25.10.16
19:56
25.10 дърпащи
1. суинг с пудовка 3х20х25кг
2. едностранно гребане с пудовка 3х8х25кг всяка ръка
3. румънска тяга с пудовка 3х20х25кг
4. набиране надхват 3х5
5. сумо тяга с пудовка 3х20х25кг
6. набиране подхват 3х5
7. хеликоптер с дъмбели 3х10х(2х10кг)
8. повдигане с 2 ръце напред 3х10х10кг
9. тяга на 1 крак 3х8х20кг всеки крак
Движение за деня 3 км.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 25.10.16 20:40.
25.10.16
20:54
Кобре, зае*и изкуството и ефектите в снимането :D
25.10.16
21:05
Абе играя си с една програмка на компа.
Чак сега открих, че може така и ми хареса.
25.10.16
21:20
казано от Queen Cobra на 24.10.16, 20:10:
Като си рекъл 37, важното е да сме здрави :)
как 37, изглеждаш най-много на 33. Някой се е объркал, явно.
25.10.16
22:01
казано от Joe Musashi на 25.10.16, 21:20:
как 37, изглеждаш най-много на 33. Някой се е объркал, явно.
Aааа, ако се постарая, мога да го докарам до 47 :D :D
С тия снимки на лампа у нас, особено мрачно изглеждам. Обаче като се усмихна, така ми изкачат бузите :)
Я нещо по-свежо, с колеги.
Не знам, ама веждите ти са супер яки!!! Искрено им се възхищавам, имат точно формата, която винаги съм искала! Нещо правиш ли им или са си така естествено?
Извинявам се за кифленската констатация, ама...
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 25.10.16 22:13.
25.10.16
22:17
казано от karfi4ka на 25.10.16, 22:08:
Не знам, ама веждите ти са супер яки!!! Искрено им се възхищавам, имат точно формата, която винаги съм искала! Нещо правиш ли им или са си така естествено?
Много благодаря1 И аз си ги харесвам.
Имат формата, но ги оцветявам всяка сутрин с молив. Руси са, почти безцветни :) Както и миглите. И всичко останало.
Гадно е, не мога да изляза без вежди и спирала. :D
Повечето хора не са виждали човек с руси вежди, една съквартирантка ме питаше дали не са ми изгорели :)
25.10.16
22:24
Обаче на дамата до теб на снимката, Господ е давал, давал, та се е забравил ;)
Винаги много съм харесвала как изглеждат естествено русите коси, мигли и вежди. Често ми липсва да съм блондинка :D С годините косата ми адски потъмня (преди беше русолява, доста светла, е не толкова руса като твоята, но доста светла), след като родих напълно потъмня, след което....побеля :D :D :D Както казах в моя дневник, и на външен вид съм сбабичос :D :D :D Но тъй или иначе, естествено русото винаги много ме е кефело :D
25.10.16
22:30
казано от Dydo на 25.10.16, 22:24:
Вярно, на живо е още по-добре :)
Миличките ми колежки, почти всички са на 50/+ на години и 80/+ на кг. и плът се лее на поразия, аз съм като някаква дъска между тях :)
25.10.16
22:33
казано от Queen Cobra на 25.10.16, 22:30:
казано от Dydo на 25.10.16, 22:24:
Вярно, на живо е още по-добре :)
Миличките ми колежки, почти всички са на 50/+ на години и 80/+ на кг. и плът се лее на поразия, аз съм като някаква дъска между тях :)
Чак толкова на мен не ми харесва, никак даже. Просто го отразих, като факт 8-)
25.10.16
22:41
казано от karfi4ka на 25.10.16, 22:28:
С годините косата ми адски потъмня (преди беше русолява, доста светла, е не толкова руса като твоята, но доста светла), след като родих напълно потъмня, след което....побеля :D :D :D
Винаги съм се чудела защо става така.
В първи клас бяхме половината момичета руси, дори по-руси от мен. Обаче до 4-5 години останах единствената естествено руса в училище. В курса- също- само една украинка имаше естествено руса и много бяла.
Явно сме специален вид :) Дано някой ден да предам този рецесивен белег на поколенията. :)
Бях чувала популярния мит, че блондинките имали висок естроген, но изследванията показаха друго.
———————————-
Никак не изглежда добре, да ти кажа от личен опит :) Лицето стои безцветно и безлично.
