече чувам ” Сарра Асар
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 23.01.15 12:09.
26.01.15
20:38
Тази вечер в залата:
Загрявка, разтягане
Суинг - 1 серия по 30 сек на ръка с 16 кг пудовк
2 суинга и обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
Обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг като завърших с по 3 джърка на ръка
Джърк - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
Double Обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 2x 10 кг пудовки
Double Джърк - 1 серия по 1 мин на ръка с 2x10 кг пудовки
Double Дълъг Цикъл - 1 серия по 1 мин на ръка с 2x10 kg пудовки
Клек на един крак - 3 серии по 5-6 на крак с 16 кг пудовка
Подскоци на батута - много забавно
Страничен планк - 3 серии по 1 мин на ръка изпънати ръце
Преден планк с краката на високо - 1 мин изпънати ръце
Ротации с дървеното лостче за рамената
Разтягане
За домашно имам - 10 мин планк всеки ден
Клекчета с тухличка на един крак
Коментарът за мен беше - вече съм във форма и да внимавам да да не се контузя с някакви безсмислени неща. Както и че супер бързо ще се сближим с 16 кг красавица
Лека :)
“Силният човек не се оплаква и оправдава. Той носи раните си и върви напред.” Петър Дънов
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 26.01.15 20:53.
28.01.15
20:39
Тази вечер в залата
РАзтягане
Скачане на батута за загрявка
Суинг - 1 серия по 30 сек на ръка с 16 кг пудовка
Обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
Снач - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 пудовка
1 суинг + 1 обръщане + 1снач - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
Джърк - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
5 Джърка на ръка с 16 кг, последвани от 1 мин Джърка на ръка с 12 кг ръка
Полу- тласкане - 1 серив по 20 на ръка с 16 кг пудовка
Ренегатско гребане с повдигане на срещуположен крак - 3 серии по 5 на ръка с 2x12 кг пудовки
Клек подслок с 12 кг пудовка на гърба - 2 серии по 10
Страничен планк - 3 серии по 1 мин на ръка
Упражнение за корем в компанията на една девойка - 2 серии по 10 на всяка страна с 5 кг медиц топка - подаване на топката с другарчето си със завъртане встрани
Това е...
Уморена съм... Така обичам.... :)
.Любовта, това е желанието да дадеш нещо, а не да получиш. Любовта , това е изкуството да създадеш нещо със способностите на другия. За тази цел човек има нужда от уважението и симпатията на другия. Тези неща могат винаги да се предизвикат. Прекаленото желание да бъдеш обичан има малко общо с истинската любов. Самолюбието винаги крие нещо самоубийствено.
Бертолт Брехт
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 29.01.15 10:40.