ДНЕВНИК ЗА СЪРДИТИ СТАРЧЕТА :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

08.10.16
12:04

Една домашна ракийца грееш и си ти ! (muscle)
Бързо оздравяване (F)

п.п. f\/ck, нова страница ти н@@к@х :D (wasntme)

Мнението беше редактирано от RogueOne на 08.10.16 12:13.

08.10.16
21:03

Снощи пих малко студена ракия, дано е помогнала ;)
——————————————————————
08.10
Сън: 01.00-9,30 с няколко прекъсвания

Случват се и такива неща. Спах доде се наспя поне.

Храна:

- 3в1 с мляко
- малко домашен кекс
- чаша горещ заешки бульон с 1 разбито яйце
- салата айсберг, домат, краставица, маслини, лимонов сок и зехтин + печено заешко
- 1 печен сладък картоф (ок 250 гр.суров) с канела

+ литър ментов чай с  джинджифил и малко плодов сок за вкус

08.10
Без тренировка.
Без движение навън. :)

Нищо не съм правила, четох статии на компа почти цял ден. Малко сготвих и пооправих, но то пък нямам и апетит.
За висока температура не е висока, ма и тази никаквата 37” и малко - много ми замотва главата , втриса ме на моменти и погледът ми е нефокусиран. Днес гърлото ми мина като на магия, па ми текна носът. До утре някакъв нов етап.
Ще се живее за сега.

Много ми е тревожно, тъжно, мисля само за нещастия и това май и се отразява на имунитета.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 08.10.16 21:03.

09.10.16
19:56

09.10
Сън: 23.00-9.00 с 1 пауза посред нощ, когато щях да се задуша в собствения си мукус.
+ 1 час следобед

Въпреки съня ми се вдълбаха едни тъмни кръгове под очите.

Храна:
- 2в1 с малко мляко
- хлебче с извара (100 гр.) с яйце и подправки на принцеса, печено заешко
- 1 банан
- 200 гр. кис. мляко, 2 лъжици смлени бадеми
- 3 печени чушки, печен патладжан, малко зехтин и оцет, 1 фил. Вита, ок, 50 гр, сирене дунавия

+ 1 литър чай от джинджифил, черен пипер, карамфил с лимонов сок.

09.10 мини тренировка
1. набиране подхват  4х6
2. лицеви опори 4х10
3, клек 4х15
4. крънчове 4х15

Кардио на велоергометър 30 мин. леко.
Движение навън- няма.
Малко пране, малко чистене.

Вземам си Ремантадин, пия топъл чай и си почивам.
Цял ден ме наболява глава и ми беше отпаднало, нямах апетит, даже ми се гадеше ,а нямах висока температура. Спах следобед и даже ми стана по-зле.
Накрая ми писна и взех 1 парацетамол и като  ми просветна, се раздвижих.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 09.10.16 20:14.

10.10.16
13:28

10.10
Сън: 23.00-7.00

Храна:
- 2в1
- 100 гр. ябълков щрудел (половинката от оня ден)
- 1 ябълка
- печено заешко, печени чушки, гъби и патладжан със зехтин и оризов оцет (половината порция)
- 2в1 малко
- парченце домашен кекс, 200 гр. кисело мляко
- 1 банан
—————————————————-
Имитирам трудова дейност.
Главата ме цепи, носът ми тече, искам да си легна ....

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 11.10.16 09:32.

10.10.16
14:28

казано от Queen Cobra на 10.10.16, 13:28:

Имитирам трудова дейност.
Главата ме цепи, носът ми тече, искам да си легнааааа ....

Ем вземи си болнични.

10.10.16
16:56

По принцип, да. Но така или иначе няма да се оправя и да седя у нас още  3 дни. Пък осезаемо ще се отрази на заплатата.
Едно хапче Колдрекс и ми просветна. Просто не исках да вземам парацетамол, че намалявал действието на антивирусното,обаче то явно не действа, за разлика от антипиретика.
Първите 3 дни минаха, предполагам още 1-2 и ще се оправя.

10.10.16
17:06

казано от Queen Cobra на 10.10.16, 16:56:

така или иначе няма да се оправя и да седя у нас още  3 дни.

А замисляш ли се, че ще заразиш останалите?

