15.10.15
20:13
Днес станалият традиция ден за раздвижване със собствено тегло.
Макар че... така ми беше мързеливо след това следобедно уиски ...
Не включих набиране, защото гърбът ми е сериозно натоварен от вчера.
15.10
1. бг клек 3х10 всеки крак
2. пикови повдигания за корем на TRX 3х8
3. лицеви опори с крака на ТРХ 3х10
4. гребане от наклон назад на ТХ 3х15
5. дълбок клек 3х20
6. обратни крънчове колене към гърди на ТРХ 3х10
7. лицеви опори раменен хват с крака на ТРХ 3х10
8. гребане с 1 ръка на ТРХ 3х10 всяка ръка
9. сумо клек 3х20
10. крънчове 3х15
11. лицеви опори от наклон напред с ръце на ТРХ 3х12
12. флайс за задно рамо на ТРХ 3х12
13. глутеус мост на 1 крак на високо 50 см 3х10 всеки крак
14. повдигане на крака от лег 3х15
15. бицепсово сгъване на ТРХ от наклон назад 3х10
16. трицепсово разгъване на ТРХ от наклон напред 3х10
Движение за деня 5 км.
15.10.15
20:22
Доообре, кога ти остава време за: четене (четеш, вижда се, че си начетена), готвене, тренировки и извънредна работа ( от описаното в дневника ти)...ееееех младото си е младо...))))агнешко)))
15.10.15
20:50
Нямам извънредна работа. Защо така си мислиш?
Аз съм мързелив държавен служител. След 17.00 хлопвам кепенците. Оплаквам се от идиотията на работа, а не от самата работа. Тя може да е добра и полезна, но множество фактори я правят безсмислена. Понякога имам чувството, че отивайки при директора, влизам при зъболекар.
Тренирам след работа в интервала между 18 и 20 часа, само в събота (неделя) по обед в залата. Съчетавам тренировките вкъщи активни почивки - събиране на пране, сгъване, подреждане, готвене, приготвяне на заготовки и др. подобни. Така не се губи излишно време, в което после да си почивам.
Пазарувам постоянно - 2-3пъти в седмицата поне след работа - преоценките в Лидл, по обед в Пени :) Наскоро разбрах, че един дъртак ме мисли за семейна, защото постоянно влача по 8-10 кила багаж- храна основно.
Готвя веднъж на седмицата, в събота и/или неделя - сварявам 1 тенджера вариво/зеленчуци, правя 5 двойни сандвича, 5 палачинки, 1-2 тавички месо/месни заготовки/риба. Ако не ми стигне яденето, допичам някоя тавичка през седмицата. Режа си прясна салата всяка сутрин преди работа.
Всъщност живея скучно и мързеливо. На работа, у нас -тренировка, филм, сън.
Иска ми се да чета много повече. Тъпия интернет и филми ми вземат от времето.
Аз съм на 28, от 20 години мога да чета. Като малка само това правех. Не съм играла с децата, не съм излизала с момчета нито никъде (живеех в деспотично семейство и общуването не се поощряваше ).
Общо взето четях поне 200-300 стр. на ден, художествена литература най-вече. Фантастика и фентъзи с предимство. Много медицински статии от вестниците. Списания “Наука, техника и вселена” (имам 30 лв. награда за разказ от там). Енциклопедия “България” от 65та :)
Събирах буболечки и пеперуди на хербарии ( за съжаление не взех мерки и молците унищожиха половината насекоми), гледах охлюви, богомолки и копринени буби. Занимавах се с мини изследователска дейност.
Откакто започнах да тренирам, изпринтих всички статии за упражнения и скелетната мускулатура и си ги четях като евангелие. Имах възможност да прочета над 50-60 списания “Мускули и фитнес”, “Флекс” и др и научих доста интересни неща от там. Последните 2 години спрях художествената и чета само научно популярна, документална, медицинска или “хаховска” литература.
