Стак за отслабване - добре ли съм го измислил?

08.09.14
17:00

Здравейте.

Решил съм да режа яко мазнините до около 10% и освен с хранителен режим искам да си помогна и с добавки. Това, което съм намислил да купувам е следното:

BCAA + Кофеин на таблетки + ZMA/Мелатонин/Тианин + Мултивитамини на Daily Vits.
Кофеина мисля да го пия преди тренировка (аеробна, анаеробна) за да спомогне за издържливост и повече изгаряне на мазнини. Другите мисля, че не е нужно да споменавам защо съм ги избрал.
Като цяло мисля да започна с 3 силови тренировки на седмица + кардио (бягане, скачане на въже и прочие) в дните между тях както и да тренирам бойно изкуство 2 пъти на седмица. Тоест стават 3 силови, 2 бойно и остават 4 дена за кардио като може би единия ще е изцяло почивен.
С подходящ хранителен режим (спрял съм се на РБД с по-малко въглехидрати за сметка на белтъци) с ОКБ + добавките + всичкото това трениране се стремя за 2 месеца и нещо да смъкна 10 кг. мазнина и да запазя или натрупам малко мускул а чак след това да започна да качвам бавно ММ. Просто ми писна от всякакви мазнини и лоища и искам да изкарам всичко от тялото си. В момента тежа 80 кг. и по мои сметки трябва да сваля приблизително 10 кг. за да стигна до 10% подкожни мазнини.

На прав път ли съм в разсъжденията си и добавките? И за да няма неуместни мнения - всички добавки влизат в 100 лв. за това ако давате предложения, гледайте това да е ориентира.

Не се ориентирам - ще приемаш ZMA и мелатонин или ще избереш едно от двете?

08.09.14
18:29

На 70 кг няма ли да изглеждаш клечка ? Колко си висок впрочем ?

08.09.14
19:06

ZMA-то , което ми предлагат съдържа мелатонин и тионин. Z-Restol е продукта.
Висок съм 175 см. и предполагам на 70 кг. няма да изглеждам баш като клечка в класическия смисъл на думата. Пък и едва ли ще стигна 10% мазнини точно на 70 кг. тъй като имам доста опит вече в залата и някой друг мускул под мазнинките, пък и продължавам със силовите тренировки. Просто спирам да тъпча въглехидрати, че се освиних до неузнаваемост... по мои изчисления съм на 20% мазнини.

Погледнах какво представлява Z-Restol.
Каква е идеята да приемаш този продукт? Проблеми със съня?

Този продукт ми се струва не особено добър избор. Принципно, ако етикетът отговаря на съдържанието, всичко е ОК - цинкът и магнезият са в подходящи потентни форми. Не ми харесва съотношението между съставките, обаче - в една капсула има около 100 mg Mg, около 6-7 mg Zn и 3 mg мелатонин. Това количество цинк и магнезий е твърде скромно, а количеството мелатонин е една добра средна доза. С други думи имаш два варианта - или приемът на магнезий и цинк трябва да бъде в ниски (разбирай - неефективни) дози, или трябва да приемаш твърде високи дози мелатонин (+ теанин). В този смисъл те съветвам да купиш магнезий (цитрат на прах), цинк (монометионин на капсули) и мелатонин (3 mg капсули) като отделни продукти. Това ще ти струва малко повече пари (може би), но ще покриеш по-дълъг период от време и ще можеш да приемаш адекватни количества от тези суплементи. Теанинът мисля, че не ти е толкова важен като приоритет и при подходящи дози на останалите съставки спокойно можеш да го пропуснеш. Ако нямаш проблеми със съня - спокойно можеш да се лишиш и от мелатонина.

09.09.14
14:26

Честно казано нямам никакви проблеми със съня. Просто съм чел много, че цинка и магнезия не стигат на трениращия човек и трябва да се приемат отделно и за това се спрях на ZMA. А конкретно този продукт ми го предложи познат, който продава добавки и каза, че бил хубав. Ако наистина не е, ще избера друго ZMA.
Какви трябва да са количествата на Mg и Zn в капсула/таблетка?
А по отношение на кофеина на таблетки - дали ще помогне за свалянето на мазнина - по една таблетка преди всякаква тренировка.

Трудничко ми е да дам конкретни препоръки за дозировката на цинк и магнезий по лесно обясними причини. Общо взето около 400-500 mg магнезий и около 30-50 mg цинк са добри отправни точки. Сайтът има разкошни статии за магнезий и цинк, не е лошо да ги погледнеш, а дозировките сме коментирали и друг път. Обърни внимание, че не говоря за ZMA, а за магнезий и цинк поотделно. ZMA е патент и докато говорим за него ще става въпрос за фиксирани количества от двата минерала. Ако погледнем отново Z-Restol - 5 таблетки ще ти осигурят едно сравнително прилично количество магнезий (около 490 mg) и цинк (32 mg), но заедно с това ще се наложи да приемеш 15 mg мелатонин и 500 mg теанин, което не е особено желателно.

