ДНЕВНИК ЗА СЪРДИТИ СТАРЧЕТА :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

И какво толкова? Снимка на непознат човек? Кое е смешното и защо би трябвало да му се присмивам?

20.11.15
19:00

В такива моменти ми става ебаси и якото, когато осъзнавам, че има много по-тъпи хора от мен ;)

20.11.15
19:12

О, ами ако не намираш смешното, не мога да ти го обясня, Кико. Но човечецът от по-долната снимка определено си заслужава присмеха.

Тъй, и да ми се тренираше, първо имам някаква треска на бедрата, пък и след обеда си пийнах и МНОГО  се замаях, не ме питайте как минах през Лидл на пияна глава .
РЕЗУЛТАТ- ИМАМ ОЩЕ ЕДНА БРОМЕЛИЯ - ЕХМЕЯ- КРАСАВИЦА.
Иначе няма нищо вече на промоция, отккато закриха Пени, се изсипват стотици хора и изкупуват всичко.

20.11
Без тренировка.
Движение за деня 5 км
Чистене малко.

20.11.15
22:09

Ей..нали знаеш,че във вашия град е един от добрите ел.магазини за кактуси?

21.11.15
08:23

А... не ? :D :D
Нервак, аз чак сега (благодарение на теб (bow) разбрах как трябва да изглеждат и правилно да се грижа за кактусите, ти ме забиваш с въпрос от висша математика :) Винаги ми е било жал да ги засуша и те изцуляват и не цъфтят - класическа грешка, явно.
Иначе разбрах за едно онлайн издание- кактус.бг.
Но това са неща за много сериозни цветари, аз се отказах от доста бодливковци - оставих на баба ми да ги евтаназира. а и самата аз уморих доста от поливане.
Сега гледам само такива мекички като опунцията и сукуленти от снимката.

След като вече не ги поливам почти 2 месеца- браво на мен :) и ги сложих в хладната стая, трябва ли да ги сложа на тъмно? Така пише на някои места. Както ми каза, след месец-2 ще ги пресадя в песъчлива почва.

Бромелиите ги оправих миналата седмица, спасих ги от тежката мокра пръст, извадих няколко бебета и дано се развият.
Ехмеята е ОГРОМНА!
http://ecvete.com/image/cache/data/incoming/image/data/untitled folder/Tropical Bromeliad-618x618.jpg
Но беше само за 7 лв и бях в алкохолно опиянение. :)

21.11.15
09:59

http://cactus-bg.com/andro/index.php?route=information/contact
Кактусите не ги слагай на тъмно.

21.11.15
11:14

21.11
Сън: 23.30- 6.00 + около час доспиване

Легнах късно с идеята, че ще поспя до 7-8. Обаче някаква нервност ме тресе 3-4 дни предменструално, подскачам от всяко нещо, едни глупости ПАК стават на работа и все са ми в главата (трябва вече да преодолея, че животът не е справедлив и нищо не става и няма да стане по закон) и се въртя сутринта  тъмното и не мога да заспя като човек. Дремнах насила още малко.
Вчера жтака хубаво спах, а днес ставам с тъмни сенки под очите.

Храна:

- 3в1
- варена елда + крема сирене Дунавия 100 гр.
- бар от ядки и семена 35 гр.
- капучино с нес кафе
тренировчица
- дом. хлебче 50 гр. + свинска пържола 100 гр.
- кис. мляко 200 гр. , овес 6 суп. лъж, 1 лъж. чия и 2-3 пасирани ябълки
- дом. хляб 100 гр. + маслен крем 30% 100 гр. (giggle)

Продължавам да се чудя могат ли ме държат отговорна, когато не присъждат дела в наша полза( няма да споменавам, че всичко е политически и законово  осрано доста преди да се запозная с преписката) при положение, че съм си изпълнила задълженията...
Явно няма имунитет срещу директорската болест...

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 22.11.15 13:07.

21.11.15
13:09

Това не е реклама! Моля никой да не се възползва от обявата.
Просто възмущение от ситуацията (headbang)  (headbang) и живота изобщо ...
https://bazar.bg/обява–7795755/сустанон250
пакистански .... (headbang)  (tmi)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 21.11.15 17:33.