Нещо друго? :)
15.10.15
21:01
Аз съм държавен служител.
...Важното е да сме живи и здрави.
15.10.15
21:08
Прегръщам те е те целувам! С усмивка четях написаното, не сърказъм, а наистина си нормален, човечен! човек..не казвам жена, за да не си помислят нещо наблюдателите на темата....мога да напиша какво мисля за теб...как те чувствам...но това не е важно....ТЪРСИ! и ще намериш ;)....отговори)
“
16.10.15
16:37
Карбо, прекрасен си, благодаря ти!
Калоян - на теб също, ти си знаеш.
И на всички останали, които ме подкрепяте и търпите (то не е лесно, знам )
Така... днес не съм на работа. Ходих до Плевен на очен преглед- една клиника по глаукома. Нищо обезпокоително, очното налягане е на границата - горната и ще трябва да почна да го следя. Иначе все хубави неща са написали - без отклонения, без изменения. Добре са засега нещата.
Имала съм “назално разположен съдов сноп на едното око”, което според интернетне е добре, но ще видим лекарското мнение.
На втория преглед ще ми правят периметрия.
Капаха ми мизерии в очите и няколко часа ходех като къртица, разширени зеници
Това, което забелязвам е , че НАВСЯКЪДЕ вземат под внимание само изследването в Св. Петка, Варна, нищо че е преди 5-10 години. И преписват резултатите. Няма да е зле догодина да отидем пак с майка ми за актуализация.
Впуснах се на пазаруване в Кауфланд. Ох, що не се спра!
Сдобих се с ластик за тренировка- с малко съпротивление, да става за ръце и рамене, че моя стар Харбингър ще ми счупи кокалите и хич не се разпъва, а този е мек и еластичен.
Разни дреболийки и ...
олио от авокадо
Няма да казвам колко е редовната цена, на половина пак ми се стори нечовешка, но си взех. Ще го ползвам за цяр.
Иначе ...
16.10
Сън: 23.00 - 6,30
Абе не ми се спи вечер, а се налагаше да стана по тъмно.
Храна:
- 2в1
- бананово-тиквена палачинка + 1/2 авокадо
- 1 ябълка
- печена пъстърва (1/3 от 800 гр. непочистено - последната порция) + 2 фил. Вита + 1 голям кочан варена царевица, чаша плодово бяло вино (свърши) (d)
- зеленчуци пасирани (морков, броколи, карфиол -ок 200 гр.) + 2 лъж. заквасена сметана + 4 телешки кюфтета (ок. 200 гр. готово) мням ...
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 16.10.15 18:14.
16.10.15
18:27
16.10
Без тренировка.
Движение за деня - ок. 4 км.
Пазаруване, домакинство, готвене-
Впуснах се на пазаруване в Кауфланд. Ох, що не се спра!
...
Да не го закрият сега и него, като си започнала да пазаруваш там?
17.10.15
09:51
Tи - да мълчиш :D :)
По-добре да затворят Била, не пазарувам там.
17.10.15
10:57
- Какво е братоубийство?
- Полицай цепи пън…
:D :D :)
17.10.15
12:04
Е, не е за списание или по-скоро за снимка “Преди” но мисля, че е добре като за яко bulking плюскане.
Много ми треперят ръцете , а апаратчето няма стабилизация, все размазано става.
17.10.15
15:20
хаха явно има някаква вълна сред дамските дневници да си качваме снимки на корема :)) Супер си !
17.10.15
18:07
хаха явно има някаква вълна сред дамските дневници да си качваме снимки на корема :)) Супер си !
Meрси, Графиньо!
Аз повече обичам да си снимам рЪките, това е моментна мания, да видя ще уплаша ли народа :D
Та... днес...
17.10
Сън: 22.00-9.00
Б-О-Ж-Е-С-Т-В-Е-Н-О!
Снощи легнах с рано с книжка и без телефони и часовници. Сутринта се събудих с камбаните на църквата, толкова прекрасно звънят!
