Препоръчайте ми хранителна добавка и комбинация с?

26.10.14
20:26

Здравейте. На 20 години съм, 170 см, 65 кг. Изглеждам доста по-малък от възрастта си и нямам брада. Мисля, че тестостерона  ми е по-малко. От 2 месеца тренирам активно във фитнеса. Преди да започна да тренирам бях 60 кг. Имах малко излишни мазнини, които мисля, че вече се стопиха.
Целя да оформя коремна преса, широк гръб, бицепс и т.н. Имам хранителен режим, който спазвам само сутрин и вечер, защото през деня няма от къде да си купя задушено телешко, пилешко филе... Обикновено обядвам пица, сандвич или в най-добрия случай нещо панирано. Тренирам 3-4 пъти седмично. До сега съм пил BCAA капсули на MusclePharm, но мисля, че може и нещо по-добро. Моля да ми препоръчате хранителна добавка/ки, която да стимулира хормона на растежа и да помагат на мускулите да се възстановят. Благодаря предварително.

26.10.14
20:38

казано от Иван Димитров на 26.10.14, 20:26:

Мисля, че тестостерона  ми е по-малко. ... мисля, че може и нещо по-добро. Моля да ми препоръчате хранителна добавка/ки, която да стимулира хормона на растежа и да помагат на мускулите да се възстановят. Благодаря предварително.

Можеш да си измериш хормона в някоя частна лаборатория. Или пък се прегледай на ендокринолог и ако реши може да пусне изследванията по клинична пътека.
За два месеца тренировки ще бъде достатъчен някакъв протеин.

Мерси за бързия отговор. Не е задължително да приемам хормон, може да ми препоръчате само протеини.

26.10.14
22:54

казано от Иван Димитров на 26.10.14, 20:50:

Мерси за бързия отговор. Не е задължително да приемам хормон, може да ми препоръчате само протеини.

Никой не те е карал да ги приемаш... а да идеш да си пуснеш изследвания да видиш дали твойте са в норми :)

Тестостерон и хормон на растежа (соматотропин) са два различни хормона. Няма добавка, която да повлияе на нивата им до толкова, че да реши проблемите, ако имаш такива.

Върви и се консултирай с еднокринолог. Едно изследване на тестостерон ще ти излезе 15 лева, а ако си с лекарско направление вероятно безплатно. Ако имаш дефицит, може и да се докараш до импотентност. Отделно проблемът може да не е в тестостерона, а в куп други хормони. Не питай във форуми, а се консултирай със специалист.

Блaгодaря. Ще си нaпрaвя изследвaнето през ноември. A можете ли дa ми препоръчaте някaкъв протеинов шейк, който могa дa си нося през деня, зaщото кaкто кaзaх нямa кaк дa ям печено месо и т.н през деня. Нещо, което може дa ми зaмести обядa, нaпример. И трябвa ли дa го пия всеки ден или сaмо когaто тренирaм? Мерси предвaрително.

28.10.14
12:46

Протеинов шейк можеш да пиеш всеки път, когато нямаш достъп до качествена храна, независимо тренирал ли си в този ден. В случая е в пъти по-добър вариант от някоя пица. И понеже една доза е в най-добрия случай 150 калории,  ти предлагам:
а) Закусваш и вечеряш по-стабилно, за да ти е достатъчно това като обяд
б) Освен протеина, слагаш в шейкъра и разни семена и счукани ядки, които да ти допълнят калориите

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1