Не знам защо става така, но и аз ти желая да си предадеш рецесивния алел :D Аз нЕмах тоя шанс :D Мен ме дразни генетичното ранно побеляване, майка ми е с бяла коса от 25 годишна, аз съм с доста бяла коса вече, затова и се боядисвам, де, сестра ми и тя ;( Като нека никоя побеляла дама не се чувства засегната, просто мен не ме кефи да имам бяла коса, колкото и естествено да е, не съм красива :D Ма и пустото червено, патладжанено в момента, ми харесва! Аре, спирам кифленските констатации :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 25.10.16 22:46.
25.10.16
22:54
казано от Queen Cobra на 25.10.16, 22:17:
Руси са, почти безцветни :) Както и миглите. И всичко останало.
Да разбираме ли, наистина всичко останало ;)
А очите сини ли са ти, просто любопитство-не се вижда ясно от снимките.
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 25.10.16 22:54.
25.10.16
23:07
казано от Dydo на 25.10.16, 22:54:
А очите сини ли са ти, просто любопитство-не се вижда ясно от снимките.
Не , не са сини, аман от клишета , бе :)
Но си търся мъж със сини очи и тъмна коса, да се знае.
Минутки за реклама :)
26.10.16
15:24
Едит: Прехвърлям на другата страница
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 27.10.16 12:56.
26.10.16
16:05
http://6nine.net/2016/10/17/му-варна-предлага-алтернатива-на-меди/
Ужас, ужасТ.
26.10.16
16:20
казано от Queen Cobra на 26.10.16, 16:05:
Ужас, ужасТ.
Абе не знам за конкретния случай, добре ли е, зле ли е, но по повод на алтернативната медицина се сетих за една моя бивша колежка. Страдаше от някакво автоимунно заболяване, ако не бъркам-бе преди години и не съм сигурен, че помня добре диагнозата, където шансовете ѝ за оцеляване хич не били добри, като лекарите са ѝ го казвали и в прав текст даже. Уж лечения, уж това онова, състоянието постоянно се влошавало. Накрая започнала да чете литература за алтернативна и природна медицина, така да се каже и стигнала до извода, че трябва да прекрати всякакви лечения на съвременната медицина. И прекратила-както каквито и да е лекарства, така и всичко останало, препоръчано от лекарите. То друг шанс явно преценила, че в конкретния случай нямала. Почнала с разни отвари, илачи, китайски и какви ли не ширети и чалъми, повръщала си е червата както се казва и с дни се е влачила по пода /нещо което според тези отвари е очаквала и е трябвало да се случва/, но накрая се оправила. 4-5 години вече бяха минали от ремисията ѝ, когато постъпих да работя с нея. Разказваше ми, както тя, така и другите колеги за всичките перипетии, на които са били свидетели. Всичките ги бе запалила за билки и какво ли не, как влияело. Поне е постигнала ефект за години, дали след време е нямало пак проблеми, не знам.
Та за някои болести има природни лекове, това имам предвид.
26.10.16
16:49
Трябва да знаеш, че организмът има феноменални възможности за самоизлекуване - имунната система може да се справи сигурно със всичко, стига да има възможност да работи. Ефектът на плацебо и пр.
казано от Queen Cobra на 26.10.16, 16:05:
Ужас, ужасТ.
Защо ужасТ? Според теб не е добре да има алтернатива на западната медицина? В такъв случай, науката се превръща в догма. :)
Вероятно ще ти е инетерсно да научиш, че в Шри Ланка има министерство на здравето И Аюрведа, която си е действаща наука. В повечето страни от Азия и Африка са запазени в по-голяма или по-малка степен традиционните шамански методи на лечение.
По-интересен е въпроса кои ще бъдат преподавателите и къде ще са придобили своята квалификация.
ПП: Ако коментара ти е бил по повод на автора на матриала и неговата явна некомпетентност по много въпроси, тогава връщам своя назад.
26.10.16
16:56
Ха, не знам дали има алтернатива на медицината,
Ужасът ми е по повод новината,че изобщо стигнахме до там, да съществува подобно нещо. То не са реклами, статии, добавки, кабинети по нищоправене, измишльотини, вече влязоха и във образованието.
Авторът нито го познавам,нито ми е критерии.
В случая смятам, че е напълно прав- и има съвсем ясни доказателства под формата на десетки изследвания, че описаните практики не действат. Ужасът е в това, че хората смятат, че ако нещо не е действало 1000 години , то то е “традиционна” медицина. Все едно да си пише урината, да спиш с глава на изток, да носиш червен конец или да правиш кръвопускане. Мани :)
казано от Queen Cobra на 26.10.16, 16:56:
Като не знаеш, защо осъждаш?