Храна:
- 3в1
- 3 фил. Вита + 3 свински кюфтета (по 3х60 гр. сурово) 50 гр. моцарела и много кетчуп Хайнц, 1 кочан варена царевица (голяма закуска, защото стана 11 часа)
- 1 голяма ябълка, последният тахан с какао -ок. 50 гр.
- протеин 30 гр.
тренировка
- пасирани зеленчуци (карфиол, броколи и морков - ок. 400 гр.) + 100 гр. заквасена сметана, 3 телешки кюфтета (ок. 200 гр.) + 2 фил. Вита
- сладкиш наполеон с бутер тесто 100 гр.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 17.10.15 18:47.
17.10.15
18:44
Тооолкова мързеливи дни са съботите!
Разплувах се на дивана/леглото чак до 3 следобед, четох, дремах, ужас :) За загрявка пошетах малко, минах мебелите и прозорците с полир, че направо щях да заспя. Лошото на това все да съм си вкъщи, е че все чистя по малко и накрая няма да остане нищо за чистене. И ще умра от скука :)
Времето беше приятно и топло, а изпуснах да си покажа носа на вън. Ако утре е така, ще изляза на разходка.
Иначе в залата- спокойна, скромна, но добре уплътнена тренировка.
17.10
1. суинг с пудовка 3х30х16кг (10 - 2 ръце, 10 лява, 10 дясна)
2. лег (20/40кг) 3х10х50кг 10х40кг
3. клек (20/40/50кг) 3х8х60кг 8х50кг 8х40кг
4. скрипец пред гърди (35кг) 4х8х50кг в СС с
5. избутване на машина за гърди скрипец 4х8х47кг
6. сумо тяга (20, 60кг) 2х80кг 3х3х90кг 5х80 кг 10х60кг
7. чуково гребане на машина с 2 ръце 3х10х(2х25кг) в СС с
8. хай-пул с пудовка 3х10х16кг
9. разгъване за предни бедра 3х10х20кг в СС с
10. сгъване за задни бедра 3х10х25кг
Движение за деня - няма и 2 км.
Малко домакинстване :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 17.10.15 18:49.
18.10.15
08:23
И ний блондинките, сме дали нещо на света :D :D
- Свали ги и ще видиш...!
Спрял полицаят блондинката, свалил си гащите пред нея, а тя:
- А стига бе! Пак ли проверка за алкохол?!
11:21
ТОЗИ НЕГЪР МИ ВЗЕ АКЪЛА, просто не-човек!
https://www.youtube.com/watch?v=JNYQC-g1vU8
Получих задух и малък инфаркт само докато го гледам.
18.10.15
12:43
Те хората какви ли не неща измислят, само за да станат популярни. Този даже е готов да създаде нов спорт, нещо като “бърпфит” там в Америка ще избие рибата :) всички тюлени веднага ще се запишат :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 18.10.15 12:45.
Негърът кефи (rock)
A има един сържант Калахан май се казва, той има готини серии с пудовки, ама е доста комичен на моменти, създал е два термина—“Fattitude” и “Fittitude” :D . Първото е, когато ни мързи да изпълняваме упражненията, а второто е като се помъчим да се подобрим и да си дадем зор да ги изпълним. Много е забавен хах
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 18.10.15 13:02.
18.10.15
13:38
18.10
Сън; ок. 22.00-7,00
Заспах неизвестно кога и се събудих сама рано-рано, но не се оплаквам. Да има повече време през деня.
Храна:
- 2в1
- 2 фил. Вита, 3 телешки кюфтета (200 гр. сурово), 70 гр. моцарела, кетчуп Хайнц
- 1 ябълка
- 1 сладолед на клечка 80 гр.
- 20 гр. протеин + нес кафе
тренировка
- пасирани зеленчуци (карфиол, броколи, моркови към 200 гр,) + 2 свински кюфтета (2х60гр. сурово) + 2 дом. хлебчета общо 150 гр., грозде ок. 200 гр.