10.10.16
18:43

. :)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 11.10.16 21:01.

Carbohydrate

10.10.16
18:54

казано от Queen Cobra на 10.10.16, 16:56:

По принцип, да. Но така или иначе няма да се оправя и да седя у нас още  3 дни. Пък осезаемо ще се отрази на заплатата.
Едно хапче Колдрекс и ми просветна. Просто не исках да вземам парацетамол, че намалявал действието на антивирусното,обаче то явно не действа, за разлика от антипиретика.
Първите 3 дни минаха, предполагам още 1-2 и ще се оправя.

КОЛДРЕКС табл. * 12Листовка: информация за пациентаКОЛДРЕКС 30 mg / 25 mg / 500 mg / 5 mg / 20 mg Таблетки COLDREX 30 mg / 25 mg / 500 mg / 5 mg / 20 mg TabletsАктивни вещества:Аскорбинова киселина / Кофеин / Парацетамол / Фенилефринов хидрохлорид / Терпин хидрат
Всичките прахчета имат съставка Парацетамол, то това е основната....И в съчетание с алкохол изпада в осадък в бъбреците(който не знае) ..и става лошо ;)

10.10.16
19:04

Мерси Карбо. Знам много добре какво съдържа,  Затова и писах, че избягвам да го вземам днес.
Но освен парацетамол има съставки за облекчаване на хремата и болките в гърлото, затова си вземам него, а не просто парацетамол. Облекчи ми главоболието и запушените синуси.
Като изключим че не пия алкохол, освен 2 пъти в месеца, доста парацетамол трябва да изпиеш, за да получиш странични ефекти, мисля че беше 8х500мг дневно .

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 10.10.16 19:06.

IS

10.10.16
19:45

На скоро научих, че парацетамола е хепатоксичен! Особено приет като топла напитка! Било да си е_е майката за дроба. Това е мнение на много сериозен доктор , затова вярвам че е така. Според него е по - добре аспирин.

10.10.16
19:53

Токсичен е, да, то това се знае сигурно от десетилетия. Пише в разни изследвания, че е водеща причина за чернодробна недостатъчност.
Много хора приемат ежедневно под различна форма и не държат сметка за общото количество. Джипитата го изписват по 3 прахчета на ден, което е доста, особено ако 1 в доза по 1 гр. като грипекс макс. Ако добавиш и  друго хапче с нурофен, или алкохол, още по-зле.
Не съм чела да има значение начина на прием- студен, топъл, на прах или хапче.
Аспиринът също си има доста странични ефекти. Както всяко нещо- разумно и с мярка.
———————————-
Направи ми впечатление например, че миналата година когато колежката си навехна глезен- без счупване, без оток или нещо сериозно , джипито й изписа 6 дни по 3 аулина на ден. Като се има предвид колко токсичен е нимезулида, чак е шашнах.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 10.10.16 20:01.

Закрит Акаунт

10.10.16
20:07

Ццц. На мен преди години една лекарка ми каза всеки ден да пия аспирин, за да разреждам кръвта, че хемоглобина ми бе 175 при 180 или 185 макс възможен.
Пих една две седмици и спрях.

Carbohydrate

10.10.16
20:15

Всичко, което описвате, е така....нали гледахте д-р Хаус...по-малкото зло)......така лекува сегашната медицина....И който не е съгласен)))да си намери алтернатива ;)

10.10.16
23:14

Изключително ме дразнят хора, които идват болни на работа, и не говорим за хора, които нямат друг избор. За някого, който се зарази по този глупав начин, може да е просто нещо, което ще отмине бързо, но за някого може да се окаже нещо много по-тежко, супер добро е да дойде някой заразен на работа, да ти го плесне и на теб, а ти да си го пренесеш на домашните. Ти го каза, нямате културра. Но не разбирам защо “това да е положението”. Вие сте държавни служители, държавата няма да загине без вас, съмнявам се работата ви да не търпи отлагане (всъщност съм сигурна, че търпи). Да ходиш болен на работа, и то с вирус, е минимум некултурно, но е още по-несъобразително. А “всички правят така” ми е най-любимо, това е суепр добро обяснение.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.10.16 23:16.