казано от Queen Cobra на 26.10.16, 16:49:
Трябва да знаеш, че организмът има феноменални възможности за самоизлекуване - имунната система може да се справи сигурно със всичко, стига да има възможност да работи. Ефектът на плацебо и пр.
Предполагам, че това трябва да носи ирония или сарказъм в себе си - като не вярваш във възможностите на тялото да се самолекува, порежи се с нож и гледай как за няколко дни целостта на кожата се възстановява. А ефекта плацебо работи - доказано в неедин double blind controlled studies. Четеш избирателно от медицинската литература.
Мнението беше редактирано от Margi на 26.10.16 22:26.
26.10.16
17:39
Именно това имах предвид- организмът има почти безкрайни възможности за регенерация. Именно тези механизми са отговорни за чудодейните излекувания, а не баене, боцкане, отвари и пр. Тъкмо и с плацебо се проверява ефекта на лекарствените препарати- както знаеш - и е факт, че “алтернативите” нямат по-голям ефект от плацебо. Мозъкът контролира всичко.
Макар че ... И аз и ти тия медицински изследвания ги четем като Дявола Евангелието- нямаме систематично медицинско образование.
26.10.16
20:19
В случая смятам, че е напълно прав- и има съвсем ясни доказателства под формата на десетки изследвания, че описаните практики не действат.
Ще се изкажа непоискано и аз :)
Принципно съм скептик, привърженик на сериозната наука по една или друга причина. За да не изпадам в подробности, само ще спомена, че в работещата страна на така наречените езотерични практики се убедих опитно и в последствие сериозно се интересувах от това. Отделен въпрос е, че покрай тази работеща страна има и прекалено много талаш и откровени заблуди и неистини...
казано от James Hinks на 26.10.16, 20:19:
В случая смятам, че е напълно прав- и има съвсем ясни доказателства под формата на десетки изследвания, че описаните практики не действат.
Принципно съм скептик, привърженик на сериозната наука по една или друга причина. За да не изпадам в подробности, само ще спомена, че в работещата страна на така наречените езотерични практики се убедих опитно и в последствие сериозно се интересувах от това. Отделен въпрос е, че покрай тази работеща страна има и прекалено много талаш и откровени заблуди и неистини...
Това, че след 3-4 или 5 хиляди години проби и грешки някой е напипал нещо работещо, не е изненада. Проблемът е, че не знаем кое е, да не говорим защо и как. Затова научният метод си остава в основата, освен ако не искаме да се осланяме на случайността.
В тази връзка чета (по-точно препрочитам) една много сладка книжка - Небесни материи на Ричард Гарфинкъл. Художествена литература, нищо общо с науката, но е много лека, приятна за четене, а осигурява и малко материал за мозъчна гимнастика. :)
26.10.16
20:59
Кобрата е Дева със слънце във втори дом и асцендент Лъв съответно да и говориш за езотерика , макар и работеща, е causa perduta
:D :D :D
казано от Boby_ на 26.10.16, 20:59:
Принципно съм скептик, привърженик на сериозната наука по една или друга причина. За да не изпадам в подробности, само ще спомена, че в работещата страна на така наречените езотерични практики се убедих опитно и в последствие сериозно се интересувах от това. Отделен въпрос е, че покрай тази работеща страна има и прекалено много талаш и откровени заблуди и неистини...Това, че след 3-4 или 5 хиляди години проби и грешки някой е напипал нещо работещо, не е изненада. Проблемът е, че не знаем кое е, да не говорим защо и как. Затова научният метод си остава в основата, освен ако не искаме да се осланяме на случайността.
В тази връзка чета (по-точно препрочитам) една много сладка книжка - Небесни материи на Ричард Гарфинкъл. Художествена литература, нищо общо с науката, но е много лека, приятна за четене, а осигурява и малко материал за мозъчна гимнастика. :)
Аз бих ти препоръчал “Against the gods”-the remarkable story of risk” на Peter Greenstein, в духа е на това което написа :Д:Д (освен ако не си я чел)
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 26.10.16 21:46.
Отделен въпрос е, че покрай тази работеща страна има и прекалено много талаш и откровени заблуди и неистини...
Именно затова е добре да има някакви критерии в образованието по подобни специалности, за да имат т.нар. snake oil salesmen по-малко поле за изява.
Мнението беше редактирано от Margi на 26.10.16 21:47.