нещо в тази комбинация не се понрави на стомаха ми
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 19.10.15 18:47.
18.10.15
18:05
Днес много интересна и приятна тренировка, включих новия ластик и съм СУПЕР доволна от него- мек и разтеглив, около 5 кг съпротивление по усет, но достатъчно за рамо и ръце.
Хич не усетих продължителността, защото правих палачинки и подреждах кухнята, докато тренирам. :D :D
1. бицепсово сгъване последователно 3х5х(2х15кг) по 5 всяка ръка
2. раменна преса 3х8х(2х15кг)
3. разгъване за трицепс зад врат с 2 ръце 3х8х20кг
4. повдигане на крака от опора на дупе 3х10
5. глутеус мост с крака на високо 70 см. 3х15
6. V- преси 3х8
7. повдигане встрани до горе с ластик 3х10
8. повдигане напред догоре с ластик 3х10
9. фейс пул с една ръка с ластик 3х15 всяка ръка
10. глутеус ритник от планк позиция с ластик 3х15 всеки крак
11. крънчове 3х15
12. махове с изпънат крак от стоеж с ластик 3х15 всеки крак
13. пулдаун за трицепс с 2 ръце с ластик 3х15
14. бицепсово сгъване с 1 ръка с ластик 3х15 всяка ръка
15. разгъване зад врат за трицепс с ластик с 2 ръце 3х10
16. хип тръст на 1 крак от обратен планк 3х10 всеки крак
17. повдигане на крака от лег 3х15
18. махове назад и настрани с изпънат крак от планк позиция 3х15 всеки крак
19. раменна преса с 1 ръка с ластик 3х10 всяка ръка
20. хибридна двойка за рамо- повдигане напред и встрани с ластик 3х15
21. хай-пул с 1 ръка с ластик 3х10 всяка ръка
22. планк с въртене на дупе ;) 3х20-25-30 врътки - да свикна
23.колело от поза свещ 3х 50 врътки
24. експлозивни глутеус ритници (от свито коляно и снижаване към пода) 3х15 всеки крак
Движение за деня 4 км.
Готвене, чистене, цветя.
18.10.15
18:33
Днес- голямото неделно готвене.
Нови успехи :
ЪПДЕЙТ НА ПАЛАЧИНКИТЕ НА РОНИ
3 банана
7 големи яйца
100 гр. брашно от тиквени семки (40% протеин, 10% мазнини)
100 гр. натрошени бадеми
- 250 гр. брашно от двузърнест лимец
- вода :)
- зехтин за печенето
18:34
Разрешавам ти ъпдейтът на моите палачинки моментално да се превърне в “Палачинките на Кобра” :)
Това вече си е съвсем друга рецепта и звучи уникално. :)
18.10.15
18:42
Патентът регистриран!
Все мисля как да станат по-хранителни и каквото да им сложа.
оказват се хранително и компактни ядене, което може да се носи навсякъде и не цапа.
Бананът е основата , която дава тази пухкавост и лека сладост и затова днес специално се изръсих за банани, за да имам и палачинки :)
С овесено брашно, тиквено брашно, а сега с ядки.
Мисля да пробвам с брашно от елда (собствено смляна). Или някакви по-екстравагантни комбинации.
Но винаги накрая една мощна лъжица тахан (ок. 40-50 гр.) оправя всичко.
Ауу, забравих най—същественото- пържа ги с краве масло - 5-10 гр. на палачинка.
19.10.15
18:24
18.10
Сън: 22.30- 7.00
Не ми се спеше снощи.
Храна:
- 3в1 Нова Бразилия (само 10 гр. е!)