11.10.16
09:23

Да,така е, Игличе, това е положението.
Няма защо да давам друго обяснение.  Стоях си у нас почивните дни, когато бях зле, предупредила съм околните.Ако не го пренеса аз, ще го пренесе някой друг. В крайна сметка  и мен ме зарази такава колежка. Да съм се пазила повече, казах и преди- сама съм си виновна - бях убедена ,че няма да ме хване.Въпрос на лична превенция и малко повече хигиена.
99% от хората , които познавам, ходят на училище, на лекции и на работа болни, особено хора като учители, лекари, сестри, треньори, аниматори, готвачи, сервитьори, чистачи, пускат децата си на градина и училище болни, ходят на тренировка, на заведения и клубове болни, личната ми лекарка също преглежда хората болна. Най-големият инкубатор на бацили изобщо е автобуса/ метрото.
Поне 50-60% от хората, заети в хранителната промишленост имат остра или хронична инфекция , докато работят и знаеш много добре как стоят нещата с здравните книжки.  Никой не трябва да си въобразява , че готвачите, сервитьорите и дюнерджиите си мият ръцете след тоалетна.
Така че моята търпяща отлагане чиновническа работа в колектив от десетина човека е най-последната дупка на кавала.
(не знам и защо се лепнахте за мен, при положение, че поне 5 овека миналата седмица споделиха че са болни и си работят и си тренират ?!?!) :x

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 11.10.16 09:33.

11.10.16
09:30

10.10
Без тренировка.
Движение 3 км.

Дадох си още 1 ден. че се чувствам отпаднала. Днес ще преценя но може би пак няма да си давам зор.
Абе покрай тази липса на апетит съм се посвила доста в кръста. :) :D

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 11.10.16 09:32.

Закрит Акаунт

11.10.16
09:42

Абе мамата си трака и понякога не е за говорене. Когато децата бяха по-малки, студените месеци половината от групата им в градината ги водеха сополиви, с кашлици и т.н. Обаче никаквата не е, защото през тези сезони половината от времето много от децата все са си със сополи и не може постоянно някой родител да е в болнични. Ха днес, ха утре, накрая ще го уволнят-на никого не му трябва служител, който половината месец да го няма, това е положението. Та ако не е нещо хептен зле с температури, повръщане, си ги приемаха в градината без проблеми. Е, имало е и такива градини, един лек сопол да видят и ги връщат.
Няма да забравя цирковете сутрин. Идва майка с дете, онова почне нещо да кашлюча и тя: “Ехее, какво ти стана сега, сутринта не кашляше, задави ли се нещо” :D Целта бе да го пробута там да го приемат, пък каквото стане.
Апропо, хубаво е децата чат бат да ги атакуват вирусчета - не някакви тежки разбира се, за да свиква имунната им система да се бори. То неслучайно, много хора, които никога не са боледували, като ги гепи нещо уж “стандартно” и го прекарват много тежко. Просто имунната система и организма като цяло се ошашква здраво, понеже подобно нещо не му се е случвало.

11.10.16
10:22

После да не се чудите, защо нищо не хваща дикиш по тия географски ширини :D “Te и другите го правят, защо и аз да не мога “. Мили хора, гледайте само и единствено в собствената си паничка . Тук си говорим за вируси, но простотията, злобата и вредоносния манталитет се разпространяват по абсолютно идентичен начин. KLETA MAJKA BALGARIQ !

Закрит Акаунт

11.10.16
10:40

казано от ME4O_TURIST на 11.10.16, 10:22:

“Te и другите го правят, защо и аз да не мога “. Мили хора, гледайте само и единствено в собствената си паничка . Тук си говорим за вируси, но простотията, злобата и вредоносния манталитет се разпространяват по абсолютно идентичен начин. KLETA MAJKA BALGARIQ !

Ами ако става дума конкретно пък за примера с детската градина, който дадох, считам, че идеята да тикне детето леко болно - със сополи и кашлица, не е защото и другите го правят. Дори да не гледа другите, всеки изхожда именно от собствената си паничка, т.е. ако може той да си успее, да заведе детето на градина и да си иде на работа :D И просто, тъй като болните са много, се прави масово...........ама всеки за себе си действа, но на финала се получава половината група в градината - болна :D
Та това е само конкретен пример, както казах. В много други отношения всеки си играе за себе си, но тъй като сме си такива хора, та резултата ей го на какъв е като цяло 8-) Но пък си прав за редица от останалите - принципа, че щом и другите го правят, ти също можеш.
Т,вай 8-)

Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 11.10.16 10:40.