казано от Joe Musashi на 26.10.16, 20:59:
Аз бих ти препоръчал “Against the gods”-the remarkable story of risk” на Peter Greenstein, в духа е на това което написа :Д:Д (освен ако не си я чел)
Не съм я чел. Анотациите определено запалиха интереса ми. Благодаря за препоръката! :)
26.10.16
22:31
казано от Margi на 26.10.16, 17:12:
Като не знаеш, защо осъждаш?
казано от Queen Cobra на 26.10.16, 16:49:
Предполагам, че това трябва да носи ирония или сарказъм в себе си - като не вярваш във възможностите на тялото да се самолекува, порежи се с нож и гледай как за няколко дни целостта на кожата се възстановява. А ефекта плацебо работи - доказано в неедин double blind controlled studies. Четеш избирателно от медицинската литература.
че само на човека ли са дадени тия неща))) ето, медузата я кълцаме на парчета и от всяко парче става медуза)))...а с човека не е така,...та, че не сме върха на постижението))
и хубаво, че е така, иначе не знам какво би станало, само като си помисля да имам 15 жени едни и същи))))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 26.10.16 22:32.
Мда...такава “наука”,може и да помогне с отвари от прилепи и котешки изпражнения за се отпуснат сбръчкани ташаци примерно...
Но ,като видиш детето си в токсикологията,тресящо се, с лекари около него,адреналини,урбазони,кислородни маски...няма и да си помислиш за разни китаистикимедицистики от на баба си гъза времето!
казано от Margi на 26.10.16, 16:49:
...
Вероятно ще ти е инетерсно да научиш, че в Шри Ланка има министерство на здравето И Аюрведа, която си е действаща наука. В повечето страни от Азия и Африка са запазени в по-голяма или по-малка степен традиционните шамански методи на лечение.
Много убедителни примери. В напредничава Шри Ланка също имат и геноцид над Тамилите. Част от практиките на шаманите в Азия ползват стрит пенис от тигър и рог от носорог. А за ползата от африканските шамани мисля че недвусмислено говори нивото на детска смъртност в Африка.
И за да не е толкова мрачен поста ми - африкански шаман в действие:
казано от Димо на 27.10.16, 01:22:
Много убедителни примери. В напредничава Шри Ланка също имат и геноцид над Тамилите. Част от практиките на шаманите в Азия ползват стрит пенис от тигър и рог от носорог. А за ползата от африканските шамани мисля че недвусмислено говори нивото на детска смъртност в Африка.
]
Май не си наясно със ситуацията в северната част на Шри Ланка, нито с това, че рогът от носорог се ползва основно от козметичната индустрия. За смъртността в Африка си има съвсем различни причини.
Наличието на негативни статистики и негативни практики няма отношение към лечебните системи. По твоята логика в Америка трябва да живеят най- здравите хора, защото медицината е развита? Всъщност, тя е толкова развита, че почти не са останали здрави хора. ;)
ПП: Между другото, Шри Ланка наистина е доста напредничава страна, в много отношения.
Мнението беше редактирано от Margi на 27.10.16 08:38.
27.10.16
09:15
казано от nervak на 26.10.16, 22:49:
Но ,като видиш детето си в токсикологията,тресящо се, с лекари около него,адреналини,урбазони,кислородни маски...няма и да си помислиш за разни китаистикимедицистики от на баба си гъза времето!
Аз заради това в горното си мнение казах: “Та за някои болести има природни лекове.
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 27.10.16 09:16.
27.10.16
09:32
Човешкото здраве не е резултат само от медицината- а комплекс от социална политика, здравноосигурителна система, личен избор на здравословен начин на живот, балансирано хранене, физически упражнения, психично здраве - казвам нищо ново, нали?
Така че да чакаш само медицината да спаси американците от хронични заболявания и преждевременна смърт е смешно. И все пак там правят чудеса въпреки налични материал :)
Погледни другия феноменален пример - за развита медицина и здравна култура-Япония.
———————————
КАкво значи АЛТЕРНАТИВА на медицината?
Медицината е “науката за диагностициране, лечение и предотвратяване на болести и наранявания.” (от Уики, не е достоверен източник, но поне за това може да се съгласим)
Медицината била “съвкупност” от т.нар. фунмдаментални науки.
Анатомия
Биохимия
Биостатистиката
Цитология
Ембриология
Медицинска генетика
Хистология
Хранене
Физиология
Хигиена
Сега кажи ми КОЯ ОТ ТЯХ ИМА АЛТЕРНАТИВА?
Ако има алтернатива на медицината, то тя тя трябва да е основана на алтернативна биохимия, на алтернативна физиология, на алтернативна генетика. Това доста би ме притеснило за света, в който живея. Направо ще сме като в DC или Marvel комикси.