- бананово- тиквена-бадемова палачинка + 1 суп. лъж. фъстъчено масло
- 1 голяма ябълка
- пилешка супа, плескавица (ок. 200 гр.) варени картофи с лук (ок,. 200 гр.) зелева салата ок 100 гр., 1 фил. бял хляб
- домашен ляб 50 гр. + роле кашкавал и шунка 50 гр. (ни е кашкавал, ни е шунка, но взех 300 гр. щото беше на 50 %, не знам как хората дават по 14 лв/кг за този шит)
- 200 гр. кисело мляко на айрян
Цял ден пътуване днес. скапано дело, после мотане подир работата на колегите. Над 200 км навъртяхме. Хапнахме чак след 3, но поне читаво и стабилно.
Една от най-добрите книги, които съм чела напоследък - прочетох я за ден и половина.
Биографията на Джейкъб Барнет- дете с аутизъм, което се оказва има феноменален интелект за точни науки и на 15 е докторант по физика.
Доста неща относно психология и педагогика чета напоследък, това не е наръчник, а автобиография, но го препоръчвам на всеки.
http://www.book.store.bg/p119409/iskrata-istoriata-na-edna-majka-otgledala-genij-kristin-barnet.html
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 20.10.15 07:00.
19.10.15
18:50
19.10
Без тренировка.
Движение за деня ок. 3-4 км
Понеделник и петък са си моите почивни дни, но освен това съм много схваната и изморена от друсането по родните пътища - пуснала съм едни тъмни кръгове под очите сега, ужас.
Ластикът уж не тежи, пък ме натовари.
20.10.15
11:45
20.10
Сън: ок. 21.30- 6.30
Като слушам организъма , е добре :)
Храна:
- 3в1 Нова Бразилия
- бананово-тиквена-бадемова палачинка + 1 суп. лъж. фъстъчено масло
- малка ябълка
- салата (китайско зеле, домат, авокадо, маслини, лимон, зехтин,) домашен хляб 60 гр. + 50 гр. моцарела
- кафе със сметана и стевия
- дом. хляб 30 гр. + вешалица 100 гр.(кашкавал в бекон)
тренировка
- остатъка от салатата + 3 телешки кюфтета
- 1 ябълка, 1 лъжица сладък тахан- признавам, от скука ;)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 21.10.15 11:09.
20.10
Сън: ок. 21.30- 6.30
Като слушам организъма , е добре :)
То това почва да прилича на хибернация :D
20.10.15
13:10
Съсел в зимен сън :D :D
Събота откарах до 9 сутринта.
Тооолкова мързеливи дни са съботите!
Разплувах се на дивана/леглото чак до 3 следобед, четох, дремах, ужас :) За загрявка пошетах малко, минах мебелите и прозорците с полир, че направо щях да заспя. Лошото на това все да съм си вкъщи, е че все чистя по малко и накрая няма да остане нищо за чистене. И ще умра от скука :)
Не знам дали ние с Боби ще те осиновяваме, ама що не ме осиновиш мен ;) Ще започна да чета книги по няколко часа на ден :) Ама вървя в комплект в кучето, а то доста се скубе, та няма да ти е скучно и всичко да ти е изчистено ;) Постоянно ще имаш работа. Мога да взема и малката щерка, на която не млъква устата (sun) Голямата едва ли ще иска, но няколко дни ще ти обяснява защо не иска и как в това време може да се вършат други неща.
Дали не е по-добре да имаш скучна събота :D
20.10.15
16:12
Ахахаха, Зозо, задръж си ги, благодаря. Аз ако исках, щях да си взема мои си куче и мъж. Засега не виждам практически ползи от такива домашни любимци.
Шегувам се за скуката- хич не ми е скучно, напротив, наслаждавам се.
20.10.15
19:09
Ох, много мразя да тренирам крака, днес и излезе джигера направо :)
Майка ми е счупила пружините на степерчето от каране- странно, но много се радвам.
Наистина не вярвах, но тя САМАТА каза, че се чувства по-добре. Ще видим дали може да се поправи, ако не- ще й взема нов.
Мисля да й дам и ластика- и без това не трябва да вдига тежко, а той е много малко съпротивление- да раздвижва ръце и рамене, че е с всякакви плексити и пр. и не може да стиска.