21.11.15
13:34

Важното е, че гарантира 4иста мускОлна маса... (dull)

Мнението беше редактирано от Ilstrong на 21.11.15 13:34.

21.11.15
17:27

Отново с нормалната доза мързел, но потренирах доволно. Е, спестих си по една серия на упражнение, но пък бях много гладна през цялото време. Гърдите и гърбът са на 6. Като за десето упражнение, набиранията ЛЕТЯХА. Предполагам заради удобния и висок лост, мисля, че щях да откарам 10 в първата серия. Не знам защо вкъщи така ми тежи гъза.
Клекът малко крив, но все пак мъничко по-добре от миналата седмица. Предполагам суинга преди клека се отразява, но се чувствам добре загряла  с него.
Спестих си тягата, домързя ме. ;)

21.11

1. суинг с пудовка с 2 ръце 3х30х16кг
2. полулег с дъмбели (10 -16 кг) 3х10х(2х19кг) в СС с
3. гребане с 2 дъмбела  (10 -16 кг) 3х10х(2х19кг)
4. клек (20-40-50кг) 6х60кг 6х65кг 6х60кг 6х50к 8х40кг
5. избутване на машина за гърди (32кг) 3х8х47кг в СС с
6. гребане на скрипец с 1 ръка 3х8х25кг всяка ръка
7. сгъване за задно бедро 3х10х25кг в СС с
8. разгъване за предно бедро 3х8х25кг
9. флайс на пек-дек 3х10х35кг в СС с
10. набиране надхват 3х6
11. хиперекстензии 3х15

Движение за деня ок. 3 км.
Чистене, готвене, пазар.

22.11.15
10:36

22.11
Сън: 22.30-7.00

Да, бе това го мога и в работен ден :)

Храна:
- 3в1
- варена елда с сирене фета 50 гр. - не ми потръгна особено. Тва вариво няма никакъв вкус, а фетата е твърде остра ...
- зеленчуков гювеч с пилешко и елда (треволяк : месо=1:1), черен шоколад ок. 30 гр- с надеждата да ми дойде апетит :(
раздвижване
- ябълка
- варена елда (втори рунд ;) ) сирене фета 50 гр., 2-3 лъжици лютеница, дом. хлебче 50 гр.

Хубаво време. Чудя се дали да не се разходя, но май няма да остане време. Мисля да поукрася коледно.

Не че се усещам  свързана с похристиянчен митраистки празник на зимното слънцестоене и възраждането на новото слънце, посещението на някакво приказно същество в червени дрехи и  разните там жизнерадостни благопожелания, които ни  дават усещането, че въпреки всички ужасни, потискащи аргументи животът на човека има и смисъл, и стойност.
Но се възползвам от повода, да :) И от отпуската :)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 22.11.15 19:06.

22.11.15
17:34

Днес почивка и домакинстване.
Направих си моя елхичка. Не че не мога да си купя, просто ми беше кеф да се занимавам.
Наготвих за цяла рота. А цял ден нямам апетит. Дано утре се оправя, че кой ще яде всичко. :)

Нищо не съм свършила вчера, никаква осезаема треска. А съм свикнала в неделя да съм като бита. Не че е хубаво де, но винаги така се е получавало. Явно спестените серии си казаха думата.

22.11
1. раменна преса с дъмбели 3х8х(2х15кг)
2. бицепсово сгъване последователно 3х5х(2х15кг)
3. лицеви опори с раменен хват 3х10
4. раменна преса успореден хват пред раменете 3х10х(2х10кг)
5. бицепсово сгъване едновременно 3х8х(2х10кг)
6. лег с тесен хват с дъмбели 3х12х(2х10кг)
7. разтваряне встрани с 2 ръце 3х8х(2х7,5кг)
8. концентрично сгъване с опора на коляно 3х10х7,5кг всяка ръка
9. френско от лег с дъмбели 3х10х(2х7,5кг)
10. повдигане с лост напред 10-8-8х10кг
11. повдигане на крака от лег 3х15
12. крънчове 3х15
13. пулоувър за корем с повдигане на краката 3х10х10кг

Движение- няма.
ГОЛЯМОТО  неделно готвене, домакинство.