11.10.16
12:09

казано от ME4O_TURIST на 11.10.16, 10:22:

После да не се чудите, защо нищо не хваща дикиш по тия географски ширини :D “Te и другите го правят, защо и аз да не мога “. Мили хора, гледайте само и единствено в собствената си паничка . Тук си говорим за вируси, но простотията, злобата и вредоносния манталитет се разпространяват по абсолютно идентичен начин. KLETA MAJKA BALGARIQ !

ами то и слушането на слави трифонов и поп -фолк е вредоносно , ама така като гледам ти нямаш проблем с това ( и други хора от форума също забелязвам )  :)
и пак до манталитета е ,че фитнес залите са пълни , щото всеки иска да е бадка , да кара CLK , да бъде началник , бизнесмен , пак защото да караш Голф , да бъдеш фрезист,  или просто това , което е нормално се смята за “убиташко , зле и прочие....пък и нямаш деца , за да знаеш какъв кошмар е детето да ти е болно и някоя намусена ” госпожа ” рано сутрин да ти го върне , защото кихнало ....
той Дидо ти го е обяснил...

11.10.16
13:36

Не искам да  ти секвам порива на мисълта, но нищо не разбрах :D
П.П. Дидо, не коментирах поста ти за градината.

11.10.16
13:37

———————————
11.10
Сън: 22.30- ок. 5.30/6.00

Събудих се по тъмно, явно от запушен нос. И така и не заспах пълноценно.

Храна:

- 2в1
- 200 гр. кис. мляко с 6 лъж. овес и 1 лъж. черен сусам
- 1 мини еклерче ок 50 гр.
- печени чушки, патладжан и гъби със зехтин  и заешко - 1/2 от вчера + хлебче с извара 100 гр. и 1 яйце с подправки на принцеса
- 1 ябълка
- 1 фил. Вита, сьомга рагу
- 3 квадратчета шоколад

+ чай от джинджифил, лимон и черен пипер

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 11.10.16 21:08.

11.10.16
13:38

Дрънкате  едни глупости!!!
Има норми на поведение,когато човек е болен...без значение дали го води на градина,ходи на работа или във фитнеса!!!
И всяко едно отклонение и после обяснения,че видите ли еди що си-другите така правят,ще го уволнят  някога си и т.н.. е нищо повече от ярък пример ширещата се простотия и незачитане на другия.
Примера с децата....може да мине само пред тези дето нямат!!!Никое от моите не е ходило болно,нито на градина нито на училище...викали сме баби,съседи,детегледачки...оставали са сами  докато някой дойде...та аре холан...Начини винаги има,стига желанието да е достатъчно...и възпитанието.

11.10.16
13:45

Не ми се изпада в обяснителен режим, но съм спазил напълно предписанията на лекуващия лекар. Да съ знай!  Твоите сополи едва ли биха били заплаха за иначе рехавата ми имунна система, но като цяло ние българите нямаме здравна култура. Дори и заразни нямаме навика да се самопоставяме под карантина известно време.

Закрит Акаунт

11.10.16
14:02

Някой, нещо не ме е разбрал ............ относно и основно примера с градината, да кажем :)
Аз не защитавам теза, т.е. да кажа, това е правилно, а това не е, както и да оправдавам определени постъпки, като целесъобразни. Просто изтъквам какви са фактите и се опитвам да обясня причините, поради които са именно такива.
Та малко детайли, защо понякога се получава така: Да кажем младо семейство, което живее в определен град, но и двамата са от другаде. Иначе в големия град-напълно сами. И двамата на изпитателен срок - тамън са си намерили “хубава работа”. И се почва едно, днес си тук, утре те няма и работодателя си казва: “Абе то с тея малки деца, тая история ще е постоянна, я по - добре тази да я шкартираме докато е време. В крайна сметка, аз наемам хора, за да ми работят-да върви бизнеса, а аз да ставам все по-богат.” :D
Също така, в никакъв случай не говоря за дете с температура, повръщане и др. От медицинска гледна точка, болно е и детето само със сополи и дори да се изкашля един два пъти. А такива деца, които още от октомври, та до края на март догодина си влачат сополите, бол в детските градини.
Пак повтарям-излагам факти, не защитавам, че едното или другото поведение на родителя е правилно или пък да оправдавам действията им. Просто изтъквам причините, поради които го правят някои.
....................