Размеквам се с възрастта. Колкото повече остарява, започва да ме е грижа за нея и да я съжалявам (а това е в рязко противоречие със първите 20 съзнателни години от живота ми)
20.10
1. сумо клек с пудовката 5х10х33кг
2. флор преса с 2 ръце 4х15х20кг
3. гоблет клек 4х10х20кг
4. лег с дъмбел с 1 ръка 4х10х17кг -по 10 ръка
5. клек с 1 дъмбел в рак позиция 4х20х17кг -по10 на ръка
6. флайс от лег 4х12х(2х10кг)
7. р0мска тяга с пудовката 4х12х33кг
Движение за деня 5 км.
Пране (muscle)
Засега не виждам практически ползи от такива домашни любимци.
Напомни ми за това :D
7. р0мска тяга с пудовката 4х12х33кг
Най-после разреши дилемата - римска или румънска! :D
20.10.15
19:32
O, Maрги, изпуснала си- решена е още от 2 месеца назад! ;) Понякога включвам по някоя серия и “тяга с КРИВИ крака”. :D :D
Мдааа, значи наблюдавам семейни жени и виждам, че имаш право да храниш, чистиш, обличаш и забавляваш мъжете и задължение да се съобразяваш с тях и да ги боготвориш ... Нещо не ми харесва престацията в такъв договор.
Или просто изучавам грешната практика...
Обаче пък според това поучение на отец Димитрий Смирнов (Тези беседи са много интересни, всъщност):
“Жената може да казва, че тя е способна да живее без мъж, но това е илюзия. Тя дори не може да бъде щастлива, когато е глава на семейството, защото на нея ѝ се налага да носи два товара. Жената може да стане жена само до мъж. А когато до нея няма мъж, на нея ѝ се налага да изостави своята женственост. Не може да бъдеш едновременно принцеса и муле.”
20.10.15
20:21
Кико, много на религия го удряш.
Аз съм ... пастафарианка :)
Кико, много на религия го удряш.
Аз съм ... пастафарианка :)
Даже си имам тениска с летящото спагетено чудовище и надпис “He boiled for your sins!” под него. За съжаление обаче си я поръчах от китайски сайт и за три-четири изпирания картинката почти изчезна. Но такива неща като китайско качество не могат да спрат един истински пастафарианец!
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.10.15 08:33.
Обаче пък според това поучение на отец Димитрий Смирнов (Тези беседи са много интересни, всъщност):
“Жената може да казва, че тя е способна да живее без мъж, но това е илюзия. Тя дори не може да бъде щастлива, когато е глава на семейството, защото на нея ѝ се налага да носи два товара. Жената може да стане жена само до мъж. А когато до нея няма мъж, на нея ѝ се налага да изостави своята женственост. Не може да бъдеш едновременно принцеса и муле.”
Това е мракобесие в съчетание с фанатизъм и невежество по отношение на психология и физиология с добавена щипка избиване на комплекси, неудовлетворени сексуални стремежи и желание за контрол, които водят до отношение към жените, не много различно от това в Близкия изток, макар и формулирано с по-мекия изказ на православната “църква”.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.10.15 08:37.
21.10.15
10:40
O, Maрги, изпуснала си- решена е още от 2 месеца назад! ;) Понякога включвам по някоя серия и “тяга с КРИВИ крака”. :D :D
Мдааа, значи наблюдавам семейни жени и виждам, че имаш право да храниш, чистиш, обличаш и забавляваш мъжете и задължение да се съобразяваш с тях и да ги боготвориш ... Нещо не ми харесва престацията в такъв договор.
Както се казва, всеки получава това което търси. Във всеки случай не съм им избирал аз мъжете, нито ти :).
Или такова ти е обкръжението...Нямам нито един познат ,който да седи диванчапраз и да си чака ракията и салата...По-скоро те ще поднесат чаша вино на съпругата си.