———————————
Мисля си, че всяко човешко същество би направило и невъзможното , за да си осигури още година месец, а дори и ден живот за себе си или близките си. Хората сме измислили всевъзможни логични и нелогични системи от вярвания, практики и суеверия , за да се предпазим от ужасите на околната среда ида повярваме в това , че имаме контрол над нея.
Живеем в т.нар 21 век. Никога, ама никога в 2 милионната история на човечеството като вид не е имало толкова много познание за човешкия организъм и толкова много методи за неговото поддържане. Последните 50=60 год след втората световна медицината е напреднало толкова, колкото не е мръднала за 5 хилядолетия.
Разбира се,сигурно има сума ти методи и лекарства, произлезли от източната медицина, и каквито там географски наименования се дават. Но смятам,че това трябва да са неща, доказани че работят по-добре от плацебо и с нещо подобряват човешкото здраве и благосъстояние, а не само успокояват ума.
Как може някой да се възхищава и придържа към медицина или по-скоро псевдомедицина, която все още твърди че светът се дели на ин и ян, че в тялото има неуловима енергия чи, че сме съставени от магически пет елемента (защо ли дори не съвпадат дори мааалко с менделеевата таблица) измислени меридиани, чакри и акупунктурни точки, че животът ни се движи от планети, ,астероиди и празно пространство.
——————————————-
Разбира се, за всичко е виновна масонската конспирация на рептилите от Биг фарма и Макдоналдс :) :D :D
казано от Димо на 27.10.16, 01:22:
африкански шаман в действие:
С тия шамари ще им трябва и ритуал за мозъчно сътресение :D :D :D :D :D
казано от Dydo на 27.10.16, 09:15:
Аз заради това в горното си мнение казах: “Та за някои болести има природни лекове.
Ага...
Почему русские никогда не ходят в больницу? Потому что у русских две болезни — хуйня и пиздец. Пиздец совсем не лечится, а хуйня сама пройдет))).
И да поясня:
“Хуйня” - данная конкретная ситуация, а “Пиздец”-условно производственная неспрогнозированная неприятность.
Мнението беше редактирано от nervak на 27.10.16 09:44.
27.10.16
09:55
Та- за да не се отклоняваме от основния въпрос
КАК МОЖЕ ДА СЕ СЪЗДАВА УНИВЕРСИТЕТ ПО АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА?
КАКВО ЩЕ ПРЕПОДАВАТ В НЕГО?!
Погледнете само “УРЕДИТЕ” за “”“”“диагностика “”“”- нямам повече кавички! Как хората няма да ходят по врачки, по квантови анализатори, по акупунктури, детоксикации и по наместване на чакрите!
казано от Queen Cobra на 27.10.16, 09:55:
Как хората няма да ходят по врачки, по квантови анализатори, по акупунктури, детоксикации и по наместване на чакрите!
Е, да ама човешкият елемент в тия практики ще има university degree :D :D :D
27.10.16
10:14
Е, Кобре, така анализирано, както ти си го направила, няма алтернатива :D
Под алтернативна обаче аз, а и не само аз предполагам се разбира най-вече прилагането на методи и средства, без да се ползват медицински и болнични заведения и намеса на квалифициран лекар. Като също така, не се употребяват и произведени от фармацевтичната индустрия лекарства. То пак си е медицина, щом ще се лекуваш, но не по общоприетия начин. В никакъв случай не говорим за баене, разни вуду магии, прилагане на обичаи, пускане на кръв и т.н. и т.н., както някъде по-назад се упомена в мненията. Например, ако си болен от грип, няма да вземеш антибиотик, а извлечение от съответно растение или продукт, който го има в природата. Както в случая плесента. Ако страдаш от високо кръвно, със сигурност има нещо в природата, което да помага и да е по-полезно он лекарствата, които пием в такива случаи. За подобни хипотези говоря, че има алтернатива, различна от общоприетата. Напълно вярвам, че има растения или нещо друго / или комбинация от тях, които са в природата и същите биха попречили за развитието, съответно излекували редица болести, които понастоящем се приемат за нелечими. Въпросът е, че не ги знаем.
И да уточня-аз привърженик на алтернативна медицина не съм, само се опитвам да направя разграничението.
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 27.10.16 10:15.
казано от karfi4ka на 27.10.16, 10:07:
Е, да ама човешкият елемент в тия практики ще има university degree :D :D :D
И като вземе една професура от БАНИ...ще се скине от работа))))))))))))))))
Мнението беше редактирано от nervak на 27.10.16 10:16.