Само да допълня, относно това, което каза и Нервака. Понякога не човек решава, че като е болен трябва или не трябва да идва на работа. Решава работодателят му. А аз съм имал такъв навремето, който под болен разбираше, че човек трябва да е едва ли не на легло, т.е. да не може да стане, за да не дойде на работа. Може ли да ходи и да се държи, бюрото го чака - казвал ни го е в прав текст изрично даже. Въобще не го интересува, ама щял ли да зарази другите, ама не щял ли. Ще зарази 5-10, ама останалите 10 ще изпълнят задачите, които са заложени в срок. Щото например, тези над него също не ги интересува, тъй като искат резултати. Имаш например кандидатстване по проект, където става дума за милиони. Документите следва да се пуснат в срок иначе край. Та живи умрели, болни, заразни, всичко действа. Едни падат, други продължават, целта следва да се достигне. Е питай ме какво им е на тия хора, които следва да излизат болнични. И това го казвам като пряк свидетел, не чул, някой му казал, преразказал и др.
Имах и един последващ работодател, с негова също банална простотия, ама хайде в следващите реплики :D

Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 11.10.16 14:14.

11.10.16
14:15

казано от Dydo на 11.10.16, 14:02:

Да кажем младо семейство, което живее в определен град, но и двамата са от другаде. Иначе в големия град-напълно сами. И двамата на изпитателен срок - тамън са си намерили “хубава работа”. И се почва едно, днес си тук, утре те няма и работодателя си казва: “.

Аз ти разбирам примерите...ама няма как да се съглася с тях и за работодателите...За 17г в Пловдив...децата(тогава едно) бяха малки..работих само в частни фирми,съпругата също...на по две работи аз.....от учител ,през управител на нощен клуб ,до мазач и монтажник,готвач,скараджия и т.н....та както казах начини има -желание да има само.
Ясно е ,че може да се случи нещо непредвидено...но просто няма как да е поведение през цялото време.

11.10.16
14:52

Албласт, детето болно ли е или е кихнало веднъж, та да не го вземе лелката в градината, че не става ясно от примера ти. Това не е въпрос.

Предпочитам да ги връщат и да си търся начин да се оправя, отколкото да ги приемат....и пак да трябва да търся начин да се оправя. Не е нормален следният казус. РАзговор между моя приятелка, чието момиченце е колкото Дамян и на 3.10. заминава на ясла (X) и майката на моя приятелка, която е учителка в детска ясла (У):

Х: Ами тя е сополи, казаха, че няма да я приемат, ще ми изтекат изследванията.
У: Аз ли да те уча? Слагаш капки в носа точно преди да я заведеш. Тя там ще се разплаче, зщото всички плачат и сополът ще текне от плача.

Е?!

И престанете да коментирате случаите, в които няма начин. Да, има такива, но първо те са единици и второ, изобщо не опира до това. ЗАщо слагате като пример, хора, които нямат възможност да си вземат болничен, след като тук разговорът не визираше такива хора (макар да съм съгласна с нервака на 100%). Моят въпрос беше към Кобрата, която няма деца и е държавен служител, извинетИ, ама никой няма да го спре да си вземе болничен. Всеки довод беше: всички така правят. И с Мечо съм съгласна на 100%.

А и Кобре, по повод репликата ти “да ви видя кой работодател ще ви търпи да си взимате болничен заради децата си”. За това ли ставаше въпрос? Или те питах ти лично защо ходиш на работа болна, вместо да си вземеш болничен? Какво намесвате децата не мога да разбера? Какво общо имат техните болести с това, че ти ходиш на работа болен, за да пръскаш зараза сред колеги, граждани, с които общуваш и прочее.

Дидо, примерът ти е много тъжен, но каква е честотата на тази случка? И пак да питам - за това ли говорим? Или говорим за хора, които не отговарят на посочените от теб състояния и ходят болни на работа???