22.11.15
17:42

Импровизации некви :)

23.11.15
10:58

23.11
Сън: ок. 20.30 - 7.00

Заспах си с едни тестове. Посъбудих се 1-2 пъти, колкот да си измия зъбите. Сутринта се събудих преди аларма, но ми се събиратдесетина часа, повече от доволна съм.
Нищо не ми пречи да се случва по-често :)

Храна:
- 3в1
- дом. хляб 100 гр. + моцарела 100 гр.
- 4 мънички кивита
- свинска пържола 100 гр. + варен сладък картоф
-  кафе със сметана и стевия
- 1/2 палачинката-плескавица на Кобра
(За 4 броя - 4 банана, 7 ГОЛЕМИ яйца, 100 гр. шипково брашно, 100 гр.смлени бадеми, зехтин за тигана) (party) (inlove) )
- салата (айсберг, домат, краставица, зентин) + печена кайма 250 гр. (сурово) , парче черен шоколад ок. 10 гр. - е, свърши накрая, от 3-4 месеца седи

Да, забравих да се похваля, че пак си правих хляб в събота. (party)
Не очаквах, че толкова хора щв подкрепят украсата  -придържам се към минимализъм. “Елхичката” няма и 200 гр. и може да виси навсякъде, хаха.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 23.11.15 20:50.

Много е хубава елхата!

23.11.15
20:19

23.11
Без тренировка.
Движение за деня 3,5 км.

Взех степер- уж за майка ми. :)
Хубава е машинката, добро натоварване, иска си сила да го подкараш. Такъв един голям, със дръжки. Е, екранчето не работи,за втора ръка-толкова, и без това не е от полза и калориите са нереални.
Много е тежък към 10-12 кг сигурно, не со взех товарителницата. :)
http://www.insportline.bg/316/Мини-степер-с-дръжки-insportline
Нещо подобно. А бе доволна съм.
Обаче скърцат амортисьорите, дали трябва да смажа нещо?
Трябва да видя как се разглобява поне на 2, че да си спестя пари за транспорт.

Мислех да го изпробвам днес , нооо ... не остана време , щото огладнях :) така че по-нататък.
Само да не вземе да ми хареса.

23.11.15
20:27

казано от Queen Cobra на 23.11.15, 10:58:

- 1/2 палачинката-плескавица на Кобра
(За 4 броя - 4 банана, 7 ГОЛЕМИ яйца, 100 гр. шипково брашно, 100 гр.смлени бадеми, зехтин за тигана) (party) (inlove) )

Кобре, колкото пъти се опитам да направя бананови палачинки, толкова пъти малката щерка яде бананов ОМЛЕТ :( Ако са нормални палачинки, никакви грижи - със затворени очи ще ги направя, но банановите ме утрепват направо. По-гъсто ли трябва да е тестото? Как успяваш да ги обърнеш? Тиганът ми е супер за нормални палачинки. От това, че бананът е сладък ли... и залепва по тигана... Направо в чудо съм се видяла.

23.11.15
20:44

Ами - искаш съвет от кулинарен инвалид. :) Но ще помогна колкото мога.
Имам едно тиганче незалепващо (мисля, че е  с тефлоново покритие -  страхотно е - взех го от Пени- бяха на кг и излезе 3-4 лв май - много полезно) и мини котлонче 12 см, което ту включвам, ту изключвам, щото няма степени :D Но вършат работа.

Иначе всичко си го мешам в голяма купа на каша - банана като се пасира, става жилав и палачинката стегната, а като се намачка- става по-рошава - зависи от предпочитанията. С натрошени бадеми е УНИКАЛНО - хем меко, хем хрупкаво (поне за моя вкус). Иначе си слагам всякакви брашна и чудеса, да му вдигна хранителното съдържание.