Кофеинът няма пряко отношение към намаляването на телесните мазнини. Той е най-често използваният стимулант на нервната система и ще ти позволи да си по-свеж в тренировките. Системният прием на кофеин в дългосрочен план, обаче, изобщо не е добра идея (възможностите и адаптивният капацитет на нервната система не са безкрайни). Затова аз бих те посъветвал да не купуваш кофеин, а да разчиташ на кафе когато се налага. Останалото по отношение на възстановяването го потърси в храната, правилното трениране и съня.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.09.14 14:51.

09.09.14
15:07

Благодаря за отговора. Четох статия за кофеина и мисля да го приемам 5 дни в седмицата с 2 почивка. Така пишеше в статията, че няма проблем. А за цинка и магнезия явно трябва да почета повече и да избера как да ги приемам, дали поотделно или като ZMA.

казано от Пешо на 09.09.14, 15:07:

Четох статия за кофеина и мисля да го приемам 5 дни в седмицата с 2 почивка. Така пишеше в статията, че няма проблем.

Категорично не съм съгласен с това твърдение, формулирано по този начин. Рисковете се определят от дозировката, евентуалният прием на кофеин от странични източници и от личния ти толеранс към стимуланти на нервната система. От друга страна - съвсем принципно съм на мнение, че щом се налага да приемаш стимуланти 5 пъти в седмицата, значи режимът ти не е достатъчно добре премислен (като натоварване и възстановавяне). Разбира се, главата на раменете ти е лично твоя, а моето мнение със сигурност не е аксиома. :)

09.09.14
17:51

Ами едно хапче кофеин съдържа 200 мг. , колкото се съдържа и в едно кафе. Аз по принцип кафе не пия и не употребявам никакви други стимуланти за това мисля, че 200 мг. на ден е доста под безопастната доза. А както писах - целите ми с него са за енергия и да “стимулира загубата на тегло, по-точно стимулира изгарянето на мазнини и отделянето на водa” - това е точен цитат от статията на bb team. По принцип даже по-скоро заради второто а не за стимулацията, понеже не се чувствам уморен след тренировка.

казано от Пешо на 09.09.14, 17:51:

Ами едно хапче кофеин съдържа 200 мг. , колкото се съдържа и в едно кафе.

Не. В едно нормално еспресо обикновено има 40-60 mg кофеин, при много качествено и силно кафе стига до около 75-80 mg.

казано от Пешо на 09.09.14, 17:51:

Аз по принцип кафе не пия и не употребявам никакви други стимуланти за това мисля, че 200 мг. на ден е доста под безопастната доза.

Точно защото не пиеш кафе и не приемаш стимуланти от странични източници си мисля, че 200 mg e твърде агресивна доза за теб... особено на фона на това, че ти изобщо не си приемал високи дози кофеин до сега, съответно не си наясно какъв е толерансът ти и как тялото ти ще го понесе (сърцето в частност). Както и да е... всеки има право сам да трупа житейски опит. Аз казах това, което мисля.

09.09.14
19:11

http://www.bb-team.org/articles/1690_kofein-i-kofeinizam-neosaznatata-opasnost

От тази статия черпя информация и до сега съм останал с много добро впечатление от статиите тук. А там се споменава, че безопасната дневна доза от кофеин е 300 мг.

Ако не това какво тогава да си взема за по-бързо горене на мазнините?

Мнението беше редактирано от Пешо на 09.09.14 19:13.

Приемай толкова кофеин, колкото желаеш. :)

15.09.14
12:57

Благодаря за съвета.
Ако сравним кофеин на таблетки и зелен чай на таблетки кое би било по-удачно/безвредно/ползотворно?

15.09.14
17:33

Ограмоти се още.

“Стак” аз обаче така и не видях в тази тема.

Няма как с няколко Абсолютно обикновени добавки за 2 месеца да свалиш 10 килограма мазнини, и в същото време да запазиш или дори качиш мускулатура ... Не знам как ги виждате вие тези неща :)

27.11.14
11:02

http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-promo-stak-za-otslabvane?sku=3316
Това е чудесен вараиант за изгаряне на мазнини,но както колегите казаха,няма как да покачиш мускулна маса,докато изгаряш,ако искаш максимално да запазиш своята добави бцаа и глутамин и си оправи режима, поздрави :)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1