Аз болна на работа до момента не съм ходила. Или нося маска, ако ми се е наложило супер спешно да отида да свърша нещо. Защо? Защото работя с хора. Ако дойде бременна в първия триместър и аз й дъхам бацили в лицето? Няма да й е никак гот.

90% е въпрос на култура, единици са случаите, в който ножът е до кокала и нямаш друг избор. В днешно време, когато може да се работи и от къщи. Ходенето болен във фитнес залата и изобщо други публични места, изобщо не си заслужава да го коментирам, дано някой не вземе да прилага примери тип “ами ако си сам саминък самотен самотник, който трябва да си купи хапче”.

Аз не съм боледувала много като малка, но нямам спомен някога да са ме допуснали да ходя болна/кихаща/кашляща/сополива на училище.

В момента не допускам детето ми да припарва сополиво до площадката.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 11.10.16 14:56.

Закрит Акаунт

11.10.16
15:11

Карфичка, то е ясно, че ако човек може да си вземе болничен без да е притеснен, че работодателят ще го гледа накриво или пък да има неотложна работа, която ще се провали /и после иди обяснявай, щото и твоите пари зависят от това/, ще си вземе. Някой за да е отишъл болен на работа, не е току така, щото много му се работи. Явно чуства, че последиците няма да са в негова полза, ако не отиде - иначе защо ще ходи. В много случаи е така. Не оправдавам никой, а пак повтарям-просто посочвам причините за тези действия.

Та понеже обещах да разкажа и за друг мой работодател, да си дойда на думата. Само да направя уточнението, че все става въпрос за държавна администрация :D
Преди години, институцията в която работех трябваше да си изготви основно едно ПМС за приемане на една наредба, защото тази институция си беше спеца по материята, което ПМС просто чисто формално щеше да мине през МС. Както се прави в много от случаите де - знаеш. Та много се бързаше и трябваше да се вкарат едни документи в Министерство на финасите, което бе вносителя за МС. В последния възможен ден преди заседанието на МС шефа ни събира трима човека и ни дава документите, за да ги отнесем в МФ. Сградите на нашето ведомство и на МФ бяха разположени така, че най-бързо можеше да се отиде пеш........напряко демек. Тогава обаче бе един студ, един лед по улиците, мани. Та защо обаче ни праща трима, да носим пеш едни документи. Съвсем сериозно си ни събра в кабинета му и ни обясни, че документите трябва да стигнат на цената на всичко. Пращал ни трима, защото много било възможно някой да се хлъзне и да счупи я крак, я нещо по-лошо. Дори и с втори да се случи инцидент, третият все се надявал да стигне до целта навреме :D
А ти болни и заразни ходили на работа..............не ще ходят, ами :D Слава Богу, тогава бях доста по-млад и начеващ и сегашните ми занимания вече нямат нищо общо с тогава.  Но пък си ми беше и смешно, голям купон :)

11.10.16
15:18

казано от Dydo на 11.10.16, 15:11:

Карфичка, то е ясно, че ако човек може да си вземе болничен без да е притеснен, че работодателят ще го гледа накриво или пък да има неотложна работа, която ще се провали /и после иди обяснявай, щото и твоите пари зависят от това/, ще си вземе. Някой за да е отишъл болен на работа, не е току така, щото много му се работи. Явно чуства, че последиците няма да са в негова полза, ако не отиде - иначе защо ще ходи. В много случаи е така. Не оправдавам никой, а пак повтарям-просто посочвам причините за тези действия.

Мисля, че казах каквото имам да кажа. Въпрос на култура в 90% от случаите. Брех тия работодатели много зли и жестоки, та всеки го е страх да не си загуби работата и ходи болен на работа. Айде, моля ти се. Нямам повече какво да кажа, аз самата бях достатъчно ясна, както казах, подкрепям напълно мненията на Нервака и Мечо, те също бяха изчерпателни. Нека не се превръщаме в “едно си баба знае...”.

И понеже всичко, в крайна сметка започна във връзка с ходенето на Кобрата на работа болна (припомням, че каза, че сее заразила еди кога си, но я е пипнало в четвъртък, т.е. поне два дни (освен ако аз съм пропуснала да е е излизала в болничен) е ходила заразна на работа, защото те другите вече били в контакт), нека спрем да прилагаме примери с хора, които не могат да не идат на работа. Тук случаят не е такъв по моему, а и не само, понеже е разписано черно на бяло в горните постове.

