А стига бе? Това истина ли е? Как така губя електроните си?!
То обмен на електрони има винаги, затова и понякога се получава натрупване на заряди (статично електричество), ама това нямо нищо общо с глупостите, написани в статията.
26.07.16
12:56
Подвластни сме естествено, както и на магнитните полета. Както и на статистиката на Ферми - Дирак например. А в крайна сметка сме подвластни на квантовата теория на полето, но не е по силите на нечий ум да изчисли как и колко мобилния телефон с включен Wi Fi ни източва електроните :D
Каквото написаха горе Сашо и Петко. Освен това Марин разбира за какво говори- тоест наясно е с основни понятия и правила, докато в тоя откъс са написани глупост до глупост. Чакам Нервака да се включи.
Статията:
http://inspiredfitstrong.com/bg/2014/exercise-bg/8887/?mc_cid=0c807bceee&mc_eid=d9b82b37beА стига бе? Това истина ли е? Как така губя електроните си?!
Dafaq ?! Надушвам чужда намеса от астрален тип...
Статията започва много добре и е така (относно отдалечаването от природата). Но когато се намесва науката по този лаишки начин, без да си запознат, без да преведеш нито едно изследване, нито едно уравнение в една толкова точна наука, това се превръща в едни общи приказки.
Хората които нямат понятие от наука, не могат да се опитват да я наместват с празни фрази.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 26.07.16 13:08.
Не мисля, че читателите на Инес са физици в по-голямата си част. Не искам да коментирам до запетаята написаното, но извода е един - електромагнитното замърсяване не е ок за здравето и надали някой може да го опровергае.
26.07.16
13:25
Не съм следила дневника на Инженера, не е мой тип. :) Не съм учила повече физика след 8ми клас, а и наученото отдавна се е загубило, но това с източването на електрони и липсата на енергия = просто ме втрещиха изводите в статията.
Няма нито един категоричен извод , че електромагнитното замърсяване ни вреди. Доколкото знам има стотици проучвания, записала съм си една връзка от статия, която четох има някакви допълнителни данни под нея-
http://tpx.sagepub.com/content/27/3/279.short
Ако всички публични данни показват, че тези полета са безопасни...
Защо тогава продължава да се шири идеята за това замърсяване и вредите от него?
Хората от този тип отдавна са квалифицирани :)
https://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_hypersensitivity
Всъщност, няма такива изследвания (които да доказват негативно влияние на слабите електромагнитни полета), може би и затова не са публикувани. То може и да има нещо негативно, но докато не се покаже поне някакво изследване, всичко си остава в главите на хората, които се описват от по-горният линк.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 26.07.16 13:38.
26.07.16
13:41
Да, знам че има такива хора, които имат някакво увреждане и непоносимост.
Така е с много други уж естетсвени неща - има хора, чувствителни към вода, например, хора, алергични към собствената си пот, сперма и пр. , всякакви извращения.
Но говорим за обикновеното население, за което е всеобщо безопасно.
Пише че при тях този ефект е ноцебо, правени са им специални изследвания и се доказва че няма нищо подобно и действително не реагират ...
26.07.16
14:00
извода е един - електромагнитното замърсяване не е ок за здравето и надали някой може да го опровергае
Всъщност е опровергано категорично, с цената на похарчени няколко милиарда долара и над 20 години за изследвания. Говорим за далекопроводи, антени, електрически системи, радиочестотни приемници и предаватели.
извода е един - електромагнитното замърсяване не е ок за здравето и надали някой може да го опровергае
Всъщност е опровергано категорично, с цената на похарчени няколко милиарда долара и над 20 години за изследвания. Говорим за далекопроводи, антени, електрически системи, радиочестотни приемници и предаватели.
Едно време служех в радиоразузнавателно поделение (секретно, та дрънка, ама бягахме и ние на презоградска). Там на мобилните радиостанции Р160 служеха дърти старшини, задължително подбрани с по две деца. Това последното само за всеки случай. Но тия хора за по 15-20 години служба на тези машини са отнесли толкова електромагнитни излъчвания по целия честотен диапазон, колкото сега не можете да получите за пет живота. И пак си бяха живи и здрави. Е, това не е статистика, разбира се, а само анекдотичен пример и не доказва нищо, но просто се сетих за тях, докато четях спора. :)
Изследванията много лесно поемат в желатата посока в зависимост от фонансиране и интереси.