Иначе консистенцията е рядка каша. Определено не е течна . Нещо като овесени ядки с кисело мляко.
Изсипвам един черпак в намазненото тиганче - или със зехтин - 1 лъжичка,  по-често с парченце масло на върха на ножа и сместа сама се разстила. Захлупвам с капак за няколко минути. Май това е тайната ;) Задушава се вътре.
Палачинката не се залепя - плува насам-натам като я разклатиш.
Като видя, че сместа от горната част се е съсирила и втърдила , значи и отдолу се е опекла.
Обръщам ги селската - сипвам я в чиния и после от чинията - обратно в тигана. Тя вече си е готова, сигурно може и без запичане от другата страна, но обичам добре зачервени.

Ами адски бързо стават и никаква работа- само изсипваш, после обръщаш и готово. Затова ми харесват + са хранителни и сухи и се носят лесно.

А забравих- моите хлебчета :)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 23.11.15 20:47.

23.11.15
20:49

Една палачинка с размера на тиганчето ли е? Защото моите тигани са значително по-големи, нали отглеждам големи хора :D

23.11.15
20:52

Ами с размера на тиганчето, дъното е ок 16 см.
Мисля, че в големия тиган просто ще стане по-тънка - и по ще прилича на палачинка, в малкия става на плескавица, щото съм лакома и сипвам като за голям човек  :D :D

Тайната е да се сипе сместа в наистина силно нагорещен тиган - никакъв компромис в това отношение. След това да се захлупи тигана и температурата да се намали.
Държи се така, докато набъбне и отгоре не се вижда течно състояние (Кобрата добре го е обяснила). После се маха капака, обръща се и се изключва котлона. След 30 сек се маха. :)

Кобре, обожавам шипково брашно. Твоите “плескавици” сигурно са умопомрачително вкусни! :D

23.11.15
21:12

казано от Вероника Налбатска на 23.11.15, 21:04:

Тайната е да се сипе сместа в наистина силно нагорещен тиган - никакъв компромис в това отношение. След това да се захлупи тигана и температурата да се намали.
Държи се така, докато набъбне и отгоре не се вижда течно състояние (Кобрата добре го е обяснила). После се маха капака, обръща се и се изключва котлона. След 30 сек се маха. :)

Кобре, обожавам шипково брашно. Твоите “плескавици” сигурно са умопомрачително вкусни! :D

Никога не съм правила палачинки със захлупен тиган. (wasntme) Моят котлон е с 9-степенна скала и на 9 наистина е супер горещо и всичко прегрява. Ползвам я само за варене. Обикновено пържа на 7. А, сещам и за друго - в къщи се купуват само зелени банани и обикновено палачинките ги правя с изостаналите, вече покафенели, а те са по-меки и може и от там да е причината.

И моят е 9 степени.
Пусни на 9, докато загрее. После изсипи сместа, сложи капак и намали на около 5. :) Добра идея е да сложиш стъклен капак (от някоя тенджера, например; аз ползвам такива, с една малка дупчица), за да виждаш какво се случва.
Обикновено, когато капакът се покрие с капки и те започнат да се стичат + палачинката е набъбнала и отгоре няма течно, а стои малко като гъба, е време да се обърне палачинката.
Според мен няма причина да не става с меки банани - аз с такива правя палачинките. Като гъстота са маалко по-гъсти от стандартната смес за палачинки и сипвам 1 стандартен черпак, пълен, в около 25-26 см тиган; не е нужно да стига до стените му.

Росен ме е учил на това с капака, а ето, че и Мира така ги прави.
Опитай и сподели. Искрено се надявам да се получи! :)

23.11.15
21:50

Ще пробвам, пък като не се получи, детето пак ще си ги изяде на омлет (giggle). В интерес на истина хич не се оплаква от външния им вид, а омита всичко :)

24.11.15
10:26

Тези дни е суша на работа. Вчера си чистих и подреждах по папки мейлите, не обичам хаос.
Зачетох се в едни писма от 2008г. с трибоеца , най-тъпото е , че почти всичките ми спомени са  лоши, едно безкрайно взаимно разочарование и инат с много малки проблясъци. Чудно ми е как е просъществува толкова време, щом не мога да си спомня повече от 1-2 седмици нормални отношения  и едновременно защо не се получи, след като явно сме били влюбени до откачане.
Признавам си, стана ми много тъжно, чак заподсмърчах. Мислех, че съм ги забравила тези неща. Звучат толкова идиотски, безсмислени и непрактични в момента.
Хормоналния дисбаланс преди цикъл е гадно нещо. Прави те слаб и смешен.
Както и да , това си е мой дневник и си споделям на себе си.