За юристи много лесно се разконцентрирате от предмета на разговор. :D и прилагате несъотносими към него доводи.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 11.10.16 15:22.

Закрит Акаунт

11.10.16
15:33

казано от karfi4ka на 11.10.16, 15:18:

За юристи много лесно се разконцентрирате от предмета на разговор. :D и прилагате несъотносими към него доводи.

Ами не се разконцентрираме 8-) Ти, в твое по-горно мнение каза, че много те дразнели хора, които ходели болни на работа и т.н. и т.н., когато можели и да не идат, като не вярваш, че и с Кобрата случаят бил такъв, т.е. че няма да не се свърши работата и без нея. Ама дали е такъв наистина, не става ясно. Та ти излезе от кръга на предмета на разговора, т.е. относно и другите хора, а не конкретно тя, а аз продължих малко мисълта относно тези другите, детските градини и т.н. Както и да е, пак ще повторя за кой ли път, че давам примери, защо някои ходят.
Апропо, ако някой нещо не го притеснява и е болен, защо ще иде на работа, а няма да си вземе болничен например. Разликата в заплатата ще е минимална или почти никаква. Не знам кой човек ще му текат очите и ще иде ей така за кеф да се дзвери на компа, ако може да си остане вкъщи и да си лежи и пие чай с ром...............да кажем :D

Ох, хайде стига, че Кобрата ще ни плеска. Ако нещо сме прекалили, да си каже и да се трие наред.

Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 11.10.16 15:35.

11.10.16
15:43

НАпротив, стана ясно, написала го е в няколко поста.

Разконцентрирате се, защото, повтарям, не съм сигурна, че, т.е. сигурна съм в обратното, хората, които ходят болни на работа са притеснени. Ето защо не коментирам това, което вие коментирате, т.е. случаи на хора, които действително имат реално обяснение и причина да ходят болни (като пак повтарям и по тая точка подкрепям нервака). Вие прилагате примери за млади семейства и подобни, а аз единсвтено казвам, че 90% от хората ходят болни на работа поради причини, които не ги оправдават. Като за мен страх от работодател също не е причина.

НАистина, излизам от този разговор, самата КОбра каза, че нямат култура, какво обсъждаме хората с притеснения, че ще ги уволнят.

Аз твърдя, че хората ходят болни на работа, защото се чувстват ок - все пак един сополив нос (като събирателно за течащ навън сопол и течащ назад сопол, който предизвиква кашлица) не е да легнеш на легло, нали. ЧУвстват се годни да работят. Но не се съобразяват, често дори не се замислят (затова моят първи пост беше въпрос към Кобрата дали се замисля, че ще зарази останалите), че сополивият им нос хвърля бацили, и не само той. И не са готови да си вземта болничен, за да не пръскат зараза, защото смятат, че това не е наложително, защото се чувстват добре да работят. Твърдя, че хората нямат култура да не мислят само за собствения си задник. И да, дразни ме, идея нямаш колко ме дразни. Защото аз съм задавала въпрос на колега, дошъл болен на работа, защо е дошъл. Отговорът беше: “Ох, ами имам много работа!”. Дообре, Инспекцията ще загине без твоите 10 протокола и 10-15 акта, акос и вземеш 3 дни болничен, ужас, ужас, аре, бе.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 11.10.16 15:57.

11.10.16
16:32

Чудя се да се отдели ли в темичка, а?

Закрит Акаунт

11.10.16
16:44

казано от Queen Cobra на 11.10.16, 16:32:

Чудя се да се отдели ли в темичка, а?

Ами според мен-не. Ако ти пречи в дневника, направо да се трие. Ако пък се отдели в отделна тема, мисля въпроса е изчерпан или тук таме още някой ще се изкаже и толкоз.  И само ще си виси ей така темата.

11.10.16
16:59

11.10
Без тренировка.
Движение за деня 5 км

Поотпуснах се тия дни, но може би имаше нужда. Ворус си е това, интоксикира тялото.
Миналата седмица все пак спретнах  цели 3 тренировки- макар и кратички. За тази може и да се активизирам повече.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 11.10.16 21:05.