Аз съм работила ма нормално място, на което решиха да сложат антена на мобилен оператор точно над компютъра ми, в следствие в рамките на две седмици започнах да се прибирам с ежедневно главоболие (без на момента да съм мислила за причина). Като цяло не съм от хората “изроди”, алергични към собствената си пот сополи и каквото и да било. Работила съм и в мол, знам усещането на излизане след работа. Комунимирала съм с доста колеги и всеки имаше оплаквания след работно време.
Не съм тръгнала да ви убеждавам в нищо, ако искате си монтирайте клетки на всички мобилни оператори в хола. Да, има хора по-чувствителни към даден фактор от средата, има и такива, на които привидно нищо не влияе, после отдават проблемите си на възрастта. Това не прави нито едните изроди.
Мнението беше редактирано от Margi на 26.07.16 14:30.
26.07.16
14:40
Никой не е споменал думата изроди. Съчувствам на болните хора, които имат трудно лечими състояния. Майка ми примерно е много алергична- къде реално, къде - самовнушено, но има и такива хора.
Работата в мол може би не е никак полезна- липса на свеж въздух, изкуствена вентилация, развъждаща с бактерии и плесени, лоша хигиена като цяло - чак изтръпвам като си помисля за ужасяващата липса на хигиена, запрашеност, лоша терморегулация, липса на естествена слънчева светлина, работа на смени, психическо напрежение- има много неща, които да ти влияят зле и да те карат да се чувстваш зле.
Аз вече година стоя в стаята с рутерите, кабелите и телефонната централа, но не усещам някакво влошаване на състоянието си- освен все по-задълбочаваща се неудовлетвореност и отвращение от работата- но електромагнитнопо поле не е причината.
26.07.16
14:41
Изследванията много лесно поемат в желатата посока в зависимост от фонансиране и интереси.
Това е вярно за противници, така и за привърженици, защото и двете страни винаги финансират свои изследвания. В случая обаче изследванията са финансирани от държави и то след принуждаване на компании и институции да правят определени промени в съоръженията. Така че резултатите са обявени много години след като са били взети мерки в защита на здравето, които пък са се оказали безсмислени с оглед на получените резултати.
Но пък се сещам за един много сигурен начин да се разболее човек - самовнушението/внушението...
Извонявам се, “извратеняци” беше думата. ;)
В моя случай се съмнявам да е било самовнушение, тъй като когато ми монтираха антена над главата, все още не бях чела нищо по темата, нито имах представа какво е електромагнитно зсмърсяване.
26.07.16
20:56
26.07 бутащи
1. бг клек с лост 3х10х20кг за всеки крак
2. лицеви опори 3х12
3. напади на място с лост между краката 3х15х20кг за всеки крак
4. лицеви опори с тежест в раница 3х12х8кг
5. клек с пудовка 3х12х25кг
6. флайс от лег 3х15х(2х10кг)
7. глутеус мост с крака на високо с тежест 3х12х10кг
8. флайс от полулег 3х12х(2х10кг)
+ колело 30 мин- равномерно темпо, леко съпротивление
Движение 4 км.
Пране (muscle)
Ох, задникът ми , от сега го жаля ...
Имам голям проблем- седалката ми убива, много в твърда, направо ми травмира перинеума :D :D Сериозно, какво да направя- да си сложа възглавничка, ще пречи ли нещо?
26.07.16
20:59
Малко експерименти, вдъхновени от Мария :)
26.07.16
21:38
Знаеш ли, че има ученички, които ходят по същия начин на училище :D :D :D Съжалявам, просто ми стана много смешно като те видях :D
26.07.16
21:43
Начиии, само заради снимките съм се облякла така официално. :)
Хубавото да си тренираш вкъщи- може да го правиш съвсем .. натурално. :) :P
п.п тежестта е малка и не се усеща особено като разлика със/без. 10 до 15 бр максимум.
Просто си ме мързи да правя повече :) Ще се изморя :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 26.07.16 21:45.