24.11.15
11:44

24.11
Сън: 22.30- 6.30

Събудих се веднъж-дваж и ме мъчиха някакви нервни мисли.

Храна:

- 3в1
- дом. хляб 100 гр. + моцарела 100 гр.
- 1/2 палачинка
- 2 круши
- салата (айберг, краставица, домат, зехтин) + варено пилешко ок 250 гр.
- кафе със сметана и стевия
- бар с ядки и семена 35 гр.
тренировка
- зеленчуков гювеч с пилешко и елда-  ок 100 гр. месо.
- чипс 80 гр. -  много ми се ядеше нещо гадно и мазно, специално си купих, подсладен тахан с какао

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 24.11.15 20:52.

24.11.15
13:06

Знаех си, че нещо ще ми докарат тези тежести , сега ще трябва да се разхождам с нефритени яйца в ... слабините :) Цели 3 за 100 лв, купувааам :D :D :)
http://www.jadeeggs.eu/nefriteno-yajtse-imate-nuzhda-ot-uprazhneniya-s-nego-za-da-podobrite-sastoyanieto-na-perineuma-si/

24.11.15
14:56

А минаха години ...

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 24.11.15 14:58.

Мали, Кобри, кукличка! (inlove)

24.11.15
15:06

Всякакви щуротии :)

24.11.15
15:11

Боже, боже ... :)

24.11.15
15:39

Ех, времена , когато нямах мускули ... Боже, каква тънка ръчичка, това не съм аз ...

Готина двойка сте,  жал ми стана сега, че сте се разделили ;(

24.11.15
15:51

Мисля, че  нещата приключиха , когато си отряза косата :)
Нямаме много общи снимки- 4-5 да са и то само отначалото.

Иначе сега си свалям снимки от гимназията, които дори не помня, че съм снимала и  ми става много приятно, едно носталгично така.
Всички празници ги прекарвах с тези приятели и бяха много ценн моменти, защото нямах други възможности да общувам извън клас с тях - както казах преди - доста консервативно и обсебвашо семейство имах.
Не поддържам връзка с тези хора от години, други градове и държави. Рутината е отвратителна.

А студетнските години ? ... Осъзнах че са минали 4 ГОДИНИ  от дипломирането -това е адски много време ...

Реших да споделя малко емоция :)

(изкопано от архивите: )

казано от Queen Cobra на 24.11.15, 15:51:

...Осъзнах че са минали 4 ГОДИНИ  от дипломирането -това е адски много време ...

А тия, дето сме завършили през 2004-та? (sun)
Излиза, че трябва да сме виждали живи мамути... :P

Може да си ретро... тънкостта е да не си демоде.

24.11.15
15:57

Уф, имах предвид, че мина половин десетилетие, а не го усетих.
Животът се изнизва така гнусно и в крайна сметка -какво- 3 години държавна служба...  RIP :)

С дълга или къса коса—много жалко!! Язък, щяхте да имате чаровни деца! Язък просто, лош късмет и туй то! (wasntme)
Сори за спама—вече, ако спамя, ще се придържам към лично съобщение.  Ако иска модератор да изтрие, моля.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 24.11.15 16:04.

24.11.15
16:08

Що да е спам, това си е моя дневник, обсъждаме си житейски неща. Как ще се трие, трий си в твоя :D :D
Мда, хубави и умни .... :)

казано от Queen Cobra на 24.11.15, 16:08:

трий си в твоя :D :D

:D :D ;) (rock)

казано от Queen Cobra на 24.11.15, 16:08:

Мда, хубави и умни .... :)

Даа!

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 24.11.15 16:12.

казано от Queen Cobra на 24.11.15, 15:57:

Уф, имах предвид, че мина половин десетилетие, а не го усетих.

Ама защо мериш в десетилетия... ти и във векове ще ги подкараш скоро! (giggle)
Това е и много, и малко време. Мери го с други мерни единици. Приятностите са добра такава. 8-)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1