11.10.16
17:14

казано от Queen Cobra на 11.10.16, 16:59:

Кой какво го дразни, не ми е особен проблем, както пак ще заявя.

E това е квинтесенцията на философията на  масата...

Мнението беше редактирано от nervak на 11.10.16 17:16.

11.10.16
18:50

казано от nervak на 11.10.16, 17:14:

казано от Queen Cobra на 11.10.16, 16:59:

Кой какво го дразни, не ми е особен проблем, както пак ще заявя.

E това е квинтесенцията на философията на  масата...

И резултатът : О, Швейцарийо на Балканите :D ... Каквито ни сополите, такава ни и държавата. Край !

11.10.16
20:42

казано от ME4O_TURIST на 11.10.16, 18:50:

Каквито ни сополите, такава ни и държавата.

Мечо, рядко се случва, но сме в консенсус. (handshake)

Бих ровила, за да извадя твои мнения, Кобре, в които хулиш държавата и колко сме назад, и още бла-бла-бла в този дух. Но...
не ми се занимава, а и то няма смисъл, щом не те притесняват “едни сополи” и “не ти пука кой какво го дразни”. Потвърждаваш направените констатации по-горе.

Относно почистването:

Премахването на постове/дискусии и/или тяхното отделяне подлежи на модераторска преценка и, както неколкократно не един или двама от нас са казвали, поискването нещо да бъде изтрито само по себе си не ни задължава да го направим.
Лично аз считам, че мястото на дискусията е именно тук, тъй като възникна по повод твоето ходене на работа болна, което беше споделено лично от теб, в твоя дневник. От тази гледна точка намирам, че дискусията не е извън контекста на темата и следва да остане тук.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 11.10.16 20:46.

11.10.16
20:58

Ок, преценка на екипа.
Странно ми е защото веднага се сещам, че примерно Тодорова, Аделина, Герито, май й Юлка (може да се лъжа) също бяха грипозни по едно време, но си работеха и тренираха и всичко останало и не е станало на въпрос. И не, със стрептококи не може да се разхождаш насам натам и да твърдиш че е безопасно. :)
Брей това юристите, как извъртат нещата- от едни сополи до мизерията в държавата.
Твоя воля , Карфичке, държавата ни не е толкова пропаднала заради ходенето болни на работа, по-скоро това би подобрило нещата. То ако всичко се вършеше както трябва, то нямаше 20 човека в работен ден и на работа да коментират нечия хрема.

Но както казах- това е положението, Нищо ще го променя, нито пък ме притеснява. :)

11.10.16
21:24

Ако не желаеш повече да се коментира темата, то тогава недей да подаваш реплики, които да предполагат отговор. Но тук е среда на общуване и след като коментираш, всеки има право на реплика. Така че ето я моята.

казано от Queen Cobra на 11.10.16, 20:58:

.
Странно ми е защото веднага се сещам, че примерно Тодорова, Аделина, Герито, май й Юлка (може да се лъжа) също бяха грипозни по едно време, но си работеха и тренираха и всичко останало и не е станало на въпрос.

Странно е, че се концентрираш върху това защо нечие чуждо поведение в дадена ситуация, по случайност, не е коментирано. Но понеже аз започнах - казаното от мен по отношение на ходенето болен на работа, без това да е наистина наложително и на живот и смърт, важи с пълна сила за всеки, който го практикува, независимо дали е Тодорова, Аделина, Гери, Юлия или Филанкишията. Коментирам поведение, а не личности, като в контекста на твоя дневник, това е твоето поведение, но коментарът ми е принципен.

Сополите са част от цялата картина, част от манталитета. Щом не ти пука за елементарни неща като сополите, за какво по-значимо ще ти пука. Щом не ти пука, когато трябва да положиш минимум разум, мисъл и усилие, то как се очаква да ги вложиш в нещо по-глобално. Щом липсва отговорност, култура, самосъзнание да не се заразяваме излишно, то естествено, че ще липсва и всякакв друга отговорност, за каквото и да било. Аналогът е повече от подходящ. Може да звучи клиширано, но промяната е във всеки един от нас.

“Каквито сополите, такава и държавата!” “Това е положението.”

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 11.10.16 21:28.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1