26.07.16
21:50
Хубавото да си тренираш вкъщи- може да го правиш съвсем .. натурално. :) :P
Намери на кой да го кажеш :D
26.07.16
21:55
Да живей нудизма :D
26.07.16
22:02
Еехехех, не , чак пък нудизъм, не, никак не е хигиенично. :)
27.07.16
07:35
Още по предишната тема. :)
Не знам защо се чудя на всички тези псевдонаучни идиотщини. Те са навсякъде- вестници, книги, списания, телевизия, блогове, сайтове ... Разпространяват се от уста на уста - детоксикации, енергии,
В момента чета ПОРЕДНАТА
не ме питайте защо, харесвам научна фантастика може би,
книга на семейство Ян ван Хелсинг- на баща му тоя път “Стига вече!”
Само до половината съм сега, чиста факнтастика и спекулация,
но някой изводи са феноменални,
по-фрапиращи и от тези на Инес.
Ако някой учил малко физика , може да обясни имат ли почва тези твърдения, защото е има неща, които звучат като престъпление срещу интелекта..
Прочетох до “богати на фотони хранителни продукти” и ме напуши смях. Натам няма смисъл просто.
“Фотонна светлина”?! Интересно, какви други видове има? :D
...харесвам научна фантастика
В случая, махни научна. И смени фантастика с приказки за деца до първи клас.
Ако някой учил малко физика , може да обясни имат ли почва тези твърдения..
То е достатъчно това, което се учи в началното училище. Лошото е, че повечето хора и това не са научили.
27.07.16
11:10
Прочетох до “богати на фотони хранителни продукти” и ме напуши смях. Натам няма смисъл просто.
Било цитат на Шрьодингер ;)
Ти да видиш нататък какво става.
Ще постна само с цел някой да прочете и да осъзнае какви нелепости могат да се издават и продават.
Било цитат на Шрьодингер ;)
Да не е Шрьодер от костенурките нинджа?
27.07.16
11:16
Те и Инес и сем. Хелсинг са си съвсем с акъла и на място.
Въпросът е къде е моралът им.
То е вярно, че е сладко да печелиш лесни пари на гърба на балъци, ама чак пък дотолкова да се изпада.
27.07.16
12:24
Мен ме грабна “писателя-изследовател Матиас Хертел” и извода му за Слънцето :D
Кобре, интересни книги и статии четеш,не може да ти се отрече :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 27.07.16 12:25.
27.07.16
12:58
Мен ме грабна “писателя-изследовател Матиас Хертел” и извода му за Слънцето :D
Кобре, интересни книги и статии четеш,не може да ти се отрече :D
Не знаеше ли ,че този учен е въвел термина “Студен синтез” ?(на базата на извода за Слънцето)
:D
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 28.07.16 03:31.
27.07.16
13:02
Хвана ме... ;(
:D :D:D
27.07.16
13:20
Имаше няколко “добри попадения” за ваксините, за климата, глобалното затопляне- хем слънцето е студено, хем причинява глобално затопляне ?!?, за рака, за болестите, обаче довечера ще постна такива открития за храненето, че свят ще ви се завие :)
Разтрепери ми се ръката на някои снимки особено за кохерентни неща ?!? полета енергийни и т.н, та не ги качих.
=============
Интересни са книгите, няма спор, а като се замислиш колко много на брой са все такъв сорт и в какви тиражи ...
27.07.16
13:36
Имаше няколко “добри попадения” за ваксините, за климата, глобалното затопляне- хем слънцето е студено, хем причинява глобално затопляне ?!?, за рака, за болестите, обаче довечера ще постна такива открития за храненето, че свят ще ви се завие :)
Разтрепери ми се ръката на някои снимки особено за кохерентни неща ?!? полета енергийни и т.н, та не ги качих.
=============
Интересни са книгите, няма спор, а като се замислиш колко много на брой са все такъв сорт и в какви тиражи ...
Вместо да си губиш времето с тия мозъчни флатуленции, вземи прочети примерно Файнмановите лекции , за да разбереш всъщност че този тип автори( ван хелзинг и ко) са полезни единствено на себе си, като канализират психотичните си брътвежи в нещо печелещо пари.
27.07.16
14:09
О, миличък, мерси за комплимента, но аз ако можех да разбера лекциите на Файнмън , еле па на английски, нямаше да си говорим тука. :)
Казвала съм и преди- забавлявам се с тази литература.
27.07
Сън: ок 22.30 (23.00) - 6.30 + 1 час привечер
Храна:
- 2в1 с креатин
- 2 фил. с кашкавал 100 гр.
- малка ябълка
- бяло фрапе без захар
- варена елда, 1 печено пилешко бутче
- 2 бонбона трюфел :)
- 150 гр. активия натурална + 200 гр пресни къпини и малко стевия
- салата домат, чушка, царевица, 3 варени яйца (М), кашкавал 50 гр., лимонов сок, зехтин, 2 фпх
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 27.07.16 21:48.
27.07.16
22:21
27.07
Без тренировка.
Движение 4 км
Имах желание да тренирам, но дупето и краката на са съгласни, а раменете и те :) Така че пак дремнах след работа, после хапнах и така. Това спане ми размътва малко главата , докато се разсъня, но пък като цяло ми се отразява добре.
Излезе най-накрая днес резултата от психото за МВР. Получила съм съвсем минимален брой точки- 9, което влиза в графата “покрива минималните изисквания за длъжността” 7 - 12 т. Но не съм виждала такъв нисък резултат в други конкурси.
Не мога да си го обясня. Държах се сравнително спокойно, разговаряхме си нормално с психоложката, не показах да имам някакви проблеми или житейски несполуки. Дори бих казала, че се показах доста пасивна и изпълнителна и малко в повече тревожна.
Можех да покажа повече ентусиазъм и мотивация, но не се и напънах даже. Просто не искам тези места, обявени в момента. Имам си жилище и работа в центъра на града, ако мястото беше за Ловеч, нямаше да се колебая.
Все пак се класирам за заключително интервю. Имам колебание дали да отида. Ще ми е психическо напрежение и като знам, че този резултат ме дърпа на последно място в класирането, ще ми попречи евентуално да си избера място.
Ще помисля и утре.
Важното е , че доста успешно минах всичките изпитни етапи - това беше целта, да видя какво е нивото, а се оказа ,че не бяха някакво особено предизвикателство.
Мира, имаш ли познания в сферата на невербалното общуване, така нареченият език на тялото?
Психолозите обръщат доста голямо внимание на това.
28.07.16
09:02
Мира, имаш ли познания в сферата на невербалното общуване, така нареченият език на тялото?
Психолозите обръщат доста голямо внимание на това.
Горе долу - чела съм основните книги за езика на тялото и съм гледала клипове. Това не е гаранция, разбира се, че знам как да го приложа.
Старах се да покажа спокойствие и увереност, но може би не ми се е получило съвсем успешно. Бях нервна и го споделих, разбира се.
Видях, че приемаше с интерес отговорите ми за душеното ми състояние- в крайна сметка показах, че не съм нито нещастна и депресирана, нито особено щастлива, нямам драматични , нито рискови епизоди в живота си и общо взето гледам на събитията като нещо, което ще преживея и ще отмине. Със сигурност не се хванах на никоя от “въдичките”, с които се опитваше да задълбае в някакви травми, проблеми и пр.
В крайна сметка , знам, че съм доста своеобразен характер и е нормално един психолог да разбере личностните ми характеристики.
Не приемам оценката като някаква диагноза, нито като нещо универсално-доколкото разбрах кандидатстващите няколко пъти показват различен резултат всеки път с тенденция към повишаване на оценката.
Просто сегашното ми състояние на духа не е най- подходящо за работата в МВР.
При едно друго събеседване с друг психолог в друг конкурс резултата може да е съвсем различен.
28.07.16
09:06
Те тия събеседвания са цедката, която се използва за да се отсяват аргументирано кандидатите без връзки, така че да не ти пука какво е станало и колко точки си събрала, а просто отивай на следващото щом са те допуснали.
28.07.16
09:29
Е, все пак не очаквах чак такава цедка :)
28.07.16
15:12
28.07
Сън: 23.30- 6.30
Храна:
- 2в1 с креатин
- бананов протеинов кекс
- салата домат , зелена чушка, лимонов сок,зехтин + 2 фпх с кашкавал 100 гр. запечени
- кафе със сметана
- 1/2 пъпеш почистен ок 300-400 гр.
- 1 печено пилешко бутче, кочан и 1/2 варена царевица - големи
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 28.07.16 22:04.